'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας !!!

Τη Δευτέρα φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας για τον καθιερωμένο έλεγχο της πορείας του οικονομικού προγράμματος, ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου.

Επίσης την ίδια ημέρα ανακοινώνει η Εurostat τα τελικά, αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2009, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν δυσμενώς και τα αντίστοιχα στοιχεία του 2010, δυσχεραίνοντας την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί στο μνημόνιο.

Το έλλειμμα του 2009 αναμένεται να κλείσει τελικά πάνω από το 15% του ΑΕΠ, ενώ για το έλλειμμα του 2010 οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να αναθεωρείται στο 9,3%.

Η παραπάνω ανακοίνωση, σε συνδυασμό με την υστέρηση των εσόδων φέτος, την κόπωση που παρουσιάζει ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος και την βαθιά ύφεση που ταλανίζει την ελληνική οικονομία προμηνύουν σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας, που όπως όλα δείχνουν θα ζητήσει νέα μέτρα και περικοπές, και κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί ότι το μόνο που συζητά ως επιπλέον παρέμβαση είναι περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών.

Ο πρωθυπουργός, επανέλαβε στις διαδοχικές συσκέψεις που είχε μία ημέρα πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη με επίκεντρο τον προϋπολογισμό του 2011 και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ότι η κυβέρνηση αποκλείει την λήψη νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους, νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών «πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί» και την πραγματοποίηση απολύσεων στη Δημόσιο.

 «Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που έσπευσε να διαψεύσει φήμες και δημοσιεύματα -πολλά από τα οποία επικαλούνται δηλώσεις κυβερνητικών υψηλόβαθμων στελεχών- ότι έρχονται νέα σκληρά μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα εξέφρασε καταρχάς την πεποίθηση ότι αρκούν τα μέτρα συνολικού ύψους 9,5 δισ. ευρώ, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση με το μνημόνιο. 

Ωστόσο, αν η τρόικα έχει διαφορετικά άποψη, καθησύχασε ότι η όποια περαιτέρω προσαρμογή χρειασθεί θα γίνει μέσω επιπλέον μείωσης των δημοσίων δαπανών.

«Βέβαια θα υπάρξει συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που χρειασθούν να γίνουν κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις, αυτές θα αφορούν μόνο στο σκέλος της μείωσης των δημοσίων δαπανών.

Επίσης και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισαν εκ νέου το ενδεχόμενο απολύσεων μονίμων υπαλλήλων δημοσίου και ΔΕΚΟ.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου