'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Maho Beach: Μια ασυνήθιστα επικίνδυνη παραλία (Photos) !!!!

Η Maho Beach βρίσκεται στο νησάκι της Καραϊβικής St. Maarten, και είναι διάσημη όχι για τα κρυστάλλινα νερά της και την χρυσή άμμο αλλά για το διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana που είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από την παραλία και το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο.

Υπάρχει σοβαρός λόγος για την ύπαρξη του μαυροπίνακα που βλέπετε παραπάνω, με τις ώρες αφίξεων των αεροπλάνων. 

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα καταλάβετε τι συμβαίνει…
 


πηγη

http://exypno.blogspot.com 

Total black και φωτογραφίες σοκ για το τσιγάρο!!!!

Σοκαριστικές φωτογραφίες, που θα καλύπτουν όλο το πακέτο των τσιγάρων και ενισχυμένη προβολή των ουσιών που προκαλούν εξάρτηση είναι μερικές από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος στην ΕΕ.

Οι ιδέες αυτές παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησαν οι Βρυξέλλες εν όψει μιας αναθεώρησης της τρέχουσας νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία προβλέπεται να γίνει το 2012.

«Ο καπνός δεν είναι ένα προϊόν όπως τα άλλα. Δημιουργεί εξάρτηση, προκαλεί ασθένειες και πόνο στους πολίτες μας και δαπάνες για την υγεία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες θα...
μπορούσαν να αποφευχθούν» υπογραμμίζει ο Επίτροπος για την Υγεία, Τζον Ντέιλι.

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζει το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ βρίσκεται η εκτύπωση στα πακέτα των τσιγάρων πολύ μεγάλων φωτογραφιών, που θα δείχνουν τα αποτελέσματα του καπνίσματος (ασθένειες των πνευμόνων, του λάρυγγα κλπ.), για να αποτρέπουν τους καταναλωτές. 
 
 
http://www.enimerwsi.com

Βασάνισαν 89χρονο... μέσα στο σπίτι του..

Ο
ηλικιωμένος είδε το χάρο με τα μάτια του στα χέρια τριών ληστών που μπήκαν στο σπίτι του, στην περιοχή Βράσμα Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις ληστές δε δίστασαν να χτυπήσουν τον ηλικιωμένο, να τον φιμώσουν και να τον κλειδώσουν σε δωμάτιο του σπιτιού, για να κάνουν ανενόχλητοι τη... δουλειά τους.

Τελικά, του πήραν μία τσάντα, στην οποία ο 89χρονος είχε μέσα τα χρήματά του. 


Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι δράστες αναζητούνται... 

http://dete.gr/

ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ..!!!!!!


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . .      κρατείστε  επ'αόριστον.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανισταν. . . . τρως σφαιρα.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας,θα πρέπει να φυλακιστείτε.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . .     ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική                   αστυνομία.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . .    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, .. . .ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.
 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . .  θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ, . . . .

- Μια θέση  εργασίας,
- Μια άδεια οδήγησης,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια,
- κουπόνια συσσιτίου,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
- Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε        

                       KI OTΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!

http://toumbalights.blogspot.com/ 

Mιά τουαλέτα... για τους παίκτες του Big Brother !!

ΜΟΝΟ ΣΤΗ GATAMEDIA

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το σπίτι του "Big Brother"...Κι αν θυμάστε την χλιδή των προηγούμενων σπιτιών μάλλον φέτος θα απογοητευτείτε. Η οικονομική κρίση κτύπησε και το ριάλιτι; 


Στο σπίτι του "Big Brother" οι παίκτες προβλέπεται να μαλλιοτραβηχτούν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αφού θα υπάρχει μόνο μια τουαλέτα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχει να γίνει ιδιαίτερα το πρωί! Γιατί έγινε αυτό; Σίγουρα όχι για μέτρα λιτότητας αλλά προφανώς για λόγους τηλεθέασης. 


Για να δούμε! 

http://gatamedia.blogspot.com/

O Αλέξης Κούγιας κλώτσησε τον προπονητή της Κερατέας !!


Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Κεραυνό Κερατέας. Αποβλήθηκε στο 89', τα "άκουσε" από την εξέδρα και φεύγοντας κλώτσησε τον Πέτρο Δημητρίου.

Η κόντρα των δύο αντρών είχε ξεκινήσει από το πρώτο μέρος αλλά τότε έμειναν μόνο στα λόγια. Όταν όμως ο Αλέξης Κούγιας αποβλήθηκε, ήταν φανερά εκνευρισμένος και κινήθηκε προς το μέρος του προπονητή του Κεραυνού.

Ο Πέτρος Δημητρίου προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά ο γνωστός δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, σύμφωνα με μαρτυρίες τον έφτυσε και τον κλώτσησε.


http://www.thebest.gr

Πίσω στην Κύπρο θρησκευτικοί θησαυροί των κατεχομένων !!

Απόφαση που δικαιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία, έλαβε το Δικαστήριο του Μονάχου.  

Διέταξε την επιστροφή κλεμμένων  θρησκευτικών αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας, που η Κύπρος διεκδικούσε τα τελευταία έξι χρόνια με δικαστικές διαμάχες. 

Εικόνες, μωσαϊκές και βυζαντινές τοιχογραφίες είχαν ανευρεθεί το 1997 από τη βαυαρική αστυνομία,  στην κατοχή του Τούρκου Αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν. Με βάση λοιπόν την απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου. 

Ωστόσο, η απόφαση του Δικαστηρίου δεν είναι τελεσίδικη καθώς δίνεται το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να ασκήσει έφεση εντός 30 ημερών από την έκδοση της απόφασης. Αν εντός 30 ημερών δεν ασκηθεί έφεση για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι θησαυροί που βρίσκονται υπό τη φύλαξη των βαυαρικών Αρχών θα  επαναπατρισθούν. 

Η μαραθώνια προσπάθεια

 
Από το 1997 η Κυπριακή Δημοκρατία και η Εκκλησία της Κύπρου προέβαιναν συστηματικά σε διάφορα διαβήματα για επαναπατρισμό των θησαυρών. Επειδή όμως τα διαβήματα δεν είχαν τελεσφορήσει και ενόψει και του κινδύνου παραγραφής της απαίτησης, το 2004 αποφασίστηκε και καταχωρήθηκε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, της Εκκλησίας των Μαρωνιτών και της Εκκλησίας των Αρμενίων, αστική αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Μονάχου για την ανάκτηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων που, οι οποίες μετά την ανεύρεση τους βρίσκονται υπό τη φύλαξη των Βαυαρικών Αρχών. 

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου η Νομική Υπηρεσία πληροφορήθηκε ότι οι επίμονες προσπάθειες για επαναπατρισμό των θησαυρών έχουν επιτέλους τελεσφορήσει καθώς το Επαρχιακό Δικαστήριο του Μονάχου εξέδωσε την απόφαση του  την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, με την οποία ικανοποίησε πλήρως τις αξιώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εκκλησίας. 

Η Νομική Υπηρεσία δεν έχει λάβει ακόμα το πλήρες κείμενο της απόφασης και ως εκ τούτου η συλλογιστική της απόφασης δεν είναι ακόμα γνωστή.

http://www.sigmalive.com/

Λέτε να θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ;;;

Ρε που καταντήσαμε, ή καλύτερα που μας κατάντησαν...
 
Να προστρέχουμε σε βοήθεια και να ζητάμε τεχνογνωσία από την Τουρκία, σε θέματα διαχείρισης οικονομικής κρίσης.
Θα μεταβεί μάλιστα για το σκοπό αυτό στην Τουρκία, την ερχόμενη βδομάδα ο Παπακωνσταντίνου.
Θα μου πείτε κάτι παραπάνω ξέρει ο Ερντογάν από τον Γιώργο, μιας και κατάφερε να διώξει το ΔΝΤ απ την Τουρκία.
Λέτε να θέλει και ο κ. Παπανδρέου να....
τους διώξει και προσπαθεί να βρει την φόρμουλα;;
Λέτε;

Τεχνογνωσία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης επιθυμεί να προσφέρει η Άγκυρα στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Σαμπάχ» και «Ζαμάν».
Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισκέπτεται την Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, για κοινή συνεργασία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, κατά τη «Σαμπάχ» και για αξιοποίηση της εμπειρίας της Αγκυρας σε θέματα διαχείρισης οικονομικών κρίσεων, κατά τη «Ζαμάν».
Και οι δυο εφημερίδες επικαλούνται δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν για συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και συγκεκριμένα πως υπήρξε εισήγηση της γείτονος χώρας προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση για «μεταφορά της εμπειρίας τους όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής οικονομικής κρίσης». Ο κ. Μπαμπατζάν, αναφέρει πως υπάρξε τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν -Παπανδρέου, καθώς και ότι έλαβε επιστολή από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί επιθυμίας κοινής συνεργασίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.  

Πηγή:Ελευθεροτυπία

Πολύνεκρο δυστύχημα στη Γερμανία..

Δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 30 τραυματίσθηκαν σήμερα στη Γερμανία σε τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε πολωνικό λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, αναφέρει η πυροσβεστική.

 Το λεωφορείο ταξίδευε προς την Πολωνία και το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα εισερχόταν στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο Α10, στο ύψος του Σένεφελντ, κοντά στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να κτυπήσει σε στύλο μίας γέφυρας, τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κινητοποιήθηκε άμεσα δύναμη 300 μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Βερολίνο και τις γύρω περιοχές. Οι βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές που έστησαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Γερμανοί αξιωματούχοι συγκροτούν κέντρο πληροφόρησης για τους συγγενείς των θυμάτων.Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, πρόκειται για το σημαντικότερο τροχαίο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην περιφέρεια.Μεγάλο μέρος των επιβατών φαίνεται ότι ήταν νεαροί τουρίστες.

Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άτομα και το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Βερολίνο.

http://www.news21.gr

Ε, όχι κι όλοι μαζί...!!!!

Όχι κύριε Πάγκαλέ μας, όχι, δεν είναι έτσι, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
Κοίτα την κοιλάρα σου κοίτα και την δικιά μου, κοιτάξτε τις άδειες τσέπες μου, κοιτάξτε και τις off-shore σας!!!


ο διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα:

Σε μια πρώτη δημόσια απάντηση μέλους του Κοινοβουλίου έναντι της διαρκώς διογκούμενης δυσαρέσκειας της κοινωνίας προς την πολιτική, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών “πώς φάγατε τα λεφτά;” είναι: “Σας διορίζαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος”».

Έτσι σου είπανε να λες κύριε αντιπρόεδρε;
Όχι, όλα κι όλα, πολλά έχω πει κατά καιρούς για τους δημόσιους υπάλληλους, αλλά αυτή τη φορά είμαι μαζί τους...

Και γιαυτό βάζω τμήμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου υπαλλήλων της Ν. Α. Άρτας:

"Σήμερα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αύριο στην Περιφέρεια, ο μοναδικός δρόμος αντίδρασης είναι ένας: άμεση επιστροφή της απαξίωσης σ’ αυτούς που μας μεταχειρίζονται ως πιόνια σε παιγνίδι σκάκι. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Ας διαλέξει ο καθένας μας το δικό τρόπο να τους στείλει το «δώρο» τους πίσω.
Υ.Γ.1: Τα λεφτά δε τα φάγαμε όλοι μαζί. Κι αυτό γιατί το 98% των Δημοσίων Υπαλλήλων μπαίνει στο Δημόσιο για ένα πιάτο φαΐ και βγαίνει πιο πλούσιος κατά ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. με δόσεις για 30 χρόνια. Κάποιοι άλλοι μπήκαν στην πολιτική με ένα δυαράκι ημιυπόγειο και βγήκαν με 58 ακίνητα και καταθέσεις που ο μέσος Έλληνας δε θα τις δει ούτε στο όνειρό του.
Υ.Γ.2: Πολλοί μας θεωρούσαν και εξακολουθούν να μας θεωρούν βολεμένους και απαθείς. Το κυνηγημένο ζώο είναι απείρως πιο επικίνδυνο όταν στριμωχτεί σε μια γωνιά.
Ραντεβού το βροχερό Νοέμβρη που θα ξεπλύνει πολλές αμαρτίες."

Εγώ τι άλλο να πω; Τα είπανε όλα οι του Συλλόγου...
Η προσπάθεια των χορτασμένων πολιτικών των 2 κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα να μοιράσουν τις ευθύνες στις πλάτες των μισθοσυντήρητων, δεν είναι απλά γελοία.
Είναι εξοργιστική, και σπρώχνει τους απλούς ανθρώπους να δώσουν ένα γερό μάθημα στους βολεμένους της καρέκλας...


 
http://aletri.blogspot.com/

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, προτείνει το Διεθνές Δικαστήριο για τα χωρικά ύδατα Ελλάδας Αλβανιας !!!!

Αποκαλυπτικός για το ζήτημα της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων Ελλάδας Αλβανίας ήταν ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, κατά τη διάρκεια της σε συνέντευξής που παραχώρησε χθες, στη «Φωνή της Αμερικής». 

Πιο συγκεκριμένα ο Αλβανός πρόεδρος επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι τους οποίους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν Ελλάδα και Αλβανία, ώστε να επιλυθεί η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών. 

Όπως επεσήμανε ο Αλβανός πρόεδρος θα πρέπει πρωτίστως να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας ενώ μία οδός για την επίλυση του ζητήματος θα ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. 

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπερίσα είχε αρχικά καταλήξει σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για το ζήτημα των χωρικών υδάτων, όμως κατόπιν πιέσεων από την αντιπολίτευση υπο την ηγεσία του Έντι Ράμα, τον οποίο η παρούσα ελληνική κυβέρνηση είχε στηρίξει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, και της αρνητικής απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
http://www.defencenet.gr

Απόρρητα έγγραφα "καίνε" την κυβέρνηση Μπους..!!!

Σύμφωνα με αυτά, αμέσως μετά την είσοδό της στον Λευκό Οίκο η κυβέρνηση Μπους έβαλε στο στόχαστρο το Ιράκ.

Το επιτελείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επεδίωξε, αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο, να βρει τρόπο για την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν και για τη δικαιολόγηση ενός πολέμου στο Ιράκ, αποκαλύπτουν απόρρητα επίσημα έγγραφα που αποχαρακτηρίσθηκαν πρόσφατα.

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο τότε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ
Ντόναλντ Ράμσφελντ αναφέρθηκε σε μία επίθεση εναντίον του Ιράκ παράλληλα με την καταδίωξη του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τα πρακτικά σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τότε. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ανέθεσε σε έναν νομικό σύμβουλο του Πενταγώνου να προσπαθήσει μαζί με έναν ανώτατο αξιωματούχο να βρει στοιχεία για υποθετική σχέση του ιρακινού καθεστώτος με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται από το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο National Security Archive.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραδεχθεί έκτοτε ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.


Ηδη από τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2001, αξιωματούχοι παρουσίαζαν
σωλήνες από αλουμίνιο ως απόδειξη ότι η Βαγδάτη διαθέτει πυρηνικά όπλα, πριν ακόμη αυτοί εξετασθούν, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που είχε διαβιβασθεί στον τότε υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι οι σωλήνες δεν είχαν καμία σχέση με τον πυρηνικό τομέα.

Η σύγκρουση με το Ιράκ αποτέλεσε επίσης το θέμα σημειώματος με ημερομηνία Ιούλιος 2001 το οποίο διαβιβάσθηκε στην Κοντολίζα Ράις, τότε σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας. Στο σημείωμα ο Ντόναλντ Ράμσφελντ απαιτεί τη σύγκληση σύσκεψης υψηλού επιπέδου με θέμα τη στρατηγική απέναντι στη Βαγδάτη.


Εκφράζοντας την ανησυχία του για την αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν και για την ενίσχυση των ικανοτήτων της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ αναφέρει: "Σε λίγα χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει αναμφίβολα να αντιμετωπίσουν έναν Σαντάμ που θα διαθέτει πυρηνικά όπλα".


Κάνοντας την πρόβλεψη ότι ένας πόλεμος θα είναι επιτυχής, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας δήλωνε τότε ότι
η πτώση του Σαντάμ Χουσέιν θα αυξήσει το γόητρο της Ουάσινγκτον στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Αλλο έγγραφο δείχνει ότι ήδη από τον χειμώνα του 2001, δύο μήνες μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ συζητούσε τα σχέδια την επίθεση εναντίον του Ιράκ.  Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον στρατηγό Τόμι Φρανκς, πρώην διοικητή της CENTCOM, επιφορτισμένης με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ τού είχε τότε δώσει εντολή να ετοιμασθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις για τον "αποκεφαλισμό" του ιρακινού καθεστώτος.     Σε έκθεσή του με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2001 δίνει έναν κατάλογο με τις αιτιολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για την έναρξη ενός πολέμου εναντίον του Ιράκ, όπως επιθέσεις του ιρακινού στρατού εναντίον του κουρδικού θύλακα στο βόρειο Ιράκ, σχέσεις ανάμεσα στο καθεστώς του Σαντάμ και την 11η Σεπτεμβρίου, επιθέσεις με χρήση βάκιλου του άνθρακα, καθώς και διαμάχες γύρω από τις επιθεωρήσεις πολεμικού εξοπλισμού από τον ΟΗΕ.     Σημείωμα υπηρεσίας αναλύσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που φέρει ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2001, προειδοποιεί ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα αντιταχθούν σε μια εισβολή στο Ιράκ, εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η Βαγδάτη βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται ότι η υποστήριξη που θα παράσχει ο βρετανός πρωθυπουργός θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος για τον Τόνι Μπλερ και εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενες αντιδράσεις του μουσουλμανικού πληθυσμού της Βρετανίας.



newsit.gr
http://www.ierosagon.org/

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ;

Υπηρέτησα στην Ελληνική Αστυνομία τριάντα χρόνια και εδώ και δύο χρόνια είμαι συνταξιούχος.  
Τριάντα δύο χρόνια συνολικά και σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είδα ποτέ έναν Υπουργό Δημόσιας Τάξης να παραιτείτε, δεν είδα ποτέ έναν Αρχηγό της Αστυνομίας να τα βροντάει κάτω και να φεύγει. Έναν Αρχηγό που με την κίνηση αυτή θα έδινε ένα ράπισμα στην όποια Κυβέρνηση, να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια των Αστυνομικών, έναν Αρχηγό που με την κίνησή του αυτή θα γινόταν σύμβολο στους χιλιάδες Αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν για την διασφάλιση της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών. ..Μετά από τριάντα δύο χρόνια βλέπω σήμερα μια Κυβέρνηση να προσθέτει δέκα (10) χρόνια εργασίας και ταυτόχρονα να κόβει από τους Αστυνομικούς τα επιδόματα εορτών και αδείας, να κόβει την αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία, να κόβει την αποζημίωση για τα πενθήμερα, να μην δίνει εκλογικό επίδομα παρά του ότι υπάρχει σχετικός νόμος, να βάζει ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, να καταρρέει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα, να βάζει φόρους επί φόρων ώ φόροι !!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών, η κατάρρευση του ηθικού των Αστυνομικών, η κατάρρευση της αξιοπρέπειας στη ζωή!! Και καλά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, "σωστά" δεν παραιτείται, γιατί όπως λέει και ο τίτλος του είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προφανώς όχι των Αστυνομικών. Πιστεύει κανείς ότι η αλλαγή ονομασίας από Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν τυχαίο; Δεν νομίζω. Τέλος πάντων, ο Υπουργός ούτως ή άλλως είναι εντεταλμένος της Κυβέρνησης. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας όμως γιατί δεν παραιτείται; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Και ο σημερινός Αρχηγός γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολα κατακτήθηκαν κάποια πράγματα. Το γνωρίζει διότι και ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό στέλεχος και σήμερα φέρει τίτλο επιτίμου συνδικαλιστή!!
 Τώρα που όλες οι κατακτήσεις χάνονται και οι Αστυνομικοί θα αναγκαστούν να βρούν δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημά τους, λογικό αποτέλεσμα θα είναι πέραν της απογοήτευσης να υπάρχει και η σωματική κόπωση, άρα και μείωση της αποδοτικότητας. Τι θα κάνει το Αρχηγείο; Θα συστήσει σε κάθε Αστυνομική Υπηρεσία πειθαρχείο (δεκαετία 70) ή θα επαναφέρει τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα;
  Πότε επιτέλους θα δούμε έναν Αρχηγό να συμπεριφέρεται ως προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας; 
Πότε θα δούμε έναν Αρχηγό ο οποίος με την συμπεριφορά του να αποδείξει ότι είναι πραγματικός Αρχηγός;

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό δεν περιέχει συνδικαλιστικό κείμενο, αλλά αυστηρά κοινωνικοπολιτιστικές ανησυχίες.
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας - Πρόεδρος IPA Θεσσαλονίκης

Τα αόρατα έργα που πληρώνουμε

Η Ιόνια Οδός με κατασκευασμένο μόλις το 24% και η Ε 65 με το 13% έχουν καταλήξει έργα - φαντάσματα για τα οποία οι εταιρίες εισπράττουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ξεσηκώνοντας κύμα διαμαρτυρίας από τους οδηγούς

Επρόκειτο για ένα μεγάλο έργο που δυστυχώς, έχει μείνει στον αέρα. Την κατασκευή και την ανάληψη της διαχείρισής του από ιδιώτες επικρότησαν και τα δυο μεγάλα κόμματα στο παρελθόν, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, ενώ με νόμο του κράτους δόθηκαν οι συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρίες για την αφετηρία υλοποίησής των έργων.
Η Ιονία Οδός και ο Ε65 αποτυπώθηκε στο μυαλό των περισσοτέρων ως ένα μεγαλειώδες έργο, καθώς θα συνέδεε Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Θεσσαλία, αντικαθιστώντας το οδικό δίκτυο – καρμανιόλα, με καινούργιους φαρδείς δρόμους, καινούργιας ασφάλτου. Ωστόσο στην πράξη τα πάντα έχουν σταματήσει και το μόνον που έχει παραμείνει είναι η είσπραξη τελών διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης που έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας καθώς οι οδηγοί πληρώνουν για ένα έργο που δεν υπάρχει.
Γιατί η Ιόνια Οδός μπήκε στον πάγο; Αρχικά, η καθυστέρηση στην έναρξη των απαλλοτριώσεων, που αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ένα χρόνο μετά τις υπογραφές , στην πράξη μόλις έχει αρχίσει. Επίσης οι αρχαιολογικές ανασκαφές που σε κάποια σημεία έχουν συναντήσει ευρήματα, παράλληλα με τη διάνοιξη δρόμων και περασμάτων,  η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες και η έλλειψη κεφαλαίων από τις κατασκευαστικές που ανέλαβαν το έργο, είναι μερικές από τις αιτίες που η Ιόνια Οδός έχει παγώσει και οι οδηγοί πληρώνουν για ένα έργο, επιπλέον, εκτός από τους φόρους τους.
Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν πως όλα πάνε καλά και θα έχουν ολοκληρώσει τους δύο αυτοκινητόδρομους έως το 2013. Μάλλον απίθανο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εικόνα είναι η εξής:
*Στην Ιόνια Οδό έχει κατασκευαστεί μόλις το 24% του έργου, ενώ έχει απαλλοτριωθεί το 42% των απαραίτητων εκτάσεων.
*Στον Ε65 έχει παραδοθεί στον κατασκευαστή το 81% των απαραίτητων εκτάσεων για την κατασκευή του νέου άξονα, αλλά έχει κατασκευαστεί μόλις το 13% του έργου.
*Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόλις σε δύο από τα επτά τμήματα του έργου (1ο-14ο χλμ. και 32ο-43ο χλμ.), σε άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια και σε δύο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα: στο 48ο-56ο χλμ., καθώς δεν έχει απαλλοτριωθεί η γη, και από το 135ο χλμ. έως το τέλος του έργου, λόγω απόφασης του ΣτΕ για «πάγωμα» των εργασιών ύστερα από προσφυγή.
*Στην εθνική οδό Ελευσίνας-Πάτρας-Τσακώνας έχει κατασκευαστεί το 17% του έργου, στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης το 55% και στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από Μαλιακό έως Κλειδί, το 52% του έργου.
Ωστόσο, τα φιλόδοξα σχέδια του υπουργείου Υποδομών δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση κατασκευής διοδίων μέσα στην Αττική και συγκεκριμένα, στους κόμβους Πύρνας, Καλυφτάκη, Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.
Ειδικά για τον κόμβο Αγίου Στεφάνου υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί νωρίτερα η τοποθέτηση διοδίων μόνο για τα βαρέα φορτηγά, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδός τους στην παράπλευρη οδό, πρακτική που ξεκίνησε μετά την αύξηση των τιμών στα διόδια Αφιδνών.

http://news247.gr

Πλήρωσαν ακριβά τον καβγά τους..!!!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα δύο αστυνομικοί, ηλικίας 31 και 40 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, διότι το πρωί κι ενώ βρίσκονταν σε αστυνομική υπηρεσία συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ύστερα από ένα έντονο φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει διαταχθεί και ΕΔΕ, καθώς ο ένας από τους δύο, που μετέβη για ανάληψη υπηρεσίας, τελούσε σε κατάσταση μέθης. 


http://www.zougla.gr/ 

Οι 200 offshore του νέου παραδικαστικού κυκλώματος

200 εικονικές εταιρείες διέθετε το νέο παραδικαστικό κύκλωμα, η εξάρθρωση του οποίου αναμένεται αυτές τις ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής και περιλαμβάνει “ειδικότητες” απ' όλες τις ειδικότητες της Δικαιοσύνης, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το 20μελές κύκλωμα έχει ιδρύσει πάνω από 200 offshore, μέσω της οποίας ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας.

Το κύκλωμα δρούσε με δύο τρόπους: πρώτον με πλαστά έγγραφα τα οποία πιστοποιούσαν ότι οι άνθρωποι που έβγαζαν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα τους μέσω τραπέζης, χρωστούσαν υπέρογκα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, με αποτέλεσμα να φαίνονται δικαιούχοι και να παίρνουν τα ακίνητα.

Ο δεύτερος τρόπος αφορούσε πλαστά έγγραφα χρησικτησίας, με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητα τους ακίνητα που άνηκαν σε άλλους ανθρώπους.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχασε το ελληνικό δημόσιο, σε σχέση με τους φόρους που δεν επιδόθηκαν.

Στο νέο αυτό κύκλωμα φαίνεται ότι συμμετέχει και ένα πρόσωπο που είχε εμπλακεί στο προηγούμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το Σάββατο (25/9), η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια των δικηγόρων που εμπλέκονται, μέσα στα οποία βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί από τα μέλη του κυκλώματος αναλόγως με τον τρόπο που έβγαζαν τις δικαστικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, αν ήταν αυστηρός ή επιεικής με τους κατηγορουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 περίπου μήνες, όταν έγιναν καταγγελίες από τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα.


http://cosmo.gr/

Φωτιά σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη



Φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε βενζινάδικο, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Επί τόπου έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί σε παρακείμενα σπίτια.


Το πρατήριο υγρών καυσίμων υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ τα αίτια της φωτιάς διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Βρήκαν το όνομα, αλλά δεν έγιναν τα «βαφτίσια»

  • Θρίλερ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με μη επικύρωση της στη Νέα Υόρκη, με άδειασμα Ρόντου από Δρούτσα και με αναδίπλωση Καρατζαφέρη μετά την απόρριψη από Σαμαρά
  • Δεν μετέβη στις ΗΠΑ ο Γκρούεφσκι για την παρουσίαση του Republika Vardarska Makedonija

Με προαναγγελία δελτίου πολιτικής θυέλλης μοιάζει η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χώρας για το όνομα της ΠΓΔΜ, κλίμα που επικρατεί και μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων με επίκεντρο τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Υόρκη εξελίχθηκαν σε κλεφτοπόλεμο δηλώσεων και αντιδηλώσεων αλλά και έντονη μυστική διπλωματία.

Αυτό που ισχύει όμως είναι η παραδοχή έγκυρων κυβερνητικών και διπλωματικών πηγών ότι...
η συμφωνία για το όνομα έχει επιτευχθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, με πρωταγωνιστή τον κ. Άλεξ Ρόντο.

Ταυτόχρονα το σκηνικό έχει και στοιχεία πολιτικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, επιχειρηματίες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωμάτες, αλλά και επεισόδια μεταξύ του συμβούλου του Έλληνα πρωθυπουργού Άλεξ Ρόντου και του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα.

Οι επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Ρόντου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι άρχισαν από τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει τον κ. Γκρούεφσκι ότι μπορεί να συνομιλεί με τον κ. Ρόντο και να τον θεωρεί προσωπικό του απεσταλμένο. Το ίδιο ισχύει και για τις επαφές του πρωθυπουργού με τον Σέρβο ομόλογο του Μπόρις Ταντιτς, άλλους ηγέτες και αξιωματούχους των Βαλκανίων, τις ξένες πρεσβείες στα Σκόπια αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και σε έμπειρους διπλωμάτες προκάλεσε κατάπληξη το άδειασμα του κ. Ρόντου από τον κ. Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, όταν δήλωσε ότι ο πρώτος δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο Εξωτερικών, εκθέτοντας έτσι τη δραστηριότητα του συμβούλου του κ. Παπανδρέου.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ

Η ονομασία λοιπόν που φέρεται να έχει συμφωνηθεί είναι «Republika Vardarska Makedonija», αμετάφραστη, και θα ισχύει για τη διεθνή προσωπικότητα του γειτονικού κράτους αλλά και για όποια χώρα θελήσει να τη χρησιμοποιήσει στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, χωρίς όμως αλλαγή του Συντάγματος. Το σενάριο προέβλεπε ότι η συμφωνία αυτή θα εγκρινόταν πανηγυρικά σε συνάντηση των κυρίων Παπανδρέου και Γκρούεφσκι στη Νέα Υόρκη και άμεσα θα κινητοποιούνταν το Συμβουλή Ασφαλείας του ΟΗΕ για να την επικυρώσει, αλλά τελικά ο ηγέτης της γειτονικής χώρας υπαναχώρησε και το σχέδιο ναυάγησε. Μια άλλη εκδοχή ήταν ότι απέμειναν ορισμένα αδιευκρίνιστα στοιχεία στη συμφωνία και ο κ. Γκρούεφσκι δεν ήθελε να βρεθεί υπό πίεση στη Νέα Υόρκη, γι' αυτό και δεν πήγε τελικά. Το τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως, γνωρίζουν μόνο οι κύριοι Παπανδρέου και Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, εδώ και εβδομάδες τη συμφωνία την είχε πληροφορηθεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε συμφωνήσει. Όμως η κατηγορηματική απόρριψη της ονομασίας από τον κ. Σαμαρά ανάγκασε τον κ. Καρατζαφέρη να αναδιπλωθεί για να μη φανεί «ενδοτικός» συγκριτικά με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Η σφοδρή απόρριψη της ονομασίας αυτής από τον κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και σε στελέχη της Ν.Δ. και το ερώτημα που αιωρείται πλέον είναι αν ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να εναντιωθεί στο όνομα επειδή ήταν εκτός της συμφωνίας που επεδίωξε η κυβέρνηση ή διότι δεν συμφωνεί με το όνομα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Αν ισχύει το πρώτο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επεδίωκε την πλήρη αποδυνάμωση του κ. Σαμαρά μέσω της θετικής στάσης του κ. Καρατζαφέρη και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτό που προκύπτει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι ήδη ο κ. Σαμαράς έκανε την πρώτη πολιτική του επένδυση, άρα θα αναδείξει το θέμα και θα το θέσει στο κέντρο της πολιτικής του. Άλλωστε ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρειάζεται μια διέξοδο, καθώς το κόμμα του φαίνεται να είναι περισσότερο εγκλωβισμένο από την κυβέρνηση στο μνημόνιο. Η στάση του κ. Σαμαρά καθώς και η άρνηση του κ. Γκρούεφσκι να μεταβεί στη Νέα Υόρκη ανάγκασαν την κυβέρνηση να υψώσει τους τόνους έναντι των Σκοπίων, να προκληθούν αντιδράσεις από τον κ. Γκρούεφσκι και τελικά να φθάσουμε πάλι στο σημείο εκκίνησης. Ότι υπάρχει ένα όνομα στο τραπέζι, που κατηγορηματικά μόνον ο κ. Σαμαράς το έχει απορρίψει. Το θέμα για την κυβέρνηση είναι αν θα προχωρήσει, παρά την άρνηση του αρχηγού της Ν.Δ., ή θα επιδιώξει καλύτερες συνθήκες για να κινηθεί εκ νέου.

Χείρα βοηθείας στην Αθήνα από την Ε.Ε.

Δεν πήραν τα Σκόπια ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Πάντως η Αθήνα έλαβε χείρα βοηθείας από την Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην έκθεση προόδου για τα Σκόπια που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο την έκκληση του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματευσεων. Ο προσωπικός απεσταλμένος του κ. Γιώργου Παπανδρέου στα Σκόπια κ. Άλεξ Ρόντος είχε επί εβδομάδες επαφές με Σκοπιανούς επιχειρηματίες αλλά και με Έλληνες που επενδύουν στη γειτονική χώρα, εκτιμώντας ότι μια συμφωνία θα δημιουργήσει μεγάλη δυναμική και νέες ευκαιρίες και έτσι θα απορροφηθούν σύντομα οι όποιοι κραδασμοί. Ο κ. Ρόντος είχε επίσης συχνές επαφές με ξένους πρέσβεις και σίγουρα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Φίλιπ Τ. Ρίκερ. Αμερικανοί διπλωμάτες, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο θέμα του ονόματος, κάτι που προκάλεσε αμηχανία στους Έλληνες αξιωματούχους, που δεν γνωρίζουν τίποτα...

Το γεγονός ότι ο κ. Ρόντος ενημερώνει προσωπικά τον κ. Παπανδρέου για όλες τις επαφές του είτε στα Σκόπια είτε στο Τελ Αβίβ έχει ενοχλήσει τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και αυτός ήταν ο λόγος που επιχείρησε να τον υποβαθμίσει στη Νέα Υόρκη. Όμως ο κ. Ρόντος δεν φαίνεται να πτοείται, κάτι που ο κ. Δρούτσας ξέρει πολύ καλά, γιατί, όπως ευρέως κυκλοφορεί στο ΥΠΕΞ, όταν ο κ. Δρούτσας συζητούσε επί μήνες με το συντάκτη του σχεδίου Ανάν σερ Ντέιβιντ Χάνι ουδέποτε ενημέρωνε τους διπλωμάτες ή τον κ. Ρόντο.


(VETO – Του Σωτήρη Σιδέρη)
(Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.com/

Εμφύλιο προτείνει ο Παγκαλος?

Αν δεν ζητήσει άμεσα συγνώμη και αν δεν δώσει διευκρινίσεις γιατί στρέφει τις κοινωνικές τάξεις σε εμφύλιο μεταξύ τους , αντί να επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα .ποιοι πραγματικά τα έφαγαν.

 Θα καλούμε ως ενεργοί πολίτες κανένας να μην
ψηφίσει υποψηφίους που στηρίζονται από το 
ΠΑΣΟΚ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι και αυτοί μια κοινωνική τάξη ,Έλληνες πολίτες, και όχι βορά σε πολιτικά παιχνίδια.

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: 
Κάποιος ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος κάποτε είπε ότι το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια, αλλά δεν ήταν και τόσο σίγουρος για το πρώτο!  

Γιατί για την ανθρώπινη βλακεία ούτε λόγος. Σίγουρα δεν έχει όρια. Επίσης, ένας άλλος εκκεντρικός καλλιτέχνης είχε «προβλέψει» ότι θα έρθει η στιγμή που ο καθένας θα ζει τα δικά του 15’ δημοσιότητας. 

Ο 30χρονος Chris Caswell από το Newton της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να κάνει τον «καμπόσο» στους «φίλους» του στο Facebook και ανέβασε στη σελίδα του ένα video που τον έδειχνε να πηγαίνει σε ένα pet shop, να αγοράζει ένα χρυσόψαρο και στη συνέχεια να το βάζει σε ένα ποτήρι με νερό και να το… καταπίνει! 

Στο μυαλό (;) του αυτό ήταν αστείο. Για τις Αρχές, όμως, δεν ήταν καθόλου αστείο. Έτσι ο 30χρονος συνελήφθη για την πράξη του αυτή, αλλά πρόλαβε να ζήσει μέσα από το Facebook τα δικά του 15’ δημοσιότητας και ταυτόχρονα να δικαιώσει τη άποψη περί του απύθμενου της ανθρώπινης βλακείας.

Επιβεβαίωσε, όμως, δύο θεωρίες με μία προσπάθεια! 



http://neamadata.blogspot.com

Το χωριό-κελάρι!!!

Το Milestii Mici είναι ένας μικρός συνηθισμένος οικισμός στη Μολδαβία.

Ήταν άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το 2007, οπότε και μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από… τα κρασιά του.

Κάτω από τον οικισμό, υπάρχουν στοές συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων. Τα 120 από αυτά χρησιμοποιούνται σαν κελάρι για αποθήκευση κρασιού.

Μέχρι πρόσφατα, η εκπληκτική αυτή συλλογή αποτελούταν από περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια! 

Το χωριό κελάρι!
Το χωριό κελάρι!
Το χωριό κελάρι!
Το χωριό κελάρι!
Το χωριό κελάρι!
perierga.gr

http://neamadata.blogspot.com 

Εν αναμονή ενταλμάτων για το νέο παραδικαστικό

Aκίνητα μεγάλης αξίας, το οποίο χαρακτηρίζεται ως νέο «παραδικαστικό».  

Οι έρευνες προχωρούν με έρευνες σε αρκετά σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά, οι οποίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή, έπειτα από συνεργασία της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με την Εισαγγελία Εφετών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης αν και αναμένονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο κύκλωμα εμπλέκονται δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί. Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο και εναντίον δικαστικού λειτουργού, ωστόσο οι αρχές ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία και ερευνούν προσεκτικά και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας. Αυτό γίνονταν είτε με πλαστά έγγραφα που παρουσίαζαν ότι άνθρωποι που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες χρωστούσαν μεγάλα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο, είτε με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους.

Το Σάββατο έγιναν και νέες κατ' οίκον έρευνες σε σπίτια δικηγόρων που εμπλέκονται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών δίπλα από τα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις για τον τρόπο που δίκαζαν, το ήθος και τις αρχές τους και αν πρέπει να αποφευχθούν ή όχι στις συνθέσεις. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα στοιχεία και θεωρείται θέμα χρόνου να ασκηθούν διώξεις.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα. Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το κύκλωμα...

http://www.star.gr

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;

Αφυπνισθείτε Έλληνες!
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)
Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Παρακαλούμε αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;
Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"
Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση).
Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;
Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.
Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα "Μακεδονικό" κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;
Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»
Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
Την εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:
Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) - Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC), Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) - Hellenic Congress of Quebec
macedoniaontheweb


http://gianniotis.blogspot.com/ 

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Εκπαίδευσε το σκύλο του... να κλέβει κινητά!!!

Π
ώς θα σας φαινόταν, αν βλέπατε ένα σκύλο να... κλέβει κινητό τηλέφωνο; Θα παθαίνατε, προφανώς, πλάκα.  

Έτσι δεν είναι;
Μην εκπλαγείτε, πάντως, αν το δείτε κι αυτό, αφού συμβαίνει στην Πάτρα, με σκύλο που έχει εκπαιδευθεί από το αφεντικό του να «σουφρώνει» κινητά τηλέφωνα! Απίστευτο, κι όμως αληθινό....
Οπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε για σκύλους που είναι εκπαιδευμένοι να ανιχνεύουν ναρκωτικά, να είναι φύλακες, ή να «επιστρατεύονται» σε μέτρα ασφαλείας, αλλά για σκύλο που έχει εκπαιδευθεί να κλέβει κινητά τηλέφωνα, ομολογουμένως δεν είχαμε ακούσει!
Κι, όμως, από στόμα σε στόμα έχει διαδοθεί αυτό που γίνεται σε πολύ γνωστή περιοχή της Πάτρας. Ένας τύπος, γύρω στα πενήντα, που στο παρελθόν έχει κάνει φυλακή καταδικασμένος για διάφορα αδικήματα, έχει ένα σκύλο που τον έχει μάθει να βουτά κινητά τηλέφωνα από τους ανυποψίαστους κατόχους τους, όταν αυτά είναι εκτεθειμένα, είτε σε κάποιο τραπέζι ενός καφέ ή οπουδήποτε αλλού.
Ο σκύλος, που εντυπωσιάζει αν δεν φοβίζει με τον όγκο του, έχει μάθει να αρπάζει με αστραπιαία κίνηση τα κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια, αφού τα έχει στο στόμα του τα πάει στο αφεντικό του.
Όσο για τη συνέχεια, αυτή είναι μάλλον η αναμενόμενη, καθώς ο τύπος πουλάει τα κινητά τηλέφωνα που του πηγαίνει ως λεία ο σκύλος του.
Τουλάχιστον δύο άτομα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Κόσμος», έχουν πέσει θύματα κλοπής του συγκεκριμένου σκύλου.
Η δράση του έχει γίνει πλέον «βούκινο» και δεν είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι πολλοί στην περιοχή είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν αφήνουν εκτεθειμένα, όπου κι όπου, τα κινητά τους, ιδίως όταν δουν να περιφέρεται κοντά τους ο σκύλος που τα αρπάζει σα... λαχταριστά σάντουιτς!


Δουλειές του ποδαριού
Ο συγκεκριμένος πενηντάρης, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει οικογένεια, κάνει διάφορες δουλειές του ποδιού για να ζήσει. Από οικοδομή, μέχρι και τον μικροπωλητή κάνει, με τον σκύλο να συνδράμει κι αυτός με τη δράση του στο βιοπορισμό του αφεντικού του. 

http://dete.gr/

Τετράμηνο κινητοποιήσεων για τις περικοπές

Στους δρόμους βγαίνουν πλέον οι ένστολοι που ζητούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία και χρονίζουν και καθιστούν αναποτελεσματική την εκτέλεση του έργου τους.

Ζητώντας τα αυτονόητα, έκαναν την αρχή το καλοκαίρι με αφορμή τις περικοπές που υφίσταται το εισόδημά τους, το ασφαλιστικό αλλά και το γεγονός πως επί σειρά ετών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρίζεται παγιωμένη.


Πριν από λίγες ημέρες οι ένστολοι έδωσαν δυναμικό παρών στη ΔΕΘ πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, ενώ προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο τετράμηνο.

Και αυτό διότι, πέραν των πάγιων αιτημάτων, σήμερα, όπως και άλλοι, είναι αλήθεια, εργαζόμενοι, δέχονται ένα σημαντικό πλήγμα με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της οποίας όμως δεν έχουν ασχοληθεί με την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των ανδρών και γυναικών που φέρουν στολή.

Υπό του ορίου της φτώχειας

Οι ένστολοι μιλούν για συρρίκνωση των αποδοχών τους, που με τα κυβερνητικά μέτρα μετρούν απώλειες από 3.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ ετησίως και μιλούν για υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου σε βαθμό τέτοιο, που τείνει να κινηθεί και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το συνταξιοδοτικό έχει ανατραπεί, οι συντάξεις έχουν μειωθεί και προστίθενται έτη εργασίας σε ένα επάγγελμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ίδιο με αυτό του συνόλου των δημόσιων υπαλλήλων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί πως οι ένστολοι δαπανούν χρήματα ακόμη και για τις στολές τους, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων προμηθεύονται οι ίδιοι όπλα και αλεξίσφαιρα από το εμπόριο, αφού τα υπηρεσιακά δεν τους καλύπτουν.

Για το λόγο αυτόν υποστηρίζουν πως η πολιτική των περικοπών σε κάθε είδους υπηρεσιακή δαπάνη μπορεί να θεωρείται αναγκαία λόγω της κατάστασης της οικονομίας, όμως στην περίπτωση των Σωμάτων Ασφαλείας οδηγεί τις υπηρεσίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης με δυσμενείς συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών.

Διεκδικώντας τη «θεσμοθέτηση των αυτονόητων», κατά πάραφραση της «επανάστασης του αυτονόητου» στην οποία ανεφέρθη ο πρωθυπουργός, εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η κυβέρνηση δυστυχώς δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του αστυνομικού, πυροσβέστη, λιμενικού, ούτε αποδέχεται εμπράκτως την αναγκαιότητα της άμεσης διάθεσης γενναίων κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας».

Και συνεχίζουν αναφέροντας: «Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας μετρώντας νεκρούς και τραυματίες», για να διευκρινίσουν ότι «τα όρια και οι αντοχές μας όμως εξαντλούνται, το ίδιο και οι αντοχές της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαραίνουν άλλους».

Οι ένστολοι άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας προειδοποιούν ακόμη ότι «ο κίνδυνος μεγαλύτερης επιχειρησιακής απαξίας και οικονομικού μαρασμού των ενστόλων, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι μη αντιμετωπίσιμος» και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός.

Εκφράζει την αγωνία των ενστόλων για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ

http://nationalpride.wordpress.com

Θα αυτοκτονούσε «κατά λάθος»...!!!

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο λόγος για έναν ανήλικο που, συμμετέχοντας σε παιχνίδι ηλεκτρονικού τζόγου, έχασε «εικονικά» 17.000 ευρώ, τα οποία ο ανήλικος πίστεψε πως όφειλε να καταβάλει – ο ίδιος ή οι γονείς του- στην πραγματικότητα.


Το γεγονός αυτό τον εξώθησε να εγκαταλείψει το σπίτι του, αφήνοντας σημειώματα στα οποία ανέφερε πως ήθελε να αυτοκτονήσει και εξηγούσε τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση αυτή.


Για καλή του τύχη, ύστερα από ψηφιακό έλεγχο που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίσθηκε και αμέσως κλήθηκαν ψυχολόγοι, οι οποίοι τον στήριξαν και τελικά ο ανήλικος επέστρεψε σπίτι του.


zougla
http://eglimatikotita.blogspot.com/