'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι δυνατόν; Τρίτη φορά αυξήσεις στα διόδια, μέσα στον ίδιο χρόνο!!!

Αναπροσαρμογές στο χάρτη των σταθμών των διοδίων σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, αλλά και τσουχτερά αντίτιμα περιμένουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν μεγάλους οδικούς άξονες για τις μετακινήσεις τους.
 
Πιο αναλυτικά, σε ισχύ αναμένεται να τεθούν περί τα μέσα στον Σεπτεμβρίου, οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό.


Δύο ακόμα σταθμοί. ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο έχουν δρομολογηθεί να κατασκευαστούν μέσα στον τρέχον έτος.
Το τοπίο τω διοδίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Πελοπόννησος. Σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% στους δύο σταθμούς διοδίων που λειτουργεί προχωρά η αρμόδια εταιρία. Αν παλιά η τιμή διέλευσης για ένα Ι.Χ. ήταν 1,40 ευρώ, στο μέλλον θα εκτιναχθεί στα 2,30 ευρώ για το Σπαθοβούνι και στα 2,20 για τη Νεστάνη.



Για τα βαρέα οχήματα η τιμή αυξάνεται στο Σπαθοβούνι από 5,10 ευρώ στα 8,20 ευρώ και στη Νεστάνη από 4,90 στα 7,80 ευρώ.


Στον ίδιο οδικό άξονα αναμένεται να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός διοδίων μέσα στο έτος. Πρόκειται για τον σταθμό Ασέας, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολης - Αθήναιου, μήκους 12 χιλιομέτρων.


Μαλιακός. Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου του νέου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα (κοντά στις Θερμοπύλες. Ο σταθμός είναι έτοιμος καθώς το ολοκληρωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία «Νέα Οδός».


Εγνατία. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των έργων της Εγνατίας, καθώς η τελική ημερομηνία παράδοσης τους έργου δεν έχει ανακοινωθεί. Τα
Ωστόσο, αύξηση θα υποστούν και αυτοί οι σταθμοί διοδίων, με τα διόδια Μαλγάρων να εκτοξεύονται στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα, ενώ ανάλογη θα είναι και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης.


 http://news247.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://lamogios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου