'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον σεισμό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Ζηλανδίας, το Κράιστσερτς, η οποία επλήγη σημαντικά από τον ισχυρό σεισμό κατά άλλους 7,2 και κατά άλλους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τη δόνηση έχουν τραυματιστεί σοβαρά τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ισοπεδώθηκαν κτήρια, καταστράφηκαν δρόμοι και προκλήθηκαν διακοπές στο ηλεκτρικό, υδατικό και αποχετευτικό δίκτυο.Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι να ελεγχθούν όλες οι γραμμές και οι δρόμοι.

Διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν τα κατεστραμμένα κτίρια στο κέντρο, όπου ζουν 8.000 άνθρωποι. «Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Τζον Κάρτερ, ενώ η δήμαρχος  Μπομπ Πάρκερ διευκρίνισε ότι «αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη για να μπορούμε πιο εύκολα να ξεπερνούμε γραφειοκρατικά εμπόδια και να αποφασίζουμε όπου χρειάζεται να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα κτίρια ή να κλείσουμε τους δρόμους».


Πρόσθεσε ακόμα πως του «προκαλεί φρίκη το εύρος των ζημιών», που όπως είπε είναι πολύ πιο σημαντικές, από ό,τι είχαν αρχικά εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τον Ιαν Σίμπσον, γενικό διευθυντή της Επιτροπής Σεισμών, η έκταση των ζημιών υπολογίζεται στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (1,12 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή).

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα δυτικά του Κράιστεσέρτς και σε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, έγινε στις 4:35 ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα (19:35 απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Ήδη πάντως έχουν παρουσιαστεί και τα πρώτα κρούσματα λεηλασιών, για αυτό και η αστυνομία έχει αποκλείσει τον κέντρο της πόλης.

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου