'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν έχετε διάθεση για sex ; 5 λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται..!!!!!!

Δεν έχετε νιώσει αυτή την ακαταμάχητη όρεξη για σεξ εδώ και καιρό; Πριν φρικάρετε και σκεφτείτε ότι η έλλειψη όρεξης για σεξ σημαίνει ότι η σχέση σας έχει πάρει την κάτω βόλτα, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και ανακαλύψτε μήπως φταίει κάποια από τις παρακάτω κακές συνήθειες.




 1. Κοιμάστε όλο το Σαββατοκύριακο

Αν περιμένετε το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί για να αναπληρώσετε την έλλειψη ύπνου της εβδομάδας, δεν είναι απορίας άξιο που το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.


2. Παίρνετε αντισυλληπτικά

Μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια των αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να είναι η χαμηλή λίμπιντο, πιθανώς επειδή προκαλούν πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης-μίας από τις ορμόνες που ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση, σημειώνει ο Michael Krych, διευθυντής του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας και Ιατρικής, στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.


3. Πίνετε πολύ αλκοόλ


Δύο ποτηράκια αλκοόλ μειώνουν τις αναστολές και σας χαλαρώνουν –σε πρώτη φάση. Αν όμως προχωράτε στο τρίτο (ή στο τέταρτο) ποτό μέσα σε λίγες ώρες, το πιο πιθανό είναι τελικά να μην έχετε καμία διάθεση για σεξ.Ακόμα και αν το κάνετε, το αλκοόλ επιβραδύνει τα αντανακλαστικά σας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να φτάσετε σε οργασμό.


4. Τρώτε πολύ αργά το βράδυ

Η ποιότητα και η ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε επηρεάζει επίσης τη λίμπιντό σας.Το κόλπο είναι οι μερίδες σας να είναι μικρές και να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να φάτε πριν από τις 8- 9 το βράδυ ή τουλάχιστον μερικές ώρες πριν πάτε στην κρεβατοκάμαρα με το σύντροφό σας. Επίσης αποφύγετε τα πολλά λιπαρά.


5. Έχετε εγκαταλείψει το γυμναστήριο και κάθε είδους άσκηση


Αν η καθημερινή φυσική σας δραστηριότητα περιλαμβάνει τη μετάβαση από την καρέκλα του γραφείου σας στο κάθισμα του οδηγού του αυτοκινήτου σας και από εκεί στον καναπέ του σπιτιού σας, είναι λογικό να νιώθετε τεμπελιά και ελάχιστη ή καθόλου διάθεση για σεξ.

Η καθιστική ζωή εμποδίζει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε όχι μόνο νιώθετε υποτονικοί γενικά, αλλά έχετε επίσης λιγότερες πιθανότητες να αισθανθείτε να διεγείρονται οι αισθήσεις και να προκαλέσετε σεξουαλικά το σύντροφό σας.



ΠΗΓΗ:    http://meonomateponimo1.blogspot.com

5 σημάδια ότι σας απατάει !!!!!!

Τα συνηθέστερα συμπτώματα, που εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει το σύντροφό της και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό! 

Έχετε σχέση με μια θαυμάσια κοπέλα, που σας λατρεύει και δε θα σας απατούσε ποτέ… Σωστά; Λάθος. Ο έξυπνος άνδρας ποτέ δεν υποτιμά την επιθυμία μιας γυναίκας για…
περιπέτεια. Οι γυναίκες μπορεί να είναι εξίσου άπιστες με τους άνδρες μέσα στη σχέση. Σκεφτείτε την Amanda Holden, την Amy Winehouse, ακόμη και την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Η σκέψη ότι μπορεί η γυναίκα τους να τους απατάει στοιχειώνει πολλούς άνδρες μέσα στη σχέση τους. Ακριβώς η σκέψη της δικής σας γυναίκας στην αγκαλιά κάποιου άλλου είναι αυτή που σας σκοτώνει. Γι ‘αυτό είναι πάντα σημαντικό να είστε σε επιφυλακή για να μη σας ξεφύγουν τα επικίνδυνα σημάδια που “φωνάζουν” ότι έχετε μια γυναίκα που –πώς να σας το πούμε – σας ‘’τα φοράει’’.
Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα, που εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει το σύντροφό της και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό;
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα είναι να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά της. Έτσι αν εκείνη είχε πάντα καλές σχέσεις με το αντίθετο φύλο ( καλύτερες από ό, τι με το δικό της) και έχει πολλούς άνδρες φίλους, μην αρχίσετε να γίνεστε παρανοϊκός όταν την ακούσετε να μιλάει στο τηλέφωνο με ένα φίλο της ή όταν σας ανακοινώσει ότι το απόγευμα έχει να πάει για καφέ με ένα συνάδελφο.

Τα πέντε σημάδια

1 – Δεν είναι πλέον κολλημένη μαζί σας
 
Αν δεν ήθελε ποτέ να πάει μόνη της για ψώνια, για καφέ, για γυμναστική ή ακόμη και να διασχίσει το δρόμο και ξαφνικά δεν χρειάζεται τη συντροφιά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος άλλος αναπληρώνει το κενό. Εντάξει, υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της, αλλά αν είναι ασυνήθιστα ανεξάρτητη τουλάχιστον σε σύγκριση με το παρελθόν, αυτό μπορεί να απλά να σημαίνει ότι δε σας έχει πλέον και τόση ανάγκη. 

2 – Δεν θυμώνει πια 

Αν δεν θέλετε να τη συναντήσετε για μεσημεριανό γεύμα ή να βγείτε μαζί της και με τις φίλες της, αλλά τώρα πια δεν την πειράζει καθόλου, τα πράγματα είναι ύποπτα. Μέχρι πριν από λόγο καιρό, κάθε κίνησή σας έπρεπε να είναι προμελετημένη, αλλά τώρα όλα τα μικρά πράγματα στα οποία συνήθως τα κάνετε θάλασσα δεν την εξοργίζουν πλέον. Αυτό θα μπορούσε να είναι και καλό, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σας κάνει να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο δεν την ενδιαφέρει. 



3 – Είναι μυστικοπαθής

 Το τελευταίο διάστημα δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί πράγματα μαζί σας και για να μάθετε το παραμικρό, θα πρέπει να τη βομβαρδίσετε με ερωτήσεις γιατί δεν δείχνει προθυμία να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή της. 

4 – Ρίχνει όλη την προσοχή πάνω σας 

Όταν της θέτετε ερωτήματα για τον εαυτό της, γυρίζει την κουβέντα σε σας. Εκεί που παλιά δεν έβαζε γλώσσα μέσα της, τώρα φαίνεται σα να έχουν οι μπαταρίες της εξαντληθεί, και όταν τη ρωτάτε πώς ήταν η νύχτα της, αλλάζει θέμα. Τώρα το επίκεντρο είστε εσείς, μόνο εσείς, αντί για το “έκανα αυτό” ή “πήγα εκεί χθες το βράδυ.” 

5 – Σας έχει στα όπα όπα 

Είστε πια στο επίκεντρο! Η σύντροφός σας σας καλοπιάνει συνέχεια, σας ζητάει να βγείτε έξω, σας λέει “Σ’ αγαπώ” ακόμη και χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Προσφέρεται ακόμη και να πλύνει το αυτοκίνητό σας και να παρακολουθήσει έναν αγώνα πυγμαχίας μαζί σας. Αν και αυτές οι κινήσεις είναι κάτι περισσότερο από γλυκές, πρόκειται για αυτό το είδος συμπεριφοράς που θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες. Αν ξαφνικά σας βομβαρδίζει με (υπερβολικά) κομπλιμέντα, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξετε τι πραγματικά συμβαίνει.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνετε παρανοϊκός και καχύποπτος απλά και μόνο επειδή η γυναίκα σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα. Αν νομίζετε ότι η συμπεριφορά της έχει αλλάξει ή την πιάσατε να λέει ψέματα, μην την κατηγορήσετε ότι σας απατάει. Σκεφτείτε αν σας έχει δώσει ή όχι αφορμή για να έχετε υπόνοιες για την ύπαρξη τρίτου προσώπου ή αν έχετε αχαλίνωτη φαντασία επειδή φοβάστε μην τη χάσετε.

Οι σωστοί χειρισμοί

Έχετε ένα προαίσθημα 

Αν νομίζετε ότι μπορεί να σας απατάει, προσπαθήστε να την προσεγγίσετε αλλά μην την κατηγορήσετε ευθέως ότι σας απατάει. Ρωτήστε την αν όλα είναι εντάξει και πείτε της ότι τώρα τελευταία συμπεριφέρεται διαφορετικά. Δώστε της παραδείγματα για το πώς η συμπεριφορά της έχει αλλάξει και πείτε της ότι θέλετε να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Πρέπει να ανοίξετε τις γραμμές επικοινωνίας και να την ενθαρρύνετε να ανοιχθεί για το τι την ενοχλεί μέσα στη σχέση, και να βρείτε μαζί μια λύση.


Έχετε κάτι περισσότερο από μια απλή υποψία 

Αν έχετε επαρκή λόγο να πιστεύετε ότι σας απατάει, μην την κατηγορήσετε ούτε να την απειλήσετε γιατί αν κάνετε τελικά λάθος, θα έχει την αίσθηση ότι πραγματικά δεν την εμπιστεύεστε καθόλου. Αντί να αρχίσετε να ουρλιάζετε “ξέρω τι συμβαίνει!” ή “με ποιον γύρναγες;” ρωτήστε την “υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;” ή “έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν είσαι 100% ειλικρινής μαζί μου;” Μπορεί να σας φαίνεται παθητική αυτή η στάση, αλλά το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε το θέμα με προσοχή γιατί αν κάνετε λάθος, μπορεί το πράγμα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να σας κοστίσει ακριβά. Αν τελικά έχετε δίκιο, όμως, έχετε το δικαίωμα να τα κάνετε όλα κόλαση. 
  
Την πιάσατε στα πράσα ή έχετε συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον της 

Αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει γίνει παρεξήγηση και είστε 100 % σίγουρος ότι σας “τα φοράει”, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πείτε της τι είδατε, πώς σας έκανε να αισθάνεστε και τι σκοπεύετε να κάνετε γι ‘αυτό.

[via]

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://endiaferonta.com 

Μπύρα για… σεξουαλικές επιδόσεις !!!!!!

Για εσάς που δεν αντέχετε άλλο την κρεβατομουρμούρα κάθε φορά που θέλετε να απολαμβάνετε την μπύρα σας με τους φίλους σας, η λύση έρχεται από την Αυστρία.

Συγκεκριμένα, Αυστριακοί ζυθοποιοί, πρόσθεσαν τυρί μέσα στα συστατικά της μπύρας, η οποία περιέχει…
λιγότερο αλκοόλ από τις κανονικές.


Οι δημιουργοί, μάλιστα, ισχυρίζονται πως επιδρά πολύ  θετικά και βελτιωτικά στις σεξουαλικές επιδόσεις του πότη, όσες μπύρες και αν έχει καταναλώσει.
Αλλά και αυτοί που τη δοκίμασαν, λένε ότι είναι αρκετά νόστιμη και δεν… έχει γεύση τυριού.
«Στόχος μας ήταν να “διώξουμε” από την μπύρα τη γεύση του τυριού, αλλά να κρατήσουμε όλα τα καλά συστατικά του όπως τη λακτόζη και τις βιταμίνες» δήλωσε ο Χένρι Χόμελ, ένας από τους δημιουργούς της.
Από την άλλη, ένας από τους δοκιμαστές δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος κυρίως επειδή η γυναίκα του πλέον δεν του γκρινιάζει όταν βγαίνει για μια μπύρα με τους φίλους του.


[via]
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://endiaferonta.com

Ποιο βιβλίο κλέβεται πιο συχνά παγκοσμίως;

Το βιβλίο που προτιμούν, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, να κλέβουν από τα βιβλιοπωλεία είναι... 
η Βίβλος! 
 
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η κλοπή αυτή υφίσταται επειδή οι παρανομούντες θεωρούν ότι η Βίβλος θα έπρεπε να δίδεται δωρεάν και να μην χρεώνεται.


tro-ma-ktiko.blogspot.com


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΣΤΟ:    http://exypno.blogspot.com

Τα ευτράπελα της απαγόρευσης !!!!!


Καλό φθινόπωρο και κουράγιο σ’εμάς τους θεριακλήδες που θα «φάμε» πολύ κρύο για να απολαύσουμε ένα τσιγαράκι. Τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της απαγόρευσης, γιατί μετά το «κόβω» να ξεχνάμε πάλι τις επιταγές της Ξενογιαννακοπούλου.

Θα πέσει τόσο πολύ η κίνηση
σε καφέ και εστιατόρια, που δεν αισιοδοξώ ιδιαίτερα για τη μακροβιότητα του νόμου. Όλο και κάποια παραθυράκια θα βρεθούν για να καταστρατηγηθεί.

Όσο θα ισχύει όμως η απαγόρευση, θα δημιουργηθούν αρκετά ευτράπελα.
Όπως αυτό:



 















Διάφορα «κουφά» όμως συμβαίνουν και στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στα περίφημα coffee shops. Ενώ επιτρέπεται η –με μέτρο- χρήση της κάνναβης, απαγορεύεται ο καπνός. Έτσι οι θαμώνες παραπονιούνται πως δεν μπορούν να αναμείξουν λίγο καπνό στα μπάφα τους όπως συνηθίζουν, ώστε να μην τους έρχονται… βαριά. Πως το έλυσαν το πρόβλημα, δε γνωρίζω.

ΠΗΓΗ:   http://www.drseeng.com

Μας τα ακουμπάνε γερά οι Τουρκοκύπριοι !!!

• Μεγάλη έρευνα του INBNEWS από Ιούλιο 2004-Ιούλιο 2010
• Κοντά στα €90 εκ. έδωσαν με πιστωτικές κάρτες σε 6 χρόνια
• Και έλαβαν μόλις €37,6 εκ.
• Που αποδίδεται η τεράστια αυτή διαφορά
• Και τι μας στοίχισε η δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη
 
Σαφώς υπέρ της δικής μας πλευράς είναι το ισοζύγιο πληρωμών με τους Τουρκοκυπρίους. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που ετοίμασε για λογαριασμό του InBusinessNews η εταιρεία JCC Payments, από τον Ιούλιο του 2004 όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία μέχρι το τέλος του φετινού Ιουλίου, οι Τουρκοκύπριοι ξόδεψαν συνολικά στις ελεύθερες περιοχές το ποσό των €89,16 εκ. σε σύγκριση με €37,58 εκ. που ήταν η ένεση των Ελληνοκυπρίων στα ταμεία του ψευδοκράτους. 

Με λίγα λόγια οι Τουρκοκύπριοι ξόδεψαν πάντα μόνο μέσω πιστωτικών καρτών €51,6 εκ. περισσότερα από ότι οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα το οποίο σε ποσοστό αντιστοιχεί σε 137,2% περισσότερα χρήματα. 

Όπως εξήγησε στο InBusinessNews ο γνωστός οικονομολόγος Μάριος Μαυρίδης, ο λόγος ο οποίος οι Τουρκοκύπριοι ξόδεψαν περισσότερα στις ελεύθερες περιοχές οφείλεται στο ότι εδώ βρίσκουν καλύτερες υπηρεσίες και φθηνότερα προϊόντα σε σύγκριση με τα κατεχόμενα.

«Οι Τουρκοκύπριοι ξοδεύουν κυρίως τα χρήματα τους στις κυπριακές υπεραγορές αλλά και καταστήματα ειδών DIY. Επιπρόσθετα δεν είναι και λίγοι οι Τ/κ που επιλέγουν να σπουδάσουν σε κυπριακά πανεπιστήμια ή ακόμη και να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου», επεσήμανε. 

Σχετικά με τις δαπάνες των Ε/κ στα κατεχόμενα, αφορούν κυρίως καταστήματα ειδών ένδυσης, αλλά και κέντρα ψυχαγωγίας όπως τα καζίνο και τα καμπαρέ. Τα ποσά αυτά όπως μας ανέφεραν καλοί γνώστες του θέματος ενδεχομένως να είναι πλασματικά καθώς σε αντίθεση με τους Τ/κ οι Ε/κ επιλέγουν να πληρώνουν σε μετρητά παρά με πιστωτικές κάρτες για ευνόητους λόγους. 

Αναφορικά με τα ποσά που ξόδεψαν οι Ε/κ στην Τουρκία σε σύγκριση με αυτά που ξόδεψαν στα κατεχόμενα για την ίδια χρονική περίοδο είναι πολύ λιγότερα. Συγκεκριμένα ανήλθαν μόλις στα €11,18 εκ. και αφορούν κυρίως πληρωμές ξενοδοχείων και καταστημάτων κατά την επίσκεψη Κυπρίων εκδρομέων στη γειτονική μας χώρα. 

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία η χρονιά που ξόδεψαν οι Ελληνοκύπριοι τα περισσότερα χρήματα στα κατεχόμενα ήταν το 2008, ενώ στην ίδια χρονιά καταγράφηκε και η καλύτερη επίδοση των Τουρκοκυπρίων. Όσον αφορά στις δαπάνες των Ε/κ στην Τουρκία καλύτερη χρονιά θα είναι η φετινή καθώς αν και χρονιά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα σε σύγκριση με προηγούμενες ολόκληρες χρονιές. 

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων για τα έτη 2003 - 2009, στοίχισε στην Κυπριακή Δημοκρατία €32 εκ. ενώ σύμφωνα με καλούς γνώστες του θέματος άλλα €6 εκ. θα στοιχίσει φέτος. 

Αναλυτικά τα στοιχεία: 

  Turkish Cards In Cyprus CY Cards In Occupied Areas & Attaleia CY Cards In Turkey
Year Transactions Amount Transactions Amount Transactions Amount
2004 (from 01-Jul-2004)           75.147 CYP 2.343.662          11.626 CYP 1.288.349            3.335 CYP 479.878
2005         173.455 CYP 5.935.613          26.833 CYP 2.918.472            7.197 CYP 882.065
2006         194.254 CYP 7.037.385          24.275 CYP 3.394.427            5.366 CYP 752.971
2007         258.080 CYP 9.283.296          25.459 CYP 3.754.127            6.537 CYP 1.012.734
2008         336.283 €19.921.972          27.666 €7.366.828            8.813 €2.245.726
2009         293.232 €17.350.593          29.925 €6.823.609          10.818 €2.325.276
2010 (until 31-July-2010)         162.701 €9.823.444          19.824 €4.015.570            8.539 €1.931.515

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Οι φαντάροι θα μπορούν να παραμείνουν στο στρατό με μισθό !!!

Νεος θεσμος επαγγελματικης θητειας με αμοιβη -μετα το 9μηνο υποχρεωτικης υπηρεσιας - καθιερώνεται με σχεδιο νομου του Υπουργείου Άμυνας.

Προκειται, οπως αναφερει σημερα η εφημεριδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', για το θεσμό του ''Ειδικού Εφεδρου Οπλίτη'', τα βασικα χαρακτηριστικα του οποιου παρουσιασε ο υπουργος Αμυνας Ευ. Βενιζελος σε κλειστη συνεδριαση της αρμοδιας Επιτροπης της Βουλης τις προαλλες.

Με τη νεα ρυθμιση παρέχεται η δυνατοτητα σε νεους που εχουν κανει ηδη τη θητεια τους- μετα απο προκηρυξη κενων θεσεων - να μείνει ακόμα για 6 μήνες ώς 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ.


Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» ειπε. Οι θέσεις των '' Ειδικών Εφεδρων Οπλιτών'' θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, αναλογα με τις αναγκες. Οπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)- που προσλαμβανονται με μισθο περιπου 900 ευρω και μετα απο 7 χρονια μονιμοποιουνται- θα εκλογικευθει και ουσιαστικα θαπεριοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις. για μόνιμα στελέχη.


Η ρυθμιση αυτη περιεχεται σε σχεδιο νομου το οποιο, οπως αναφερει η εφημεριδα,επιφερει ριζικές αλλαγές στο Στράτευμα που αρχίζουν από την εξέλιξη των αξιωματικών με βάση την 35ετία και φτάνουν μέχρι τη συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση» περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αμυνας.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ηδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.


Σε αλλες διατάξεις προβλεπονται τα εξής:


- Σχετικα με την ιεραρχία των αξιωματικών: οι αξιωματικοί θα έχουν υποχρεωτική 35ετή θητεία και πέντε χρόνια πλασματική- με εξαγορά - για συνταξιοδότηση. Θα εξελίσσονται κανονικά στο διάστημα αυτό μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη- πλην όποιων υποπέσουν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή κριθούν για σοβαρό λόγο υπηρεσιακά ανεπαρκείς. Οσοι κριθούν «λιγότερο ικανοί από τον μέσο όρο» δεν θα αποστρατεύονται αλλά θα παραμένουν «δεξιά» της επετηρίδας με υπηρεσία εκτός οργανικών θέσεων μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.


- Η προαγωγή των άλλων θα γίνεται κατ΄ εκλογήν με κριτήρια. Στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και μετά, εισάγεται ο θεσμός της «κατ΄ απόλυτο εκλογή προαγωγής»- δηλαδή κάποιοι θα προάγονται πιο γρήγορα και θα περνούν μπροστά στην επετηρίδα. Η ρύθμιση θα ισχύσει από το 2012. Αυτοί θα είναι οι πλέον ικανοί με αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, τρόπος διοίκησης κ.λπ.).


- Ως προς το επίπεδο των κρίσεων για την εξέλιξη μια καινοτομία του σχεδίου νόμου είναι ότι θεσπίζεται το δικαίωμα της ακρόασης για τον κρινόμενο και την υποχρέωση της πλήρους ειδικής (και επώνυμης) αιτιολογίας των διοικητικών πράξεων που αφορούν προαγωγές, αξιολογήσεις, μεταθέσεις- όλα θα γίνονται με στάνταρ κριτήρια που θα καθοριστούν με διατάγματα.


- Για την νεα κάθετη δομή διοίκησης: Με τις σχετικές ρυθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα δομή διοίκησης των Ε.Δ. και πλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ- στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης- θα ασκεί πλήρη επιχειρησιακή και διοικητική διοίκηση σε όλους τους κλάδους (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) προς ενίσχυση της διακλαδικότητας.


-Η αλλαγή γίνεται κατανοητή με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής «παράδοξα»: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορούσε να αποφασίζει μαζί με τους ουσιαστικά Νο2 ή Νο3 των επιμέρους Επιτελείων (π.χ. αρχηγό Στρατιάς ή Στόλου) για επιχειρησιακά θέματα (διάταξη δυνάμεων, μείζονες ασκήσεις,κλπ).


ΠΗΓΗ:   http://www.lamiareport.gr 

Η κατάληξη του σχεδίου του ΟΠΑΠ

«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους θα ανταγωνιστούμε όλες αυτές τις εταιρείες επί ίσοις όροις». 

Με αυτή την πλήρης ουσίας φράση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γ. Σπανουδάκης σχολίασε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με ξένους και Έλληνες την έναρξη της περιόδου διαβούλευσης για την κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου με στόχο τη ρύθμιση της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών. 

  Φυσικά και είναι εξαιρετικά χαρούμενος ο ΟΠΑΠ αφού το μονοπώλιο του επεκτείνεται και δεν θα ανταγωνιστεί με κανέναν. Όλο το παιχνίδι με την διαβούλευση για τα τυχερά παιχνίδια έχει γίνει για να αυξήσουν  τα έσοδα τους ο ΟΠΑΠ και η αδελφική του INTRALOT. O ίδιος ο ΟΠΑΠ έχει ομολογήσει δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Σπανουδάκη ότι.... επί μήνες επεξεργάζεται σχέδια για την επέκταση του οργανισμού στο web και τα φρουτάκια.
 
Η Merit Securities θεώρει ότι η μικρή απώλεια εσόδων που παρουσίασε ο ΟΠΑΠ φέτος θα αντισταθμιστεί όταν ψηφιστεί ο νόμος που θα του επιτρέπει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον ΟΠΑΠ είναι το web όπου η επερχόμενη απαγόρευση όλων των άλλων σελίδων στοιχηματισμού θα του χαρίσει μια τεράστια αγορά. Τουλάχιστον έτσι ελπίζει γιατί το κατά ποσό είναι εφικτή αυτή η απαγόρευση μένει να το δούμε.


Το σχέδιο ρύθμισης της αγοράς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΟΠΑΠ και αυτό είναι φυσικό γιατί η διεύθυνση του οργανισμού μαζί με στελέχη της Intralot ήταν και οι βασικοί εμπνευστές τις ιδέας. Με το πρόσχημα της απώλειας φόρων από το παράνομο τζόγο ο ΟΠΑΠ εκτελεί τους ανταγωνιστές του και εγκαθιδρύεται ως μοναδικός παίκτης στην αγορά.

 
Αυτό που ξεχνάμε πολλές φορές για τον ΟΠΑΠ είναι ότι δεν αποτελεί πια μια δημόσια κοινωφελή εταιρία. Είναι μια ιδιωτική εταιρία στοιχημάτων η οποία απολαμβάνει κρατικά προνόμια όχι μόνο γιατί το κράτος έχει ακόμα ένα ποσοστό στη σύνθεση αλλά λόγω των εξαιρετικών επαφών του οργανισμού με πρόσωπα κλειδιά σε όλες τις κυβερνήσεις. Αυτό θα μπορούσε να συγχωρεθεί ως ένα βαθμό γιατί ο ΟΠΑΠ συνεισφέρει στον ελληνικό αθλητισμό αλλά η κίνηση ματ που πάει να πετύχει τώρα μόνο ωφέλιμη δεν είναι.


Ο ΟΠΑΠ και η Intralot ευελπιστούν όχι μόνο να μονοπωλήσουν το web αλλά και να πλημυρίσουν την αγορά με φρουτάκια τα οποία θα ελέγχουν και θα συντηρούν. Είναι βέβαιο ότι ο ΟΠΑΠ θα είναι ο βασικός διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών γιατί μόνο αυτός έχει την υποδομή για αυτό το έργο. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση που έχει δημιουργηθεί Επιτροπή Εποπτείας ο ρόλος της θα είναι διακοσμητικός.


Γι αυτό το λόγο είναι και τόσο βέβαιοι οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι για το λαμπρό μέλλον του οργανισμού και την κερδοφορία του. Με μεθοδικές κινήσεις η προηγούμενη και τωρινή διοίκηση του ΟΠΑΠ προετοίμαζε το έδαφος έως ότου μια αδύναμη πολιτική ηγεσία που έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα για να γεμίσει τα άδεια ταμεία να υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις τους. 


Δεν είναι τυχαίο που η θέση του Διευθυντή του ΟΠΑΠ δεν θεωρείται απλά gold στην αγορά στελεχών αλλά platinum. Άξιος ο platinum μισθός εις βάρος του μέσου Έλληνα εργαζομένου. Ο ΟΠΑΠ θα αυξήσει τα κέρδη του όταν όλοι χάνουν τα στοιχειώδη.

 Ν.Γ.
ΠΗΓΗ:   http://citypress-gr.blogspot.com

Πρωτοποριακό εμφύτευμα χαρίζει ακοή «στέρεο»!!!!!

Αναπτύχθηκε ένα νέο επαναστατικό εμφύτευμα ακοής, το οποίο, αν και τοποθετείται μόνο στο ένα αφτί ατόμων με ολική κώφωση, προσφέρει ακοή «στέρεο». 

Ως σήμερα για να μπορούν άτομα με σοβαρά ή ολικά προβλήματα ακοής να ακούν και από τα δύο αφτιά έπρεπε να χρησιμοποιούν δύο εμφυτεύματα, ένα στο κάθε αφτί.

Επειδή όμως τα εμφυτεύματα αυτά έχουν υψηλό κόστος, οι ασθενείς επιλέγουν συνήθως να τοποθετούν ένα μόνο εμφύτευμα, με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα στον εντοπισμό της πηγής ενός ήχου, καθώς και όταν γύρω τους υπάρχει κάποιος έντονος θόρυβος ή όταν βρίσκονται σε πολύβουα σημεία. 

Ετσι το νέο εμφύτευμα που ανέπτυξαν ερευνητές του Κέντρου Εμφυτευμάτων Κοχλία Νότιας Αγγλίας (SΟΕCΙC) επιτρέπει στους ασθενείς να ακούν και χωρίς προβλήματα και στο μισό κόστος.


Η μοναδικότητα του εμφυτεύματος είναι ότι ο μηχανισμός του, που αποτελείται από δύο εξωτερικά μικρόφωνα τα οποία συλλέγουν τους ήχους,

συνδέεται μέσω επέμβασης και με τα δύο αφτιά. 


ΠΗΓΗ:   http://kryfokamari.blogspot.com 

Ζούσε 3 μήνες με ένα πτώμα..

Ο σύζυγος της Billie Jean James ζούσε με το πτώμα της συζύγου του για τέσσερις μήνες!

Η Billie Jean James, είχε εξαφανιστεί από τον Απρίλιο και ο σύζυγος της έκανε ότι ήταν δυνατό για να την εντοπίσει.Ε
ιδοποίησε την αστυνομία και την έψαχναν με ελικόπτερα και ειδικά σκυλιά, προσέφερε 8.000 ευρώ αμοιβή για να εντοπίσει την γυναίκα του... τίποτα, κανένα σημάδι από αυτήν

Μέχρι που ο σύζυγος αφού είδε και απόειδε και πέρασαν και τέσσερις μήνες από την εξαφάνιση της γυναίκας του,
πήρε την απόφαση να συμμαζέψει λίγο το σπίτι. Καθαρίζοντας ένα δωμάτιο ανακάλυψε... το πρώτο ίχνος της γυναίκας του, που δεν ήταν άλλο από το… πόδι της.

Ο σύζυγος έπαθε σοκ συνειδητοποιώντας ότι το πτώμα της γυναίκας του
ήταν στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα που την αναζητούσε. Η αστυνομία δήλωσε ότι τα σκυλιά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την νεκρή γυναίκα μέσα στο σπίτι επειδή τα σκουπίδια ήταν τόσο πολλά που κάλυπταν την μυρωδιά της.

Το μόνο... παρήγορο για την Billie Jean James, η οποία ήταν ψυχαναγκαστική ρακοσυλλέκτρια και όσα αντικείμενα
μάζευε από τον δρόμο τα συγκέντρωνε στο σπίτι, είναι ότι τελικά πέθανε βουτηγμένη στο… πάθος της.



Πηγή : trelokouneli,,,,,,,,,,
kouventanaginetai

Φτωχότερος ο Πούτιν και από τους υπουργούς του!!!

Την ώρα που οι υπουργοί της Ρωσίας δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ, ο Πρωθυπουργός τους, Βλάντιμιρ Πούτιν, δηλώνει κάτω από 100.000 ευρώ, ένα τζιπ 4Χ4 και ένα κτήμα 1.500 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του, τα εισοδήματά του μειώθηκαν το 2009 κατά 17%, λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την άλλη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Τσουβάλοφ (με το τσουβάλι όπως λέμε!), δήλωσε εισόδημα περίπου 165.000 ευρώ! 
 

Σεκιουριτάδες φυλάνε... ΗΠΑ - ΝΑΤΟ!!!

Κωμική κινηματογραφική ταινία θυμίζουν οι πληροφορίες που έρχονται από το Αφγανιστάν για τα... πολεμικά έπη που γράφουν στα βουνά του τα αμερικανικά και τα νατοϊκά στρατεύματα κατοχής. Με την πομπώδη εξαγγελία του Αφγανού προέδρου - μαριονέτας Χαμίντ Καρζαΐ, ότι μέσα σε τέσσερις μήνες θα απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν όλες οι ιδιωτικές πολεμικές εταιρείες που έχουν πέσει σαν ακρίδα στη χώρα και λυμαίνονται δισεκατομμύρια δολάρια του...
αμερικανικού δημοσίου, έπεσε πανικός στην Ουάσιγκτον.
"Πραγματικά, μια μονομερής απαγόρευση δράσης των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών θα σηματοδοτούσε πραγματικό σεισμό. Θα παρέλυε ολόκληρη η αμερικανική αλυσίδα εφοδιασμού των στρατευμάτων - από τα τρόφιμα ως τα πολεμοφόδια και την προώθηση των τεθωρακισμένων οχημάτων" έγραψε χαρακτηριστικά στη γαλλική "Λιμπερασιόν" ο Ζορζ - Ανρί Μπρισέ ντε Βαλόν, ειδικός στις εταιρείες αυτού του είδους. "Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Αφγανός πρόεδρος και οι δικοί του θα επωφεληθούν από αυτόν τον εκβιασμό" υποστηρίζει.
Το διασκεδαστικό στην ιστορία δεν έγκειται στο ότι ο Καρζαΐ μπορεί να διώξει τις αμερικανικές και αγγλικές εταιρείες που δρουν στο Αφγανιστάν. Αυτό είναι σοβαρό, αλλά είναι το λιγότερο. Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι τι θα κάνουν αν ο Καρζαΐ κλείσει τις... αφγανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες!
Γιατί πρέπει να πούμε ότι οι Αφγανοί, μόλις είδαν τα τρελά λεφτά που κέρδιζαν οι αμερικανικές πολεμικές εταιρείες, έφτιαξαν αμέσως δικές τους: μία έφτιαξε ο Χασμάτ Καρζαΐ, ξάδερφος του προέδρου, άλλη ο γιος του Ραχίμ Ουαρντάκ, του υπουργού Αμυνας, άλλη οι αδελφοί Ποπάλ, ξαδέρφια κι αυτοί του Καρζαΐ, άλλη ο πολέμαρχος Ρουχουλάχ, "κολλητός" του Καρζαΐ και πάει λέγοντας.
Αυτές οι αφγανικές εταιρείες, διαπλεκόμενες όλες με το προεδρικό και κυβερνητικό περιβάλλον, πρότειναν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ το εξής απίστευτο: να... φυλάνε αυτές τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ όταν μετακινούνται για να μην τα εξολοθρεύουν οι ταλιμπάν!!! Συμμορίες κατσαπλιάδων δηλαδή να προστατεύουν τις τελειότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη!
Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι οι Αμερικανοί, αφού πέρασαν λίγα χρόνια και είδαν τι πάθαιναν τα στρατεύματά τους, δέχθηκαν να πληρώνουν τους Αφγανούς για να τους φυλάνε! Από τη μια ενσωμάτωναν έτσι αιμοδιψείς πολέμαρχους που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για το πλιάτσικο και από την άλλη περιόριζαν τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που ήταν αναγκαίοι στο Αφγανιστάν.
Ετσι ο πολέμαρχος Ρουχουλάχ ανέλαβε να συνοδεύει τα στρατεύματα κατοχής από την Κανταχάρ μέχρι την επαρχία Χελμάντ, η εταιρεία των αδελφών Ποπάλ απέκτησε το μονοπώλιο της "προστασίας" στον στρατηγικό δρόμο Καμπούλ - Κανταχάρ και ούτω καθεξής.
Με το που είδαν όμως οι Αφγανοί ότι οι Αμερικανοί μοιράζουν λεφτά, οι αφγανικές στρατιωτικές εταιρείες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται σαν την άμμο της θάλασσας. Οχι πέντε ή δέκα, αλλά... 52 (!) αφγανικές εταιρείες γράφτηκαν στα σχετικά μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν και πολλές δεκάδες ακόμη άρχισαν να λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως άδεια από την αφγανική κυβέρνηση. Ολες αυτές οι εταιρείες πήγαιναν στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ και ζητούσαν λεφτά για να προστατεύουν τα στρατεύματά τους!
Κάποια στιγμή οι Αμερικανοί αγανάκτησαν. Αρχές Μαΐου, με πρόσχημα τον φόνο ενός πολίτη, πίεσαν τον Καρζαΐ να αφαιρέσει την άδεια από την εταιρεία των εξαδέλφων του, που είχαν το μονοπώλιο "προστασίας" στον δρόμο Καμπούλ - Κανταχάρ. Ετσι κι έγινε. Δεν περνούν όμως δύο εβδομάδες και ξαφνικά οι ταλιμπάν επιτίθενται και πυρπολούν καμιόνι αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ.
Η κυκλοφορία παραλύει στον στρατηγικής σημασίας οδικό άξονα. Καθώς η Κανταχάρ είναι το προπύργιο των ταλιμπάν, σε μικρό χρονικό διάστημα μπλοκάρονται στον δρόμο αυτόν περισσότερα από 1.000 (!) στρατιωτικά οχήματα των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων, θέτοντας έτσι σε θανάσιμο κίνδυνο ολόκληρο τον ανεφοδιασμό των προκεχωρημένων βάσεων των στρατευμάτων κατοχής στην κρισιμότατη επαρχία της Κανταχάρ.
"Αποτέλεσμα: επιστρέφεται αμέσως η άδεια της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, την οποία οι Αμερικανοί υποπτεύονται ότι πλήρωσε τους ταλιμπάν να επιτεθούν στην αυτοκινητοπομπή και έτσι να αποδείξει το αναντικατάστατό της" γράφει η "Λιμπερασιόν".

Φαινόμενο

Η ιδιωτικοποίηση των πολέμων
Οι Αμερικανοί ενθαρρύνουν με όλα τα μέσα την ανάθεση όλο και περισσότερων πολεμικών δραστηριοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έτσι περιορίζεται η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ για εγκλήματα που διαπράττουν οι εταιρείες μισθοφόρων, σκοτώνοντας πολίτες ή βασανίζοντας και δολοφονώντας κρατουμένους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα τεράστια ποσά που διαθέτει το αμερικανικό δημόσιο στον τομέα αυτόν αποτελούν πηγή πλουτισμού όχι μόνο των εταιρειών που παίρνουν τα σχετικά συμβόλαια, αλλά και των κυβερνητικών αξιωματούχων και στρατιωτικών που δίνουν τα συμβόλαια - με το αζημίωτο φυσικά!

Του Γιώργου Δελατίκ
 
Πηγή:   http://www.ethnos.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hassapis-peter.blogspot.com

7 εκατ. ευρώ η σελίδα!!!

Το «έργο» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Δημιουργία knowledge portal με ευφυείς υπηρεσίες ταξινόμησης για κανονιστικές και συναφείς υποθέσεις».
 
«Ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής πληροφόρησης επιβατών στα μέσα μεταφοράς». «Ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης».
 
Σα να λέμε...
δημιουργία τριών ιστοσελίδων. Προϋπολογισμός έργου: 21,8 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ (23%).


Η απόφαση του υπουργείου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου. Η Μεγαλόχαρη, όμως, δεν τους έκανε τη χάρη και οι δημοσιογράφοι το εντόπισαν το ΦΕΚ. Το να κοστολογείται μία ιστοσελίδα 7 εκατ. ευρώ είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση, όταν τα «ακριβότερα» sites στην Ελλάδα κοστολογούνται πέριξ των 100-150 χιλιάδων ευρώ. Α, και της Βουλής, είχε κοστίσει 1 εκατ. ευρώ…
 
Εκτός αν είναι να φτιάξουν ένα νέο google και δεν μας το λένε.

politis-gr 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://paspartoy.blogspot.com 

Και επίσημο το καρτέλ στο γάλα! Συγχωνεύονται ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ..


 


 
 
 
 
 
 
 
Οι αδίστακτες εταιρείες που μοσχοπουλούν το γάλα για τα παιδιά μας..Θα το εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που το καταδίκασε;Η ώρα της αλήθειας για την αναξιόπιστη Αρχή και τους πολιτικούς.

Στό capital.gr δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο σύμφωνα με το οποίο συγχωνεύονται τα μεγαλύτερα μέλη (leaders) του καρτέλ γάλακτος το οποίο αποκαλύφθηκε το 2006 επι θητείας Αδαμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και επίσημα καταδικάστηκε αργότερα αφού συνδέθηκε άμεσα με την γνωστή υπόθεση των κουμπάρων η οποία δέν έχει τελεσιδικήσει στά Ελληνικά δικαστήρια. Οι εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ επιχειρούν τώρα να νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του καρτέλ στο...

γάλα δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο μονοπώλιο, αφού η συγχώνευση την οποία θα επιχειρήσουν θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν ανενόχλητες πλέον το έργο της καταλήστευσης τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών γάλακτος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο εταιρείες θα ισχυριστούν παραπλανητικά και εκβιαστικά πρός τις Αρχές ότι η συγχώνευσή τους είναι μονόδρομος, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες δημιουργόντας ένα εκβιαστικό διήλημα :αφήστε μας να γίνουμε μονοπώλιο αλλοιώς θα κλείσουμε. *Εκλεισε η συμφωνία ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ Μία από τις πιο πολυσυζητημένες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον κλάδο των τροφίμων φαίνεται ότι οδεύει προς αίσιο τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Εξάλλου, στέλεχος της MIG, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως "Η Vivartia αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ". Το deal θα αποτελέσει μία τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς το νέο σχήμα θα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, με την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα γνωμοδοτήσει υπέρ του deal. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έναντι τιμήματος που εκτιμάται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, η ΔΕΛΤΑ θα αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ.

stopcartel
Από το EL GR
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirus-ellas.blogspot.com

Εστιατόριο για ανθρωποφάγους στο Βερολίνο!

Θα ανοίξει franchise και στον Άγιο Παντελεήμονα;
Σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη τόσο της Γερμανίας όσο και της Ευρώπης η διαφήμιση που δημοσιεύθηκε για ένα νέο «έθνικ» εστιατόριο στο Βερολίνο, η οποία καλεί όσους το επιθυμούν να δωρίσουν διάφορα όργανα του σώματός τους- με ιδιαίτερη προτίμηση στους όρχεις, στο στομάχι, στα αφτιά προκειμένου να τα μετατρέψουν σε «γκουρμέ» πιάτα για κανίβαλους!
Σύμφωνα με τη διαφήμιση, το εστιατόριο «Flime» χρειάζεται τα ανθρώπινα μέλη για να ξεκινήσει ένα νέο «κίνημα γεύσης»: να μαγειρέψει μια σειρά συνταγές της διαβόητης φυλής ανθρωποφάγων Γουαρικάκα, οι οποίοι συνηθίζουν μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογενείας να καταναλώνουν τελετουργικά γεύματα με τα πιο νόστιμα κομμάτια του εκλιπόντος.
Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Γερμάνια, και καθημερινές καταγγελίες στις Αρχές και την Αστυνομία. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για μια κακόγουστη και μακάβρια φάρσα, ή για ένα διαφημιστικό τρικ, καθώς και η διεύθυνση και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι άγνωστοι. Αν αναλογιστούμε όμως την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη με τα εκατομμύρια των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών, δεν νομίζουμε ότι θα αποτελούσε και μεγάλη έκπληξη αν τελικά κάτι τέτοιο ισχύει. Και είμαστε σίγουροι πως οι πρώτοι που θα σπεύσουν αυτόκλητα να υπερασπιστούν τις γευστικές προτιμήσεις των κανιβάλων θα είναι οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, και οι υπερασπιστές της «διαφορετικότητας» και των «μειονοτήτων». Τελικά αν όχι στο Βερολίνο, μάλλον στην Αθήνα είναι πιθανότερο να ανοίξει ένα τέτοιο εστιατόριο...


ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξή του, υποστήριξε ότι εκ μέρους της ΠΓΔΜ υπάρχει ετοιμότητα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αλλά, τα Σκόπια "δεν έχουν λάβει σοβαρά μηνύματα" από την Ελλάδα.

Ο Μιλόσοσκι, προανήγγειλε συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ , που θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη με το μεσολαβητή για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς. Ερωτηθείς σχετικά με μία ενδεχόμενη ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" ή παραλλαγές αυτής, για τις οποίες γίνεται λόγος από...

ΜΜΕ, ανέφερε: "Δεν διαθέτουμε πληροφορίες για νέες προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητές του κ. Νίμιτς και δεν θα θέλαμε να εισέλθουμε σε εικασίες. Ωστόσο, είναι προφανές ότι εκ μέρους της ελληνικής πλευράς δίνεται έμφαση σε κάποιες ενδεχόμενες πρωτοβουλίες, οι οποίες εμπεριέχουν πρωτίστως την ελληνική διάσταση της λύσης σε αυτό το ζήτημα".

"Εμείς είμαστε ανοικτοί για συνομιλίες, στις οποίες θα υπάρξει αντιπαράθεση της δύναμης των επιχειρημάτων και όχι των επιχειρημάτων ισχύος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Αναμένουμε η ελληνική πλευρά να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα ότι το ζήτημα αυτό είναι διμερές και ότι δεν θα πρέπει να επιβαρύνει άλλους πέραν των δύο χωρών μας, που θα πρέπει να βρουν τρόπο να το ξεπεράσουν. Η δεύτερη πραγματικότητα είναι ότι κάθε κράτος, κάθε έθνος, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρότερη είναι από την Ελλάδα, έχει δικαίωμα σε δική της ταυτότητα, κυριαρχία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση", πρόσθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.


Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι , "δυστυχώς, η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, αντί να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αυτή που θα οδηγήσει όλη την περιοχή προς τη Συμμαχία, προκύπτει ότι ασκεί περιφερειακή, αντινατοϊκή, πολιτική, διότι αφενός παρεμποδίζει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αφετέρου δεν έχει συνάψει σχέσεις με το Κόσοβο".


Ο κ. Μιλόσοσκι, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, η ΠΓΔΜ να μην στηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος της Σερβίας για το Κόσοβο στα Ηνωμένα Έθνη.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://rokakias.blogspot.com 

Δημαρχιακή επιτροπή… σφραγίσματος !!!!!!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...

Για άνιση μεταχείριση κατηγόρησε την αστυνομία στη χθεσινή δημαρχιακή επιτροπή ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ εμφανίστηκε με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στην οδό Γαριβάλδη.Ενώπιον του δημάρχου τόνισε ότι η αστυνομία μεροληπτεί σε βάρος του καταστήματος του, ενώ υπάρχουν παραβάσεις και από άλλους καταστηματάρχες. Υπενθυμίζεται ότι το κέντρο του κ. Χρηστοβασίλη Ρεμέτζο απειλείται με λουκέτο αφού οι μηνύσεις σε βάρος του είναι επανωτές. «Δεχθήκαμε 22 μηνύσεις σε 20 μέρες» τονίστηκε χαρακτηριστικά.Ο δήμαρχος πάντως ανταπάντησε πως «δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία» και συμπλήρωσε ότι η μουσική ενοχλεί τους κατοίκους και πως υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα σε χώρο που δεν επιτρέπεται. Είπε μάλιστα ότι στο εξής οι έλεγχοι θα γίνονται από τη δημοτική αστυνομία η οποία θα αντικαταστήσει την αστυνομία ως ελεγκτικό όργανο. Από την πλευρά οι εκπρόσωποι του καταστήματος ζήτησαν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα από το δήμαρχο όταν θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι με δική του ευθύνη.Η χθεσινή δημαρχιακή επιτροπή συνεδρίασε γιατί από τις 18 Αυγούστου έχει αποφασιστεί η σφράγιση του Ρεμέτζο. Αν και δεν ανακοινώθηκε απόφαση, η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν τέτοια που ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να ακυρώσει τη διαπίστωση των παραβάσεων από την αστυνομία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που σφραγίζεται το κατάστημα μετά τον Ιούλιο. Ο κ. Χριστοβασίλης από την πλευρά του τόνισε ότι θα προσφύγει στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν εξήγησε με ποιο σκεπτικό όμως.

Και πάλι χάος

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η κατάσταση στη Γαριβάλδη έχει παρεκτραπεί γενικώς και όχι μόνο με ευθύνη του συγκεκριμένου καταστήματος. Εμφανίστηκαν και πάλι μοκέτες, καταπατήσεις κοινοχρήστων χώρων, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά ηχορύπανση από άκρη σε άκρη του δρόμου.Και όλα αυτά σε μια περιοχή που πράγματι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση όπου η γραφειοκρατία και οι ατέρμονες τυπικές διαδικασίες ουσιαστικά αναστέλλουν την εφαρμογή του νόμου.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirusgate.blogspot.com

Ρωσία: «Το κάπνισμα κάνει… καλό στη χώρα!»

Την ώρα που η Ελλάδα «σβήνει» το τσιγάρο, η Ρωσία προτρέπει τους πολίτες της να ανάβουν το ένα μετά το άλλο!

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο καθώς τάδε έφη ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας προτρέποντας μάλιστα τους καπνιστές να… πίνουν και κανένα ποτηράκι καθώς κάνουν καλό στα κρατικά έσοδα!

«Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει: Όσοι πίνουν και όσοι καπνίζουν κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το κράτος» σημείωσε ο Αλεξέι Κουντρίν, Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, ο οποίος -απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες- συμπλήρωσε αμέσως μετά πως «αν καπνίζετε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, δίνετε περισσότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων»!

Στοιχεία φανερώνουν ότι στη Ρωσία το 65% των ανδρών είναι καπνιστές ενώ μισό εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ.

Σχετικά πρόσφατα πάντως η ρωσική κυβέρνηση -η οποία σκέφτεται να αυξήσει τη φορολογία στα καπνά και τα αλκοολούχα ποτά- επέβαλε ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή για τη βότκα και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια της νύχτας.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Μπλερ: Δεν είχα προβλέψει τον εφιάλτη στο Ιράκ...

Για τον «εφιάλτη» του Ιράκ, που δεν είχε ποτέ φανταστεί, κάνει λόγο στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφορούν σήμερα, ο Τόνι Μπλερ.

Επαναλαμβάνει ωστόσο ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για το γεγονός ότι συντάχθηκε με τις αμερικανικές δυνάμεις. Στο βιβλίο του αναφέρεται επίσης στη δύσκολη σχέση του με το διάδοχό του Γκόρντον Μπράουν.

Σε αποσπάσματα των απομνημονευμάτων του, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Guardian, ο Μπλερ επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα που ήδη έχει επιστρατεύσει για να δικαιολογήσει την επέμβαση, τονίζοντας πως ο Σαντάμ Χουσέιν αντιπροσώπευε απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πως θα μπορούσε να είχε αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

«Δεν μπορώ να μετανιώσω για την απόφαση να πάμε σε πόλεμο… Μπορώ να πως ότι ποτέ δεν είχα προβλέψει τον εφιάλτη που εκτυλίχθηκε», όπως αναφέρει.«Συχνά έχω αναρωτηθεί εάν είχα άδικο. Σας ζητώ να σκεφθείτε μήπως όμως είχα και δίκιο», τονίζει σε μία αποστροφή του βιβλίου του ο Μπλερ.

Τελεσίγραφο Σαμαρά... ελήφθη από τον Π. Ψωμιάδη

Τελεσίγραφο στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στέλνει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Αντώνης Σαμαράς, του ζητά να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του, Διονύση Ψωμιάδη.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του αδελφού του, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με αρμοδιότητα την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με κύκλους της Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο για λόγους αρχής και σε περίπτωση που αύριο στις 12 μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους ανακοινωθεί και το όνομα του αδελφού του, τότε θα πάρει πίσω το χρίσμα.
Το tvxs επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ζητώντας του να σχολιάσει τις πληροφορίες: «Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΝΔ και εγώ δεν έχω κάνει καμία ανακοίνωση για το συνδυασμό μου. Περιμένετε μέχρι αύριο και θα μάθετε περισσότερα. Σήμερα πάντως θα κοιμηθώ ήσυχος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επικοινώνησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος του μετέφερε την επιθυμία (και εντολή) του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΝΔ, διεμήνυσε στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, ότι αν ο αδελφός του Διονύσης συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, η ΝΔ θα κατηγορηθεί ότι ευνοεί φαινόμενα οικογενειοκρατίας.
Στον αντίποδα, υποστηρικτές του νομάρχη Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζουν ότι το γεγονός ότι ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, ήταν υποψήφιος και το 2002 και το 2006 και πρώτος σε ψήφους, δεν είχε ενοχλήσει μέχρι τώρα τη ΝΔ!
Σύμφωνα πάντως με κύκλους κοντά στο Νομάρχη η υποψηφιότητα του αδερφού του πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Αντιδράσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο: ζητούν παράταση ενός ακόμη έτους!

Πρώτη ημέρα σήμερα εφαρμογής του νέου αντικαπνιστικού νόμου και ήδη έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ, οι οποίοι ζητούν αναβολή του μέτρου τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος.

Αντιδράσεις, ωστόσο, υπάρχουν και από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, καθώς αρκετοί δήμαρχοι ισχυρίζονται πως ούτε τα χρήματα υπάρχουν ούτε η δυνατότητα για τη δημοτική αστυνομία να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, αφού είναι επιφορτισμένη με πολλές άλλες αρμοδιότητες.
Όσο για τους πολίτες, οι αντιδράσεις ποικίλουν. Μάλιστα, υπάρχουν και ορισμένοι αντικαπνιστές, οι οποίοι «απειλούν» να ξεκινήσουν τώρα το κάπνισμα, γιατί διαφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου…

 ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr