'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έσκαψε τον λάκκο του!!!


Νεαρός Γερμανός τουρίστας στα Κανάρια Νησιά έσκαψε κυριολεκτικά τον λάκκο του, αφού έπεσε σε μια λακκούβα, που έσκαβε επί ώρες στην παραλία και καταπλακώθηκε από την άμμο.

Ο άτυχος άνδρας έμεινε θαμμένος κάτω από την άμμο, στην παραλία της Τενερίφης, επί περίπου δύο ώρες έως ότου καταφθάσουν τα συνεργεία διάσωσης και τον απεγκλωβίσουν, ευτυχώς σώο και αβλαβή.

Η λακκούβα είχε βάθος
τριών μέτρων και αποτελούσε τμήμα μιας σήραγγας, στην οποία ο 23χρονος άνδρας σχεδίαζε να ...αναπτύξει στην παραλία.

Για καλή του τύχη, ωστόσο, η "εξαφάνισή" του έγινε αμέσως αντιληπτή από τη νεαρή σύντροφό του, η οποία ειδοποίησε τη Πυροσβεστική.

Για τον απεγκλωβισμό του χρησιμοποιήθηκαν πέντε οχήματα και εργάστηκαν 15 πυροσβέστες, ενώ ο νεαρός είχε εργαστεί ....ολομόναχος για την κατασκευή της σήραγγας.


msonidou@kathimerini.gr
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/10/blog-post_3654.html#ixzz11zOHusi4

Iσως το πιο ανθρώπινο ρουσφέτι στην ιστορία της πολιτικής μας ζωής...

Ο πρωθυπουργός άνοιξε κρεοπωλείο στο γιο της οικογένειας που ξεκλήρισαν οι βοσκοί στο Αγρίνιο



Ο πρωθυπουργός
Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε στο Αγρίνιο κρεοπωλείο στον Βασίλη Νικολόπουλο, το γιο ενός απο τους 5 κυνηγούς που δολοφόνησαν οι βοσκοί.
Η μητέρα του και η αδελφή του αυτοκτόνησαν πριν λίγους μήνες, καταπίνοντας εντομοκτόνο επειδή δεν μπορούσαν ν αντέξουν τη τραγωδία που τις βρήκε.

Τον μεγάλο γιο αυτής της οικογένειας,
τον Βασίλη Νικολόπουλο, ο πρωθυπουργός ... 
τον βοήθησε ν ανοίξει κρεοπωλείο για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Την αποκάλυψη κάνει στο
"Πρώτο Θέμα", ο Φρίξος Δρακοντίδης.

Σας θυμίζουμε την ιστορία απο τα ρεπορτάζ των εφημερίδων>

Νέα τραγωδία στην Καμαρούλα στο Αγρίνιο, όπου αυτοκτόνησαν η μητέρα και η αδελφή του 16χρονου Αλέξη Νικολόπουλου, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2006 είχε δολοφονηθεί μαζί με άλλους τέσσερις κυνηγούς.
-Δεν μπορώ άλλο τη ζωή μου χωρίς τον μικρό μου τον Αλέξη. Θα σας βλέπω μαζί με τον Αλέξη από ψηλά. Σας ζητάω συγγνώμη…
Με αυτές τις λίγες λέξεις που κατάφερε να γράψει πάνω σε μια κόλλα χαρτί αποχαιρέτησε τα δυο της παιδιά, συγγενείς και φίλους και έπειτα πήρε τον δρόμο για το μακρύ ταξίδι δίχως επιστροφή για να συναντήσει και να αγκαλιάσει το 16χρονο αγόρι της, το οποίο της το στέρησαν στις 25 Νοεμβρίου του 2006 τα σκάγια της καραμπίνας που κρατούσε ο Διονύσης Φούκας.
Η μικρή της κόρη ένιωσε για μία ακόμη φορά τον θάνατο να φωλιάζει στο σπίτι τους και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει… Οταν αντίκρισε την μητέρα της νεκρή και διάβασε το σημείωμα, και η δική της ψυχή λύγισε και αποφάσισε να την ακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο. Πήρε το ίδιο στυλό και έγραψε στον μεγάλο της αδελφό:
-«Βρήκα τη μαμά νεκρή. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή, θα πεθάνω και εγώ. Βασίλη, να είσαι δυνατός και να προσέχεις».
Επειτα έκλεισε για πάντα τα δακρυσμένα μάτια της και ο ανείπωτος πόνος της έσβησε…
Τέσσερα χρόνια μετά το φρικτό πενταπλό φονικό του Αγρινίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οι οικογένειες των νεκρών κυνηγών ήρθαν αντιμέτωπες με μία ακόμη τραγωδία. Η 52χρονη Κατερίνα Καραθανάση και η 16χρονη κόρη της Κωνσταντίνα δεν άντεξαν τον άδικο χαμό του Αλέξη Νικολόπουλου, του μικρού της παρέας των πέντε κυνηγών τους οποίους δολοφόνησαν ο Διονύσης Φούκας και ο πατέρας του Λυσίμαχος και αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν.
Η μητέρα ήπιε ένα φιαλίδιο ισχυρού εντομοκτόνου και έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων, ενώ η κόρη της που διάβασε λίγα λεπτά αργότερα το σημείωμα αποφάσισε να πάει μαζί της.. Ετσι ήπιε το δεύτερο φιαλίδιο που υπήρχε στο σπίτι.
Μάνα και κόρη βρήκε νεκρές, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας,
ο 20χρονος Βασίλης, ο οποίος και ενημέρωσε αμέσως τους συγγενείς και την αστυνομία. Το νεαρό παλικάρι είχε μεταβεί στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και έφτασε στο χωριό του, την Καμαρούλα, τα μεσάνυχτα. Μόλις μπήκε στο σπίτι είδε τη μητέρα του νεκρή στο κρεβάτι και την αδελφή του παγωμένη και πεσμένη στο πάτωμα.
Σ αυτό το παληκάρι-τον Βασίλη- ο πρωθυπουργός έκανε το ανθρώπινο ρουσφέτι...

"Βετεράνος" της πολιτικής... χούφτωσε γκαρσόνα!!!!

Το τι έγινε πριν από λίγες ημέρες στην πλατεία Γεωργίου, δεν λέγεται. Γνωστός παλιός πολιτικός προχωρημένης πια ηλικίας βρέθηκε στο στόχαστρο γιατί τόλμησε να ...
βάλει χέρι στην γκαρσόνα την ώρα που του σερβίριζε τον καφέ!  


Η νεαρή, που είναι φοιτήτρια, φορούσε μία μίνι φούστα και την ώρα που στάθηκε δίπλα του για να αφήσει τον καφέ και το ποτήρι με το νερό στο τραπέζι, ο παλιός πολιτικός άπλωσε το δεξί του χέρι πίσω της με αποτέλεσμα τη στιγμή που η ίδια έφευγε το χέρι του να ακουμπήσει στα οπίσθιά της!

«Δεν ντρέπεσαι, είσαι και μεγάλος άνθρωπος τρομάρα σου;...», του είπε αμέσως η γκαρσόνα με δυνατή φωνή. Θαμώνες που κάθονταν στα διπλανά τραπέζια γύρισαν απότομα το κεφάλι τους και ο ίδιος άρχισε να ζητά συγγνώμη από ντροπή και να δικαιολογείται λέγοντάς της ότι έγινε κατά λάθος.

«Τι κατά λάθος ρε συ; Αφού συνέχεια το κάνεις. Νομίζεις ότι δεν σε έχω δει πώς μας κοιτάς όλες; Παλιόγερε;», του απάντησε η σερβιτόρα και ο ίδιος είχε σκύψει το κεφάλι.

dete.gr
http://www.ierosagon.org/2010/10/blog-post_7454.html
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_3796.html 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ 2 ΠΙΣΤΟΛΙΑ, 2 ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΓΑΝΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ..!!!

Έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, συνελήφθησαν τα ξημερώματα τέσσερις φοιτητές επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο... πιστόλια ρέπλικα, δύο μαχαίρια, κουκούλες, γάντια και πετρώματα επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Το περίεργο είναι ότι τα πετρώματα δεν ανήκουν στο εργαστήριο γεωλογίας, όπως αρχικά είχε ειπωθεί και για αυτό οι νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μόνο για την κατοχή των οπλών.


 (πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑΠΑΙΞΕ ! ΚΑΙ ΤΣΟΝΤΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ.!!


Γιάννης Μπουτάρης: Ο "Λάτρης" του Κεμάλ Ατατούρκ!!!

 

Τι κοινό έχουν Τρεμόπουλος-Μπουτάρης; 

Αν εκλεγεί ο κύριος Μπουτάρης, θα δώσει το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της Θεσσαλονίκης;

Θυμήθηκα ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στις 31 Μαΐου 2009 , όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:

»…Κατηγορήθηκε επίσης ο Μιχάλης Τρεμόπουλοςγια την υποστήριξη της άποψης πως πρέπει να μετονομαστεί σε Οδό Κεμάλ Αττατούρκ η οδός που περνάει δίπλα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και είναι σήμερα τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: το όνομα αυτό είχε άλλωστε μέχρι το τραγικό Σεπτεμβριανό πογκρόμ του 1955 στην Πόλη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Τη θέση αυτή όμως είχε υποστηρίξει πριν από αυτόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δράσης Γιάννης Μπουτάρης
Τότε οι απόψεις του κ.Μπουτάρη συμβάδιζαν με τον Οικολογικό Δούρειο Ίππο. 
Σήμερα κ.Μπουτάρη;
ΥΣ. Άραγε έχετε συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη θέση -την οποία είχατε υποστηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν- στο προεκλογικό σας πρόγραμμα για την Θεσσαλονίκη;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ;


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ>>http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/09/70.html

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_9247.html


 SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Στην Ισλανδία επαναστάστησαν και διαγράφουν τα στεγαστικά τους!!!!

Οι τράπεζες της Ισλανδίας δέχτηκαν πιέσεις για διαγραφή χρεών στην αγορά στεγαστικής πίστης, συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων, μετά τη διαμαρτυρία 8.000 πολιτών μπροστά από το Κοινοβούλιο την περασμένη Δευτέρα, στο Ρέικιαβικ.

«Μπορεί να είναι πρόκληση για τις τράπεζες . Ας είναι, όμως, έτσι. Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι εξωπραγματικό το βάρος των χρεών για τα νοικοκυριά. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο Αρνι Παλ Αρνανσον, υπουργός Οικονομικών της χώρας με πληθυσμό 320.000.
Η διαγραφή χρεών, 2 δισ. δολ. στην αγορά στεγαστικής πίστης αναλογεί στο 8% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η οποία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της βαθύτερης κρίσης μετά το κραχ του ’29.
================
Σχόλιο: Ε ναι έτσι γινέται.   Αμα δεν φωνάξει το παιδί δεν το ταίζει η μάνα. Η Ισλανδία δείχνει τον δρόμο.


SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR 

Την είχε απαγάγει η ίδια της η μητέρα!!!!

Λίγες μόνο ημέρες προτού παντρευτεί, η 32χρονη Melissa Reed από τις ΗΠΑ, έμαθε με τον πιο παράξενο τρόπο την σκληρή αλήθεια που 26χρόνια τώρα η μητέρα της έκρυβε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Melissa επισκέφτηκε το Δημαρχείο της πόλης της για να πάρει άδεια γάμου.

Όταν λοιπόν οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσαν να της δώσουν άδεια γάμου επειδή το πραγματικό της όνομα ήταν Eva Fiedler και όχι Melissa Reed, η 32χρονη έπεσε από τα σύννεφα!


Οι αρχές κάλεσαν αμέσως την μητέρα της στο τμήμα. Μετά από πολλές ώρες ανάκρισης, η Debbie Reed -στην πραγματικότητα Nancy Fiedler- ομολόγησε τα πάντα.



Η Debbie Reed είχε απαγάγει την κόρη της το 1984, κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής διαμάχης που είχε με τον πρώην σύζυγό της για την κηδεμονία του παιδιού τους, της Melissa.

Η Debbie δεν ήθελε η κόρη της να έχει καμία επαφή με τον πατέρα της που ζητούσε το δικαιώμα να βλέπει το παιδί του τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Το 1984 πήγε τη γυναίκα του στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι του απαγορεύει να δει την κόρη του.


Από την πλευρά της εκείνη τον κατηγορούσε για βίαιη συμπεριφορά.


Ένα πρωί η Debbie μάζεψε όλα της τα πράγματα, πήρε την κόρη της και εξαφανίστηκε από το New Jersey.


Από τότε μητέρα και κόρη άλλαζαν συχνά ονόματα και διευθύνση κατοικίας.


Η Melissa ήταν ένα φάντασμα για το κράτος καθώς ουσιατικά δεν ήταν εγγεγραμμένη πουθενά.


Οι αρχές πιστεύουν ότι η 32χρονη σήμερα Melissa, δεν γίνεται να μην γνώριζε τίποτα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την θεωρούν το θύμα της υπόθεσης.


Μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, η Melissa μίλησε ξανά με τον πατέρα της.


Όπως όμως αποκάλυψε ο πατέρας της, κ. Fiedler, σε τοπικό site, η συζήτηση ήταν απογοητευτική.


«Η Melissa προσπαθεί να προστατέψει τη μητέρα της και φαίνεται σαν να μην θέλει να έχει καμία επικοινωνία μαζί μου», είπε απογοητευμένος ο 62χρονος πατέρας.

 

Σπίτια κάτω από το έδαφος!!!!!

Οικολογικά και οικονομικά!

Όσο κι αν προκαλεί εντύπωση, τα σπίτια αυτά πέρα από εντυπωσιακά είναι και οικολογικά και οικονομικά.

Η διαμονή κάτω από την γη φαίνεται πως προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις και θα καταλάβετε τα οφέλη


Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως μεγάλος λάτρης της φύσης επέλεξε να ζει κάτω από το έδαφος. Μάλιστα το σπίτι του είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το εσωτερικό να είναι φωτεινό! Επίσης είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια.


Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Ελβετία και μόνο η μία πλευρά του δεν είναι... θαμμένη. Οι αρχιτέκτονες εκμεταλλευόμενοι τον περιβάλλοντα χώρο κατάφεραν να φτιάξουν ένα σπίτι που δεν χρειάζεται κλιματισμό ούτε το καλοκαίρι ούτε το χειμώνα!


Οι... σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων. Στο Μισούρι των ΗΠΑ μία σπηλιά μετατράπηκε στο απόλυτο οικολογικό σπίτι και μάλιστα σε μοντέρνα γραμμή. Όπως στην προηγούμενη περίπτωση έτσι κι εδώ δεν χρειάζεται κλιματισμός!


Σαν βγαλμένο από παραμύθι. Το συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται στην Ελβετία. Το έδαφος προστατεύει πλήρως το εσωτερικό των κατοικιών από βροχή, χαμηλές θερμοκρασίες, αέρα και άλλα φυσικά φαινόμενα!


Πηγη : newsbeast.gr

Πηγή : TNSite

Φυλακίστηκαν παράνομοι τζογαδόροι - ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ;

Έξι άτομα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα στην Αθήνα, την Κόρινθο και την Αμαλιάδα.

Τέσσερις εξ’ αυτών καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση και τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης.

Την Παρασκευή συνελήφθησαν στο...

Ηράκλειο Κρήτης τέσσερις παίκτες παράνομου στοιχήματος μαζί με τον ιδιοκτήτη του ίντερνετ καφέ, στο οποίο λάμβανε χώρα ο παράνομος τζόγος.


Συλλήψεις υπήρξαν και σε άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη, δείχνοντας πως το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις.

http://drymadesnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_1366.html#more 

Παίζοντας με το θάνατο!!!!!! (38 φωτογραφίες)

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!!!!!









http://drymadesnews.blogspot.com/

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!

O βουλευτής περιοχής Σίιρτ Οσμάν Οζτζελίκ του κόμματος BDP, ενημέρωσε πως υπέβαλε πρόταση νόμου για να βγεί από την διδακτέα ύλη του...
υπουργείου παιδείας το μάθημα της εθνικής ασφάλειας. 


 Ο Οζτζελίκ στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως στα μαθήματα εθνικής ασφάλειας από αξιωματικούς, η σχέση ¨μαθητή-δασκάλου¨ διαμορφώνεται σε σχέση ¨μαθητή-αξιωματικού¨. Ο Οζτζελίκ είπε ότι καθώς οι αξιωματικοί εισέρχονται ένστολοι σε αυτά τα μαθήματα, ¨βλέπουν¨ τους μαθητές ως στρατιώτες ή δυνητικούς στρατιώτες και περιμένουν να φερθούνε και ανάλογα.

Πρόσθεσε πως ούτε οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούνε να επέμβουν στα μαθήματα που κάνουν οι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, καθώς αυτά τα άτομα -που δεν έχουν κάποια παιδαγωγική εκπαίδευση- διορίζονται από τους αξιωματικούς του στρατοπέδου της περιοχής.

Στην πρόταση νόμου που υπέβαλε ο Οζτζελίκ στην προεδρία της βουλής προβλέπεται η κατάργηση του μαθήματος εθνικής ασφάλειας στα σχολεία και η εισαγωγή του μαθήματος ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας¨ ως υποχρεωτικού.

Σχόλιο : Φυσικά και δεν έχει καμμία ελπίδα να γίνει δεχτή η πρόταση.

Αλήθεια όταν γίνονται συμφωνίες ανάμεσα στα υπουργεία παιδείας Ελλάδας και Τουρκίας, λαμβάνεται υπόψιν η παράμετρος των μαθημάτων εθνικής ασφάλειας ;

Άραγε ο υπουργός της γείτονος έχει τη δικαιοδοσία να τα περιορίσει ;


hellenicrevenge.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_8595.html

Πολεοδομίες: εκεί που σταματά η λογική...!!!

Κόλαφος η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

- Καλημέρα σας.

Εχω έναν πλήρη φάκελο και θέλω να μου εκδώσετε άδεια κατεδάφισης.
- Παιδιά έχετε;
- Τι σημασία έχει αυτό;
- Είναι το σημαντικότερο, διότι με τόσους λίγους υπαλλήλους που έχουμε και τόσες χιλιάδες αιτήματα, μάλλον τα παιδιά σας θα χειριστούν την υπόθεση...


Καταργούνται ΟΛΑ τα μειωμένα εισιτήρια στον ΟΣΕ!!!

Χωρίς φοιτητικά, πολυτέκνων ή κάθε είδους εκπτωτικά εισιτήρια θα κινούνται πλέον τα τραίνα στη χώρα μας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη (7/10) στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από την 1η Γενάρη του 2011 καταργούνται κάθε είδους εκπτώσεις στα κόμιστρα, ειδικές τιμολογήσεις μεταφοράς καθώς και κάθε άλλη υποχρέωση... μεταφοράς επιβατών ή φορτίου με οικονομικούς όρους, με σκοπό το άμεσο κέρδος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν 1.600 από τον ΟΣΕ, μετά και τη συγχώνευση με την ΕΔΙΣΥ και 751 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το πλεονάζον προσωπικό μεταφέρεται σε κενή οργανική θέση προτίμησης του ενδιαφερόμενου σε Φορέα Υποδοχής.

Ο μεταφερόμενος συνδέεται με το Φορέα Υποδοχής με σχέση ή σύμβαση φύσης, μορφής, χαρακτηρισμού και διάρκειας όμοιας με αυτή που τον συνέδεε με την Εταιρία από την οποία μεταφέρθηκε, κατατάσσεται στο Φορέα Υποδοχής σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο ανάλογο με τα τυπικά του προσόντα και την πραγματική και αναγνωρισμένη προϋπηρεσία του σε οποιαδήποτε από τις Εταιρίες.

Η νέα δομή

Ο ΟΣΕ θα χωριστεί σε τέσσερις βασικές εταιρείες.

Στον ΟΣΕ, στον οποίο θα συγχωνευθεί και η ΕΞΙΣΥ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί να έχει και τη διοίκηση.

Ο ΟΣΕ θα ασκεί καθήκοντα διαχειριστή της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θα επιφορτιστεί με την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων, αστικών ή μη, του Οργανισμού, την αγορά ή πώληση ακινήτων, καθώς και την άσκηση κάθε είδους κτηματικών εργασιών και συναλλαγών.

Η ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβει τη μελέτη, δημοπράτηση, προμήθεια, κατασκευή, διοίκηση έργων σιδηροδρομικής υποδομής με των επ' αυτής σιδηροδρομικών συστημάτων.

Στις αρμοδιότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς και μεταφορών πάσης φύσεως με συστήματα σταθερής τροχιάς.
Οι περιουσίες της εταιρείας

Ο ΟΣΕ μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα, όλο το τροχαίο υλικό στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του το μεταβιβάζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων της σιδηροδρομικής υποδομής, περιέρχεται αυτοδικαίως κατά κυριότητα στο Δημόσιο.

Υπεύθυνη για την αποκλειστική διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση όλων των ακινήτων του ΟΣΕ θα είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία θα ακολουθεί πιστά τις εντολές της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Ως αντάλλαγμα το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΟΣΕ και της ΕΔΙΣΥ, ενώ παράλληλα διαγράφονται και όλα τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ και τον ΕΔΙΣΥ. Τα χρέη αυτά ανέρχονται σε περίπου 10,7 δισ. ευρώ.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο Το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίζεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

- Ενεργό Δίκτυο στο οποίο διενεργούνται σιδηροδρομικές μεταφορές.

- Δίκτυο υπό Κατασκευή, δηλαδή αυτό που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και μετά την ολοκλήρωση του θα διασυνδεθεί με το Ενεργό Δίκτυο.

- Ενεργό Δίκτυο σε Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας, στο οποίο εκτελούνται εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να

- Καταργημένο Δίκτυο στο οποίο δεν διενεργούνται σιδηροδρομικές μεταφορές και παύει να αποτελεί μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής.


Πηγή:apolitistosteki.blogspot.com
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_2889.html

Μπίζνες στον Αστακό μέσω Κατάρ κάνει ο Εφραίμ!!!

Μετά το real estate, μεγάλες μπίζνες και στο χώρο της ενέργειας κάνουν ο ηγούμενος Εφραίμ και η παρέα της μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα...
της Real News.

Η περίφημη Rassadel θα βγάλει κι άλλα χρήματα από το δημόσιο τη στιγμή που η υπόθεση Βατοπεδίου εξετάζεται σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland, μέλους της κοινοπραξίας APPC – Astakos Power Plan Consortium.

Η ανωτέρω κοινοπραξία έχει αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το έργο του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού, στο πλαίσιο της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό. Η γερμανική εταιρεία σύμφωνα με τη Real News ιδρύθηκε το 2006 με έδρα τη Φρανκφούρτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Στη μετοχική της σύνθεση βρίσκεται Έλληνας επιχειρηματίας ο Ι. Σ. και η Rassadel καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στην Προανακριτική Επιτροπή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το περιβαλλοντικό σκέλος της επένδυσης. Όπως λέει, είναι γνωστό ότι η επένδυση στον Αστακό ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οφέλη φυσικά για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων αυτής.


lamiareport.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_6911.html

Παντρεύτηκε και τις δυο μαζί γιατί δε μπορούσε να διαλέξει!!!


Ενας άνδρας στην Καμπότζη δεν μπορούσε να αποφασίσει ανάμεσα στην πρώην και στη νυν αγαπημένη του κι έτσι...
τις παντρεύτηκε και τις δυο ταυτόχρονα.


Η εφημερίδα «Koh Santepheap» κυκλοφόρησε με φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της από την πρωτότυπη τελετή με τον γαμπρό και τις ...δύο νύφες.


Μάλιστα, ο 28χρονος γαμπρός δήλωσε ότι «η κακή του μοίρα» ήταν να παντρευτεί και την 20χρονη νυν σύντροφό του, αλλά και την 21 ετών πρώην.


Παρότι στην Καμπότζη υπάρχει νόμος κατά της διγαμίας, η αστυνομία απαιτεί επίσημη καταγγελία προκειμένου να κινήσει τη διαδικασία ακύρωσης του γάμου.


Και όπως δήλωσαν αμφότερες οι νύφες, «δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο».

  http://neamadata.blogspot.com/2010/10/blog-post_2509.html#ixzz11yWuCoMe

Κίνα: Συνέλαβαν όσους χαίρονταν για το Νόμπελ!!!!


Ο κινεζικός Τύπος καταδίκασε την βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης του Λιού Σιαομπό, ενώ οι αντιφρονούντες που γιόρτασαν το γεγονός συνελήφθησαν, ανακοίνωσε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Την ίδια ώρα που οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την βράβευση του Λιού, η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες υποστηρικτές του που γιόρταζαν την Παρασκευή το
σημαντικό αυτό γεγονός, επισήμανε η οργάνωση Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα (CHRD) με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η εφημερίδα Global Times γράφει πως η επιτροπή των Νόμπελ "ατιμάστηκε" και πως το βραβείο "υποβαθμίστηκε σε ένα πολιτικό εργαλείο που υπηρετεί αντικινεζικά συμφέροντα". "Για μια ακόμα φορά η επιτροπή των Νόμπελ έδειξε την αλαζονεία και την προκατάληψή της απέναντι σε μια χώρα που έχει σημειώσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίας σημαντική πρόοδο στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα", επισημαίνει η εφημερίδα αναφερόμενη και στην βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης του Δαλάι Λάμα το 1989.

¨Κανείς από τους δύο (Νομπελίστες) δεν ανήκουν σε αυτούς που συνέβαλαν στην ειρήνη και την ανάπτυξη της Κίνας, τις τελευταίες δεκαετίες", υπογραμμίζει η εφημερίδα που πρόσκειται στο ΚΚ της χώρας. "Είναι προφανές πως το Νόμπελ Ειρήνης φέτος δόθηκε για να ερεθίσει την Κίνα, αλλά δεν θα το πετύχει. Η Κίνα θα αντισταθεί στις προσπάθειες επιβολής των δυτικών αξιών", καταλήγει το άρθρο.

Ο Λιού Σιαομπό, 54 ετών, ένας από τους συγγραφείς της "Χάρτας 08" μανιφέστου που ζητά τον εκδημοκρατισμό της Κίνας, εκτίει ποινή κάθειρξης 11 χρόνων με την κατηγορία της "απόπειρας ανατροπής του καθεστώτος".
Από χθες το βράδυ, όσοι αναζητούσαν στο Διαδίκτυο κάτι σχετικό με το "Νόμπελ Ειρήνης" ή το όνομα "Λιού Σιαομπό" δεν έβρισκαν τίποτε, τα SMS με το όνομα του Νομπελίστα δεν έφταναν στον προορισμό τους και λογοκρισία επιβλήθηκε στα ρεπορτάζ ξένων τηλεοπτικών δικτύων, όπως το CNN και το TV5 για τη βράβευσή του.

Κινέζοι διανοούμενοι τολμούν να χαιρετίζουν

Πάντως, επτά κινέζοι διανοούμενοι υπογράφουν επιστολή με την οποία συγχαίρουν τον Λιού Σιαομπό για το Νόμπελ Ειρήνης και το χαρακτηρίζουν "λάβαρο της μη βίας στην Κίνα". Τονίζοντας πως η Επιτροπή των Νόμπελ απένειμε το βραβείο στον κινέζο διαφωνούντα "για τις συνεχείς και μη βίαιες προσπάθειές του υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων", οι επτά διανοούμενοι εκτιμούν πως "η Κίνα πρέπει να αποφύγει μια βίαιη επανάσταση".

Το βραβείο "είναι μια ελπίδα και ένα στήριγμα για την ειρηνική μεταμόρφωση της Κίνας", επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η οικολόγος Ντάι Τσινγκ και ο οικονομολόγος Μάο Γιούσι.

"Στο θέμα της μεταρρύθμισης του πολιτικού συστήματος οι ηγέτες πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα που θα δείχνουν ότι είναι ειλικρινείς στις δεσμεύσεις τους για μια ειρηνική εξέλιξη", συνεχίζει η επιστολή.

"Ο Λιού Σιαομπό είναι το λάβαρο της μη βίας στην Κίνα. Θα συμβάλλει θετικά στην ειρηνική μεταμόρφωση της χώρας", υπογραμμίζουν. "Αυτή την στιγμή υπογράφουμε μόνο εμείς οι επτά, όμως πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα προστεθούν και άλλες προσωπικότητες σε αυτήν την έκκληση", τόνισε η Ντάι Τσινγκ.

 stakarfia
 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/10/blog-post_6997.html#ixzz11yTmC032

ΙΩΑΝΝΙΝΑ :ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ «τίποτα δεν πάει χαμένο» !!!

Στη λογική του «τίποτα δεν πάει χαμένο», το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το πρώτο στην Ελλάδα και το τρίτο παγκοσμίως που έχει προχωρήσει στην ανακύκλωση, με γνώμονα τη μηδενική παραγωγή απορριμμάτων.

  Ανάλογα συστήματα λειτουργούν στα Πανεπιστήμια «Imperial» στη Μεγάλη Βρετανία και ...