'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανακοινώνεται το ελληνικό έλλειμμα..!!

Τα ψέματα τελειώνουν σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναμένεται να ανακοινώσει με καθυστέρηση ενός μηνός, εξαιτίας των τοπικών εκλογών στη χώρα μας, το επίσημο δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 και το 2010.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα για το 2009 σε ύψη ρεκόρ κοντά στο 15,8%, που αυτομάτως θα σημάνει την αναγκαιότητα λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εurostat θα αναθεωρήσει και το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010, ανεβάζοντάς το σε επίπεδα πάνω από το 9% του Α.Ε.Π., έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Σε αυτό το σκηνικό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλείται να βρει λύση και να συγκεντρώσει τα ποσά που λείπουν, ώστε να επαναφέρει το έλλειμμα στα επίπεδα που ορίζει το μνημόνιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, το περασμένο Σάββατο τόνισε ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος θα συνεχιστεί «χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=204077&cid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου