'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες ύψους 3,5 δισ. ευρώ το 2011

Το υπουργείο Οικονομικών εισηγείται στον πρωθυπουργό σειρά μέτρων που θα μειώσουν τις κρατικές δαπάνες κατά 3,5 δισ. ευρώ εντός του 2011, ενώ, παράλληλα, μεγάλο τμήμα των κρατικών δαπανών που θα επιχειρηθεί να εξοικονομηθούν θα προκύψει από την κατάργηση θέσεων προσωπικού σε οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Το υπουργείο Οικονομικών επίσης εισηγείται στον πρωθυπουργό μια σειρά δράσεις σε άλλα υπουργεία, όπως:

* Η μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία και στον τομέα της Υγείας γενικότερα κατά 2,5 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, με τη μηχανοργάνωση των μονάδων Υγείας και με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

* Η αύξηση της φορολογίας στη ναυτιλία, αλλά με ταυτόχρονη μείωση των φόρων υπέρ τρίτων στην ακτοπλοΐα.

* Περικοπές επιδομάτων και πλασματικών υπερωριών σε δημοσίους υπαλλήλους και κατάργηση ειδικών «προνομίων».

* «Πάγωμα» όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και περικοπές στα προγράμματα προμήθειας ανταλλακτικών και αναλωσίμων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων προσωπικού στον δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επανέλαβε και την Πέμοτη ότι δεν μπορούν να απολυθούν μόνιμοι υπάλληλοι, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας έκαναν λόγο για «ανάγκη εξορθολογισμού» στον δημόσιο τομέα.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου