'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Από ληστεία στη Θεσσαλονίκη το MP5 ερευνάται η ταυτότητα των Καλάσνικοφ

Νέες ανακοινώσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας
Ένα ολόκληρο οπολοστάσιο, αντικείμενα για κατασκευή πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, καταστροφείς εγγράφων, κείμενα προκήρυξης και το όπλο που είχαν αφαιρέσει από φύλακα κατά τη διάρκεια ληστεία σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης το 2004, βρήκε μέχρι στιγμής η αστυνομία στη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Κυψέλη.

Ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων στη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Κυψέλη.
Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, από τη μέχρι τώρα έρευνα στο διαμέρισμα βρέθηκαν:
Ένας εκτοξευτήρας ρουκετών τύπου RPG-7
Πέντε ρουκέτες
Δύο πυροβόλα όπλα τυφέκια τύπου KALASHNIKOV και τέσσερις γεμιστήρες Ενωμένες μεταξύ τους σε αντίθετη φορά ανά ζεύγος, άνευ φυσιγγίων, εντός δυο σάκων ορειβατικού τύπου
Ένα υποπολυβόλο ΜΡ5 με πτυσσόμενο κοντάκι άνευ γεμιστήρα και φυσιγγίου στη θαλάμη
Τρία πιστόλια
Τρεις χειροβομβίδες
Φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πλήρες ηλεκτρικό κύκλωμα
68 μασούρια εκρηκτικού γαλακτώματος και ζελατοδυναμίτιδας
Πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας
Ποσότητα ηλεκτρικών πυροκροτητών
Ένας γεμιστήρας υποπολυβόλου κενός φυσιγγίων
Ένα ξύλινο κοντάκι καφέ χρώματος
14 φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών LUGER, εκ των οποίων τρία φέρουν Βύθισμα στο καψύλιο κα δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου KALASHNIKOV, με βύθισμα στο καψύλιο.
Παράλληλα, βρέθηκαν 13 φύλλα χάρτου τα οποία περιέχουν μηχανογραφημένο κείμενο της προκήρυξης που στάλθηκε για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και ένας ηλεκτρονικός εκτυπωτής.
Ένας σαρωτής εγγράφων, ένας καταστροφέας εγγράφων, εντός του οποίου υπήρχαν τεμάχια κατεστραμμένων φύλλων χάρτου, αντικείμενα για κατασκευή πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας όπως: Εντυπώματα στρογγυλών σφραγίδων Αστυνομικής Υπηρεσίας και φύλλα χάρτου με στοιχεία ταυτότητας προσώπων και ένας φορητός εξωτερικός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων (usb stick).
Διαπιστώθηκε δε ότι το ανευρεθέν υποπολυβόλο «HECKLER and KOCΗ» με αριθμό C - 48330 αφαιρέθηκε από φύλακα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 95 στη Θεσσαλονίκη.
Η ληστεία είχε γίνει στις 08.15 το πρωϊ της 25ης Αυγούστου 2004, από δύο ένοπλους άγνωστους δράστες που φορούσαν κράνη και αφαίρεσαν το ποσό των 18.400 ευρώ.
Η έρευνα στο κρησφύγετο συνεχίζεται।

http://kapistri.blogspot.com/

Η Εγνατία «έβαλε στον χάρτη» τον νομό Ιωαννίνων!!!


Σημαντική αύξηση παρουσίασε την πρώτη δεκαετία λειτουργίας της Εγνατίας Οδού ο πληθυσμός των περιοχών γύρω από τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Αξιόλογη αύξηση παρουσίασαν και μετακινήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της Β. Ελλάδας, αλλά και οι μετακινήσεις ανάμεσα σε γειτονικές πόλεις, όπως στα Ιωάννινα με την Ηγουμενίτσα, την Αλεξανδρούπολη με την Ξάνθη και την Κομοτηνή, τη Βέροια με τα Γρεβενά και την Κοζάνη.Τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με την επίδραση της Εγνατίας Οδού στη Βόρεια Ελλάδα προέρχονται από νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού. Η έρευνα εξετάζει την επίδραση του άξονα σε μια δεκαετία (1997-2006). Οπως αναφέρει:
- Η λειτουργία της Εγνατίας ενίσχυσε σημαντικά την κατοίκηση των περιαστικών περιοχών (σε απόσταση 50 χλμ. από κάθε πόλη) στη βόρεια Ελλάδα. Οι σημαντικότερες μεταβολές εμφανίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη (+ 50,9%), την Κομοτηνή (32,8%), τα Γρεβενά (13,7%), την Ηγουμενίτσα (11,6%) και την Καστοριά (8,9%). «Οι μεταβολές δείχνουν ότι αυξάνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν τα μικρά και περιφερειακά αστικά κέντρα, παρέχοντας υπηρεσίες προς τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά ενδοχώρες», παρατηρεί η έρευνα.
- Η Εγνατία «έβαλε στον χάρτη» τον νομό Ιωαννίνων, που γνώρισε πληθυσμιακή αύξηση 9,9% κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του άξονα και αύξηση του ΑΕΠ κατά 35,8%. Σημαντικές πληθυσμιακές αυξήσεις γνώρισαν το ίδιο διάστημα οι νομοί Θεσσαλονίκης (+7%) και Ξάνθης (+5,1%), ενώ σημαντική αύξηση του ΑΕΠ τους οι νομοί Ηγουμενίτσας (+41,9%) και Αρτας (+28,4%).
- Στους πέντε μικρότερους νομούς από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία (Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Φλώρινας και Πρέβεζας), η αύξηση του ΑΕΠ είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση του πληθυσμού, γεγονός που σύμφωνα με την έρευνα «αποτελεί ένδειξη ότι βελτιώνονται ως οικονομικά κέντρα, παρά την πληθυσμιακή τους υστέρηση».
- Ενισχύθηκε η «δικτύωση» των αστικών κέντρων της βόρειας Ελλάδας। Στη Θράκη, οι μέσες ημερήσιες μετακινήσεις μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης αυξήθηκαν κατά 370%, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής κατά 270% και μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης κατά 81%. Οι μετακινήσεις ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη υπερδιπλασιάστηκαν. Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και οι μετακινήσεις από Βέροια προς Κοζάνη (229%), Γρεβενά (258%) και Καβάλα (195%).

http://epirusgate.blogspot.com/

Καλάζνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες στη γιάφκα!!!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο διαμέρισμα-γιάφκα,το οποίο βρίσκεται στην οδό Αιγίνης 8,βρέθηκε βαρύς οπλισμός όπως καλάζνικοφ,εκρηκτικά και μια ρουκέτα τύπου RPG, με την οποίο είχε γίνει η επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007!!!




http://epirusgate.blogspot.com/