'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στο εδώλιο πέντε ρώσοι αστυνομικοί

Για απαγωγή και εκβιασμό

Πέντε ρώσοι αστυνομικοί κατηγορούνται για την απαγωγή ενός επιχειρηματία και τον εκβιασμό του αδερφού του με στόχο να τους καταβάλλει λύτρα ύψους 6 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η ρωσική επιτροπή έρευνας σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.


Οι πέντε άντρες --τρεις πράκτορες των ειδικών δυνάμεων OMON, ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής της υπηρεσίας ασφαλείας κτιρίων-- κατηγορούνται για απαγωγή, εκβιασμό, παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η ρωσική αστυνομία βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο υποθέσεων φόνων, απαγωγών, εκβιασμών και νόθευσης αποδεικτικών στοιχείων. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεβ είχε ανακοινώσει το 2009 μία ευρεία μεταρρύθμιση των δυνάμεων ασφαλείας, η οποία όμως δεν έχει ακόμα προχωρήσει.


Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε επίσης την καταδίκη σε δύο έτη φυλάκισης ενός υπευθύνου του τμήματος καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος για υπεξαίρεση χρημάτων.


Την Τετάρτη οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας, υπεύθυνος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, συνελήφθη για εκβιασμό και υπεξαίρεση χρημάτων που φτάνουν τα 46 εκατομμύρια δολάρια.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου