'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι Αλβανοί… μπουκάρουν χωρίς έλεγχο στη χώρα!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΛΑ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...

Μεθοριακός σταθμός της ΕΕ αφύλακτος! Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Η κατάσταση ασφαλείας μόνο ως ιδιαίτερα επισφαλής μπορεί να χαρακτηριστεί στη χώρα μας, εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων! Και αυτό τη στιγμή που η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση λευκής σαρκός και ναρκωτικών αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων κάνουν θραύση, η κυβέρνηση αφήνει ανεπάνδρωτα τα φυλάκια στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αφήνοντας τον οποιονδήποτε να περνά ελεύθερα μέσα στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια!

Εγκληματική αδιαφορία

Μια ερώτηση του Μάκη Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και οι απαντήσεις των υπουργών, αναδεικνύουν τη γύμνια του νεοελληνικού κράτους. Η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, αφορά στον τελωνειακό σταθμό και στο φυλάκιο εισόδου στην περιοχή Δρυμάδες, που ιδρύθηκε προ ετών μετά από την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ Αθηνών και Τιράνων που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή (ν. 2658/1998).
Σύμφωνα με τον βουλευτή Αττικής, ο τελωνειακός σταθμός που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς (Α’ Σώμα Στρατού), δεν είναι επανδρωμένο από αστυνομικούς και τελωνειακούς, «με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι κατά την είσοδο και έξοδο επισκεπτών από/προς την Ελλάδα (και την Ευρωπαϊκή Ένωση)». Διαβάστε τώρα και τα πιο απίθανα: «Η τυπική παρουσία των κληρωτών του Ελληνικού Στρατού που έχουν ευθύνη μόνο για απλή καταγραφή των στοιχείων της ταυτότητας των εισερχομένων/εξερχομένων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τον αστυνομικό αλλά ούτε τον τελωνειακό έλεγχο που οφείλει να υπάρχει σε κάθε είσοδο/έξοδο από τη χώρα».

Απίθανα σε μια βαλκανική μπανανία

Διαβάστε τώρα και τα ακόμη πιο απίθανα, όπως περιγράφονται από τον ίδιο τον βουλευτή: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δεκέμβριο του 2009 αλλά και πρόσφατα, δημιουργήθηκαν εντάσεις και απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον σταθμό, όταν οι ένστολοι αποπειράθηκαν να ελέγξουν το περιεχόμενο νεκροφόρων αυτοκινήτων και τους απαγορεύτηκε με απειλή όπλων από τους Αλβανούς, φερόμενους ως συγγενείς των νεκρών».

Γραφειοκρατική τρέλα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, πρέπει να σας δυσαρεστήσουμε και να σας ανησυχήσουμε κι άλλο... Διαβάστε τι λέει ο κ. Βορίδης: «Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχει επίσημα αναφερθεί το πρόβλημα της στελέχωσης του σταθμού (από το 2ο Γραφείο της 1ης Στρατιάς) στην ΑΔ Ιωαννίνων, η οποία με τη σειρά της διέταξε το ΑΤ Κακαβιάς να διαθέσει αστυνομικούς στους Δρυμάδες, η εντολή ουδέποτε μέχρι σήμερα εξετελέσθη. Αλλά και πρόσφατα, παρότι η Διεύθυνση Ασφαλείας 1ης Στρατιάς ανέφερε την κατάσταση στην Ασφάλεια του ΓΕΣ και το τελευταίο με τη σειρά του στο ΓΕΕΘΑ, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί ακόμα μέχρι σήμερα και ο σταθμός παραμένει ακόμα αφύλακτος, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχων, ειδικά προς τους εισερχόμενους Αλβανούς, που γνωρίζοντας την αναρμοδιότητα ελέγχων από τον Στρατό, αντιδρούν έντονα σε αυτόν».
Φυσικά, ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη τα αυτονόητα: πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα της χώρας μας από την επιβολή δασμών και τελών στη συγκεκριμένη πύλη εισόδου, ποιος είναι ο λόγος που ο μεθοριακός σταθμός δεν διαθέτει τελωνειακούς υπαλλήλους, πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πιθανότητα οι Δρυμάδες, λόγω της απουσίας ελέγχων, να καταστούν η κύρια πύλη εισόδου στην Ελλάδα και την ΕΕ ναρκωτικών και όπλων που διακινούνται με ευκολία στη γείτονα, ποιες είναι οι εντολές που έχει το κλιμάκιο του ΕΣ, σε σχέση με τη διενέργεια ελέγχων σε εισερχόμενους και την αντιμετώπιση των καταστάσεων που δημιουργούνται εξ αιτίας της άρνησης υποβολής σε αυτούς...

Απαντήσεις...

Το ΥΠΕΘΑ πέταξε το μπαλάκι (ομολογουμένως δικαιολογημένα) στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: «Σας γνωρίζω ότι αμέσως μόλις το ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί στον Μεθοριακό Σταθμό Δρυμάδων, ενημέρωσε τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία. Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».
Προσέξτε τώρα την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και προσπαθείστε να μην συγχιστείτε: «Από το έτος 2003, που άρχισε η λειτουργία του συνοριακού σταθμού Μέρτζανης, η ήδη μικρή κίνηση των ταξιδιωτών από το σημείο Δρυμάδων μειώθηκε κατακόρυφα και η επιτήρηση της περιοχής, για την αποτροπή εισόδου μη νόμιμων μεταναστών από το εν λόγω σημείο, ανετέθη στο κατά τόπο αρμόδιο Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. Κατά τις εορταστικές περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα και 15 Αυγούστου) διατίθεται αστυνομικός για τη διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου, όπως και αντιστοίχως διατίθεται στο σημείο αυτό από την αρμόδια τελωνειακή αρχή και τελωνειακός υπάλληλος, για την εξυπηρέτηση της σχετικώς αυξημένης κίνησης από και προς την Αλβανία (περίπου 10 με 15 άτομα καθημερινά). Συνέπεια της περιορισμένης έως ανύπαρκτης ταξιδιωτικής κίνησης στο υπόψη συνοριακό σημείο διέλευσης, από την αρμόδια Υπηρεσία μας εξετάζεται η αναγκαιότητα της περαιτέρω λειτουργίας του». Η απάντηση αυτή μιλά από μόνη της για την απίστευτη λογική όσων σήμερα μας κυβερνούν...

Κράτος περιορισμένης ευθύνης;

Είμαστε τελικά κυρίαρχο κράτος, ενσωματωμένο στις ευρωατλαντικές δομές, ή τίποτα άλλο; Τα ξέρουν αυτά οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Γιατί αν τα μάθουν (κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει...), απέχουμε πολύ λίγο από το να χαρακτηριστούμε κράτος περιορισμένης ευθύνης, αλλά και να εκτεθούμε σε φοβερούς κινδύνους!
Νίκος Χιδίρογλου

ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Οι "χαλαροί" υπάλληλοι των ΔΕΚΟ!


Τις τελευταίες ημέρες μετά την θάνατο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τα ΜΜΕ διαγωνίζονται ποιο θα πρωτο-διαρρεύσει την πρόοδο των "απόρρητων " ερευνών για εντοπισμό των υπευθύνων . Να βοηθήσουν τους καημένους τους δολοφόνους ενημερώνοντάς τους από που να φυλάγονται!!!
Το adena-gr απλώς επισημαίνει ότι ότι οι Δούρειοι ίπποι στις ευαίσθητες περιοχές, μερικές φορές διευκολύνονται από την χαλαρότητα των ΔΕΚΟ.
π.χ. Ο ΟΤΕτζής μπαίνει ΠΑΝΤΟΎ με μόνο διαπιστευτήριο την τσάντα των εργαλείων του! Στο εξωτερικό (Ε.Ε) φοράει στολή και η ειδική ταυτότητα της εταιρίας (κρατικής η ιδιωτικής) με φωτογραφία, σε εμφανές σημείο.
Εδώ στη καλύτερη περίπτωση για να βεβαιωθούμε, θα πρέπει να εντοπίσουμε το παρκαρισμένο (παράνομα) φορτηγάκι του . Μετά φταίνε οι τρομοκράτες?

ΠΗΓΗ: http://adena-gr.blogspot.com

Στον πάγο οι μισθοί

Το πάγωμα των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί

Το πάγωμα των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί σύντομα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις συνδικαλιστών και εργοδοτών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

"Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

"Τολμηρά" κυβερνητικά βήματα με αποκρατικοποιήσεις

Σχέδια για δημιουργία υπερ-τράπεζας και πωλήσεις δημόσιων εταιρειών

Πωλήσεις «πακέτο» δημοσίων εταιρειών και επάνοδο του σεναρίου μιας δημόσιας υπερ-τράπεζας εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών το οποίο σχεδιάζει να ανοίξει όλα τα θέματα που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ναυτεμπορική"

Τολμηρότερες από ό,τι αναμενόταν θα είναι κάποιες από τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν από περίπου 15 ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στελέχη του υπουργείου τα οποία σχεδιάζουν τις αποκρατικοποιήσεις μιλούν πλέον χωρίς ενδοιασμούς για την εκχώρηση του management σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με κάποιες αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού για την εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Δεύτερες σκέψεις υπάρχουν πλέον και για τη ΔΕΠΑ . Ενώ δηλαδή αρχικά το σχέδιο προέβλεπε το διαχωρισμό από την επιχείρηση της ΔΕΣΦΑ, το θέμα μετά και τις επαφές που είχε το ΥΠΟΙΚ φαίνεται τώρα να αλλάζει. Με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των μεγάλων γαλλικών εταιρειών ( Gas de France Electricite de France ) αφορά στη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στα μεγάλα διεθνή ενεργειακά έργα, κομμάτι που αφορά κυρίως τη ΔΕΣΦΑ, υπάρχει τώρα μια δεύτερη σκέψη σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του ιδιώτη να γίνει στην επιχείρηση με τη σημερινή της διοικητική δομή. Τούτο υπό την προϋπόθεση ότι το 51% της ΔΕΣΦΑ θα παραμείνει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου

Σε πρώτη φάση, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσει ή αποτιμηθεί το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει η επιχείρηση ηλεκτρισμού για την εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ και να μπορεί η τελευταία να προσφερθεί καθαρή από αποζημιώσεις στους υποψήφιους επενδυτές.

Επίσης, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναμένουν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να παρουσιαστεί και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ μέρος του οποίου θα είναι και η πώληση ποσοστού μέχρι και 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εκχώρηση και του Management της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Υπουργείο Παιδείας: τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα!!!

Tο πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν... αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!

(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).


Easy AdSense by Unreal
Ερωτώ: η ύπαρξη των αγγλικών από την Α΄ και Β΄ δημοτικού δεν θα προκαλέσει σύγχυση και μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά; Αντιθέτως, μετά από σχετικές έρευνες φαίνεται ότι τα αρχαία ελληνικά βελτιώνουν τις αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. Παραθέτω σχετικό άρθρο της Καθημερινής (Aρχαία Eλληνικά κατά δυσλεξίας, Aλεξάνδρα Kασσίμη, Καθημερινή, 29-5-2004).

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/05/2004_105308

Αισθάνομαι πληγωμένος και προδωμένος ιδιαίτερα με τη σκέψη ότι η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε από ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μάλιστα είναι σε θέση να παίρνει και τις ανάλογες αποφάσεις… που μπορούν να αποβούν μακροχρόνια καταστροφικές.

Καλό κουράγιο αδέλφια και τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Ένας ακροατής

Πηγή: http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2010/06/blog-post_5779.html

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com

"Κύκλωσαν" την Κρήτη τουρκικές δυνάμεις - Τριήμερες ασκήσεις από την Κεφαλλονιά μέχρι την Ρόδο

Επί τρεις ημέρες και μέχρι τις 14.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, πέντε τουρκικές φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, ένα πετρελαιοφόρο, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και έξι μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν μικτά σενάρια αεροναυτικών και ανθυποβρυχιακών ασκήσεων σε μία περιοχή που ξεκινά 70 χλμ δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει με τα νότια της Ρόδου. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στις 26 και 27/06 συμμετείχαν στην άσκηση δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ένα αμερικανικό Ρ-3 Οrion κι ένα ιταλικό.

To αμερικανικό συμμετείχε στην άσκηση και τις δύο ημέρες και το ιταλικό μόνο την πρώτη. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στο τουρκικό υποβρύχιο Birinci Inonu (S360) (το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod), να ασκηθεί σε περιβάλλον υψηλης ανθυποβρυχιακής απειλής, στο Ιόνιο, πολύ υψηλότερης από αυτή που αντιπροσωπεύουν τα υποβρύχια S-70 των τουρκικών φρεγατών.

Οι τέσσερις τουρκικές φρεγάτες που αποτελούν και τα μέλη του Τask Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ και δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" με διοικητή τον ναύαρχο Mücahit Şişlioğlu, ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της άσκησης στο Ιόνιο και σήμερα εκτέλεσαν το δεύτερο μέρος της άσκησης δυτικά της Κρήτης με την συμμετοχή 6 F-16 που πέταξαν νότια της Κρήτης και υπέπεσαν σε μία παράβαση του FIR Αθηνών και ενός CN-235 που υπέπεσε σε άλλη μία παράβαση.

Ενώθηκαν με τον τουρκικό στόλο στα δυτικά της Κρήτης και εκτέλεσαν ΤASMO. Στο Ιόνιο και στα δυτικά της Κρήτης υπήρχε από ελληνικής πλευράς ένα ναρκαλιευτικό, ενώ μεταστάθμευσε και ένα Super Puma στην Πελοπόννησο για την περίπτωση που χρειαζόταν η εκτέλεση αποστολής έρευνας-διάσωσης.

Επίσης, την ίδια ώρα που σήμερα ασκείτο η μοίρα του τουρκικού στόλου στα δυτικά της Κρήτης, μία άλλη τουρκική φρεγάτα η Zafer (F253), πρώην USS Thomas C Hart, κλάσης KNOX, που παραλήφθηκε στις 30/08/93, εκτελούσε άλλη άσκηση στα ανατολικά της Κρήτης στο ύψος της Ρόδου.

Δηλαδή σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις είχαν «κυκλώσει» την Κρήτη από τα δυτικά τα ανατολικά και τα νότια με πέντε φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, έξι μαχητικά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Και με την κύρια δύναμη να προέρχεται όχι από τα μικρασιατικά λιμάνια, αλλά από την Αλβανία!

Η τουρκική μοίρα κατευθύνεται τώρα προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και μετά θα πλεύσει κατά μήκος των ακτών του Ισραήλ επιστρέφοντας στην Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΜΕΛΕΤΗ "Το προφίλ ανήλικου εμπρηστή"

Μία ενδιαφέρουσα μελέτη από ένα αξιόλογο ιστολόγιο του Ανδριανού Γκουρμπάτση , Υποστρατήγου Π.Σ,ε.α
σχετικά με τα εγκλήματα εμπρησμού:

http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/

Φαγοπότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Η Γερμανική δικαιοσύνη ταρακουνά το σκουριασμένο Ελληνικό κράτος

Σε μια πρόχειρη έρευνα το ΣΔΟΕ επεσήμανε διαφορά σε ένα και μόνο τιμολόγιο , ύψους 23.000.000 ευρώ !

Σύμφωνα λοιπόν και με επίσημα στοιχεία του ελέγχου της ΣΔΟΕ , σε παραμάγαζο προμηθειών είχαν μετατρέψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εθνοσωτήρες υπουργοί , αφού ψώνιζαν τιμολόγια "bonus" για το "καλό" του τόπου !

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως , η κυβέρνηση έχει πάρει εντολές να "σταυρώσει" για να "επιβιώσει". Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της Γερμανικής δικαιοσύνης η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων πλέον να...


...στείλει συστημένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προκειμένου να αποδείξει οτι το σκουριασμένο Ελληνικό κράτος λειτουργεί με τις "φιλότιμες" προσπάθειες που καταβάλει η αυτή κυβέρνηση.

Με το σκεπτικό αυτό κι επειδή έχει βουίξει ο τόπος πλέον , μετά απο τις αποκαλύψεις τις Γερμανικής δικαιοσύνης για τις χοντρές μίζες με τα Γερμανικά υποβρύχια (δείτε εδώ) , η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αντιδράσει μήπως και κοπάσει η λαική οργή για το φαγοπότι που επι σειρά ετών συνεχίζεται στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

Από την άλλη πλευρά σε τοπικό επίπεδο η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει το μήνυμα στην οργισμένη πια Ελληνική κοινωνία οτι η κυβέρνηση προσπαθεί και οτι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δεν απολαμβάνουν τσάμπα την προνομιακή μεταχείριση που έχουν.

Ασφαλώς και δεν παίζει κανένα ρόλο αν στο τέλος τα κουκουλώσουν και πάλι ως συνήθως. Σημασία έχει οτι πρέπει να φανεί πως οι κυβέρνηση βάζει το σκουριασμένο κρατικό μηχανισμό να δουλέψει...

Συγκεκριμένα συστημένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, έκανε έφοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συγκέντρωσε υλικό για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών έχει εντοπίσει:

- Τιμολόγια ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες του εξωτερικού προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για «παροχή υπηρεσιών», οι οποίες αμφισβητούνται από το ΣΔΟΕ.

- Τα χρήματα αυτά διακινούνταν μέσω Ελληνικής εταιρείας η οποία συνεργαζόταν με εταιρεία που είχε έδρα στη Κύπρο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτές τις εταιρείες, είχαν σχέσεις με τις εταιρείες που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων του ΠΝ.

- Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών, το ΣΔΟΕ, έχει εντοπίσει τεράστια οικονομική διαφορά σε τιμολόγιο ύψους 23.000.000 ευρώ . Η διαφορά προέκυψε από το τιμολόγιο της εταιρείας και το αντίστοιχο τιμολόγιο που κατέθεσε το Πεντάγωνο.

- Επίσης το ΣΔΟΕ υποχρεώνεται πλέον να ερευνήσει το ρόλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών οι οποίες ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ που απομένουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα θα ρίξουν κι άλλο φως στις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών , ανεξαιρέτως αν στο τέλος επικρατήσει το γνωστό κουκούλωμα και η ατιμωρησία.

Η Ελληνική δημοκρατία δεν τιμωρεί ποτέ τους εθνοσωτήρες της άλλωστε , κατα πάγια τακτική στο τέλος τα ξαναπληρώνουν όλα οι φορολογούμενοι και το ΣΔΟΕ επιστρέφει στο γνωστό "κυνήγι" του μπακάλη της γειτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δύο συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τις περιόδους υπουργίας των εθνοσωτήρων Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Κόβουν τα πάντα

Η κρίση χτύπησε το καλάθι της νοικοκυράς, καθώς παρατηρείται σημαντική στροφή σε προϊόντα ιδιωτική ετικέτας. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες μειώνουν τις εξόδους τους και μια σειρά άλλα έξοδα. Επιδείνωση αναμένεται από την 1η Ιουλίου.

Η κρίση χτύπησε το καλάθι της νοικοκυράς, καθώς παρατηρείται σημαντική στροφή σε προϊόντα ιδιωτική ετικέτας, ενώ οι ιδιοκτήτες αλυσίδων σούπερ μάρκετ καταγράφουν σημαντικές απώλειες εσόδων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 10%.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η κρίση αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά ακόμα περισσότερο το καλάθι και τα ψώνια του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, καθώς από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί στα περισσότερα προϊόντα η επόμενη αύξηση του ΕΦΚ, οπότε και αναμένεται σημαντική επιδείνωση στον όγκο και στην ποιότητα των ειδών πρώτης ανάγκης που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Την ασφυκτική κατάσταση αποτυπώνει και διαδικτυακή έρευνα της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή" με θέμα την επίδραση των οικονομικών μέτρων και συνθηκών στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί τη διατροφή των Ελλήνων, καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις δηλώνει έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνει, ακόμα και τα τρόφιμα που αγοράζει για τα παιδιά του, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά μεγάλες περικοπές σε καθημερινά είδη, ενώ σε ποσοστό 31% των καταναλωτών εκφράζει αδυναμία περαιτέρω περικοπών στην αγορά τροφίμων. Τα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνουν τον τομέα της διασκέδασης, καθώς το 48% των Ελλήνων δηλώνει ότι πριν την οικονομική κρίση υπολόγιζε τα χρήματα της νυχτερινής του εξόδου, ενώ μετά την κρίση το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 78%.

Δραματικές είναι οι περικοπές στις εξόδους για φαγητό, στις παραγγελίες delivery, στις εξόδους για ποτό και καφέ, ενώ σημαντική είναι και η μεταβολή στην αγορά τροφίμων, με τις λίστες του σούπερ μάρκετ να μειώνονται δραματικά. Το 71% του δείγματος δηλώνει ότι το εισόδημά του έχει επηρεαστεί σημαντικά και προβλέπει ότι η επίπτωση στο μέλλον θα είναι ακόμα σημαντικότερη.

ΠΗΓΗ: http://news247.g

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Νέος νόμος αλλάζει τους όρους πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Δείτε όλες τις νέες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ανάμεσα στο φθινόπωρο του 2011 και πριν από την άνοιξη του 2012 το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει τον 7ο Διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα καθορίζει ο νόμος 3848/2010 “Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις”.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, και μετά τη μεταβατική περίοδο των δυο ετών... (σχολικά έτη 2010-11 και 2011-12), οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και οι λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλύπτονται από όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ το ΑΣΕΠ θα διενεργεί κάθε δύο χρόνια διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα, με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι διαθέτουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια..

Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:

1. Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι. σε αποφοίτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται με απόφαση του οικείου Α.Ε.Ι., που εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη.

2. Με την κατοχή πτυχίου τμήματος Α.Ε.Ι., το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς του το αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το πρόγραμμα σπουδών αξιολογείται ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη. Ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

3. Με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων Α.Ε.Ι.

4. Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής,

5. Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής ή της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της πρώην Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης ή της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και συνοδεύονται από βεβαίωσή του ότι το γνωστικό αντικείμενό τους εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής.
Οι μετέχοντες στο διαγωνισμό κατατάσσονται αρχικώς σε πίνακες κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας κατά κλάδο και ειδικότητα, οι οποίοι καταρτίζονται και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Οι πίνακες δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Ακολούθως καταρτίζονται, κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, οι πίνακες όσων συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση, κατά κλάδο και ειδικότητα. Η συνολική βαθμολογία προκύπτει από το μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις θεματικές ενότητες. Η βαθμολογική βάση επιτυγχάνεται εφόσον ο υποψήφιος συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 55 μονάδες με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 100 και λαμβάνει τουλάχιστον πενήντα μονάδες σε κάθε θεματική ενότητα.
Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού συντάσσονται από το ΑΣΕΠ., κατά κλάδο και ειδικότητα, οι τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οποίους εντάσσονται όσοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό αυτόν ή σε έναν τουλάχιστον από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς.

Η σειρά κατάταξης των μετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν στο διαγωνισμό, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και από κοινωνικά κριτήρια। Οι τελικοί πίνακες κατάταξης αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, και ελέγχονται από τα αρμόδια τμήματα του Α.Σ.Ε.Π., αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από ένσταση, η οποία ασκείται σε αποκλειστική προθεσμία δέκα ημερών από την επομένη της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Δεν αποτελεί λόγο ένστασης η αμφισβήτηση της ορθότητας της βαθμολογίας.

Πηγή:http://hellenicspace.wordpress.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Εκτακτα μέτρα για υπουργούς - βουλευτές

Φόβος για χτύπημα σε βουλευτή την ημέρα ψήφισης ή την επομένη του Ασφαλιστικού έχει καταλάβει την ΕΛ.ΑΣ. Τα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλά: απειλές κατά βουλευτών μέσω του Διαδικτύου, ανώνυμα sms και συνθήματα σε τοίχους απέναντι από πολιτικά γραφεία.

Για τις επόμενες μέρες, και βλέπουμε, οι ρόλοι βουλευτή - αστυνομικού θα αλλάξουν. Οι δεύτεροι θα δίνουν οδηγίες στους πρώτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κινητά των αστυνομικών που συνόδευαν τους υπουργούς χθες στη Βουλή χτυπούσαν δαιμονισμένα. Κάθε τρεις και λίγο δέχονταν ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων. Σύμφωνα με τις νέες εντολές:

  • Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιμέτρου γύρω από το σπίτι πριν παραληφθεί ο επίσημος.
  • Οι διαδρομές από και προς το γραφείο θα πρέπει να αλλάζουν καθημερινά.
  • Οσοι δουν την παραμικρή ύποπτη κίνηση να ειδοποιήσουν άμεσα την ομάδα «ΔΙΑΣ». Είτε αφορά σε παρακολούθηση στον δρόμο είτε στην περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο.
  • Οταν τους μετακινούν σε ραντεβού, να βγαίνουν πάντα αυτοί και να τους ανοίγουν την πόρτα.
  • Οταν ο επίσημος βρίσκεται σε κάποιον δημόσιο χώρο, να είναι πάντα δίπλα του.
  • Οταν έχει ραντεβού σε καφέ ή εστιατόριο, να τον έχουν πάντα υπό τη διακριτική τους παρακολούθηση.
  • Οι γραμματείς των βουλευτών να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.
  • Στους βουλευτές έφτασε σύσταση να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με ψηφοφόρους, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντί τους στο γραφείο τους.
  • Οσοι υπηρετούν δίπλα σε υπουργούς και βουλευτές ενημερώθηκαν από την υπηρεσία ότι σύντομα θα κληθούν για να γίνει έλεγχος των ικανοτήτων τους. Γιατί είναι κοινό μυστικό πως πολλοί πολιτικοί επιλέγουν τους αστυνομικούς τους με κριτήρια πελατειακών σχέσεων και όχι ασφαλείας.
  • Ενημερώθηκαν ακόμη πως για τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες -ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά- στους δρόμους γύρω από πολιτικά γραφεία και υπουργεία. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα αναφερθούν στους συνοδούς των βουλευτών, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
  • Οσοι υπηρετούν σε βουλευτές εντέλλονται να αρνούνται αλλότριες απασχολήσεις, π.χ. σούπερ μάρκετ, και να κρατούν την προσοχή τους εστιασμένη στο πρόσωπο που προστατεύουν. Αν πιαστούν σε λάθος θέση, θα κατηγορηθούν από την υπηρεσία τους και οι ίδιοι, ασχέτως του τι εντολές είχαν από τους πολιτικούς.

Από όλα αυτά γίνεται σαφές ότι οι ανέμελες μέρες για τους βουλευτές και τους αποσπασμένους σε αυτούς αστυνομικούς ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί υπουργοί, κατά την προσέλευσή τους στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, εξέφραζαν φόβο ακόμη και για μέλη της οικογένειάς τους.

Γυναίκα υπουργός αποκάλυψε πως δέχεται απειλές ο γιος της επειδή θα σπουδάσει στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί βουλευτές έδειχναν το sms που είχαν δεχθεί στα κινητά τους: «Θα σας κάψουμε και εσάς και τα παιδιά σας για να μην ξαναβγάλει φύτρα η γενιά σας»! Τις πιο πολλές απειλές τις δέχονται όσοι προέρχονται από τον συνδικαλιστικό χώρο. Τους δίνεται τελεσίγραφο να μην ψηφίσουν τον ασφαλιστικό νόμο, αλλιώς, σύμφωνα με τους άγνωστους αποστολείς, θα γνωρίσουν την οργή της κοινωνίας.

«Πράσινο φως»
Η κυβέρνηση δίστασε στο ανάψει το «πράσινο φως» σε αυτά τα έκτακτα μέτρα, καθώς δεν θέλει να δώσει σήμα στους τρομοκράτες πως φοβάται και στην κοινωνία ότι υπάρχει κίνδυνος. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η οδός της εμπιστευτικής ενημέρωσης από την υπηρεσία στα στελέχη της. Από την άλλη, όμως, κρίθηκε ότι αν συμβεί κάποια νέα επίθεση, οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες. Το πλαίσιο το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε ένα τμήμα της τοποθέτησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «έντονες πολιτικές ενάντια στη βία κάθε μορφής» και «πρακτικά μέτρα» που θα ανακοινώσουν ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Ραγκούσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, μίλησε για «ύπουλο χτύπημα», ανέφερε ότι στόχος είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «γραφεία υπό κατάληψη από αριστεριστές» και ζήτησε «κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων». «Κάποιοι, βέβαια, κρατούν ουδέτερη στάση ή αδιαφορούν», προσέθεσε με νόημα. Εκτακτα μέτρα θα ληφθούν και για την ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων.

Σύσκεψη κορυφής και στο Μαξίμου
Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους επιτελείς του και κορυφαίους υπουργούς. Το παζλ που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση είναι πολύ σύνθετο: να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, τις «ιδιαίτερες» δράσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατική βία που έκανε δυναμική επανεμφάνιση στη χώρα μας. Η ανησυχία χτύπησε κόκκινο από τα νέα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

«Δεν είναι ελληνικός - η εκρηκτική ύλη μάς είναι άγνωστη», υπογράμμισε στο «Εθνος» ανώτερη κυβερνητική πηγή. Μας μετέφερε ακόμη τις υποψίες στελεχών της Αντιτρομοκρατικής για τυφλό χτύπημα σε δημόσιο χώρο. Ενα ενδεχόμενο πραγματικά εφιαλτικό, τόσο για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε ανθρώπινες ζωές όσο και για τη σταθερότητα και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Θα πέσουν κεφάλια» στην ΕΛ.ΑΣ.
Μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει πλήρως τον Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά στον κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού αποτελεί κοινό τόπο η θέση ότι «αυτό το γεγονός δεν μπορεί να περάσει χωρίς να πέσουν κεφάλια». Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., είτε με τη μορφή αποπομπών, είτε με τη μορφή παραιτήσεων. Σε τι «βάθος» και «ύψος» θα φθάσουν αυτές οι αλλαγές είναι άγνωστο, καθώς η ηγεσία της αστυνομίας έχει στα υπέρ της τις συλλήψεις για τον «Επαναστατικό Αγώνα». «Οχι στις εν θερμώ αντιδράσεις» λένε από την άλλη στελέχη της Κατεχάκη, που δεν θέλουν να δουν τον μηχανισμό τους να αποσυντίθεται.

Μήνυμα
Ξεκάθαρο μήνυμα στους τρομοκράτες ότι η πολιτεία δεν τρομοκρατείται έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταδίκασαν οι αρχηγοί του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικές ωστόσο προσεγγίσεις. «Ας γνωρίζουν οι δολοφόνοι ότι θα αποτύχουν, γιατί έχουν απέναντί τους την πολιτεία και ολόκληρη την κοινωνία. Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, που έκανε λόγο για «αποτρόπαιη τρομοκρατική ενέργεια», «κρούσμα τυφλής και απάνθρωπης βίας» από «άνανδρους και κρυπτόμενους δολοφόνους».

Γ. Αντύπας

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr