'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Στα δικαστήρια για... τρίχες!!!

Οι μπελάδες για την Paris Hilton δεν έχουν τέλος. Μετά τη σύλληψη της για κατοχή και χρήση μαριχουάνας τουλάχιστον δύο φορές, η Paris θα βρεθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι αθέτησε συμφωνία για την προώθηση extensions για τα μαλλιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ.com που ειδικεύεται στα κουτσομπολιά του Hollywood.

Στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της 29χρονης, η εταιρία Hairtech International ζητάει από την Hilton αποζημείωση 35 εκατομμύρια ευρώ, δεκαπλάσια από το ποσό που πληρώθηκε η ίδια για να υπογράψει το συμβόλαιο!


Το 2007, η Paris Hilton ανέλαβε εκπρόσωπος και μοντέλο της εταιρίας, αλλά όταν φυλακίστηκε για κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών δεν τήρησε τη συμφωνία, αφού έχασε το πάρτυ προώθησης της εταιρίας, ενώ δεν φόρεσε ποτέ το προϊόν!


Επιπλέον, η Hilton έκανε και το ανήκουστο, σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής: εμφανίστηκε δημόσια με extensions ανταγωνίστριας εταιρίας! Ο εκπρόσωπος της ατίθασης σταρ δεν έχει ακόμα σχολιάσει το περιστατικό.


Αχ βρε Paris, πάντα κάπου βρίσκεις να μπλέξεις...


ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr 

Δημιουργείται ειδικό τμήμα στην ΕΛ.ΑΣ για τους χούλιγκανς!!

Τέσσερα πρόσωπα από τον κύκλο των σκληροπυρηνικών οπαδών της ΑΕΚ έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων ως υπεύθυνους για τον προπηλακισμό του προπονητή της ομάδας τους, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, στον φιλικό αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο».

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Κων/νου Σιμιτζόγλου οι αστυνομικοί είδαν καρέ-καρέ τα βίντεο που απεικονίζονται οι εικόνες της ντροπής και από την ανάλυση τόσο των βιντεοσκοπημένων επεισοδίων όσο και του πλούσιου φωτογραφικού υλικού που συνελέγη, κατέληξαν σε 4 ονοματεπώνυμα οπαδών της ΑΕΚ που χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας τους. Η αστυνομία έχει αποδυθεί τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσει τους δράστες έχοντας στη διάθεσή της τα στοιχεία τους, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κάποιος από αυτούς είναι προσεσημασμένος. Το χώρο αναζήτησης πάντως φέρεται να περιόρισε αισθητά η ανακοίνωση της μεγαλύτερης ομάδας οργανωμένων της ΑΕΚ, της Ορίτζιναλ, η οποία έλεγε πώς «δεν είναι από μας ψάξτε αλλού». Η «πληροφορία» αυτή περιόρισε πολύ το χώρο των οργανωμένων που έπρεπε να ψάξει η αστυνομία, σε περιφερειακές οργανώσεις οπαδών.
“Είναι ντροπή για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, δεν καταθέτω μήνυση”
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία τόσο ο προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς όσο και ο γενικός αρχηγός Βασ. Δημητριάδης και ο γυμναστής της ομάδας Δημ. Μπουρουτζίκας, δεν αναγνώρισαν κάποιο πρόσωπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ. Μπάγιεβιτς αρνήθηκε να υποβάλλει μήνυση κατ΄ αγνώστων και δεν ζήτησε την ποινική τους δίωξη, αντίθετα περιορίστηκε να περιγράψει το περιστατικό και φέρεται να είπε «αυτά είναι ντροπή για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Εως 2 χρόνια φυλάκιση
Ο Μπάγιεβιτς έχει βέβαια τη δυνατότητα (αν και θεωρείται απίθανο) να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δικαστική διαδικασία όταν συλληφθούν οι αναζητούμενοι οπαδοί, αλλά η άρνησή του να υποβάλλει μήνυση περιπλέκει νομικά τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία κινείται αυτεπάγγελτα με βάση τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που προβλέπει ως ποινικό αδίκημα την περίπτωση βιαιοπραγίας σε βάρος αθλητικού παράγοντα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Απλώς το γεγονός ότι δεν υφίσταται μήνυση για σωματικές βλάβες σημαίνει ότι οι δράστες απειλούνται με ποινές φυλάκισης, το πολύ έως 2 χρόνια.
Ειδικές ομάδες αστυνομικών κατά των χούλιγκανς
Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πάντως πώς και μετά τα τελευταία κρούσματα βίας στα γήπεδα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΠΟ αλλά και της Σούπερ Λίγκα θεωρούν πως ωρίμασαν οι συνθήκες για να δημιουργηθούν δυο τμήματα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας. Έτσι 30 αστυνομικοί θα ασχολούνται αποκλειστικά με τη δίωξη του χουλιγκανισμού και δεν θα εκτελούν καθήκοντα ένστολης υπηρεσίας.
Ανοίγουν λογαριασμούς για τα στημένα
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η έρευνα του εισαγγελέα Κων/νου Σιμιτζόγλου σχετικά με τα στημένα παιχνίδια. Στα τέλη του μήνα επίκεινται καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΠΑΠ τα οποία θα κληθούν να προσκομίσουν στοιχεία για τους «υπέρ-τυχερούς» που πόνταραν στα στημένα ματς και κέρδισαν υπέρογκα ποσά. Θεωρείται δεδομένο ότι η αποκάλυψη αυτών των προσώπων θα οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα. Ακολούθως θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί για να αποκαλυφθεί η κίνηση των χρημάτων και να φτάσει ο εισαγγελέας στην άκρη του νήματος.

Παναγιώτης Στάθης, capital.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.realpolitics.gr

Έκαναν διακοπές με πλαστά ευρώ!!!

Αρχοντικές διακοπές έκανε στην Ελλάδα ένα ζευγάρι νεαρών αλλοδαπών, ξοδεύοντας άπλετο χρήμα χωρίς... να επηρεάζονται από την... οικονομική κρίση! Όλα τα καλοκαιρινά τους όνειρα, όμως, γκρεμίστηκαν εκ βάθρων όταν εξακριβώθηκε ότι τα χαρτονομίσματα που μοίραζαν χωρίς φειδώ ήταν... πλαστά!

Ο υπάλληλο ενός μπαρ στην περιοχή των Εσπερίων, στην βόρεια Κέρκυρα, ήταν ο μόνος που αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με το οποίο επιχείρησαν να πληρώσουν τα ποτά που είχαν πιει ο 22χρονος αλλοδαπός και η 27χρονη φίλη του ήταν πλαστό. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν το ζευγάρι και το οδήγησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων.
Εκεί, βρέθηκαν πάνω τους άλλα οκτώ κίβδηλα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, που έφεραν όλα τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας και είχαν αναπαραχθεί με φωτοτυπία μέσω υπολογιστή! Στην κατοχή των δύο νεαρών αλλοδαπών βρέθηκαν και 975 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, τα οποία είχαν παραλάβει ως ρέστα πληρω΄νοντας με πλαστά!


http://www.protothema.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Παραβίασε όλο τον ποινικό κώδικα!!!!

Δεν υπάρχει άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που να μην κατάφερε να το... παραβιάσει ένας 24χρονος, ο οποίος έκανε άνω- κάτω το κέντρο της Χαλκίδας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Τελικά, συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός, που είναι χρήστης ναρκωτικών, έκλεψε μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα και....

εξαφανίσθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, πριν προλάβει ο ιιδοκτήτης της να τον εμποδίσει... Με αυτήν πήγε στο κέντρο της Χαλκίδας, όπου όμως συγκρούστηκε με ένα διερχόμενο αυτοκίνητο στο οποίο προκάλεσε υλικές ζημίες, αλλά εγκατέλειψε αμέσως τον τόπο του ατυχήματος. Όμως, το ατύχημα δεν τον πτόησε και, αμέσως μετά, άρπαξε την τσάντα μιας 37χρονης γυναίκας και διέφυγε μέσα στα στενά!

Σε μικρή απόσταση τον εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά μόλις τους είδε εγκατέλειψε την κλεμμένη μοτοσικλέτα και τράπηκε σε φυγή πεζός... Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, αλλά ο πρώτος που τον έφτασε και επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει δέχθηκε άγρια επίθεση με γροθιές και κλωτσιές από το νεαρό, που όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους υπόλοιπους οι οποίοι τον πρόλαβαν, τον έριξαν στο έ4δαφος και του π΄περασαν χειροπέδες! Στις τσέπες του βρέθηκαν εννέα ναρκωτικά χάπια που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς και τα κλοπιμαία από την τσάντα της 37χρονης.


thema
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Πάρτι κάνουν οι διαρρήκτες στη Λευκωσία!

Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια... Στην προκειμένη περίπτωση, όταν λείπουν οι νοικοκυραίοι, οι διαρρήκτες το γλεντάνε, ξαφρίζοντας τις περιουσίες ανύποπτων πολιτών που απολαμβάνουν αμέριμνοι τις διακοπές τους.   

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκε μπαράζ διαρρήξεων στη Λευκωσία. Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν την απουσία των κατοίκων και εισέβαλαν σε διαμερίσματα ξαφρίζοντας χρήματα και χρυσαφικά.
Σαββατόβραδο των διαρρηκτών μπορεί να χαρακτηριστεί η νύχτα που διανύσαμε...
Αυτή τη φορά οι κλέφτες προτίμησαν να εισβάλουν σε τρεις πολυκατοικίας της περιοχής Λυκαβητού. Η Αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα αφού σε όλες τις περιπτώσεις κατάφεραν να αφαιρέσουν τις κλειδαριές των διαμερισμάτων.
Μέχρι στιγμής έγιναν δέκα καταγγελίες, όμως αναμένεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός αφού αρκετοί ένοικοι απουσιάζουν στο εξωτερικό.
Χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, μεγάλης αξίας έκαναν φτερά. Οι εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν κάποια τεκμήρια αλλά στο παρόν στάδιο οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι. 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

O ιστότοπος που αποκάλυψε ότι περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές δεν λειτουργεί πια!!!!

Δεν είναι δυνατή από την Παρασκευή η πρόσβασηστον ιστότοπο της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας δασών, τον οργανισμό... που αποκάλυψε ότι περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ένας υπέυθυνος της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Roslesozachtchita είχε αποκαλύψει την Τετάρτη ότι περίπου 40.000 στρέμματα γης που έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια κάηκαν τον Ιούλιο, κυρίως στην επαρχία Μπριάνσκ, μία περιοχή που έχει μολυνθεί από ραδιενεργό σκόνη εξαιτίας της καταστροφής του αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ το 1986, προκαλώντας ανησυχίες για εξάπλωση της μόλυνσης.

Αυτή η πληροφορία που είχε ανέβει στον ιστότοπο της υπηρεσίας www.rcfh.ru, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση αυτή τη στιγμή, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του ρωσικού υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων που διαβεβαιώνει ότι καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια δεν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές.

Ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Αλεξέι Μπομπρίνσκι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί από την Παρασκευή.

"Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πια", δήλωσε. "Δεν μπορώ να μαντέψω τί μπορεί να συνέβη", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας όμως ότι ο Σεργκέι Σόιγκου υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδωθεί από την τηλεόραση ο υπουργός είχε επικρίνει "τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός ο σκοτεινός ιστότοπος".

Ενας υπεύθυνος της υπηρεσίας προστασίας των δασών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε από τη μεριά του ότι είναι "σχεδόν βέβαιος" ότι ο ιστότοπος έκλεισε "έπειτα από διαταγή" που σχετίζεται με τις δηλώσεις του Σόιγκου. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Θυσιάστηκε για να σώσει την εγγονή της...

Η 63χρονη Σάρελ μπήκε μπροστά στην κάνη του όπλου για να σώσει τη 12χρονη εγγονή της, δεχόμενη τα πυρά... του επίδοξου απαγωγέα...Η 12χρονη με τον μεγαλύτερο αδελφό της επισκέπτονταν τη...
γιαγιά και τον παπού στο Αμαρίλο του Τέξας για το καλοκαίρι. Οι τρεις τους ταξίδευαν με το αυτοκίνητο και έκαναν στάση σε ένα βενζινάδικο για να πάνε τα παιδιά στην τουαλέτα.

Τότε ένας άνδρας με καουμπόικο καπέλο και μπότες, κρατώντας στο χέρι όπλο, άρπαξε τη μικρή Κάσιντι από το χέρι και με την απειλή του όπλου τη διέταξε να μπει στο αυτοκίνητό του.


Μπροστά στο θέαμα, η 63χρονη έτρεξε και μπήκε μεταξύ του όπλου και του σώματος της μικρής προσπαθώντας να την προστατεύσει, φωνάζοντας στον άνδρα να την αφήσει ήσυχη. Ο άνδρας τράβηξε τη σκανδάλη πυροβολώντας την ηλικιωμένη στον πνεύμονα και σκοτώνοντάς τη.


Μέσα στο χάος που ακολούθησε το κοριτσάκι κατάφερε να ξεφύγει. Ο άνδρας ωστόσο αφού του ξέφυγε η πρώτη του “λεία”, άρπαξε ένα άλλο κοριτσάκι που βρέθηκε μπροστά του. Τον σταμάτησαν αστυνομικοί που τον ακινητοποίησαν και τον σκότωσαν, απελευθερώνοντας τη μικρή. Όπως αποδείχθηκε ο ίδιος είχε προσπαθήσει να απαγάγει δύο γυναίκες νωρίτερα
..


sarotiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com 

Η Τρόϊκα μας οδηγεί στην πτώχευση;;;

Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά πρέπει κάποιος να το κάνει:
Ήξεραν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας που ήταν επί 15 ημέρες στην Ελλάδα για τα κάκιστα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις αυτοί πήραν το αεροπλάνο από το «Ελ. Βενιζέλος»; Η απάντηση είναι φυσικά και γνώριζαν.
Δεν μπορεί να κάνεις ελέγχους να τα βρίσκεις όλα τέλεια, να αποδίδεις τα εύσημα στον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, να κάνεις και μερικές παρατηρήσεις έτσι για...
τα μάτια του κόσμου, και λίγες ημέρες μετά να έρχονται τα πάνω – κάτω.
Η Τρόϊκα γνώριζε και γνωρίζει ότι η οικονομία δεν πάει καλά και βουλιάζει σε βαθιά ύφεση, αλλά δεν της καίγεται καρφί. Αυτό ακριβώς επιδιώκει. Μια οικονομία απόλυτα εξαρτώμενη από τα κεφάλαια του ΔΝΤ, μια χώρα απόλυτα κατεχόμενη που να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις ούτε για τα πιο απλά νομοσχέδια.
Το οικονομικό επιτελείο είχε ενημερώσει για τα στοιχεία για την ανεργία, την αρνητική ανάπτυξη, τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις, την οικοδομή, τον τουρισμό. Ήξεραν οι ξένοι ηγήτορες ότι παρά τα δάνεια η οικονομία δεν αναστηλώνεται και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πτώχευση.
Αυτό ακριβώς θέλουν και η κυβέρνηση απλώς χορεύει στο ρυθμό τους.
Οπότε, αν ακούσετε τους επόμενους μήνες πάλι εύσημα και κολακείες για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης να ξέρετε ότι τα οικονομικά στοιχεία είναι άθλια και βουλιάζουμε.

Από:  http://www.antinews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hassapis-peter.blogspot.com

Ο Ομπάμα βούτηξε στον Κόλπο!!

Για να πείσει τους συμπολίτες του πως δεν κινδυνεύουν πια!

 

Βουτιά στα νερά του Κόλπου του Μεξικού έκανε ο Barack Obama μαζί με την κόρη του, Sasha, σε μία προσπάθειά τους να καθησυχάσει τους Αμερικανούς ότι, παρά την πετρελαιοπηγή που σχηματίσθηκε τον Απρίλιο από έκρηξη σε πλατφόρμα της BP, η θάλασσα παραμένει καθαρή για τους τουρίστες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, η σύζυγός του, Michelle, και η μικρότερη κόρη τους ταξίδεψαν μέχρι τη Φλόριντα, για να μιλήσουν με τις τοπικές Αρχές και τους επιχειρηματίες, αλλά και να αναδείξουν τις τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.
«Το πετρέλαιο δεν διαρρέεται πια στον Κόλπο» είπε ο Obama, μιλώντας στα γραφεία της Ακτοφυλακής.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε για άλλη μία φορά την BP να επισπεύσει την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την οικολογική καταστροφή. Αμέσως μετά ο Obama μαζί με την οικογένειά του πήγε να κολυμπήσει στην παραλία Panama City, μακριά από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ:   zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.thebest.gr

 

Φωτιά σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος

Φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (2.25), στο κρατητήριο του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.
Τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο», που εφημέρευαν. Είναι καλά στην υγεία τους.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Άλλοι 4 βιασμοί παιδιών με ειδικές ανάγκες σε σχολείο...

Άλλα 4 περιστατικά, παρόμοια με την υπόθεση της 15χρονης με ειδικές ανάγκες η οποία βιάστηκε από 2 συμμαθητές της μέσα στο ειδικό σχολείο όπου φοιτούν, είχε αντιμετωπίσει η αστυνομία, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Μιχάλης Κατσουνωτός.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ''από τον έλεγχο που έχουμε διενεργήσει μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι στο απώτερο παρελθόν υπήρξαν ακόμη τέσσερα παρόμοια περιστατικά, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν αφορούν το ίδιο υποστατικό, δηλαδή το ίδιο σχολείο'' και πρόσθεσε ότι ''είναι αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται για να διαπιστωθεί τι είδους χειρισμός είχε γίνει τότε σε σχέση με τις ίδιες καταγγελίες''. 


ΠΗΓΗ:   http://filoksenos.blogspot.com

Στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Οι τελευταίες λεπτομέρειες «ρυθμίζονται» το Σαββατοκύριακο

Παρ’ ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο Παπανδρέου έδωσε οδηγίες σε συνεργάτες του να ενεργήσουν ώστε να σταματήσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού, για να μην επηρεαστεί αρνητικά η παραγωγικότητα των υπουργών

Οι τελευταίες λεπτομέρειες, όσον αφορά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Σ’ αυτό συγκλίνουν πληροφορίες που επικαλείται ο αθηναϊκός Τύπος. Ο πρωθυπουργός, στις 9 ημέρες που έχει συμπληρώσει μέχρι στιγμής στην Πάρο, συνάντησε στενούς του συνεργάτες, όπως τους κ. Ι. Ραγκούση και Χ. Παμπούκη, με τους οποίους συζήτησε -μεταξύ άλλων- και τις σκέψεις του για τον ανασχηματισμό.


Στην Πάρο πήγε και ο κ. Π. Γερουλάνος, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου συχνά-πυκνά συζητεί για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η λίστα των αλλαγών είναι ήδη έτοιμη και αναζητείται απλώς ο κατάλληλος χρόνος ανακοίνωσης του ανασχηματισμού. Ως πιθανή ημερομηνία εξαγγελίας του ανασχηματισμού αναφέρεται η 3η Σεπτεμβρίου, επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και να συγκροτήσει κυβερνητική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν πέντε ή έξι βασικοί υπουργοί και θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες.

Αλλαγές επιφέρονται τοιουτοτρόπως και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενδεχομένως με τη μετακίνηση υπουργών στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Τα ονόματα των κ. Ι. Ραγκούση και Π. Γερουλάνου είναι εκείνα που έχουν συζητηθεί περισσότερο. Εφόσον τελικώς προκύψει το συγκεκριμένο σενάριο, ο κ. Χ. Παμπούκης ενδέχεται να μετακινηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών ή σε κάποιο Υπουργείο με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες περί του αντιθέτου, οι οποίες φέρουν τον κ. Παμπούκη ως παραμένοντα στο Μαξίμου, σε κάθε περίπτωση.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετακινούνται οι υπουργοί Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη και Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δίχως ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό αν θα βρεθούν σε κάποιο άλλο κυβερνητικό πόστο.

Τις τελευταίες ημέρες ενισχύεται, επίσης, το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα κατέλθει ως υποψήφια να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Η επιλογή αυτή δικαιολογεί, κατ’ ορισμένες πηγές, και την απόφαση του πρωθυπουργού να επέμβει προσωπικά στη διαφαινόμενη σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να μην πληγεί το προφίλ της κ. Μπιρμπίλη, η οποία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας εμφανίστηκε μάλιστα ως η εκφράζουσα την κεντρική κυβερνητική γραμμή στο θέμα της ενέργειας.

Προς τις τοπικές εκλογές θα οδεύσουν πιθανότατα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Στ. Αρναουτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης και η υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων.

Οδηγίες για τερματισμό συζητήσεων

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της ελλάδας, παρότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του, έδωσε οδηγίες σε συνεργάτες του να ενεργήσουν, ώστε να σταματήσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού.

Η επιθυμία του πρωθυπουργού, μάλλον ανέφικτη, έχει ως στόχο να σταματήσουν τα σενάρια, ώστε τα μέλη της κυβέρνησής του να συνεχίσουν απερίσπαστα τον προγραμματισμό στα ύπουργεία τους, δίχως να ενσπείρεται η ανησυχία για τυχόν απώλεια του υπουργικού τους θώκου.

Ο Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην αθήνα από Δευτέρα 16 αυγούστου. Η πρώτη του επαφή θα είναι με τον Ισραηλινό ομόλογό του μπενιαμίν Νετανάχιου, ο οποίος πραγματοποιεί από αυτή την ημερομηνία επίσημη επίσκεψη στην ελλάδα. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί αν θα υπάρξουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και την τρίτη ή την τετάρτη, καθώς η ατζέντα του Γ. Παπανδρέου γι αυτή την εβδομάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το κοινωνικό «πακέτο»

Θεωρείται ωστόσο πιθανό ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις κοινωνικές ομάδες, ενόψει της ανόδου του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και των γενεθλίων του ΠαΣΟΚ στις 3 του ίδιου μήνα.

Την ημερομηνία αυτή, ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει το πολιτικό και το κοινωνικό «πακέτο» του Κινήματος, ενώ το αναπτυξιακό πακέτο θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Καλά πληροφορημένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου και το ΠαΣΟΚ λένε πως στις 3 του Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει και τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. 

 πηγη

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://nationalpride.wordpress.com

"Θερμή" παρουσία του Πατριαρχείου της Μόσχας στην λειτουργία της Παναγίας Σουμελά

Τις θερμές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας μετέφερε ο εκπρόσωπός του, επίσκοπος Τύχων στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την λειτουργία που χοροστάτησε στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Ο τελευταίος απηύθυνε μήνυμα στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο προκειμένου στο άμεσο μέλλον να έρθει και ο ίδιος να συλλειτουργήσουν στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας.
Εν τω μεταξύ μία ποδιά Πόντιας γυναίκας, η οποία κεντήθηκε πριν το 1918, και μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου βρέθηκε στη Μακεδονία, προσέφερε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος στον κ. Βαρθολομαίο.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας, Πόντιοι με λύρες τραγούδησαν τραγούδια για την Παναγία. Ο κ. Βαρθολομαίος αποδεχόμενος το δώρο του ποντιακής καταγωγής μητροπολίτη Δράμας σημείωσε ότι "δεν πρόκειται για ένα απλό δώρο, αλλά  για ένα ιερό κειμήλιο, το οποίο θα αποθησαυριστεί στο σκευοφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου." Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ενότητα μεταξύ όλων των Ποντίων και των οργανώσεών τους και προσευχήθηκε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραμένει στο επίκεντρο της Παγκόσμιας ιστορίας ο Τίτο!

Αν κι έχουν συμπληρωθεί τριάντα χρόνια από το θάνατό του, ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο άνθρωπος που κατάφερε για περισσότερα από 35 χρόνια να διατηρήσει τη συνοχή της Γιουγκοσλαβίας, δεν έχει περάσει στο περιθώριο. Αντίθετα, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την πάλαι πότε κραταιά Γιουγκοσλαβία εξακολουθεί να διχάζει αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον. Το μαυσωλείο του, στο Μουσείο Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας, το «Σπίτι των Λουλουδιών», όπως αποκαλείται, ανήκει στον κατάλογο των μνημείων που όσοι επισκέπτονται το Βελιγράδι πρέπει να δουν.
Πρόεδρος της πρώην Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Kόμματος της Γιουγκοσλαβίας, ηγέτης των παρτιζάνων κατά του Άξονα, στρατάρχης, πρωθυπουργός, πρόεδρος και πρωτεργάτης του εθνικού κομμουνισμού. Ο Τίτο, που βρέθηκε ανάμεσα στα δύο μπλοκ της εποχής κρατώντας τις ισορροπίες μεταξύ Ανατολής και Δύσης και καταφέρνοντας να έχει επιρροή σε Παγκόσμιο Επίπεδο, παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας.
Γεννήθηκε το 1982 στην Κροατία και όταν πέθανε, στις 4 Μαΐου του 1980, είχε ήδη συμπληρώσει μια 35ετία στην ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας. Ισχυρή πολιτική προσωπικότητα, με φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς, ο Τίτο έβαλε την δική του σφραγίδα στην παγκόσμια ιστορία. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη Γιουγκοσλαβία κι έστρεψε πάνω της τα φώτα όλου του πλανήτη.
«Η κηδεία του Τίτο ήταν η πιο συγκινητική που βίωσε η Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, ανάλογη της μεγαλειώδους πομπής της σορού του Στρατηγού Ντε Γκωλ στον καθεδρικό ναό του Νοτρ Νταμ, το 1970. Ηγέτες απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ακόμη και βασιλιάδες, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, αντανακλώντας την παγκόσμια διάσταση της προσωπικότητάς του. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι προέρχονταν από 123 χώρες: τέσσερις μονάρχες, 32 πρόεδροι και άλλοι επικεφαλής κρατών, 22 πρωθυπουργοί, γραμματείς ή εκπρόσωποι κομμουνιστικών ή εργατικών κομμάτων. Όπως πολύ λιτά αλλά εύστοχα το περιέγραψε το Τανγιούγκ, ήταν μια ‘σύνοδος της ανθρωπότητας’» έγραφε στο ρεπορτάζ για την κηδεία του το περιοδικό «Time».
Το μαυσωλείο διατηρεί τη μεγαλειώδη ατμόσφαιρα που περιγράφει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με αναφορές σε ξένα μέσα προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Πρόκειται για ένα μέρος που είχε κατασκευαστεί το 1974, λίγα μόλις χρόνια πριν από το θάνατό του. Το χρησιμοποιούσε ως το προσωπικό του εργαστήριο αλλά και ησυχαστήριο. Ο ίδιος ζήτησε το μέρος αυτό να αποτελέσει και την τελευταία κατοικία του.
Εκεί, σήμερα, εκτίθενται για το κοινό πολλά από τα δώρα ηγετών, αλλά και απλών ανθρώπων προς τον αγαπημένο τους ηγέτη, περισσότερα από 100 μετάλλια και τιμητικές πλακέτες, από εγχώριους και διεθνείς φορείς, αλλά και μια συλλογή από 22.000 σκυτάλες καθώς κάθε χρόνο, τα γενέθλια του Τίτο, που συνέπιπταν με την Ημέρα της Νεολαίας, γιορτάζονταν με μία μεγάλη σκυταλοδρομία που διαρκούσε αρκετές ημέρες. Στο τέλος, όλες οι σκυτάλες παραδίδονταν στον Τίτο σε μία εορταστική τελετή στο Στάδιο του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού, στο Βελιγράδι. Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν το 1945 και συνεχίστηκαν έως το 1987, δηλαδή ακόμη και μετά το θάνατό του. 

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

H ΣΕΧΤΑ βοηθά τους πολιτικούς να ξαναπάρουν πίσω τις Κρατικές λιμουζίνες τους - Τι εννοούσε ο "ποιητής" της προκήρυξης;

Οι "ιδεολόγοι" της Ελληνικής "τρομοκρατίας" στήριξαν και πάλι το σύστημα που υποτίθεται πως πολεμούν !!!

Επ' ευκαιρία της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, η κυβέρνηση βρίσκει αφορμή για να επαναφέρει το ζήτημα αναγκαιότητας για θωρακισμένες κρατικές λιμουζίνες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία στους "εκπροσώπους" της Ελληνικής "δημοκρατίας"...


Πληροφορίες κάνουν λόγο οτι οι πρώτες παραγγελίες θωρακισμένων κρατικών αυτοκινήτων θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προστασία των "εθνοσωτήρων" της εξουσίας απο τους... "αντιεξουσιαστές τρομοκράτες"

Οι "τρομοκράτες" βέβαια εκτέλεσαν το Σωκράτη Γκιόλιας στο σπίτι του και οχι στο θωρακισμένο αυτοκίνητο που δεν είχε. Για να τον εκτελέσουν προφασίστηκαν μάλιστα οτι κάποιος του κλέβει το αυτοκίνητο. (Για τα κρατικά ποιός νοιάζεται ;)

Πως όμως μια "τρομοκρατική" προκήρυξη γίνεται προφητεία μελλοντικών κυβερνητικών αποφάσεων ;;;;

Επειδή το παραμύθι με την δήθεν ιδεολογική τρομοκρατία στην Ελλάδα "πάει σύννεφο"...
Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αποκαλύπτει ένα πρώτο στίγμα της προσεγμένης προκήρυξη των "τρομοκρατών", που μόνο απο τρομοκράτες δεν γράφτηκε.

Για όσους διάβασαν "τρομοκρατημένοι" τη δημοσιογραφικά καλοστημένη προκήρυξη της "ΣΕΧΤΑ επαναστατών" διευκρινίζουμε ένα απο τα σημεία όπου οι δήθεν τρομοκράτες στην προσπάθεια να θωρακίζουν καλά το σύστημα απειλώντας το.... την "πάτησαν".

Το "απείλησαν" τόσο πολύ που... η προκήρυξη άρχισε να μοιάζει με προφητεία των σχεδίων της κυβέρνησης.

Οι υποτιθέμενοι "τρομοκράτες" συγγραφείς της προκήρυξης, ανέφεραν σε αυτή κάτι που ποτέ καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν θα είχε λόγο να αναφέρει.

Την "αρχική σκέψη" ενός ακυρωμένου δολοφονικού σχεδίου! Σας λέει κάτι αυτό ;

Τι λόγο θα μπορούσαν ποτέ να έχουν οι "τρομοκράτες" να αναφέρουν σε προκήρυξη τους την "αρχική σκέψη" ενός ακυρωμένου σχεδίου που δεν εκτελέστηκε ποτέ ;;;

Μήπως για να παραδεχτούν, οτι δεν είναι και πολύ σίγουροι για το πώς τελικά χτυπούν τους "στόχους" τους ; Μήπως για να υποδείξουν-αποκαλύψουν τα σχέδια τους; ή μήπως για να ανοίξουν τα μάτια της αντιτρομοκρατικής σχετικά με το πώς δρούν ;

Κι όμως ο συγγραφέας της προκήρυξης περιέργως αναφέρθηκε σε ένα ακυρωμένο σχέδιο δολοφονίας , γράφοντας χαρακτηριστικά (με μαύρο τα επίμαχα, σε παρένθεση τα σχόλια μας):

"Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. (εννοώντας Γκιόλιας & σωματοφύλακες).

Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα «ράβαμε» τους άλλους δύο (μαγκιές του συγγραφέα για να φανεί τρομοκράτης). Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το «τρακάρισμα» και τον εγκλωβισμό τους. Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι...κτλ "


_______ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_______

Δηλαδή στην προκήρυξη που υποτίθεται πως έγραψαν οι ίδιοι οι "τρομοκρατές" αναφέρουν (χωρίς λόγο) και τις "αρχικές τους σκέψεις" που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν ποτέ !

Tελείως "συμπτωματικά" και τελείως "τυχαία" το ακυρωμένο σχέδιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρεται στο ξεκάρφωτο για να μνημονεύσει "απειλή" απο... εμβολισμό οχήματος απο άλλο βαρύ όχημα !

Ο συγγραφέας της προκήρυξης αντι να αναφέρει τουλάχιστον κάτι τρομακτικό (αφού έτσι κι αλλιώς δεν υλοποιήθηκε η "αρχική σκέψη") αναφέρει εμβολισμό οχήματος δηλαδή προσχεδιασμένο δολοφονικό τρακάρισμα!

Τί ήθελε να πεί ο "ποιητής" ;;;


Βρε αυτά... μόνο στην Ψωροκώσταινα συμβαίνουν...
"Ρολόι" δουλεύει η δημοκρατία μας !
 

Κοίτασμα πετρελαίου 1,8 δισ. βαρελιών εντοπίσθηκε στο βόρειο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ανακοίνωσε τον εντοπισμό κοιτάσματος πετρελαίου, 1,8 δισεκατομμυρίων βαρελιών, στο βόρειο τμήμα της χώρας...

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ορυκτών Πόρων δήλωσε ότι το κοίτασμα εντοπίσθηκε ανάμεσα στις επαρχίες Μπαλχ και Σιμπεργάν, έπειτα από έρευνα Αφγανών και ξένων γεωλόγων.

«Δεν γνωρίζω την τιμή στη αγορά. Αλλά η αρχική εκτίμηση αναφέρεται σε 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια και θεωρώ ότι θα υπάρχει περισσότερη ποσότητα από την αρχική εκτίμηση», είπε διευκρινίζοντας ότι η χώρα θα προσφέρει το κοίτασμα για εκμετάλλευση μαζί με άλλους ορυκτούς πόρους τους επόμενους μήνες.


ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Λογοκρισία σε ρωσικό site;

Μυστήριο καλύπτει το γεγονός, ότι από την Παρασκευή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας δασών, τον οργανισμό που αποκάλυψε ότι περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία.

Η Roslesozachtchita είχε αποκαλύψει την Τετάρτη ότι περίπου 40.000 στρέμματα γης που έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια κάηκαν τον Ιούλιο, κυρίως στην επαρχία Μπριάνσκ, μία περιοχή που έχει μολυνθεί από ραδιενεργό σκόνη εξαιτίας της καταστροφής του αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ το 1986, προκαλώντας ανησυχίες για εξάπλωση της μόλυνσης. 

Αυτή η πληροφορία που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο της υπηρεσίας www.rcfh.ru, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση αυτή τη στιγμή, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων που διαβεβαιώνει ότι καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια δεν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. 

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πια» δήλωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας. «Δεν μπορώ να μαντέψω τι μπορεί να συνέβη» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας όμως ότι ο Σεργκέι Σόιγκου, υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας την Παρασκευή. 

Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδοθεί από την τηλεόραση, ο υπουργός είχε επικρίνει «τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός το σκοτεινό site». 

Ένας υπεύθυνος της υπηρεσίας προστασίας των δασών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, από τη μεριά του, ότι είναι «σχεδόν βέβαιος ότι ο ιστότοπος έκλεισε, έπειτα από διαταγή που σχετίζεται με τις δηλώσεις του Σόιγκου


zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://neamadata.blogspot.com

Πρώτη σε τεθωρακισμένα, αλλά χωρίς πυρομαχικά...

Το μεγαλύτερο αριθμό τεθωρακισμένων στην Ευρώπη διαθέτει η Ελλάδα, χωρίς όμως αυτά να έχουν επαρκή πυρομαχικά.

Ωστόσο, οι γερμανικές εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων εκτιμούν ότι οι παραγγελίες τεθωρακισμένων θα συνεχίσουν, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Σε ολοσέλιδο κείμενό του, ο δημοσιογράφος Florian Hassel αναφέρεται στη «δύσκολη» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπων των γερμανικών ομίλων παραγωγής οπλικών συστημάτων Kraus Maffei Wegmann (KMW), Rheinmetall, καθώς και εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης. Το τεθωρακισμένο Leopard δεν λειτουργούσε με τον τρόπο τον οποίο προσδοκούσε η Αθήνα, η οποία διαμαρτυρόταν για μικρά ρήγματα και σκουριά σε τμήματα των τεθωρακισμένων. Οι Γερμανοί και οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης κλήθηκαν να επιληφθούν του θέματος, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι δύσκολος μεν πλην όμως καλός πελάτης. Σε αναλογία με τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της, δαπανά περισσότερα χρήματα για εξοπλισμούς από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. «Και αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια, παρά την οικονομική κρίση», εκτιμά ο αρθρογράφος.
«Στις αρχές Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στην υπηρεσία καταγραφής όπλων των Ηνωμένων Εθνών ότι διαθέτει 1614 τεθωρακισμένα», προσθέτει. Περίπου 1.000 εξ αυτών είναι γερμανικά Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία έχουν κοστίσει στους Έλληνες περισσότερα από δύο δις ευρώ. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Hassel, «η Ελλάδα μπορεί μεν να διαθέτει το στρατό της, πλην όμως δυσκολεύεται να τον συντηρήσει. Λόγω λιτότητας αλλά και οργανωτικού χάους πολλές εκατοντάδες τεθωρακισμένων του ελληνικού στρατού δεν έχουν εδώ και χρόνια πυρομαχικά».
Το 2003 και 2005 οι Έλληνες ήθελαν να αγοράσουν όχι μόνο τα 350 Leopard 2, αλλά και τα ανάλογα πυρομαχικά όμως, εξαιτίας του ανοδικού κόστους, το θέμα των πυρομαχικών δεν συμπεριλήφθηκε στα συμβόλαια. «Γεγονός πάντως είναι ότι μέχρι σήμερα τα 353 υπερσύγχρονα Leopard 2 τεθωρακισμένα του ελληνικού στρατού δεν διαθέτουν πυρομαχικά, πράγμα που εκμηδενίζει την αξία τους», δήλωσε στην εφημερίδα ο Περικλής Ζορζοβίλης, επικεφαλής του ινστιτούτου αναλύσεων ασφάλειας και άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας και από εκπρόσωπο της εταιρείας Rheinmetall, μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία για την προμήθεια πυρομαχικών. Στα επόμενα 20 χρόνια, όμως, οι Έλληνες προτίθενται να αγοράσουν περίπου 85.000 βλήματα τεθωρακισμένων για τα Leopard, αναφέρουν πληροφορίες της Die Welt.
Δεν είναι να απορεί κάποιος για το γεγονός ότι Έλληνες και Γερμανοί συνεχίζουν τη συνεργασία τους, παρά τις καθυστερήσεις πληρωμών, προσθέτει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. Για την Ελλάδα «οι Γερμανοί εδώ και δεκαετίες είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους προμηθευτές. Κανένας δεν μας αναγκάζει να αγοράζουμε όπλα από τη Γερμανία. Το κάνουμε επειδή, παρά τα μεμονωμένα προβλήματα, είμαστε γενικά πεπεισμένοι για την ποιότητά τους», του επισήμανε ο διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος. Ωστόσο, όπως επαναλαμβάνει πρόσφατο ρεπορτάζ της Deutsche Welle, πολλοί Ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ να διερευνήσει αν οι προμηθευτές εξοπλισμών είχαν καταβάλει μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους σε περιπτώσεις αγοράς συστημάτων από γερμανικές εταιρείες. 

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Έλα να παίξουμε τον γιατρό... !!! (ΑΣΤΕΙΟ!)

  


ΠΗΓΗ:    http://www.angelz.gr

Αποδοκίμασαν τον υφυπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη στη Λευκάδα!

Τις αποδοκιμασίες πολιτών εισέπραξε και ο Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, στη διάρκεια των διακοπών του στην Λευκάδα. Όπως ανέφεραν στο thebest.gr αυτόπτες μάρτυρες, την περασμένη Δευτέρα ο υφυπουργός επισκέφθηκε την ταβέρνα "Τηλέγραφος" στον Άγιο Ιωάννη της Λευκάδας. Όταν πολίτες που κάθονταν σε γύρω τραπέζια αντιλήφθηκαν τον κ. Κουτρουμάνη άρχισαν με δυνατή φωνή να κάνουν σχόλια του τύπου "τους βλέπεις, μια χαρά περνάνε", "θα ξανάρθουν για να ζητήσουν ψήφο" και άλλα παρόμοια.
Τα σχόλια ήταν ηχηρά, με εμφανή τη διάθεση να φτάσουν στα αυτιά του υφυπουργού. Και φυσικά έφτασαν. Ο κ. Κουτρουμάνης, γνωστός για τον ήπιο χαρακτήρα του και θέλοντας προφανώς να αποφύγει τα χειρότερα, δεν απάντησε, αλλά μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε από την ταβέρνα.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, ήταν ότι ενώ τα σχόλια ξεκίνησαν από μία παρέα, γρήγορα επεκτάθηκαν και σε γύρω τραπέζια. Μάλιστα, αν ο κ. Κουτρουμάνης έκανε το λάθος να εμπλακεί σε συζήτηση, είναι πιθανόν τα αίματα να άναβαν. "Ο κόσμος που έκανε τα σχόλια έδειχνε ιδιαίτερα αγανακτισμένος, παρότι δεν έδειχνε να γνωρίζει προσωπικά τον υφυπουργό" μας είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες που μας περιέγραψαν το συμβάν.


(thebest.gr)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://online-pressblog.blogspot.com

Στην Αρκτική το μυστικό γέννησης της Γης;

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα στη Γροιλανδία και στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος ίσως διατηρούν εντός τους τα αρχαιότερα απομεινάρια από τη δημιουργία της Γης.


Ο πλανήτης μας υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια και μεγάλο μέρος του υλικού από το οποίο δημιουργήθηκε άλλαξε μορφή μέσω διαδικασιών όπως η τήξη και η μείξη υλικών.


Στο νησί Μπάφιν του Καναδά το "μυστικό"!


Ωστόσο τα πετρώματα στον αρκτικό κύκλο φαίνεται ότι περιέχουν χημικές υπογραφές οι οποίες χρονολογούνται λίγο μετά τη βίαιη δημιουργία της Γης, όπως σημειώνει διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στην επιθεώρηση «Νature».


Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το νησί Μπάφιν του Καναδά σχηματίστηκε από υλικά που βρίσκονται σήμερα σε βάθος 2.900 χιλιομέτρων και έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία με τη Γη, περίπου 4,5

δισ. χρόνια, υποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

Αν η ανακάλυψη ευσταθεί, η λάβα του Μπάφιν προέρχεται από το αρχαιότερο υλικό που απομένει στον πλανήτη από τη γέννησή του ως σήμερα.


Το ίδιο το νησί Μπάφιν δημιουργήθηκε μόλις πριν από 62 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι παρακείμενες τεκτονικές πλάκες άνοιγαν για να γεννήσουν το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.


Όμως η λάβα από την οποία σχηματίστηκε το βραχώδες νησί ανέβλυσε από έναν θύλακα ρευστού υλικού το οποίο δημιουργήθηκε μόλις μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του πλανήτη, και παραμένει έκτοτε αναλλοίωτο.


Τα δύο στοιχεία που αξιοποίησαν οι επιστήμονες


Η μελέτη, με επικεφαλής τον Μάθιου Τζάκσον από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, χρονολόγησε τη λάβα του Μπάφιν εξετάζοντας δύο επιμέρους γεωχημικές «υπογραφές».


Η πρώτη ήταν η αναλογία ισοτόπων ήλιου-3 και ήλιου-4, η οποία είναι μεγαλύτερη στο Μπάφιν από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Σε αντίθεση με το ήλιο-3, το ήλιο-4 δεν ανανεώνεται και επομένως πρέπει να προέρχεται από τα αρχέγονα δομικά υλικά που σχημάτισαν τη Γη.


Η δεύτερη γεωχημική υπογραφή ήταν η αναλογία δύο ισοτόπων του στοιχείου νεοδυμίου. Η αναλογία που μετρήθηκε στο Μπάφιν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς για υλικό που έχει ηλικία 4,5 δισ. ετών.


Το υλικό αυτό βρίσκεται σήμερα στο κατώτερο στρώμα του γήινου μανδύα, ακριβώς πάνω από τον ρευστό σιδερένιο πυρήνα του πλανήτη.


Τα αποτελέσματα των αναλύσεων «δεν αποδεικνύουν ότι έχουμε δίκιο» διευκρινίζει ο Δρ Τζάκσον στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Science. «Καθιστούν όμως πολύ δύσκολο το να υποστηρίξει κανείς ότι [τα αποτελέσματα] είναι τυχαία» προσθέτει.


ΠΗΓΗ:   http://kryfokamari.blogspot.com 

Ρωσία: Εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών

Από σήμερα (15/8) ετέθη σε ισχύ το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών που αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα.
Το έκτακτο αυτό μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητική διάταξη που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τίθεται σε εφαρμοσθεί από τις 15 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της συγκομιδής.
Η Ρωσία, τρίτη εξαγωγική δύναμη σιτηρών παγκοσμίως, έχει προβλέψει μείωση στα 60-65 εκατομμύρια τόνων της συγκομιδής των σιτηρών για το 2010, έναντι 97 εκατομμυρίων τόνων το 2009. Είκοσι πέντε περίπου τοις εκατό των καλλιεργειών σιτηρών καταστράφηκε εξαιτίας της ξηρασίας και του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τη στιγμή που 27 αγροτικές περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το εμπάργκο στις εξαγωγές αναμένεται να διασφαλίσει την τροφοδοσία της εσωτερικής αγοράς και να αποτρέψει την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με τη ρωσική ηγεσία, η οποία επιχειρεί να αποτρέψει την κοινωνική ένταση εξαιτίας αιφνίδιας αύξησης των τιμών των ειδών διατροφής.
"Πρέπει να εμποδίσουμε την αύξηση των τιμών στο εσωτερικό και επίσης να διασώσουμε τα εκτρεφόμενα ζώα, που θα έπρεπε να σφαγιασθούν σε περίπτωση έλλειψης κτηνοτροφών εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης των τιμών των σιτηρών", εξήγησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ανακοινώνοντας το εμπάργκο που προκάλεσε άνοδο των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.
Στη Ρωσία, όπου η εσωτερική κατανάλωση σιτηρών στη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου 78 εκατομμύρια τόνους, υπολογίζουν στα κυβερνητικά αποθέματα 9,5 εκατομμυρίων τόνων και στους 21 τόνους που αποτελούν το περίσσευμα της περσινής συγκομιδής, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, διαπιστώνω μία ιδιαίτερη προτίμηση του πρωθυπουργού του μνημονίου στα ελληνικά νησιά.

Η Κρήτη (για ευνόητους λόγους) κάθε λίγο και λιγάκι δέχεται την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου για τους πιο απίθανους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω...
τα εγκαίνια κάποιας στάνης, τα δεύτερα γενέθλια κάποιου ελαιοτριβείου, αλλά και ότι άλλο μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να εκφωνήσει κάποιο λόγο, που όπως πάντα χαρακτηρίζεται από διαύγεια νοημάτων, άριστη εκφορά και βεβαίως συνέπεια.

Η Ρόδος επίσης δέχεται τα περιοδικά «πηδήματα» του πολυταξιδεμένου πρωθυπουργού μας, από την Αθήνα μέχρι κάποια τοπική επιτροπή, για να εξηγήσει το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Η Σύμη, γνωστή για τις παπανδρεϊκές συνάξεις, γνωστές με τον παραπλανητικό τίτλο «συμπόσιο της Σύμης», που όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν γίνονται πάντα στο νησί, αλλά κάπου αλλού.

Η Σαμοθράκη, απ’ όπου ο κ. Παπανδρέου δίπλα στο κύμα, κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, μας ανήγγειλε και επισήμως ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μετονομάσθηκε σε Κυβέρνηση του μνημονίου.

Η Πάρος, αγαπημένος προορισμός για πολυήμερες διακοπές, όπου ο πρωθυπουργός διαλογίζεται, σκέπτεται και δεν αποφασίζει τι θα κάνει στην Αθήνα, μέχρι να επιστρέψει και πάλι για ολιγοήμερη ανάπαυση. Η Πάρος, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή για το κλίμα της που ευνοεί ? και διευκολύνει τις μεγάλες πνευματικές συλλήψεις. Στην Πάρο θα μπορούσε ο Καλλικράτης να είχε συλλάβει τα σχέδια της Ακροπόλεως. Στην Πάρο ο κ. Ραγκούσης συνέλαβε τον Καλλικράτη. Στην Πάρο ο κ. Παπανδρέου μετά από την απαραίτητη σωματική άσκηση, επιδίδεται και σε πνευματική άσκηση, του δε κλίματος υποβοηθούντος περιέρχεται τελικώς εις πνευματικήν στύσιν και συλλαμβάνει τα σχέδια σωτηρίας της Ελλάδος. Εμείς, εδώ στην Αθήνα, αναμένουμε τον τοκετό και την τερατογένεση.

Θα μπορούσα να μνημονεύσω και άλλα Ελληνικά νησιά, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ενταύθα εκπρόσωπο του Δ.ΝΤ., γνωστόν και με το παρατσούκλι «πρωθυπουργός της Ελλάδος». Προτιμώ όμως να αναφέρω δύο-τρία νησιά που δεν είχαν ακόμη την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Παπανδρέου. Εντελώς τυχαία αναφέρω τον Άγιο Ευστράτιο, την Γυάρο, την Μακρόνησο, εξ΄ όσων δε γνωρίζω φλέγονται από την επιθυμία να τον υποδεχτούν και να τον φιλοξενήσουν επ’ αόριστον…..

Τςςςς

(Πηγή

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://staratalogia.blogspot.com

Όταν η “πολιτική” αποτυγχάνει να “πείσει” τις λαϊκές μάζες, στη δημόσια ζωή παρεμβαίνουν οι θρησκείες…

Από το Βέρμιο ξανά στην Τραπεζούντα
 
Γράφει ο Γιώργος Μελιγγώνης
Πολλές χιλιάδες ορθόδοξοι Χριστιανοί, κυρίως ποντιακής καταγωγής, από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γεωργία, αναμένεται σήμερα να πάρουν μέρος στο προσκύνημα στη μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου ύστερα από 88 χρόνια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α'. Η τουρκική κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και κάθε χρόνο, στη γιορτή του μοναστηριού, θα τελείται λειτουργία. Τη λειτουργία θα μεταδώσει απευθείας σήμερα η ΕΤ3.
Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά είναι...

σφηνωμένη στο όρος Μελά (Μάτσκα) της Τραπεζούντας. Χτίστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. από Αθηναίους μοναχούς και η παράδοση θέλει η εικόνα να έχει ιστορηθεί (κι αυτή...) από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Η ονομασία Σουμελά προέρχεται από την τοποθεσία: Εις του Μελά, Σου-Μελά.
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, το μοναστήρι εγκαταλείφθηκε, ενώ οι μοναχοί φρόντισαν να φυλάξουν την εικόνα και τα κειμήλια πριν φύγουν. Η εικόνα επεστράφη μετά την επίσημη επίσκεψη Ισμέτ Ινονού στην Αθήνα, το 1931, και φυλάχθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας έως το 1951, οπότε εστάλη στη νέα μονή, που ιδρύθηκε στις πλαγιές του Βερμίου. Εκεί κάθε χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται το μεγάλο προσκύνημα των Ποντίων. Τα χρόνια, μάλιστα, της πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου, καθιερώθηκε σαν λαϊκό-πολιτικό προσκύνημα, ανάλογο με εκείνο της Τήνου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να συνωστίζονται ποιος θα βαστήξει την εικόνα στη λιτανεία. Αυτές τις μέρες στην Τουρκία εορτάζεται το Ραμαζάνι, με ολοήμερη νηστεία. Οι διοργανωτές λαμβάνουν μέτρα για να μην προκληθούν παρεξηγήσεις, αν και ο τοπικός πληθυσμός ζητούσε επί χρόνια να ανοίξει το μοναστήρι, ώστε να υπάρχει εισόδημα από την τουριστική κίνηση.
Η λειτουργία στη μονή Σουμελά, “που προκαλεί μεγάλες συναισθηματικές φορτίσεις, έγινε, ωστόσο, δυνατή, χάρη στις μεγάλες αλλαγές επί κυβερνήσεως Ερντογάν, που επαναφέρουν τη θρησκεία στη δημόσια ζωή” παρατηρεί ο Άλκης Κούρκουλας, ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Κωνσταντινούπολη. Τα προηγούμενα χρόνια, είχαν αποκατασταθεί και άλλα ιστορικά χριστιανικά κέντρα, όπως στην Καππαδοκία και τη Λυκία.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Να πως χάνει λεφτά το Ελληνικό κράτος....

Υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Γαλλική ριβιέρα, η θαλαμηγός της βασιλισας της Σαουδικής Αραβίας, το ‘PRINCE ABDULAZIZ’ καί ψάχνουν εναλλακτικά λιμάνια να πάει να ξεχειμωνιάσει...
Μέχρι τώρα πηγαινε στο Βόλο, πλήρωνε λιμανιάτικα, τροφοδοσίες, πρακτώρους, ρυμουλκά, επισκευές, τέλη, νερά, αγόραζε υλικά, ανταλλακτικά, συνεργεία κλπ κλπ.
Με την καινούργια νομοθεσία, ζητούν άλλους φόρους πού ζητάνε από παράκτειες εταιρειες γιά φοροδιαφυγή Ελλήνων. Η συγκεκριμένη θαλαμηγός, η 3η μεγαλυτερη στον κόσμο, δεν ανηκει σε παράκτεια εταιρεία, είναι στο....

όνομα της Βασιλισας της Σαουδικής Αραβίας, με σημαία Σαουδικής Αραβίας, δεν ανήκει σε κάποιον πού κρύβεται για φοροδιαφυγή να ξεπλύνει χρήματα, καί ψάχνει τώρα να πάει στην Τουρκία, Κύπρο, Μάλτα, όπου βρεί. Εμάς οι αρμόδιοι, πού έχει φτασει το θέμα στό Υπουργείο οικονομικών, ο ένας δίνει τον φάκελλο στον άλλο, κανείς δεν παίρνει ευθήνη, λείπουν διακοπές.
Θα είναι λυπηρό αν αυτή η θαλαμηγός πάει αλλού γιά χειμώνα, καί ολα τα εσοδα στην οικονομία μας θα χαθούν. Οι αρμόδιοι ξέρουν, όταν επιστρέψουν απο διακοπές καί μπάνια θα τα εισπραξουν σε φόρους από πολίτες, καί την εισαγωγη χρήματος από την θαλαμηγό θα επωφελουνται οικονομίες της Τουρκίας, Κύπρου, Μάλτας, ή όπου αλλού καταλήξουν.


αναγνωστης
ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com 

Χαμογελάστε! Οι αεροφωτογραφίες από δορυφόρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται ως όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 
Στη Νέα Υόρκη αποτελούν εργαλείο για την πρόληψη των πνιγμών. Οι δημοτικές αρχές τις χρησιμοποιούν για να ενημερώσουν τους καταλόγους με τις αξίες των ακινήτων που ανήκουν στην περιοχή δράσης τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρχές χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες για την αναγνώριση υπόπτων. Υψηλής τεχνολογίας μάτια βρίσκονται πλέον παντού ψηλά στον ουρανό και απασχολούνται από διάφορους φορείς για σκοπούς παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων, γεγονός που έχει εγείρει τις αντιδράσεις οργανώσεων που μάχονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Αντιδράσεις που επικεντρώνονται στην παραβίαση της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.»Καθώς η τεχνολογία προχωρά, θα πρέπει να επανεξετάσουμε τι αποτελεί και τι δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο», δήλωσε αξιωματούχος του Κέντρου Δημοκρατίας και Τεχνολογίας της Ουάσινγκτον.

Υπηρεσίες του διαδικτύου, όπως αυτές της Google και της Microsoft, προσφέρουν δωρεάν στους χρήστες λεπτομερείς φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σχεδόν κάθε τοποθεσίας του πλανήτη. Παρόλο που κάποιες από αυτές είναι μερικών μηνών παλιές, μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε κάποιον που βρίσκεται στην Καβάλα, να δει τους φίλους του που έχουν πάει ταξίδι στο Παρίσι ή τον αδερφό του που σπουδάζει στο Βερολίνο.

Σε μια ακραία περίπτωση σε περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, οι δημοτικές αρχές του Riverhead εντόπισαν περίπου 250 κατοικίες που είχαν πισίνα, ωστόσο 10 από αυτές δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας και έτσι κάλεσαν τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρόστιμο. Οι αρχές δήλωσαν πως πρόκειται για τήρηση των κανόνων ασφαλείας και όχι για είσπραξη χρημάτων. Ένας κάτοικος της περιοχής χαρακτήρισε το μέτρο σαν Μεγάλο Αδελφό, καθώς κάποιος δεν αισθάνεται ότι ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών, προσπαθούν να εντοπίσουν όσους φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από δορυφόρο για την αναζήτηση αδήλωτων πισίνων. Εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως η εταιρία αντλεί τις πληροφορίες της από μια ευρεία σειρά δορυφόρων που προορίζονται για εμπορικούς και άλλους πολιτικούς σκοπούς. Οι φωτογραφίες αυτές δίνονται δωρεάν στους χρήστες για να τις χρησιμοποιήσουν για προσωπικούς τους σκοπούς, όπως η διοργάνωση ενός ταξιδιού, η μελέτη μιας τοποθεσίας ή ακόμα και η παρατήρηση μιας φυσικής καταστροφής όπως ο τυφώνας Κατρίνα. Η Google αντιμετωπίζει τις κατηγορίες παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, συλλέγοντας στοιχεία από λογαριασμούς email, σε 38 πολιτείες των ΗΠΑ και σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Ισπανία και η Αυστραλία. Οι εικόνες του Google Earth σε ορισμένες περιπτώσεις ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες, ενώ όλη η σειρά των φωτογραφιών περιλαμβάνει αρχεία παλαιότητας μερικών εβδομάδων έως λίγων ετών. Ειδικά στο Σικάγο που η ανανέωση των δεδομένων γίνεται κάθε λίγες εβδομάδες, οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Google ως κύριο εργαλείο εντοπισμού παραβατικότητας των νόμων της πολεοδομίας.


newsblog.gr

Σοβαρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΟΣΕΚΟΜΙΣΘΗ Ο ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΥΓΑ.ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ)ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΠΑΖΩΝΤΑΣ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ.ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΥΧΝΑ ΟΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΠΗΓΗ:   http://epirusgate.blogspot.com/

Του άρεσε η κηπουρική μέχρι που τον επισκέφθηκε η.. αστυνομία!!!!!!!

Πρόκειται για έναν 62χρονο που μέσα στο σπίτι του είχε δέντρα ινδικής κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη το πρωί στη Χαλκίδα, ένας 62χρονος ημεδαπός γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι εκείνος καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες, τρία δέντρα ινδικής κάνναβης, ύψους 2,10 μ , 2,10 μ και 1, 30 μ αντίστοιχα.

Τα δέντρα κατασχέθηκαν, ενώ ο 62χρονος θα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Στο χώρο του παλιού ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα , στη Ζωσιμαδών..

Εικόνα εγκατάλειψης, σκουπίδια, πρόχειρη περίφραξη και δυο πινακίδες που γράφουν «ενοικιάζεται», απέναντι από το νεοκλασικό κτίριο της Παλιάς Ζωσιμαίας Σχολής, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το κτίριο και το χώρο που άλλοτε στέγαζε το υπεραστικό ΚΤΕΛ, στην οδό Ζωσιμαδών.
 

Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ακόμη μισθωτής για να κάνει παρεμβάσεις και να αλλάξει η εικόνα και η αισθητική της περιοχής, οι παρά πολλοί συνιδιοκτήτες οφείλουν να μεριμνήσουν.
Η μετεγκατάσταση του σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Γ. Παπανδρέου πριν 1,5 χρόνο περίπου, έφερε τους 268 συνιδιοκτήτες στην ανάγκη αναζήτησης νέου μισθωτή, αφού άλλη λύση, δηλαδή εκποίηση των ακινήτων που όλοι μαζί κατέχουν, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χρειάζεται να συμφωνήσουν όλοι.

Δεν βρέθηκε μισθωτής

Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να βρεθούν οι εκατοντάδες συνιδιοκτήτες, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή και προχώρησε σε πρόσκληση για τη μίσθωση και του κτιρίου στη Ζωσιμαδών και αυτού στην οδό Μπιζανίου(πρώην ΚΤΕΛ κι εκεί), όμως δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά, όπως πληροφορηθήκαμε και το γεγονός μαρτυρούν και οι μεγάλες πινακίδες «ενοικιάζεται» που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου.
Αν και παλιότερα υπήρχε η ένδειξη ότι η μίσθωση θα ήταν εύκολη υπόθεση, με την οικονομική κρίση κάποιοι αναθεώρησαν φαίνεται τα σχέδια τους.

Υπήρχε ενδιαφέρον από αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ακόμη και από τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις να μισθώσουν το κτίριο και να το ανακαινίσουν, κάνοντας το λειτουργικό και καλαίσθητο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τους συνιδιοκτήτες.
Επιβεβλημένη η παρέμβαση

Άσχετα όμως με το πώς θα αξιοποιήσουν την ιδιοκτησία τους οι άνθρωποι αυτοί, για λόγους αισθητικής και δημόσιας Υγείας, οφείλουν να αλλάξουν την σημερινή εικόνα και κατάσταση στο χώρο. Ήταν και την περίοδο που στεγάζονταν το ΚΤΕΛ αρνητική η εικόνα, με τα ακαλαίσθητα κτίρια, τώρα η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη και την ζουν καθημερινά οι πολίτες, οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής που επλήγησαν από την μεταφορά του ΚΤΕΛ και σε λίγο ξανά και οι μαθητές και καθηγητές στο 1ο γυμνάσιο.
Ο καθαρισμός του χώρου, η απομάκρυνση ακόμη και κάποιων επικίνδυνων κατασκευών δεν είναι πολυτέλεια για να αδιαφορήσει κανείς. Το ίδιο και για τα κτίρια και το χώρο στην οδό Μπιζανίου.
Ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει σε ιδιωτική έκταση, ούτε και έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει τα ακίνητα αυτά στη Ζωσιμαδών και στη Μπιζανίου, άλλωστε και η εκποίηση δεν είναι καθόλου εύκολη από όλες τις απόψεις.
Ακίνητα με πολλούς συνιδιοκτήτες
Τα ακίνητα αυτά μαζί με ένα ακόμη στην λεωφόρο Γράμμου, αλλά και ακίνητο στην οδό Φαβιέρου στην Αθήνα, δεν ανήκουν, όπως πολλοί υποθέτουν, στην ΚΤΕΛ Α.Ε, αλλά σε μερίδα μετόχων της και σε άλλα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της πόλης, αλλά και κληρονόμοι αρχικών ιδιοκτητών του πρώην Οικοδομικού Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1955 από τους πρώτους μετόχους του τότε ΚΤΕΛ.
Ο Συνεταιρισμός διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και έκτοτε οι συνιδιοκτήτες-κοινωνοί, αυξήθηκαν με την διαδικασία της κληρονομιάς και μεταβιβάσεις και αισίως έφτασαν σήμερα τους 268, εκ των οποίων περίπου το 30% είναι και μέτοχοι της ΚΤΕΛ Α.Ε.

Διαψεύδει η «Δωδώνη»

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει τις καταγγελίες περί εισαγωγών πρόβειου γάλακτος η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αναφέρει:
Αποτελούν ευρήματα φαντασίας από ανεύθυνους ανθρώπους, ανάξιες διαψεύσεως οι «καταγγελίες» περί δήθεν εισαγωγής από το εξωτερικό πρόβειου γάλακτος από την ΔΩΔΩΝΗ,
Η ΔΩΔΩΝΗ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στη μάχη για τη διασφάλιση της Ελληνικότητας του ονόματος ΦΕΤΑ και δεν θα ήταν δυνατόν ποτέ να ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές, που μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν.
Παράλληλα, βέβαια, πρέπει να τονισθεί ότι η εταιρία έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες συλλογής πρόβειου γάλακτος από την περιοχή της Ηπείρου. Έτσι, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο και τώρα, αγοράζει μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους πρόβειο γάλα ανάλογης ποιότητας από παραγωγούς άλλων περιοχών πιστοποιημένους από τον ΕΛΟΓΑΚ, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της.
Κάνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να μην υιοθετούν άκριτα τις διάφορες φημολογίες εις βάρος της εταιρίας και να διασταυρώνουν τις όποιες πληροφορίες έχουν με την ίδια τη ΔΩΔΩΝΗ προκειμένου να έχουν άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Είναι αυτονόητο ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντά της.


Το προφίλ του εμπρηστή - '' εθελοντή δασοπυροσβέστη '' .

Τον ανιδιοτελή και με πολύ σημαντική για τη χώρα μαςκοινωνική προσφορά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών - και όχι μόνον - χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, χρησιμοποίησαν - και χρησιμοποιούν - κάποιοι επίδοξοι εμπρηστές , ''ως άλλοθι '' έναντι των διωκτικών αρχών , για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένε ορέξεις και πάθη τους και να προάγουν τα προσωπικά συμφέροντά τους. Αρκετοί μέχρι σήμερα''ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ'' έχουν κατηγορηθεί από τις ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος , όπως π.χ χθες (8 Αυγούστου 2010) στην Κέρκυρα , και παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για εμπρησμό δάσους με πρόθεση και μάλιστα , τις περισσότερες φορές '' κατ΄ εξακολούθηση '' . Οι εν λόγω εθελοντές έχουν χρισθεί με αυτόν τον τιμητικό τίτλο , τον οποίον μολύνουν και ενοχοποιούν , είτε αυτόκλητα '' '' , είτε δραστηριοποιούμενοι στις τοπικές κοινωνίες, δια των οικείων εθελοντικών οργανώσεων των Δήμων , είτε είναι εθελοντές οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας ή ανήκουν και έχουν πιστοποιηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα . Οι περισσότεροι όμως μέχρι σήμερα , φερόμενοι , ως εμπρηστές δάσους , είναι '' αυτόκλητοι '' εθελοντές ή δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις των Δήμων. Επιλέγουν τον τρόπο και χώρον αυτόν για να χαρακτηρισθούν '' εθελοντές " δασοπυροσβέστες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε υπάρχει κάποιος έλεγχος των προσόντων τους και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν, ενώ οι εθελοντές του Π.Σ και της Πολιτικής Προστασίας ελέγχονται βάσει κριτηρίων της σχετικής κείμενης νομοθεσίας .
ΚΙΝΗΤΡΟ: Η κατηγορία αυτή των εμπρηστών δασών , που επιλέγουν τον εθελοντισμό , ως προκάλυμμα , για να εκδηλώσουν τα αρρωστημένα πάθη τους , έχουν , ως κίνητρο :
1 ) πυρομανία.
2 ) διέγερση.
3 ) κέρδος.
Συγκεκριμένα , ο πυρομανής στην '' φυσιολογική » του ζωή επιδεικνύει υπέρμετρο ενδιαφέρον για οτιδήποτε έχει σχέση με τη φωτιά . Γιαυτό πολλές φορές παρέχει εθελοντικά ενεργά βοήθεια στην κατάσβεση πυρκαγιάς , που ο ίδιος προκάλεσε . Επίσης εμπρηστές '' εθελοντές δασοπυροσβέστες '' προκαλούν τις δασικές πυρκαγιές για να εμπλακούν οι ίδιοι , ως εθελοντές δασοπυροσβέστες , ενεργά στην καταστολή τους . Μάλιστα αναγγέλλουν στις Αρχές οι ίδιοι τις πυρκαγιές , που οι ίδιοι προκαλούν και σε όλες τις περιπτώσεις ενεργούν πρώτοι και πριν καταφθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο χώρο των πυρκαγιών , αφού ήδη επιδιώκουν και είναι πλησίον του χώρου της πυρκαγιάς . Θέλουν να πιστωθούν την καταστολή οι ίδιοι για να επιδείξουν τις ικανότητες τους στους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.Έτσι η προσφορά τους αυτή γίνεται για να είτε για να εκτιμηθεί από την τοπική κοινωνία ( κοινωνική καταξίωση ) ή να επαινεθεί από τις Πυροσβεστικές Αρχές ( ως πράξη ηρωισμού ) κι έτσι να μπορέσουν να προσληφθούν , ως εποχικοί ή και μόνιμοι πυροσβέστες . Δεν αποκλείεται τον '' ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌ '' να τον χρησιμοποιήσουν για να ικανοποιήσουν κάποιο ιδιοτελή σκοπό ( κέρδος ) .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Σημαντικό στοιχείο συμπεριφοράς τους είναι η πρόκληση δασικών πυρκαγιών κατ΄ εξακολούθηση . Είναι εύκολη υπόθεση για τις διωκτικές αρχές ο εντοπισμός, η ανακάλυψη και η σύλληψή τους και ομολογούν κατά την ανάκριση πολύ εύκολα. Δρουν , συνήθως , μόνοι τους χωρίς συναυτουργούς και συνεργούς. Δεν είναι μόνον υπόθεση ελληνική .
Το εν λόγω ιδιότυπο αλλά και επικίνδυνο κοινωνικά φαινόμενο , με τα ίδια ακριβώς κίνητρα , δεν ισχύει μόνον στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες , όπως Η.Π.Α , Ιταλία , Γαλλία κ.α.
Περιστατικά ενδεικτικά εμπρηστών '' εθελοντών δασοπυροσβεστών '' , που έχουν στο παρελθόν σημειωθεί και οι φερόμενοι , ως εμπρηστές παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη είναι ενδεικτικά , Κιάτο Κορινθίας (2002) , Σάμος (2003) , Σπέτσες (2000) , Κεφαλλονιά (2001) , Πάρνηθα ( 2002) , Καλέτζι (2007) , Ραφήνα (2007) , Υμηττός (2007) καθώς και στην Κορσική Ιταλίας (2009) κ.α.
Οι αρμόδιοι λοιπόν θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουν αμόλυντο και προστατεύσουν από εγκληματικά στοιχεία τον κοινωνικά ευαίσθητο χώρο του '' ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ''.
 

Πάλι είπε την κοτσάνα του ο «τούρκος» Πατριάρχης

Την πεποίθησή του ότι ο μωαμεθανικός πληθυσμός της Τουρκίας δείχνει τον ίδιο σεβασμό με τους ορθοδόξους χριστιανούς προς την εορτή της Παναγίας, διατυπώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σαμπάχ», που δημοσιεύεται την παραμονή της θείας λειτουργίας που θα τελεστεί στην ιστορική μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, 87 σχεδόν χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και την παύση της λειτουργίας της μονής ως κέντρου χριστιανικής λατρείας.
«Στη μονή Σουμελά έδειξαν σεβασμό οι σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζοντας το σεβασμό που έδειξαν στο μοναστήρι οι προηγούμενοι χριστιανοί αυτοκράτορες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ:  http://ixnos.blogspot.com

Ρευστή η κατάσταση των υποψηφίων στην Ήπειρο

Ρευστή παραμένει η κατάσταση των υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο. Κάποιοι υποψήφιοι έχουν ήδη λάβει την υποστήριξη κομμάτων, άλλοι αναμένουν και σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Αναλυτικά η κατάσταση μέχρι στιγμή έχει ως εξής:

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Όλα δείχνουν ότι την Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσουν δύο υποψήφιοι. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει πάρει ακόμη το «χρίσμα» υποψήφιος θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην υφυπουργός Γεωργίας και βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης. Η Ν.Δ έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξή της στον νυν Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Κώστα Κωτσαντή.

Δήμοι Ιωαννίνων

Στο Δήμο Ιωαννίνων η ΝΔ έδωσε το «χρίσμα» στον νυν δήμαρχο Νίκο Γκόντα. Επίσημα το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε χρίσμα στον Φίλιππα Φίλιο (ΣΥΝ), που προτάθηκε αρχικά από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στη συνεχεια προηγήθηκε σε μια σφυγμομέτρηση που έγινε. Θεωρείται λοιπόν ο πιθανότερος να υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από τον ΣΥΝ που θα υποστηρίξει δικο του υποψήφιο.
Στο δήμο Ιωαννίνων, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ θα είναι Δημήτρης Τασούλας.

Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο (Ζίτσας) των Ιωαννίνων, ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Βούζας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, αλλά η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίασή της πρόκρινε τον Δημήτρη Ρογκότη, στέλνοντας την υποψηφιότητα και στην Ιπποκράτους για έγκριση. Στον ίδιο Δήμο, η ΝΔ θα υποστηρίξει και πάλι τον νυν δήμαρχο Αθανάσιο Βλέτσα. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Τάκη Τζίμα.

Στον δήμο Μετσόβου, η ΝΔ δεν έχει αποφασίσει αν θα υποστηρίξει και πάλι τον νυν δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, ενώ από το ίδιο κόμμα εκδηλώνει ενδιαφέρον υποψηφιότητας και ο Νίκος Τσομπίκος. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποστηρίξει τον Λεωνίδα Ευθυμίου.
Στο δήμο Δωδώνης από το ΠΑΣΟΚ ακούγεται το όνομα του Κώστα Κατσανάκη και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σεντελές. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον Γιάννη Σταύρου.
Στο δήμο Κόνιτσας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα έχει ο Παναγιώτης Γαργάλας. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Νίκο Μουζάκη. Η ΝΔ θα στηρίξει τον σημερινό δήμαρχο.

Στο δήμο Πωγωνίου ένας εκ των Κώστα Καψάλη (νυν δημάρχου Καλπακίου) και Γιάννη Ντόντη θα υποστηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ. Από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Μεντής. Από τη ΝΔ υποψήφιος γιατο Δήμο Πωγωνίου αναμένεται να είναι ο Φάνης Στεργίου.
Για το Δήμο Ζαγορίου ένας εκ των Γιώργου Σουκουβέλου και Λεωνίδα Τσουμάνη, και
Για το Δήμο Δωδώνης ένας εκ των Χρήστου Ντακαλέτση και Γιάννη Μπάρκα. Aπό το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο Αναστάσιος Τόκας.

Δήμοι Θεσπρωτίας

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο σημερινός Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Ο νυν δήμαρχος Θωμάς Πιτούλης που είχε υποστηριχθεί τις προηγούμενες εκλογες από τη ΝΔ θα κατέλθει σαν ανεξάρτητος.

Στο Δήμο Σουλίου, υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Αχέροντα Θανάσης Παππάς. Απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από τη ΝΔ για τον Δήμο Φιλιατών. Ο σημερινός δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας απέσυρε την υποψηφιότητά του, ενώ ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Ντουμάζιος είναι άγνωστο αν θα υποστηριχθεί και σε αυτές τις εκλογές.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, πλην του Δήμου Φιλιατών, όπου το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μηνά Παππά, στους άλλους δύο δήμους τίποτε το οριστικό δεν υπάρχει.

Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας υποψήφιοι είναι: Γιώργος Γιαννούλης, Γιώργος Κάτσινος, Θωμάς Παππάς, Βενέτης Ιωάννης, Γιώργος Σιντόρης, Χρήστος Τσόγκας. Πιθανότερος να πάρει το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Κάτσινος.

Για τον Δήμο Σουλίου υποψήφιοι είναι οι: Γιώργος Γκορέζης, Ηλίας Μάρκου, Ερρίκος Μητσιώνης, Σταυρούλα Μπραΐμη, Πέτρος Πέτσιος, Γιάννης Καραγιαννης.
Δήμοι Άρτας

Στο Δήμο της Άρτας η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού Νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασιστεί αν θα υποστηρίξει τον σημερινό δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη. Ενδιαφέρον από το την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνει και ο κ. Παπαλέξης.
Στο Δήμο Σκουφά η ΝΔ αναμένεται θα υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο Αράχθου Γιάννη Κόκλα.

Στο Δήμο Καραϊσκάκη οι συζητήσεις συγκλίνουν υπέρ του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου χωρίς να έχει αποφασιστεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και
Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων η ΝΔ ενδέχεται να εμφανισθεί με δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα θα ηγείται ο σημερινός δήμαρχος Αγνάντων Χρήστος Χασιάκος και στο άλλο ο πρώην αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Μαρίνος Γαρνέλης.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και στους άλλους τρεις Δήμους της Άρτας που υπάρχει ενδιαφέρον ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων.

Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι, Σταυρούλα Καραβασίλη, Κώστας Χατζηγιάννης, Λεωνίδας Τσίπρας, Θ. Σιόντης.
Στο Δήμο Νικόλαου Σκουφά ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Μουσαβερέ, ενώ στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη υπάρχουν τέσσερις τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι.

Δήμοι Πρέβεζας

Στον Δήμο της Πρέβεζας, υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά του τοπικού ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη του σημερινού δημάρχου Μιλτιάδη Κλάπα που προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΝ και όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθούν στην επιλογή του νυν δημάρχου Λούρου, Χρήστου Μπαϊλη. Από το ίδιο κόμμα ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από τον κ. Νίτσα. Αντίθετα έχει ξεκαθαρίσει η υποστήριξη του Στέργιου Γιαννάκη από τη ΝΔ.

Στον δήμο Πάργας η ΝΔ υποστηρίζει τον νυν δήμαρχο Φαναρίου Αντώνη Νάστα, ενώ το τοπικό ΠΑΣΟΚ προκρίνει το κ. Λιόλιο, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους υποψηφίους.

Στο Δήμο Ζηρού η υποψηφιότητα του κ. Βογιατζή, στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν όμως αντιδράσεις και στελέχη του κόμματος φαίνεται να ετοιμάζουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ. Ζυγούρη. Η ΝΔ θα υποστηριξει τον δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτριο Γιολδάση.