'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο χαρακτήρας του Έλληνα !!!!!!!!

1. Έχει εξαιρετικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του - Είναι απόλυτος, δεν δέχεται τη διαφωνία και προσπαθεί πάντα να επιβάλει την άποψή του με κάθε τρόπο..

2. Φαντασιώνεται τον εαυτό του ισχυρό και επιτυχημένο - Αν ήταν πρωθυπουργός, Αν είχε εξουσία, Αν η τύχη του χαμογελούσε.


3. Θεωρεί ότι είναι τόσο ξεχωριστός που αξίζει να βρίσκεται μόνο ανάμεσα σε "Επώνυμους" - Συχνάζει στο μπαράκι που πηγαίνει ο τάδε, ονειρεύεται διακοπές εκεί που βρίσκεται ο δείνα και θα κάνει οποιαδήποτε θυσία αρκεί να βρεθεί κοντά στους πλούσιους, τους διάσημους και τους ισχυρούς.


4. Επιθυμεί να τον θαυμάζουν, να τον φροντίζουν και να τον κολακεύουν διαρκώς - Θέλει να είναι πάντα πρώτος, διεκδικεί συνεχώς από το κράτος και την κοινωνία (αλλά ξεχνάει να δίνει) και πιστεύει όποιον του πουλάει όμορφα λόγια ακόμη κι αν είναι κούφια (κυρίαρχος λαός με αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο όπως έλεγε και ο μέγας ψυχολόγος Ανδρέας Παπανδρέου).


5. Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, προτεραιότητα και απόλυτη υποταγή στις επιθυμίες του - Η δική του περίπτωση είναι πάντοτε "διαφορετική" από των άλλων, παρακάμπτει τις ουρές στα φανάρια και μπαίνει πρώτος αδιαφορώντας για όσους περιμένουν υπομονετικά, ενώ γκρινιάζει συνέχεια και για το παραμικρό.


6. Εκμεταλλεύεται χωρίς δισταγμό τους συνανθρώπους του όποτε του δοθεί η ευκαιρία - Οι "άλλοι" είναι τα κορόιδα και εκείνος ο "έξυπνος".


7. Αδιαφορεί για τα αισθήματα και τις ανάγκες όσων βρίσκονται γύρω του - "Και τι με νοιάζει εμένα; Να κόψεις το λαιμό σου."


8. Φθονεί διαρκώς τους άλλους και πιστεύει ότι και εκείνοι αισθάνονται ακριβώς το ίδιο - Θεός: "Τέκνο μου θέλεις κι εσύ ένα γαϊδούρι όπως του γείτονά σου;" Έλληνας: "Όχι Θεέ μου, δεν χρειάζεται. Κάνε απλώς να ψοφήσει το δικό του."


9. Είναι εγωιστής, μεγαλομανής, με κρίσεις θυμού όποτε αμφισβητείται το αλάθητο ή η πρωτοκαθεδρία του.. "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ!";


ΠΗΓΗ:   http://www.blogotsarka.gr 

Πήγε για γέννα... και ανακάλυψε τον εραστή της γυναίκας του!!!!!

Aλλος ήταν ο «δράστης» της παρά φύση σεξουαλικής επαφής με την έγκυο γυναίκα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κόσμος» την περασμένη Παρασκευή! 

  Είχαμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες ενός περιστατικού στο Νοσοκομείου του Ρίου, όπου ο γιατρός φώναζε και έκανε ρεζίλι τον σύζυγο μίας εγκυμονούσης διότι παρατήρησε συχνή πρωκτική σεξουαλική επαφή, γεγονός που προκαλούσε πολλά προβλήματα στην εγκυμοσύνη! Και τελικά από τις...
φωνές του γιατρού αποδείχθηκε... ερωτική απιστία! Τσάμπα δηλαδή την πλήρωσε ο κακομοίρης ο σύζυγος. Ο οποίος, όπως είπε, δεν είχε αγγίξει την γυναίκα για οκτώ μήνες! Η κυρία, όμως, είχε βρει αλλού... ερωτική φωλιά! Αλλά ο εραστής της ήθελε και... «κόλπα», χωρίς να γνωρίζει πως η συνεχής τέτοιου είδους επαφή προκαλεί προβλήματα, ακόμη και το ενδεχόμενο η γυναίκα να «ανοίγει» με κατεύθυνση τον πρωκτό! Δεν μάθαμε τη συνέχεια, όμως, ο σύζυγος σίγουρα άρχισε να αμφισβητεί και κατά πόσο το παιδί είναι δικό του!
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τους γυναικολόγους η συχνή σεξουαλική επαφή με τον πρωκτό, προκαλεί ρήξη του δακτυλίου και πολλά προβλήματα στη γυναίκα! «Ένας γυναικολόγος μπορεί εύκολα να καταλάβει αν αυτό γίνεται συχνά στο ζευγάρι, κάτι που προφανώς κατάλαβε και ο συνάδελφός μου. Αλλά σ' αυτή την περίπτωση, της γέννας, τα πράγματα είναι σαφώς πιο σοβαρά. Γιατί η συχνή πρωκτική επαφή στην περίοδο της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα όταν η εγκυμοσύνη είναι προχωρημένη, φέρνει ακόμη περισσότερα προβλήματα», δήλωσε στον «Κόσμο» γνωστός Πατρινός γυναικολόγος.


dinatos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Οι ρώσοι κατασκεύασαν αόρατο αεροπλάνο!!!

Επίδειξη δύναμης έκαναν Πούτιν και Μεντβέντεφ στους αμερικανούς αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού η...ρωσική πολεμική μηχανή κατάφερε να κατασκευάσει τελευταίας τεχνολογίας πολεμικό αεροσκάφος που είναι αόρατο από τα ραντάρ.

Πρόκειται για μαχητικό πέμπτης γενιάς της εταιρείας «Σουχόι», το πρώτο καινούργιο ρωσικό μαχητικό μετά από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, το οποίο πολλοί θεωρούν ότι...


αποτελεί την ρωσική απάντηση στο αμερικανικό «Raptor F-22».



Η Μόσχα ανακοίνωσε μάλιστα ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου «αόρατου» στα ραντάρ αεροσκάφους στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι «το αεροσκάφος είχε καταπληκτικές επιδόσεις» και υποστήριξε ότι «όλες οι προσδοκίες μας από αυτή την πρώτη πτήση επιβεβαιώθηκαν».


Το νέο «Σουχόι» μπορεί να κινείται αόρατο στα ραντάρ με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του ήχου. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να πλήττει ταυτόχρονα πολλούς στόχους. Στην παρθενική του πτήση, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης Κομσομόλσκ στη ρωσική Απω Ανατολή, παρέμεινε στον αέρα για περίπου 47 λεπτά και επέστρεψε στη βάση του.


ΠΗΓΗ:   http://dinatos.blogspot.com 

Έχεις λεφτά; Απέδειξε που τα βρήκες αλλιώς δεσμεύονται !!!!

ΕΝΟΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, προβλέπονται αυστηρές διατάξεις για το «πόθεν έσχες».
Συγκεκριμένα θα προβλέπεται ότι το βάρος της απόδειξης για τη νομιμότητα απόκτησης κεφαλαίων που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα το έχουν πλέον οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι και όχι οι φορολογικές αρχές.
Οι ελεγχόμενοι, δηλαδή, θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τον τρόπο απόκτησης των εσόδων τους και ότι αυτά προήλθαν από νόμιμες δραστηριότητες.
Εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι....

πρόκειται για βρώμικο χρήμα, και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων του, το ποσό αυτό θα φορολογηθεί ως εισόδημα με συντελεστή 45%.

Διαφορετικά, και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα είναι προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι φορολογικές αρχές αυτομάτως θα τα κατάσχουν επιβάλλοντας και τα σχετικά πρόστιμα στον υπόχρεο φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγείται στις εισαγγελικές αρχές.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα συστήσει Φορολογικά Δικαστήρια με απώτερο σκοπό την επίσπευση εκδίκασης μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις, πολλές από τις οποίες μπορεί να εκδικασθούν μετά 5-10 χρόνια.
Στο μέτωπο της φοροδιαφυγής στις μαρίνες οι υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχωρούν στη δέσμευση 2.500 σκαφών αναψυχής μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν συστήσει εικονικές ναυτιλιακές εταιρείες για να γλιτώνουν φόρους.


http://www.skai.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://news24gr.blogspot.com

Το δόλιο ξύπνημα του εφιάλτη ενός εμφυλίου...!!!

  • Ποιοί, και γιατί "βλέπουν" πραξικόπημα και εμφύλιο στην Ελλάδα;
  • Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση Παπανδρέου στις φήμες και δηλώσεις που γίνονται;
  • Ποιοί θέλουν να τρομοκρατήσουν και να ενοχοποιήσουν τους Έλληνες πολίτες;

