'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

NASA : “Χωρίς προηγούμενο η περίπτωση των μεταλλωρύχων”

Μία σειρά συστάσεων προς τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους έκανε η αποστολή ειδικών της NASA, που έφτασε την Παρασκευή (03/09) στη Χιλή, προκειμένου να συνδράμει στη διάσωσή τους.

Κατά τους ειδικούς, η περίπτωση αυτή είναι άνευ προηγουμένου, λόγω του βάθους στο οποίο βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι χρήζουν άμεσης λήψης βιταμίνης D, μέσω της οποίας θα αντισταθμιστεί “η απουσία ηλιακού φωτός, που εμποδίζει την παραγωγή της βιταμίνης αυτής”. 

Εν τω μεταξύ, ένα δεύτερο μηχάνημα γεώτρησης έφθασε την Παρασκευή στο ορυχείο του Σαν Χοσέ, για να βελτιωθεί ο ανεφοδιασμός των μεταλλωρύχων.
Η περίπτωση των 33 μεταλλωρύχων "είναι χωρίς προηγούμενο, λόγω του βάθους στο οποίο βρίσκονται, του χρόνου που έχουν επιβιώσει", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής των ειδικών της NASA, Μάικλ Ντάνκαν. Εξαιτίας αυτού, η ομάδα των Χιλιανών κατά κάποιο τρόπο "γράφει ένα καινούριο βιβλίο" γι' αυτό τον τύπο των επιχειρήσεων.
Όμως επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο, "θα χρειαστεί πολλή δουλειά" για να κατασκευαστεί ο θαλαμίσκος που θα ανεβάσει τους άνδρες έναν-έναν, δήλωσε ο δρ. Ντάνκαν. "Δεν υπάρχει διαθέσιμος θαλαμίσκος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας προσαρμοσμένος στις συνθήκες. Υπάρχουν οι περιορισμοί του μεγέθους, της διαμέτρου του φρεατίου".
Επιπλέον, εγκαταστάθηκε ένα σύστημα επικοινωνίας μέσω οπτικής ίνας, που θα επιτρέψει στους ανθρακωρύχους να έχουν ένα είδος ιδιωτικής οπτικής επαφής με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Χάιμε Μάναλικ.
Την Τρίτη, χάρη σ' αυτό το καλώδιο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απ' ευθείας το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Χιλή και την Ουκρανία, "ταυτόχρονα με όλους τους Χιλιανούς", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα.
Επίκεινται νέες γεωτρήσεις
Από την Κυριακή (05/09) το νέο μηχάνημα γεώτρησης θα διευρύνει από 12 σε 30 εκατοστά έναν από τους αγωγούς μέσω των οποίων ανεφοδιάζονται οι παγιδευμένοι, ώστε να μπορούν να περάσουν μεγαλύτερα αντικείμενα.
Το μηχάνημα αυτό, το "T 30" είναι ισχυρότερο αλλά λιγότερο γρήγορο από το "Strata 950", το τεράστιο γεωτρύπανο που ανοίγει από τη Δευτέρα το φρεάτιο διάσωσης μήκους 702 μέτρων και πλάτους 66 εκατοστών, από το οποίο θα βγουν ένας-ένας οι μεταλλωρύχοι.
Το νέο μηχάνημα γεώτηρησης θα διευρύνει επί δύο μήνες έναν αγωγό που έχει ήδη ανοίξει και αργότερα οι μηχανικοί θα εξετάσουν τη δυνατότητα να τον διευρύνουν ακόμη περισσότερο, ώστε να χρησιμοποιηθεί για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης, ένα Σχέδιο Β, έγινε γνωστό από τους μηχανικούς.
Ο Πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, αποκάλυψε πως οι αρχές έχουν επίσης "ένα τρίτο σχέδιο, το οποίο αποκαλέσαμε Σχέδιο Γ, με τη βοήθεια ενός πετρελαϊκού γεωτρύπανου. Η εγκατάστασή του χρειάζεται μια βάση μεγάλη όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και θα αρχίσει πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου να ανοίγει ένα νέο φρεάτιο".
"Η προθεσμία των τριών με τέσσερις μήνες για τη διάσωση εξακολουθεί να ισχύει", δήλωσε ο αρχιμηχανικός, Αντρέ Σουγκαρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου