'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σεξ και Διαδίκτυο !!!!!!!

Το μεγάλο όπλο της πληροφορίας και της ενημέρωσης, φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη εισβάλλουν στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να συλλέξουν πληροφορίες, να ανταλλάξουν μηνύματα μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν αλλά και να αναζητήσουν ειδικές σελίδες, οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες. 

Αυτές οι ειδικές σελίδες περιγράφουν τη σεξουαλική εικόνα της ανθρώπινης ζωής, που γίνεται όλο και πιο ερεθιστική, προκλητική και...
αποκαλυπτική μέσα από αυτές. Το γεγονός ότι το σεξουαλικό και πορνογραφικό υλικό είναι διαθέσιμο σε τεράστιες ποσότητες στο διαδίκτυο, και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανώνυμες αλληλεπιδράσεις, έχει ως αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο συμμετέχοντας σε αυτού του τύπου την καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που κάνοντας συστηματική χρήση αυτών των ιστοσελίδων εγκλωβίζονται μέσα σε... συμπεριφορές που τους οδηγούν σιγά- σιγά στην απομόνωση, στην ψυχρότητα, στην αδυναμία διεκδίκησης μιας συντροφικής σχέσης αλλά και στην έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος για τον σύντροφό τους. Οι άνθρωποι αυτοί καθηλώνονται και βολεύονται μέσα στο φαντασιωσικό παραμύθι μιας σεξουαλικής υπερβολής που τους παρέχει το διαδίκτυο, αντικαθιστώντας πολλές φορές την πραγματική σεξουαλική επαφή με τον αυνανισμό, ο οποίος λαμβάνει χώρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.
Είναι αλήθεια ότι το διαδίκτυο ανέπτυξε μία συγκεκριμένη διαταραχή στη συμπεριφορά της σεξουαλικής εμπλοκής (παραφιλικού τύπου), αφού όλο και περισσότερο υπεισέρχεται μέσα στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, υποκαθιστώντας το σεξουαλικό σύντροφο και τη σεξουαλική επαφή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 20 χρόνια όπου έχει εξελιχθεί η virtual εικόνα και η προηγμένη μορφή της στο cybersex, οι άνθρωποι έρχονται σε ερωτική επαφή, ο ένας με τον άλλον χρησιμοποιώντας κάμερες, εισπράττοντας οργασμική κορύφωση με αλληλοαυνανισμούς και βιώνοντας ηδονή, χωρίς να έρθουν σε σωματική επαφή μεταξύ τους, ουσιαστικά κρυμμένοι στην ανωνυμία τους και πίσω από τα ακριβά τους μηχανήματα. Παρόλο που αρκετές έρευνες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι διαμορφώνουν έντονες και αληθινές σχέσεις με αφορμή κάποια διαδικτυακή γνωριμία ωστόσο η εικόνα ενός ατόμου που με τη χρήση μιας κάμερας και ενός μικροφώνου αυτοικανοποιείται δεν μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλικά υγιής.
Μπορεί να προκαλέσει εθισμό;
Η χρησιμότητα του διαδικτύου είναι αναμφίβολα τεράστια. Παρόλα αυτά ως γονείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από τα παιδιά μας καθώς το περιεχόμενο πολλών ιστοσελίδων μπορεί να είναι ανήθικο αλλά ακόμα και επικίνδυνο. Έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα έδειξαν ότι έφηβοι που χρησιμοποιούσαν συστηματικά το διαδίκτυο είναι πιο εύκολο να αναπτύξουν αντικοινωνική συμπεριφορά, αδιαφορία για ότι συμβαίνει γύρω τους και νωθρότητα. Ο έφηβος έτσι κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του και στο σπίτι του με αποτέλεσμα να ασχολείται ακόμα περισσότερο με το internet και να εθίζεται σε αυτό.


dinatos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου