'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οφείλει η κυβέρνηση να πει ολόκληρη την αλήθεια για το τι μας περιμένει!!!

Τα "κρυφά" έσοδα του μνημονίου

 
Με πολύ, είναι αλήθεια επιμονή και αξιοθαύμαστη υπομονή προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οι υποστηρικτές του Μνημονίου ότι τίποτε περισσότερο δεν προβλέπεται, τίποτε δεν είναι κρυμμένο και ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα έλθουν νέα μέτρα που θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ανέχεια του μέσου Έλληνα πολίτη.

Μάλιστα, ακόμη και σχετικά με την επικαιροποίηση του Μνημονίου, υποστηρίζουν ότι αυτή οφείλεται σε απλές διορθωτικές κινήσεις και ότι δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την αποτυχία των μηχανισμών εσόδων του κράτους να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίο μάλιστα επιβραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό κατά την αναγγελία του ανασχηματισμού.
Δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί τους. Αρκεί μονάχα να διευκρινίσουν στον ελληνικό λαό τι σημαίνει έσοδα από "μη καθορισμένα μέτρα".
Γιατί έτσι περιγράφονται τα ποσά που πρέπει να εξευρεθούν και που δεν αναφέρονται αναλυτικά στο Μνημόνιο για τα έτη 2012, 2013 και 2014! Τα ποσά αυτά ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων 525 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της τρόικας και του ΔΝΤ, ενώ αυτοί από τη πλευρά τους δεν απαίτησαν άμεση εξειδίκευση με συγκεκριμένα μέτρα του ανωτέρω ποσού.
Η Κυβέρνηση , δηλαδή, πήρε παράταση ενός έτους για να αρχίσει να ανακοινώνει τα κατ' ουσίαν νέα μέτρα από τον προυπολογισμό που θα συνταχθεί του χρόνου για το 2012.
Οφείλει η κυβέρνηση να πει ολόκληρη την αλήθεια για το τι μας περιμένει. Είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε να ζούμε ανασφαλείς και είναι ταυτόχρονα απαράδεκτο και για την αντιπολίτευση να μην είναι σαφής.
Φαίνεται όμως ότι όλοι έχουν επιλέξει να μεταθέτουν ανά εξάμηνο την ελπίδα για έξοδο από την κρίση. Ίσως αυτό νομίζουν ότι τους βολεύτει , ίσως έτσι πιστεύουν ότι θα αναστέλλουν την έκφραση οργής και αγανάκτησης των πολιτών. Ίσως έτσι θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν ευκολότερα τον κάβο. Πλανώνται.


(Επίκαιρα)
http://online-pressblog.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Greetings! Very useful advice in this particular article!
    It's the little changes that make the greatest changes. Thanks for sharing!
    My page: purchase 3 credit scores

    ΑπάντησηΔιαγραφή