'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δανεικοί καθηγητές για να βγει η χρονιά στα δημοτικά σχολεία!!!!!!!

  • Εκπαιδευτικοί γυμνασίου «μπαλώνουν» τις τρύπες
  • Έλλειψη δασκάλων υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό το υπουργείο επιτρέπει προσλήψεις συνταξιούχων

«Τρύπες» στα γυμνάσια και τα λύκεια ανοίγει το υπουργείο Παιδείας για να μην καταρρεύσει το πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρείται να καλυφθούν...
τα κενά στα δημοτικά με καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τους οποίους δανείζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης «μπαλώματος» των κενών που δημιούργησαν οι ελάχιστοι φετινοί διορισμοί και το μεγάλο κύμα φυγής των εκπαιδευτικών.

Το γεγονός έπεσε στην αντίληψη της ΟΛΜΕ, η οποία κατήγγειλε χθες ότι «σε κάποια ΠΥΣΔΕ έχει ξεκινήσει η διάθεση καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αίτησή τους». Η Ομοσπονδία εξέφρασε την αντίθεσή της με το δανεισμό καθηγητών «αν προηγουμένως δεν καλυφθούν όλα τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και κάλεσε τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια «να αντιταχθούν σε αυτή την πρακτική».

Η «ξηρασία» εκπαιδευτικού προσωπικού έχει πλήξει και τα ιδιωτικά σχολεία, όπου ενεργοποιείται εκ νέου εγκύκλιος του 2008, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προσλαμβάνουν σε θέσεις δασκάλων συνταξιούχους έως 65 ετών αν προέρχονται από το Δημόσιο και μέχρι 70 ετών αν είναι συνταξιούχοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η έσχατη λύση που δίνει η εγκύκλιος στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων είναι να προσλάβουν νηπιαγωγούς για τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού, πρακτική της οποίας η γενίκευση αποτελεί παλαιότερη πρόταση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, κ. Θ. Δραγώνα.

Τροπολογίες

Το δρόμο που επέτρεπε σε μαθητές των ημερήσιων Λυκείων να σφετερίζονται τις θέσεις των ΑΕΙ που προορίζονται για τους αποφοίτους των νυχτερινών έκλεισε χθες το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τη διά βίου εκπαίδευση.

Η τροπολογία ορίζει ότι από το 2011-12 οι απόφοιτοι των εσπερινών δεν θα εισάγονται στα ΑΕΙ αν δεν έχουν παρακολουθήσει και τις δύο τελευταίες τάξεις σε εσπερινό λύκειο.

Η πρακτική που ακολουθούσαν πολλοί επιτήδειοι ήταν να παίρνουν μετεγγραφή από ημερήσιο σε εσπερινό στο τελευταίο τρίμηνο της Β’ Λυκείου εκμεταλλευόμενοι το ειδικό καθεστώς εισαγωγής που ισχύει για τους εργαζόμενους μαθητές των εσπερινών. Με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο μεταφέρεται από την αρχή στο τέλος της χρονιάς το επίδομα που χορηγείται κυρίως σε οικογένειες Ρομά για να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

Είχε παρατηρηθεί ότι πολλά παιδιά σταματούσαν το σχολείο μόλις οι οικογένειές τους εισέπρατταν το ποσό. Πλέον θα απαιτείται βεβαίωση του διευθυντή στο τέλος της χρονιάς.


(Ε.Τ. - ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ)
(Σ.Λ.)

ΠΗΓΗ:   http://staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου