'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανακωχή Μπουτάρη-Άνθιμου!!!

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί και με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, εξέφρασε ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.  

Απέφυγε να σχολιάσει ο μητροπολίτης, ο οποίος όμως θα συναντήσει τον δήμαρχο. Η άσβεστη κόντρα και οι δηλώσεις φωτιά από το παρελθόν.


Το τσεκούρι του πολέμου φαίνεται να θάβουν, έστω και προσωρινά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά από συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι όλοι πρέπει να εργαστούν για τη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο "διότι οι θεσμοί του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του μητροπολίτη πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας".

Νερό στο κρασί του φαίνεται να βάζει και ο μητροπολίτης Άνθιμος, το οποίο επίσης επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε παρότρυνση του κ. Ψωμιάδη να δώσει συγχωροχάρτι στον Γιάννη Μπουτάρη, ο μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε ότι έχει αποφασίσει να μην μιλήσει δημόσια για τον κ. Μπουτάρη και πρόσθεσε ότι θα συζητήσουν οι δυο τους όταν θα τον επισκεφθεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε αυτή την επιθυμία.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη Ψωμιάδη, απάντησε και στην κριτική που δέχεται για τα κηρύγματά του, τα οποία συχνά πυκνά έχουν αναφορές και στην πολιτική.

"Είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου και το κριτήριό  δεν είναι κομματικό, αλλά το εθνικό συμφέρον" τόνισε.
Η συνύπαρξη Άνθιμου-Μπουτάρη, αναμένεται δύσκολη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο δείχνουν διάθεση να χαμηλώσουν τους τόνους.

Χαρακτηριστικά των σχέσεων των δύο ανδρών είναι το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ο κ. Άνθιμος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον τότε υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου που έγινε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.
Μάλιστα ο μητροπολίτης φέρεται να είχε πει ότι θα τον εμποδίσει να εκλεγεί δήμαρχος, λόγω της κριτικής που του ασκούσε.

Ο Άνθιμος φέρεται να είπε στον κ. Μπουτάρη όταν φίλησε το σταυρό και πήγε να του δώσει το χέρι "διάβασα ότι µε αποκάλεσες µουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε αποκαλώ εγώ βουλγαροπροδότη. Οσο ζω εγώ, η Εκκλησία δεν θα σου επιτρέψει να δεις τη δηµαρχία".

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη σειρά του είχε χαρακτηρίσει τους Ψωμιάδη, Άνθιμο και Παπαγεωργόπουλο ως "το τρίγωνο του συντηρητισμού της Θεσσαλονίκης», αποκαλώντας παράλληλα τον Άνθιμο "μουτζαχεντίν που δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία".

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου