'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Εξέχουσες προσωπικότητες στη φυλακή για παιδεραστία...

Έξι από τους επτά κατηγορούμενους στη δίκη για το σκάνδαλο παιδεραστίας στο κρατικό ορφανοτροφείο της Κάζα Πια (Casa Pia) κρίθηκαν ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Λισαβόνας, το οποίο τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης 5-18 ετών, ανακοινώθηκε σήμερα κατά την ανάγνωση της απόφασης του.


Ο πρώην οδηγός και κηπουρός στην Κάζα Πια, Κάρλος Σιλβίνο, ο οποίος κατηγορήθηκε για περισσότερα από 600 εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρότρυνση σε πορνεία, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη.


Ο Σιλβίνο κατηγορείτο για σεξουαλική κακοποίηση και ότι προμήθευε παιδιά σε πλούσιους παιδεραστές έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Ο οδηγός είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους που είχε δηλώσει ένοχος σε ορισμένες από τις κατηγορίες. Aιτιολόγησε τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι και ο ίδιος είχε κακοποιηθεί όταν ήταν παιδί.


Οι άλλοι κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους ο γνωστός πρώην παρουσιαστής της πορτογαλικής τηλεόρασης Κάρλος Κρουζ (φώτο),  ο πρώην διευθυντής του ιδρύματος Μανουέλ Αμπράντες, ο πρώην διπλωμάτης της Πορτογαλίας Τζόρζε Ρίτο, ο δικηγόρος Ούγκο Μάρκαλ, και ο γιατρός της υψηλής κοινωνίας Τζοάο Φερέιρα Ντίνις καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 χρόνια και 9 μήνες έως 7 χρόνια.


Μόνο η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στη νοτιοανατολική Πορτογαλία που σύμφωνα με τα θύματα χρησιμοποιούσε το σπίτι της ως καταφύγιο των παιδεραστών αθωώθηκε.


Οι παραπάνω διώκονταν για σεξουαλική κακοποίηση ή ότι βοήθησαν να κακοποιηθούν σεξουαλικά δεκάδες παιδιά που διέμεναν στο κρατικό ορφανοτροφείο και σύμφωνα με το δικαστήριο η κατηγορία αποδείχθηκε.


Το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε το Νοέμβριο του 2002 μετά την αποκάλυψη από την εβδομαδιαία εφημερίδα Espresso πληροφοριών για φερόμενη κακοποίηση παιδιών, κυρίως αγοριών, για κάποιες δεκαετίες.


Στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση στο κρατικό ορφανοτροφείο είχαν έρθει στην επιφάνεια ήδη από τη δεκαετία του 1980, αλλά η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί και τα έγγραφα είχαν εξαφανιστεί σε μία κατά ορισμένους προσπάθεια συγκάληψης.


Κατά τη δίκη κατέθεσαν 32 θύματα, τα οποία παρουσίασαν πολύ μελανές περιγραφές της κακοποίησης που υπέστησαν. Η δίκη αυτή η οποία διήρκεσε έξι χρόνια ήταν από τις μεγαλύτερες χρονικά που γίνονται ποτέ στην Πορτογαλία.






ΠΗΓΗ:    http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου