'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Από πέντε εως 18 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν την Παρασκευή (3/9) στην Πορτογαλία οι κατηγορούμενοι που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη το 2002, όταν είχε αποκαλυφθεί πως συστηματικά βίαζαν και κακοποιούσαν 32 ανήλικα αγόρια του ορφανοτροφείου Κάζα Πία.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ένας διάσημος πρώην τηλεπαρουσιαστής της Πορτογαλικής τηλεόρασης, ο Κάρλος Κρουζ και ένας πρέσβης της Πορτογαλίας, ο Χόρχε Ρίτο.

Ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο Κάρλος Σιβίνο, ένας πρώην οδηγός λεωφορείου του ορφανοτροφείου, για τον οποίον το δικαστήριο ανακάλυψε ότι και αυτός συστηματικά ανηλίκους, ενώ έναντι αμοιβής τα πήγαινε στους εφτά κατηγορούμενους.

Ο Σιβίνο τελικά ομολόγησε για τις 639 κατηγορίες που τον βάρυναν και καταδικάστηκε και αυτός.

Οι Ρίτο και Τζοάο Φερέιρα Ντίνιζ, γιατροί, κρίθηκαν ένοχοι για πέντε εγκλήματα, ενώ ο Κορυζ και ο διευθυντής του ορφανοτροφείου, Μάνουελ Αμπράντες καταδικάστηκαν σε 18 χρόνια φυλάκιση.

Ο δικηγόρος Χιούγκο Μαρκάλ, δικηγόρος και η Γκερτρούντ Νούνες, που παραχωρούσε το σπίτι για τους βιασμούς των παιδιών, κρίθηκαν ένοχοι για δύο κατηγορίες.

“Ελπίζω σήμερα όλοι να κατάλαβαν πως τα παιδιά έλεγαν την αλήθεια από την αρχή” είπε συγκινημένος ο Πέδρο Ναμόρα, δικηγόρος και πρώην μαθητής του ορφανοτροφείου.

“Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήρθε επιτέλους αυτή η ημέρα. Ήταν επίπονη η διαδικασία να φέρνω στο μυαλό μου όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που με ανάγκαζαν να κάνω” είπε ο Μπερνάντο Τειχέιρα.

Η υπόθεση είναι η μακροβιότερη στα δικαστικά χρονικά της Πορτογαλίας, αφού κράτησε πάνω από 5 χρόνια όπου εξετάστηκαν 800 μάρτυρες και ειδικοί. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, 32 θύματα κατέθεσαν ότι βιάστηκαν σε σκοτεινά υπόγεια, αυτοκίνητα και απόμερα σπίτια.

Θεωρείται ότι όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 1970, με τους κατηγορούμενους να βιάζουν συστηματικά τα αγόρια, όμως η υπόθεση ήρθε στο φώς όταν η μητέρα ενός αγοριού που είχε αφήσει το παιδί της εκεί λόγω οικονομικής ανέχειας, κατήγγειλε στην αστυνομία αυτά που της αποκάλυψε ο γιος της.  


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου