'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αποκτήστε, ετήσιο εισόδημα 7.500 ευρώ, χωρίς δουλειά !

Είναι η "δραστηριότητα" του μέλλοντος, αφού...
Προϊόν με την ονομασία «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Φωτοβολταϊκά» για τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης Συστημάτων στις στέγες ή τις ταράτσες των σπιτιών, προωθούν οι Ελληνικές τράπεζες.

Οι πελάτες, θα παράγουν ενέργεια που θα μεταπωλούν στη ΔΕΗ, προς μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που ουσιαστικά, τους αποφέρει ετήσιο έσοδο μέχρι και 7.500 ευρώ !

Το έσοδο αυτό, αφού υπερκαλύψει την ετήσια αποπληρωμή του σχετικού δανείου, θα αποφέρει σε κάθε νοικοκυριό ένα σημαντικό και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα για 25 χρόνια.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, αναμένονται να γίνουν επενδύσεις 12 δις ευρώ, στις ταράτσες των κτιρίων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ.

Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, για να τοποθετήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους και να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά, από την κατανάλωση ενέργειας.

Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο, θα είναι πενταπλάσια από ότι ένα νοικοκυριό, που αγοράζει σήμερα ρεύμα από τη ΔΕΗ.
Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο, θα γίνεται συμψηφισμός με την ενέργεια που παράγει το κάθε σπίτι, για τις ανάγκες του.

Δηλαδή, τα χρήματα θα πιστώνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ο ενδιαφερόμενος, που στην περίπτωση της πολυκατοικίας θα είναι ο διαχειριστής, θα τα εισπράττει είτε μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας από το κατάστημα της ΔΕΗ।

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sthfora.blogspot.com

Απήγαγαν λάθος κορίτσι στην Αλεξανδρούπολη!

Θολωμένος από το πάθος, ένας νεαρός από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αποφάσισε να απαγάγει την (ανήλικη) γυναίκα της καρδιάς του με την βοήθεια πέντε φίλων του! Όμως, ο έρωτας φαίνεται ότι τον… τύφλωσε για τα καλά, με αποτέλεσμα να κλέψει… λάθος κορίτσι!

Η περίεργη αρπαγής ανηλίκου εκτυλίχθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι τρεις άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επιβίβασαν χωρίς τη θέληση της μια 13χρονη μαθήτρια και την μετέφεραν σε κοντινό πάρκο στο κέντρο της πόλης όπου περίμεναν άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 20 με 30 χρόνων. Μόλις, όμως, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πάρει την… σωστή, τα έχασαν και άρχισαν να τσακώνονται (!), δίνοντας στην ανήλικη την ευκαιρία να δραπετεύσει!

Η 13Χρόνη επέστρεψε στο σπίτι της και μαζί με τους γονείς της πήγε κατευθείαν στην αστυνομία. Είχε ήδη αναγνωρίσει έναν εκ των δραστών ο οποίος είναι σεσημασμένος και έτσι συνελήφθη, ενώ δύο από τους συνεργούς του παραδόθηκαν αργότερα και παραπέμφθηκαν όλοι στον εισαγγελέα. Ωστόσο, ο… ερωτοχτυπημένος οργανωτής της αρπαγής και άλλοι δύο φίλοι του αναζητούνται ακόμα

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Παρενέργειες» από το κινητό

Πονοκεφάλους, κούραση, άστατο ύπνο και αδυναμία συγκέντρωσης προκαλεί στους εφήβους η χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς ασύρματο ή ενσύρματο ακουστικό και μικρόφωνο (bluetooth ή hands-free).

Κινητό διαθέτει το σύνολο των εφήβων στα αστικά κέντρα και πολλά από τα παιδιά το χρησιμοποιούν έως τρεις ώρες ημερησίως. Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Μαΐου.

«Παρενέργειες» από το κινητό

Ο καθηγητής επικαλέστηκε στοιχεία πρόσφατης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς εφήβους στην περιοχή του Πειραιά και στην Καλαμάτα. Μόλις το 2% των παιδιών χρησιμοποιούν «bluetooth» και το 40% «hands-free». Οι τρεις στους τέσσερις δήλωσαν ότι μιλούν στο κινητό πάνω από μία ώρα την ημέρα και ένας στους πέντε είπαν ότι ο ημερήσιος χρόνος ομιλίας μπορεί να ξεπεράσει τις δύο ή τις τρεις ώρες.

Το 12% των παιδιών που δεν χρησιμοποιούν κάποιο από τα παραπάνω μέσα παραπονούνται για κόπωση, το 15% για αδυναμία συγκέντρωσης, το 35% για πονοκεφάλους και το 22% για άστατο ύπνο.

Οσα παιδιά χρησιμοποιούν «bluetooth» ή «hands-free» δεν δήλωσαν κανένα πρόβλημα. Το σύνολο των συμμετεχόντων εφήβων δήλωσαν ότι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ το 65% είπαν ότι οι γονείς τούς το αντικαθιστούν συχνά με νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σειρά ερευνών δείχνουν ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση των παιδιών με την τεχνολογία, αρκετά πριν από την εφηβεία. Τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ένα στα τέσσερα περισσότερες από δύο ώρες.

Βία
Αρκετά από αυτά έχουν σκηνές βίας, την οποία, όμως, βιώνουν ζωντανά και στον χώρο του σχολείου. Μελέτη που έγινε σε 1.014 μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δύο στους πέντε συμμετείχαν σε καβγά, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ενώ ένας στους είκοσι έκανε «κοπάνα» από το σχολείο επειδή ένιωθε ανασφαλής.

Ενας στους πέντε έχει πέσει θύμα κλοπής ή καταστροφής προσωπικών αντικειμένων και ένας στους δέκα έχει απειληθεί ή πληγωθεί. Οι αλλοδαποί μαθητές παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά θυματοποίησης, αλλά και άσκησης βίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!!!!

ΜΕ ''ΕΓΓΡΑΦΟ'' ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ !!!!!!

Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης, Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα.
Αρχίζετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν. Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη παρατηρείτε ένα κομμάτι χαρτί που υπάρχει στη μέση του οπίσθιου παραθύρου ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.
Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει την οπτική σας.
Όταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά κλέφτης που ορμά, μπαίνει στο αυτοκίνητό σας, το παίρνει και
φεύγει!!!
Φυσικά το πορτοφόλι ότι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο. Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας,
τα χρήματά σας, & τα κλειδιά σας. Το σπίτι σας & ολόκληρη η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ!!!!!
Εάν δείτε ένα κομμάτι του χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε
μακρυα

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Νοσοκόμα στην Αχαΐα βίασε 63χρονο σε φορείο!

Πάνω σε έναν 63χρονο καρδιοπαθή φαίνεται ότι χόρτασε τις σεξουαλικές της ορέξεις μια 31χρονη νοσοκόμα σε Κέντρο Υγείας της Αχαΐας!
Ο ασθενής από την Κόρινθο ένιωσε ενοχλήσεις στην καρδιά και ζήτησε από την κόρη του να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας. Εκεί, τον παρέλαβε η νοσοκόμα που είχε βάρδια και, αφού τον έβαλε στο φορείο, τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο και απαγόρευσε στην κόρη του την είσοδο.
Η ώρα περνούσε και ο γιατρός δεν έλεγε να εμφανιστεί. Έτσι, μετά περίπου από 45 λεπτά, η κόρη μπήκε στο δωμάτιο και αντίκρισε τον 63χρονο με το πουκάμισο και το παντελόνι ανοικτό, σε άθλια κατάσταση, να κάθεται σε μία καρέκλα!
Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, ο πατέρας της δεν μπορούσε καν να μιλήσει και, αφού τον εξέτασε ο γιατρός, έφυγαν.
Έπειτα από 2 ημέρες, ο 63χρονος χήρος εξιστόρησε στον αδερφό του τον βιασμό. Όπως είπε, η 31χρονη του άνοιξε τα ρούχα και, αφού του έκανε «πικάντικα» σχόλια και τον χάιδεψε ακόμα και στα γεννητικά όργανα, κάθισε πάνω του και τον βίασε!
Σοκαρισμένος, ο αδερφός του συνέστησε να μιλήσει στα 3 του παιδιά.
Όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας», η οικογένεια έχει απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο της Πάτρας και εντός των ημερών αναμένονται μηνύσεις και αγωγές.
Η κατάσταση της υγείας του ασθενή δεν εμπνέει καμία ανησυχία - άγνωστο αν αυτό οφείλεται στον γιατρό ή... την νοσοκόμα!

ΠΗΓΗ: http://cypruswarez.com

Στο 175% το ΑΕΠ προβλέπουν για την Ελλάδα οι Γερμανοί ως το 2020!

Δεν θα πούμε, ούτε θα σχολιάσουμε περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα και με ημερομηνία 06/05/2010 της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Το έγγραφο-φωτιά, το οποίο θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες ελληνικες αρχές και τα συναρμόδια υπουργεία, στάλθηκε δια της επισήμου οδού, προκαλώντας δικαιολογημένα πανικό στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. Φαίνεται πως διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα για το μέλλον και τις ευοίωνες ή καλύτερα υπεραισόδοξες προβλέψεις προκειμένου να προλάβει - δυστυχώς με ψέματα(!) -τις επερχόμενες κοινωνικές αναταραχές. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική! Δυσοίωνες οι προβλέψεις ως προς το ...
.

δημόσιο χρέος της χώρας μας. Οι Γερμανοί προβλέπουν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως το 2020-δηλαδή ούτε σε 10 χρόνια δεν θα έχουμε βγει από το σκοτεινό τούνελ της πείνας που μας έφερε η σπατάλη και κλεψιά των κρατικών λειτουργών -πράσινων και γαλάζιων- θα έχει φτάσει στο 175% αν δεν το έχει ξεπεράσει!
Τα όσα σημειώνονται στο έγγραφο ΒΟΜΒΑ, το οποίο σήμερα αποκαλύπτουμε, και στέλνει η Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, είναι εύγλωττα και δικαίως προκαλούν οργή και αγανάκτηση! Σε πολιτικό επίπεδο σημειωτέον, το έγγραφο διαβιβάζεται και αποστέλλεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Ελληνικής Πρεσβείας του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων κ. Διονύση Πρωτοπαπά. Το κείμενο έχει συντάξει ο αρμόδιος υπάλληλος της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο κ. Ιωάννης Σαλαβόπουλος -από το κείμενο του οποίου προκύπτει και η αντίστοιχη αγωνία για την ελληνική πραγματικότητα - για αυτό και είναι εύγλωτες οι παρατηρήσεις αλλά και οι σχετικές ερωτήσεις τους προς τους ιθύνοντες οικονομολόγους σε εκδήλωση που οργάνωσε το Deutsche Bank Research την περίοδο όπου στην Γερμανία η κοινή γνώμη είναι σφόδρα ενάντια της Ελλάδος την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρισκόταν και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της διεθνούς κριτικής πληρωμένων και κατευθυνόμενων κέντρων. Τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται θα πρέπει να κινητοποιήσουν όχι απλά σύσσωμη την πολιτική ηγεσία αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος πρέπει να απαιτήσει την πλήρη αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Διαβάστε τα όσα περιλαμβάνει η έκθεση-σημείωμα του αρμόδιου υπαλλήλου της πρεσβείας στο Βερολίνο, και προσέξετε τα γραφήματα και τους πίνακες με τις προβλέψεις για τα επόμενα 10 έτη, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας... Θα άξιζε όμως το θέμα να πάρει και διαστάσεις στην Ελληνική Βουλή...

Παρουσίαση μελέτης του Οικονομικού Ινστιτούτου Deutsche Bank Research για το δημόσιο χρέος 17 ανεπτυγμένων και 21 υπό ανάπτυξη κρατών ως το 2020 – Πρόβλεψη για 175% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως το 2020

Σε σχετική ειδική εκδήλωση για οικονομικούς αναλυτές, τραπεζίτες και τα μέλη του Συλλόγου Οικονομικών και Εμπορικών Σύμβούλων Βερολίνου, οι οικονομολόγοι κ.κ. Gunter Deuber και Sebastian Becker του Ινστιτούτου Deutsche Bank Research (το οποίο ανήκει στον τραπεζικό όμιλο της Deutsche Bank) παρουσίασαν ειιδική μελέτη και σχετική πρόγνωση για το δημόσιο χρέος 38 κρατών (17 ανεπτυγμένων και 21 υπό ανάπτυξη κρατών που καλύπτουν το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ) ως το 2020. Η πρόβλεψη του Ινσιτούτου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, είναι ότι θα προσεγγίζει το 175% του ΑΕΠ ως το 2020. Ωστόσο σημειώνεται, ότι στη μελέτη δεν έχουν ληφθεί υπ΄ όψιν και συμπεριληφθεί τα πρόσφατα μέτρα δημοσιονομικής προδαρμογής μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ωστόσο οι οικονομολόγοι τόνισαν, ότι ακόμα και των εν λόγω μέτρων συμπεριλαμβανομένων, η πρόβλεψη τους για το δήμοσιο χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα δηλαδή ως το 2020, δεν θα έχει μεγάλη απόκλιση. Βασικοί κανόνες κατά τους οικονομολόγους συγκράτησης του δημοσίου χρέους ενός κράτους είναι: α. το κάθε κράτος θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί ή αναχρηματοδοτεί το χρέος του χωρίς δραστική αύξηση της φορολογίας και χωρίς δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών, β. Το δημόσιο χρέος δεν θα πρέπει να ακολουθεί σε μεγάλη διάρκεια αυξητική τάση. Είναι αξιοσημείωτο, ότι στην περίπτωση της χώρας μας παραβιάστηκαν δυστυχώς και οι δύο αυτοί βασικοί κανόνες. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Α.Ε. Πρέσβυς του Βελγίου κ. Mark Geleyn παρουσίασε εισήγηση, εξηγώντας πώς το Βέλγιο ακολουθώντας ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, κατόρθωσε να περιορίσει και να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο χρέος και το δημόσιο έλλειμμα του στην προ ΟΝΕ περίοδο. Από την παρουσίαση της μελέτης, των εισηγήσεων και των σχετικών παρεμβάσεων συγκρατούνται τα ακόλουθα:

* Σύμφωνα με τη μελέτη και τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου παρατηρούνται πολύ σημαντικότερα δημοσιονομικά προβλήματα στις ανεπτυγμένες οικονομίες απ΄ότι στις υπό ανάπτυξη με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα πρωτογενή ελλείμματα των ανεπτυγμένων κρατών συμπεριλαμβαονμένων εκτός της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Πορτογαλίας της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας κ.α. να έχουν εκτοξευθεί πλέον σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με βάση την ανάλυση, το 65% των 17 ανεπτγμένων κρατών έχουν για το 2010 δημόσιο χρέος πάνω από 75% του ΑΕΠ τους. Αυτά δε που έχουν πάνω από 100% του ΑΕΠ τους, προσεγγίζουν το 40% των υπό εξέταση ανεπτυγμένων κρατών. Η πρόβλεψη για το 2020 είναι, ότι οι υπό εξέταση ανεπτυγμένες χώρες θα έχουν κατά μέσο όρο περί το 133% ΑΕΠ δημόσιο χρέος (το 2010 έχουν λίγο πάνω από 100% ΑΕΠ), ενώ οι υπό ανάπτυξη χώρες κάτω από 40% ΑΕΠ.
* Βασική παράμετρος με βάση τη μελέτη για τη δυνατότητα σταθεροποίησης ή και μείωσης του δημοσίου χρέους ενός κράτους είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του να είναι ισοδύναμος ή μεγαλύτερος από τα επιτόκια που καταβάλλει το ίδιο το κράτος για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του.
* Τα ερωτήματα που βάζουν οι οικονομολόγοι τα οποία θεωρούν ότι είναι οι βασικότερες παράμετροι για τη σταθεροποίηση ή μείωση του δημοσίου χρέους μιας χώρας είναι: α. Δυνατότητα ή μη υποτίμησης νομίσματος εκεί που υπάρχει, β. Πόσο κοινωνικά αποδεκτά ή μη αποδεκτά μπορούν να είναι τα απαιτούμενα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα κληθούν να λάβουν κάποιες κυβερνήσεις για τη σταθεροποίηση ή μείωση του δημοσίου χρέους τους, γ. Υπάρχει πιθανότητα ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και πότε; δ. Δυνατότητα για απαγόρευση υπέρβασης κάποιου ορίου δημοσίου χρέους με νομοθετική ρύθμιση. Κάτι ανάλογο ισχύει στη Γερμανία.
* Κατά τη μελέτη του Ινστιτούτου το δημόσιο χρέος των κρατών αποτελεί πλέον πολύ σημαντική οικονομική παράμετρος, ενώ φαίνεται ότι έχει γίνει επικίνδυνα ασταθές και μη ελεγχόμενο σε αρκετές ανεπτυγμένες και σε λίγες υπό ανάπτυξη οικονομίες. Θεωρητικά τουλάχιστον τα αναπτυγμένα κράτη έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια σε σχέση με τα υπό ανάπτυξη να ελέγξουν σταδιακά και μεσοπρόθεσμο το δημόσιο χρέος τους χωρίς υπερβολικούς κραδασμούς αν ακολουθήσουν μια πιο ελαστική δημοσιονομική πολιτική σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης όπως η τωρινή. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει πάντα. Για να υπάρξει δυναμική μείωσης του δημοσίου χρέους, απαιτούνται υγιή δημόσια οικονομικά,Η μεσοπρόθεσμη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι εφιτική κατά βάση σε περιόδους ανάπτυξης και όχι ύφεσης. Σε περιόδους κρίσης και ύφεσης η αύξηση π.χ. της φορολογίας μπορεί να προκαλέσει τη χειροτέρευση του λόγου Φόρος/ΑΕΠ. Σε περίπτωση που η δημοσιονομική προσαρμογή αποτύχει για κάποιο λόγο, τότε οι πιθανές λύσεις είναι: α. συνυπολογισμός του πληθωρισμού στο χρέους/πληθωρισμός του χρέους, β. ανάληψη ρίσκου για προσαρμογές στην πραγματική ισοτιμία του νομίσματος. χαμηλά επιτόκια και θετική οικονομική ανάπτυξη. Το να κατορθώσει μια χώρα να βελτίωσει το λόγο δημόσιο χρέος/ΑΕΠ με αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι για όλες τις χώρες το ίδιο εφικτό.
* Σε σχετική ερώτηση του γράφοντος για το ρόλο και τα εργαλεία που διαθέτει ΕΚΤ σε αντίθεση με τη FED ως προς τη διαχείριση της κρίσης των κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης (δηλ. της χρηματοδότησης ή και αναχρηματοδότησης του χ΄ρεους τους) τώρα και στο μέλλον, σημειώθηκε από τους οικονομολόγους, ότι σε αυτή τη φάση το ύστατο όπλο που διαθέτει η ΕΚΤ είναι να αποδέχεται για κάποιο χρονικό διάστημα τα κρατικά ομολόγα των χωρών του Ευρώ ανεξαρτήτως βαθμολογίας από τους Οίκους Πιστοληπτικής Ικανότητας, ωστόσο είναι σημαντικό ότι πλέον υπάρχουν ισχυρές πιέσεις από διάφορες πλευρές και σχετικές εισηγήσεις για να αναλάβει η ΕΚΤ ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο ρόλο στην ΕΕ αντίστοιχου αυτού της FED.

www.greekamericannewsagency.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Αν ο λαός ξυπνήσει...βρείτε τρύπα να κρυφτείτε..

«Οι ναζί εγκληματίες πολέμου όταν δικάζονταν στη Νυρεμβέργη, για τις θηριωδίες τους εναντίον των ευρωπαϊκών λαών, είχαν ένα κοινό μεταξύ τους υπερασπιστικό επιχείρημα: ότι εκτελούσαν διαταγές. Οι ντόπιοι πολιτικοί που τις τελευταίες δεκαετίες εγκλημάτησαν κυριολεκτικά εναντίον της χώρας μας, πρωταγωνιστώντας στη ρεμούλα και τη διαφθορά, έχουν το δικό τους επιχείρημα: ότι τους έδωσε την εξουσία ο ελληνικός λαός.
Όμως η εξουσία δεν αυτονομιμοποιείται. Κάθε εξουσία, αιρετή ή όχι, φέρει το βάρος της απόδειξης. Αλλιώς καταλύεται. Η ψήφος του λαού είναι μια εντολή εμπιστοσύνης, της οποίας αποδείχτηκαν ανάξιοι, άβουλοι και μοιραίοι. Εξυπηρέτησαν δουλικά και με κάθε μέσο τα σχέδια των ισχυρών, έπνιξαν κάθε υγιή αντίδραση εκ των κάτω και καταλήστευσαν... τον εθνικό πλούτο, βυθίζοντας την Ελλάδα στην ανέχεια και τη διεθνή ανυποληψία. Είναι τέτοιας έκτασης το πλιάτσικο των τελευταίων δεκαετιών, που για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο αυτοσεβασμό της και να μη νιώθουν οι Έλληνες οι τελευταίοι του κόσμου θα έπρεπε η Αθήνα να μετατραπεί στη Νυρεμβέργη των πολιτικών.
Υπό την προϋπόθεση να σταματήσει πάραυτα η κοροϊδία των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής. Να ακυρωθεί αναδρομικά ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και όλοι αυτοί οι απατεώνες να οδηγηθούν στα ποινικά δικαστήρια για ληστεία του εθνικού πλούτου κατ’ εξακολούθηση… Όμως αυτό μάλλον δεν γίνεται.
Και οι κλέφτες, σίγουροι για την ατιμωρησία τους, συνεχίζουν να εμφανίζονται δημοσίως και να βγάζουν γλώσσα. Αλλά δεν τα έχουν υπολογίσει καλά. Το μεγαλύτερο θηρίο είναι ο λαός. Όταν αγριέψει δεν αντιμετωπίζεται, όπως δεν αντιμετωπίζονται τα στοιχεία της φύσης, οι πλημμύρες, οι τυφώνες, τα ηφαίστεια.
Έχετε αντικρίσει εργαζομένους όταν το εργοστάσιο που δούλευαν φαλίρισε; Έχετε δει με πόση μανία και λύσσα στρέφονται εναντίον των πρώην αφεντικών τους; Εναντίον εκείνων που μέχρι χθες θαύμαζαν ή μισούσαν κρυφά, μα υπάκουαν στις εντολές τους, έκαναν τα στραβά μάτια στην εκμετάλλευση και τις απάτες, κατάπιναν τα ψέματα και τις προσβολές, μόνο και μόνο γιατί έτσι συντηρούσαν τα σπίτια τους και μεγάλωναν τα παιδιά τους;
Όταν αυτό το ξίκικο έστω ισοζύγιο ανατραπεί, όλα αυτά που συσσώρευαν επί χρόνια μέσα τους ξεσπάνε ασυγκράτητα κατά παντός υπευθύνου. Και τότε, βρείτε τρύπα να κρυφτείτε».


Γράφει ο Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com

Απηλλάγη των κατηγοριών ο Α. Βγενόπουλος

Την απαλλαγή του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση των ομολόγων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν θα πρέπει να δικαστεί για το θέμα της εμπλοκής της ΜARFIN ΒΑΝΚ στην υπόθεση της αγοράς των δομημένων ομολόγων από το Ταμείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), χαρακτηρίζοντας τυπική και όχι ουσιαστική την ανάμειξή της, σύμφωνα και με την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιώγα.

Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των ομολόγων, υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων και χρηματιστηριακών εταιρειών, έχουν παραπεμφθεί με απευθείας κλήση να δικαστούν τον Ιανουάριο του 2011.

Ο κ। Βγενόπουλος, αμέσως μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Γ. Λέκκα για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

ΠΗΓΗ:
zougla.gr

Τρόμαξαν οι φωτογράφοι!!!

Αυτές είναι οι συνέπειες των πλαστικών εγχειρήσεων, όταν χάνεται το μέτρο και αρχίζουν οι παραμορφώσεις.

Οι δύο κύριοι με τα κοστούμια είναι οι δίδυμοι Igor και Grichka Bogdanoff και πριν από 30 χρόνια ήταν οι ζεν πρεμιέ της γαλλικής τηλεόρασης.



Τώρα μοιάζουν με καρικατούρες κόμικ και τα μικρά παιδάκια πρέπει να τρομάζουν πολύ όταν τους βλέπουν.

Οι δίδυμοι έχουν κάνει τόσες πολλές πλαστικές, που πλέον δεν αναγνωρίζονται και αποδεικνύουν πως και οι άντρες έχουν ματαιοδοξία για την εμφάνισή τους, η οποία τους οδηγεί στην ολοκληρωτική αλλοτρίωση.


Πηγή : Zougla.gr