'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ένα βλέμμα... χίλιες λέξεις!!!




Ένα βλέμμα χίλιες λέξεις.


Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες

και θα καταλάβετε...













Βγήκε από τα ρούχα της η Σάσα Μπάστα!!

Έξω από τα ρούχα της βγήκε η Σάσα Μπάστα όταν πληροφορήθηκε πως επιτήδειοι ανέβασαν σε μεγάλη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου βίντεο από σέξι φωτογράφιση που είχε κάνει για γνωστό ανδρικό περιοδικό.

Όπως ήταν φυσικό η Σάσα «τρελάθηκε» με το θράσος των… δραστών και ετοιμάζεται να κινήσει το θέμα δικαστικά…

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορεί οποιοσδήποτε να κλείσει γυναίκες επί πληρωμή. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξόργισε την Σ. Μπάστα.

Δύσκολο πράγμα η διασημότητα…

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr/

Άρειος Πάγος: "Νόμιμες οι κατασχέσεις από τις τράπεζες"

Μπορεί οι τράπεζες να απαγορεύεται να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα οφειλετών για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους αλλά, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, νόμιμες κρίνονται οι κατασχέσεις ακινήτων.

Με εισαγγελική γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Παντελή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας -κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας- έκρινε ότι ότι η αναστολή των πλειστηριασμών δεν καταλαμβάνει και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και επομένως μπορεί να εκτελείται χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παντελής γνωμοδότησε πως «η αναστολή αυτή δεν καταλαμβάνει και τις διασφαλιστικές των απαιτήσεων των Τραπεζών πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως είναι η αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων, οι οποίες νομίμως διενεργούνται». Έτσι, οι τράπεζες μπορούν να συνεχίζουν τις αναγκαστικές κατασχέσεις ακινήτων για να κατοχυρώνουν τις απαιτήσεις τους κατά των οφειλετών–δανειοληπτών παρά το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε με πρόσφατη τροπολογία.


ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Διαζύγια λιγότερο πολύπλοκα και λιγότερο οδυνηρά...

Τα διαζύγια ζευγαριών που ζουν στο εξωτερικό ή ζευγαριών που αποτελούνται από άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων θα απλουστευθούν. Στις 2 Ιουνίου το Συμβούλιο πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα για την έγκριση κανονισμού που θα προσδιορίζει το εθνικό δίκαιο που διέπει τα διαζύγια στις χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στην ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα αυτόν.

Όταν εγκριθεί, ο κανονισμός θα επιτρέπει στα διεθνή ζευγάρια (ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων ή που ζουν ξεχωριστά σε διαφορετικές χώρες ή ζουν μαζί σε χώρα που δεν είναι η χώρα προέλευσής τους) που διαμένουν σε κράτος μέλος το οποίο συμμετέχει στην ενισχυμένη διαδικασία να επιλέγουν το δίκαιο της χώρας που θα πρέπει να εφαρμοσθεί για το διαζύγιό τους. Θα προσδιορίζει επιπλέον το δίκαιο που θα εφαρμόζεται σε περίπτωση διαφωνίας.

Οι νέοι κανόνες παρουσιάζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

- βελτίωση της ασφάλειας δικαίου, της προβλεψιμότητας και της ελαστικότητας για τους πολίτες,
- προστασία των ασθενέστερων εταίρων κατά τις διαφορές λόγω διαζυγίων, και
- μείωση των επιπτώσεων στα παιδιά λόγω των διαφορών από διαζύγια διεθνών ζευγαριών.
Με το νέο κανονισμό, το Συμβούλιο ανέλαβε επίσης την πρώτη ενισχυμένη συνεργασία στην ιστορία της ΕΕ. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει σε ομάδα τουλάχιστον εννέα κρατών μελών να συνεργάζονται σε έναν τομέα στον οποίο ήταν αδύνατο να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, εν προκειμένω ομοφωνία. Τα υπόλοιπα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να ενταχθούν στην ενισχυμένη συνεργασία όποτε το θελήσουν. Τα κράτη μέλη που δε συμμετέχουν θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους κανόνες τους ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.

Τα κράτη μέλη συμμετείχαν στο σύνολό τους στην έγκριση
- της απόφασης περί έγκρισης της ενισχυμένης συνεργασίας, και
-της γενικής προσέγγισης που περιλαμβάνει τον κανονισμό σχετικά με τους κανόνες διαζυγίου.
Στη συνέχεια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για την ενισχυμένη συνεργασία και διαβούλευση σχετικά με τον προτεινόμενο κανονισμό.

Αγοράζουν ένα - ένα τα τσιγάρα!

Τσιγαράκι με 20 λεπτά! Κι όμως, οι περιπτεράδες της Καλαμάτας σκέφτηκαν επιχειρηματικά και το τόλμησαν. Και οι τουρίστες ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν. Επειδή, όπως λέει και ο λαός, η φτώχεια θέλει καλοπέραση, οι περιπτεράδες πωλούν πλέον στην Καλαμάτα, ένα τσιγάρο προς 20 λεπτά. Τσιγάρο συγκεκριμένης μάρκας, που κάνει και υψηλές πωλήσεις. Έτσι, στα 20 τσιγάρα που περιέχει ένα πακέτο της συγκεκριμένης μάρκας, έχουν και κέρδος 20 λεπτά. Ευχαριστημένοι και εκείνοι και ο τουρίστας, που μετά τη... φέτα καρπούζι, μπορεί να απολαύσει και το τσιγαράκι του.

Από ό,τι πληροφορούμαστε, την αρχή έκανε ένας περιπτεράς και τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Χύμα τσιγάρα, λοιπόν, στην εποχή της φτώχειας, των μέτρων του ΔΝΤ και της οικονομικής ανασφάλειας. Πριν αρκετό καιρό, πολλές εταιρείες τσιγάρων έβγαλαν στην αγορά πακέτα των 10 τσιγάρων. Σύμφωνα με όσα λένε οι περιπτεράδες, η κίνηση δεν έπιασε. Να, όμως, που τελικά θα αναγκαστούν να πωλούν και… χύμα τσιγάρα.

Από τη δεκαετία του ΄50

Η πώληση χύμα τσιγάρων, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Μέχρι τότε, οι πωλητές πάνω σε καρέκλες και παγκάκια, πούλαγαν χύμα τσιγάρα, από μεγάλες κούτες των 40 ή και 60 τσιγάρων. Φυσικά άφιλτρα και ελληνικά. Δίπλα στις κούτες και χύμα καπνός, για τους θεριακλήδες του τσιμπουκιού. Ξένο τσιγάρο δοκίμαζαν οι Αθηναίοι, μόνο με την έλευση κάποιου καραβιού του ξένου στόλου. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, κυκλοφόρησαν τα πρώτα πακέτα των 10 τσιγάρων.
Μετά την επάνοδο του βερεσέ και του μπακαλοτέφτερου… ήρθε η ώρα και για τα χύμα τσιγάρα. Γιατί είπαμε… η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
!

ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Ανακάλυψη του αρχαιότερου γραπτού στην Ιερουσαλήμ !!!

Ένα πολύ μικρό κομμάτι πήλινης πινακίδας που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ και περιέχει το αρχαιότερο γραπτό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην πόλη, ανακοίνωσαν ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Το εύρημα που εντοπίστηκε έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ πιστεύεται πως είναι τμήμα πινακίδας από κάποιο βασιλικό αρχείο και επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της πόλης στην Υστερη Εποχή του Χαλκού.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως το δείγμα, με διαστάσεις 2 επί 2,8 εκατοστά, ανακαλύφθηκε πρόσφατα κάτω από έναν πύργο του 10ου αιώνα π.Χ. στο νότιο τοίχο της παλιάς πόλης. Περιέχει σύμβολα της σφηνοειδούς γραφής στην ακκαδική γλώσσα, που ήταν διαδεδομένη την εποχή εκείνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουέιν Χόροβιτς από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου, το κείμενο είναι υψηλού επιπέδου και μάλλον είναι έργο έμπειρου γραφέα. Οι γραφείς την εποχή εκείνη ετοίμαζαν τις πλάκες για τις ανάγκες των βασιλικών οικογενειών.

Η πινακίδα αυτή πιστεύεται ότι είναι σύγχρονη με άλλες 380 που βρέθηκαν τον 19ο αιώνα στην Αμάρνα της Αιγύπτου στα αρχεία του φαραώ Αμένχοτεπ, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα π.Χ. Τα αρχεία αυτά περιέχουν πινακίδες που έστειλαν στον φαραώ ηγέτες υποτελών στην Αίγυπτο βασιλείων, ανάμεσά τους και ο Αμπντι-Χέμπα που βασίλευε στην Ιερουσαλήμ, διευκρινίζει ο Εϊλάτ Μαζάρ, επικεφαλής των ανασκαφών.

Το παλαιότερο γραπτό δείγμα που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ είναι μια πλάκα που αναφέρει την ολοκλήρωση σήραγγας κάτω από την παλιά πόλη, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και σήμερα βρίσκεται σε μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Λεπτομέρειες για την ανακάλυψη αυτή αναφέρονται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Israel Exploration Journal.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

"Ουτε καφε δεν μπορουν να πιουν πια!"

"Σε λιγο καιρο οι πολιτικοι μας θα σκεφτονται πολυ σοβαρα να ανοιξουν και την πορτα του σπιτιου τους.

Εχθες το βραδακι σε γνωστο καφε της πλατειας Ελευθεριας στον Κορυδαλλο οπου συχναζει ο κυριος Νιωτης συνεβη αυτο που πλεον συμβαινει πολυ συχνα και σε αλλα πολιτικα προσωπα στην Ελλαδα.


Θαμωνας του καφε αρχισε να ειρωνευεται και να αποδοκιμαζει τον εν
λογω πολιτικο,προκληθηκε προς στιγμη λιγη ενταση αφου καποιος απο την παρεα του πολιτικου αρχισε να ψαχνει ποιος ειναι αυτος που αποδοκιμαζει και τι θελει αλλα το θεμα δεν πηρε μεγαλυτερες διαστασεις."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠΗΓΗ: http://hellasxg.blogspot.com

Αναίσχυντοι: “Δεν έχουμε λεφτά για τις συντάξεις του ΙΚΑ τον Αύγουστο” διαρρέουν...

…και τα ελεεινά ΜΜ”Ε” το αναπαράγουν αβίαστα, χωρίς κανείς να αρθρώσει το αυτονόητο ερώτημα: Τότε γιατί ψηφίσατε το μνημόνιο ρε φωστήρες; Γιατί βρε καθάρματα υποδουλώσατε την Ελλάδα; Για να μας λέτε τώρα ότι δεν έχετε να καλύψετε τις ανάγκες του …επόμενου μήνα;

Για να μη ζητήσουμε την άλλη αυτονόητη ερώτηση: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΒΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ; Δεν παραμυθιάζατε τον κόσμο ότι θα καλύψουν “λαϊκές ανάγκες”; Αφού βρε παχύδερμα τα λεφτά πήγαν απ’ ευθείας για αναχρηματοδότηση του δανεισμού.

Και τέλος (έτσι για το φιλότιμο), ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙΑ, πως τολμάτε και τρώτε σε συμπόσια, πως τολμάτε και παίρνετε την υπουργική σας αμοιβή όταν υπάρχει έστω και στο ελάχιστο ο κίνδυνος ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Η τιμωρία σας θα πρέπει να είναι παραδειγματική.!

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr

Οι αξιωματικοί σε πλήρες αδιέξοδο

Τις 3.000 θα φτάσουν οι παραιτήσεις λόγω των περικοπών στους μισθούς και των αλλαγών στο ασφαλιστικό
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καταβολές εφάπαξ στις «ορδές» των αξιωματικών που συνωστίζονται στην πόρτα της εξόδου

Τέλος η εργασία στον ιδιωτικό τομέα για όσους αξιωματικούς αποστρατεύονται

«ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ο ουρανός στο κεφάλι». Η κατάργηση του δικαιώματος θεμελίωσης συνταξιοδότησης στα 25 χρόνια υπηρεσίας προκάλεσε σάλο στις Ένοπλες Δυνάμεις με εκατοντάδες αξιωματικούς να υποβάλλουν άμεσα παραιτήσεις γνωρίζοντας όμως ότι ο πολιτικός βίος θα είναι πλέον δύσκολος αφού δεν θα μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα -όπου οι απόστρατοι έχουν ζήτηση- χωρίς να χάσουν τη σύνταξη τους! Σύντομα έρχεται και ο δεύτερος... κεραυνός με το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών, το οποίο θα προβλέπει την παραμονή των αξιωματικών στην υπηρεσία ακόμη κι αν προάγονται νεότεροι σε βαθμό και ηλικία συνάδελφοί τους.

Η 25ετία

Η Realnews είχε αποκαλύψει από τις αρχές Νοεμβρίου την πρόθεση της -κυβέρνησης-και ειδικότερα της ηγεσίας του Πενταγώνου- να προχωρήσει σε κατάργηση της 25ετίας όπως και τη ρύθμιση για καταβολή σύνταξης στους αξιωματικούς που αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ηλικίας και στα 65 για όσους επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης.

Οι περισσότεροι αξιωματικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση θα επέβαλε τόσο δραστικές στα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών προκάλεσε μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών, με τους αριθμούς να μην αποτυπώνουν ακόμη το «τσουνάμι» αποχωρήσεων από το στράτευμα:

- 800 αξιωματικοί από τον Στρατό Ξηράς, 600 από το Πολεμικό Ναυτικό και 619 από την Πολεμική Αεροπορία, από τους οποίους 51 ιπτάμενοι έχουν στείλει ήδη το χαρτί παραίτησης.

- Η εκτίμηση που υπάρχει στα Γενικά Επιτελεία είναι ότι συνολικά οι παραιτήσεις θα αγγίξουν τις 3.000. Για να γίνει κατανοητό το κλίμα φυγής που υπάρχει, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2009, από τον Στρατό Ξηράς είχαν παραιτηθεί 360 αξιωματικοί.

- Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κατά βολές εφάπαξ στις «ορδές» των αξιωματικών που συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η καταβολή του εφάπαξ μπορεί να αναβληθεί για περίπου... μια δεκαετία!

Ο αριθμός παραιτηθέντων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος ίσως και διπλάσιος αν δεν υπήρχε το «φρένο» της ουσιαστικής απαγόρευσης να εργαστούν οι αξιωματικοί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Όποιος επιλέξει να δουλέψει, δεν θα εισπράττει τη σύνταξη του. Αυτή η ρύθμιση υποχρεώνει πολλούς αξιωματικούς να το ξανασκεφτούν και να παραμείνουν με το «όπλο παρά πόδα», τουλάχιστον μέχρι να δουν τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα έρθει «να κουμπώσει» με τη νέα ασφαλιστική και συνταξιοδοτική πραγματικότητα.

Η λογική του νομοσχεδίου για τις προαγωγές θα είναι ότι κανείς αξιωματικός δεν θα αποστρατεύεται πριν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας.

Επειδή, όπως είναι λογικό, δεν μπορούν όλοι να προάγονται, όσοι παραμένουν στάσιμοι θα «μπαίνουν στο πλάι», σε μία παράλληλη επετηρίδα, περιμένοντας απλώς να συμπληρώσουν τα χρόνια υπηρεσίας.

Οι απόστρατοι

Το λάβαρο της αντίστασης έχουν αναλάβει να σηκώσουν, προς το παρόν, οι απόστρατοι. Ήδη, ίδρυσαν νέα ένωση, την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, αν και υπήρχαν πάρα πολλοί που πίεζαν -και πιέζουν- ακόμη και για την ίδρυση κόμματος!

Από τον Σεπτέμβριο, η νέα Ένωση, η οποία αποτελείται από νεότερους απόστρατους αξιωματικούς θα κάνει «αντεπίθεση» στα κυβερνητικά μέτρα. Στόχος να προσφύγει στα δικαστήρια και να κατορθώσει να κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με περικοπές μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

(Realnews)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Ποιον προστατευει η κυβερνηση;

«Η μείωση του κόστους εργασίας είναι το καλύτερο αναπτυξιακό δώρο για τις επιχειρήσεις», εξηγεί έμπειρος και πάντοτε προσεκτικός γνώστης της ελληνικής οικονομίας, στον οποίο, η παρούσα θέση, του επιβάλλει την ανωνυμία. Η επέλαση των λεγομένων «εργασιακών ρυθμίσεων» στην προθήκη της πολιτικής συζήτησης ήταν σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουν, όσοι επέμεναν να το.. αρνούνται, ότι τη χώρα κυβερνά ένας πολιτικός σχηματισμός εχθρικός προς την επιχειρηματικότητα.

Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία ούτε ο πρωθυπουργός δεν κατορθώνει πλέον να κρύβει. Και, για όσο καιρό αυτό παραμένει η κυρίαρχη αντίληψη των ιθυνόντων, η ελληνική οικονομία θα παραμένει στο χείλος του γκρεμού. Ολα τα άλλα είναι απλώς προφάσεις μιας ολοένα προφανέστερης εχθρότητας όσων πίνουν και κερνούν εις υγείαν των κορόιδων του «ιδιωτικού», δηλαδή του παραγωγικού, τομέα της οικονομίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι απόψεις της κυρίας Λούκας Κατσέλη την εμποδίζουν, στην παρούσα συγκυρία, να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την έξοδο από την κρίση. Δεν ξέρω πόσοι είναι εκείνοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολουθεί και έχει επιβάλει στην κυβερνητική παράταξη εσφαλμένη πολιτική. Αυτό όμως που δεν κολλάει με μια σοβαρή κυβέρνηση είναι να επικροτεί ταυτοχρόνως δύο αντιφατικές μεταξύ τους πολιτικές, επιδιώκοντας, στα λόγια, τον ίδιο στόχο. Είτε η κυρία Κατσέλη έχει δίκιο και, τώρα που πήραμε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να πάει σπίτι του, είτε ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να επιτύχει στη γραμμή του Μνημονίου και τότε η υπουργός Οικονομίας πρέπει να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό.

Ακόμη κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ανέλπιστη ικανότητα της διαλεκτικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και πάλι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να επιδιώκει η χώρα την ίδια στιγμή δύο αλληλοσυγκρουόμενες τακτικές. Αλήθεια, πόσες φορές άλλαξαν όροφο από τον 6ο στον 7ο ή το ανάποδο οι δύο αυτοί υπουργοί για να ανταλλάξουν απόψεις «από κοντά»;

Ομως, δυστυχώς για εμάς (και την χώρα), το πρόβλημα της οικονομίας δεν περιορίζεται στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος. Οι δύο άλλοι υπουργοί, που κρατούν τα κλειδιά μιας επαρκούς προετοιμασίας για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι η κυρία Μπιρμπίλη και ο κύριος Ρέππας. Με αυτήν τη σειρά.

Είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδιά τους αφού, ούτε η μία ούτε ο άλλος έχουν με σαφήνεια εξηγήσει με τρόπο πειστικό αν στους τομείς αρμοδιότητός τους, σκοπεύουν να περικόψουν την επιρροή και το μέγεθος του κράτους και των δεκάδων παραφυάδων του και να στηριχθούν χωρίς επιφυλάξεις στην κινητοποίηση των επιχειρηματικών δυνάμεων. Ιδιαίτερα μεταξύ των διεθνών επενδυτών, που θα μπορούσαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο τοποθέτησης κεφαλαίων σε κάποιον από τους υποεπενδυμένους τομείς των δύο αυτών σούπερ υπουργείων. Ούτε αυτό το θέμα κατόρθωσε ο Γιώργος Παπανδρέου να φέρει στο προσκήνιο, απαιτώντας διαυγείς και αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας θέσεις των υπουργών του. Είναι όμως προφανές ότι η αναδιάταξη του ενεργειακού τομέα χρειάζεται χρόνο. Η προσέλκυση επενδύσεων σε υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων δεν μπορεί να γίνει ούτε με την πώληση μετοχών ούτε με την προκήρυξη διαγωνισμών.

Τώρα που η χώρα διαθέτει την ασπίδα των 110 δισ. που στηρίζονται στη συμφωνία του Μνημονίου, το πλέον κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών στα βασικά ζητήματα των αναπτυξιακών επιλογών που θα κάνει η χώρα για τα πολλά επόμενα χρόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα που προσπαθεί να αποκτήσει και το κόμμα της Ν.Δ. κάποιο πρόγραμμα οικονομικού ρεαλισμού, θα μπορούσε να πιέσει ασφυκτικότερα στην κατεύθυνση αυτή. Απλώς με την αποκάλυψη των κινδύνων που διατρέχει η χώρα από τον ντροπαλό κρατισμό της ομάδας του παλαιού συμφοιτητή του.

Είναι ελάχιστες οι ελπίδες να συμβεί κάτι από τα παραπάνω. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει να πιέζει τις τράπεζες προκειμένου να συνεχίσουν την (παράνομη;) παροχή δανεισμού σε κρατικές επιχειρήσεις. Μπορεί να μην υπάρχει ανταγωνισμός στην παροχή σιδηροδρομικών υπηρεσιών, υπάρχει όμως εντονότατος ανταγωνισμός στους σπάνιους πλέον πόρους δανεισμού. Θα μπορούσε άραγε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που βάζει τον Οργανισμό Διαχείρισης Χρέους να δανείζεται για λογαριασμό των φορολογουμένων για να τα σκορπίσουν οι εκλεκτοί του κ. Ρέππα σε «συγκοινωνιακό έργο», να ρίξει μια ματιά σε όσα χρωστά το κράτος σε μια (από τις πάρα πολλές) τεχνολογικά άρτια εταιρεία του κλάδου των κατασκευών, που στις αρχές του μήνα υποχρεώθηκε να υπαχθεί στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, «λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει και προέρχεται από τον μειωμένο κύκλο εργασιών και τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις συνεπεία της οικονομικής κρίσης και της ευρύτερης έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά»; Θα μάθει ότι η συγκεκριμένη μονάδα, που μπήκε σε ελεγχόμενη πτώχευση, χρωστά σε προμηθευτές και πιστωτές 3 εκατομμύρια λιγότερα απ' όσα της χρωστά το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: http://veto300.blogspot.com

Το κόλπο των βουλευτών για να έχουν μεροκάματο έως και 1000 ευρώ!!!!

Μετά τις περικοπές στους μισθούς των βουλευτών βρήκαν τις επιτροπές για να "πατσίσουν τη χασουρα".
- Παίρνουν 255 ευρώ για κάθε συμμετοχή τους σε μία συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής
- Σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ έφθασε το κόστος των αποζημιώσεων για τις επιτροπές το α εξάμηνο του 2010.


Η κρίση επέφερε μειώσεις και στις απολαβές των βουλευτών, οι οποίες από τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 15%, με απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι βουλευτές βρήκαν τρόπο να καλύψουν αυτό το χρηματικό κενό συμμετέχοντας σε δεκάδες Επιτροπές και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποζημιώσεις, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής.

Έτσι το λεγόμενο μηνιάτικο των βουλευτών όχι μόνο δεν μειώθηκε ουσιαστικά, αλλά στην ουσία αυξήθηκε, αφού διπλασιάστηκαν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών, απο τις οποίες κάθε βουλευτής παίρνει 255 ευρώ την φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί βουλευτές που μετέχουν στην τριπλή συνεδρίαση της Τετάρτης, παίρνουν ένα αξιοζήλευτο μεροκάματο, καθώς παίρνουν 255 ευρώ για κάθε μία συνεδρίαση, δηλαδή 255Χ3=765 ευρώ. Αυτό το ποσό εάν προστεθεί και το αντίστοιχο μέρος του μισθού για μία ημέρα συνειδητοποιεί κάποιος ότι παίρνουν μεροκάματο 1000 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν πολίτες που δουλεύουν όλη την ημέρα για 20 ευρώ μεροκάματο.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα εάν κάποιος εξετάσει την αύξηση των συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και δει αναλυτικά τις αποζημιώσεις. Πριν την περικοπή του 15% στους μισθούς των βουλευτών, πχ τον Ιανουάριο οι αποζημιώσεις βουλευτών από Επιτροπές έφθαναν τα 260.000 ευρώ.

Από τον Μάρτιο όμως που ίσχυσε η περικοπή αυτο το ποσό διπλασιάστηκε. Μόνο τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις Επιτροπών έφθασαν τα 590.000 ευρώ και τον Απρίλιο το ποσό αυτό έφθασε τα 440.000 ευρώ.

Άλλη μία σατανική σύμπτωση είναι και το γεγονός ότι ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν αυξηθεί οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών από τον Απρίλιο και λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, η εν λόγω Επιτροπή έκανε μόνο δύο συνεδριάσεις. Τον Μάρτιο ωστόσο είχε αποζημιώσει για τα καλά τους βουλευτές της μιας και είχε κάνει 14 στον αριθμό.

Από τους πλέον τυχερούς θεωρούνται οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι αποζημιώθηκαν για 6 συνεδριάσεις τον Μάιο, 16 συνεδριάσεις τον Απρίλιο και 13 τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τα βασικά από τις συντάξεις και τους μισθούς των πολιτών.


http://www.newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

To ταμείον είναι μείον για τις τράπεζες

Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες συζητούν τη δημιουργία ενός ταμείου 20 δισ. ευρώ, στο οποίο θα μπορούσαν να προσφύγουν σε περίπτωση νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times ο γενικός διευθυντής της ιταλικής τράπεζας UniCredit.
Το ταμείο αυτό θα επέτρεπε στις τράπεζες να μην έχουν ανάγκη τη βοήθεια των κυβερνήσεων και να αποφύγουν την επιβολή γενικού φόρου επί των τραπεζών την οποία ζητούν ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, γράφει ο Αλεσάντρο Προφούμο.
"Με εθελοντικές συνεισφορές των μεγάλων διεθνών τραπεζών, φερ' ειπείν των 20 μεγαλύτερων, ένα ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης θα...
μπορούσε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό κεφάλαιο αντιμετώπισης κινδύνου σε λίγα χρόνια», γράφει.
"Η επιλογή που θα είχαν οι αρχές να προσφύγουν στους πόρους αυτούς για να σταθεροποιήσουν μία ή περισσότερες τράπεζες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση θα μπορούσε να δείξει στην αγορά ότι μία κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί σε πρώιμο στάδιο», λέει ο Αλεσάντρο Προφούμο επιμένοντας στο γεγονός ότι το ταμείο αυτό «δεν θα είχε ανάγκη από τη συμβολή των κρατών μελών ή των ευρωπαϊκών αρχών».
Ο Αλεσάντρο Προφούμο θεωρεί αντίθετα ότι η επιβολή ενός φόρου για την αποπληρωμή των δημοσίων πόρων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση των τραπεζών δεν θα ήταν δίκαιη για τις τράπεζες που δεν έλαβαν πόρους.
Επιπροσθέτως, επιμένει, ένας τέτοιος φόρος θα αντιπροσώπευε ένα τεράστιο ποσόν, 2% έως 4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που θα επηρέαζε αναπόφευκτα την οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη.
Ο Αλεσάντρο Προφούμο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών τις επόμενες εβδομάδες στην πρότασή του. Η Deutsche Bank και η Santander έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδέα, σύμφωνα με τους Financial Times

Τα προβήματα έφεραν παράταση στην απογραφή

Με το ηλεκτρονικό σύστημα να μην κατορθώνει λόγω μεγάλης συμμετοχής να αντεπεξέλθει στον όγκο των δημοσίων υπαλλήλων που επιχείρησαν να απογραφούν, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να δώσει παράταση στην προθεσμία. Πάντως όπως ανκοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/07), το πρόβλημα της υπερφόρτωσης αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η απογραφή από νωρίς το απόγευμα εξελίσσεται ομαλά, απογράφονται γύρω στους 12.000 υπαλλήλους την ώρα και μέχρι τις 15.00 είχαν απογραφεί περίπου 100.000 άτομα.
Όσοι επέλεξαν να απογραφούν μέσω της ιστοσελίδας apografi.gov.gr κατά την πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής απογραφής αντιμετώπισαν προβλήματα από το πρωί, καθώς επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα περισσότεροι από 200.000 υπάλληλοι επιχείρησαν για να συμπληρώσουν το απαραίτητο έντυπο.

Λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από τους χρήστες, πολλοί ήταν εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σύστημα και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα. Με την απογραφή να ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, η ημερομηνία λόγω των προβλημάτων θα παραταθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγνώμη μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως η εφαρμογή δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Σήμερα εμφανίστηκε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσέλευση στην εφαρμογή της απογραφής (200.000 ταυτόχρονοι χρήστες) και έχουν παρουσιαστεί προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρακαλεί σήμερα να απογράφονται μόνο οι απογραφόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την απογραφή τους και σημειώνεται πως εξετάζεται η αναμόρφωση των προθεσμιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Eτσι μπουκώνουν το στόμα στους μεγαλοδημοσιογράφους.Με τόσα λεφτά ποιός πάει κόντρα στο καθεστώς;;

850.000 ευρώ τον χρόνο κοστίζει στο Mega ο ίδιος και το... σόι του Διευθυντή ειδήσεων Χ. Παναγιωτόπουλου.
Εντελώς... κατά τύχη έπεσαν στα χέρια μας οι μισθολογικές καταστάσεις των διευθυντικών στελεχών. Από αυτές προκύπτει ότι οι μικτές αποδοχές του Χρ. Παναγιωτόπουλου ανέρχονται στο ποσό των 400.000 ευρώ! Την πρώην συζύγου του Ο. Τρέμη στο ποσό των 300.000 ευρώ και της συζύγου του στο ποσό των 150.000 ευρώ! 850.000 ευρώ για τηλεθέαση της τάξης του 16,5%!
fimotro


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com/

Συνελήφθη για απειλητικά μηνύματα που έστελνε στον... εαυτό της!!!!!!

Η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μιας κοπέλας που κατηγορούσε τον πρώην φίλο της για συνεχείς αποστολές απειλητικών μηνυμάτων τα οποία όπως αποδείχτηκε έστελνε η ίδια, και έτσι κατέληξε στη φυλακή!

Συγκεκριμένα, η Mundango Manunga από την Santa Ana της Καλιφόρνια, είχε δηλώσει στην αστυνομία πως ο πρώην φίλος της και η αδερφή του κατακλύζουν το κινητό της τηλέφωνο με απειλητικά μηνύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές η ιστορία αυτή που αποτέλεσε για καιρό πονοκέφαλο για την Αστυνομία είχε ξεκινήσει λίγο μετά το 2008 όταν ο έως τότε σύντροφός της τη χώρισε...

Φυσικά, τα όσα ισχυριζόταν η κοπέλα δεν αποδείχτηκαν ποτέ αλλά αντίθετα, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε πως η ίδια ήταν η δημιουργός και η αποστολέας των μηνυμάτων προκειμένου να παγιδεύσει τον πρώην σύντροφό της.

Την Παρασκευή η Mundango Manunga καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και 3 χρόνια αστυνομική επιτήρησης ενώ θα χρειαστεί να καταβάλει και το ποσό των 50.000 δολαρίων ως αποζημίωση!

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

«Φρένο» στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Η Αρχή επιτρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία για τη μισθοδοσία, ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα ασφαλείας

Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Προβλήματα και εμπλοκές δημιουργούνται στο σύστημα απογραφής του προσωπικού του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) καθώς επιβάλλει «περικοπές» η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), επιτρέποντας να συγκεντρωθούν στοιχεία που αφορούν μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η Αρχή κρίνει ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση άλλων περαιτέρω στοιχείων, ενώ επισημαίνει πρόβλημα νομιμότητας στην υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα της απογραφής και η οποία βρίσκεται «στον αέρα».
Παράλληλα η ΑΠΠΔ επιβάλλει στις αρμόδιες αρχές που συγκεντρώνουν τα στοιχεία κατά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, να λάβουν προηγουμένως ειδικά μέτρα ασφαλείας για την απόλυτη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, όπως π.χ. να καταχωρίζονται σε κρυπτογραφημένη μορφή, το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, οι διευθύνσεις κ.λπ., προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση μοναδικά για κάθε απογραφόμενο.
Μάλιστα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με στόχο να αποτραπεί κάθε κίνδυνος απώλειας, καταστροφής, απαγορευμένης διάδοσης, αθέμιτης επεξεργασίας και πρόσβασης όσον αφορά σε προσωπικά δεδομένα, η Αρχή ζητά να έχει πλήρη ενημέρωση εντός 6μήνου, για να αποφανθεί στη συνέχεια κατά πόσον προστατεύονται νόμιμα τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων ή χρειάζεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Προσφυγές
Αφορμή να ασχοληθεί η Αρχή με το ζήτημα της απογραφής έδωσαν προσφυγές - καταγγελίες δημοσίων υπαλλήλων αλλά και της Ομοσπονδίας δικαστικών υπαλλήλων. Κατά τις προσφυγές, υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ κατά την απογραφή που γίνεται τόσο για λόγους ενημέρωσης σχετικά με τη μισθοδοσία όσο και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, υποστηρίζεται ότι ζητούνται επιπλέον στοιχεία που δεν είναι αναγκαία για τους σκοπούς που εξυπηρετεί η απογραφή.
Η ΑΠΠΔ υπό τον πρόεδρό της Χρ. Γεραρή εντόπισε ένα βασικό πρόβλημα νομιμότητας, καθώς στον ν. 3845/10 που κύρωσε το Μνημόνιο δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη με την οποία να δίνεται εξουσιοδότηση για την έκδοση υπουργικής απόφασης που να ρυθμίζει τα της απογραφής. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική υπουργική απόφαση βρίσκεται ουσιαστικά «στον αέρα» και θα μπορούσε εύκολα να ακυρωθεί με μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Για να νομιμοποιηθεί δε η όλη διαδικασία, κανονικά θα χρειαζόταν νέα νομοθετική ρύθμιση. Η Αρχή τονίζει ότι στο Μνημόνιο που αποτελεί παράρτημα του ν. 3845/10 προβλέπεται ότι ο δημόσιος τομέας είναι υπερβολικά μεγάλος και πολυδάπανος και πρέπει να γίνει μικρότερος, πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός, αλλά δεν παρέχεται πουθενά στον νόμο εξουσιοδότηση, που θα έπρεπε να είναι ρητή, σαφής και ειδική, για να μπορεί να ρυθμιστεί η απογραφή με υπουργική απόφαση.
Ποια κόβονται
Η Αρχή ενόψει του προβλήματος αυτού, δέχεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών μπορούν να συγκεντρώνουν μόνο όσα στοιχεία είναι αναγκαία και πρόσφορα για να καταδείξουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ετσι «κόβονται» από την Αρχή (ως μη αναγκαία και πρόσφορα) τα στοιχεία που αφορούν τον βαθμό, αλλά και τη βαθμολογία του τίτλου σπουδών, το θέμα του διδακτορικού τίτλου, τον βαθμό του μεταπτυχιακού τίτλου και την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
Κατά την ΑΠΠΔ, τα στοιχεία που αφορούν τις ξένες γλώσσες, τις επιμορφώσεις, τους επαίνους - μετάλλια είναι κατ’ αρχήν μη αναγκαία και πρόσφορα, εκτός εάν συνδέονται με την καταβολή επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Επίσης από τις πειθαρχικές ποινές των υπαλλήλων πρέπει να καταχωρίζεται μόνο η στέρηση αποδοχών, που συνδέεται με τη μισθοδοσία.
Ποια στοιχεία πρέπει να διαγραφούνΚριτική για το σύστημα που χρησιμοποιείται
Η ΑΠΠΔ δέχθηκε κατά πλειοψηφία την καταχώριση του αριθμού φορολογικής δήλωσης, του έτους του εκκαθαριστικού, του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ ως νόμιμη και χρήσιμη για την ταυτοποίηση του απογραφομένου, ενώ κατά τη μειοψηφία, ο κωδικός της ΔΕΗ θα έπρεπε να διαγραφεί γιατί μπορεί να οδηγήσει στη συναγωγή και άλλων προσωπικών δεδομένων. Από τη σχετική λίστα δεδομένων η Αρχή ζητά επίσης να διαγραφούν στοιχεία που αναφέρονται στην περιγραφή καθηκόντων, στις γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.λπ., καθώς δεν προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, αλλά δεν είναι και αναγκαία ή πρόσφορα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Μέτρα ασφάλειας
Παράλληλα για να μπορέσει να λειτουργήσει το όλο σύστημα χωρίς κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα (απώλεια, καταστροφή, απαγορευμένη διάδοση, αθέμιτη επεξεργασία - πρόσβαση) οι οποίοι είναι αυξημένοι λόγω της ύπαρξης πλέον μιας ενιαίας ηλεκτρονικής εφαρμογής, η Αρχή αξιώνει να υπάρξουν μέτρα ασφαλείας ιδιαίτερα αυξημένα σε σύγκριση με τα ήδη αυξημένα μέτρα των υπηρεσιών του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχουν μέτρα που να εξασφαλίζουν ασφαλή σύνδεση μέσω φυλλομετρητή διαδικτύου με προβλέψεις για διαχείριση φόρτου και αποφυγή πολλαπλών κακόβουλων καταχωρίσεωνκ.λπ.

http://www.imerisia.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://newspressagrinio.blogspot.com

Μπάνιο ή ντους;

Πολλοί είναι οι μύθοι και στον τομέα της προσωπικής υγιεινής. Μήπως ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς από αυτούς; Ανακαλύψτε τους 3 πιο γνωστούς ανάμεσα τους…Μύθος:Στο μπάνιο καθαρίζεις καλύτεραΑυτό δεν ισχύει καθώς τα μοντέρνα αφρόλουτρα δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού (και...μούλιασμα) για να καθαρίσουν την επιδερμίδα μας. Οπότε ένα καλό...
τρίψιμο είναι αρκετό και το μπάνιο δεν μας προσφέρει μεγαλύτερη καθαριότητα.
Μύθος: Η καυτή μπανιέρα που σε χαλαρώνει
Είναι αλήθεια πως σε μερικές κουλτούρες (όπως η ιαπωνική) το πολύ καυτό μπάνιο θεωρείται η πεμπτουσία της καθαριότητας και της χαλάρωσης. Αλλά και ένα ζεστό ντους είναι εξίσου χαλαρωτικό. Δείτε και την άλλη πλευρά, η σκανδιναβική και ρωσική παράδοση με τη σάουνα, προσφέρουν επίσης χαλάρωση και αποτοξίνωση, αλλά σε περιβάλλον πολύ ζεστό και με μεγάλη υγρασία, χωρίς όμως να βυθιζόμαστε σε μπανιέρα.
Μύθος: Η ανθυγιεινή μπανιέρα
Ο μύθος αυτός προέρχεται από τα παλιά χρόνια όπου μια μπανιέρα με το ίδιο νερό προοριζόταν για την καθαριότητα όλης της οικογένειας! Σήμερα που χρησιμοποιούμε μοντέρνα και αποτελεσματικά αφρόλουτρα, και ξεβγαζόμαστε με καθαρό νερό, δεν τίθεται ζήτημα υγιεινής παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.
Το μυστικό; Καλή καθαριότητα και χαλάρωση
Tελικά το δίλημμα «μπάνιο ή ντους» δεν έχει μεγάλο νόημα. Σήμερα λόγω έντονου τρόπου ζωής οι περισσότεροι προτιμούν ένα γρήγορο ντους, αλλά όταν έχουν καιρό κάνουν και ένα απολαυστικό μπάνιο με την ησυχία τους. Το βασικό είναι μετά από όποια ...διαδικασία επιλέξουμε ,να είμαστε καθαροί και χαλαροί, ώστε να συνεχίσει η μέρα μας ήρεμα και με αίσθηση φρεσκάδας.


http://www.exothema.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://miss24gr.blogspot.com

Η δουλειά δεν σκοτώνει το σεξ!

«Η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι προνόμιο μόνο των ανθρώπων που έχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο. Η ποιότητα στο σεξ συνδέεται - ιδιαίτερα για μας τις γυναίκες- άμεσα με θέματα όπως η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και φυσικά η συναισθηματική επαφή».Η Μαρία Γερολυμάτου, ιδιωτική υπάλληλος, 22 ετών άρχισε να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία. Αν και δεν είχε άμεση οικονομική ανάγκη για να βρει δουλειά, το έκανε γιατί όπως λέει, «όσες γυναίκες γνώριζα στο οικογενειακό μου περιβάλλον, πάντα μου τόνιζαν ότι αυτό που ισχυροποιεί τη γυναίκα είναι η οικονομική ανεξαρτησία. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι
έτσι αποκτά αυτοπεποίθηση, όπου- στις περισσότερες περιπτώσεις κατά την άποψή μου - κρύβεται το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή».
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας για το πώς επηρεάζει η εργασία τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, προκύπτει ότι έχει ευεργετική επίδραση. Το εν λόγω Ινστιτούτο μελέτησε 500 ζευγάρια μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας, από τα οποία στα 250 εργάζονται ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ στα υπόλοιπα 250 εργάζεται μόνο ο άνδρας.
Η Μαρία Γερολυμάτου θεωρεί ότι η ποιότητα στην ερωτική της ζωή στηρίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην ισότιμη σχέση που έχει με τον άντρα της. Συγκεκριμένα τονίζει:
«Αισθάνομαι περισσότερο δυνατή και ελεύθερη στη σχέση μου και σίγουρα αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν με απασχολεί η διαβίωσή μου. Έχοντας λύσει ουσιαστικά το οικονομικό κομμάτι, μπορώ να δω και άλλα ζητήματα όπως είναι η επικοινωνία που επηρεάζει το συναισθηματικό επίπεδο της σχέσης μου με τον σύντροφό μου».
Η κ. Ευτυχία Παπατζανάκη, ψυχολόγος, τονίζει ότι η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού επηρεάζεται τόσο από τις γενικές συνθήκες ζωής όσο και από τις ειδικές. «Τα οικονομικά προβλήματα, το άγχος της επιβίωσης μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά για την καλή σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού». Η ερωτική ζωή τους μπορεί να επηρεαστεί όμως άμεσα και από τις ειδικές συνθήκες που, σύμφωνα με την κ. Παπατζανάκη, είναι η συναισθηματική επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι.
«Τα άτομα που μπορούν να χαρούν τη ζωή γενικότερα είναι εκείνα που αναζητούν ποιότητα σε όλες τις μορφές της ζωής τους. Το οικονομικό επίπεδο- γιατί αυτό υπάρχει όταν εργάζονται και οι δύο- απαλλάσσει το ζευγάρι από πολλά άγχη. Η γυναίκα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν εργάζεται και μπορεί να φροντίσει την εξωτερική της εμφάνιση χωρίς να επιβαρύνει τον σύζυγό της και ο άντρας είναι απαλλαγμένος από επιπλέον οικονομικά βάρη».
Περισσότερα πλεονεκτήματα
Αυτήν την άποψη έρχεται να ενισχύσει ο Βασίλης Καλατζής, σύζυγος της Μαρίας Γερολυμάτου. «Οι γυναίκες που εργάζονται, μπορεί να έχουν λιγότερο χρόνο από κάποιες που μένουν στο σπίτι, αλλά τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν είναι περισσότερα.
Έχουν τα χρήματά τους, δεν επιβαρύνουν για τα προσωπικά τους έξοδα τον σύντροφό τους και φυσικά ενισχύουν έμμεσα την ψυχολογία του συντρόφου τους». Ο Βασίλης Καλατζής θεωρεί ότι οι εργαζόμενες γυναίκες, όπως η σύντροφός του, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρέπει να φροντίσουν την εμφάνισή τους λόγω του επαγγελματικού τους περιβάλλοντος γίνονται και πιο επιθυμητές. «Όσο και αν θες τη σύντροφό σου, αν τη βλέπεις καθημερινά απεριποίητη- κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των γυναικών που μένουν σπίτι- επηρεάζεται η σεξουαλική σου διάθεση».
Η έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας καταδεικνύει ότι οι άντρες και οι γυναίκες που εργάζονται, αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφό τους. Στα ζευγάρια που εργάζεται μόνο ο άνδρας, η επιθυμία είναι μειωμένη και για τα δύο φύλα, με ένα σημαντικό ποσοστό να μην έχει σχεδόν καθόλου επιθυμία.
Όσον αφορά στις γυναίκες που εργάζονται, είναι αλήθεια ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, κάτι που οφείλεται στο ότι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον σύντροφό τους, όταν νιώθουν ότι προσφέρουν και είναι σημαντικές στη ζωή τους.

http://souitavip.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://miss24gr.blogspot.com

Γιατί δεν χορταίνω όταν τρώω;

Mήπως τυχαίνει και σε σας να τρώτε και να μη χορταίνετε;Νιώθετε συχνά να βασανίζεστε από το αίσθημα της πείνας; Aν ναι, τότε πράγματι υποφέρετε. Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Eμείς θα σας παραθέσουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να πεινάει κάποιος ενώ τρώει. Eσείς θα πρέπει να βρείτε σε ποια περίπτωση ανήκετε. Θα σας προτείνουμε και λύσεις, έτσι ώστε να τρώτε και να νιώθετε την ικανοποίηση που προσφέρει ο χορτασμός. Oι λόγοι που μπορεί να κάνουν κάποιον να νιώθει συνέχεια νηστικός είναι αρκετοί. Aς τους δούμε λοιπόν έναν προς έναν.
Mήπως τρώτε πράγματι λίγο;
Aν τρώτε και νιώθετε λίγο μετά να πεινάτε, ίσως να φταίει το γεγονός ότι πράγματι φάγατε λίγο. Tο λίγο και το πολύ όμως είναι υποκειμενικά μεγέθη για τον καθένα, μια και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Aν θελήσουμε όμως να δώσουμε έναν αντικειμενικό ορισμό για το πόσο αρμόζει να τρώει κανείς, θα λέγαμε ότι εξαρτάται από το είδος του γεύματος. Tα ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό, απογευματινό, πριν τον ύπνο) προσφέρονται για ένα σνακ, κάτι δηλαδή που τρώμε γρήγορα και στο πόδι, όπως -για παράδειγμα- ένα τοστ, ένα φρούτο ή ένα αυγό. Tα κύρια γεύματα όμως απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, που την ορίζουμε ως μερίδα εστιατορίου (π.χ. ένα μπούτι κοτόπουλο με 5-6 πατάτες φούρνου). Tο κύριο γεύμα πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι καλό είναι να συνοδεύεται με μία σαλάτα και μία φέτα ψωμί, αν βέβαια το φαγητό μας δεν περιέχει άμυλο (ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες). Aν εσείς την ώρα του κυρίου γεύματος συνηθίζετε να τρώτε κάτι που θα ταίριαζε σ' ένα ενδιάμεσο γεύμα, λογικό είναι να πεινάτε. Oργανωθείτε λοιπόν και προγραμματίστε το φαγητό σας. Φροντίστε από την προηγούμενη μέρα για το τι θα φάτε την επομένη. Δικαιούστε καθημερινά 3 ενδιάμεσα και 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Mην παραλείπετε κανένα. Mε τη συνεχή ανατροφοδότηση του οργανισμού είναι σίγουρο ότι δεν θα πεινάτε.
Mήπως τρώτε πολλά γλυκά;
Aν σας αρέσουν τα γλυκά και τρώτε συχνά από αυτά, είναι λάθος σας να περιμένετε να σας χορτάσουν. Tα γλυκά περιέχουν υδατάνθρακες, και κυρίως ζάχαρη, που είναι ένα απλό σάκχαρο. Tα απλά σάκχαρα για να μεταβολιστούν προκαλούν την απότομη έκκριση της ορμόνης ινσουλίνης. Όταν όμως εκκρίνεται απότομα ινσουλίνη, τότε πέφτουν απότομα και τα επίπεδα της γλυκόζης που έχουμε στο αίμα μας. Aυτό αμέσως-αμέσως συνεπάγεται πείνα, και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη. Eπομένως, με το να τρώτε πολλά γλυκά προκαλείτε αντιδραστική υπογλυκαιμία, πράγμα που σας κάνει να νιώθετε νηστικοί. Tο γλυκό προσφέρει ευχαρίστηση και προσωρινή ευφορία, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργεί και πάλι την ανάγκη για φαγητό. Aν λοιπόν νιώσετε την ανάγκη να φάτε κάποιο γλυκό, κάντε το χωρίς ψευδαισθήσεις ότι θα αρκεστείτε σ' αυτό και μετά δεν θα φάτε. Tο σίγουρο είναι ότι θα αυτοαναιρεθείτε και στη συνέχεια και πάλι θα τσιμπήσετε κάτι. Aπό το σύνολο των γλυκών αυτά που προκαλούν λιγότερο την πείνα είναι όσα έχουν, εκτός από ζάχαρη, και πολλά λιπαρά, π.χ. κρουασάν με κρέμα, τάρτες με κρέμα και σαντιγί, πάστες κλπ. Tα λιπαρά γλυκά χορταίνουν περισσότερο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη μια μεριά έχουν περισσότερες θερμίδες και από την άλλη επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα με κορεσμένα λιπίδια. Eπομένως, κανένα γλυκό δεν είναι κατάλληλο για να σας χορτάσει. Φάτε το μόνο για να γλυκαθείτε και μην το παρακάνετε. Ένα-δύο γλυκά την εβδομάδα αρκούν.
Mήπως το φαγητό σας δεν είναι ισορροπημένο;
Oι ειδικοί διατείνονται ότι τα γεύματά μας πρέπει να είναι πλήρη και ισορροπημένα, όχι μόνο για να παίρνουμε τα θρεπτικά συστατικά που μας είναι απαραίτητα, αλλά και για να νιώθουμε χορτασμό και ευχαρίστηση. Ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα πρέπει να περιέχει άμυλο (ψωμί ή πατάτα ή ρύζι ή άλλο δημητριακό ή ζυμαρικό ή όσπρια) και πρωτεΐνες (αυγό ή τυρί ή κρεατικό ή πουλερικό ή ψάρι) και φυτικές ίνες που προέρχονται κυρίως από τα λαχανικά. Παραδείγματα τέτοιων γευμάτων με πληρότητα και ισορροπία είναι:
Ο Φασολάδα, τυρί και σαλάτα
Ο Mπάμιες με κοτόπουλο και ψωμί
Ο Ψάρι με λαχανικά και πατάτα στον ατμό
Ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, ακόμη και αν είναι μικρό σε όγκο, είναι αρκετό για να εξασφαλίσει χορτασμό και θρέψη. O μύθος ότι δεν πρέπει να συνοδεύουμε τα κρεατικά με άμυλο έχει καταρριφθεί από καιρό. Mην έχετε προκαταλήψεις αυτού του είδους. H συνύπαρξη των τριών συστατικών στο ίδιο γεύμα, δηλαδή των πρωτεϊνών, του αμύλου και των φυτικών ινών είναι αναγκαία για να έχετε καλή υγεία. Eπίσης, μετά από ένα τέτοιο γεύμα είναι μάλλον απίθανο να πεινάτε και να βασανίζεστε.
Mήπως το φαγητό σας είναι άλιπο;
Tα θρεπτικά συστατικά έχουν κατά μέσο όρο ένα δικό τους χρόνο πέψης. Πρώτα πέπτονται οι υδατάνθρακες σε χρόνο 2 ωρών περίπου, στη συνέχεια και μετά από 4 ώρες πέπτονται οι πρωτεΐνες και τελευταία, μετά από 6 ώρες, πέπτονται τα λίπαρα (λίπη και λάδια). Aν, για παράδειγμα, φάτε μόνο μία μακαρονάδα με λίγη σάλτσα ντομάτα, είναι φυσικό και επόμενο σε 2 ώρες να ξαναπεινάσετε. Aν όμως η μακαρονάδα αυτή έχει και τυρί, που περιέχει πρωτεΐνες και λίπος, τότε θα σας κρατήσει χορτάτους για τις επόμενες 5-6 ώρες. Eπομένως, ένα φαγητό που περιέχει λίγο ελαιόλαδο ή λίγο κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο θα σας χορτάσει περισσότερο και καλύτερα από ένα σκέτο αμυλούχο (πατάτα, ρύζι, ζυμαρικά) παρασκεύασμα.
Mήπως αδιαφορείτε για τις αισθήσεις σας;
Για να χορτάσει το στομάχι, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν όλες μας οι αισθήσεις. Ένα καλομαγειρεμένο, μοσχομυριστό και νόστιμο φαγητό ικανοποιεί σίγουρα τη γεύση και την όσφρηση. Aν αυτό το φαγητό είναι και ωραία σερβιρισμένο, τότε ικανοποιεί και την όραση. Tο χορταστικό φαγητό συνεπάγεται και μια μικρή, στοιχειώδη έστω τελετουργία. Aν τρώτε γρήγορα, όπου και όπως να 'ναι, επόμενο είναι να ξαναπεινάσετε και να μην ξέρετε το γιατί, ακόμη κι αν έχετε πάρει πολλές θερμίδες. Όσο κι αν οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας υποχρεώνουν να τρώμε με προχειρότητα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ώρα του φαγητού είναι η δική μας ώρα και πρέπει να αφιερωνόμαστε σ' αυτή με ευλάβεια. O καθένας, αν θέλει, μπορεί να βρει τον τρόπο να απολαμβάνει το φαγητό του και να ικανοποιεί με αυτό τις αισθήσεις του.

http://adynatisma-omorfia.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://miss24gr.blogspot.com

Σκληρή επίθεση σε Καραμανλή από γαλλικό περιοδικό!!!!!

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς , το γαλλικό περιοδικό «MARIANNE» που θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα σε αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, υπό τον τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης» συμπεριλαμβάνει και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Για την ακρίβεια, η πρώτη περίπτωση που εξετάζεται είναι αυτή του Κώστα Καραμανλή, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας».
Το δισέλιδο δημοσίευμα σκιαγραφεί το προφίλ και την καριέρα του Κώστα Καραμανλή, «του ανθρώπου», όπως σχολιάζεται, «που ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: "Ο κ. Καραμανλής, ανηψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας τέσσερις φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρεψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμό. Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004", όπως υποστηρίζει ο συντάκτης.
Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, «δεν ήταν παρά η παραπλανητική αλλά ελκυστική βιτρίνα των υποσχέσεων και των φιλοδοξιών του. Το τεράστιο κόστος τους είχε προκαλέσει τη δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών, η υπερηφάνεια όμως, που τους γέμιζε το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, τους έκανε να μπερδέψουν την ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα», υποστηρίζεται .
Σύμφωνα με το περιοδικό: «Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων.Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009.»
Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Τα στοιχεία παρουσιάζουν ένα έλλειμμα της τάξης του 13%, το διπλάσιο από αυτό που γνώριζαν. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον «πιό μισητό» άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα άσχημα νέα κυκλοφορούν γρήγορα, και οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν ανελέητα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.»
Σύμφωνα πάντα με τον γάλλο αρθογράφο: « Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα», καταλήγει το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne».
Είναι συκοφάντες
Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού , το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι άκρως συκοφαντικό και εκτός πραγματικότητας, και εκφράζονται ερωτήματα γιατί δημοσιεύτηκε τώρα. Ανάλογα σχόλα διατυπώθηκαν και από στελέχη της Ρηγίλλης

ΠΗΓΗ: http://pelekis.blogspot.com

To Tουρκικό ωκεανογραφικό "Τσεσμέ" επιστρέφει στο Αιγαίο...

Θα πραγματοποιήσει υποθαλάσσιες έρευνες εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας για πετρέλαιο στη περιοχή του βορείου Αιγαίου.

Η 'Αγκυρα ξεκαθάρισε οτι το "Τσεσμέ" επιστρέφει στο Αιγαίο και ούτε λίγο ούτε πολύ συνέστησε στην Αθήνα να κρατά χαμηλότερους τόνους για το θέμα.

Η Αθήνα απ'την άλλη πλευρά...


...για μια ακόμη φορά αναμένεται να παίξει το ρόλο του απλού παρατηρητή και να καταγράφει απλά τις Τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες ως φαίνεται αποδέχεται αδιαμαρτύρητα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι "οι κινήσεις του «Τσεσμέ» θα παρακολουθούνται , για να διαπιστωθεί εάν κινείται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ή εάν υπάρξει παραβίαση των όσων αυτό προβλέπει", δηλώσεις δηλαδή του τύπου , "υπομονή παιδιά να τελειώνουμε..."

Όλα δείχνουν πως οι φιλίες του Γιωργάκη αποδίδουν καρπούς και πολύ γρήγορα μάλιστα...

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com/

Κατέβασαν και πάλι τα παντελόνια τους στα διερχόμενα τρένα !!!!

Χθες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, ήταν η μέρα που οι κάτοικοι της πόλης Laguna Niguel της Καλιφόρνια μαζεύτηκαν δίπλα από τις γραμμές των τρένων για να κατεβάσουν τα παντελόνια τους. Ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια αυτή η συνήθεια σαν μια διαμαρτυρία των κατοίκων για τα τρένα που περνούν από την περιοχή και τώρα έχει γίνει έθιμο. Οι περισσότεροι πια πάνε για την πλάκα τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το τρένο τη συγκεκριμένη μέρα για να ταξιδέψουν, για να δουν το θέαμα.



ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://filoksenos.blogspot.com

Αστείες Φωτογραφίες..!!!


Απολαυστικό όπως πάντα, το αφιέρωμα στις αστείες φωτογραφίες!