'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Οι εξοπλισμοί τούς φέρνουν πιο κοντά


Βήμα για αμοιβαία μείωση
το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα


Ως συμπρωταγωνιστής σε ένα οικονομικό και επιχειρηματικό «σόου»,
του οποίου θα προηγηθεί μεικτή συνεδρίαση 17 ελλήνων και τούρκων υπουργών στο «Χίλτον», φθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με 100 τούρκους επιχειρηματίες, έτοιμος να υπογράψει συμφωνίες, να συζητήσει την παλαιότερη ελληνική πρόταση για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών και να... επισκεφθεί το Νέο Μουσείο Ακρόπολης...

Ηδη η Αγκυρα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι έχει καλές προθέσεις, ενώ από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα αναμένεται να υπογραφούν περισσότερες από 20 διμερείς συμφωνίες και μνημόνια για συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, του τουρισμού και άλλες. Ο τούρκος πρωθυπουργός, λένε διπλωματικές πηγές τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αγκυρα, φέρεται αφενός έτοιμος να συνδράμει την ελληνική προσπάθεια με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα και αφετέρου πρόθυμος να συζητήσει για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών.

Αλλωστε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, το λεγόμενο «μέρισμα ειρήνης» για το οποίο πρώτος είχε μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επικοινωνιακό αντίκτυπο και στην Τουρκία, όπως είχαν δείξει και οι πρόσφατες διαρροές τούρκων αξιωματούχων για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών. Ωστόσο, πολλοί αναμένουν ότι αυτό θα είναι το τέλος και όχι η αρχή του δρόμου, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού θεσμοθετείται και επισήμως, με την υπογραφή της αντίστοιχης συμφωνίας, το Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας και μπαίνουν οι βάσεις για μια εποχή εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου το τελευταίο διάστημα τα σχόλια του τουρκικού Τύπου δεν ήταν αρνητικά για την Ελλάδα, ενώ τόσο ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ όσο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσαν σε διαφορετικούς χρόνους να δηλώσουν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αθήνα και ότι μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και ολόκληρης της περιοχής.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα «αγκάθια», όπως το Αιγαίο και το Κυπριακό, δεν παραμένουν. Η Αγκυρα επιμένει σε διάλογο εφ΄ όλης της ύλης για το Αιγαίο, όπως είχε καταστήσει σαφές και στην επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου ο Τ. Ερντογάν, ενώ η Αθήνα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι το μόνο ζήτημα προς συζήτηση είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Πάντως κι αυτό το επιχείρημα, λένε διπλωματικές πηγές, είναι αίολο, καθώς για να διευθετηθεί η υφαλοκρηπίδα ανακύπτουν ζητήματα, όπως το εύρος των χωρικών υδάτων και οι γραμμές βάσεις. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, όπως κατέστη σαφές κι από την επίσκεψη πριν από μερικές ημέρες του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου στην Αθήνα, η Αγκυρα επιμένει στη μη συμμόρφωσή της με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο που προβλέπει άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της στη Λευκωσία, αν προηγουμένως δεν λυθεί το Κυπριακό.

Αλλη τουρκική αξίωση είναι να καταργηθούν οι θεωρήσεις βίζας για τους τούρκους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο προσκρούει στη Συνθήκη του Σένγκεν, αλλά και στην Κομισιόν. Η τουρκική πλευρά εμφανίζεται να μη θεωρεί αρκετή την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να διευκολύνει τους ελέγχους για τους Τούρκους που πραγματοποιούν μονοήμερες επισκέψεις στα νησιά του Αιγαίου.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας

O τούρκος πρωθυπουργός, εκτός από τους 100 επιχειρηματίες και τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στη μεικτή συνεδρίαση υπουργικών συμβουλίων, θα συνοδεύεται ακόμη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν και από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν. Οι υπουργοί που θα συμμετάσχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας είναι: 1) Εξωτερικών: Δημήτρης Δρούτσας- Αχμέτ Νταβούτογλου, 2) Οικονομικών:Γιώργος Παπακωνσταντίνου- Μεχμέτ Σινσέκ, 3) Παιδείας: Αννα Διαμαντοπούλου- Νιμέτ Τσουμπουκτσού, 4) Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος- Ερτουγκρούλ Γκιουνέι, 5) Προστασίας του Πολίτη: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- Μπεσίρ Αταλάι, 6) Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Τίνα Μπιρμπίλη- Βέσελ Ερόγλου (Περιβάλλοντος), Τανέρ Γιλντίζ (Ενέργειας), 7) Μεταφορών και Υποδομών: Δημήτρης Ρέππας- Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ / tanea.gr


http://paratiritis-news.blogspot.com

Ολοταχώς προς παραίτηση

Δύσκολες και ταυτόχρονα κρίσιμες είναι οι τελευταίες μέρες για τον υπουργό οικονομικών Γ। Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός φαίνεται να έχει δηλώσει στο στενό του κύκλο ότι δε θα ανακοινώσω νέα μέτρα γιατί θα έχω ήδη παραιτηθεί. Είναι γεγονός ότι ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τον θέλουν σε αυτή τη θέση και γι αυτό τον βάζουν συνέχεια στο στόχαστρο για τα νέα μέτρα...

http://epikairotita24.blogspot.com

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ...ΔΗΜΑΡΧΟ

ΤΟ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ" Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ...

Είναι οριστικό...
Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β’ του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.
Ως δε δικαιολογητική βάση του νομοθετήματος αναφέρεται ότι:
" Αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».
Ζήτω η πολυπολιτισμική Ελλάδα και τα.... κόμματα του Δ.Ν.Τ....

http://politikosafari.blogspot.com

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 200.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε ρύθμιση των στεγαστικών δανείων όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά τις μεγάλες περικοπές των αποδοχών τους ώστε να μειωθούν οι δόσεις και να τα βγάλουν πέρα τα επόμενα δύσκολα χρόνια...

Η ρύθμιση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αφορά όλα τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε περισσότερους από 200.000

υπαλλήλους του Δημοσίου, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλες κατηγορίες από τους οποίους παρακρατείται η δόση από τη μισθοδοσία. Η λύση που επιλέγεται είναι η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανείων (της διάρκειας) κατά πέντε χρόνια ώστε να μειωθούν σημαντικά οι δόσεις.

Συνολικά τα δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταμείο ανέρχονται σε 3,6 δισ. ευρώ και κατά μέσον όρο σε 150.000 ευρώ για κάθε οικογένεια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μηνιαία δόση μπορούσε να ανέλθει ως το 60% των αποδοχών του κάθε δανειολήπτη, αλλά στην πράξη έφθανε ως και το 50% των αποδοχών στις οποίες λαμβανόταν υπόψη και τα επιδόματα που είχαν μόνιμο χαρακτήρα (π.χ. τα ΔΙΒΕΤ που καταβάλλονται στους εφοριακούς και τελωνειακούς).

Μετά την περικοπή των αποδοχών (μισθών και επιδομάτων) που ανέρχεται περίπου στο 20%, χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο, καθώς από τον μισθό τους παίρνουν στο χέρι μόνο το 30%.

Ανάλογη κατάσταση ισχύει και για τους δανειολήπτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για τις περιπτώσεις αυτές ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης βρίσκεται σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων του Δημοσίου ώστε να ανακοινωθεί σύντομα γενναία ρύθμιση, λύση με την οποία έχουν συμφωνήσει και οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ. Ο στόχος είναι να μειωθούν σημαντικά οι δόσεις που, όπως φαίνεται και από το παράδειγμα, μπορεί να πέσουν ως και 300 ευρώ τον μήνα για δάνεια ύψους 150.000 ευρώ που είχαν δεκαπενταετή διάρκεια.

Παράλληλα η κυβέρνηση καλεί τις εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν σε διευκολύνσεις και ανάλογες ρυθμίσεις στους πελάτες τους προκειμένου να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο, ενώ με νομοθετική ρύθμιση θα παρατείνει την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών ακινήτων όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία για οφειλές στα τραπεζικά ιδρύματα ως 200.000 ευρώ. Αυτές αφορούν συνήθως οικογένειες οι οποίες έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια.

Διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων εξετάζει, τέλος, και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, οι οποίες θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση της επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησης του δανείου.

http://www.tovima.gr
http://newsmme.blogspot.com

ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στο κρατητήριο θα μείνει η γνωστή αοιδός Άντζελα Δημητρίου όλο το Σαββατοκύριακο, μετά τη σύλληψη της το Σάββατο (8/5) για ακάλυπτες επιταγές. Η κ. Δημητρίου συνελήφθη τα ξημερώματα, όταν έφευγε από το κέντρο διασκέδασης που τραγουδούσε από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος του Περιστερίου...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε βάρος της τραγουδίστριας εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές.
Η Άντζελα Δημητρίου οδηγήθηκε το μεσημερι στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ειισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:
http://www.cosmo.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ http://newsmme.blogspot.com

"Τώρα κατάλαβα τι έγκλημα κάναμε ...."

Αυτό φέρεται να είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης αμέσως μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκε.
Όμως δεν φτάνει μια δήλωση μετάνοιας, όπως δεν φτάνει και η κατασκευασμένη εικόνα "ντροπής" διάφορων στελεχών της κυβέρνησης, που διέρρεαν τα κανάλια τύπου ΥΕΝΕΔ. ούτε και οι περιγραφές για "κατεβασμένα κεφάλια" και δακρυσμένους υπουργούς, από τους παπαγάλους των ΜΜΕ.

Απουσιάζει η αλήθεια και η συνέπεια, που μόνο δια της πράξης αποδεικνύεται, γιατί εάν πραγματικά υπάρχει η συνειδητοποίηση και η ντροπή, τότε την ημέρα της ψήφισης των μέτρων γενοκτονίας θα πρέπει να απουσιάζουν οι ψήφοι των "συνειδητοποιημένων" και των "ντροπιασμένων". Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και στο όνομα της κομματικής πειθαρχείας θα ψηφίσουν, απαξάπαντες, μια χαρά την μαζική εξόντωση των "μη εχόντων" και των "μη κρατούντων". Όμως η υπακοή στην κομματική πειθαρχεία είναι ένα άλλοθι για την συγκάλυψη όλων των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν εις βάρος του πολίτη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και πλέον οι κοινωνία δεν είναι ανεκτική σε κανενός είδους συγκάλυψη.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης, ένας από τους μετριοπαθέστερους πολιτικούς που έχει στις τάξεις του το κοινοβούλιο και ίσως ο μόνος πολιτικός κόμματος εξουσίας, με τόση διάρκεια σε υπουργικά και θεσμικά αξιώματα, που δεν συνδέεται με σκάνδαλα και υπόνοιες διαπλοκής. Η αποδοκιμασία του, ειδικά για αυτό τον λόγο, έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και περιέχει πολύ σημαντικά μηνύματα :
Η έκφραση της οργής του κόσμου με το "γιουχάισμα" (γιατί δε μπορεί να ονομαστεί ακριβώς "επίθεση" το γεγονός των φραστικών επεισοδίων εναντίων του) στο πρόσωπό του Απόστολου Κακλαμάνη σημαίνει πως η αγανάκτηση για την συγκάλυψη και την ατιμωρησία έχει ξεπεράσει την......άμεση στοχοποίηση των προσώπων που έχουν αναμειχθεί ενεργά στη διαπλοκή και την απάτη και ότι πλέον ενοχοποιείται το σύνολο του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Ο λαός θεωρεί την σιωπή ακόμη και των "έντιμων" πολιτικών των κομμάτων εξουσίας ως συνέργεια. Το μήνυμα είναι σαφές, "η αυτοκάθαρση δεν γίνεται με λόγια". Όσοι πρεσβεύουν το "πολιτικό ήθος και την "τιμιότητα" οφείλουν να καθίσουν στο σκαμνί τους "λερωμένους", ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν στο ίδιο ή στο αντίπαλο κόμμα, αλλιώς φέρουν την ίδια ευθύνη με τα "λαμόγια". Όμοια όσοι θεωρούν ότι οι πολιτική που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση είναι καταστροφική οφείλουν να μην την επικυρώσουν, ειδάλλως είναι 100 % συνυπεύθυνοι.
Η βουλευτική και υπουργική πολιτική ασυλία, είναι στη συνείδηση των πολιτών πλέον ξεκάθαρα και μονοσήμαντα ποινική ασυλία. Το παραμύθι της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης γενικώς και αορίστως, εν είδει κολυμπήθρας του Σιλωάμ, χωρίς τις ποινικές συνέπειες που έχει σε ανάλογα εγκλήματα κάθε απλός πολίτης, έχει τελειώσει. 'Όσο οξύμωρο και εάν ακούγεται, οι πολίτες αξιώνουν την ποινικοποίηση της ατιμωρησίας. Ο Απόστολος Κακλαμάνης έγινε ο αποδέκτης της χλεύης και της οργής σε φραστικό επίπεδο γιατί υπήρξε πρόεδρος της βουλής, δηλαδή πρόεδρος ενός συνδικάτου απατεώνων που αποφασίζουν και νομοθετούν για τον εαυτό τους χωρίς κανένα φραγμό την νομιμοποίηση της διαπλοκής και που συγκαλύπτουν αλλήλους για κάθε έγκλημα που διαπράττουν. 'Έτσι έχει πλέον καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου το κοινοβούλιο, ως μαφία και "ομερτά". Θα πρέπει δε να ληφθεί υπ όψη ότι ο κόσμος (και μιλάμε για θαμώνες των καφετεριών, περαστικούς και όχι μόνο "οργισμένους αντεξουσιαστές", όπως θέλουν να το παρουσιάσουν τα διάφορα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ) προφανώς σεβάστηκε την πολιτική του πορεία και την ηλικία του και ίσως και το ηθικό του ανάστημα να περπατά μόνος χωρίς καμία συνοδεία εν μέσω της διαδήλωσης και για αυτό και η επίθεση ήταν απλά φραστική. Ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν πέρναγε απ το σημείο οποιοσδήποτε από τους "ύποπτους" καταχραστές με την συνοδεία του ή κάποιος υπουργός, (είναι σαφές πως όλοι οι μεγαλοαπατεώνες, διαπλεκόμενοι και υπεύθυνοι για την κατάρρευση της χώρας κυκλοφορούν, δημοσία δαπάνη, με συνοδεία προστατών των δυνάμεων καταστολής). Το μήνυμα είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα και δεν έχει άλλη ανάγνωση : μπορεί η πολιτική μαφία να νιώθει "ασφάλεια", να απολαμβάνει ποινική ασυλία και να ξεπλένει ο ένας τον άλλο εντός κοινοβουλίου, εκτός όμως, στους δρόμους αυτού του τόπου, στην κοινωνία, δεν υπάρχει πλέον ασυλία για κανέναν. Τέρμα τα αστεία, η συμπεριφορά τους έχει εξωθήσει τον κόσμο στα όρια της πάρα πολύ επικίνδυνης επιλογής της λαϊκής δίκης και αυτοδικίας, ελλείψει αξιόπιστης δικαιοσύνης, ισονομίας και αξιοπιστίας για τη λειτουργία των θεσμών.
Δεν υπάρχει καμία συναίνεση και καμία "πατριωτική ομοψυχία" και συστράτευση με τις επιλογές της φασιστικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και καμία λαϊκή εντολή για την τριτοκοσμοποίηση της Ελλάδας, που τόσο πολύ προσπαθούν να καταδείξουν, μέσα από τα κατασκευασμένα γκάλοπ, οι δωροθέτες και οι εργοδότες της κυβέρνησης.Εάν παρόλα αυτά κάποιος βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει την στρεβλή αντίληψη, ή την λάθος πληροφόρηση από τους αυλοκόλακες του, ότι πράγματι ο λαός αποδέχεται τις επιλογές της κυβέρνησης και είναι έτοιμος να θυσιαστεί, ενώ οι θύτες του θα θησαυρίσουν και πάλι, ελεύθεροι, ατσαλάκωτοι και ατιμώρητοι, ας επιχειρήσει να κάνει αυτό που έκανε, ομολογουμένως πολύ θαρραλέα, ο Απόστολος Κακλαμάνης, να κάνει δηλαδή μια βόλτα μέρα μεσημέρι, χωρίς συνοδεία, ανάμεσα στον απλό κόσμο της καθημερινότητας .............


http://draminanea-draminos.blogspot.com

Οι Τούρκοι μιλάνε για τους τεμπέληδες έλληνες και για τη διαφθορά στην Ελλάδα!!!

  • Βρήκαν ευκαιρία οι γείτονές μας να χλευάσουν τους έλληνες, χωρίς να αναφαίρονται φυσικά στα πραγματικά αίτια της οικονομικής κατάρρευσης
  • Βγάζουν τα απωθημένα τους ή βρίσκουν την ευκαιρία να πάψουν να ασχολούνται με τα δικά τους;
Οι Τούρκοι χλευάζουν...
Στην αρχή κυριαρχούσε η έκπληξη και η προσπάθεια πληροφόρησης. "Τι κάνουμε για να δούμε Ελληνική τηλεόραση; Μα καλά, δεν έχετε στην Ελλάδα κάποιο κανάλι συνεχών ειδήσεων σαν το CNN Turk; Πώς είναι δυνατό να απεργούν οι δημοσιογράφοι όταν γίνονται τέτοια πράγματα;"
Οι Τούρκοι συνάδελφοι μας βομβάρδιζαν με τηλεφωνήματα από χθες το πρωί. Μεγαλωμένοι σε μία κοινωνία όπου ο τύπος δε διανοείται να απεργήσει όταν απεργούν όλοι οι άλλοι, δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς οι Έλληνες ανατρέχαμε στα blogs και τα ξένα πρακτορεία για να μάθουμε τι συνέβαινε στη χώρα μας. «Μα δεν καταλαβαίνω πώς σκέφτεστε και πώς λειτουργείτε» μου έλεγε μπαφιασμένη Τούρκισσα συνάδελφος.
Μετά ακολούθησε η σύγχυση και τέλος η φρίκη. «Περαστικά». Νομίζω πως όλοι οι Έλληνες που ζούμε στην Πόλη θα ακούσαμε άπειρες φορές την ευχή εχθές. Και σήμερα, οι προσπάθειες να ερμηνευθεί το πώς μία πορεία διαμαρτυρίας οδήγησε στην τριπλή εν ψυχρώ δολοφονία. «Τέτοια πράγματα μόνο ακουστά τα έχουμε, από το χάος που επικρατούσε στην Τουρκία τη δεκαετία του 1970, λίγο πριν τη χούντα Εβρέν» λένε πολλοί νέοι συνάδελφοι. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται τις καθημερινές εκατόμβες της κοινωνικής αναταραχής της περιόδου εκείνης και όλοι εκφράζουν λύπη και αποτροπιασμό με τη δολοφονία των τριών τραπεζοϋπαλλήλων.
«Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της», «Λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα», «Στάση στην Αθήνα», «Τρεις κάηκαν ζωντανοί», «Η απεργία μετρά τρεις νεκρούς», «Ντροπή», «Ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές λόγω Ελλάδος», «Αντίσταση κατά του ΔΝΤ στη γείτονα», «Κατάρρευση της ΕΕ» είναι μερικοί από τους τίτλους στον τουρκικό τύπο και διαδίκτυο. Οι αναλυτές, αλλά και οι αναγνώστες που κατά εκατοντάδες αφήνουν τα σχόλιά τους στις ιστοσελίδες των εφημερίδων και των πρακτορείων, προσπαθούν να βρουν μία εξήγηση για το «πώς φθάσαμε ως εδώ»: για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και τη λαϊκή οργή. Διαβάζοντας προσεκτικά τους Τούρκους αναλυτές και αναγνώστες, διαπιστώνει κανείς αμέσως πως επικρατεί προβληματισμός και πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ τους, τόσο στις ερμηνείες όσο και στα συναισθήματά τους.
Κάποιοι Τούρκοι εμφορούνται από το στερεότυπο ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και έχουν μάθει να ζουν «με τα χρήματα άλλων». Από το στερεότυπο βέβαια δε λείπει μεγάλη δόση αληθείας. Όσοι Έλληνες κατοικούν στην Τουρκία σίγουρα θα έχουν ακούσει την έκπληξη των Τούρκων που επισκέπτονται την Ελλάδα με τη μεσημεριανή σιέστα των καταστημάτων, το γεγονός ότι τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν για το κοινό στις 14:00 και όλα σχεδόν τα καταστήματα την Κυριακή. Στην Τουρκία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοικτές από τις 9:00 ως τις 17:00 για το κοινό, η σιέστα είναι ανήκουστη και τα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων μένουν συχνά ανοικτά ως μετά τις 22:00. Η γενική απεργία είναι σπάνιο φαινόμενο.
Εκκινώντας συνεπώς από τη θέση της ελληνικής οκνηρίας, ελάχιστοι σχολιαστές αλλά πολλοί αναγνώστες θεωρούν πως η σημερινή κατάσταση της Ελλάδος είναι αποτέλεσμα μίας στάσης ζωής. «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις μάθει να ζεις με τα χρήματα άλλων τεμπελιάζοντας, χρήματα κάποιων όπως οι Γερμανοί για τους οποίους η εργασία είναι ιερή» γράφει ένας αναγνώστης, και εκατοντάδες σχόλια συντάσσονται με αυτή τη θέση. «Η εποχή της τεμπελιάς τελείωσε διεθνώς, εσείς με τις πλάτες της ΕΕ ξεκοκκαλίσατε τη χώρα σας, τώρα ήλθε η ώρα για δίαιτα». «Οι Έλληνες μόνοι τους προκάλεσαν την κρίση, είπαν ψέμματα στην ΕΕ για τα δημοσιονομικά τους, ενώ σήμερα κόβουν το λογαριασμό στην Ένωση. Είναι λογικό να είναι έξαλλοι οι Γερμανοί». Η Ελλάδα περιγράφεται ως «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης», μαθημένη να ζει με ψέμματα, δεκανίκια και ξένα κονδύλια. «Τώρα που το παιχνίδι τελείωσε, αρχίζει η τραγωδία» γράφει άλλη αναγνώστις, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν το «game over για την Ελλάδα».
Πέραν της υπολαμβανόμενης οκνηρίας του πληθυσμού, υπεύθυνη για το «μαύρο χάλι» της Ελλάδος θεωρείται η διαφθορά της πολιτικής τάξης. Τη διαφθορά αυτή βλέπουν οι Τούρκοι αναγνώστες ως αίτιο της οργής λαού στη χώρα μας. «Ο λαός της Ελλάδος ξεσηκώνεται γιατί δε θέλει να πληρώσει τα σπασμένα των αποφάσεων μιας πολιτικής τάξης, που η ίδια έχει θησαυρίσει» επισημαίνουν σχολιαστές. «Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί κλέβουν και χρηματίζονται, υπάρχουν αυλές ημετέρων, τα ήθη έχουν εκπορνευθεί, η χώρα λειτουργεί βάση της αρχής της κλίκας, δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Εν ολίγοις, συμβαίνει εκεί ακριβώς ότι και σε μας» γράφει αναγνώστης, και εκατοντάδες συμφωνούν με την εξίσωση αυτή.
Πολλοί είναι εκείνοι που προστρέχουν να αναλύσουν τις ομοιότητες και διαφορές της ελληνικής κοινωνίας με την τουρκική. Πίσω από τις συγκρίσεις αυτές ελλοχεύει η ανησυχία πως εάν η Ελλάδα βυθιστεί στο κοινωνικό χάος, αυτό εύκολα μπορεί να μεταλαμπαδευθεί και εδώ. Πολλοί αναφέρονται στη στωϊκότητα των Τούρκων, και το γεγονός ότι τα δύσκολα έχουν περάσει για τη χώρα με την κρίση του 2000-2001, οπότε δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Εμείς ως λαός έχουμε μείνει χρόνια στο ίδιο οικονομικό επίπεδο και έχουμε συνηθίσει τις [οικονομικές] κρίσεις. Γι αυτό και δε βγάζουμε κιχ πια σε παρόμοιες περιπτώσεις. Και να φωνάζαμε ποιος μας άκουγε; Οι Έλληνες όμως συνήθισαν στην καλοπέραση, και γι’ αυτούς τα τωρινά είναι δύσκολα...» γράφει αναγνώστης. «Οι Έλληνες πρωτογνορίζονται με την οικονομική κρίση και κατάρρευση, και γι΄αυτό προκλήθηκε κοινωνικός σεισμός». Οι περισσότεροι θεωρούν πως η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε καλή οικονομική κατάσταση, ενώ επισημαίνουν πως ξεπέρασε την παγκόσμια οικονομική κρίση με τις δικές της δυνάμεις και δίχως βοήθεια από το ΔΝΤ ή άλλους εξωτερικούς φορείς.
Μία μεγάλη μειοψηφία όμως διαφωνεί. «Η κατάστασή μας είναι χειρότερη από της Ελλάδος. Είμαστε μεταξύ των χωρών που το ΑΕΠ τους πέφτει κατακόρυφα. Αν οι Έλληνες ζούσαν εδώ, θα περνούσαν χειρότερα» γράφει αναγνώστης, ενώ πολλοί κάνουν λόγω για την παροιμοιώδη οικονομική διαφθορά της κυβέρνησης Έρντογαν, την ανεργία και τις κοινωνικές πληγές της Τουρκίας. Η ενδεχόμενη κατάρρευση μιας γειτονικής χώρας «με τόσες κοινωνικές ομοιότητες» θα πρέπει να προκαλεί συναγερμό, τονίζουν.
Στους αριστερούς και φιλελεύθερους Τούρκους, ωστόσο, επικρατεί ενθουσιασμός με τη λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα, ενθουσιασμός που κάνει πολλές φορές και τον αποτροπιασμό για τους τρεις απανθρακωθέντες να περνά σε δεύτερο πλαίσιο. Όπως συνέβη και με το «φλεγόμενο Δεκέμβρη» του 2008, οι Τούρκοι της φιλελεύθερης διανόησης πανηγυρίζουν το γεγονός ότι οι Έλληνες «αντιστέκονται» σε ό,τι υπολαμβάνουν εκείνοι πως εχθρεύεται τη λαϊκή βούληση ή καταπατά τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Σχολιαστές και αναγνώστες στέλνουν συγχαρητήρια «στον ελληνικό λαό για τον ξεσηκωμό του», ενώ εκφράζουν απελπισία με την παθητικότητα και την έλλειψη αντίστασης των ομοεθνών τους.
«Πρέπει να συγχαρούμε τον ελληνικό λαό. Εμείς οι Τούρκοι δεν αντιδρούμε σε τίποτε», «Αυτοί πρώτη φορά παρακάθισαν με το ΔΝΤ και η χώρα σηκώθηκε στο πόδι. Σε μας αυξάνονται οι φόροι κάθε τόσο, και κανείς δεν αντιδρά. Τι κοπάδι ζώα είμαστε. Κρίμα σε μας», «Αυτοί δεν είναι κοπάδι να ακολουθούν τον αρχηγό. Ζήτω οι λαοί που φωνάζουν, που ξεσηκώνονται», «Αν και καταδικάζω τη βίαιαη κατάληξη της πορείας, αισθάνομαι πως πρέπει να συγχαρούμε τους Έλληνες πολίτες. Έστω και με το λάθος τρόπο, έδειξαν τι σημαίνει λαϊκή βούληση. Δεν ξεπουλούν τις ψήφους τους από εκλογές σε εκλογές όπως εμείς.» Κάποιοι σχολιαστές προχωρούν και παραπέρα. «Είναι η κατάρρευση του καπιταλισμού. Και συμβολικά, αρχίζει από την Ελλάδα, από όπου άρχισαν όλα. Για το καλό όλης της ανθρωπότητας» «Στην Ελλάδα γίνεται σήμερα ό,τι συνέβη σε μας επί Οθωμανών με τις Διομολογήσεις. Το διεθνές κεφάλαιο αρπάζει τις μικρές χώρες, και με το πρόσχημα της οικονομικής βοήθειας τις κάνει υποχείριά του. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα καταπιούν οι μεγάλοι της ΕΕ, αλλά έπονται κι άλλες». Οι Έλληνες δέχονται εκκλήσεις από το τουρκικό διαδίκτυο να συνεχίσουν τον αγώνα τους απτόητοι, «αλλά με προσοχή, ώστε να μην τιμωρείτε, όπως σήμερα, αθώους πολίτες».
Οι αναγνώστες του φασιστικού χώρου και της κεμαλικής εθνικιστικής δεξιάς αισθάνονται φρίκη στην ιδέα της αναρχίας και του ξεσηκωμού. «Αυτοί οι Έλληνες είναι μία άτιμη ράτσα που δε γνωρίζει τις ιερές έννοιες όπως πατρίδα και εθνικισμός» γράφει ένας, ενώ άλλος προσθέτει: «Αυτοί οι Έλληνες δεν αγαπούν τη χώρα τους και με αφορμή ένα μικρό επεισόδιο (?) προκάλεσαν χάος. Δεν έχουν υπομονή, δε γνωρίζουν τι είναι πατριωτισμός. Δηλαδή αν τους κηρύξουμε πόλεμο δε θα βρεθούν στρατιώτες να πολεμήσουν στην πλευρά τους». Οι φασιστικών – εθνικιστικών αποχρώσεων αναγνώστες θεωρούν ότι η τάση των Τούρκων «να καταπίνουν αδιαμαρτύρητα όλες τις δυσκολίες» και να υπακούουν στις «οδηγίες των μεγάλων ανδρών μας [πολιτικών]» δεν είναι παρά απόδειξη του τουρκικού ψυχικού μεγαλείου και τιμής, χαρακτηριστικό ενός έθνους που «βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα». Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι ένα κακό παράδειγμα, και η έλλειψη πειθαρχίας θα τους οδηγήσει στο χάος και την συντριβή, υποστηρίζουν.
Οι περισσότεροι, σχολιαστές και αναγνώστες, τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η Τουρκία έχει «ανθρωπιστικό και ιστορικό καθήκον και υποχρέωση γειτονίας» που της υπαγορεύουν να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να ορθοποδήσει. Καλούν την κυβέρνηση Έρντογαν να συνδράμει την Ελλάδα, είτε μέσω της παροχής οικονομικής βοήθειας, είτε μέσω της παροχής οικονομικών συμβουλών. «Εμείς που έχουμε μακρά εμπειρία στο ξεπέρασμα κρίσεων και που τόσο καλά τα καταφέραμε τα τελευταία χρόνια πρέπει να τους δείξουμε το δρόμο και να τους στηρίξουμε ηθικά» γράφει αναγνώστης.
Αν και μικρή μειοψηφία, που δέχεται μάλιστα τις ύβρεις και τις κατάρες των υπολοίπων, δε λείπουν και οι εθνικιστές που θεωρούν πως η Τουρκία πρέπει να εκμεταλλευθεί προς το «εθνικό της συμφέρον» την παρούσα συγκυρία. «Τώρα που βρίσκονται στο κακό τους χάλι πρέπει να φάνε όλα τα γκολ που πρέπει να τους δώσουμε» γράφει ένας, ενώ άλλος ισχυρίζεται: «Πρέπει να τους δώσουμε δάνεια για να τους έχουμε στο χέρι, να ανοίξουμε εκεί τουρκικά ξενοδοχεία, τζαμιά, μέχρι και κόμμα για τους Τούρκους [της Δυτικής Θράκης]». Άλλοι πάλι εθνικιστές θεωρούν ότι η πτώση της Ελλάδας υπήρξε «θεία δικαιοσύνη». Οι εθνικιστές προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους πάντες ότι η Ελλάδα «εκπαίδευε τρομοκράτες του ΡΚΚ σε στρατόπεδα». «Όποιος μιλήσει στους Έλληνες έστω και για δύο λεπτά καταλαβαίνει ότι μας μισούν και δε βρίσκουν ευκαιρία να τους μειώσουν με κάθε πρόσχημα. Παρότι η Ελλάδα δε διαθέτει βομηχανία και ζούσε με δανεικά, μας αντιμετώπιζαν πάντοτε σαν φτωχούς και ταλαίπωρους. Αν τα σημερινά δεν είναι θεία δίκη, τι είναι;» «Είναι αχάριστοι. 450 χρόνια πέραζαν ζωή και κότα υπό την Οθωμανική διακυβέρνηση και μας πρόδοσαν πισώπλατα. Σήμερα βρίζουν την ΕΕ που τους τάιζε».
Μία μεγάλη πλειοψηφία, ιδίως κεμαλιστών, βλέπει στα γεγονότα της Ελλάδος την κατάρρευση του οικοδομήματος της ΕΕ. Θέσεις όπως «η ΕΕ πνέει τα λοίσθια», «ακόμη και η Μέρκελ παραδέχεται τον κίνδυνο για την ΕΕ», «αν η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει τη μικρή Ελλάδα, τι καθόμαστε και ασχολούμαστε μαζί της» κατακλύζουν τις αναλύσεις του τύπου και τα σχόλια στις σχετικές ιστοσελίδες. Πολλοί ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδιώκει την ένταξη και να προβαίνει στις αντίστοιχες «παραχωρήσεις». «Η Ευρώπη έχει ξοφλήσει. Πρέπει να συναιτερισθούμε με τις ανερχόμενες δυνάμεις, Κίνα, Ρωσία, Ινδία» γράφουν πολλοί.
Εν ολίγοις, είναι προφανές πως οι Τούρκοι βλέπουν την Ελλάδα μέσω από το πρίσμα της ατζέντας και των φόβων που φέρει ο καθένας, και σκέπτονται και αισθάνονται ανάλογα με τις επιθυμίες και τους φόβους αυτούς. Εξ ου και η πλήρης διάσταση απόψεων. Από τα 825 σχόλια αναγνωστών στις ιστοσελίδες των γνωστότερων εφημερίδων και ειδησιογραφικών δικτύων που διάβασα, ωστόσο, προκύπτει κατά πλειοψηφία ένα κύμα συμπάθειας προς τους Έλληνες και ανησυχία για την ίδια την Τουρκία. Το ίδιο το ΔΝΤ εξάλλου έχει εκφράσει την ανησυχία πως η τουρκική οικονομία και ανάπτυξηη στηρίζεται υπερβολικά στη σταθερή εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, και δεν είναι λίγοι όσοι αισθάνονται ότι η σημερινή σταθερότητα και ευμάρεια στη χώρα μπορεί να είναι επίπλαστη, απατηλή.


ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

Οσο περνούν οι μέρες η προδοσία αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο.....Η πατρίδα μας μπαίνει σε υποθήκη!!!!!!

Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...

ΣΧΟΛΙΟ
Μπήκαμε στην παγίδα των τοκογλύφων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ξεπουλώντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!
Φίλοι μου οι δανειστές μας δεν δέχονται σαν εγγυήσεις ομολογιακά δάνεια της Ελλάδας αλλά το μόνο που δέχονται είναι υποθήκη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δηλαδή ακίνητα= Γη, κτίρια, μνημεία, νησιά κλπ και κινητά=πλουτοπαραγωγικές πηγές, χρήματα, περιουσιακά στοιχεία.....

Κι όχι μόνο του δημοσίου αλλά ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ....

Καταλαβαίνετε τι ψήφισαν τώρα οι 172 βουλευτές που είπαν ΝΑΙ;
Πρόκειται για εσχάτη προδοσία...........


(δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ: http://koukfamily.blogspot.com/

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην

Το τέλος της αφασίας και του καναπέ

Tα τραγικά γεγονότα και οι πρώτοι νεκροί στην εποχή του ΔΝΤ που μπήκε η Ελλάδα, αλλάζουν άρδην το πολιτικό σκηνικό.
Αφενός η λαϊκή οργή για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και αφετέρου τα… τυχαία ή καθόλου τυχαία θύματα στην τράπεζα δημιουργούν νέα δεδομένα, που μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν ήταν εμφανή.
Κατ’ αρχάς η οργή κατά των πολιτικών ταγών αυτής της χώρας προσλαμβάνει χαρακτήρα θύελλας και φανερής πλέον καταιγίδας. Οι νεκροί χρεώνονται στην κυβέρνηση, έστω κι αν οι φυσικοί αυτουργοί είναι οι παρακρατικοί με τις μαύρες κουκούλες.
Κι ακόμη κι πρόσκαιρα ευνοείται η κυβέρνηση αφού μετατίθεται αλλού η συζήτηση κι όχι στην αναλγησία των μέτρων, εντούτοις πολύ σύντομα θα θερίσει θύελλες.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πολιτικό σύστημα εν γένει απαξιώνεται πλήρως, ο...
...κόσμος πλέον έχει ξεπεράσει ταμπού και προκαταλήψεις ή φόβους και απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε παλαιοκομματική νοοτροπία.
Αν η οικονομική κρίση και η (επικείμενη) χρεοκοπία της χώρας είναι η αρχή του τέλους στο μεταπολιτευτικό οικονομικό, κρατικοδίαιτο σύστημα, οι κοινωνικές αναταράξεις, μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά, και οι νεκροί είναι το τέλος της κοινωνικής ειρήνης. Το τέλος της αφασίας και του καναπέ. Ο κόσμος αποφάσισε να πάρει τις τύχες στα χέρια του, ανεξάρτητα από κόμματα που ακόμη μια φορά δια των συνδικαλιστών, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους διαμαρτυρόμενους.
Αυτό αποδεικνύει η μεγαλύτερη πορεία μετά από 30 χρόνια, αυτό αποδεικνύει η απαξίωση της Βουλής και η επιχείρηση… κατάληψης των «Ανακτόρων». Αυτό δείχνει ο παλμός και η αγωνιστικότητα των συγκεντρωμένων αλλά και η βουβή οργή όλο και περισσότερων Ελλήνων.
«Δεν πάει άλλο», φωνάζει ο κόσμος για σύστημα που καταρρέει και που αναζητά κάτι καινούργιο.
Αν θα βρεθεί αυτό από τα υπάρχοντα κόμματα είναι άγνωστο. Αν οι υπάρχοντες πολιτικοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα το δείξει η ιστορία.
Αυτό που έχει, όμως, σημασία είναι ότι κάτι αλλάζει, μπορεί προς το χειρότερο ίσως προς το καλύτερο.

Αριστερός Ψάλτης

http://networkedblogs.com

«Ο ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΣ»

ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στον Κακλαμάνη απο τηνBild

Επίθεση στον Κακλαμάνη κάνει η Γερμανική εφημερίδα Bild. Οπως λέει την ώρα που η Αθήνα καιγόταν εκείνος ήταν με την ασφάλειά του και έτρωγε στο εστιατόριο Πρυτανείον στην οδό Μηλιώνη.
Όταν μάλιστα τον πλησίασαν εκείνος τους έδιωξε και μόλις έφαγε απομακρύνθηκε σε μηχανή χωρίς κράνος.

Αυτά πάνω κάτω λέει η εφημερίδα που συνοδεύει το άρθρο της με μια φωτογραφία του Κακλαμάνη την ώρα που φεύγε...

http://dimotikosafari.blogspot.com/

Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε.

Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα ,δηλαδή το « φακέλωμα » , θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχωνται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν : « Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν » .

Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνη τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορή ούτε να πουλάη ούτε να αγοράζει . Από το άλλο μέρος θα αρχίσουν να διαφημίζουν « το τέλειο σύστημα » , το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή ...



... στο μέτωπο , που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: « Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο , γιατί μόνον ο κάτοχος ξέρει το νούμερό του.


Το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρη ο άλλος ούτε το χέρι ούτε το σφράγισμα το βλέπει ». Γι’ αυτό αφήνουν τώρα τους ληστές , τους κακοποιούς , να οργώνουν. Δεκαπέντε Κελλιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Έναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. ΄Ετσι θα βρη τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήση και να πάρη ό,τι θέλει. Ας πούμε, αν θέλη να καταπατήση ένα χωράφι, θα πη ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι , οπότε άντε να βρης άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: « Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε . Ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνη » , και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα.

Θα χτυπάη μετά το κομπιούτερ , θα βλέπη αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι.
Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δεν θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι’ αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο. Από την μια πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: « Μας συγχωρής, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος , θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο » .

-Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλουν με την βία το σφράγισμα;
-Μέχρι εκεί η … ευγένειά τους δεν θα φτάση! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι… Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους , αλλά δεν θα μπορή να ζήση ο άνθρωπος , αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε: « Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν , δεν θα δυσκολευόσασταν » . Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολλάρια, αν έχη , θα μπορή να τα χρησιμοποιή.


Γι’ αυτό ,αν φροντίση κανείς να ζη από τώρα απλά, λιτά, θα μπορή να ζήση εκείνα τα χρόνια. Ν α έχη κανένα χωραφάκι, για να μπορή να καλλιεργήση λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλη λίγα ελαιόδεντρα, και τότε με κανένα ζώο, καμμιά κατσίκα, λίγες κότες θα μπορή να αντιμετωπίση τις ανάγκες της οικογενείας του. Γιατί και προμήθειες να κάνης, δεν ωφελεί πολύ, αφού και τα τρόφιμα δεν κρατούν. Χαλούν γρήγορα. Φυσικά, το στρίμωγμα θα διαρκέση λίγο, τρία-τριάμισι χρόνια. Θα συντομευθούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν θα καταλάβουν πότε θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήση αβοήθητο τον άνθρωπο.
-Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;


-Ναι. Εδώ, βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση , επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι , η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά. Θα φάη μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό , θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθη η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία για να σωθή το πλάσμα Του. Θ αφήση το πλάσμα Του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων , για να τους σώση από τα χέρια του Αντιχρίστου. Θα επιστρέψουν στον Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία.


Εγώ δεν μπορώ να το πω। Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός , θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα , θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πης για το Χριστό! Έτσι θα κυρηχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μία επέμβαση του Χριστού , για να βοηθήση το πλάσμα Του.

Από το βιβλίο “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ”
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ

orthodoxi-pisti

http://ksipnistere.blogspot.com