Και ξαφνικά, χωρίς καμία αιτιολόγηση, κάποιοι άρχισαν να μιλούν για σύγκρουση, εμφύλιο και πραξικόπημα στην Ελλάδα!!! Όλως τυχαίως, οι κάποιοι προέρχονται από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και από εφημερίδες στην Ευρώπη… Όλως τυχαίως, οι «πηγές» της τρομερής «πρόγνωσης» αποτελούν και τον κύριο στόχο μίας τέτοιας εξέλιξης μέσα στην Ελλάδα. Στο φυσιολογικό ερώτημα: Και πως μπορούν αυτοί να γνωρίζουν κάτι που ακόμη ούτε στον ορίζοντα διαφαίνεται…; Η απάντηση δεν υπάρχει, εκτός και αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μυστικές υπηρεσίες που δρουν προκειμένου να δημιουργήσουν τις συνθήκες ή ακόμη και να «στήσουν» γεγονότα που θα επαληθεύσουν τους «προγνώστες – προφήτες»…
Γεγονός είναι πως οι κρατούντες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την δολιοφθορά της χώρας. Και σε αυτή τους την αγωνιώδη προσπάθεια χρησιμοποιούν κάθε μέσο, θεμιτό και κυρίως αθέμιτο.
Επί μήνες τώρα, ακούγαμε αποσπασματικά για περίεργες δηλώσεις ανύπαρκτων πολιτικών (π.χ. Τζάκρη: Τον Σεπτέμβριο θα γίνει κόλαση), οι οποίες προκαλούσαν άλλες φορές σκεπτικισμό και άλλες φορές ελαφρά μειδιάματα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, γνωρίζοντας πως τα ψέματα τελείωσαν, γνωρίζοντας πως ο κυρίαρχος λαός έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την πορεία και τους σχεδιασμούς του θλιβερού κυβερνητικού επιτελείου και της τρόικας, αποτολμά το παράδοξο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους φίλους της από το εξωτερικό, αλλά και εκείνους τους μηχανισμούς ψυχολογικής προπαγάνδας που καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν τόλμησε ποτέ να χρησιμοποιήσει.
Μπροστά στον όλεθρό του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτρέπει (αφού δεν έχει δώσει καμία απάντηση) να «γεννιούνται» φήμες και άρθρα που απειλούν την χώρα με εμφύλια σύρραξη. Γνωρίζοντας οι κρατούντες την εξουσία πως ο βηματισμός του λαού για σύγκρουση με τους δολιοφθορείς της χώρας έχει ξεκινήσει, αποφάσισαν να εγείρουν θλιβερές μνήμες από το παρελθόν της χώρας. Σε μία προσπάθεια να ενοχοποιήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια αποτίναξης τους αιμοβόρου μηχανισμού (ΔΝΤ και τρόικας), δεν διστάζουν οι έξωθεν καλοθελητές να κατηγορήσουν το θύμα επειδή αντιστέκεται, φέρνοντάς του στη μνήμη εικόνες και γεγονότα, από ένα παρελθόν που το ίδιο σύστημα είχε δημιουργήσει και τότε (όλως παραδόξως κάποιος Παπανδρέου είχε παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο αποτροπιαστικό εμφύλιο αιματοκύλισμα της χώρας στο τέλος της δεκαετίας του 1940).
Η έξυπνη τακτική, που χρησιμοποιούν οι μηχανισμοί ψυχολογικού πολέμου, αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, αφού στην περίπτωση που οι πολίτες δεν φοβηθούν, τότε οι μηχανισμοί αυτοί αδίστακτα θα ενεργοποιήσουν προβοκατόρικες ενέργειες (πιθανότατα αιματηρές) για να σταματήσουν την δίκαιη οργή… Με απλά λόγια, δημιουργούν τις συνθήκες για σύρραξη, προκαλούν γι αυτήν, προκειμένου να φοβίσουν και να γεμίσουν με ενοχικά σύνδρομα τα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την υπάκουη (στην τρόικα) παρέα του. Προκαλούν οι θύτες, για να φοβηθεί το θύμα… Προκαλούν όμως επειδή φοβούνται την πιθανότητα λαϊκής εξέγερσης, την οποία δεν θα μπορούν να ελέγξουν. Έτσι, επιλέγουν την άτυπη σύρραξη με χαρακτηριστικά ψυχολογικού πολέμου, έχοντας προφανώς σχεδιάσει και το επόμενο βήμα της κανονικής σύρραξης που οι ίδιοι οι θύτες θα στήσουν, θα ξεκινήσουν και με τους ανθρώπους τους θα ελέγχουν… Δεδομένου της (τραγικής) ανυπαρξίας πολιτικής ηγεσίας που θα αναλάβει την ευθύνη για την αποτίναξη των δεσμών της τρόικας, οι ζοφεροί εγκέφαλοι που εμπνεύστηκαν την επίθεση στην Ελλάδα, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν και αίμα, για να γίνει πειστικότερος ο φόβος στους πολίτες.
Ξυπνούν σήμερα έναν εθνικό εφιάλτη και τον χρησιμοποιούν λεκτικά… Χωρίς φραγμούς… Κι αυτό γιατί ζούνε τον δικό τους εφιάλτη, που ξέρουν πως πλησιάζει, εκτός και αν προλάβουν να κερδίσουν χρόνο ή αν δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάγκη μεταβολής του υπάρχοντος πολιτεύματος λόγω… εσωτερικών κινδύνων…
Αυτό είναι και το τελευταίο μέρος του σατανικού σχεδίου των αφεντικών του πρωθυπουργεύοντα, νέου Τσολάκογλου, Γιώργου Παπανδρέου. Σκοπεύουν να πάρουν τα πάντα από τη χώρα. Και σε αυτή τους την προσπάθεια θα αποτολμήσουν τα πάντα. Βλέπετε, γι αυτούς δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως σε πολύ λίγο καιρό θα είναι για όλους εμάς. Γι αυτούς τους μισάνθρωπους (βλ. τρόικα) είναι θέμα κέρδους, είναι θέμα «τιμής» να τσακίσουν μία χώρα παραδειγματικά (και εξάγοντας φυσικά τα ανάλογα συμπεράσματα για πιθανή χρήση του colpo grosso στο μέλλον)… Τα αφεντικά του Γιώργου Παπανδρέου, θα φύγουν από τη χώρα όταν οι ίδιοι το αποφασίσουν (και δεν θα έχει μείνει τίποτε για τους πολίτες)… Εκτός εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να τους διώξουν με τις κλωτσιές ή αποφασίσουν να τους δικάσουν για εγκλήματα κατά του έθνους…
Όπως και να έχει, οι φίλοι του συστήματος αποφάσισαν να βοηθήσουν από το εξωτερικό, για να ξεκινήσει ένα άλλο επίπεδο πολέμου κατά του Ελληνικού λαού… Ενός πολέμου που θα χτυπήσει τα ενοχικά – φοβικά σύνδρομα (κανείς Έλληνας σήμερα δεν θέλει να αντιμετωπίσει τον συμπολίτη του), με απώτερο στόχο να υποδουλωθεί ο Ελληνικός λαός στο πνεύμα του και στην αγωνιστικότητά του… Γεγονός είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου τόλμησε να κάνει το ίδιο μέσω της «Κοινωνικής Μηχανικής», τοποθετώντας απέναντι απεργούς με πολίτες και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντά τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθώντας την τακτική του λύκου, ξεμοναχιάζοντας και στη συνέχεια επιτιθέμενος σε μία εργατική τάξη ή κοινωνική ομάδα, προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες συγκρουσιακές, αλλά δεν τα κατάφερε. Θέλετε η παράδοξη «υπομονή» και «αδιαφορία», θέλετε η εγωκεντρική μεταβολή του κοινωνικού ιστού, το σχέδιο οδηγήθηκε σε απαξίωση. Και αυτή ακριβώς η παράδοξη συμπεριφορά των Ελλήνων, οδήγησε στην μεταβολή των σχεδίων των κρατούντων, στην επιτάχυνση διαδικασιών και στην δημιουργία –πλέον- ακραίων συνθηκών (έστω και εικονικά) στο ίδιο το κράτος…
Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν πως η εξουσία φοβάται… Τρέμει τον Έλληνα πολίτη, αφού ακόμη δεν έχει γνωρίσει κανενός είδους «ξέσπασμα» ή «απειλή» από αυτόν… Και η εξουσία τρέμει, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως εάν δεν υπάρξουν μικρές δόσεις εκτόνωσης, όταν θα υπάρξει η έκρηξη θα είναι όχι μόνο μη ελεγχόμενη, αλλά και άκρως επικίνδυνη για όσους εκπροσωπούν κάθε μορφή εξουσίας θα βρίσκονται εντός της χώρας… Έτσι, εκείνοι στους οποίους δεν χρωστάει ο Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισαν να σπείρουν τον τρόμο για να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο όλεθρό τους…
Οι μάσκες έχουν πέσει ολοκληρωτικά, εμφανίζοντας το πραγματικό πρόσωπο, του τρόμου, που επιθυμούν να επιβάλουν στην Ελλάδα, διακαώς, όλοι αυτοί που αυτοδιαφημίζονται πως "θέλουν να μας σώσουν"...
Τραγική ειρωνεία; Το πρόσωπό τους, είναι και ο καθρέφτης της πανικόβλητης ψυχής τους...

Κωνσταντίνος

Όταν ακυρώνεται ένας πρωθυπουργός

Πέντε χρόνια χρειάστηκε ο … Κώστας Καραμανλής για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται ο σημερινός πρωθυπουργός. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρειάστηκε ούτε ένα για να φτάσει στην σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα για τον πρωθυπουργό μιας χώρας έστω και της Ελλάδας.
Γράφουμε αλλού για την πρωτοφανή στα χρονικά άρνηση κορυφαίων στελεχών ενός κόμματος να πειθαρχήσουν στον επικεφαλής μιας κυβέρνησης που εξελέγη πριν από λίγους μήνες με συντριπτική διαφορά από την Αντιπολίτευση, για τον λόγο ότι φοβούνται πως δεν θα εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η πολιτική σταδιοδρομία τους θα σταματήσει εκεί – http://www.antinews.gr/?p=60400
Το κύρος του κ. Παπανδρέου έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα και από την δημόσια διαπραγμάτευση μέσω …. Πεταλωτή και διαρροών με τους πολιτικά υφισταμένους του και από τα “όχι” που εισέπραττε μέχρι αργά χθες το βράδυ.
Και οι προτάσεις που ανακοίνωσε προ ολίγου επιβεβαιώνουν την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται. Πρόκειται για Επιλογές ήττας του ΠΑΣΟΚ, με δανεικό προσωπικό. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια, αποφεύγοντας να εκτεθούν στην λαϊκή ετυμηγορία.
Αποδεικνύεται και κάτι άλλο: Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός αυτής της τραγικής ομάδας που μας κυβερνά εν ονόματι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τάξης είναι η νομή της εξουσίας. Όσοι είπαν “όχι” στον Γιώργο Παπανδρέου δεν το έκαναν μόνο επειδή φοβούνται πως δεν θα εκλεγούν. Το έκαναν και επειδή δεν θέλουν να απολέσουν την υπουργική καρέκλα τους, επειδή στο βάθος του μυαλού τους γνωρίζουν ότι δεν θα ξαναβρεθούν εκεί.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, η ηγετική ομάδα που κατάφερε να φέρει τον Γιώργο στην εξουσία (με την βοήθεια του ξένου παράγοντα και την απίθανη λασπολογία εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης) σπαράσσεται σε μια εξίσου πρωτοφανή διαμάχη εξουσίας.
Επικεφαλής των δύο αντίπαλων ομάδων είναι της μίας ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ραγκούσης που διεκδικεί ρόλο “αντ’ αυτού” στον επικείμενο ανασχηματισμό και της άλλης ο πολυπράγμων Χάρης Παμπούκης.
Όπως σημειώνει το “Βήμα”, “αυτή δεν είναι σύγκρουση αλλά υπόγεια πυρηνική δοκιμή» λένε στις ιδιωτικές τους συζητήσεις πολλοί υπουργοί”. Στο ένα στρατόπεδο, στο πλευρό του κ. Ραγκούση συντάσσονται οι κκ. Π. Γερουλάνος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας και Γ. Παπακωνσταντίνου. Τις απόψεις του κ. Παμπούκη υιοθετούν ο κ. Θ. Πάγκαλος, αλλά και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη. Η μέχρι πρότινος νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γλυκερία Σιούτη ήταν το πρώτο θύμα αυτού του πολέμου καθώς ήταν επιλογή του κ. Παμπούκη.
Τι σημαίνει, μεταξύ άλλων, αυτή η ονοματολογία; Ότι έχει διχαστεί και η … οικογένεια Παπανδρέου. Το κατάφερε κι αυτό ο Γιώργος. Επειδή, ως γνωστόν, ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου στηρίζει τον κ. Παμπούκη και επιτέθηκε πρόσφατα δημοσίως στον κ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ:   http://www.antinews.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΤΩΝ... 69 !!!

Μεγάλωσε αλλά το όνειρό του δεν ξεθώριασε στην πορεία. Σε ηλικία 69 ετών ο Γιάννης Μπουτάρης θα παλέψει για μια θέση στον ήλιο. Πολύ μεγάλος για να δώσει όραμα σε μια πόλη που έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους. Ωστόσο, έχει αρκετά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να... 
προβληθούν από την θετική τους πλευρά. Είναι σοβαρός. Ξέρει καλά την αγορά. Δεν είναι σκληροπυρηνικός ΠΑΣΟΚος. Διαθέτει παιδεία. Στην ηλικία τα χαλάει. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε βγει στην σύνταξη. Στην πολιτική όμως ισχύουν άλλα δεδομένα...

Οι έφηβοι που κοιμούνται λίγο ... παχαίνουν !!!!

Οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες τη νύχτα, παχαίνουν πιο εύκολα, καθώς τρώνε περισσότερες τροφές με λιπαρά και πιο πολλά σνακ, σε σχέση με όσους κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες το βράδυ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό την δρα Σούζαν Ρεντλάιν του νοσοκομείου Μπρίγκαμ και του Ιατρικού κέντρου Μπεθ Ίσραελ της Βοστώνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσε ότι ο λιγοστός ύπνος μπορεί να επιφέρει χρόνιες αλλαγές στη διατροφή των νέων, αυξάνοντας, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και της παχυσαρκίας, ειδικά όσον αφορά τα κορίτσια, καθώς -για λόγους που οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει- τα

αγόρια δεν φαίνεται να χαλάνε εξίσου τη διατροφή τους, εξαιτίας του ανεπαρκούς ύπνου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ο λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του πάχους, όμως η νέα έρευνα δείχνει από πού προέρχονται οι πρόσθετες θερμίδες. Η αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών φαγητών, τα οποία έχουν πολλές θερμίδες, καθώς και η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, που αποτελούν παρεπόμενο του μικρής διάρκειας ύπνου, οδηγούν σε συσσώρευση λίπους στο σώμα των νέων.


Οι ερευνητές μελέτησαν 240 νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών, που για ένα χρονικό διάστημα φορούσαν στον ύπνο τους μια ειδική συσκευή περασμένη στον καρπό του χεριού τους, ενώ παράλληλα καταγραφόταν η ημερήσια λήψη θερμίδων από τη διατροφή τους.


Η μελέτη βρήκε ότι όσοι νέοι κοιμούνταν λιγότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 2,2% περισσότερες θερμίδες από λίπη και 3% λιγότερες θερμίδες από υδρογονάνθρακες, σε σχέση με τους νέους που κοιμούνταν περισσότερες από οκτώ ώρες.


Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος για την υγεία μπορεί σχετικά εύκολα να μειωθεί, καθώς κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου μειώνει κατά 21% τις πιθανότητες ο νέος να φάει ένα σνακ με πολλά λιπαρά.


Μόνο ένα στους τρεις νέους (ποσοστό 34%), που συμμετείχαν στην έρευνα, κοιμούνταν πάνω από οκτώ ώρες κατά μέσο όρο τις νύχτες, ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου εκτιμά ότι οι έφηβοι χρειάζονται τουλάχιστον εννέα ώρες βραδινού ύπνου, για να νιώθουν την άλλη μέρα ξεκούραστοι και σε εγρήγορση.


ΠΗΓΗ:  

Σκαραμαγκάς: Γερμανοί πωλούν, Αραβες αγοράζουν, Ελληνες πληρώνουν!!!

Εμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου κρύβεται πίσω από τη συμφωνία μεταβίβασης του 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Thyssen Krupp Marfine στην Abu Dhabi Mar.
 
Νέοι και παλαιοί ιδιοκτήτες επιζητούν -επ' ωφελεία τους- διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο, μαξιλάρι δανείων και απαλλαγές από ρήτρες. Προς τούτο, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος επιζητεί ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση, καθώς το Δημόσιο σ' αυτή τη συναλλαγή των δύο μερών (Γερμανών - Αράβων) δεν θα είναι μόνο τριτεγγυητής, αλλά και χρηματοδότης, και εγγυητής εν τέλει της βιωσιμότητας του πολύπαθου ναυπηγείου.
Η διελκυστίνδα που μετέθεσε την οριστική συμφωνία πώλησης για τις 30 Σεπτεμβρίου, σχεδόν ένα εξάμηνο μετά το Frame Agreement της 18ης Μαρτίου 2010, σχετίζεται με τα βάρη που θα αναλάβει το Δημόσιο ένεκα της ιδιοκτησιακής αλλαγής, τα οποία θα αποτυπώνονται σε συμφωνητικό που πρέπει να εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα δύο μέρη που θα συνυπάρχουν μετοχικώς έχουν ζητήσει: .....

* Τη διαγραφή ποινών ρητρών από καθυστερήσεις για την παράδοση υποβρυχίων,

* Την αποδέσμευση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης,


* Την παροχή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια που θα συναφθούν,


* Τη ρητή δέσμευση για νέες παραγγελίες υποβρυχίων, όπως ο «Παπανικολής», και


* Ενα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών άνω των 600 εκατ. ευρώ για εκτελούμενες συμβάσεις,



* Την απαλλαγή του ναυπηγείου από τα πρόστιμα των 300 εκατ. ευρώ, που η Ε.Ε. έχει επιβάλει, εξαιτίας αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων.


Η νέα δημοσιονομική βόμβα που θα έλθει σύντομα προς έγκριση από τη Βουλή είναι βεβαρημένη και με τις αποκαλύψεις περί χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων, την περίοδο της παραγγελίας των υποβρυχίων τύπου 214, από εταιρείες ελεγχόμενες από τις HDW - Ferrostal, πρώην ιδιοκτήτριες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και από το σκάνδαλο της Siemens που είχε, σε σύμπραξη με τα ναυπηγεία, μεγάλο μερίδιο από τις προγραμματικές τού τροχαίου υλικού του ΟΣΕ και των ΗΣΑΠ. 

 

Της Αριστέας Μπουγάτσου

http://citypress-gr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Σκόπια: Νέα πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας για διεθνή προπαγάνδα...!!

Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας από τους Σλάβους που κατοικούν στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματά της, που έχουν την πρόσκαιρη ονομασία «πΓΔΜ», συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Νέο ιστορικό βιβλίο παρουσίασαν χθες τα ‘σλαβικά μαργαριτάρια’ που είναι γνωστά για το μίσος τους προς την Ελλάδα.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα (ένας εκ των τριών ανήκει στη διασπορά της Αμερικής) , τιτλοφορείται “Macedonian in ancient times” και οι συγγραφείς του είναι οι : ACAD. ANTONIJE ŚKOKLJEV-DONĆO , SLABE NIKOLOVDKI-KATIN και RISTO STEFOV (CHRIS STEFOU).

Στην παρουσία του βιβλίου, μάλιστα...
τονίστηκε ότι γράφηκε για μαθευτεί η αλήθεια, όχι τόσο στο κρατίδιο τους, αλλά έξω από αυτό, ώστε να μάθει ο κόσμος την ‘όλη αλήθεια’ για τον Φίλιππο τον Β’ και τον Αλέξανδρο το Μακεδόνα. Να πληροφορηθεί, δηλαδή, για την καταγωγή του Μακεδονικού Βασιλείου ότι δεν είχε ελληνική καταγωγή αλλά …σλαβική και ήταν η ιστορία των …προγόνων τους.

«Νέα περιστατικά για την αρχαία Μακεδονία, θα τοποθετηθούν εμπρός στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα», γράφει το σχετικό δημοσίευμα και συνεχίζει

«σε αυτό το έργο δεν γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου από τους συγγραφείς, που πολλοί πιστεύουν ότι ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας ήταν Έλληνας και οι Μακεδόνες ήταν ελληνικής προέλευσης»

Επιδιώκουν να αποδείξουν με νέα στοιχεία, όπως υποστηρίζουν, τα οποία έχουν λάβει από την ελληνική μυθολογία, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και ούτε οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου είχαν καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

Γλώσσα, μάλιστα των αρχαίων Μακεδόνων, ήταν η ‘δημώδης αιγυπτιακή’, όπως παρουσιάστηκε σε επιγραφή της Αιγύπτου που ήταν γραμμένη στην αιγυπτιακή ιερατική, στην ελληνική και τη δημώδη αιγυπτιακή, γνωστή ως ‘Rosetta Stone’.

Οι Σλάβοι, της «πΓΔΜ», δεν φθάνει που κατακλέβουν και παραποιούν την ελληνική Ιστορία, απλώνουν τα αρπακτικά χέρια τους να κλέψουν και την αιγυπτιακή ιστορία.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Από το http://echedoros-a.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://taxalia.blogspot.com

Είναι δυνατόν; Τρίτη φορά αυξήσεις στα διόδια, μέσα στον ίδιο χρόνο!!!

Αναπροσαρμογές στο χάρτη των σταθμών των διοδίων σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, αλλά και τσουχτερά αντίτιμα περιμένουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν μεγάλους οδικούς άξονες για τις μετακινήσεις τους.
 
Πιο αναλυτικά, σε ισχύ αναμένεται να τεθούν περί τα μέσα στον Σεπτεμβρίου, οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό.


Δύο ακόμα σταθμοί. ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο έχουν δρομολογηθεί να κατασκευαστούν μέσα στον τρέχον έτος.
Το τοπίο τω διοδίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Πελοπόννησος. Σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% στους δύο σταθμούς διοδίων που λειτουργεί προχωρά η αρμόδια εταιρία. Αν παλιά η τιμή διέλευσης για ένα Ι.Χ. ήταν 1,40 ευρώ, στο μέλλον θα εκτιναχθεί στα 2,30 ευρώ για το Σπαθοβούνι και στα 2,20 για τη Νεστάνη.



Για τα βαρέα οχήματα η τιμή αυξάνεται στο Σπαθοβούνι από 5,10 ευρώ στα 8,20 ευρώ και στη Νεστάνη από 4,90 στα 7,80 ευρώ.


Στον ίδιο οδικό άξονα αναμένεται να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός διοδίων μέσα στο έτος. Πρόκειται για τον σταθμό Ασέας, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολης - Αθήναιου, μήκους 12 χιλιομέτρων.


Μαλιακός. Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου του νέου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα (κοντά στις Θερμοπύλες. Ο σταθμός είναι έτοιμος καθώς το ολοκληρωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία «Νέα Οδός».


Εγνατία. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των έργων της Εγνατίας, καθώς η τελική ημερομηνία παράδοσης τους έργου δεν έχει ανακοινωθεί. Τα
Ωστόσο, αύξηση θα υποστούν και αυτοί οι σταθμοί διοδίων, με τα διόδια Μαλγάρων να εκτοξεύονται στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα, ενώ ανάλογη θα είναι και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης.


 http://news247.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://lamogios.blogspot.com

Παραδέχεται μυστική διπλωματία με την Τουρκία ο Γ.Παπανδρέου! - "Mιλάμε οκτώ χρόνια εμπιστευτικά"!!!!

Επικίνδυνα ... ειλικρινής ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, παραδέχεται μυστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδος και Τουρκίας για το status quo του Αιγαίου, οι οποίες ξεκίνησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών το 2002. 

 Πρόκειται για τους περίφημους «γύρους διερευνητικών επαφών», οι οποίοι έχουν φτάσει αισίως τους 46 (!) ενώ σε απάντηση που δίνει σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή παραδέχεται ότι «το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι εμπιστευτικό και δεν κρατούνται πρακτικά»! Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δηλώνει ότι επί οκτώ χρόνια συζητούμε με την Τουρκία, πρακτικά τις απαιτήσεις της, αφού η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία πέρα από την απλή ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας και δεν τυρούνται πρακτικά συζητήσεων!
Δηλαδή οι διαπραγματευτές του έτους 2010 θυμούνται τις συζήτησαν το 2002 ή το 2003 οι τότε διαπραγματευτές ή η ομάδες του υπουργείου Εξωτερικών επί ημερών Ν.Μπακογιάννη (επί υπουργίας Π.Μολυβιάτη στο ΥΠΕΞ, οι «γύροι» είχαν «παγώσει» σε μεγάλο βαθμό), ξέρουν τι συζήτησαν οι ομάδες του Γ.Παπανδρέου το 2002-2004. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι τεράστιο.
Η θέση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου, πρακτικά είναι έωλη. Φυσικά και διατηρούνται πρακτικά, πιθανόν να μην συνυπογράφονται, αλλά διατηρούνται από την κάθε πλευρά. Και μάλιστα ατύπως συμφωνούνται. Αλλά μια τέτοια παραδοχή θα προκαλούσε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή με όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η αποκάλυψη των όσων τερατωδών σε βάρος της χώρας συζητούνται  στους περίφημους «γύρους διερευνητικών επαφών».
Αλλά και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ομολογείται ευθέως ότι το περιεχόμενο "είναι εμπιστευτικό και δεν κρατούνται πρακτικά".
Τι σημαίνει «εμπιστευτικό περιεχόμενο»; Από πότε είναι εμπιστευτικές και μη ανακοινώσιμες οι συζητήσεις που γίνονται με μία χώρα η οποία έχει θεσμοθετήσει τις αναθεωρητικές θέσεις της κατά των ελληνικών συνόρων, διεθνών συμφωνιών κλπ;
Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει και σε ποια θεσμικά κείμενα περιλαμβάνεται πρόβλεψη μυστικής διπλωματίας με μία χώρα που σε επίπεδο λόγων και κυρίως πράξεων, συνιστά κορυφαία απειλή για την Ελλάδα, είναι άγνωστο.

Ας δούμε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου:
«Η ελληνική πολιτική ως προς ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι διαχρονικά σταθερή, με αποκλειστικό στόχο την επίλυση του με βάση το Διεθνές Δίκαιο, χρησιμοποιώντας τα μέσα ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών που απορρέουν από τον Χάρτη
των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Εν προκειμένω, το αντικείμενο της νομικής διαφοράς με την Τουρκία έγκειται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε δύο συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή αφενός στη θαλάσσια προέκταση της συνοριακής γραμμής στη Θράκη και αφετέρου μεταξύ των τουρκικών ακτών και των πλησίον αυτών ελληνικών νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και στη Δωδεκάνησο, λαμβανομένου βεβαίως υπόψη ότι, βάσει του άρθρου 121 της Σύμβασης για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982 (UNCLOS) το οποίο ενσωματώνει εθιμικό δίκαιο, τα νησιά δικαιούνται υφαλοκρηπίδας, η οποία καθορίζεται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της Σύμβασης όπως αυτές εφαρμόζονται στις ηπειρωτικές περιοχές.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας υφίστανται εξ αρχής και αυτοδικαίως (άρθρο 77 παρ. 3 UNCLOS), δεν απαιτείται δηλαδή ρητή διακήρυξη του ελληνικού κράτους για την άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων.
Περαιτέρω, σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές έχουν στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της διαφοράς. Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση επιδίωξε την εντατικοποίηση των
διερευνητικών επαφών, έχοντας ως βασικό σκοπό την ολοκλήρωση τους ώστε να μην αποτελέσουν μία αέναη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι διερευνητικές επαφές έχουν ξεκινήσει από το 2002 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 45 γύροι (σ.σ.: είχαμε και έναν «γύρο» ακόμα στο μεταξύ, δηλαδή 46), με τον τελευταίο να έχει λάβει, χώρα στις 19 Ιουλίου 2010 στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος, από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές το περιεχόμενο των συζητήσεων να είναι εμπιστευτικό και να μην κρατούνται πρακτικά».
Να σημειώσουμε εδώ κάτι άλλο το οποίο πιθανότατα να είναι και «εκφραστική ανεπάρκεια», αλλά σε τέτοιους καιρούς όλα είναι πιθανά: Στην απάντηση αναφέρεται επι λέξει: «...μεταξύ των τουρκικών ακτών και των πλησίον αυτών ελληνικών νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και στη Δωδεκάνησο...». Δηλαδή η Δωδεκάνησος δεν περιλαμβάνεται με σαφήνεια μεταξύ των «ελληνικών νησιών», αλλά μεσολαβεί ένα «...καθώς και στη...», ενώ θα αρκούσε μία διατύπωση όπως «...και της Δωδεκανήσου».
Την ερώτηση και αίτηση κατέθεσης εγγράφων τις είχαν καταθέσει στις 29 Ιουλίου οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος, σε σχέση με το ζήτημα του καθορισμού της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αφορμή για την παρέμβαση του ΚΚΕ είχαν αποτελέσει δηλώσεις του ατιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, με τις οποίες περιόριζε την
ελληνική υφαλοκρηπίδα μόνο στα αβαθή (μέχρι 200 μέτρα βάθος!) του Αιγαίου. Η γνωστή και ως «υφαλοκρηπίδα του ροφού»
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απάντησαν γραπτά. Την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών υπογράφει ο πρωθυπουργός υπό την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας γίνονται στη βάση των όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
Οπως όμως αποκαλύπτει το ΥΠΕΞ, «οι διερευνητικές επαφές έχουν ξεκινήσει από το 2002 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 45 γύροι, με τον τελευταίο να έχει λάβει χώρα στις 19 Ιουλίου 2010 στην
Κωνσταντινούπολη. Από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές το περιεχόμενο των συζητήσεων να είναι εμπιστευτικό και να μην κρατούνται πρακτικά».
Στη δική του απάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να «μαζέψει» την απίστευτη δήλωση Πάγκαλου και σημειώνει ότι «η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει οριστεί στη Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι του 1982» και ότι «ισχύει η αρχή της μέσης γραμμής και ισχύουν οι κανόνες οριοθέτησης, οι οποίοι έχουν νομολογηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Και καταθέτει ως έγγραφα την απάντηση που έδωσε στο ... defencenet.gr και στον «Ριζοσπάστη» σε συνέντευξη Τύπου!
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούσαν να μάθουν «αν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνιστούν νέα προσέγγιση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας κατά τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση κατά παρέκκλιση και απεμπόληση των όσων προβλέπονται από το
Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 στα άρθρα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα (άρθρο 76-Ορισμός της υφαλοκρηπίδας και άρθρο 77-Δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα)».
Παράλληλα, απαιτούσαν από την κυβέρνηση «να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα ή τα πρακτικά των συνομιλιών μεταξύ της ελληνοτουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πιάσε με αν μπορείς!!!!!!!!

Η κρυφή γοητεία της παρανομίας, άντε…της ήπιας παρανομίας, είναι τόσο ισχυρή, που κανένα φλερτ νομιμοποίησης – όσο δελεαστικό κι αν φαντάζει – δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Τον παράγοντα αυτό δεν είχε υπολογίσει η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όταν μετά από κοπιώδεις προσπάθειες παρουσίασαν μια ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των… ατάκτως ερριμμένων !
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους… Από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα – ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού δεν υπάρχει καμιά καταγραφή – μόλις 45.000 ιδιοκτήτες αποφάσισαν να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις και να γίνουν καλά και τακτοποιημένα παιδιά. Οι υπόλοιποι 1.445.000, σφυρίζουν αδιάφορα και απλώς απαντούν στις προσκλήσεις ψιθυρίζοντας … «πιάσε με αν μπορείς!».
Ασκήσεις επί χάρτου
Το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν καλά δομημένο. Η Τίνα Μπιρμπίλη πήρε τη γνώμη των ειδικών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έκανε συναντήσεις με το Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέληξε σε μια ρύθμιση που όλοι τη δέχθηκαν θετικά, πράγμα που σημαίνει – και η ζωή το αποδεικνύει μέχρι σήμερα – ότι δεν θα υπήρχαν εκπλήξεις με προσφυγές στο Σ.τ.Ε και αποφάσεις που θα πέταγαν τη ρύθμιση στα αζήτητα ως αντισυνταγματική.
Το «κλειδί» για να περάσει η ρύθμιση ήταν η πρόβλεψη ότι τα χρήματα που θα πλήρωναν οι πολίτες θα πήγαιναν σε ένα Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να γίνονται παρεμβάσεις στις πόλεις. Όσα, δηλαδή, τετραγωνικά μέτρα παρανόμως κλειστών ημιυπαίθριων, υπογείων κλπ, «τακτοποιούνταν», αντίστοιχα τόσα τετραγωνικά θα αποδίδονταν στους δήμους ως χώροι πρασίνου μέσα από απαλλοτριώσεις και παρεμβάσεις. Όμως, ενώ όλα αυτά ήταν ωραία στα χαρτιά, δεν απαντούσαν στο απλό ερώτημα… Γιατί ένας πολίτης, και μάλιστα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, να πάει μόνος του στην πολεοδομία και να δηλώσει «παρών» ως παράνομος, όταν κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να τον πιάσει… Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, από τις 45.000 εντολές πληρωμής μηχανικών που έχουν εκδοθεί για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων, οι περισσότερες είναι από κατασκευαστές που θέλουν τα «τακτοποιήσουν» τα ακίνητα πριν πουληθούν. Όσοι ιδιώτες έχουν πάει μέχρι σήμερα στις πολεοδομίες ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των άτυχων που ήδη είχαν εντοπιστεί και ήδη πλήρωναν υψηλότατα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, χωρίς βέβαια ο ημιυπαίθριός τους να είναι τακτοποιημένος. Και αυτή η κατηγορία ιδιοκτητών κατάλαβε ότι τη συμφέρει η ένταξή της στη ρύθμιση, αφού θα πληρώσουν μια και έξω ένα πολύ χαμηλότερο ποσό. Αυτός όμως ο μικρός αριθμός ιδιοκτητών αποδεικνύει, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας σοβαρός μηχανισμός ελέγχου από τις Πολεοδομίες και κυρίως αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως «κουλτούρα» ελέγχου, αφού όλοι ανεξαιρέτως, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, έκλειναν ή έχτιζαν παρανόμως ότι ήθελαν με τη σιωπηλή επί της ουσίας ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών και γνώριζαν ότι άλλα σχέδια είχαν στα συρτάρια τους και άλλα κτίσματα ανεγείρονταν…
Όσοι γνωρίζουν καλά τα της αγοράς ακινήτων, επισημαίνουν ακόμα ότι η ρύθμιση έχει προκαλέσει και νέα έκρηξη πολεοδομικών παρανομιών, στη λογική πολλών κατασκευαστών ό,τι…προλάβουμε μέχρι τον Δεκέμβριο. Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της αγοράς, οι οικοδομές «στενάζουν» από κλειστούς ημιυπαίθριους…
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
Το «αντικλείδι» στις ρυθμίσεις Μπιρμπίλη είναι η πεποίθηση των πολιτών ότι κανείς δεν πρόκειται να τους χτυπήσει την πόρτα για να τους ελέγξει, αλλά και η πεποίθηση των περισσοτέρων υπαλλήλων της πολεοδομίας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούνται αδίκως γυρνώντας σε πολυκατοικίες και οικοδομές.
Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέχει ένας ιδιοκτήτης ακινήτου με κλειστό ημιυπαίθριο είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας ή οι «καθαρές» δουλειές με τους κατασκευαστές, αφού οι περισσότερες περιπτώσεις που έπεσαν στα δίχτυα της Πολεοδομίας είναι από καρφώματα γειτόνων ή δυσαρεστημένους αγοραστές…
Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που αποτρέπει τους ιδιοκτήτες να χτυπήσουν την πόρτα της Πολεοδομίας και να πουν «είμαι παράνομος…τακτοποιήστε με», είναι η δυσπιστία απέναντι στη συνέχεια του κράτους και στις αποφάσεις της διοίκησης. Γιατί, κακά τα ψέματα, τα  1.445.000 εκατομμύρια των ιδιοκτητών σκέφτονται ότι η παραδοχή της παρανομίας θα τους ακολουθεί για πάντα και ότι στήνεται ένα ιδιότυπο «πολεοδομικό μητρώο», το οποίο θα αλλάζει τις ρυθμίσεις τακτοποίησης ανάλογα με τις «δανειακές ανάγκες», με αποτέλεσμα αντί να «τακτοποιηθεί» να μπλέξει εσαεί…
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, αφού έτσι που πάει η δουλειά δεν πρόκειται να κάνουν σεφτέ! Σκέφτονται, μάλιστα, να ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους, μπας και τσακώσουν κανέναν κλειστό ημιυπαίθριο και αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα, γιατί η ρύθμιση έχει ισχύ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βάρος των ελέγχων θα αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών και οι Πολεοδομίες…  Και καλά, οι υπάλληλοι του υπουργείου – που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα – θα βγουν στον δρόμο, υπάρχει όμως κανείς που πιστεύει ότι, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα βρεθεί έστω και ένας δήμαρχος που θα δώσει εντολή για ελέγχους και πρόστιμα;

Δημοσιεύτηκε στο Πράσινο Ποντίκι
Της Βάλιας Μπαζού

http://www.topontiki.gr

Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος είναι το νέο ενεργειακό Ελντοράντο. Κομβικός ο ρόλος του Καστελλόριζου

Συστηματική προσπάθεια ντε φάκτο εξαίρεσης του Καστελόριζου από τη χάραξη θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας επιδιώκει η Τουρκία, θέλοντας να βάλει «πόδι» σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες εξελίσσονται σε νέο ενεργειακό Ελντοράντο, με τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύπτονται και τα ακόμη μεγαλύτερα τα οποία πιθανολογείται ότι κρύβει ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Η απουσία ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η πολική κατευνασμού που ακολουθείται έναντι της Αγκυρας όχι μόνο αφήνει ελεύθερο το πεδίο για την εκδήλωση της τουρκικής διεκδίκησης, αλλά οδηγεί σε πάγωμα κάθε σχέδιο έρευνας και μελλοντικά εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων που πιθανόν υπάρχουν σε ζώνες ελληνικής αρμοδιότητας και κυριαρχίας, υπό τον «φόβο» της ενδεχόμενης αντίδρασης της Αγκυρας. Ενδεχόμενη εξαίρεση της επήρειας του Καστελόριζου θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να παραχωρηθεί στην τουρκική ΑΟΖ, η οποία πλέον θα συνορεύει με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η τουρκική ΑΟΖ δεν θα εκτείνεται προς τον νότο μέχρι την αιγυπτιακή.

Ηδη από το 2008 ο έγκυρος διεθνής οίκος I.H.S. (Information Handling Services) ενημέρωσε τις πετρελαϊκές εταιρείες με τη δημοσίευση χάρτη ότι η Τουρκία παραχωρούσε για 10 χρόνια στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ τέσσερις περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου αλλά και μια μεγάλη ερευνητική περιοχή η οποία εκτεινόταν από το Καστελόριζο μέχρι νότια της Κρήτης. Το 80% αυτής της περιοχής βρισκόταν μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. Τον Ιανουάριο του 2009 και αφού είχε προηγηθεί η ερευνητική αποστολή του Malene Ostervold, ο ίδιος διεθνής οίκος ο I.H.S. δημοσιοποίησε άλλον χάρτη που περιείχε μεν τις 4 περιοχές βορείως της Κύπρου αλλά είχε τροποποιηθεί η άλλη περιοχή με τρόπο ώστε να μην είναι τόσο προκλητική η «καταπάτηση» περιοχών της ελληνικής ΑΟΖ. Παρ' όλα αυτά όμως και πάλι το 50% της περιοχής αυτής υπερκάλυπτε ελληνική ΑΟΖ. Επισήμως όμως δεν υπήρξε τότε αποτελεσματική ελληνική αντίδραση, ούτε προσπάθεια πρακτικής ματαίωσης των τουρκικών σχεδίων.

Νέες ανακαλύψεις

Η Ελλάδα εν όψει και των νέων ανακαλύψεων δεν πρέπει να μείνει έξω από το γενικότερο γεωπολιτικό παιγνίδι επισημαίνει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ. «Τίθεται το ερώτημα: Εχει η Ελλάδα τη δυνατότητα να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες για τον εντοπισμό, την ανακάλυψη και την αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων; Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο φόρος υδρογονανθράκων στην Τουρκία είναι 22% και στην Ελλάδα 40%. Σε αυτό το φτωχό νομοθετικό περιβάλλον που συνοδεύεται και από την ανυπαρξία αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, οι Εταιρείες Πετρελαίου δεν μπορούν να δείξουν και δεν δείχνουν κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα?».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Δούρειοι ίπποι» το Πίρι Ρέις και το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος

Η αποστολή προ δύο ετών (Νοέμβριος του 2008) του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους Malene Ostervold για πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) καθώς και η πρόσφατη αποστολή στην ίδια περιοχή του Πίρι Ρέις αποτελούν μέρος συνολικότερου τουρκικού σχεδίου. Η Αγκυρα, πέραν του όποιου διακανονισμού υπάρξει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, έχει καταστήσει στρατηγική επιδίωξη τη μη συμπερίληψη του Καστελόριζου στη χάραξη των ΑΟΖ στην περιοχή. Η ελληνική αντίδραση στις κινήσεις των σκαφών που διεξήγαγαν έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου περιορίστηκε απλώς στις διπλωματικές διαμαρτυρίες. Η αντίδραση, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, έπρεπε να είναι διαφορετική σύμφωνα με τον σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων δρ Η. Κονοφάγο: «Σε παρόμοιες περιπτώσεις χώρες αντέδρασαν βάσει της διεθνούς πρακτικής και του διεθνούς δικαίου, όπως στην περίπτωση της Μάλτας το 2006. Οταν η Λιβύη δημοσίευσε περιοχή προς παραχώρηση που μέρος της βρισκόταν εντός της ΑΟΖ της Μάλτας, η Μάλτα εντός μηνός δημοσίευσε αντίστοιχη προς παραχώρηση περιοχή που επικάλυπτε τη λιβυκή παραχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να αναστείλουν και οι δύο χώρες κάθε περαιτέρω ενέργεια και να αρχίσουν συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος», καταλήγει ο κ. Κονοφάγος.

Στη σκιά της κόντρας με την Αγκυρα Η πρόταση συνεργασίας από τον Νετανιάχου

Τις έρευνες αλλά και τις άδειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ισραήλ είχε αναλάβει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy Ltd σε κοινοπραξία με ισραηλινές εταιρείες, ενώ στην ίδια αμερικανική εταιρία έχει ανατεθεί η άδεια για την έρευνα του παρακείμενου κυπριακού «Οικοπέδου 12» η «Cyprus A» όπως έχει ονομαστεί. Η Noble Energy σε χάρτη τον οποίο είχε παρουσιάσει στο Χιούστον αποτύπωνε ως εναλλακτικές οδούς μεταφοράς του φυσικού αερίου της περιοχής είτε με πλοία σε υγροποιημένη μορφή είτε με υποθαλάσσιο αγωγό προς την Ελλάδα η με αγωγό που από το Ισραήλ θα φθάνει στην Τουρκία και από εκεί θα εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου, που αποτελεί και μια φθηνή λύση. Η κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία υποχρεώνει το Τελ Αβίβ να είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο πιθανόν εντάσσεται και το δημοσίευμα των ισραηλινών ΜΜΕ ότι ο Β. Νετανιάχου πρότεινε στον Γ. Παπανδρέου την ιδέα κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες και θα αποτελεί τον ασφαλή τρόπο εξαγωγής ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος Το νέο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου

Ο ενεργειακός πυρετός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν πρόκειται να περιοριστεί το επόμενο διάστημα, όπου θα συνεχιστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οι έρευνες της εταιρείας Noble Energy Ltd στο κοίτασμα Λεβιάθαν που με το σύμπλεγμα των κοιτασμάτων Ταμαρ (με διαπιστωμένα ανακτήσιμα αποθέματα 240 δισ. m3) και το Νταλιτ (με απολήψιμα αποθέματα 15 δισ. m3), αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων την τελευταία διετία. Το κοίτασμα «Cyprus A» με πιθανά αποθέματα 300 δισ. m3, αποτελεί μια «ενότητα» με το Λεβιάθαν του οποίου τα πιθανά ανακτήσιμα αποθέματα φθάνουν τα 450 δισ. m3 φυσικού αερίου.

Μελέτες

Σύμφωνα πάντως με τον δρ Ηλία Κονοφάγο, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ, οι πρώτες μελέτες έγκυρων διεθνών οίκων που αφορούν περιοχές «νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, δείχνουν την ύπαρξη σοβαρών δυνατοτήτων ανακάλυψης παρόμοιων γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη μείζονα περιοχή μεταξύ Κρήτης - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη. Παρά το μεγάλο θαλάσσιο βάθος των κοιτασμάτων, οι διαπιστωθείσες εξαιρετικά υψηλές πιέσεις και παροχές φυσικού αερίου ανά γεώτρηση προδικάζουν ένα αρκετά χαμηλό κόστος ανάπτυξης και παραγωγής στην περιοχή, χωρίς παρουσία πολυδάπανων θαλάσσιων πλωτών εξεδρών» επισημαίνει ο Ελληνας ειδικός. Οι πληροφορίες αυτές δίνουν άλλη διάσταση στο «ενδιαφέρον» της Τουρκίας να υφαρπάξει μέρος της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου. Τα τεράστια αυτά αποθέματα που αγγίζουν το 1 τρισ. m3 φυσικού αερίου είναι προφανές ότι όχι μόνο καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ αλλά μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη. Το γεγονός μάλιστα ότι μεγάλη αμερικανική εταιρεία και άλλες ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες εμπλέκονται στην έρευνα και εκμετάλλευση των μεγάλων αυτών κοιτασμάτων δημιουργεί μια «ασπίδα» και για την ίδια την Κύπρο η οποία δέχεται διαρκείς απειλές από την Τουρκία.


http://ellinikoforum.blogspot.com

"Με εκβίαζε εκδότης για τα άρματα" ...!!!!!!!!!


Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και η συγκλονιστική ομιλία του στην εξεταστική για τη SIEMENS: "Με εκβίαζε εκδότης για τα άρματα"

 

Μία εισαγωγή που δίνει με λίγα λόγια την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο άνθρωπος που έκλεισε την πόρτα στα βαποράκια αποκαλύπτει την Εθνική μειοδοσία στην Κύπρο και το πανηγύρι της διαπλοκής γύρω από τους νεκρούς στρατιώτες και την ασφάλεια της χώρας. Αξίζει να την διαβάσετε. Σε λίγο ολόκληρα τα πρακτικά με τη μοναδική… κατάθεση Κόκκαλη
ΜΑΡΤΥΣ (Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος): Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, επιτρέψτε μου πρώτα απ’ όλα να εκφράσω τη βασική μου θέση, όσον αφορά τα θέματα διαπλοκής, την οποία βιώσαμε –και δυστυχώς τη βιώνουμε ακόμα- και είναι παρήγορο και ευχής έργον ότι η Επιτροπή σας έχει διεισδύσει σε βάθος στην υπόθεση αυτή, απ’ όπου ήδη αυτά τα οποία αναφέρατε προηγουμένως, κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σημαντικά, ότι επιτέλους αυτά διαπιστώθηκαν, γιατί όταν τα φωνάζαμε κάποιοι, μας έλεγαν γραφικούς και μας έριχναν τόνους λάσπης.


Να σας αναφέρω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που σήμερα με καλέσατε εδώ, για να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια αυτή. Σας πληροφορώ, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι οι πολίτες έξω, περιμένουμε, προσδοκούμε ότι η Επιτροπή αυτή θα δώσει ένα τέρμα σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα έξω στο πολιτικό περιβάλλον.
Πρέπει επιτέλους να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες των επιόρκων και να αποκατασταθεί το κύρος του πολιτικού κόσμου, το οποίο έχει τρωθεί ελπίζω ότι ανεπανόρθωτα.
Επομένως, μέσα από αυτές τις σκέψεις και στα πλαίσια που εσείς, κύριε Πρόεδρε, μου θέσατε, επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή αναδρομή, μιλώντας όχι τυχαία για ορισμένα πράγματα που ενδεχομένως στην αρχή μπορεί να φανούν ασύνδετα, αλλά στο τέλος θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και εποχών που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ.
Θα ήθελα για τους πρώην συναδέλφους που δεν με γνωρίζουν να αναφέρω ότι προέρχομαι από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπηρέτησα επί είκοσι χρόνια ως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών. Ξέρετε, όπως σήμερα έτσι και τότε, στην Πολεμική Αεροπορία –όπως και στις άλλες Ένοπλες Δυνάμεις- δουλεύαμε πολύ και αμειβόμασταν λίγο. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων που υπερασπίζονται Θερμοπύλες. Αλλά δεν παραπονιόμαστε.
Πρέπει να επισημάνω ιδιαίτερα ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την εκπαίδευση που έχουν και από τη νοοτροπία την οποία έχουν, γνωρίζοντας ότι το υλικό το οποίο χειρίζονται είναι πανάκριβο, είναι πολύτιμο και είναι υλικό πολύ σύγχρονης τεχνολογίας που απαιτεί πολλή μελέτη και πολλή εκπαίδευση, αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερη ευαισθησία. Προσέχουμε το υλικό που μας εμπιστεύθηκε η Υπηρεσία και το έχει ακριβοπληρώσει ο ελληνικός λαός ως κόρην οφθαλμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά αεροπορικά ατυχήματα, κύριε Πρόεδρε, χάσαμε συναδέλφους αεροπόρους, χειριστές, οι οποίοι προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να διασώσουν το αεροσκάφος, ενώ έπρεπε να το εγκαταλείψουν! Όπως επίσης χάσαμε χειριστές, οι οποίοι προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να βγάλουν την πορεία του αεροσκάφους από κατοικημένες περιοχές. Αυτή είναι η αντίληψη που κυκλοφορεί στις Ένοπλές Δυνάμεις.
Γιατί το λέω αυτό; Διότι –όπως θα φθάσουμε εκεί, στην πρόοδο της συζητήσεως- δεν επιτρέπεται οι πολιτικοί ή οι πολιτικές ηγεσίες να κάνουν προμήθειες ερήμην των χρηστών των συστημάτων αυτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το βιώσαμε, το ζήσαμε και το έχουμε πληρώσει ακριβά, όχι μόνο με χρήμα, …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ......ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:   http://greeknation.blogspot.com

Σφηνώθηκε με το ΙΧ του κάτω από νταλίκα....

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 26χρονος στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου

Σε φέρετρο μετατράπηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος αθίγγανος Δημήτρης Αθανασίου από την Αμαλιάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στην άσφαλτο, σφηνωμένος κάτω από μία νταλίκα.

Μάλιστα για τον απεγκλωβισμό του 26χρονου χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση η οποία διήρκησε για περισσότερο από μιάμιση ώρα, μέχρις ότου ανασυρθεί το διαμελισμένο του πτώμα μέσα από τα συντρίμμια.


Το τροχαίο σημειώθηκε χθες στις 08:50 το πρωί, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας και χρειάστηκε να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλιά εθνική οδό, για περισσότερο από δυόμιση ώρες.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας, ο 26χρονος που οδηγούσε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας VW, είχε κατεύθυνση από Αμαλιάδα προς Πάτρα, ενώ η νταλίκα που οδηγούσε ο 39χρονος Δημήτρης Νιάχος από την Πάτρα, είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο. Κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο 26χρονος έχασε τον έλεγχο του ΙΧΕ αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.


Πηγή: patrisnews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.newsbeast.gr

Οι δουλέμποροι κάνουν πλάκα με το 112 !!!!!!!!!!

Σύμφωνα με το Δ. Καρασταφενή που εμφανίστηκε εκτάκτως πριν λίγο στο ΣΚΑΙ, λαθρομετανάστης τηλεφώνησε έξω από την Χίο "ανώνυμα" στο 112, και είπε ότι κινδυνεύουν μεσοπέλαγα αυτός κι άλλοι 100 που είναι στο φουσκωτό . Ο απαράδεκτος "ναυαγός" δεν έδωσε στίγμα!
"Όλοι ξερουμε τι σημαίνει κλήση στο 112", είπε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ , γι αυτό κινητοποιήθηκε (= στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσηςΛιμενικού Ναυτικού Αεροπορίας) ελικόπτερο της FRONTEX , αντιτορπιλικά κ.α (Ευτυχώς δε έχουμε αεροπλανοφόρα).
Ρε παιδιά (Τουρκοι), γιατί δεν ζητάτε από τις Ελληνικές Αρχές να στέλνουν ένα κρουαζιερόπλοιο να παραλαμβάνει τους "οικονομικούς πρόσφυγες" από τα παράλια της Τουρκίας. Φθηνότερα θα μας έρθει από το να κινητοποιούμε όλο το στόλο για να τους "συλλάβουμε"(λέμε τώρα)...


ΠΗΓΗ:   http://adena-gr.blogspot.com

Βελιγράδι: Απαγορεύεται με νόμο η σεξουαλική παρενόχληση

Η Σερβία έγινε η ένατη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία τα θύματα της  σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, προστατεύονται με ειδικό νόμο.

Η κατάχρηση της θέσης ενός υπαλλήλου, ως μέσο σεξουαλικής πίεσης, θα τιμωρείται αυστηρά, ανέφεραν σήμερα τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.


Ο νόμος καθορίζει έξι περιπτώσεις συμπεριφοράς, που μπορούν να θεωρηθούν ως κατάχρηση της θέσης, με σκοπό την σεξουαλική παρενόχληση και θα οι δράστες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους 950 έως 7600 ευρώ.

Το θύμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, παρουσιάζει αδυναμία επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, βλάβες στην ψυχική του υγεία, δυσάρεστα σχόλια, κακές επαγγελματικές σχέσεις κ.α.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Ρεκόρ κλησεων και "αντάρτικο" καταστηματαρχών στον αντικαπνιστικό νόμο

"Άναψε" η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το κάπνισμα «1142», καθώς περισσότερες από 10.000 κλήσεις δέχθηκε την Τετάρτη (01.09) και Πέμπτη (02/09), πρώτη μέρα και δεύτερη αντίστοιχα, εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. 



Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), το ενδιαφέρον του κοινού για τα μέτρα περί απαγόρευσης του καπνίσματος υπήρξε εντονότατο, καθώς κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου, οι κλήσεις για ενημέρωση έφθασαν τις 10.418. Ως χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των πολιτών, αναφέρεται ότι όλο τον μήνα Αύγουστο, ο αριθμός των κλήσεων ήταν 9.234.
Ειδικότερα, την Τετάρτη, πρώτη μερά εφαρμογής του νόμου, η γραμμή δέχθηκε 5.466 κλήσεις και την Πέμπτη δέχθηκε 4.952 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούσαν καταγγελίες.
Στο μεταξύ, το συτονιστικό επαγγελματιών μπαρ, καφέ και εστιατορίων, καλεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «"άρνηση" για να καταστεί ο νόμος ανενεργός».
«Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Η πτώση στα καταστήματά μας θα είναι κάθετη», δήλωσε στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού, Δημήτρης Αρβανίτης, προβλέποντας μείωση στην κίνηση, κυρίως των μπαρ, ακόμη και κατά 90%, και διευκρινίζοντας: «Δεν το λέμε αυθαίρετα αυτό, έχουμε την εμπειρία από πέρσι, που ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου Αβραμόπουλου, όπου τα μαγαζιά, που τον εφάρμοσαν, άδειασαν».
Ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι η πλειονότητα των πελατών στα καφέ - μπαρ είναι καπνιστές, σε ποσοστό, που αγγίζει ακόμη και το 95%.
Επικαλέσθηκε, δε, πρόσφατη έρευνα της MRB, που έγινε για λογαριασμό της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και σύμφωνα με την οποία, ένας στους τρεις καπνιστές απαντά ότι, αν απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα στα εστιατόρια και τους υπόλοιπους χώρους διασκέδασης, θα βγαίνει λιγότερο. Εξάλλου, ποσοστό 75 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συμφωνούν με το να διατηρηθούν ξεχωριστοί και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές σε καφέ, εστιατόρια κ.λπ.
Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι, που θα σας ωθούσαν για να διακόψετε το κάπνισμα», 81% αναφέρουν λόγους υγείας, 32% την τιμή των καπνικών προϊόντων, 4,7% αναφέρουν την απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια κ.λπ. και μόλις το 1,7 την απαγόρευση της διαφήμισης και των προωθητικών ενεργειών καπνικών προϊόντων στα σημεία πώλησης.
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα του συντονιστικού, ο κ. Αρβανίτης είπε ότι, σε πρώτη φάση, ξεκινά η εκστρατεία της «άρνησης», στο πλαίσιο της οποίας όλοι όσοι συμμετέχουν στο συντονιστικό θα αναρτήσουν στα καταστήματά τους αφίσα, που θα δηλώνουν την «άρνηση» συμμόρφωσης στον νόμο, δεν θα μαζέψουν τα τασάκια από τα τραπέζια και φυσικά θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στους πελάτες τους να καπνίζουν, ο καθένας, βέβαια, με δική του ευθύνη.
Σε ερώτηση τι θα κάνουν οι επιχειρηματίες με τα πρόστιμα, ο κ. Αρβανίτης απάντησε: «Από το μαρτύριο της σταγόνας, προτιμούμε να καταθέσουμε μόνοι μας τις άδειες λειτουργίας και να τελειώνουμε».
Εκτός από την εκστρατεία της «άρνησης» το συντονιστικό των επαγγελματιών έχει έρθει σε επαφή με νομικούς για να προσβάλουν τον νόμο και να ζητήσουν την κατάργησή του.
Στο συντονιστικό των επαγγελματιών καφέ, μπαρ και εστιατορίων συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περίπου 90 επιχειρήσεις, που απασχολούν περίπου 400 εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΑΦΟΡΜΗ…...

Είπαν ¨φοράει φακούς επαφής και έχει μακριά μαλλιά¨ και τον σκότωσαν
Εξανέστη η οικογένεια του νέου, που νταήδες της πόλη που επειδή φορούσε φακούς επαφής και είχε μακριά μαλλιά, πρώτα τον ενόχλησαν και στον καβγά που ακολούθησε τον σκότωσαν.


Στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, η οικογένεια και οι φίλοι του 19χρονου Αϊκούτ Αλιτζί εξανέστησαν για την δολοφονία του. 

Πριν 18 μέρες 9 άτομα τον πρόσβαλαν επειδή φορούσε φακούς επαφής στα μάτια του και επειδή είχε μακριά μαλλιά και στον καβγά που έγινε τον σκότωσαν μαχαιρώνοντας τον. Η μητέρα του ανάβοντας κερί στο μέρος όπου δολοφονήθηκε, άφησε λουλούδια και είπε : ¨Ο γιός μου δεν κρατούσε μαχαίρι αλλά μολύβι. Αυτό είναι δολοφονία. Εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη.

Η μητέρα Σονγκούλ Αλίτζί λιποθύμησε και οι συγγενείς της, την μετέφεραν σπίτι. Οι φίλοι του Αικούτ Αλιτζί διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του έκλεισαν το δρόμο και έκαναν διαδήλωση. Από τον άτυχο νέο έμειναν πίσω μόνο βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει με τους φίλους του όταν ήταν ζωντανός.

Ο Αϊκούτ Αλιτζί δευτεροετής φοιτητής του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης πριν 18 μέρες λογομάχησε με 9 άτομα που τον πρόσβαλλαν αποκαλώντας τον ¨πούστη και αδερφή¨ επειδή παλιότερα φορούσε φακούς επαφής και είχε μακριά μαλλιά. 

Στον καβγά, ένας από αυτούς τράβηξε μαχαίρι και το έμπηξε στην καρδιά του Αϊκούτ Αλιτζί. Βαριά τραυματισμένος πήγε μόνος του σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο όπου όμως παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν διασώθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε και έστειλε στην φυλακή τον C.T.

ΠΗΓΗ:   http://tourkikanea.wordpress.com

Χτυπούν τα μάτια των πιλότων ..

Η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει πλέον μέτρα για τις επιθέσεις με λέιζερ στα μάτια πιλότων την ώρα της προσγείωσης ή της απογείωσης, στα στρατιωτικά αεροδρόμια, καθώς τείνει να γίνει επιδημία. Πιλότος κινδύνευσε σοβαρά να συντριβεί στην Ελευσίνα. Που και πόσες επιθέσεις έγιναν.


Η ενοχλητική παρουσία τους στα γήπεδα, κυρίως του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, εκνευρίζει παίκτες και φιλάθλους ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.


Ο λόγος για τα laser τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς με ευκολία στο εμπόριο και έχουν προσιτό κόστος.


Η πιθανότητα να υποστεί μόνιμη βλάβη το μάτι από κακή χρήση των καταδεικτών laser είναι πολύ μικρή με δεδομένο ότι μπορεί να συμβεί μόνο μετά από παρατεταμένη και απευθείας προσβολή του οφθαλμού με laser έντασης 5mw και άνω.


Τα laser που συνήθως χρησιμοποιούνται, κόκκινης και πράσινης ακτινοβολίας, εκλύουν ενέργεια από 1 έως 5mw.Ο κίνδυνος για τους αθλητές είναι σχεδόν αμελητέος.


Ωστόσο τα laser δεν είναι το ίδιο ακίνδυνα για τους πιλότους, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις ενώ απογειώνουν ή προσγειώνουν ένα αεροπλάνο.


Ενδέχεται η όρασή τους να θολώσει παροδικά ή ακόμη να υποστούν πλήρη παροδική τύφλωση!


Μια άλλη επίπτωση μπορεί να είναι το λεγόμενο μετείκασμα δηλαδή συνεχιζόμενη αντίληψη του φωτός ακόμη και με κλειστά μάτια έπειτα από έκθεση σε δυνατό φως.


Όλα αυτά αντιμετωπίζονται στο γήπεδο με ευκολία, όχι όμως όταν βρίσκεσαι στον αέρα.


Όπως αποκαλύπτει το News 247 έχουν αυξηθεί δραματικά οι επιθέσεις με laser με στόχο τους πιλότους μας κυρίως κατά τη φάση της προσγείωσης, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλειά τους.


Μόλις πριν λίγες ημέρες στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένας χειριστής, ύστερα από επίθεση, έχασε προσωρινά την όρασή του, λίγο πριν την προσγείωση, ευτυχώς όμως χάρη στην ψυχραιμία και την εμπειρία του, το αεροσκάφος τροχοδρόμησε χωρίς να σημειωθεί ατύχημα.


Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών καταγράφηκαν το 2008 και το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις από τον Απρίλιο του 2009 με σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα.


Οι δράστες τοποθετημένοι στο κατάλληλο σημείο στήνουν καρτέρι στα πολεμικά αεροσκάφη και συνήθως χτυπούν από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να προστατεύσει τα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων έχει εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση των laser με τις οποίες συνιστά απομάκρυνση του βλέμματος από την πηγή της εκπομπής, μετάπτωση σε έλεγχο των οργάνων του αεροσκάφους, εκτέλεση στροφής αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αποφυγή τριψίματος των ματιών.


Οι επιθέσεις


Επιπλέον, αμέσως μετά από περίπτωση επίθεσης, ο ιπτάμενος που έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία υποβάλλεται σε οφθαλμολογική εξέταση.


Αναλυτικά οι επιθέσεις με laser που έχουν καταγραφεί στις διάφορες πολεμικές μοίρες κατανέμονται ως εξής:


110 Πτέρυγα Μάχης (Λάρισα) 9 επιθέσεις


111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) 4 επιθέσεις


112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) 10 επιθέσεις


113 Πτέρυγα Μάχης (Θεσσαλονίκη) 1 επίθεση


114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα) 3 επιθέσεις


115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα) 5 επιθέσεις


116 Πτέρυγα Μάχης (Άραξος) 4 επιθέσεις


117 Πτέρυγα Μάχης (Ανδραβίδα) 12 επιθέσεις


120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα) 18 επιθέσεις


Και στα πολιτικά αεροδρόμια


Αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας.


Με διαταγές που έχει εκδώσει η ΥΠΑ προς όλους τους αερολιμένες της αρμοδιότητάς της, σε περίπτωση που παρατηρείται συστηματική επίθεση από συγκεκριμένο χώρο έξω από τα όρια ενός αεροδρομίου, ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας και κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις περί "διατάραξης της ασφάλειας των αεροσκαφών και παρακώλυσης συγκοινωνιών" καθώς και "καταστροφής ή βλάβης αεροπορικών εγκαταστάσεων ή υπηρεσιών".

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Έρχονται στην Ελλάδα για ... να γεννήσουν !!!!

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun.

Λόγος είναι η έλλειψη δωρητών σπέρματος στην Αυστραλία που αναγκάζει πολλές γυναίκες να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί με κύριες χώρες επιλογής τους την Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.


Την ίδια στιγμή η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.


Η Ελλάδα και η Νότια Αφρική είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί γιατί σ' αυτές τις χώρες το κόστος της εξωσωματικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλότερο απ' ότι σε άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

Θρίλερ με δυο υπαλλήλους καθαριότητας

Αναστάτωση προκάλεσε χθες στις 11 το βράδυ, ένα περιστατικό που συνέβη στην οδό Πέτρου Κυριακού στους Αμπελόκηπους, κοντά στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ, με ένα απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, την ώρα της αποκομιδής των σκουπιδιών, δυο υπάλληλοι αισθάνθηκαν δυσφορία από έντονη δυσοσμία, καθώς άδειαζαν έναν κάδο απορριμμάτων και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, όπου παραμένουν για νοσηλία, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Αμέσως, αποκλείστηκε από την αστυνομία η περιοχή, και ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση ραδιοβιολογικών, χημικών και πυρηνικών απειλών (ΡΒΧΠ), ερεύνησε το σημείο, αποκλείοντας σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο να ...


υπάρχει κάποιο ραδιενεργό στοιχείο, ενώ το απορριμματοφόρο μεταφέρθηκε στο Δημόκριτο και ερευνήθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάτι σοβαρό.
Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τη Νομαρχία και αποδίδει το συμβάν πιθανόν σε εργατικό ατύχημα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα το υλικό που προκάλεσε τη δυσφορία στους υπαλλήλους καθαρισμού.-

apogevmatini
http://fonaklas.blogspot.com

Φόρος ... «αλληλεγγύης»!!!!

Απειλούν τον ελληνικό λαό ότι για να μην τον πεθάνουν στο κρύο θα του βουτήξουν 1 δισεκατομμύριο από το πετρέλαιο θέρμανσης! Είναι οι ίδιοι που πριν δέκα μέρες έδωσαν ακόμα 25 δισεκατομμύρια (!) στους τραπεζίτες!

Παραμονές των «γενεθλίων» τους, της «3ης Σεπτέμβρη», έκαναν «δώρο» στον ελληνικό λαό την «ιδέα» τους για το ...διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου! Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προέβη σε μια δήλωση που πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του πολιτικού κυνισμού:

«Ο φόρος γι' αυτή την κυβέρνηση - είπε ο Γ. Παπανδρέου - δεν είναι... χαράτσι, είναι αλληλεγγύη, γιατί οι φόροι με αυτή την κυβέρνηση σημαίνουν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε εκεί όπου πρέπει»!

Απειλούν δηλαδή το λαό να διαλέξει ή το ξεπάγιασμα ή τη ληστεία, κάνοντας από πάνω και κηρύγματα περί «πατριωτικής» (!) και «κοινωνικά αλληλέγγυας» φορολεηλασίας!

Πρόκειται για «αρρωστημένα» μυαλά! Δε χρειάζεται να το διαπράξουν καν. Και μόνο ότι το σκέφτηκαν, και μόνο ότι το διοχέτευσαν, και μόνο ότι «διαρρέουν» πως σχεδιάζουν να προχωρήσουν στον 20πλασιασμό (!) των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι αρκετό για τον κόσμο «να τους πάρει με τις πέτρες»!


Πηγή:http://www1.rizospastis.gr
http://kontiloforos.blogspot.com

Ιδού η συνταγή της μακροζωίας!

Σύμφωνα με πρόσφατη και εκτενή έρευνα της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society), που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «American Journal of Epidemiology», οι άνθρωποι που, σε καθημερινή βάση, περνούν στον ελεύθερο χρόνο τους πάνω από έξι ώρες καθιστοί εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.   Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν, αυτό δεν ισχύει μόνο για τις λεγόμενες «ομάδες υψηλού κινδύνου», δηλαδή όσους πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και για τους υγιείς, και κυρίως τις γυναίκες.


 Και παρά την αντίθετη προπαγάνδα, δεν αρκεί καθόλου να ασκείται κανείς συστηματικά προκειμένου αφενός να αποφύγει τις αρνητικές για την υγεία του συνέπειες της καθιστικής ζωής και αφετέρου να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Πρέπει οπωσδήποτε...
να αποφεύγει ή, τουλάχιστον, να «σπάει» το πολύωρο καθημερινό καθισιό!
 Οι ερευνητές, υπό την καθοδήγηση της επιδημιολόγου Alpa Patel, κατέγραψαν επί 13 χρόνια (από το 1993 έως το 2006) τις καθημερινές συνήθειες περίπου 120.000 υγιών ατόμων (53.440 γυναικών και 69.776 ανδρών), οι οποίοι δεν είχαν νοσήσει από καμία από τις διαδεδομένες και πλέον θανατηφόρες ασθένειες στο δυτικό κόσμο: καρκίνο, έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό ή παθήσεις του αναπνευστικού.


 Από την πολυετή αυτή έρευνα προέκυψε το εξής ανησυχητικό συμπέρασμα: όσο περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους οι άνθρωποι είναι καθηλωμένοι σε μια πολυθρόνα τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να αναπτύξουν κάποιο από τα παραπάνω θανατηφόρα νοσήματα. Και οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες.
 Πράγματι, οι γυναίκες οι οποίες καθημερινά κάθονται επί έξι και πλέον ώρες έχουν κατά 37% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποια θανατηφόρα ασθένεια από ό,τι οι γυναίκες που κάθονται τρεις ώρες την ημέρα. Αντίθετα, στους άνδρες με τις ίδιες καθιστικές συνήθειες (πάνω από έξι ώρες ημερησίως), ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι αυξημένος μόνο κατά 18% έναντι αυτών που κάθονται λιγότερο. Και ας σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά αφορούν γυναίκες που ασκούνται μετρίως.
 Αν εξετάσουμε την κατηγορία των γυναικών που δεν ασκούνται καθόλου και διάγουν μια αποκλειστικά καθιστική ζωή, τότε οι πιθανότητες θνησιμότητας εκτοξεύονται στο 94%, ενώ στους άνδρες «μόνο» στο 48%. Είτε δηλαδή ασκούνται είτε όχι, οι γυναίκες κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο από τους άνδρες να υποστούν τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με έναν καθιστικό τρόπο ζωής οφείλονται στην εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων και λιγότερο σε καρκίνο.


 Οι λόγοι για τους οποίους η καθιστική ζωή είναι τόσο στενά συνυφασμένη με τη θνησιμότητα είναι ποικίλοι, όπως διευκρινίζει η δρ Πατέλ. Ακόμη και αν ασκούμαστε, οι πολλές ώρες που περνάμε καθιστοί μπορεί να επιφέρουν σοβαρές μεταβολές στον μεταβολισμό μας, επηρεάζοντας για παράδειγμα τη συγκέντρωση στο αίμα των τριγλυκεριδίων, των λιποπρωτεϊνών υψηλής και χαμηλής πυκνότητας («καλή» και «κακή» χοληστερόλη),την πίεση του αίματος, τα επίπεδα της γλυκόζης και της ορμόνης λεπτίνης. Οι μεταβολές αυτές αποτελούν τους αψευδείς βιοδείκτες για την ανάπτυξη παχυσαρκίας, καρδιοπαθειών και άλλων χρόνιων παθήσεων.

 Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για τα πρώτα επιστημονικά ευρήματα που αποκαλύπτουν έναν τόσο σαφή συσχετισμό της καθιστικής ζωής με τη θνησιμότητα
  Οι ερευνητές που υπογράφουν την έρευνα τονίζουν ότι οι εκστρατείες κατά της παχυσαρκίας που διοργανώνονται από τους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας θα πρέπει, για να γίνουν πιο δραστικές, να μην δίνουν αποκλειστικά έμφαση στις θετικές συνέπειες της άσκησης, αλλά να προτρέπουν τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περνούν αμέτρητες ώρες καθισμένοι είτε λόγω εργασίας είτε λόγω σπουδών, τουλάχιστον στον ελεύθερο χρόνο τους να κινούνται. Μια ευγενική προτροπή, που ωστόσο σήμερα ακούγεται σχεδόν ρομαντική και εξαιρετικά δύσκολο να μεταφραστεί σε καθημερινή πρακτική.


http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Οι νέοι κλείνονται στο σπίτι λόγω κρίσης

Μείωση στις εξόδους και το χαρτζιλίκι των νέων καταγράφει έρευνα για τις συνήθειές τους λόγω οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, οι νέοι έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων τους, ενώ το μεγάλο τους «αγκάθι» είναι η εύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης Νέοι Οργανωμένοι Ευρωπαίοι Ικανοί (ΝΕΟΙ), οι έξοδοι μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο, το 26% των ερωτηθέντων ελάττωσε τα έξοδα όταν βγαίνει έξω και το 62% διαθέτει λιγότερα χρήματα για αγορές.

Παράλληλα, το 53,5% δήλωσε πως αποταμιεύει ένα ποσό από το εισόδημά του, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι πλέον ιεραρχούν τα είδη που θα αγοράσουν.

Ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον είναι η εργασία, με το 46% να δηλώνει πως στο Εξωτερικό τα πράγματα είναι καλύτερα.

Η έρευνα έγινε σε 1.570 νέους ηλικίας 22 - 30 ετών από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία τους εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με μηνιαίο εισόδημα 600 - 1.200 ευρώ. 

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Ξύπνησε ενώ του έκαναν νεκροτομή !!!!!!!

Σοκ έπαθαν οι ιατροδικαστές του νεκροτομείου της Βενεζουέλας, όταν ένας 33χρονος ξύπνησε από αφόρητους πόνους την ώρα που έβαλαν το μαχαίρι τους στο θώρακα για να τον ανοίξουν...
Ο Κάρλος Καρνέχο είχε ανακοινωθρί νεκρός μετά από τροχαίο δυστύχημα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, για να ξεκινήσει η αυτοψία. Οι ιατροδικαστές με το που έβαλαν το μαχαίρι στο θώρακα για να τον ανοίξουν ανησύχησαν γιατί ο νεκρός άρχισε να αιμορραγεί.
Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, το ουρλιαχτό του από το «σφάξιμο» λίγο έλειψε να στοιχήσει την καρδιά του ενός από τους ιατροδικαστές.«Ξύπνησα γιατί ο πόνος ήταν φοβερός» δήλωσε αργότερα ο Καρνέχο στην εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ.
Το σοκ συνεχίστηκε καθώς η τεθλιμμένη σύζυγος του είχε ειδοποιηθεί ότι ο άντρας της ήταν νεκρός και όταν έφτασε στο νεκροτομείο για να αναγνώριση τον είδε αμέριμνο να να καπνίζει στο διάδρομο.


newskosmos.com

http://ksipnistere.blogspot.com