'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ημίγυμνες στα χακί!!!!

Οι κοπέλες των Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώνουν στο Αφγανιστάν, αποφάσισαν να τους κάνουν ένα δώρο για να ανυψώσουν το ηθικό τους... 


Φωτογραφήθηκαν για σέξι ημερολόγιο, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τραυματίες. Είναι γνωστό ότι βοηθάει τον φαντάρο να ξέρει ότι η κοπέλα του φωτογραφίζεται ημίγυμνη..!!

Για την πατρίδα, τα στρατευμένα νιάτα και την ομορφιά. Σας παρουσιάζουμε το νέο σέξι ημερολόγιο των συντρόφων και ερωμένων των Βρετανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
Η πρωτοβουλία αυτή ήταν... της μπαργούμαν Τίλι Λάμπερτ η οποία σκέφτηκε να βάλει ένα λιθαράκι στην ανύψωση του ηθικού των Βρετανών… και να μαζέψει χρήματα για τους τραυματίες ήρωες του πολέμου.Η Τίλι είναι ένα στενοχωρημένο κορίτσι που ζει την αγωνία του πολέμου καθώς ο κάλος της Άνταμ Λί βρίσκεται στο μέτωπο και πολεμά κάτω από αντίξοες συνθήκες.Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει με τη βοήθεια και άλλων γυναικών στρατευμένων το Armed Buns ημερολόγιο για το 2011.

Σε περίοδο κρίσης, το ημερολόγιο των κοριτσιών θα πωλείται μόλις 8,99 λίρες Αγγλίας και με τη βοήθεια της βρετανικής εφημερίδας "Σαν", που έχει αναλάβει την εκτύπωση τα χρήματα θα σταλούν στην φιλανθρωπική οργάνωση για τους ήρωες του πολέμου."Ήταν η πρώτη φορά για όλες μας μια σέξι φωτογράφιση. Το κάναμε όμως γιατί είναι για ένα μεγάλο σκοπό. Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες και ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα το αγοράσουν" δήλωσε η Τίλι.

Στην φωτογράφιση τα κορίτσια είναι ντυμένα (για την ακρίβεια μισό ντυμένα) στρατιωτίνες. Αυτή έγινε σε στρατόπεδο του Κέντ. Πάντως βοηθάει πολύ το ηθικό του στρατιώτη να ξέρει ότι η κοπέλα του πίσω στην πατρίδα φωτογραφίζεται ημίγυμνη. Όσοι έχουν πάει στρατό καταλαβαίνουν...

news247.gr


 http://neamadata.blogspot.com/2010/10/blog-post_7103.html#ixzz12MuOd3Rx

Μια Διεφθαρμένη χώρα; ε και;

Έχει γίνει χαμός με τις δηλώσεις του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ότι ο ΓΑΠ του είπε,ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα.
Γιατι;

Αλήθεια ρωτάω γιατί τόσο φασαρία;

Όταν βγαίνουν προεκλογικά οι αρχηγοί των κομμάτων και φωνάζουν..."ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ"...σε τί ακριβώς διαφέρει με την παραπάνω έκφραση;

Κάθε τέσσερα χρόνια που είναι οι εκλογές μας λένε κατάμουτρα, ότι ζούμε σε μία διεφθαρμένη χώρα, ότι κυβερνάει η μαφία και τα καρτέλ, ότι όλες οι συμφωνίες γίνονται κάτω από το τραπέζι.


Γιατί λοιπόν μας πείραξε τώρα;Μήπως βρήκαμε ένα νέο παιχνίδι να παίζουμε; Έλεος, η χώρα είναι στα πρόθυρα καταστροφής, ζούμε μια μοντέρνα χούντα και ασχολούμαστε ακόμα με δηλώσεις, με λόγια.


Το ξέρω ότι η χώρα μου, μια χώρα που δημιούργησε ουσιαστικά τον πολιτισμό και τις θετικές επιστήμες, κατάντησε χώρα φιλοξενίας αδίστακτων μαφιόζων και καρτέλ. Δεν περίμενα εναν ΓΑΠ ή Γιούνκερ να μου το πει. Το ήξερα.


Βαρέθηκα πλέον να ακολουθώ την ρώτα των ΜΜΕ που ουσιαστικά κάνουν ότι πούν οι...από πάνω. Ακούω μόνο τον λαό, αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Γιατί δεν πάει να λέει ο Παπακωνσταντίνου ότι
πάμε καλα, εγώ βλέπω την ανεργία να ανεβαίνει, τους ηλικιωμένους να τσακώνονται για ένα παγκάκι να κοιμηθούν, τους γείτονες να πουλάνε την ζωή τους, γιατί πρέπει να θρέψουν στόματα.
Αυτά βλέπω εγώ.


http://nikos63.blogspot.com/2010/10/blog-post_3928.html 

Ινδός κροίσος έχτισε την πιο ακριβή βίλα στον κόσμο!!!!


Χτισμένο επάνω στο Ινδικό μυθικό νησί Antilia το νέο απόκτημα του πιο πλούσιου Ινδού επιχειρηματία  Mukesh Ambani έχει κάνει όλο τον πλανήτη να μιλά για μια δημιουργία-υπερπαραγωγή με 27 ορόφους,  συνολικής αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο 53χρονος Ινδός κροίσος επιχειρηματίας Mukesh Ambani βρίσκεται στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του  κόσμου και μάλιστα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.


Όσοι έχουν  την τιμή να λαμβάνουν πρόσκληση για  να επισκεφτούν το «παλάτι»  του μπορούν  να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταφορικά μέσα προκειμένου να μεταβούν στο σημείο.

Ως  άψογος οικοδεσπότης φροντίζει πάντα να τους παρέχει τρία από τα ελικόπτερά του, ενώ όσοι πάλι επιλέγουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους δεν ταλαιπωρούνται καθόλου, καθώς το σπίτι διαθέτει χώρο πάρκινγκ  160 θέσεων.

Στούντιο σπα, αίθουσες  χορού, πισίνες, δωμάτια καλεσμένων, σινεμά 50 θέσεων, εννέα ασανσέρ, πολυθεματικά σαλόνια, γυάλινοι τοίχοι, αμέτρητοι κήποι και μια αξιοζήλευτη θέα στη Αραβική θάλασσα με τους εξωτερικούς χώρους να καταλαμβάνουν πάνω από 37,000 τετραγωνικά μέτρα, μεγαλύτεροι  και από αυτούς του Παλατιού των Βερσαλλιών,  συνθέτουν τη μυθική περιουσία του Ambani, της συζύγου του και των τριών παιδιών τους. 



Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο Ινδός δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή το μεγαλύτερο μέρος της Reliance Industries μαζί με τον αδερφό του Anil .

Πολλοί ήταν αυτοί φυσικά που σχολίασαν αρνητικά και πολέμησαν την προκλητική αυτή επίδειξη πλούτου του επιχειρηματία, ωστόσο στενοί φίλοι και συνεργάτες του έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν.

«Είναι αδύνατον για τον Mukesh να επισκεφθεί έναν κινηματογράφο όπως εγώ και εσύ…Έτσι θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν  χώρο που να μπορεί να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά του και να καλυτερεύει την ποιότητα της ζωής του. Είναι απλά ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι. Άλλο ένα που κάποιος απλά ζει μέσα σε αυτό. Σιγά το πράγμα…»

Κάποιοι πάλι  θα πουν ότι διαβάζουν για μια παραμυθένια ζωή με αστρονομικά ποσά στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που απλά ζει αλλού…  



http://lateandlive.blogspot.com/2010/10/blog-post_6444.html

Του είπαν θα ζήσει 6 μήνες, τα πούλησε όλα και… δεν πεθαίνει!!!!

Πριν τρεις μήνες, ο 55χρονος Malcolm McMahon από την Βρετανία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

Οι γιατροί  του είπαν ότι είχε μόλις έξι  μήνες ζωής.


Σοκαρισμένος  ο 55χρονος αποφάσισε να κάνει κάτι το ακραίο…πούλησε όλα του τα υπάρχοντα!


Ο Malcolm McMahon πούλησε το σπίτι του, όλα του τα πράγματά, οτιδήποτε του είχαν αφήσει κληρονομιά οι γονείς του, μέχρι και τον αγαπημένο του σκύλο!


Ο 55χρονος ανακοίνωσε στην σύντροφο του τα συνταρακτικά νέα, όπως επίσης και το ότι θα της άφηνε πολλά χρήματα όταν θα έφευγε από τη ζωή για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και χωρίς αυτόν.


«Ήθελα απλά να εξαργυρώσω ό,τι είχα πριν πεθάνω. Άρχισα να πουλάω τα πράγματά μου τρεις  μέρες αφότου οι γιατροί μου είπαν  ότι θα πεθάνω. Σκέφτηκα μάλιστα και να αυτοκτονήσω », είπε ο Malcolm.


Ο βρετανός έχασε ακόμα και το δίπλωμα οδήγησής του όταν συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένος! Όπως είπε ο McMahon, είχε βγει να πιεί για να ξεχάσει τον πόνο του!


Πριν από λίγό καιρό, ο άτυχος άντρας πήγε ξανά στο  νοσοκομείο για εξετάσεις.


Αυτό που του  ανακοίνωσε ο γιατρός όμως, ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικό για  τον Malcolm.


Ο McMahon δεν έπασχε τελικά από καρκίνο!


Ο 55χρονος, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό που του συνέβη. 


"Ακόμα είμαι ψυχικά και συναισθηματικά τραυματισμένος από όλη αυτή την ιστορία και δεν νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ", είπε.


http://lateandlive.blogspot.com/
http://www.ierosagon.org/2010/10/6.html 

Σε κλοιό νέου Τειρεσία όλες οι επιχειρήσεις!!!!

Ένα νέο Τειρεσία, μια γιγαντιαία βάση δεδομένων που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές, δίνοντας τη δυνατότητα στις τράπεζες να επεξεργάζονται τα στοιχεία για να προχωρούν σε πιστοληπτικές αξιολογήσεις, επιχειρούν να στήσουν οι τραπεζίτες με ελάχιστο κόστος, 

Πώς να καταλάβεις αν ο υπολογιστής σου έχει ιό

Οι ιοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι σαν τη γυναίκα: αν μπλέξεις, δύσκολα βγάζεις άκρη. Πώς μπορείς όμως να αντιληφθείς αν το σύστημά σου έχει προσβληθεί;
  Η σύγχρονη εποχή της πληροφορικής με τον τεράστιο όγκο πληροφορίας να ταξιδεύει σε κάθε άκρη του πλανήτη με πολύ μεγάλη ευκολία είναι συνάμα και γεμάτη με επικίνδυνο λογισμικό για τον υπολογιστή σου. Προγραμματιστές σε διάφορες χώρες βρίσκουν χρόνο να δημιουργήσουν προγράμματα που μπορούν από το να σου σπάνε απλά τα νεύρα με διάφορα μηνύματα έως και να σου κλέβουν όλα τα προσωπικά δεδομένα. Τα προγράμματα αυτά είναι γνωστά με την ευρύτερη έννοια του "ιού", ωστόσο χωρίζονται σε πολλές υπο-κατηγορίες που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε διεξοδικά στο τρέχον άρθρο.

Ο στόχος όλων μας είναι πλέον να χρησιμοποιούμε ειδικό λογισμικό antivirus και να προσέχουμε να αποφεύγουμε τις γνωστές παγίδες που στήνουν οι επιτήδειοι. Τι γίνεται λοιπόν αν δεν έχεις εγκατεστημένο ένα τέτοιο πρόγραμμα ή αν έχεις καιρό να το ενημερώσεις; Το Men's Lounge καταγράφει τις συμπεριφορές του υπολογιστή που θα πρέπει να σε θορυβήσουν και να σε κάνουν να ψαχτείς, καθώς και περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέξεις:

1) Pop Up παράθυρα
Αν κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σου στο διαδίκτυο εντοπίσεις μια μεγάλη σειρά από pop-up (αναδυόμενα) παράθυρα να εμφανίζονται συνεχώς και να σου αναφέρουν πως ο υπολογιστής σου χρειάζεται να κατεβάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μην τα εμπιστευτείς. Αν το μήνυμα δεν προέρχεται από το πρόγραμμα προστασίας που χρησιμοποιείς, μην προχωρήσεις σε κανένα download. Επειδή μάλιστα ορισμένοι ιοί βρίσκουν τρόπους να σου δείχνουν πως προέρχονται από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, προσπάθησε να κλείσεις το παράθυρο, να ενημερώσεις το antivirus σου και να του ορίσεις να ξεκινήσει το σκανάρισμα.

2) Συχνό κρασάρισμα στο pc
Αν ο υπολογιστής σου έχει χάσει την σταθερότητά του και αρχίσει να κρασάρει συχνά (μπλε οθόνες κτλ), μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις την αναζήτηση της αιτίας με ένα scan. Αν το σύστημα κρασάρει όταν τρέχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα, τσέκαρε μήπως τα αρχεία του εν λόγω προγράμματος έχουν μολυνθεί.

3) Σας σέρνεται ο υπολογιστής;
Αν ο υπολογιστής σου έχει αρχίσει να σέρνεται χωρίς να "τρέχεις" κάποιο βαρύ πρόγραμμα, είναι πιθανό να έχεις προσβληθεί από κάποιο malware, που αντλεί πόρους από το σύστημα.

4) Προβλήματα με drives
Αν αρχίσεις να λαμβάνεις "περίεργα" μηνύματα ότι ορισμένα drives του συστήματος δεν είναι πλέον προσπελάσιμα ή ότι συγκεκριμένα περιφερειακά δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν, πιθανότατα έχεις προσβληθεί από κάποιον ιό.

5) Μεγάλα αρχεία
Σε περίπτωση που εντοπίσεις τυχαία κάποια αρχεία, τα οποία μεγαλώνουν σε όγκο χωρίς να τα πειράζεις ή να τα χρησιμοποιείς, καλό θα ήταν να αρχίσεις να ψάχνεσαι.

6) Περίεργα μηνύματα στο outlook
Αν σε ενημερώσουν φίλοι σου ότι λαμβάνουν περίεργα μηνύματα από το Outlook σου, προφανέστατα έχεις πέσει θύμα...

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι καθαρά ενδεικτικές και θα πρέπει να σε θορυβήσουν και να δραστηριοποιηθείς. Σε περίπτωση που τσιγκουνεύεσαι να δώσεις 30-50 ευρώ το χρόνο για ένα πρόγραμμα antivirus, προσπάθησε να βολευτείς με κάποιες δωρεάν λύσεις παρά τις "σπασμένες" εκδόσεις του NOD ή του Norton. Οι... φτηνές λύσεις πιθανότατα μετά από λίγο να σταματήσουν να σου δουλεύουν ή ακόμη και αν δεν σταματήσουν, δε θα μπορούν να ενημερώνονται από την αντίστοιχη εταιρία, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως δε θα μπορούν να σε προστατέψουν και κατάλληλα.




Παύλος Παπαπαύλου, Technology Expert, menslounge.gr

http://crazygreekblogger.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΩΣ... ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Οργάνωση καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Αυστραλία εμφανιζόταν ως ελληνική. Η αποκάλυψη έγινε από το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο που έκανε συστηματικές έρευνες για να διαπιστώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο οργανισμό Australia-Greece Advisory Council.

Ο οργανισμός αυτός, που ...

εμφανίζεται ως ελληνικός, εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα με την οποία καλούσε την Ελλάδα "να αποδεχθεί την πραγματικότητα πως υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται Μακεδόνες, δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος" και σε αντίθεση με την επίσημη άποψη "είναι οι καλύτεροι φίλοι που έχει η Ελλάδα".

Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση και σύγχυση στην ομογένεια μιας και ο φορέας Australia-Greece Advisory Council, εμφανιζόταν για πρώτη φορά.


Το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο διαπίστωσε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως πίσω από το Australia-Greece Advisory Council δεν είναι ομογενείς, όπως ισχυρίζονται, αλλά καταγόμενοι από την ΠΓΔΜ.


Αναφέρει, μάλιστα και ονομαστικά τον επικεφαλής της "νέας απόπειρας πλαστογράφησης της ελληνικής ταυτότητας".


Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο περίπου δέκα άτομα από την ίδια κίνηση των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ και κάποιοι φορώντας φανελάκια με τον ήλιο της Βεργίνας, εμφανίστηκαν σε διάλεξη που έγινε στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Δ. Αυσταλίας με ομιλητή τον ομογενή Μάρκους Τέμπλερ και επιχείρησαν να διανείμουν στο κοινό δελτίο τύπου του δήθεν Australia-Greece Advisory Council.


"Στόχος τους ήταν να προκληθεί πρόβλημα" υποστηρίζει το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο, το οποίο υποστηρίζει ότι "είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση το γεγονός ότι ανέντιμα κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως μέλη της ομογένειας, ενώ δεν είναι, για να προωθήσουν τα πιστεύω τους".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://rokakias.blogspot.com/2010/10/blog-post_1900.html 

Στις 25.000 εκτιμάται ότι θα φθάσουν οι απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου...

Απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010 καθώς και λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις – στο σύνολο του κλάδου αυτοκινήτου – από 6.000 σημεία πώλησης, είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολιτικών που ακολουθούνται από την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο.

Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ). Συγκεκριμένα όπως είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Απ. Πετιμεζάς από το καλοκαίρι του 2008 η πτώση των πωλήσεων είναι 65,3% με τάσεις περαιτέρω μείωσης, 60% η πτώση του κύκλου εργασιών, 10% ανεργία στον κλάδο με πρόβλεψη να διπλασιαστεί τους επόμενους τρεις μήνες 300 εκατ ευρώ λιγότερα στα δημόσια ταμεία σε σχέση με το 2009 και τουλάχιστον 550 λιγότερα σε σχέση με το 2008 ενώ ανάλογη είναι η πτώση σε πλήθος επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται δορυφορικά γύρω από την εμπορία αυτοκινήτων.

Ακόμα το έτος 2010 αναμένεται να κλείσει στις 160.000 επιβατικά ΙΧ που σημαίνει μείωση 36%, ενώ εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στην αγορά οι πωλήσεις αυτοκίνητων το έτος 2011 προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 90.000.

Ο σύνδεσμος προτείνει μείωση του τέλους ταξινόμησης και επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκινήτων που να αφορά εκτός των καινούργιων και των ελαφρώς μεταχειρισμένων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Σε ότι αφορά στον τραπεζικό δανεισμό σήμερα χρηματοδοτούνται μόνο οι δύο στις 10 αιτήσεις και ο σύνδεσμος ζητάει παροχή χαμηλού κόστους επιχειρηματικών δανείων.

Τέλος, ο σύνδεσμος προτείνει την κατάργηση του φόρου πολυτελείας και την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Πηγή:http://www.antinews.gr/?p=66349
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/25000.html

Συνελήφθη σύζυγος συνεργάτη υπουργού..!!!!

Από την Ασφάλεια Αττικής επιβεβαιώνεται η σύλληψη στη Νέα Σμύρνη της συζύγου συνεργάτη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην υπουργό Εργασίας, ο εν λόγω συνεργάτης, ο οποίος κατ’ αρχήν φερόταν να είναι διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, υπήρξε, στο παρελθόν, συνεργάτης της.


Έγκυρες πηγές αναφέρουν στη zougla.gr πως ο εν λόγω πρώην συνεργάτης και φίλος της υπουργού, ο κ. Πάνος Καλογήρου, δεν ανήκει πλέον στο πολιτικό στελεχιακό δυναμικό της κας Κατσέλη. Οι ίδιες πηγές παραδέχονται, ωστόσο, ότι οι σχέσεις της οικογένειας Καλογήρου με την οικογένεια της υπουργού ήταν πάντα στενές και φιλικές. Υπ’ αυτή την έννοια η υπουργός φέρεται να έχει αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, όπως, όμως, φέρεται να έχει αιφνιδιαστεί και ο ίδιος ο κ. Πάνος Καλογήρου.


Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:


«Σχετικά με την ανακοίνωση περί σύλληψης “συζύγου συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας” για θέμα που αφορά στο ηλεκτρονικό έγκλημα, από το Γραφείο Τύπου της Υπουργού διευκρινίζεται ότι ο αναφερόμενος δεν κατέχει καμία θέση στο Υπουργείο ή στο πολιτικό της γραφείο».

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής η ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή της συλληφθείσης είναι στο όνομα της και όχι στο όνομα του συζύγου της.


Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές η συλληφθείσα παραδέχθηκε πως το υλικό που βρέθηκε στους πέντε σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν ανήκουν στην ίδια και τους είχε για ιδία χρήση.


Η σύλληψη έγινε μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η Ασφάλεια Αττικής, αν και επιβεβαιώνει το γεγονός, δεν προβαίνει σε αποκάλυψη του ονόματος της συλληφθείσας, ούτε και του συζύγου της. Η εν λόγω κυρία κρατείται στην Ασφάλεια και ανακρίνεται.


Το δελτίο Tύπου της Αστυνομίας έχει ως εξής:


«Από τη Δ.Α.Α/ Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική έρευνα στην περιοχή της Αττικής όπου συνελήφθη ημεδαπή, για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. , όπως τροπ. με Ν. 3625/07 « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Ειδικότερα :

Από ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο Αστυνομικής Επιχείρησης διαπιστώθηκε η εμπλοκή ημεδαπής χρήστριας του Ιντερνετ για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. PAIKO Υ Ελένης, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία της ανωτέρω ημεδαπής, όπου διενήργησε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι οι οποίοι διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν η εμπλεκόμενη συνεργάζονταν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αύριο (15-10-2010) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών». 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181787&cid=4 

Θέμα τουρκικής μειονότητας σε Κω και Ρόδο !!!

Βάζει ψηλά το μειονοτικό και «θολώνει τα νερά» στο Αιγαίο 
 Του Νίκου Μελέτη

Με τα «θέματα» του Αιγαίου να δρομολογούνται στο ασαφές και προβληματικό πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοτουρκικών μειονοτικό ζήτημα όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στη Ρόδο και στην Κω.


Η έγερση μειονοτικού ζητήματος συμπληρώνει ένα ιδιαίτερα δυσμενές πλαίσιο, καθώς στο θέμα του Αιγαίου διατυπώνεται ήδη μια νέα προσέγγιση, που η Ελλάδα καλείται να καταβάλει δυσανάλογο κόστος, με εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκειμένου να «αγοράσει» ασφάλεια από την Τουρκία. Και την Άγκυρα με προσβλητικό τρόπο να προβάλλει ως δέλεαρ για το «μοίρασμα» του Αιγαίου το οικονομικό όφελος που υποτίθεται πως θα προκύψει από τη συνεκμετάλλευση και τις άλλες κοινές δράσεις.


Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη στην Αθήνα του κ. Τ. Ερντογάν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη ιστοσελίδα του εμφάνισε ειδικό «μπάνερ» που παραπέμπει σε επίκαιρα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής (υπό μορφή «Συχνά Τιθέμενων Ερωτημάτων» - Frequently Asked Questions).


Στην ιστοσελίδα αυτή περιλαμβάνονται υπό μορφή απαντήσεων σε ερωτήματα οι επίσημες θέσεις της Τουρκίας για τις σχέσεις με το Ισραήλ, την Αρμενία, την Ε.Ε. και την Ελλάδα.


Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο ερώτημα «Ποια είναι τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» η απάντηση είναι εκτενής μεν, αλλά περιορίζεται στο θέμα της μειονότητας, αποκαλύπτοντας έτσι τον σταθερό προσανατολισμό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην έγερση μειονοτικού ζητήματος.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «Τουρκική Μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη, αντιμετωπίζει παραβιάσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων της» και απαριθμεί όλο τον «κατάλογο» που με κάθε ευκαιρία θέτουν τα ακραία στοιχεία της μειονότητας.


Η μη αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας, η μη αναγνώριση των εκλεγμένων θρησκευτικών ηγετών, προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση των βακουφιών, προβλήματα ιθαγένειας με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει επιστραφεί η ιθαγένεια σε 60.000 άτομα.


Ειδική αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, καθώς η Άγκυρα επιμένει στο αίτημα για «εκπαίδευση σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς στη μητρική γλώσσα» (όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών στην προσχολική εκπαίδευση).



Το 3%


Έντονα προβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι για τη χαμηλή πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας ευθύνεται το πλαφόν του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, στερώντας έτσι τη δυνατότητα εκλογής «ανεξάρτητων βουλευτών» (σ.σ.: καθώς η Τουρκία προφανώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν πλήρως τα συμφέροντά της με τους βουλευτές που εκλέγονται με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα).


Στο κείμενο γίνονται ειδικές αναφορές στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δίνουν πράσινο φως στη χρήση του όρου «τουρκικός» σε συλλόγους, αλλά και για τις αποφάσεις σχετικά με τους ψευδομουφτήδες. Η Άγκυρα όμως θέτει πλέον και επίσημα ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω:



«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μειονοτικά δικαιώματα στην τουρκική κοινότητα στην Ρόδο και στην Κω με το επιχείρημα ότι τα νησιά δεν της ανήκαν όταν υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζάννης. Η τουρκική κοινότητα στα νησιά αντιμετωπίζει δυσκολίες στο θέμα της διαχείρισης των βακουφιών της, στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων της και στην τουρκική εκπαίδευση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Το «κοινό όραμα» στο Αιγαίο
Ζητούν «μοίρασμά» του «πουλώντας» ασφάλεια


Το επόμενο ζήτημα που τίθεται υπό μορφή ερωτήματος είναι «Εάν μπορούμε να μιλήσουμε τελικά για επαναπροσέγγιση».


Το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνοντας εκτενή αναφορά για τη διαδικασία που ξεκίνησε το 1999 και τη νέα ώθηση που υπήρξε μετά την εκλογή του Γ. Παπανδρέου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (High Level Cooperation Council - HLCC), στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί και από τις δύο πλευρές. Επισημαίνεται ότι αυτή η «δομημένη και θεσμοθετημένη φάση των διμερών σχέσεων θα επιτρέψει στις δύο χώρες να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους από τη φάση της επαναπροσέγγισης σε συνεταιρισμό», αποκτώντας «κοινό όραμα».


Με την προσέγγιση αυτή δίδεται ουσιαστικά η εντύπωση ότι δεν υφίστανται άλλα προβλήματα που εμποδίζουν την οριστική βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και αρκεί η υλοποίηση της πρότασης του κ. Ερντογάν για τις κοινές συνεδριάσεις υπουργικών κλιμακίων για να αναβαθμιστούν οι σχέσεις σε «συνεταιρισμό».


Σοβαρά ερωτηματικά για το περιεχόμενο και το «εύρος» των διερευνητικών επαφών αλλά και του πολιτικού περιεχομένου της ελληνοτουρκικής προσέγγισης δημιουργούν οι συνεχείς (αποκαλυπτικές) δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.


Ο κ. Ισμαήλ Καλίν, στενός σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού που συμμετείχε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεντεύξεις του σε ελληνικά ΜΜΕ πρόβαλε τη θέση της χώρας του ότι το casus belli θα αρθεί όταν και η ελληνική Βουλή αποσύρει την απόφασή της για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων. Η Άγκυρα ζητά, δηλαδή, ως αντάλλαγμα να καταργήσει η Ελλάδα τον νόμο με τον οποίο έγινε συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας και να αποποιηθεί κυριαρχικών δικαιωμάτων που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο.


Ο κ. Καλίν, μάλιστα, αναγνωρίζοντας τον «άδικο» χαρακτήρα της ανταλλαγής που προτείνει, παραπέμπει στα «σπουδαία ζητήματα», τα οφέλη, όπως λέει, που θα αποκομίσουν οι δύο χώρες από το «μοίρασμα του Αιγαίου».


Σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές έχει την αξία της και η απάντηση που δίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ (στο ίδιο «ερωτηματολόγιο») στο ερώτημα «Θα στείλουμε τα θέματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;». Η θέση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι η εξής:

«Με σκοπό να επιλύσουμε όλα τα αλληλοσχετιζόμενα θέματα του Αιγαίου, η Τουρκία, μέσα στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλόγου που είναι σε εξέλιξη, δεν αποκλείει καμία μέθοδο ειρηνικής επίλυσης των διαφορών όπως αναφέρονται στο άρθρο 33 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ (διαπραγματεύσεις, μεσολάβηση, συμβιβασμό, διαιτησία ή δικαστική επίλυση από το Δ.Δ. της Χάγης) που θα βασίζεται στην αμοιβαία συναίνεση των δύο πλευρών».

Απ' το ΕΘΝΟΣ, το διάβασα εδώ: http://anemogastri.blogspot.com
http://e-parembasis.blogspot.com/2010/10/blog-post_4100.html

Οι Αλβανοί συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής στην Σαντορίνη...!!!

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Οι κάτοικοι της πανέμορφης Σαντορίνης έχουν την εντύπωση ότι ζουν στο νησί τους υπό αλβανική κατοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ντόπιων, τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα και οι βιαιοπραγίες των Αλβανών μεταναστών, ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, τείνουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 Συγκεκριμένα, όπως καταθέτουν σε επερώτησή τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, στο χωριό Εμποριό, Αλβανοί ενήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικα παιδιά χρησιμοποιώντας καδρόνια και σωλήνες. Δύο αγοράκια μεταφέρθηκαν μετά το συμβάν στο Κέντρο Υγείας, ενώ ένας από τους Αλβανούς έβγαλε και μαχαίρι για να τους επιτεθεί. Το φοβερό είναι ότι οι Σαντορινιοί έχουν δώσει δουλειά σε πάνω από 3.000 Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειές τους φτάνουν τα 5000 άτομα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία φοβάται να παρέμβει κι αφήνει τους Αλβανούς κακοποιούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο νησί. Πληροφορίες λένε ότι μια ομάδα Αλβανών έσφαξε Πακιστανό στη Σαντορίνη γιατί προσφέρθηκε να δουλέψει με χαμηλότερο μεροκάματο.

Απίστευτες καταγγελίες από ανθρώπους που βλέπουν το νησί τους να χάνεται από μία ομάδα βίαιων και τραμπούκων που προσπαθεί να λεηλατήσει περιουσίες, συνειδήσεις και ανθρώπους. Μήπως πρέπει να παρέμβει δυναμικά η Αστυνομία και να βάλει μια τάξη στο πανέμορφο νησί της Ελλάδας, πριν οι κάτοικοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους και πάρουν το νόμο στα χέρια τους;


 
Πηγή http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

http://hellasxg.blogspot.com/

Σοκ! - Συμφωνία Ρωσίας-Ρουμανίας για εναλλακτική βόρεια διαδρομή του South Stream - Εκτός η Ελλάδα;

«Κλείδωσε» η εναλλακτική διαδρομή του South Stream από την Ρουμανία η οποία δυνητικά αφήνει εκτός Ελλάδα και Βουλγαρία, με την υπογραφή πριν λίγες ώρες συμφωνίας μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας στο Βουκουρέστι!  

Οι «επικίνδυνοι αδύναμοι κρίκοι», όπως χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι την Ελλάδα και την Βουλγαρία στο θέμα των αγωγών και όχι μόνο (βασικά λόγω Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης), ανάγκασαν την Μόσχα να στραφεί σε εναλλακτική χάραξη με τον αγωγό να εκβάλει από την Μαύρη Θάλασσα στην Ρουμανία και να συνεχίζει προς Ιταλία - αφού περάσει μέσα από Σερβία ή Σκόπια - μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου ή Αλβανίας, χωρίς να αποκλείεται και η χερσαία διαδρομή μέσω Σλοβενίας. 

Την συμφωνία την υπέγραψε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ενέργειας «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ.
 
Επιβεβαιώθηκε έτσι η παγκόσμια αποκλειστικότα του defencenet.gr της 14ης Νοεμβρίου 2009 σύμφωνα με την οποία η Μόσχα αποφάσιζε προ του ελληνοβουλγαρικού κινδύνου να προχωρήσει σε εναλλακτική χάραξη του South Stream μέσω Ρουμανίας.

Μάλιστα στις 22 Ιουνίου 2010, ο πρόεδρος του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και πρώην πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακόφ δήλωνε: "Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τα σχέδια για τον αγωγό South Stream, ακόμη και αν η Βουλγαρία αποσύρει τη συμμετοχή της. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση Οι σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Ρωσία δεν πρέπει να καταστούν όμηροι των πρόσκαιρων συμφερόντων της κυβέρνησης", πρόσθεtε. 

Ο ρωσικός Τύπος εκτιμά ότι η εναλλακτική λύση αφορά στη διέλευση του αγωγού από τη Ρουμανία, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού ο South Stream θα ξεκινά από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ και θα καταλήγει στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Τώρα συμφωνήθηκαν δύο εναλλακτικές λύσεις: Η μία προβλέπει την απλή διασύνδεση της Ρουμανίας με τον αγωγό που θα εκβάλει στην Βουλγαρία. Η δεύτερη προβλέπει την δημιουργία κύριου τερματικού σταθμού σε ρουμανικό λιμάνι και από εκεί και πέρα διαδρομή μέσα από το βόρεια Βαλκάνια προς την Αδριατική. 

Στρις 14 Νοεμβρίου 2009 γράφαμε «Με δεδομένη την συμμετοχή της Σερβίας, αν στον South Stream συμμετάσχει τελικά και η Ρουμανία - όλα δείχνουν ότι η ρουμανική συμμετοχή θα γίνει δεκτή από την Ρωσία - τότε η Βουλγαρία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν να χάσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα, αφού ο αγωγός από τον Εύξεινο Πόντο, διαμέσου Ρουμανίας, Σερβίας και Σλοβενίας θα έφτανε με πολύ οικονομικότερο τρόπο (χερσαίος αντί θαλάσσιος αγωγός) στην αγορά της Ιταλίας απ'ότι μέσω Ελλάδας, Ιονίου και Αδριατικής Θάλασσας. 

Η Κροατία έχει ζητήσει επίσης να συμπεριληφθεί στο σχέδιο της πορείας του αγωγού".

Επίσης συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συστήσουν κοινή ομάδα εργασίας για την εκπόνηση των μελετών. Οι δύο εταιρείες εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, με χρονικό «προσανατολισμό» το α΄ εξάμηνο του 2011.

Το πως η Ελλάδα από χώρσα πρωτοπόρος στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων του 2007, κατέληξε να κινδυνεύει να μείνει εκτός ενεργειακού παιγνίου, πρέπει να αναζητηθεί στον επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων από το καλοκαίρι του 2008 και μετά.

Οι ελληνικές καλένδες στις οποίες έχουν παραπεμφθεί η ελληνορωσική αμυντική και ενεργειακή συνεργασία με την Ρωσία, μόνο άσχημες ειδήσεις θα παράγουν στο εξής... 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr

Με το ασφαλιστήριο στο ΚΤΕΟ και με το ΚΤΕΟ στην ασφαλιστική..!!

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, που καθιερώνει την υποχρεωτική έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου με την βεβαίωση τεχνικού ελέγχου του οχήματος. 

Αλλά και ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ θα γίνεται με την επίδειξη της ασφάλισης του αυτοκινήτου. 

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά νέα μέτρα όπως θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για τη...
σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ, καθιέρωση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα, σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του ΚΤΕΟ, αλλά και σαφάρι της τροχαίας για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, περίπου το 40% των οχημάτων, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων το δημόσιο να ζημιώνεται περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, αν υπολογίσει κανείς το παράβολο των 40 ευρώ για τον έλεγχο και των 9 ευρώ για την κάρτα καυσαερίου. 


Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει την κάρτα Ελέγχου ΚΤΕΟ. Επίσης, για να περάσει ένα όχημα από ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιδείξει το ασφαλιστήριο.


www.asfalisinet.gr
http://anemo-milos.blogspot.com

Ξημερώνοντας στην Αθήνα!!!

Σε ένα εμπορικό δρόμο του "Ιστορικού" Κέντρου, το aderna-gr αποθανάτισε δυο ... τουρίστες, να κοιμούνται στο πρώτο σκαλί του θανάτου .

Ξένοι οι ντόπιοι, δείχνουν να έχουν γευτεί το φιλόξενο κόσμο των "ουσιών ".


Λίγο πιο νωρίς να τους έπαιρνε ο ύπνος, και θα έπαιρναν γεύση  της Αθηναϊκής φιλοξενίας όπως έχει καταντήσει  μετά την "κατάργηση" των συνόρων...



Καλημέρα Ελλάδα...  
 
 

Μια πόλη κάτω από το νερό !

To μοναστήρι Makaryevsky  βρίσκεται στη μικρή πόλη  Kalyazin, που είναι χτισμένη στην όχθη του ποταμού Βόλγα στη Ρωσία. Το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι το καμπαναριό του.

Το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της τεχνητής λίμνης,  όπως και πολλά άλλα κτίρια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, η τότε κυβέρνηση της Ρωσίας κατασκεύασε φράγματα, κατά  μήκος του ποταμού για να τον καταστήσει πλωτό όλο το χρόνο και να εκμεταλλευτεί τα νερά του για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα από αυτά τα φράγματα κατέρρευσε και ένα μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε.  Τα λίγα κτίρια που βρισκόταν εκεί, βυθίστηκαν  και τώρα το μόνο που διακρίνεται είναι το καμπαναριό του μοναστηριού. 


star.gr

Απίστευτο. Πληρώνουμε, κάθε χρόνο, 400εκ ευρώ για την περίθαλψη λαθρομεταναστών!!!!

Το παραδέχθηκε στη Βουλή ο ίδιος ο Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος: 
 
«Μιλάμε για ποσό από 150 έως 400 εκ. ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκ. ευρώ την δεκαετία για.. την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων»

Χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω;
 
Το κράτος με τα λεφτά τα δικα σού περιθάλπτει 'ξένα' σώματα.
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τα ταμεία είναι στο ΄κόκκινο' και τα νοσοκομέια υπερχρεωμένα.

Η περίθαλψη των λαθρομεταναστών είναι το 1% του ελλείμματος για φέτος και Μ.Ο. στα δέκα χρόνια 3,2%.

Πλήρωνε μακάκα Έλληνα για φέρουν την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα...
 

Κατάσχεσαν το γουρούνι της επειδή χρωστούσε στην τράπεζα!!

Κι όμως έγινε κι αυτό. Τράπεζα κατάσχεσε ένα γουρούνι για να το πουλήσει και να πάρει τα λεφτά.
 


Δικαστικοί κλητήρες εμφανίστηκαν στο σπίτι μίας γυναίκας στην ανατολική Ρωσία επειδή είχε καθυστερήσει να πληρώσει το χρέος της, ύψους 432 δολαρίων σε μία τράπεζα.

Κατάσχεσαν το γουρούνι της και το έβγαλαν σε πλειστηριασμό για να εξασφαλίσουν μέρος των χρημάτων, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το περιφερειακό υποκατάστημα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικαστικών κλητήρων. 


Στη γυναίκα είχε δοθεί το ηλικίας επτά μηνών γουρουνάκι για να το κρατήσει, αλλά στη συνέχεια της το πήραν όταν μετά από έλεγχο στο σπίτι της διαπίστωσαν ότι ήταν ό,τι πολυτιμότερο διέθετε.


Αρχικά της δόθηκε προθεσμία δέκα ημερών για την αποπληρωμή του χρέους, επειδή όμως δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει, της κατάσχεσαν το γουρουνάκι.


http://www.newsit.gr/
http://filoksenos.blogspot.com/

"Μαχαίρι" 50% στα όρια των πιστωτικών καρτών...!!

Μ
αχαίρι άνευ προηγουµένου στις πιστωτικές κάρτες φέρνει η κρίση. Τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα µειώνουν τα πιστωτικά όρια, καταργούν τις άτοκες περιόδους χάριτος και λένε «όχι» σε περισσότερες από τις µισές νέες αιτήσεις. 
 
Και οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών γυρίζουν όµως την πλάτη στο πλαστικό χρήµα και ο τζίρος που γίνεται µε πιστωτικές έχει πέσει κατά 30% τους τελευταίους µήνες. Μάλιστα, µέχρι τα µέσα του 2011 εκτιµάται ότι στην αγορά θα υπάρχουν 1 εκατ. λιγότερες κάρτες. 


Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, ο λόγος για τον οποίο ψαλιδίζουν τις κάρτες δεν είναι άλλος από τις υψηλές επισφάλειες, οι οποίες κατά µέσο όρο φτάνουν ακόµα και το 20%. 

Τα χρέη από πιστωτικές κάρτες συγκαταλέγονται στα πιο επισφαλή για τις τράπεζες, που πλέον επιδιώκουν να µειώσουν όσο το δυνατόν τα «κόκκινα δάνεια».

Ενδεικτικό είναι ότι στα τέλη του 2009 τα κόκκινα καταναλωτικά, στα οποία περιλαµβάνονται και οι κάρτες, εκτινάχθηκαν στο 13,4%, ενώ τα πιο απαισιόδοξα σενάρια προβλέπουν ότι στα τέλη του χρόνου οι επισφάλειες µόνο από πιστωτικές κάρτες θα ξεπεράσουν ακόµα και το 1,5 δισ. ευρώ. 

Ετσι, η πρώτη κίνηση που κάνουν τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα είναι να µειώνουν έως και 50% τα πιστωτικά όρια στην πλειονότητα των πελατών τους. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου το όριο ξεπερνούσε τις 8.000 - 10.000 ευρώ, αυτόµατα οι τράπεζες το µειώνουν σε 5.000 ευρώ ώστε σε περίπτωση µη πληρωµής να έχουν όσο το δυνατόν µικρότερες απώλειες.

Αυστηρές προϋποθέσεις 

Ακόµα και στις νέες αιτήσεις, πολύ δύσκολα τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα δίνουν έγκριση για υψηλά πιστωτικά όρια, άνω των 2.500 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το όριο διαµορφώνεται σε 1.000 - 1.500 ευρώ και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις. 


Μάλιστα, στο παρελθόν οι τράπεζες ασκούσαν ασφυκτική πίεση στους πελάτες τους στέλνοντας ακόµα και προεγκεκριµένες κάρτες στο σπίτι, αλλά η εποχή αυτή έχει περάσει προ πολλού. Αντίθετα, σήµερα στις περισσότερες περιπτώσεις απορρίπτουν τουλάχιστον 50% των αιτήσεων για έκδοση νέων καρτών. 

Ψαλίδι µπαίνει ακόµη και στις προσφορές που κάνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους. 

http://dete.gr/news.php?article_id=8680

Διαφήμιση της τουρκικής εταιρείας πυραύλων ROKETSAN δείχνει την Ελληνική Βουλή να καίγεται από πυραυλική επίθεση!!!!

Κουμπαριές και ζεϊμπέκικα με τους Τουρκομογγόλους τους κάνουν να αποθρασύνονται.....
 
Να δούμε πότε θα το καταλάβετε....
Η παραπάνω εικόνα αφιερωμένη και στους φιλειρηνικούς συμπατριώτες μας που "φαντάζονται" ένα μέλλον ειρήνης και αδελφοσύνης με τους Γκρίζους Λύκους......
Τρέξτε για τα......
βραβεία ελληνοτουρκικής φιλίας "ΙΠΕΚΤΣΙ".......

Να τονίσω εδώ ότι η ROKETSAN είναι κρατική βιομηχανία (ή υπό απόλυτο κρατικό έλεγχο) κι όχι μια ιδιωτική πρωτοβουλία......

Οπως γράφουν και οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους δημιουργήθηκαν με απόφαση της Επιτροπής Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (Turkish Defence Industry Executive Committee),
και είναι μέλος του Οργανισμού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.... (όπως θα δείτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδα τους).

Μιας και πλησιάζει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι σε όλη την πορεία της θα πρέπει να βρίσκονται διάσπαρτοι ρουφιάνοι "υπάλληλοι" του προδοτικού Υπουργείου "Εθνικής" Αμυνας ή άλλοι μισέλληνες εθελοντές διαφόρων πρωτοβουλιών και κινήσεων, ώστε με το "άγρυπνο μάτι τους" να αντιληφθούν αμέσως τυχόν συνθήματα εθνικού πατριωτικού περιεχομένου που πιθανώς να φωνάξουν οι Ελληνες λοκατζήδες και ΟΥΚάδες μας.....

Ο υπουργός θα περιμένει στην γωνία για τις ποινές.......

 http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/roketsan.html

Πάνω από 2 εκατ. υπολογιστές «ζόμπι» λειτουργούν στις ΗΠΑ..!!

Οι υπολογιστές 2,2 εκατομμυρίων Αμερικανών αναμεταδίδουν spam και υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα εν αγνοία των χρηστών τους, προειδοποιεί έκθεση της Microsoft για τα λεγόμενα botnet, μια απειλή που ολοένα μεγαλώνει.

Τα botnet είναι μεγάλα δίκτυα αποτελούμενα από υπολογιστές μολυσμένους με κακόβουλο κώδικα, σχεδιασμένο να μετατρέπει τα PC σε υποχείρια των χάκερ.


Οι υπολογιστές «ζόμπι» που σχηματίζουν τα botnet χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μαζική αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, την υποκλοπή τραπεζικών και άλλων ευαίσθητων δεδομένων, ή ακόμα και για συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό «ζόμπι», δείχνει το τελευταίο
Security Intelligence Report της Microsoft. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Βραζιλία με 550.000 μολυσμένα PC, ενώ η Νότιος Κορέα είναι η χώρα με την υψηλότερη συχνότητα μολύνσεων, η οποία φτάνει το 14,6 τοις χιλίοις.

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον κίνδυνο των botnet» επισήμανε στο BBC ο Κλιφ Έβανς, επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας στη Microsoft Βρετανίας.


Η αρχή γίνεται όταν ο χρήστης ανοίγει ένα παραπλανητικό αρχείο ή σύνδεσμο που περιέχει κάποιον ιό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν απλώς επισκεφτεί μια μολυσμένη ιστοσελίδα.


Από τη στιγμή που θα μολύνει το σύστημα, ο ιός μπορεί να λαμβάνει οδηγίες από τους χάκερ για μια ποικιλία παράνομων δραστηριοτήτων. Ο χρήστης συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο υπολογιστής του ανήκει πλέον στον «υπόκοσμο» του Διαδικτύου.


Η κατάσταση φαίνεται ότι επιδεινώνεται: Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010, η Microsoft «απολύμανε» συνολικά 6,5 εκατομμύρια μολυσμένα PC, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.


Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση προέρχονται από τα 600 εκατομμύρια PC που κατεβάζουν αυτόματα ενημερώσεις της Microsoft ή τρέχουν τα προγράμματα προστασίας της, το Essentials και το Defender.


Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να ενημερώνουν τακτικά το σύστημά τους, να μην ανοίγουν ύποπτα email και να χρησιμοποιούν εφαρμογές anti-virus και firewall.


http://katohika.blogspot.com/2010/10/2_13.html 

Ήθελε να την αφήσει έγκυο με σύριγγα!!!

Μια γυναίκα, από τις ΗΠΑ, παντρεμένη σε λεσβιακό γάμο, συνελήφθη από την αστυνομία όταν προσπάθησε να εισάγει δια της βίας το σπέρμα του αδελφού της στην σύζυγο της!....

Η κυρία Stephanie Lighten πέταξε την σύζυγο της, Jennifer Lighten, στο καναπέ και προσπάθησε να την καταστήσει έγκυο χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σύριγγα που περιείχε το σπέρμα του αδελφού της!

Η 26-χρονη γυναίκα, από την περιοχή Pittsfield του Massachusetts, είχε αποθηκεύσει το σπέρμα του αδελφού της σε ένα δοχείο και αποφάσισε να αφήσει έγκυο την σύζυγο της έστω και δια της βίας!


Η 33-χρονη έδωσε μάχη για να αντισταθεί στις προθέσεις της συντρόφου της με αποτέλεσμα να καταλήξουν έξω από το σπίτι τους.


Η κυρία Jennifer Lighten μπήκε στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να διαφύγει ενώ η κυρία Stephanie Lighten έπεσε στην κυριολεξία πάνω στο καπό για να την σταματήσει.

Οι γείτονες που είδαν τις σκηνές βίας να ξετυλίγονται στην γειτονιά τους κάλεσαν την αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή.


Η αστυνομία συνέλαβε την Stephanie Lighten με την κατηγορία της οικογενειακής βίας αφού η σύζυγος της αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση για βιασμό!


ΠΗΓΗ:  dinatos

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στην Τουρκία!!!

Ο
μάδα επιστημόνων κατασκεύασε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στην Τουρκία, που φέρει το όνομα SURALP, από το εργαστήριο όπου δημιουργήθηκε. 

Ο καθηγητής, Κεμμαλεττίν Ερμπατούρ, επικεφαλής της ομάδας των Τούρκων επιστημόνων που κατασκεύασε το ρομπότ, δήλωσε ότι αυτό έχει ύψος 1,64 μέτρα και βάρος 114 κιλά. 

Ο κ. Ερμπατούρ είπε ότι το πρόγραμμα κατασκευής στοίχισε ένα εκατομμύριο δολάρια και οι ειδικοί επιστήμονες χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να καταφέρουν με τη βοήθεια μικροκάμερας να κάνουν το ρομπότ να "βλέπει και να κρατάει" αντικείμενα και να βαδίζει. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η υπηρεσία επιστημονικής έρευνας Tubitak θα διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την συνέχιση του προγράμματος. http://dete.gr/news.php?article_id=8764

Έδειραν ελεγκτές καπνίσματος !!!!

Την επόμενη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν πρέπει να μπουν για έλεγχο σε ουζερί.
 
Και αυτό διότι όπως μάθαμε, η απάντηση που τους έδωσε κάποιος κάτοικος ενός γειτονικού χωριού (συγκεκριμένα στο Ζάρκο Τρικάλων) στην απόδοση ταυτότητας για να κοπεί πρόστιμο λόγω
 καπνίσματος, σε ουζερί μέρα μεσημέρι, μόνο κόσμια δεν ήτανε καθώς όπλισε το χέρι του και κατάφερε μία γροθιά στο πρόσωπο της ελεγκτού, τρέποντάς την σε φυγή μαζί με τους υπόλοιπους ελεγκτές προς αποφυγήν λιντσαρίσματος!

Δεν έχει πολλά πολλά με το τσίπουρο !!!!


http://oichalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_3657.html
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_2613.html

Ξανά στα ...μανταλάκια.!!!!!

Για ακόμα μια φορά, η Ελλάδα γίνεται πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ για έναν καθόλου ευχάριστο λόγο...
 
Οι συγκρούσεις στον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης κάνουν τον γύρο του κόσμου προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι στο χτίσμα της εθνικού μας διασυρμού.

 
Θα ήταν εύκολο (κι εμπορικό) να καταγγείλουμε το κακό κράτος που αφήνει απλήρωτους εργαζομένους και χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους.

 
Δυστυχώς όμως δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να κάνει κουμάντο στην Ακρόπολη, λες και είναι το μαγαζάκι του...


parapolitiki
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_3589.html

Έχει "χάσει" τον ύπνο του επειδή δεν έχουν δουλειά οι νεοι!!!

Ενα απο τα καλύτερα ανέκδοτα είπαν χθες μεταξύ τους οι άνθρωποι του πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος....
 
Και αφου είχε ανησυχήσει τόσο πολυ διαβάστε τι του είπαν οι άνθρωποι του και κατάφεραν να τον ηρεμήσουν...


Τα θέματα της ανεργίας ήταν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο πρωθυπουργός με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, την Λούκα Κατσέλη και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.

Οι υπουργοί τον ενημέρωσαν για τέσσερα προγράμματα - τρία του ΟΑΕΔ και ένα του ΕΣΠΑ - τα οποία εκτελούνται αυτό το διάστημα, ενώ αναμένονται και άλλα εννέα τα οποία θα υποστηρίζονται συνδυαστικά από τον ΟΑΕΔ και το ΕΣΠΑ. 


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7000.html

Θα μποϋκοτάρουν τις εκλογές..!!!

Σε πιθανό μποϋκοτάζ των εκλογών ενδέχεται να προχωρήσουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή του εκλογικού επιδόματος.

Στα χαρακώματα βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το εκλογικό επίδομα με φόντο τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ βλέπουν ως μονόδρομο την αποχή από τα καθήκοντά τους για τις 16 και 17 Οκτωβρίου αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να μην καταβάλλει τη νόμιμη χρηματική αποζημίωση για την επιπρόσθετη εργασία τους κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Στα δικαστήρια για την αποχή

Μάλιστα οι δύο πλευρές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς η κυβέρνηση κατέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των υπαλλήλων της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις  16 και 17 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνοντας αρχής γενομένης ότι θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τις εκλογές όπως τα δημοτολόγια και τα ΚΕΠ, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ εντός ή εκτός ωραρίου που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων και εκλογικών σάκων.

Κυβέρνηση: Αμείβονται καλά 

Σημειώνεται ότι χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καθιέρωση ενός νέου εκλογικού επιδόματος στους εργαζομένους των δήμων, που αυτήν την περίοδο θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με άλλους εργαζομένους.

Το υπουργείο σημειώνει ότι το εκλογικό επίδομα είναι ενσωματωμένο στις μηνιαίες αποδοχές τους από 1-1-2005 κάθε χρόνο και όχι μόνο τη χρονιά που διεξάγονται οι εκλογές, χωρίς μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική συμβολή τους στην εκλογική διαδικασία.

Βασικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι να μειωθεί το εκλογικό κόστος κατά 149 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και ο απώτερος σκοπός είναι η συγκέντρωση επιπλέον εσόδων σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση της δραστικής μείωσης του εκλογικού επιδόματος των υπαλλήλων πρώτου βαθμού στους ΟΤΑ, η οποία φτάνει το 20%. Πρόκειται για το ποσό των 2.100 ευρώ μικτά, ενώ οι έως τώρα δικαιούχοι φτάνουν τους 160.000 εργαζομένους.

Τέλος τονίζεται ότι η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη, καθώς αποδείχτηκε ότι πολλοί υπάλληλοι είναι εκείνοι, οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί τα  συνδικαλιστικά της στελέχη στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5, αίθουσα 1) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων επέλεξε το δρόμο της αδιαλλαξίας και της σύγκρουσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στους πολίτες και την κοινωνία" ενώ τονίζει ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεκδικούν την επίλυση χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων τους, επιτείνει τα αδιέξοδα αντί να προωθεί λύσεις.



Τεφτέρι, φτώχεια και φιλότιμο!!!

Στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα, σε περίοδο ύφεσης, τα «τεφτέρια» έχουν επανέλθει, και μάλιστα σε επιχειρήσεις που δεν συνήθιζαν να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, ενώ «βερεσέ» ψωνίζουν πλέον άνθρωποι όλων των ηλικιών.

«Η γειτονιά αναγκάζει τον καταστηματάρχη να γράφει σε τεφτέρι. Δεν μπορεί ο καταστηματάρχης να μην εξυπηρετήσει έναν άνθρωπο που ψωνίζει τακτικά και μία μέρα δεν έχει να πληρώσει. Ωστόσο, για να γράψω σε τετράδιο πρέπει να γνωρίζω τον πελάτη» εξηγεί ο ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών σε γειτονιά του Γκύζη, Άγγελος Κωνσταντάκης.


Μιλώντας για την κατάσταση στην αγορά και για τη λύση του «τεφτεριού», ο κ. Κωνσταντάκης τονίζει: «Δεν υπάρχει πλέον η αγορά όπως την ξέραμε. Ο κόσμος είναι φοβισμένος. Εδώ και ένα χρόνο η δουλειά έχει πέσει στο μισό. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και γράφουμε σε τεφτέρι. Ειδικότερα, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αυτό το φαινόμενο έχει γίνει πολύ συχνό και έντονο. Οι λογαριασμοί φθάνουν τα εκατό ευρώ και οι πελάτες ξεχρεώνουν με τα χίλια ζόρια. Οι ηλικίες είναι από 18 έως 70 χρόνων. Συνήθως, είναι άνθρωποι του μεροκάματου». Διευκρινίζει δε πως «τώρα δεν έχουν να πληρώσουν ούτε αυτοί που θεωρούνταν καλοί πελάτες. Πολλοί παίρνουν εφημερίδα και δεν παίρνουν τσιγάρα, άλλοι παίρνουν τσιγάρα και δεν παίρνουν εφημερίδα. Οι γονείς σκέφτονται να αγοράσουν μέχρι και το γλειφιτζούρι του παιδιού».


Ένας άλλος καταστηματάρχης, ο κ. Παναγιώτης Γιαννακούλας, ο οποίος διατηρεί αναψυκτήριο στην ίδια γειτονιά, σημειώνει ότι υπάρχουν πελάτες που τον πληρώνουν μία φορά τον μήνα ή κάθε εβδομάδα, καθώς «υπάρχει δυσκολία με το ρευστό και ο κόσμος δύσκολα βρίσκει χρήματα». Λέει πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Παλαιότερα οι περισσότεροι πελάτες αγόραζαν καφέ, νερό και τυρόπιτα, ακόμα και δύο φορές την ημέρα. Σήμερα δεν αγοράζουν ούτε καφέ ή πίνουν έναν», ενώ παραδέχεται ότι και ο ίδιος τα βγάζει πολύ δύσκολα και ότι, αν δεν είχε και τη βοήθεια από την οικογένειά του, δεν θα έβγαιναν οι υποχρεώσεις.


http://www.zougla.gr

Ένας στους 10 Γερμανούς αναζητεί το νέο Χίτλερ ..!!!!

Με καζάνι που βράζει θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αντιδημοκρατικά φρονήματα και ο ρατσισμός στη Γερμανία, καθώς ένας στους δέκα Γερμανούς επιθυμεί πάλι έναν Φύρερ που θα κυβερνά με πυγμή, σε περίπτωση που η οικονομική κρίση απειλήσει την κοινωνική σταθερότητα.

Αυτό και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ των Γερμανών προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Φρίντριχ Εμπερτ Στίφτουνγκ», που παρουσιάστηκε (13/10) στο Βερολίνο. «Οι ακροδεξιές αντιλήψεις διαδίδονται τελευταία με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε κατά την παρουσίαση η ερευνήτρια Νόρα Λαγκενμπάχερ.

Στο μεταξύ, το φαινόμενο της ξενοφοβίας, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, εκτιμάται πως τελεί σε συνάρτηση με την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς πριν από αυτή, όπως εμφανίζει ανάλογη έρευνα του 2008, η ξενοφοβία παρουσίαζε ελαφρά υποχώρηση.


«Ξενόφοβος» τότε ήταν ο ένας στους πέντε Γερμανούς, ενώ τώρα είναι ένας στους τέσσερις. «Οι ρατσιστές δεν βρίσκονται πλέον στο περιθώριο της κοινωνίας αλλά στο κέντρο της» πρόσθεσε η Νόρα Λαγκενμπάχερ. Οι αριθμοί βέβαια μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με αυτούς, το 35,6% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» στο ερώτημα «θεωρείτε ότι η Γερμανία έχει σε επικίνδυνο βαθμό πολλούς μετανάστες;».


Μάλιστα, το 30% εκτιμά πως οι ξένοι έρχονται με σκοπό να εκμεταλλευτούν το κοινωνικό κράτος και σε περίπτωση «αυξημένης ανεργίας θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».


Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό του 58,4% που δηλώνει ότι επιθυμεί περιορισμό στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων, ποσοστό που στην Ανατολική Γερμανία, όπου ζουν ελάχιστοι Μουσουλμάνοι, ανέρχεται σε 75,7%.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τέτοιες ρατσιστικές απόψεις συμμερίζεται και το 55,5% των ατόμων με δημοκρατικές πεποιθήσεις. «Πρόκειται για μοντέρνο ρατσισμό που λαμβάνει υπόψη τις πολιτιστικές, και όχι, όπως ο κλασικός, τις γενετικές διαφορές» τονίζει η ΝόραΛαγκενμπάχερ.


Βάσει της έρευνας, η ξενοφοβία «μολύνει» όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά κυρίως τα ηλικιωμένα και λιγότερο μορφωμένα άτομα. Ταυτόχρονα «χτυπά» και τα κόμματα. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ξενόφοβων (24,2%) βρίσκεται σε ένα παραδοσιακά «διεθνιστικό» κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό, ακολουθούμενο από το Χριστιανοδημοκρατικό (23,5%), την Αριστερά (20%), τους Ελεύθερους Δημοκράτες (16,2%) και τους Πράσινους (12,7%).


Η έρευνα καταδεικνύει επίσης το γεγονός ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού δυσανασχετεί με το σημερινό δημοκρατικό σύστημα, αφού μόνο το 46,1% δηλώνει ευχαριστημένο από τη λειτουργία του. 


http://www.lamiareport.gr 

Στα αζήτητα 150.000 σπίτια.....!!!!!!

Κάτω 80% σε μια 5ετία η οικοδομική δραστηριότητα, φέτος 40% λιγότερες επενδύσεις σε νέα σπίτια. Πάνω από 100.000 οικοδόμοι στον δρόμο. Στο «κόκκινο» άλλοι 300.000. Λουκέτο έβαλαν 1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις.


Σκηνικό «κατάρρευσης» εμφανίζουν η οικοδομή και η αγορά ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το φθινόπωρο παραδοσιακά γίνονται οι περισσότερες αγοραπωλησίες. Ολα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το κραχ ή, κατ’ άλλους, το σπάσιμο της «φούσκας» στην κτηματαγορά.


Περισσότερα από 150.000 σπίτια είναι απούλητα για 4 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 30,5% στην επιφάνεια με πτώση - ρεκόρ 47,6% στην Αττική, 950-1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ έχουν χάσει τη δουλειά τους περί τους 100.000 εργαζομένους και βρίσκονται στο «κόκκινο» άλλοι 300.000 οικοδόμοι.

Μέσα σε μία πενταετία η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 80%, ενώ μόνο φέτος οι επενδύσεις σε νέες κατοικίες θα είναι μειωμένες κατά 40%. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου έχουν καταγραφεί μόλις 12.000 συναλλαγές μέσω των τραπεζών, όταν προ κρίσης σε έναν χρόνο καταγράφονταν πάνω από 70.000.

Ενδεικτικό της παντελούς αδιαφορίας για αγορές κατοικιών είναι το γεγονός ότι ενώ οι κατασκευαστές καλούν τον κόσμο να αγοράσει μέχρι το τέλος του έτους, διότι από το 2011 θα επιβαρυνθεί λόγω των αυξημένων αντικειμενικών αξιών, δεν υπάρχει κανένα «ρεύμα» για αγορές.

Με τα θεμέλια της κτηματαγοράς να τρίζουν, θα περίμενε κανείς να έχουν καταρρεύσει και οι τιμές των ακινήτων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον σε γενικευμένη μορφή. Υπάρχουν, πάντως, μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες για ακίνητα που έχουν μείνει απούλητα για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Αυτό που καταγράφουν οι ειδικοί της αγοράς είναι μια μεικτή τάση. Από τη μια οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν ρίχνουν τις τιμές σε επίπεδα που θα προσελκύσουν αγοραστές κι από την άλλη υπάρχουν ορισμένες εταιρείες με μεγάλο απόθεμα κατοικιών που κάνουν γενναίες εκπτώσεις, ακόμη και πάνω από 30%.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος έχει σήμερα ρευστό είναι «άρχοντας» στην κτηματαγορά. Μπορεί να βρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες ψάχνοντας, όχι μόνο στις φτηνές περιοχές, αλλά και στα... ρετιρέ της αγοράς ακινήτων.

Κραχ τιμών καταγράφεται κυρίως στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα σε Γέρακα, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Αρτέμιδα. Η υπερπροσφορά μεζονετών και μονοκατοικιών έχει ρίξει τις τιμές σε διψήφιο ποσοστό, ειδικά σε όσα σπίτια έχουν επιφάνεια πάνω από 150 τ.μ.

Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις πώλησης σπιτιών 4-10 ετών σε εξαιρετική κατάσταση που πωλούνται σε χαμηλές τιμές εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών των ιδιοκτητών τους. Για παράδειγμα, μεζονέτα 250 τ.μ. στον Γέρακα, η οποία πωλήθηκε 450.000 ευρώ το 2006, σήμερα πωλείται 300.000 ευρώ.

Μεγάλες προσφορές γίνονται και στις λεγόμενες φτηνές και μικρομεσαίες γειτονιές, διότι η κρίση χτύπησε περισσότερο τους κατοίκους αυτών των περιοχών και οι εργολάβοι έχουν πολλά απούλητα διαμερίσματα. Στα δυτικά προάστια οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών έχουν πέσει κάτω από το όριο των 2.000 ευρώ/τ.μ., το οποίο αποτελούσε κανόνα πριν από την κρίση. 

Η τελευταία έρευνα του ΙΟΒΕ και της Propindex για το 2009 κατέγραψε τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών (έως 20%) σε περιοχές όπως Αγιοι Ανάργυροι, Ιλιον, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ανω Λιόσια, Αχαρνών, Ζεφύρι, Καματερό, Νέα Πέραμο. Αλλά και τους πρώτους μήνες του 2010, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι τιμές υποχώρησαν πάνω από 11%.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι νομοί Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και η Κρήτη είδαν τις τιμές των ακινήτων να υποχωρούν ακόμη και 20% πέρυσι, ενώ η έντονα πτωτική τάση συνεχίζεται όλο το 2010.

Τέλος, μεγάλο «ψαλίδι» έχει πέσει στις τιμές των εξοχικών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά σε Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ιόνια νησιά, παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της Αττικής, αλλά και στον Κορινθιακό κόλπο, όπου υπάρχουν μικρά και μεγάλα παραθεριστικά σπίτια σε τιμές έως 30% φτηνότερες.

Πηγη : www.e-go.gr
Πηγή : TNSite

Έκρηξη λάκ σε μπάνιο σπιτιού στην Έδεσσα!!!!

Μ
άλλον θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα καλλυντικά μας που από εντελώς ακίνδυνα και χρήσμιμα, μπορούν να γίνουν άκρως επικίνδυνα από μια απλή απροσεξία! 

Μια έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο, αναστάτωσε μια γειτονιά στην Έδεσσα. Ξαφνικά και ενώ έκανε μπάνιο η κόρη της οικογένειας, η λακ εξερράγει! Ευτυχώς, αν και το κορίτσι βρισκόταν στο ένα μέτρο από την έκρηξη, σαν από θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό! 

Η έκρηξη προκάλεσε ωστόσο μεγάλες υλικές ζημιές στο σπίτι και προκλήθηκε γιατί κάποιος είχε βάλει την λακ δίπλα στο αερόθερμο! 

http://dete.gr/news.php?article_id=8733

Σας τελείωσαν τα Depon; Ερωτευτείτε!!!!!

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο έρωτας μπορεί να δράσει ως ισχυρό αναλγητικό, εξίσου αποτελεσματικό με τα φάρμακα κατά του πόνου. 

 Η νέα αυτή μελέτη, που έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ψυχολόγους του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY), δείχνει ότι η ρομαντική αγάπη καθιστά πιο υποφερτό τον σωματικό πόνο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εν μέρει αυτό οφείλεται στο ότι ο έλεγχος του πόνου και το συναίσθημα του έρωτα εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου, ενώ η ευφορία που προκαλεί το έντονο αίσθημα ενός νέου έρωτα μπορεί να αντισταθμίσει τη δυσφορία του φυσικού πόνου.


«Οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται από τον έντονο έρωτα, είναι οι ίδιες με αυτές που στοχεύουν τα φάρμακα για να μειώσουν τον πόνο» δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Άρθουρ Άρον, ο οποίος μελετά την επιστημονική φύση του έρωτα και της αγάπης εδώ και περίπου 30 χρόνια.

«Η σκέψη του αγαπημένου ενεργοποιεί έντονα την περιοχή ανταμοιβής του εγκεφάλου, την ίδια περιοχή που ενεργοποιείται όταν κάποιος παίρνει κοκαΐνη ή όταν κερδίζει πολλά χρήματα» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, οι εθελοντές με «φρέσκια» ερωτική σχέση (λιγότερο από εννιά μήνες, ώστε τα συναισθήματά τους να είναι ακόμα έντονα) κλήθηκαν να κοιτάνε φωτογραφίες των αγαπημένων τους, καθώς και άλλων ελκυστικών ατόμων, ενώ υποβάλλονταν σε δοκιμασίες πόνου στα χέρια τους και την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους καταγράφονταν σε πραγματικό χρόνο μέσω της μεθόδου της λειτουργικής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (FMRI).


Οι εθελοντές ένιωθαν μικρότερο πόνο, όταν κοιτούσαν το ερωτικό ταίρι τους σε σχέση με κάποιο άλλο ωραίο αλλά άγνωστο άτομο ή απλώς έναν φίλο. Η έρευνα υπολόγισε ότι κατά μέσο όρο ο έρωτας μείωσε τον έντονο πόνο κατά 12% και τον μέτριο πόνο κατά 45%.


Αποδείχτηκε έτσι ότι η σκέψη του ερωτικού συντρόφου ήταν εξίσου αποτελεσματική για τη μείωση του πόνου. Δηλαδή της συγκέντρωσης του νου σε κάτι άλλο, ώστε να ξεχαστεί ο πόνος.

 
Όπως δήλωσε ο καθηγητής νευροψυχολογίας Πολ Γκίλμπερτ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Ντέρμπι, η νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά και κατάθλιψη έχουν χαμηλότερο «κατώφλι πόνου» στον εγκέφαλό τους (συνεπώς πονάνε περισσότερο και ευκολότερα), ενώ οι ερωτευμένοι και γενικότερα όσοι αγαπούν και νιώθουν ασφαλείς έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον σωματικό πόνο. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181710&cid=15 

Πέθανε στον αέρα....

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες πτήσης από τις Φιλιππίνες στο Κατάρ, όταν ο πιλότος έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε εν πτήσει. Ανέλαβε ο συγκυβερνήτης και προσγείωσε το αεροσκάφος.

Αγωνιά στον αέρα για τους επιβάτες μιας πτήσης. Ο  κυβερνήτης της  Qatar Airways από τις Φιλιππίνες για το Κατάρ  έπαθε καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του ενώ κατευθυνόταν προς το Ντόχα.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε για την ασφάλεια της πτήσης την άμεση  αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές  αεροδρόμιο  της Κουάλα Λουμπούρ  στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μαλαισία Στάρ, ο 43χρονος  πιλότος Ινδικής καταγωγής λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή  παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος και ο συγκυβερνήτης ζήτησε να προσγειωθεί στην Διεθνές Αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ.

"Η Qatar Airways εκφράζει τη λύπη της για το ξαφνικό θάνατο μέσα στο αεροσκάφος  του κυβερνήτη της  πτήσης QR645"  ανέφερε σε ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία.

Η Qatar Airways, δήλωσε ένα νέο πλήρωμα επιβιβάστηκε στην Κουάλα Λουμπούρ και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά.
Δεν έχει δοθεί το όνομα του νεκρού πιλότου στη δημοσιότητα.



Η ανακάλυψη ότι ένας από τους πρωταγωνιστές μίας υπερπαραγωγής πορνό βρέθηκε θετικός στον ιό του AIDS μπλόκαρε όλες τις παραγωγές των δύο μεγαλύτερων στούντιο του είδους των ΗΠΑ

Κατεβάζουν τα ρολά μέχρι νεοτέρας δυο από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής πορνό κινηματογράφου στις ΗΠΑ μετά από το θετικό δείγμα ενός πρωταγωνιστή στον ιο HIV.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους ο Λός Αντζελες Τάιιμς πρόκειται για δυο από τους κολοσσούς της βιομηχανίας την  Wicked Pictures και την Vivid Entertainment που σταμάτησαν την παράγωγη ταινιών για προληπτικούς λόγους.

Όπως έγινε γνωστό βρέθηκε  κάποιος πρωταγωνιστής, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, θετικός στον ιό του HIV.

Η εκπρόσωπος του Ιατρικού ιδρύματος υγείας της βιομηχανίας ενήλικων Τζένιφερ Μίλερ δήλωσε ότι προσπαθούν να ειδοποιήσουν όλα τα μέλη τους που είχαν σεξουαλική επαφή με τον εν λόγο πρωταγωνιστή να κάνουν εξετάσεις για HIV.

Δεν είναι η πρώτη φορά που  η βιομηχανία πορνό αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Το 2004 ένας άλλος πρωταγωνιστής ήταν φορέας του ιού HIV με αποτέλεσμα μα κλείσουν δεκάδες στούντιο και να ματαιωθούν εκατοντάδες παράγωγες στην Καλιφόρνια. 

Δεκατέσσερις ηθοποιοί είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια του σεξ με τον εν λόγο άνδρα. Το ίδιο συνέβη και πέρσι όταν μια πρωταγωνίστρια βρέθηκε θετική στον ιό αμέσως μετά το γύρισμα μιας ταινίας.

Τον περασμένο Αύγουστο η αμερικανική πορνοβιομηχανία έχει μπει στο στόχαστρο οργανώσεων κατά του AIDS, οι οποίες κατέθεσαν μήνυση κατά του μεγιστάνα στον χώρο ψυχαγωγίας ενηλίκων Λάρι Φλιντ, γνωστού από το περιοδικό Hustler.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, όλοι οι πορνοστάρ υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό HIV 30 ημέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων μιας ταινίας.