'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Καταργείται μιά στις τρεις θέσεις στο Δημόσιο..!!!!


Μετατάξεις και ανακατανομή εργαζομένων μεταξύ των υπηρεσιών
 
Αλλάζουν όλα στη δημόσια διοίκηση υπό την πίεση της τρόικας


Στόχος η μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%

Μετά την απογραφή, αναμένεται το μητρώο δημοσίων υπαλλήλων για τις τελικές αποφάσεις

 
Σύσταση ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκηκησης ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει του σχεδιασμού του Καλλικράτη αλλά και της συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων φορέων με στόχο το “λιγότερο κράτος”. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ του Σαββάτου, το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών και σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κ. Ραγκούσης, μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένει τα αποτελέσματα από το μητρώο τους ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της στελέχωσης των υπηρσιών. Με βάση τον Καλλικράτη θα ακολουθήσουν πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα ανακατατάξεις, που θα οδηγήσουν σε μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%.
Το προσωπικό του δημοσίου θα ανακατανεμηθεί στις νέες θέσεις, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για μαζικές μετατάξεις, με βάση “job description” δηλαδή οι οργανικές θέσεις θα καλυπτονται από υπαλλήλους που θα έχουν εξειδικευμένη γνώση για το αντικείμενο. Παράλληλα και για τους υπαλλήλους των υπουργείων θα ισχύει το ενιαιό μισθολόγιο, βάσει του οποίου θα αμείβονται βάσει της παραγωγικότητάς τους. 


http://kapistri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου