'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σύγκρουση στα άκρα για δαπάνες !!!

Στα άκρα αναμένεται να φθάσει από την Τρίτη, η σύγκρουση που σοβεί μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ, για τη δημοσιοποίηση στο internet των στοιχείων προσώπων που εισφέρουν οικονομικά στους υποψήφιους στις εκλογές του Νοεμβρίου.  

Κάθετη άρνηση του ΚΚΕ που θέτει θέμα Siemens στη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Για εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει αποκλεισμό υποψηφίων, μιλά ο Γ.Ραγκούσης

Κόντρα κορυφής αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Εσωτερικών και του ΚΚΕ, με αιτία τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των υποψήφιων για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από την Τρίτη, όλα τα σχετικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση και τις εκλογικές δαπάνες των υποψήφιων αναρτώνται σε ειδική σελίδα στο διαδίκτυο (ekloges.ypes.gr) με βάση τον νέο νόμο 3870 που υποχρεώνει σε δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων αρχικά στις περιφερειακές και αργότερα και στις βουλευτικές εκλογές, όπως είναι η δηλωμλένη πρόθεση της κυβέρνησης.

Το μέτρο ισχύει για περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων και πρέπει ο υποψήφιος να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία, αφού πάρει ειδικό κωδικό, τόσο στην ιστοσελίδα μέσω ειδικής φόρμας, όσο και στην αρμόδια ΔΟΥ, έτσι ώστε να διασταυρωθούν. Σε περιοχές με μικρότερο πληθυσμό, η δημοσίευση των στοιχείων είναι προαιρετική.

Αγκάθι στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων παραμένει η πιστοποίηση του προσώπου που συνεισφέρει είτε απευθείας με οικονομική ενίσχυση, είτε μέσω προσφοράς (γραφεία, εξοπλισμός κ.λ.π.) δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει η ενίσχυση να καταγράφεται λεπτομερώς, αλλά τα στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου που την πραγματοποιεί, να μην δημοσιοποιούνται, αλλά να βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτικών επιτροπών που συστάθηκαν ειδικά για τον έλεγχο των στοιχείων αυτών.

Έτσι, ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών και κατ'επέκταση οι ελεγκτικοί φορολογικοί μηχανισμοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα, προσέφεραν και τι, σε κάθε υποψήφιο.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την άρνησή του να δημοσιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο, στοιχεία προσώπων που ενισχύουν το κόμμα, καθώς όπως δηλώνει, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανές επιπλοκές σε όσους επιλέγουν να ενισχύσουν υποψήφιους του Περισσού.
Και δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κουπόνια (που αποτελούν απόδειξη εισφοράς) για την οικονομική ενίσχυση των υποψηφίων του.
Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Ριζοσπάστης, κάνει λόγο για κυβερνητικές απειλές και χαρακτηρίζει πρόκληση την απειλή με πρόστιμα και αποκλεισμό υποψηφίων από τη διαδικασία, τη στιγμή που -όπως αναφέρει- στο σκάνδαλο Siemens αποκαλύπτεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. στηρίχθηκαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και βρώμικο χρήμα.
Καθιστά δε σαφές, ότι δεν προτίθεται να πράξει τα όσα απαιτεί η κυβέρνηση με τον νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υποστηρίζονται οικονομικά από απλούς πολίτες με κουπόνια των 2,3 και 10 ευρώ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου και διαμηνύει, ότι εάν το ΚΚΕ δεν πράξει όπως ορίζεται θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Μάλιστα στην παρουσίαση του νέου συστήματος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε:
"Το ΚΚΕ έχει πει ότι θέλει να παραβιάσει και το Σύνταγμα, τι θέλετε να κάνω εγώ;"
Έτσι θεωρείται δεδομένο, ότι σε περίπτωση αποκλεισμού υποψηφίων του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Περισσού και σοβαρή εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις οποίες η κυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία ως την αιχμή στην προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης, μέσω του Καλλικράτη.
Έτσι το διάστημα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται θερμό και πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι καθώς καμία πλευρά δεν προτίθεται να υποχωρήσει, η σύγκρουση αναμένεται να πάρει διαστάσεις, καθώς θα λάβει τη χροιά πολιτικής αναμέτρησης με επίκεντρο αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου