'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ερχεται ο υπολογιστής - ταμπλέτα των 100 δολαρίων

Ο υπολογιστής-ταμπλέτα θα τεθεί πολύ σύντομα στην υπηρεσία των... φτωχών, καθώς η οργάνωση OLPC του Ελληνοαμερικανού ερευνητή του MIT, Νίκολας Νεγκρεπόντε, ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά μία συσκευή σε μέγεθος Α4 της οποίας η τιμή δεν θα ξεπερνάει τα 100 δολάρια!
Μετά τη δημιουργία του φορητού υπολογιστή των 100 δολαρίων -ο οποίος δεν διαδόθηκε όσο ήλπιζαν οι κατασκευαστές του-, η OLPC (Ενας Φορητός Ανά Παιδί) ανακοίνωσε χθες πως η νέα συσκευή θα βασιστεί στον υπολογιστή-ταμπλέτα «Moby», που παρουσίασε φέτος ως πρωτότυπο η αμερικανική Marvell Technology, με την προοπτική να τον διαθέσει σε σχολεία και νοσοκομεία.

Κόστος :

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, το κόστος της επερχόμενης ταμπλέτας είναι πιθανό να κρατηθεί κάτω από τα 100 δολάρια και να είναι φτηνότερη από τα netbook που διατίθενται σήμερα στην αγορά χάρη στην απουσία πληκτρολογίου και κινητών εξαρτημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις προσπάθειες των δημιουργών του, ο πλαστικός, πράσινος φορητός υπολογιστής XO που διανέμεται από την OLPC σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Ουρουγουάη, συνεχίζει να κοστίζει σχεδόν 200 δολάρια, και αυτό επειδή η ζήτηση ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που αναμενόταν.
Οπως επισημαίνεται, παρά τις αρχικές προβλέψεις του Νεγκρεπόντε που ήθελαν να έχουν πουληθεί μέχρι το 2005 τουλάχιστον 100 εκατομμύρια τέτοιοι φορητοί υπολογιστές, έχουν διατεθεί μόλις 2 εκατομμύρια ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές σπεύδουν να επισημάνουν ότι ο φορητός XO διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διάδοση, λίγο αργότερα, των φθηνών υπολογιστών netbook.

ΠΗΓΗ: http://i-diadromi.blogspot.com

ΙΧ: Τα δύο σχέδια για τα Τέλη κυκλοφορίας

Αλαλούμ έχει προκληθεί στην αγορά αυτοκινήτου, στις εταιρείες πετρελαιοειδών, μεταφορικές, επαγγελματίες, στους Δήμους αλλά και στους καταναλωτές από τις δημοσιεύσεις που κάνουν λόγο για κατάργηση των Τελών Κυκλοφορίας το 2011 και αντικατάστασή τους με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ανατροπή που στόχο έχει την αύξηση εσόδων στα Κρατικά Ταμεία κατά περίπου 3,2 δισ. ευρώ σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς των κυβερνητικών στελεχών?
Από την άλλη μεριά η δημοσιοποίηση της κατάργησης των Τελών Κυκλοφορίας και η αντικατάστασή τους με ειδικό φόρο στα καύσιμα αναμένεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση από τους καταναλωτές, θα αποτελέσει ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και στις εταιρείες πετρελαιοειδών ενώ από την άλλη μεριά οι Δήμοι δεν θα έχουν πλέον ένα σημαντικό έσοδο που προέρχονταν από τα Τέλη Κυκλοφορίας το οποίο βάσει του νόμου 1828/89 στο άρθρο 25, παράγραφος 5, υπολογίζεται στο 50% των εσόδων από τα Τέλη!
τι ακριβως θα γινει ακομα κανεις δεν ξερει αλλα αν παει στα 2ε η βενζινη τοτε το αλαλουμ 8α ειναι χειροτερο.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Τους σκότωσε και διέφυγε

Δικαστής και δικαστικός γραμματέας έπεσαν νεκροί από τα πυρά άγνωστου άνδρα σε δικαστήριο των Βρυξελλών. Ο δράστης παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, παραμένει άφαντος

Δικαστής και δικαστικός γραμματέας πυροβολήθηκαν σε αίθουσα δικαστηρίου στις Βρυξέλλες και δυστυχώς εξέπνευσαν λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτες μάρτυρες επισημαίνουν ότι αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα και πλησίον του Palais de Justice στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Ρεπόρτερ του επίσημου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα VRT μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος άνοιξε πυρ κατά του δικαστή και του δικαστικού λειτουργού στην κύρια δικαστική αίθουσα των Βρυξελών.

«Ο άνδρας στη συνέχεια έφυγε, ενώ παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας παραμένει ασύλληπτος», δήλωσε η δημοσιογράφος.Αργότερα μέσα στη μέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου για το περιστατικό.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Το 20% των νοικοκυριών πνίγεται στα χρέη

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια από το 2009, καθώς παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας αποπληρωμής τους.

Ένα στα πέντε νοικοκυριά, βάσει μελέτης που διενήργησε η ICAP που αποπειράται να συγκρίνει την ελληνική οικονομική κατάσταση των μεσαίων στρωμάτων με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών της Ρουμανίας, αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων του.

Μάλιστα, από το πρώτο τρίμηνο του 2010, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις καθυστερήσεις καταβολής των δόσεων αποπληρωμής από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεπεράσει το 25%, γεγονός που ωθεί σε αύξηση τους δείκτες επισφάλειας, καθώς και τη μείωση της ρευστότητας των τραπεζών. Αντίστοιχα, οι καθυστερήσεις σε πιστωτικές κάρτες φτάνουν το 20%.

Στο τελευταίο οχυρό των τραπεζών αναδεικνύονται τα στεγαστικά δάνεια, αν και πρόκειται για αμελητέα ποσότητα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους δανείων. Ειδικότερα, ο κύριος όγκος αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, που, σε περίπτωση μη εξόφλησής τους, διαγράφονται με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάνουν σημαντικά κεφάλαια.

Τα τραπεζικά ιδρύματα, προς αποφυγή μίας επερχόμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης, αποταμιεύουν μέρος των κερδών τους, με τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, ALPHA BANK, EUROBANK και τράπεζα Πειραιώς) να έχουν συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

"Ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος της Θράκης" - Οι φανέλες που έδωσαν σε ΌΛΑ τα παιδιά-μουσουλμάνων της περιοχής στην Θράκη

ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ Ένα πολύ μεγάλο εθνικό θέμα έχει συγκαλυφθεί στην Θράκη! Σε εκδήλωση για το κλείσιμο των σχολείων τους οι Τούρκοι της περιοχής είχαν τυπώσει φανέλες και τις μοίρασαν στα παιδιά τις οποίες και φορούσαν με το σύνθημα:
"Ανεξάρτητο τουρκικό κράτος της Θράκης"!!!
Όλα τα παιδάκια φορούσαν αυτές τις φανέλες που είχαν τυπώσει οι Τούρκοι και έκαναν την προπαγάνδα τους। Γιαυτό λέμε ότι το θέμα με την Χαρά Νικοπούλου είναι τόσο σοβαρό που έχει πολλά ύποπτα σημεία για την κυβέρνηση.......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ????? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???? ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ....ΤΟΤΕ???? ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ??? ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ....ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...

ΠΗΓΗ: http://mirmidones90f.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://wwwaristofanis.blogspot.com

Δολοφονικό αμόκ!!!!!!!

Τραγικές μνήμες "ξύπνησαν" στη Βρετανία όταν ένας ταξιτζής, κατελήφθη από αμόκ και σκότωσε δώδεκα συνανθρώπους του. Η Αστυνομία θεωρεί πως βρήκε το πτώμα του.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του ταξιτζή ο οποίος καταλήφθηκε από αμόκ και σκότωνε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του, έφτασε τους δώδεκα.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωνε: "Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον τοπικό πληθυσμό και όλους αυτούς που επλήγησαν, απαντώντας σε ερωτήσεις στην Βουλή των Κοινοτήτων".

Το πτώμα του 52χρονου οδηγού Ντέρικ Μπίρντ βρέθηκε σε δασώδη περιοχή κοντά στο Μπόυτ. Δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο. Ο 52χρονος ξεκίνησε τις επιθέσεις το μεσημέρι της Τετάρτης από το Γουάιτχεϊβεν και επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της τουριστικής αυτής περιοχής.

Αφού τράπηκε σε φυγή εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του, ένα Citroen Picasso, που οδηγούσε στην περιοχή Μπούτ. Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του αλλά δεν κατόρθωσε να τον εντοπίσει.

Η αστυνομία είχε εκδώσει προειδοποίηση προς τους πολίτες και τους τουρίστες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους στην επαρχία της Κάμπρια, στις πόλεις Γουάιτχεϊβεν, Σίσκεϊλ και Κόνιστον.

Φίλοι στην πιάτσα ταξί περιγράφουν τον Ντέρικ σαν ένα φιλήσυχο άνθρωπο που ήταν παντρεμένος με μια ντόπια κοπέλα με την οποία είχε αποκτήσει δυο γιους. Μετά από 23 χρόνια γάμου το ανδρόγυνο αποφάσισε να χωρίσει.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Ο Σημίτης στο Greek Idol

Να που το κοσμικό ρεπορτάζ δίνει τη λύση στα πολιτικά προβλήματα. Τι σχέση μπορεί να έχει λοιπόν ο Κώστας Σημίτης, η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και το Greek Idol;

Το ανακάλυψα πριν λίγο βλέποντας το άρθρο της Σταυρούλας για τη χθεσινή μετάδοση του reality της Κορομηλούς. Πληροφορήθηκα λοιπόν πως ένας τροφαντός καλλιτέχνης βγήκε στην πίστα και εκτέλεσε (κυριολεκτικά) το Rock you like a hurricane των Scorpions, ξεχνώντας(;) τα λόγια του, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση ποιότητας στο συγκεκριμένο είδος τηλεοπτικών εκπομπών.

Κι ερχόμαστε στο Σημίτη. Αν έχετε αντίρρηση, βάλτε στη θέση του τον Τσοχατζόπουλο, τον Πανταγιά, τον Καραμανλή, τον Καστανίδη ή όποιον άλλο θέλετε να εξεταστεί για οποιοδήποτε πολιτικό σκάνδαλο.

Το θέαμα θα είναι κάπως…

……

……

……

……

……

……

……

……

……

……

……

Έτσι.

mediasoup.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Παραλίγο νεκρός μετά από στύση τριών εβδομάδων

Ένα σύμπτωμα κατάλληλο για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες με σαμπάνια είχε Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας είχε στύση για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Καλκούτας.

Όπως αναφέρει η Sun, o 55χρονος, μετά από επέμβαση 4 ωρών σώθηκε, αλλά η στύση αυτή ήταν και η τελευταία του, καθώς του προκάλεσε ανικανότητα.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό Avishek Mukherjee "όταν ο άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια, ήταν πλέον πολύ αργά".

Ο γιατρός δήλωσε ότι ο 55χρονος έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο μέσα σε έξι ώρες, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε κάνει χρήση του μπλε χαπιού, αλλά πιθανότατα έπασχε από οξεία μορφή πριαπισμού, που προκαλείται από δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η ασθένεια εμποδίζει το αίμα να φύγει από τους όρχεις, κάτι που συμβαίνει για λίγο κατά τη διάρκεια της στύσης.

"Αν η στύση διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, μπορεί να προκληθεί ανικανότητα ή ακόμα και γάγγραινα στους όρχεις" πρόσθεσε ο δρ Mukherjee.

Οι γιατροί τράβηξαν το αίμα από το επίμαχο σημείο και έτσι ο επιχειρηματίας, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σώθηκε.

ΠΗΓΗ: http://cypruswarez.com
ΦΩΤΟ: http://trellostouxoriou.blogspot.com

Πόλεμος για τα φάρμακα

Την αντίδραση της υπουργού Οικονομίας προκάλεσε η επίθεση της αντιπολίτευσης στη Βουλή για το πλαφόν της τιμής στα φάρμακα. Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στο θέμα

Υπέρ της πολιτικής μείωσης του κόστους των φαρμάκων τάχθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και έκανε λόγο για συντονισμένη συνεργασία από τα τρία συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Υγείας και Εργασίας μαζί με όλους τους φορείς της αγοράς «που βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η συνεργασία θα στηριχτεί σε τρεις άξονες, στην τακτική μείωσης στις τιμές των φαρμάκων, μέσω της εφαρμογής του Παρατηρητηρίου Τιμών, στον τομέα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην εφαρμογή της λίστας που θα εξοικονομήσει δαπάνες.

Η συζήτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η υπουργός αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν τόσες αντιδράσεις σε μία ρύθμιση που το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τις τιμές των φαρμάκων.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι παρά τις καλές προθέσεις της υπουργού η ρύθμιση δεν διασφαλίζει την διαφάνεια, ενώ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς επεσήμανε την επιβάρυνσης της φαρμακευτικής δαπάνης το πρώτο τετράμηνο του 2010, κατά 200 εκ. ευρώ.

«Παραλάβατε δαπάνη 2 δισ. και τη φτάσατε 6 δισ. ευρώ. Χρειάζεται αιδώς» ανέφερε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε ότι «στόχος και των τριών υπουργείων είναι η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και η διαφάνεια, η μείωση των τιμών για κάθε πολίτη που αγοράζει φάρμακα και η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Σημειώνεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα καθορίζει τη μεθοδολογία για το νέο τρόπο υπολογισμού της τιμής του φαρμάκου, ο οποίος θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε σε ισχύ βρίσκεται σχετική αγορανομική διάταξη, η οποία προβλέπει την οριζόντια μείωση της τιμής των φαρμάκων έως και 30%, εξαιτίας της οποίας υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 30% στην Αθήνα και κατά 19% στη Θεσσαλονίκη.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr