'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"Πόθεν έσχες" και σε όσους πήραν στεγαστικό δάνειο α' κατοικίας..!!!

Δεν δικαιούνται απαλλαγής «πόθεν έσχες» τελικά όσοι απέκτησαν ή πρόκειται να αποκτήσουν πρώτη κατοικία από το 2010  και μετά με στεγαστικό δάνειο, παρά τις σχετικές  ανακοινώσεις περί «απαλλαγής»  από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το κείμενο της διάταξης που κατατέθηκε τελικά στη Βουλή από τον κ. Παπακωνσταντίνου και επικαλείται σε δημοσίευμά του ο «Ελέυθερος Τύπος» , κάθε δαπάνη που πραγματοποίησε φορολογούμενος από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά για να εξοφλήσει τις δόσεις στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας εξακολουθεί να θεωρείται τεκμήριο  απόκτησης περιουσιακού στοιχείου

Η αναστολή του  «πόθεν έσχες» θα ισχύσει μόνο για τις δαπάνες απόκτησης πρώτης κατοικίας που θα πραγματοποιηθούν σε μετρητά μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στο ΦΕΚ.


Παράλληλα, για όσους έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν  πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο, η δαπάνη αποπληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων του δανείου θα εξακολουθεί να θεωρείται τεκμήριο απόκτησης εισοδήματος από την εφορία και  θα συναθροίζεται με τα υπόλοιπα τεκμήρια διαβίωσης!   


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου