'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το σεξ χτίζει... πολιτικές καριέρες Δήλωση-σοκ από βουλευτή του Μπερλουσκόνι!!!!

Μπρος στα κάλλη τι είναι η πολιτική εµπειρία; Δευτερεύον θέµα, σύµφωνα µε στενό συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Και αν µια γυναίκα θελήσει να διαβεί την πόρτα του Κοινοβουλίου, « το σώµα και το σεξαπίλ είναι τα ισχυρότερα προσόντα της ».
 
Ο Τζόρτζιο Στρακουαντάνιο, βουλευτής του κυβερνώντος κόµµατος Λαός της Ελευθερίας, είναι της άποψης πως το καλό πράγµα πρέπει να φαίνεται. Κατά συνέπεια, η προβολή ενός καλλίγραµµου σώµατος συνιστά ένα δυνατό χαρτί στο βιογραφικό των εκκολαπτόµενων πολιτικών θηλυκού γένους. «Για να κάνει κάποιος καριέρα χρησιµοποιεί ό,τι µέσον έχει. Ακόµη και το σώµα του», δήλωσε ο συνεργάτης του ιταλού πρωθυπουργού. Μάλιστα, για να µην τον πουν σεξιστή και µισογύνη – κάτι που δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά – έσπευσε να διευκρινίσει πως «είναι απολύτως νόµιµο, αρκεί να γίνεται µε τη συγκατάθεση του ενδιαφεροµένου και να µην υπάρχει βία». Το καλύτερο, βεβαίως, το άφησε για το τέλος. «Εάν µια βουλευτής παραδεχθεί πως εξασφάλισε µια θέση στη Βουλή ως αντάλλαγµα για τη σεξουαλική προσφορά της, αυτό δεν συνιστά αιτία παραίτησης».


«Ολική καταστροφή»
Οπως ήταν αναµενόµενο, οι απόψεις του Τζόρτζιο Στρακουαντάνιο καταδικάστηκαν από σύσσωµη την πολιτική κοινότητα ως αηδιαστικές, µισογυνικές, χυδαίες και απαράδεκτες. «Ολική καταστροφή» τις χαρακτήρισε η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι, Αλεσάντρα. Ωστόσο, τα σχόλια του Στρακουαντάνιο – γράφει ο ανταποκριτής της «Daily Τelegraph» στην Ιταλία – επιβεβαιώνουν τη συνήθη τακτική του Μπερλουσκόνι και των υποστηρικτών του, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στα βουλευτικά έδρανα πλήθος ωραιότατων µεν γυναικών, δίχως πολιτικά προσόντα δε.


Λαµπρό παράδειγµα αποτελεί η υπουργός Τουρισµού, η 42χρονη Μικέλα Μπραµπίλα, πρώην µοντέλο και γνωστή για τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τις κοντές φούστες της. Χαρακτηριστική επίσης και η περίπτωση της Μάρα Καρφάνια, η οποία προτού ασχοληθεί µε τα πολιτικά δρώµενα πόζαρε ηµίγυµνη σε ανδρικό περιοδικό. Με τη Μάρα Καρφάνια στο δυναµικό του, το κυβερνών κόµµα της Ιταλίας µπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει την ωραιότερη βουλευτίνα παγκοσµίως.


«Ουδέν σχόλιον...»
Οι δύο γοητευτικές κυρίες ωστόσο δεν δέχονται πως η καριέρα τους είναι αποτέλεσµα της εµφάνισής τους και για τον λόγο αυτό αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Στρακουαντάνιο. Και ο ίδιος, δεχόµενος τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσµου και της κοινής γνώµης, προχώρησε σε διευκρινίσεις. «Αυτό που εννοούσα είναι πως η φροντίδα της εξωτερικής εµφάνισης είναι δείγµα αυτοσεβασµού»...

Πηγη : www.tanea.gr

Πηγή : TNSite

Τι κοινό έχουν η γυναίκα και το αυτοκίνητο ;;;!!!

Θυμάσαι το κλασικό «γυναίκα και αυτοκίνητο δεν δανείζονται»; Ε λοιπόν υπάρχουν κι άλλοι κανόνες που ισχύουν και για το αυτοκίνητο και για την «γυναίκα» σου.

Ποτέ μην αγοράζεις από φίλο

Μπορεί να σου φαίνετε λογικό ν’ αγοράσεις το αυτοκίνητο του φίλου σου μιας και το ξέρεις. Τόσες φορές άλλωστε ήσουν στη θέση του συνοδηγού σε ατέλειωτες βόλτες στην παραλιακή. Κι όταν το πάρεις και μετά από δύο μήνες βγάλουν πρόβλημα τα ηλεκτρικά, ποιόν θα κράξεις; Τον φίλο; Δεν γίνετε! Το ίδιο ισχύει και για τις γκόμενες. Θα «ψώνιζες» ποτέ από το μαγαζί του φίλου; Όχι! Αντρικός κώδικας τιμής.

Γουρούνι στο σακί
Βρήκες το μοντέλο που θες ν’ αγοράσεις, το ‘χεις ψάξει στο ίντερνετ, έχεις δει φωτό, έχεις ονειρευτεί άπειρες φορές τον εαυτό σου να κάθετε στη θέση του οδηγού. Και πας να το αγοράσεις και σου προτείνουν να κάνεις ένα test drive. Θα πεις όχι; Σκέψου ότι θα το έχεις τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και με τις γυναίκες. Χωρίς test drive «ψώνιζαν» γυναίκες στην εποχή του παππού σου, και μεταξύ μας, σε πόσες φωτό έχεις δει τον παππού μαζί με την γιαγιά να χαμογελάνε;

Τα φανταχτερά αυτοκίνητα δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητα
Είσαι σταματημένος στο φανάρι μέσα στην κίνηση της Κηφισίας και οδηγάς ένα Mercedes-Benz SLS AMG. Τώρα θα μου πεις αν το είχες θα το έβγαζες βόλτα στην Κηφισίας; Όχι αλλά παρακαλώ μην μου χαλάς το σενάριο. Και συνεχίζω… πόσα κεφάλια θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν; Εύκολη απάντηση. Όλα! Και τώρα το σενάριο Νο2. Μπαίνεις σ’ ένα κλαμπ και συνοδεύεσαι από μια γκόμενα αντάξια της Ατζελίνας; Πόσα κεφάλια θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν; Το πιασες;

Άκουσε το όταν σε προειδοποιεί
Εκεί που οδηγάς το τουτού σου, ξαφνικά ακούγετε ένας θόρυβος και μένεις στους 5 δρόμους. Το πας στον Μπάμπη τον μάστορα και σου λέει την ατάκα «καλά αυτόν το θόρυβο απ’ την μηχανή τόσο καιρό δεν τον άκουγες; Δεν κατάλαβες ότι κάτι δεν πάει καλά;». Έτσι και στις σχέσεις σου, μάθε ν’ ακούς. Αλλιώς θα είναι αργά όταν ακούσεις να χτύπα την πόρτα πίσω της καθώς θα φεύγει. Too late!
Είναι πολλά τα λεφτά… Και φυσικά μιλάω για τα λεφτά της συντήρησης. Είναι το πρώτο σου, το αγαπημένο σου αυτοκινητάκι αλλά δεν βαρέθηκες πρόβλημα στο πρόβλημα; Αξίζει να δώσεις για άλλη μια φορά μια περιουσία για να το φτιάξεις; Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Και με το αυτοκίνητο, και με τις γυναίκες, πρέπει να καταλαβαίνεις πότε ήρθε η ώρα για να φύγεις.

Το πρώτο δεν ξεχνιέται ποτέ!
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξεχάσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο; Υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξεχάσεις την πρώτη σου γυναίκα; Τα λόγια είναι περιττά.

Μετά το τρακάρισμα, τίποτα δεν είναι ίδιο
Το στούκαρες, το έκανες σμπαράλια και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να το ξαναφέρεις στην προ-τρακαρίσματος εποχή του; Τα μπαλώματα πάντα φαίνονται, όσο μάστορας κι αν είσαι. Αλλάζει κάτι στις σχέσεις σου; Όχι. Όπως λέει κι ο σοφός λαός μας «άμα ραγίσει το γυαλί δύσκολα κολλάει».


της Χριστίνα-Πατρίσια Φωκιανού
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://okokoras.gr/

Μισός άνθρωπος.Η απίστευτη ιστορία του Peng Shuilin μας δίνει μάθημα ζωής (7 φωτογραφίες)

Γεννήθηκε στη Κίνα. Το 1995 είχε ένα φοβερό ατύχημα , έχασε το μισό του σώμα. Ύστερα από 10 χρόνια περίπου κατόρθωσε να περπατήσει ξανά με τεχνητά πόδια.
Σήμερα στα 37 του ζεί κανονικά έχοντας ανοίξει μάλιστα δικό του super market με ονομασία Half man - Half Price Store.


Απίστευτες ιστορίες κι όμως αληθινές από το thelw masaz.








































































































http://thelwmasaz.blogspot.com/

Σας παρουσιαζουμε την πολη-φαντασμα στη μεση της θαλασσας.!!!!

Στα τέλη του 19ου αιώνα στο νησί Hashima, κοντά στο Ναγκασάκι, της Ιαπωνίας ανακαλύφθηκαν πλούσια κοιτάσματα άνθρακα. Η Mitsubishi Corporation, η οποία διαχειρίζεται την εξόρυξη άνθρακα, αγοράζει το νησί το 1890 και αρχίζει εξορύξεις.

Για να μείνουν οι ανθρακωρύχοι, η εταιρεία δημιούργησε στο νησί μια ολόκληρη πόλη με δέκα πολυόροφα συγκροτήματα αλλά και..
σχολεία, εστιατόρια και καζίνο, που όλα περιβάλλονται από ένα προστατευτικό τείχος. Το νησί παρόλο που δεν είναι μεγάλο (μόλις 1 τετρ. χλμ) έζησε μέρες ευημερίας. Τη δεκαετία του 1960 το νησί έφτασε να έχει 6000 κατοίκους και ήταν το πιο πυκνοκατοικοιμένο νησί στον κόσμο.

Όμως, τα ορυχεία άνθρακα, που συνεχώς επεκτεινόταν ως το το βυθό της θάλασσας, σε βάθος χρόνου εξαντλήθηκαν και το νησί άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπεται και το 1974 έκλεισε οριστικά. Πενήντα χρόνια αργότερα, το νησί παραμένει έρημο, τα κτίρια καταρρέουν και οι ντόπιοι το αποκαλούν νησί-φάντασμα.

Στα ιαπωνικά το νησί αναφέρεται επίσης σαν Gunkanjima, που σημαίνει νησί-θωρηκτό, χαρακτηρισμός που προέκυψε από τη φαινομενική ομοιότητά του με το ιαπωνικό θωρηκτο Tosa λόγω των υψηλών τειχών του προς τη θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθεί τουριστικά και ένα πολύ μικρό μέρος του είναι προσβάσιμο. Για το υπόλοιπο θα απαιτηθούν αρκετά κεφάλεια και χρόνος για να καταστεί ασφαλές. Γίνονται επίσης προσπάθειες ώστε το νησί να χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ


http://trelokouneli.blogspot.com

Τουλάχιστον 3 απανθρακωμένοι από τροχαίο...

Τροχαίο στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών στο ύψος του Δίον μεταξύ ΙΧ τύπου τζιπ και τρακτέρ . 
 
 Το τρακτέρ από τις πρώτες πληροφορίες εμβόλισε το τζιπ με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά . 
 
Δυνάμεις της Π.Υ. που βρίσκονται στο τόπο τους συμβάντος και  αυτή τη στιγμή προσπαθούν βγάλουν από τζιπ τους τρεις καμένους επιβάτες του . Το ρεύμα για Αθηνά παραμένει κλειστό


ΠΗΓΗ:    http://seleo.gr/
 

Βρέθηκαν τα λεφτά για την πληρωμή της ΕΛ.ΑΣ !!

Σύμφωνα με διασταυρωμένη πληροφορία, στην ΕΛ.ΑΣ. θα πληρωθούν κανονικά τα νυχτερινά και οι υπερωρίες πέραν των πενθημέρων, αφού...
βρέθηκε (!) το έλλειμα των 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό. 


Περικοπές ακόμα και στην Ελληνική Αστυνομία από το Υπουργείο Οικονομικών !!!!!

Γύρω στα 300 με 400 ευρώ θα χάσει κάθε αστυνομικός τον μήνα μετά την απόφαση του Υπουργείου οικονομικών να κόψει τα πενθήμερα και τα νυχτερινά στους ένστολους κάθε βαθμίδας.


Σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας έχει φτάσει το επίμαχο έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αριθμό 2/53000 Α με ημερομηνία 16/9/2010


Το έγγραφο αυτό έσκασε ουσιαστικά «ως βόμβα στα χέρια των αστυνομικών» ήταν μια απόφαση που - όπως λένε - δεν την περίμεναν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.


Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν θα πληρώνονται τα σαββατοκύριακα αλλά ούτε και τις νυχτερινές υπερωρίες


Για τους χαμηλόμισθους της υπηρεσίας,ήταν ένα ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά τους έξοδα!Άραγε...οι αστυνομικοί τι θα κάνουν τώρα που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο.


Ακόμα θα συνεχίζουν σε κάθε πορεία να φυλάνε την βουλή,χωρίς να αφήνουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν μέσα;;;

 http://totefteri.blogspot.com 

Φλέβα χρυσού στην Κύπρο!!!!

Του Σωκράτη Ιωακείμ
• Θετικές ενδείξεις από έρευνες Northern Lion Gold Corp
• Σε 16 χωριά του νησιού
• Ποια τα οφέλη για την οικονομία μας

Αναβιώνει η εποχή εξόρυξης μετάλλων στην Κύπρο καθώς φαίνεται να υπάρχουν θετικές ενδείξεις από έρευνες που πραγματοποιεί σε 16 χωριά του νησιού μας η καναδική εταιρεία Northern Lion Gold Corp. Συγκεκριμένα θετικές ενδείξεις για χρυσό φαίνεται να υπάρχουν στο χωριό Ασπρόγια της Πάφου, αλλά και τις Αγγλισίδες, ενώ αυτή την περίοδο γίνονται και άλλες έρευνες μέσω γεωλογικών χαρτογραφήσεων σε Πόλη Χρυσοχούς, Λυσό, Κλήρου, Πολιτικό, Καμπιά, Καπέδες και Μαθιάτη.

Πάντως σε επικοινωνία που είχαμε με τον κοινοτάρχη Αγγλισίδων Δημήτρη Κατσούρα ο ίδιος ανέφερε πως απέρριψαν πρόταση που έγινε πριν δύο μήνες για έρευνα στην περιοχή χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους. Οι Αγγλισίδες να σημειωθεί ήταν γνωστές από το 1930 για το χρυσό που υπήρχε στην περιοχή.

Από την πλευρά της ανώτερη λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης ανέφερε πως οι ίδιοι έδωσαν άδεια για έρευνα στην περιοχή και πως απομένει να πάρουν άδεια και από το Τμήμα Μεταλλείων.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o γεωλόγος και σύμβουλος της Northern Lion Gold Corp στην Κύπρο, Κυριάκος Λουκά η εταιρεία σκοπεύει να κάνει μία «επιθετική» έρευνα στη χώρα μας καθώς πιστεύει πως στο παρελθόν δεν δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε μεταλλεύματα όπως ο χρυσός και το ασήμι αφού το ενδιαφέρον μονοπωλούσε ο χαλκός.

Ο κ. Λουκά υπενθύμισε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν η ταφόπλακα της εξόρυξης μετάλλων στην Κύπρο η οποία σταμάτησε οριστικά το 1982. Όπως είπε τα πιο γνωστά μεταλλεία που γίνονταν οι εξορύξεις που ξεκίνησαν κοντά στο 1930 ήταν της Σκουριώτισσας, του Ξερού και του Αμίαντου.

Όσον αφορά στα επόμενα σχέδια της εταιρείας Northern Lion Gold Corp στην Κύπρο ο κ. Λουκά ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα εντοπιστούν κοιτάσματα αρκετά πλούσια που να αξίζει να δημιουργηθούν μεταλλεία για εξόρυξή τους. Πάντως, η εταιρεία εξασφάλισε άδειες για έρευνες σε εκατοντάδες τ. χλμ. εκτάσεων γης.

Η εταιρεία ήδη από τις αρχές του 2010 έστειλε διευθυντικό προσωπικό στην Κύπρο με στόχο τη δημιουργία γραφείων και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για εντατικοποίηση των ερευνών. Το Σάββατο να σημειωθεί αναμένεται στην Κύπρο όπου θα παραμείνει για ένα μήνα ο πρόεδρος της Northern Lion John Chapman κάτι το αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την εξόρυξη μετάλλων στο νησί. Η Northern Lion Gold Corp. είναι καναδική εταιρεία εγγεγραμμένη στο TSX Venture Exchange και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο κ.Λουκά, παλιά καραβάνα στον χώρο υπενθύμισε πως πριν το 1974 ο τομέας των μεταλλείων προσέφερε πάνω από 15% του ΑΕΠ στον τόπο. Πρόσθεσε μάλιστα πως η αναβίωση του τομέα θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία και παράλληλα θα ανοίξει και αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

Καταλήγοντας ο κ. Λουκά θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες που πιθανώς θα εκφράσουν οικολόγοι σχετικά με τις επιπτώσεις από τη δημιουργία μεταλλείων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χωρίς τα μεταλλεία δεν θα είχαμε σήμερα ούτε computer, ούτε αεροπλάνα και παράλληλα διερωτήθηκε αν κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στη λίθινη εποχή.


SIGMALIVE

http://infognomonpolitics.blogspot.com 

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη περικοπή του νυχτερινού επιδόματος!!!!

Αρχίσανε τα τύμπανα και  σε  επίσημες 

ιστοσελίδες ; Καλό κουράγιο ...

(17-9-2010)
Το Σωματείο μας πληροφορήθηκε από έγκυρη πηγή ότι δεν πρόκειται να προβεί το υπουργείο στη καταβολή των ήδη δεδουλευμένων νυχτερινών με αβέβαιη καταβολή για τους επόμενους μήνες.
Καλούνται οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, γιατί η αδικία που επιτελείται και η ανευ προηγουμένων μείωση των αποδοχών μας αποτελεί μονόδρομο για δυναμική κινητοποίηση αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ήδη ζήτησε με το παρακάτω υπόμνημα κατεπείγουσα συνάντηση με τον νέο υπουργό από την οποία θα εξαρτηθεί και η περεταίρω στάση μας. Ταυτόχρονα καλεί ομοειδή σωματεία να συνδράμουν στον αγώνα για την άρση της αδικίας και να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από το πενιχρό μας εισόδημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Φειδιππίδου 45-47 Αμπελόκηποι- Αθήνα

Τηλ. 210-7790222, 210-7790228

210-7797051 Φαξ. 210-7797064



info@sefeaa.gr * www.sefeaa.gr
πηγη:http://www.sefeaa.gr/last-news/2010/nyxter/nyter-telos.htm 

http://topsaxtiri.blogspot.com/

Προβοκάτσια MEGA...!!

Πρωτοφανής προτροπή τηλεοπτικού μέσου για παρέμβαση της Δικαιοσύνης...
 
Μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για τα blogs. Στήσανε θέμα, με σκοπό να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.


Με τον πηχυαίο τίτλο "παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ΑΝ κλιμακωθούν τα προβλήματα" , το MEGA εντελώς αδίστακτα και χωρίς αιδώ, υπαγορεύει στους...
δικαστές και εισαγγελείς της χώρας πως να κινηθούν. Και, αφού εξάντλησε τις υποθέσεις των συνεργατών του με τα "αν" -και το "αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα" -έβγαλε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, να πει πως "η κυβέρνηση έχει όλα τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ, για να αποκαταστήσει την ηρεμία στην αγορά" .


Στο στημένο θέμα είχαν καλέσει και το Μίχαλο, αλλά λόγω τεχνικής βλάβης, χάθηκε η φωνή του-σε αρίστη φυσική κατάσταση-δρομέα.
Η γάτα, ο Τζωρτζάτος, που 'πιασε το κλίμα, έσπευσε να δηλώσει πως αύριο-που ξημερώνει μια άλλη μέρα-δεν πρόκειται να κλείσουν τους δρόμους...


nonews-news.blogspot.

http://ksipnistere.blogspot.com/

"Είμαι ο αρχηγός του κράτους και δεν δέχομαι από κανένα να προσβάλλει τη χώρα μου...

Αίσθηση προκάλεσε ο έντονος διάλογος που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αιτία οι απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία. "Δεν δέχομαι κανένας να προσβάλει τη χώρα μου" είπε ο Σαρκοζί
 
Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με  υπόθεση των Ρομά.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την Κομισιόν ότι έχει πληγώσει τη Γαλλία, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος...
από την στάση της επιτρόπου Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ  η οποία ανέφερε ότι η γαλλική πολιτική των απελάσεων των Ρομά θυμίζει τις απελάσεις των Εβραίων από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
"Είμαι ο αρχηγός του κράτους, ο γάλλος πρόεδρος και δεν δέχομαι από κανένα να προσβάλλει τη χώρα μου είπε σε έντονο τόνο ο Σαρκοζί", υπογραμμίζοντας ότι οι απελάσεις είναι ζήτημα ασφαλείας και η Κομισιόν θα έπρεπε να προτείνει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα..
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τη στάση της ντροπιαστική και ασεβή, ενώ τόνισε ότι δεν επιτρέψει να γίνει η χώρα του θύμα τέτοιου είδους προσβολών.
Παράλληλα, τόνισε ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν δέχεται τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς τονίζοντας ότι η Μέρκελ του εξέφρασε την αλληλεγγύη της.
Ωστόσο αμέσως μετά εκπρόσωπος του Μπαρόζο έδωσε μια άλλη εκδοχή, λέγοντας ότι κανένας δεν υποστηρίζει τον Σαρκοζί στο θέμα των Ρομά, και πως η στάση του περί απελάσεων είναι απαράδεκτη. Ο Μπαρόζο επικαλέστηκε και υπερασπίστηκε με σθένος τον θεσμό και τον ρόλο της Κομισιόν, ενώ στο τέλος δήλωσε πως δεν θέλει να αποσπάται από τη δουλειά του λόγω καβγάδων.
Παράλληλα, ο Μπαρόζο δήλωσε πως ναι μεν μετανιώνει για τη σκληρή του γλώσσα που χρησιμοποίησε αλλά ανέφερε ότι και οι συνομιλητές του, τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Ρέτινγκ, προέβησαν σε ανάρμοστους σχολιασμούς.
Τη λεκτική σύγκρουση μεταξύ Σαρκοζί και Μπαρόζο επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Παρίσοφ.
 
 

22.000 παιδικοί θάνατοι καθημερινά...

Περίπου 22.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF, παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί μείωση της παιδικής θνησιμότητας τα τελευταία χρόνια.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση με τις νέες εκτιμήσεις και σύμφωνα με αυτές τα ποσοστά της κάτω των πέντε ετών θνησιμότητας μειώθηκαν κατάτο ένα τρίτο σε σχέση με το 1990 που πέθαιναν 12,4 εκατομμύρια ενώ το 2009 πέθαναν 8,1 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.
Περίπου 7 στα δέκα παιδιά πεθαίνουν κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, οι χώρες δε που πλήττονται περισσότερο είναι η Ινδία, η Νιγηρία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κόνγκο, το Πακιστάν και η Κίνα ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παιδικών θανάτων εξακολουθούν να σημειώνονται στην υποσαχάρια Αφρική, όπου το ένα στα οχτώ παιδιά πεθαίνει πριν τα πέμπτα του γενέθλια.
Ακολουθεί η Νότια Ασία με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, περίπου ένα στα δεκατέσσερα παιδιά πεθαίνει πριν να κλείσει το πέμπτο έτος της ηλικίας του.
Η έκθεση αυτή τιτλοφορείται ''Επίπεδα και Τάσεις στην Παιδική Θνησιμότητα'' και είναι αποτέλεσμα ενεργειών της Διυπηρεσιακής Ομάδας του ΟΗΕ για την Εκτίμηση της Παιδικής Θνησιμότητας.
Την εν λόγω ομάδα αποτελούν πρωταρχικά η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών.
Η έκθεση διεξήχθη υπό την εποπτεία και τις συμβουλές ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

http://cosmo.gr/

Βόλτα με…κλεμμένο ιστιοφόρο!!


Έκλεψε ένα ιστιοφόρο από τη Βουλιαγμένη, ταξίδεψε στο Κρητικό Πέλαγος, προσάραξε σε παραλία του Ρεθύμνου και σήμερα "επισκέπτεται" τον εισαγγελέα του νομού με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κλοπής, πλαστής επίδειξης πιστοποιητικών εγγράφων, πρόκλησης ναυαγίου καθώς επίσης της κατηγορίας διακυβέρνησης σκάφους χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια και προσόντα.

Ο λόγος για έναν 44χρονο από το Καζακστάν, ο οποίος την Τετάρτη προσάραξε με το ιστιοφόρο στην παραλία Κουμπέ.

Όπως ανέφερε στους λιμενικούς τα ισχυρά ρεύματα ήταν αυτά που τον έριξαν στην αμμουδιά, με αποτέλεσμα το σκάφος να «πάρει νερά» και να γίνει υποχρεωτική η ρυμούλκηση του στο λιμάνι του Ρεθύμνου, για τις απαραίτητες επισκευές.

Το σκάφος μετά από την άντληση υδάτων που είχαν εισρεύσει, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου με στόχο αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και ο 44χρονος παρουσίαζε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ιστιοφόρο και "ναυαγός" να αποπλεύσουν εκ νέου.

Κατά τον έλεγχο όμως των λιμενικών στα χαρτιά του σκάφους, και από αντιφάσεις του 44χρονου, αποδείχτηκε πως επρόκειτο για κλοπή ιστιοφόρου από τη Μαρίνα της Βουλιαγμένης η οποία είχε δηλωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 από τον ιδιοκτήτη του και ο οποίος εντοπίστηκε και φτάνει σήμερα στο Ρέθυμνο για τα περαιτέρω.

Αρχικά ο 44χρονος υποστήριξε πως το σκάφος του ανήκει, μετά όμως την αποκάλυψη της κλοπής, δήλωσε πως κάποιοι άλλοι του το είχαν παραδώσει για ένα ταξίδι από την Μάλτα προς την Κρήτη. Τελικά, μετά τις επίμονες ερωτήσεις των λιμενικών αποκάλυψε πως ο ίδιος το πήρε και από το Σούνιο κατευθύνθηκε προς τη Μεγαλόνησο.

Εκπαιδευμένος σκύλος του λιμενικού χρησιμοποιήθηκε για ενδελεχή έλεγχο του σκάφους, αλλά δεν εντοπίστηκε ύποπτο φορτίο, ναρκωτικά ή άλλα που συνήθως μεταφέρονται με κλεμμένα ή όχι σκάφη. Παράλληλα το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το λιμεναρχείο Πειραιά ερευνούν το ενδεχόμενο στην κλοπή να εμπλέκονται και άλλα άτομα.


http://www.stifora.gr/

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής-ηθοποιός που συνελήφθη για ναρκωτικά;;;!!!!!


Αναστάτωσε χθες την εγχώρια showbiz η είδηση ότι γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας του στην Καραϊβική συνελήφθη από αστυνομικούς που ερευνούσαν βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών βρίσκοντας τελικά δύο κιλά καθαρής κοκαΐνης κρυμμένα σε βαλίτσα με διπλό πάτο.

H ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr αποκαλύπτει ότι πρόκειται για το γνωστό κυρίως από τη δεκαετία των ‘90’s Φράνκο Αλφόνσο, που συνδέεται με το παρελθόν της Αννίτας Πάνια, αφού υπήρξε σύντροφός της για χρόνια με τη σχέση τους να τελειώνει όχι και τόσο «πολιτισμένα».


Στη μικρή οθόνη τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Εργένηδες», ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο γνωστό νεανικό σήριαλ του ίδιου καναλιού «Αραχτοί και Λάιτ».
Πρωταγωνίστησε σε αρκετές «βιντεοκασέτες» της δεκαετίας του 90 όμως η καριέρα του είχε ήδη ξεκινήσει από τα early 80’s .

Ο Φράνκο είναι ανιψιός του γνωστού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη, ενώ και στην τελευταία κινηματογραφική απόπειρα του τελευταίου που δεν είναι άλλη από το remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», ο Φράνκο ήταν πλάι στο θείο του ως βοηθός σκηνοθέτη.


Στη νυχτερινή Αθήνα και τη showbiz ο Φράνκο Αλφόνσο είναι γνωστό… «κολλητάρι» του Χρήστου Ψωμόπουλου, ενώ ανοιχτή θέση με δηλώσεις είχε πάρει και για την παλιότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με πρωταγωνιστικό ρόλο τότε να κατέχει η σύλληψη του Τεό Θεοδωρίδη.

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής είχε σπεύσει τότε να υπερασπιστεί τον φίλο του Τεό υποστηρίζοντας πως… «έμπλεξε γιατί ήταν ψυχούλα».
Ας δούμε λοιπόν τώρα, πως προτίθεται ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του μιας και είναι εκείνος στο στόχαστρο των Αρχών και μάλιστα «άσχημα» μπλεγμένος...

http://www.stifora.gr

Τα πήρε σιωπηλά..!!

Σημείωμα χρησιμοποίησε ο δράστης ληστείας τράπεζας στην Ανάβυσσο. Το έδωσε στον υπάλληλο, ζητώντας τα χρήματα. Εκείνος πανικόβλητος του έδωσε όσα υπήρχαν στο ταμείο.

Απειλητικό σημείωμα αντί όπλου χρησιμοποίησε ο δράστης ληστείας σε τράπεζα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα χθες, στις 1.15 μ.μ ένα άτομο εισήλθε σε υποκατάστημα στη συμβολή της λεωφόρου Καραμανλή με την οδό β. Κωνσταντίνου και κατευθύνθηκε στα ταμεία.
Εκεί, δίχως να πει λέξη,  έδειξε ένα απειλητικό σημείωμα στον υπάλληλο της τράπεζας απαιτώντας χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Ο υπάλληλος προφανώς πανικοβλήθηκε και του παρέδωσε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ο δράστης διέφυγε ανενόχλητος. 

http://news247.gr/

Από ψωρίαση πάσχουν σχεδόν 3.000 Βολιώτες!!!

Από ψωρίαση πάσχουν σχεδόν 3.000 Βολιώτες! Τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση και τους τρόπους αντιμετώπισής της παρουσίασαν γιατροί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου (ΔΟΥΚ). Οπως είπε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιώργος Χαϊδεμένος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θράκης και αναπληρωτής διευθυντής του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝ), η ψωρίαση είναι ασθένεια του δέρματος την οποία πολλοί συγχέουν με την ψώρα, γεγονός που προκαλεί στους ασθενείς προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Οπως είπε, «η ψωρίαση είναι μια δερματική ασθένεια και δεν είναι μεταδοτική. Η εν λόγω ασθένεια δεν κάνει διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής της, αλλά όχι καταπολέμησής της».

Ο κ. Χαϊδεμένος τόνισε ότι από ψωρίαση πάσχει το 2% του πληθυσμού της χώρας, ενώ κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, σημείωσε πως τουλάχιστον 3.000 Βολιώτες έχουν αυτή την ασθένεια. Η ψωρίαση, εκτός από κόκκινες κηλίδες και άσπρα «λέπια» που εμφανίζονται στο σώμα (κυρίως σε αγκώνες, γόνατα και κεφάλι), μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις αρθρώσεις προκαλώντας φλεγμονή. Οι ασθενείς, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να επισκέπτονται τον δερματολόγο τους και να ακολουθούν την αγωγή που τους συστήνει για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Η γιατρός του ΔΟΥΚ Κατερίνα Αχμάντ, μιλώντας για το ίδιο θέμα, σημείωσε πως αρκετοί δημότες επισκέπτονται τον οργανισμό προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Από την επαφή τους με αυτούς, αλλά και από την κάρτα υγείας που έχουν όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του ΔΟΥΚ, η κ. Αχμάντ έχει διαπιστώσει πως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, με πρώτο αυτό του έρπητα.

Espressonews.gr

http://www.madata.gr

Ντ.Μεντβέντεφ:Διακήρυξη για την ανεξαρτησία της Κύπρου

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος  Ντμίτρι Μεντβέντεφ  θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μεντβέντεφ αναμένεται να υπογράψει έγγραφο πολιτικής διακήρυξης, με το οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία θα εκφράζει τη στήριξή της προς την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαραυγή», τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει στην επίσκεψή του τουλάχιστον 400μελής αποστολή, αποτελούμενη κυρίως από επιχειρηματίες.

Οι κύριοι Χριστόφιας και Μεντβέντεφ, αναμένεται επίσης να υπογράψουν σειρά συμφωνιών που θα αφορούν τομείς, όπως η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Οι δύο πρόεδροι θα προσφωνήσουν το Κυπρορωσικό επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί το μοναστήρι του Κύκκου, και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, ενώ στη Λεμεσό οι δύο ηγέτες θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου κυπρο-ρωσικής φιλίας. 

http://www.star.gr/

Συμπλοκή Αλβανών στη πλατεία Αμερικής

Αγρια συμπλοκή μεταξύ Αλβανών σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αμερικής.
  Αμέσως μετά τη συμπλοκή, ένας εκ των Αλβανών κατέφυγε στο διαμέρισμά του και από το μπαλκόνι πέταξε μία ψησταριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν άλλον διερχόμενο Αλβανό, ο οποίος ερευνάται αν είχε σχέση με τη συμπλοκή.
Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται, ενώ ο δράστης συνελήφθη και στην ταράτσα του σπιτιού του βρέθηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια. 

Για το επεισόδια γίνεται προανάκριση από την Αστυνομία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν ήμουν απλός πολίτης, θα διαδήλωνα κι εγώ στους δρόμους, κατά των μέτρων…

Να θυμίσω και εγώ στους παλιότερους (να μαθαίνουν και οι νέοι):
Όταν πριν από καμιά 20-αριά χρόνια μαζεύτηκαν έξω από το Μαξίμου μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τις συντάξεις πείνας, ο πρωθυπουργός, πατέρας του Γιωργάκη, Αντρέας Παπανδρέου βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε:

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ.


Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν και διαλύθηκαν ήσυχα ευχαριστημένοι που επιτέλους βρέθηκε και ένας πρωθυπουργός που τους "καταλαβαίνει" (δεν πήραν φράγκο βέβαια, ...εννοείται)
Νάσου τώρα και ο Γιωργάκης που δηλώνει και "αντιεξουσιαστής".
Τυχαίο; Δεν νομίζω.


ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ; !!


 http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
http://lamogios.blogspot.com/

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ιωαννίνων: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς

Τα πρατήρια είναι πλήρως εφοδιασμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Η τροφοδοσία της αγοράς, προσθέτει, συνεχίζεται ομαλά, μετά την άρση του πλαφόν και οι καταναλωτές κανένα πρόβλημα εφοδιασμού δεν έχουν.

Η Ομοσπονδία συνιστά ψυχραιμία ενώ καλεί τους καταναλωτές να μη πανικοβάλλονται από φήμες περί ελλείψεων καυσίμων και τους βενζινοπώλες να λειτουργούν επαγγελματικά και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης και προστασίας των καταναλωτών από φαινόμενα ανασφάλειας και πανικού. 

Οφείλει η κυβέρνηση να πει ολόκληρη την αλήθεια για το τι μας περιμένει!!!

Τα "κρυφά" έσοδα του μνημονίου

 
Με πολύ, είναι αλήθεια επιμονή και αξιοθαύμαστη υπομονή προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οι υποστηρικτές του Μνημονίου ότι τίποτε περισσότερο δεν προβλέπεται, τίποτε δεν είναι κρυμμένο και ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα έλθουν νέα μέτρα που θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ανέχεια του μέσου Έλληνα πολίτη.

Μάλιστα, ακόμη και σχετικά με την επικαιροποίηση του Μνημονίου, υποστηρίζουν ότι αυτή οφείλεται σε απλές διορθωτικές κινήσεις και ότι δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την αποτυχία των μηχανισμών εσόδων του κράτους να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίο μάλιστα επιβραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό κατά την αναγγελία του ανασχηματισμού.
Δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί τους. Αρκεί μονάχα να διευκρινίσουν στον ελληνικό λαό τι σημαίνει έσοδα από "μη καθορισμένα μέτρα".
Γιατί έτσι περιγράφονται τα ποσά που πρέπει να εξευρεθούν και που δεν αναφέρονται αναλυτικά στο Μνημόνιο για τα έτη 2012, 2013 και 2014! Τα ποσά αυτά ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων 525 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της τρόικας και του ΔΝΤ, ενώ αυτοί από τη πλευρά τους δεν απαίτησαν άμεση εξειδίκευση με συγκεκριμένα μέτρα του ανωτέρω ποσού.
Η Κυβέρνηση , δηλαδή, πήρε παράταση ενός έτους για να αρχίσει να ανακοινώνει τα κατ' ουσίαν νέα μέτρα από τον προυπολογισμό που θα συνταχθεί του χρόνου για το 2012.
Οφείλει η κυβέρνηση να πει ολόκληρη την αλήθεια για το τι μας περιμένει. Είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε να ζούμε ανασφαλείς και είναι ταυτόχρονα απαράδεκτο και για την αντιπολίτευση να μην είναι σαφής.
Φαίνεται όμως ότι όλοι έχουν επιλέξει να μεταθέτουν ανά εξάμηνο την ελπίδα για έξοδο από την κρίση. Ίσως αυτό νομίζουν ότι τους βολεύτει , ίσως έτσι πιστεύουν ότι θα αναστέλλουν την έκφραση οργής και αγανάκτησης των πολιτών. Ίσως έτσι θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν ευκολότερα τον κάβο. Πλανώνται.


(Επίκαιρα)
http://online-pressblog.blogspot.com

Γιάννενα: Οδηγός φορτηγού κατέβηκε και έκλεισε το δρόμο!!!!

Απιστευτες σκηνες στην Εγνατια Οδο...

στο ύψος των Ιωαννίνων, με πρωταγωνιστή έναν Αλβανό που έπαιρνε μέρος στις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων, πεζός!
Μαζί με άλλους συναδέλφους του, μπήκε στο δρόμο και άρχισε να εμποδίζει την κυκλοφορία των διερχομένων αυτοκινήτων.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος, διαπληκτίστηκε με οδηγό διερχόμενου φορτηγού και στη συνέχεια προκάλεσε και φθορές στο φορτηγό. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση της αστυνομίας, που κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό...


http://www.newsit.gr/ 

2 εκατ. ευρώ για μια γκραβούρα του Πικάσο !!!

Μια γκραβουρα του Παμπλο Πικασο πωλαθηκε, σε δημοπρασια του οικου Sotheby's στο Λονδινο, στην τιμη ρεκορ των 2 εκατομμυριων δολαριων.

Πρόκειται για την Μινωταυρομαχία (La Minotauromachie), η οποία αναμενόταν να φτάσει τις 400.000 έως 600.000 λίρες.

«Θεωρείται το αριστούργημα του καλλιτέχνη στη χαρακτική» δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, ειδικός του Sotheby's στις γκραβούρες. «Απεικονίζει τα βασικά θέματα του καλλιτέχνη και δείχνει την γνώση της τεχνικής, που είναι αξεπέραστη» πρόσθεσε.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης μιας γκραβούρας του Πικάσο είχε καταγραφεί το 1990, οπότε έφτασε τις 880.000 λίρες.

Γιάννενα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο οδηγός μηχανής...

Το δυστυχημα εγινε στο 6ο χιλιομετρο...

της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης. Η μοτοσικλέτα ξέφυγε από την πορεία της και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 42χρονος οδηγός της..

http://www.newsit.gr/

Λιποθύμησαν οι θεατές: Κόβει το χέρι του επί της οθόνης.!!! VIDEO

Με λιποθυμίες θεατών έγινε δεκτό το νέο φιλμ του Βρετανού, βραβευμένου με Όσκαρ Danny Boyle, σκηνοθέτη ταινιών όπως το «Trainspotting», το «28 Days Later» και φυσικά το «Slumdog Millionaire» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
 
Η νέα του ταινία «127 Hours» είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του ορειβάτη Aron Ralston, που έμεινε παγιδευμένος σε ένα φαράγγι της Γιούτα για πέντε ημέρες. Η ταινία περιλαμβάνει μια σκηνή κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ralston (τον οποίο υποδύεται ο James Franco) ακρωτηριάζει το ίδιο του το χέρι σε μια προσπάθεια να...
απεγκλωβιστεί από ένα βράχο.

Αρκετοί από τους θεατές αποχώρησαν βιαστικά ενώ μεγάλο μέρος του κοινού κοίταζε… παπούτσια του κατά τη διάρκεια της προβολής της επίμαχης σκηνής. Κάποιοι άλλοι απλώς λιποθύμησαν. Η ταινία αναμένεται να βγει στο σινεμά τους ερχόμενους μήνες.


 http://news24gr.blogspot.com/

Δεύτερη μέρα φορτηγών στην πόλη των Ιωαννίνων

Για άλλη μια μέρα τα φορτηγά κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης. Χθες, πέρασαν από τις οδούς Δομπόλη-Σουλίου-Σπύρου Λάμπρου-Μεγάλου Αλεξάνδρου για να καταλήξουν τελικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία πήρε σειρά στα σημεία διαμαρτυρίας μετά τη νομαρχία.

 

Τα φορτηγά ήταν πολλά, πάνω από τριάντα και πέρασαν από την πόλη συνοδεία… βουβουζέλας με το θόρυβο από τις κόρνες να είναι εκκωφαντικός. Στην περιφέρεια κατάθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη γενική γραμματέα με τα αιτήματά τους και κατόπιν γύρισαν στην εδώ και λίγες μέρες «βάση» τους, τον κόμβο της Εγνατίας. Το πρώτο φορτηγό έφερε πανό με το σύνθημα «μας τα επιτάξατε, σας τα χαρίζουμε» με αντικείμενο «τα φορτηγά» να συμπληρώνει την πρόταση.
Την ίδια στιγμή περίπου, σε αδιέξοδο οδηγούνταν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υποδομών. Στη Βουλή, όπου θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη βδομάδα το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόνιζε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών και απέκλειε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής στα τρία χρόνια, αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.
Το πρόβλημα είναι θεμελιώδες, σύμφωνα με τον κ Ρέππα γιατί τα αιτήματα «είναι αντίθετα με τη φιλοσοφία για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς». Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η παρούσα θέση της κυβέρνησης είναι «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» και συμφώνησε με την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κίνητρα απόσυρσης παλιών φορτηγών. Οι αυτοκινητιστές που επίσης μίλησαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έφυγαν «με άδεια χέρια» και με δηλώσεις περί συνέχισης των κινητοποιήσεων.

 http://www.agon.gr/

Στα απόκρυφα της Σελήνης..!!!

Η δημιουργία ενός πλήρους τοπογραφικού χάρτη των μεγάλων σεληνιακών κρατήρων από Αμερικανούς επιστήμονες, με βάση τα νέα στοιχεία του σκάφους Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA, θέτει νέες βάσεις για την επιστημονική αναζήτηση της απαρχής της Σελήνης ενώ δημιουργεί και ερωτήματα σχετικά με το παρελθόν του δικού μας πλανήτη.

Η Σελήνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, από τα υπολείμματα μιας σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ της ΓηςΆρη. και ενός ουράνιου σώματος σαν τον
Αυτό που απασχολεί βασικά τους ερευνητές είναι αν υπήρξε ένα αιφνίδιος βομβαρδισμός από ουράνια σώματα στην επιφάνεια της Σελήνης πριν από 3,9 δισ χρόνια, προβληματισμός που προκαλείται από την ύπαρξη πολλαπλών σημαδιών προσκρούσεων. Φυσικά οι επιστήμονες προσανατολίζονται και προς την αιτιολογία μιας τέτοιας σύγκρουσης.
Πως λειτούργησε το LRO
Το διαστημικό σκάφος LRO εξέπεμψε ακτίνες λέιζερ στην επιφάνεια της Σελήνης και έτσι, μέσω του υπολογισμού του χρόνου που χρειάστηκαν οι ακτίνες για να επιστρέψουν στο διαστημικό σκάφος, επιτράπηκε η λεπτομερή τοπογραφική μελέτη του φεγγαριού.
Επιπλέον κατέστη δυνατό να εντοπιστεί οποιαδήποτε ανωμαλία του σεληνιακού εδάφους με ύψος ακόμα και δέκα εκατοστών.
Μελετώντας τα ευρήματα του σκάφους οι ερευνητές, με επικεφαλής τον πλανητικό γεωλόγο Τζέημς Χεντ του Πανεπιστημίου Μπράουν, εντόπισαν 5.185 κρατήρες με διάμετρο άνω των 20 χιλιομέτρων, περίπου διπλάσιους από όσους είχαν εντοπίσει οι επιστήμονες μέχρι τώρα.
Τα αποτελέσματα δε της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε σχετική εργασία στο περιοδικό ''Science''.
Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξαν δύο διαφορετικά κύματα προσκρούσεων στη Σελήνη καθώς οι παλαιότερες περιοχές του φεγγαριού είχαν αναλογικά περισσότερους μεγάλους κρατήρες σε σχέση με τις πιο νέες γεωλογικά περιοχές.
Οι μεγαλύτεροι κρατήρες, που προήλθαν από μεγαλύτερους αστεροειδείς, προκλήθηκαν πιο παλιά (πριν από 3,8 έως 3,9 δισ. χρόνια), ενώ οι μικρότεροι κρατήρες σχηματίστηκαν πιο πρόσφατα και προέρχονται από πιο μικρούς αστεροειδείς, που βρίσκονται πιο κοντά στη Γη.
Επίσης η μελέτη των στοιχείων του LRO σχετικά με τα κοιτάσματα ορυκτών δείχνει ότι ουσιαστικά πάνω στο φεγγάρι δεν υπάρχει πια καμία "παρθένα" επιφάνεια εξαιτίας των αλλεπάλληλων προσκρούσεων, με συνεπεία οι επιστήμονες να μην μπορέσουν να βρουν απομεινάρια πετρωμάτων που χρονολογούνται από την πιο πρώιμη εποχή γέννησης του δορυφόρου.
Ακόμα ανακαλύφθηκαν αρκετές ποσότητες οξυγόνου δεσμευμένες μέσα στα σεληνιακά ορυκτά, γεγονός που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι καθώς θα καθιστούσε εφικτή την αναπνοή και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό καυσίμων.
Άλλοι επιστήμονες, όπως ο Γκέρχαρντ Νέουκουμ του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, υποστηρίζουν ότι, επί δισεκατομμύρια χρόνια, διάφορες γεωλογικές διαδικασίες, όπως η ροή λάβας και η εκτίναξη υλικών από τις προσκρούσεις, έχουν στο μεταξύ αλλοιώσει σημαντικά τη σεληνιακή επιφάνεια με αποτέλεσμα να μην προκύπτει μια αξιόπιστη εικόνα για το αν όντως περισσότεροι μεγαλύτεροι αστεροειδείς προσέκρουσαν στη Σελήνη κατά το απώτατο παρελθόν σε σχέση με το πιο πρόσφατο.

http://cosmo.gr/

Στον αέρα τα φωτοβολταϊκά

Χωρίς τον ξενοδόχο φαίνεται πως είχε λογαριάσει η κυβέρνηση για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και των νοικοκυριών, καθώς η ΔΕΗ δηλώνει αδυναμία να εντάξει στο σύστημα την παραγωγή τους. Αντιδρά η αγορά που είχε προετοιμαστεί για την επένδυση, αλλά σκόνταψε στην ασυνεννοησία και τη γραφειοκρατία 

Το θέμα φάνηκε στην αρχή απλό και εφικτό, σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης για την πράσινη ανάπτυξη. Να μπορεί κάθε αγρότης (κατα προτεραιότητα) και κατόπιν το κάθε νοικοκυριό να παράγει ρεύμα με φωτοβολταϊκή εγκατάσταση,  εγκατεστημένη σε ταράτσα, μπαλκόνι, οικόπεδο (ακόμη και εκτός σχεδίου) ή σκεπή. Το ηλεκτρικό ρεύμα, θα το πουλά στη ΔΕΗ και η αξία του (τιμή πώλησης) θα αφαιρείται από αυτό που καταναλώνει (τιμή αγοράς) με αποτέλεσμα σημαντική έκπτωση στο τελικό τιμολόγιο πληρωμής.
Ο στόχος ήταν αφ'ενός η ωφέλεια στην κατανάλωση, αφετέρου η στροφή (μαζί με τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες) σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας στη χώρα.
Ραχοκοκαλιά του σχεδίου, ήταν να προσελκύσουν τους κατ'επάγγελμα αγρότες που έτσι θα εξασφάλιζαν ένα σταθερό έσοδο από τη γη τους σε περίοδο κρίσης και άνοιγμα της αγοράς ενέργειας ταυτόχρονα για μικρούς, μεσαίους και μεγάλους παραγωγούς.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ΔΕΗ να ενσωματώσει σταδιακά στο σύστημα το παραγόμενο ρεύμα και κατόπιν να το αναδιανείμει μέσω του υπάρχοντος δικτύου.
Τι συνέβη; Οι αιτήσεις από τους αγρότες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, σε σημείο η ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητήσει παράταση της προθεσμίας για να μπορέσει η γραφειοκρατία να τις διεκπεραιώσει, καθώς το σύστημα είχε μπλοκάρει, η εταιρίες του χώρου κινητοποιήθηκαν για επενδύσεις στην πώληση και εγκατάσταση των συστημάτων, το πλαίσιο σχετικά με το που πως και πότε της εγκατάστασης να αναθεωρείται και να συμπληρώνεται βήμα - βήμα, οι  πολεοδομίες και τα δασαρχεία να εμβάλλουν εμπόδια στις άδειες εγκατάστσης και τέλος, το σημαντικότερο, η ΔΕΗ να δηλώνει αδυναμία να εντάξει στο σύστημά της το παραγόμενο ρεύμα, λόγω έλλειψης τεχνικής υποδομής και αντοχής του δικτύου της.
Αγορά και μικροί καταναλωτές
Σύμφωνα με εταιρίες του χώρου των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το σχέδιο έτσι όπως τελικά διαμορφώθηκε, παρά τις προσδοκίες, δεν ευνοεί τους μικρούς καταναλωτές.

Και είναι φυσικό το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο καθώς για παράδειγμα σε ένα σπίτι 200 τετραγωνικών, που θα παράξει 13.000 KWh το πουλά για 7.500 ευρώ.
*Η κατανάλωση από τη ΔΕΗ είναι 10.000 KWh και με 20 λεπτά την κιλοβατώρα η οφειλή είναι 2.000 ευρώ το χρόνο.
*Αφαιρώντας από τα 7.500 ευρώ που παρήχθησαν μέσω των φωτοβολταϊκών τα 2000 ευρώ μένουν 5.500 τα οποία επιστρέφονται στον καταναλωτή από τη ΔΕΗ και είναι αφορολόγητα.
Βέβαια τα μικρότερα νοικοκυριά με μικρότερους χώρους, άρα και δυνατότητα παραγωγής δεν θα έχουν τέτοια οφέλη όμως μπορούν να αποκομίσουν έως και 1.000 - 1.500 ευρώ το χρόνο κέρδος.
Ο στόχος για παραγωγή ρεύματος
Σύμφωνα με τον εθνικό στόχο ως το 2.020 θα πρέπει να παράγονται από τα φωτοβολταϊκά 2.8 γιγαβάτ, ήτοι το 10% της παραγόμενης ενέργειας. Στα τέλη του 2009, λίγο πριν τις εκλογές, παράγονται από τα εν λόγω συστήματα μόλις 40 μεγαβάτ δηλαδή, ούτε το 1% της συνολικής ενέργειας.
Όσο για τις αιτήσεις, αυτές άγγιζαν τα 3 γιγαβάτ αλλιώς τα 3.000 μεγαβάτ. Στην παρούσα φάση, οι αιτήσεις καλύπτουν 2,5 γιγαβάτ ενώ όσες έχουν διεκπεραιωθεί αφορούν στο μεγαλύτερο κομμάτι τους μεγάλες επενδύσεις.

Πρόβλημα Νο1: Αγρότες
Το News 247 επικοινώνησε με την ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία παραδέχθηκε το πρόβλημα καθώς η ΔΕΗ δεν δεχόταν τις αιτήσεις των αγροτών. Σύμφωνα πάντα με τη Συνομοσπονδία μετά από πιέσεις η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΣΕΓΕΣ είχε ζητήσει παράταση και σύμφωνα με στελέχη των συνεταιρισμών ελλόχευε ο κίνδυνος οι αγρότες να χάσουν το ενδιαφέρον τους.
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση πως σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τις διαμαρτυρίες, η ΠΑΣΕΓΕΣ υιοθετεί εκ διαμέτρου αντίθετη στάση σε σχέση με τις αιτήσεις.
Η προθεσμία έληγε στις τέσσερις Σεπτεμβρίου και τότε είχε ζητηθεί τρίμηνη παράταση, ωστόσο και ά τοπικές Αγροτικές Ενώσεις έκαναν λόγο για γραφειοκρατεία και στο μηχανισμό της  διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ.Διότι το πρόβλημα όπως φαίνεται δεν ήταν μόνον στη η ΔΕΗ. Σε σχετική ανακοίνωση στις αρχές Σεπτεμβρίου αναφέρεται:
"Δύο μόλις εβδομάδες προτού λήξει η προθεσμία για το ειδικό καθεστώς των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στα φωτοβολταϊκά, η ΔΕΗ εξακολουθεί να μην δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων αγροτών και των συνεταιρισμών τους, που όλο αυτό το διάστημα εργάζονταν και εξακολουθούν να εργάζονται, ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και δη τα φωτοβολταϊκά, να λειτουργήσουν ως μια μορφή, συμπληρωματική στο αγροτικό εισόδημα".
Ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίτζος ανέφερε:
"Κινδυνεύουμε να απωλέσουμε το πλεονέκτημα του κατά προτεραιότητα τριμήνου υπέρ των αγροτών για τις αιτήσεις, με την καθυστέρηση που επιδεικνύει η ΔΕΗ, στην αποδοχή των αγροτικών αιτήσεων για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά".
Ενώ σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας υπήρξε σκληρή κριτική για την αδυναμία εφαρμογής του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον αγροτικό χώρο, το οποίο δεν έχει σχέση με τη ΔΕΗ, καθώς και τα διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ είχε επισημανθεί ότι και άλλες εμπλεκόμενες στο θέμα δημόσιες υπηρεσίες – πολεοδομίες, δασαρχεία, αρχαιολογικές υπηρεσίες κ.α. – δεν αναγνωρίζουν και δεν αποδέχονται πρόσφατες οδηγίες του ΥΠΕΚΑ, θέτοντας έτσι εκτός διαδικασία τη χρονική προθεσμία που έχει τεθεί για την υποβολή των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά.
Και εάν το θέμα με τη ΔΕΗ ξεπεράστηκε, τι γίνεται με τα άλλα προσκόμματα δηλαδή της πολεοδομίες, το δασαρχεία κλπ; Ξεπεράστηκαν μέσα σε 10 ημέρες όλα;
Πρόβλημα Νο2: Η αντίδραση της ΔΕΗ
Εδώ φαίνεται πως το υπουργείο Ενέργειας λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο:
Ο Κίμων Στεργιώτης, από το Γραφείο Τύπου της ΔΕΗ ξεκαθάρισε πως η επιχείρηση δεν έχει λόγο να είναι ενάντια στα φωτοβολταϊκά συστήματα. Η επιχείρηση, μας είπε, δεν είναι υπεύθυνη ούτε για τις μελέτες ούτε για τις επενδύσεις για τα συστήματα και πως υπεύθυνο για αυτά είναι το υπουργείο.
Τόνισε όμως πως έχει λόγο και μάλιστα ρεαλιστικό να διατηρεί ανησυχίες ως προς την εφαρμογή των φωτοβολταϊκών συστημάτων η επιχείρηση και ο λόγος είναι απλός.
Όπως λέει, υπάρχει ένα σύστημα παλαιωμένο, το οποίο δεν εκσυγχρονίζεται και εκ των πραγμάτων έχει όριο αντοχής. Με την ενσωμάτωση χιλιάδων φωτοβολταϊκών συστημάτων, όπως το έθεσε το υπουργείο, δηλαδή να τοποθετηθούν από τα κοτέτσια μέχρι και σε ταράτσες, υπάρχει ο κίνδυνος το σύστημα να μην αντέξει και να πέσει.
Όπως μας είπε ο Κίμων Στεργιώτης, εάν δεν δημιουργηθεί άμεσα νέα μονάδα υψηλής τάσης ή εάν δεν εκσυγχρονιστούν πραγματικά οι μονάδες τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το σύστημα να καταρρεύσει.
Εκεί εστιάζονται οι επιφυλάξεις της ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πέρσι προσπαθεί η επιχείρηση να δημιουργήσει νέα μονάδα στην περιοχή της Πάτρας. Συναντά όμως την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Από όλα τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα, ότι ναι μεν υπήρχε η βούληση να προχωρήσει η υπόθεση των φωτοβολταϊκών - άλλωστε είναι εκπεφρασμένο το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού στην πράσινη ανάπτυξη- ωστόσο δεν είναι γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για κάτι τέτοιο και δεν είχαν λυθεί δομικά προβλήματα στην αγορά ενέργειας και τις υποδομές.


 http://news247.gr/

Καρατζαφέρης: ο Καραμανλής μεταμφιέζεται για να βγει από το σπίτι !!!

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την κλήση Καραμανλή στην επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ ΛΑΟΣ και Ν.Δ. όταν ο Γ. Καρατζαφέρης αναρωτήθηκε “γιατί τόσος θόρυβος στη Νέα Δημοκρατία για την κλήτευση του κυρίου Καραμανλή στην Επιτροπή. Δεν πρόκειται να πάει ως κατηγορούμενος, αλλά ως ουσιώδης μάρτυρας”

Στη συνέχεια όμως ο κ. Καρατζαφέρης καλώντας τη Ν.Δ. Να “πείσει” τον πρώην Πρωθυπουργό να εμφανιστεί έκανε ένα σχόλιο που ...
προκάλεσε ... θύελλα.

Είπε πως ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να πάρει θέση για να μπορεί στο μέλλον να ορθώσει ανάστημα στην κοινωνία , καθώς όπως σχολίασε τώρα “μεταμφιέζεται για να βγει από το σπίτι του”
'Ντροπή σας” ήταν η απάντηση του Μ. Κεφαλογιάννη που με τη σειρά του αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για την κλήση και του Κώστα Σημίτη αναφέροντας χαρακτηριστικά “φοβάστε γιατί ο Κ. Καραμανλής θα πάει στη ΔΕΘ για να συμπαρασταθεί στον Αντώνη Σαμαρά ή μήπως γιατί καταψηφίσατε το μνημόνιο και ο κόσμος θα σας καταψηφίσει στις εκλογές;”

Μάχη και για την πολυκατοικία
 
Ο κ. Κεφαλογιάννης μάλιστα πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συμπληρώνοντας πως φοβάται τη διαρροή στελεχών προς τη Ν.Δ. Για να λάβει απάντηση από το Γ. Καρατζαφέρη:
“είμαστε μια παράταξη που έχει την ικανότητα να γεννάει συνεχώς στελέχη”.

newsit
http://fonaklas.blogspot.com

Κίνδυνος επίθεσης στον Πάπα

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες ηλικίας από 26 έως 50 ετών που θεωρήθηκαν απειλή για την ασφάλεια του Ποντίφικά.

Η Scotland Yard με κατηγορίες που υπάγονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο, ξεκίνησε στις 6 παρά τέταρτο το πρωί τις συλλήψεις, λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα στο Λονδίνο.

Οι πέντε συλληφθέντες ανακρίνονται ενώ οι έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια και σε εμπορικές διευθύνσεις του Λονδίνου συνεχίζονται.

http://www.star.gr/

Να γιατί διαμαρτυρόμαστε. Δείτε ένα πολύ καλό άρθρο για να καταλάβετε τι γίνετε με την Τουρκία στον Έβρο!!!

Σας παραθέτουμε παρακάτω δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονται σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου.
 
Με μία πρώτη ανάγνωση ακόμη και ένας μη στρατιωτικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στο Κάραγατς όπου οι Τούρκοι διαθέτουν το τακτικό πλεονέκτημα του προγεφυρώματος.

Τι κάνουμε από την πλευράς μας; Είμαστε έτοιμοι με τα μέσα που διαθέτουμε να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ή έχουμε δώσει πίστη στην «ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία» των πολιτικών.
Ειδικότερα οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε εξοπλισμούς- δραστηριότητες των Τούρκων είναι:
1. Αμφίβια Επιθετική Γέφυρα Samur Παρουσιάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS η πρώτη κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα SAMUR. Πρόκειται για το πρώτο όχημα μίας συνολικής παραγγελίας 52 οχημάτων του ιδίου τύπου. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του...

τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK.
Από δοκιμές που έχουν γίνει από το γερμανικό Στρατό με την γέφυρα Μ3 η διεκπεραίωση ενός άρματος από την μία όχθη στην άλλη για ένα ποταμό παρόμοιο με τον Έβρο, δεν διαρκεί παραπάνω από 6 λεπτά όταν η Μ3 λειτουργεί ως πορθμείο.
Eκτιμάται λοιπόν ότι το Τουρκικό Μηχανικό θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου!

Και μέσα σε 15' μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!
Κάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες που γεφυρώνουν 150 μέτρα
Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά.
Διαθέτει ικανότητα διεύθυνσης μέσα στο νερό και στους τέσσερις άξονες και λόγω αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο (Bay Ferry) ενώ διατηρεί αυτή τη δυνατότητα ακόμα και όταν δύο οχήματα-σχεδίες είναι συζευγμένα. Είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης σε άσφαλτο φτάνει τα 80χλμ/ώρα, ενώ στο νερό κινείται με ταχύτητα μέχρι και 14 χλμ/ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρά επιθετικό σύστημα καθότι η Τουρκία με αυτά τα μέσα θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας να αιφνιδιάσει τις ελληνικές δυνάμεις ακόμα και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο ποτάμι του Έβρου.

Επιπρόσθετα η ήδη αναφερθείσα δυνατότητα του συστήματος να λειτουργήσει σαν πορθμείο επιτρέπει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης 24 άρματα μάχης ή άλλο συνδυασμό οπλικών συστημάτων (π.χ. ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, αυτοκινούμενα πυροβόλα, κλπ) την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού Στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011.
Το Τουρκικό Μηχανικό εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει δύο τύπους πλωτών ταχέως αναπτυσσόμενων γεφυρών. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διαθέτουν οκτώ συλλογές πλωτών γεφυρών τnς εταιρείας EWK, των 250 μ. η κάθε μια, καθώς και έξι συλλογές πλωτών γεφυρών RIBBON, αμερικανικής προέλευσης. Οι γέφυρες EWK και RIBBON είναι σχεδόν πανομοιότυπες και εναλλάξιμες μεταξύ τους. Συνεπώς, οι γείτονες ήδη διαθέτουν πολλά και αξιόλογα πλωτά μέσα ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων και αυτά που επιπλέον αποκτούν είναι ηροφανέ5 ότι ανησυχούν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά.

2. Leguan Bridge Laying Armoured VehiclesΤον Νοέμβριο του 2008 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την απόφαση προμήθειας 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου Leguan (τα πρώτα έξι κατασκευασμένα στη Γερμανία και τα υπόλοιπα 30 στην Τουρκία στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Kayuseri). Οι γέφυρες Leguan είναι κλάσεως 70 τόνων, αναπτύσσονται «συρταρωτά» και γεφυρώνουν ανοίγματα μέχρι και 24 μ. Γεφυροφόρα άρματα Leguan διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο και η Ελλάδα διαθέτει μόλις οκτώ επί σκάφους Leopard 1GR. Η Τουρκία προμηθεύεται 36 άρματα έναντι 48 υπαρχόντων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο! To Leguan έχει δυνατότητα γεφύρωσης κωλυμάτων μήκους 28 μ. ανά άρμα σε χρόνο μόλις πέντε λεπτών!

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό. Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 “Wolverine” των ΗΠΑ.


3. Άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων Κieler
Τον Απρίλιο του 2010 έγινε γνωστή μια ακόμη τουρκική εξειδικευμένη προμήθεια. Οι γείτονες προμηθεύονται 56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER με συστήματα τύπο ανέμης, σε σκάφη αρμάτων LEOPARD 2Α4, κόστους 1 εκατ. ευρώ ανά άρμα. Στην τιμή μονάδας συμπεριλαμβάνεται η αγορά του μεταχειρισμένου άρματος, η εργοστασιακή αξιοποίηση και η διασκευή του σε άρμα διάσπασης ναρκοπεδίου.

4. Ασκήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, κατάντι)

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει πραγματοποιήσει η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία τον Απρίλιο του 2010. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).
Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη.


Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

6. Δύο (2) νέα Τουρκικά Συντάγματα Μηχανικού.
Από πληροφορίες του διαδικτύου διαβάζουμε ότι οι Τούρκοι εδημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού, εάν αληθεύει τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέες μονάδες αυτές δημιουργήθηκαν για την υποστήριξη των Μεγάλων Σχηματισμών τους για την ανάληψη επιθετικών ενεργειών ενδεχόμενα στον Έβρο.

7. Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών ΑποστολώνΗ δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια».

8. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε από την πλευρά μας και τα εξής:
α. Προγεφύρωμα Κάραγατς

Προβλέφθηκε για να καλύπτει την τουρκική πόλη της Αδριανούπολης, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Έβρου. Συνεπώς στην περιοχή εκείνη η Τουρκία έχει χερσαία σύνορα, μήκους 12 περίπου χλμ. με την Ελλάδα. Η δε ανάληψη μιας επιθετικής ενέργειας στην περιοχή δεν προϋποθέτει τη βιαία διάβαση του Έβρου, αφού το ποτάμι βρίσκεται ήδη πίσω τους και είναι γεφυρωμένο με δύο σταθερές γέφυρες. Τα έργα που έχουν κατασκευασθεί και αποτρέπουν την όποια γεφύρωσή του έχουν συντηρηθεί? Έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη τα νέα δεδομένα γεφύρωσης των Τουρκικών μέσων?

β. Αποναρκοθετήσεις στον Έβρο Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ηγεσία της χώρας μας, αυτό της εκκαθάρισης των δεκάδων χιλιάδων, ναρκών στα ναρκοπέδια κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Ανακοινώσεις δεν έχουμε δει. Έχουν ξεκινήσει; όταν η Τουρκία με πυρετώδεις προετοιμασίες ετοιμάζεται για πιθανή ενέργεια επιθετική σε Κάραγατς ή αλλού.

γ.Γιγαντιαία Έχιδνα
Τα ερωτήματα μας για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι:
-Οι συσκευές που αγοράσαμε έχουν συντηρηθεί ή είναι εκτός ορίου ζωής?
- Πότε έγινε η τελευταία εκτόξευση και πού?
-Εκπαιδεύεται το προσωπικό μας και εάν ναι, με ποιες εκπαιδευτικές συσκευές? Η μία που είχε αγορασθεί ήδη ήταν εκτός λειτουργίας μετά την εκπαίδευση των στελεχών που πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του 80.
-Σε περίπτωση εκδήλωσης αντεπίθεσης των δυνάμεων μας (πχ Κάραγατς ) με ποια μέσα θα κάνετε διάσπαση των εχθρικών Ν/Π?

9.ΑνακεφαλαίωσηΣυνολικά έχουν παραγγελθεί ή είναι υπό παράδοση οι εξής εξοπλισμοί που αφορούν το Τουρκικό Μηχανικό:
-52 οχήματα σχεδιών samur
-36 γεφυροφόρa άρματα τύπου Leguan
-56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER
10. Συμπέρασμα
Οι τουρκικές προμήθειες εξειδικευμένων μέσων μηχανικού αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε πρωτοφανείς ποσότητες, προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία. Ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύεται αυτά τα μέσα για να μπορεί να ζεύξει υδάτινα ή ξηρά κωλύματα.

Ο συνδυασμός της προμήθειας μέσων ζεύξης ποταμών-τάφρων με την απόκτηση γεφυροφόρων αρμάτων «φωτογραφίζει» ΜΟΝΟ την περιοχή του Έβρου που διαθέτει τέτοια εδαφικά χαρακτηριστικά. Στα παραπάνω να προσθέσουμε τα δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού, τον Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών, τις ασκήσεις που γίνονται στην ΒΔΠ ποταμού από επίλεκτες μονάδες και την νέα διάταξη των τουρκικών δυνάμεων που μόνο αμυντική δεν είναι ΤΌΤΕ η στρατιωτική μας ιεραρχία μόνο εφησυχασμένοι δεν μπορεί να είναι για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και «φιλία» των πολιτικών μας που προωθούν!!.



Πηγές:
sofokleous10.gr,
με πηγές από το περιοδικό Στρατηγική. Αναδημοσίευση στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»
Σύνδεσμος 71.
defencenet.gr
hellenicdefence.gr
Διηνέκης.
olympia.gr
Αλήθεια στο φώς.
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ
Το είδαμε στο Αrmy Alert.

http://epirus-ellas.blogspot.com/

Σχέδια «αυτονόμησης» των στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλαδικές ..!!!

Ξεχωριστές εξετάσεις για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές μελετούν τα υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρόβλεψη ειδικής δέσμης εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. "Το έχω συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας και θα το επεξεργαστεί. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος τυχαία στις στρατιωτικές σχολές", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας. "Πρέπει να υπάρχει στοχευμένη επιλογή, πάντα με τις αδιάβλητες διαδικασίες του υπουργείου Παιδείας", πρόσθεσε.

"Ακέραιες οι αρμοδιότητες του υπουργείου Άμυνας"

Εν τω μεταξύ, ο Ευαγ. Βενιζέλος κράτησε αποστάσεις από την απόφαση για την ανάθεση αρμοδιοτήτων συντονιστή στο Γιάννη Ραγκούση. Απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, είπε: "Σας διαβεβαιώ πάντως πως οι αρμοδιότητες του υπουργείου Άμυνας και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες". 


ΕΝΕΤ

http://armyalert.blogspot.com/

Χιούμορ περί γάμου (για άντρες)!!!!!

- Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι μετά από δέκα χρόνια σχέσης είναι
καιρός να παντρευτούμε;
- Και ποιος θα μας πάρει;
---------------------------------------------------------------------


Μετά από 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι πάει κρουαζιέρα.
Μια νύχτα με πανσέληνο βρίσκονται στο κατάστρωμα και με πολύ
ρομαντική διάθεση λέει η γυναίκα:


- Αγάπη μου, αν έπεφτα στη θάλασσα θα μ' έσωνες;
- Αν σου πω "ναι", θα πέσεις;
---------------------------------------------------------------------

Δύο φίλοι:
- Μετά από 20 χρόνια γάμου είμαι ακόμα ερωτευμένος με την ίδια
κοπέλα
- Καταπληκτικό!
- Ελπίζω μόνο να μην το μάθει η γυναίκα μου.
---------------------------------------------------------------------

- Πως τρομάζεις έναν άντρα;
- Κρύβεσαι πίσω του και του πετάς ρύζι...
---------------------------------------------------------------------


Δεν έχω μιλήσει στην γυναίκα μου τους τελευταίους 18 μήνες.
Δεν θέλω να την διακόψω.
---------------------------------------------------------------------


Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος.
Με ρώτησε "Τι έχει η τηλεόραση";
Και εγώ απάντησα "Σκόνη"
---------------------------------------------------------------------


Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τη Γη και μετά αναπαύτηκε.
Κατόπιν δημιούργησε τον άντρα και μετά αναπαύτηκε.
Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα.
Από τότε ούτε ο Θεός ούτε ο άντρας αναπαύτηκαν ξανά.
---------------------------------------------------------------------


- Ξέρετε ποια είναι η ποινή για την διγαμία;
- Να έχετε δύο πεθερές.
---------------------------------------------------------------------

Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά ξέρεις τι άκουσα; Σε κάποιες χώρες της Αφρικής ο άντρας δεν
γνωρίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί μέχρι την ημέρα του γάμου τους.
- Αυτό παιδί μου συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
---------------------------------------------------------------------


Ένας άντρας έβαλε μικρή αγγελία σε εφημερίδα "Ζητείται σύζυγος".
Την επόμενη μέρα έλαβε εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο
πράγμα.
- "Μπορείς να πάρεις την δική μου".
---------------------------------------------------------------------

Συζήτηση μεταξύ δύο ανδρών:
- "Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος" λέει ο πρώτος με υπερηφάνεια
- "Πραγματικά είσαι πολύ τυχερός. Η δικιά μου δυστυχώς ακόμα ζει"
του απαντά ο άλλος
---------------------------------------------------------------------


Οι περισσότεροι άντρες προσδιορίζουν τον γάμο ως έναν ακριβό τρόπο
για να έχουν πλυμένα και καθαρά ρούχα τζάμπα.
---------------------------------------------------------------------


Απλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχε ο γάμος, οι άντρες θα περνούσαν τη ζωή
τους θεωρώντας ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη.
---------------------------------------------------------------------


Αν θέλεις η γυναίκα σου να σε ακούει και να δίνει την δέουσα προσοχή
σε αυτά που λες τότε ξεκίνα να παραμιλάς στον ύπνο σου.
---------------------------------------------------------------------


Κάποιος άντρας δήλωσε "Δεν είχα καταλάβει τι σημαίνει πραγματική
ευτυχία μέχρι που παντρεύτηκα. Αλλά δυστυχώς τότε ήταν πολύ αργά".
---------------------------------------------------------------------


Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά πόσο κοστίζει για να παντρευτεί κάποιος;
- Δεν ξέρω παιδί μου. Εγώ ακόμα πληρώνω.
---------------------------------------------------------------------


Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να
γυρίσει.
---------------------------------------------------------------------


Ρώτησα την γυναίκα μου "Που θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;"
"Κάπου που δεν έχω πάει καιρό"
Έτσι της πρότεινα την κουζίνα!
---------------------------------------------------------------------

Πάντα κρατιόμαστε χέρι - χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.