'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δέκα λόγοι να είσαι εργένης!!!!

Υπάρχουν δύο τύποι γυναικών. Οι κατάλληλες για γάμο. Κι όλες οι υπόλοιπες. Οι εργένηδες στοχεύουν στη δεύτερη κατηγορία..

Υπάρχουν δύο τύποι γυναικών. Οι κατάλληλες για γάμο. Κι όλες οι υπόλοιπες. Οι εργένηδες στοχεύουν στη δεύτερη κατηγορία, γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σας παρουσιάζουμε τους δέκα λόγους για τους οποίους οι άνδρες προτιμούν την ελευθερία τους 

1. Οχι πια γάμος-μόνο σεξ

Τέρμα οι εποχές, όπου το «ανεπανόρθωτο» σήμαινε στην καλύτερη γάμο και στη χειρότερη σπασμένα πλευρά. Τώρα η τακτική είναι απλή. Κυκλοφορείς. Σε μπαρ, δουλειά, γυμναστήριο ή και στο μανάβικο για να καμακώσεις από μαριδούλα μέχρι καρχαρία. Η παρτίδα είναι ανοιχτή κι εσύ δεν έχεις παρά να κάνεις call.



2. Για πάντα φίλοι

Το σχέδιο είναι απλό, λιτό και απέριττο. Σπιτώνεις μεν, απολαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις τύπου φαγητό, πλυμένα ρούχα, καθαρό σπίτι και 24 hour διαθέσιμο sex. Δεν υπόσχεσαι τίποτα δε, μόνο αφήνεις την εξής υπόνοια «αν είσαι άξια να ανοίξεις σπίτι, αυτή είναι η δοκιμασία σου».
3. Με 700 ευρώ δεν παίζει γάμος
Αν είσαι ο Μπερλουσκόνι ή ο Αμπράμοβιτς, η διατροφή περνάει στα ψιλά. Με μια θαλαμηγό, μία βίλα κι ένα χαρτζιλικάκι διακοσίων χιλιάδων per month, ξεμπερδεύεις. Επίσης γράφεις στα λουστρινάτα υποδήματά σου, το τι θα πεί ο περίγυρος. Εάν όμως είσαι γνήσιο τέκνο της γενιάς των 700 ευρώ παραμένεις εργένης.
4. Άσε και βλέπουμε
Οι άντρες σήμερα περιμένουν να είναι οικονομικά έτοιμοι να κάνουν παιδιά. ‘Εχεις κοράκλα, διάδοχο ή και τα δύο. Κύριο μέλημά σου είναι να τρέφονται καλά, να μη κρυώνουν και να μη στερηθούν το διαρκείας τους από μικρή ηλικία. Αν δεν είσαι σε θέση να τους προσφέρεις τα βασικά, μη τα κάνεις.
5. Καλά να 'μαστε
Ο γάμος απαιτεί πολλές αλλαγές και συμβιβασμούς στη ζωή των αντρών. Λίγο είναι να πετάς τη μπλούζα σου στο πάτωμα και μετά να μη μπορείς να βρείς σε ποιο συρτάρι έχει μετακομίσει; Λίγο είναι να βλέπεις champions league, με διαλείμματα για sex and the city; Λίγο είναι να κρέμεσαι πάνω απ’ το κινητό, σαν συνεργάτης της Τσαπανίδου, και να εξηγείς ότι σου «Συμβαίνει τώρα»;
6. Περιμένοντας τη Σταχτοπούτα
Αβάδιστα ζητείται κατάλληλη, έχουσα τα εξής δύο προσόντα: οικονομική ανεξαρτησία και ικανότητα φροντίδας νοικοκυριού. Προσφέρεται πλήρης απασχόληση, ασφάλιση και bonus sex. Η λιγότερη δυνατή υστερία για το «πότε θα γίνω μάνα» θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.
7. Στην πρέσσα

Αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες κοινωνικές πιέσεις για γάμο. Αγνοούν λέξεις, όπως σιτεμένη, ράφι, καμπανάκι, γεροντοκόρη. Αντιθέτως γνωρίζουν άλλες, όπως γυναικάς, μπαρ, γοητευτικός, μάγκας, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε οικογενειάρχης, τραπέζι, υπευθυνότητα, πατέρας.

8. Εκτός απ' τη Μπελούτσι... 'Αντε και τη Τζολί
Δεν θα παντρευόντουσαν γυναίκα που είναι ήδη μητέρα. Δεν είναι το φαγητό το πρόβλημα, αλλά το εξαναγκαστικό επιδόρπιο. Εξαιρούνται η Μπελούτσι κι η Τζολί, για τις οποίες κάθε εργένης θα «έτρωγε τα σάντουιτς όλου του κόσμου» . Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση, κατά την οποία ο εργένης επιθυμεί να χάσει την ελευθερία του κι ας το πληρώσει.

9. Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Θέλουν να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι πριν αποκτήσουν μια σύζυγο. Οι σωστές προδιαγραφές του σπιτιού περιλαμβάνουν πισίνα ή τζάκι, μεγάλη βεράντα, άνετο σαλόνι και πολλά υποσχόμενο κρεβάτι. Η λάθος προδιαγραφή είναι το αντικλείδι της μαμάς του.

10. Καλά σαράντα

Θέλουν να απολαύσουν την εργένικη ζωή όσο περισσότερο μπορούν. Δε λογοδοτούν πουθενά. Μπορούν να αναγάγουν τις συνήθειές τους σε επιστήμη και φιλοσοφία ζωής, που συνοψίζεται στη έκφραση εργένικη ζωή. Μέχρι τα σαράντα είναι καλά. Μετά μπλέκεις σε περιπέτειες τύπου να σε κυνηγάει ο πατέρας της, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο καλύτερός σου φίλος.


http://news247.gr/health/sex/deka_logoi_na_eisai_ergenhs.143185.html 

Τα 10 πράγματα που μάθαμε για τις γυναίκες!!!!!!!

Αν το καλοσκεφτείς, η Σάντρα Μπούλοκ, η Ρενέ Ζελβέγκερ, η Τζένιφερ Άνιστον και παλιότερα η Μεγκ Ράιαν έκαναν συνεχώς τον ίδιο ρόλο.

Όλα όσα μάθαμε για τις γυναίκες χάρη στις αμερικανικές ρομαντικές ταινίες.
Αν το καλοσκεφτείς, η Σάντρα Μπούλοκ, η Ρενέ Ζελβέγκερ, η Τζένιφερ Άνιστον και παλιότερα η Μεγκ Ράιαν έκαναν συνεχώς τον ίδιο ρόλο. Μπορεί σε μερικές ταινίες να ήταν ψυχρές επαγγελματίες, ενώ σε άλλες γλυκούλες νοικοκυρές, αλλά η προσωπικότητα τους παρέμενε ως ένα βαθμό η ίδια!

Οι αντιδράσεις τους στα ερωτικά τους ζητήματα (και όχι μόνο) ήταν σχεδόν πανομοιότυπες! Δεν θέλει και πολύ να αποτυπωθεί στο μυαλό σου αυτός ο τύπος της γυναίκας και να θεωρείς ότι έτσι είναι όλες οι (πραγματικές) γυναίκες του κόσμου...

Ορίστε, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά των γυναικών, όπως τα αντιλαμβάνεται κάποιος που "καίει" το DVD του με ρομαντικές κωμωδίες...

1. Όταν χωρίζουν, φοράνε τις καρό πυτζαμούλες τους, με φαρδύ φούτερ και λευκές κάλτσες, και τρώνε παγωτό μπροστά από την τηλεόραση.

2. Έχουν τουλάχιστον ένα γκέι φίλο. Ή μία άσχημη - αλλά πολύ αστεία- κολλητή.

3. Πίνουν starbucks πηγαίνοντας στη δουλειά και πάνε για κοκτέιλ μετά τη δουλειά. Να είναι κουρασμένες και να ξεραθούν στον ύπνο, δεν "παίζει".

4. Αν είσαι κολλητός τους από παλιά, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σε ερωτευτούν στο τέλος. Αφού, φυσικά, πρώτα διαπιστώσουν ότι ο Ωραίος Γκόμενος δεν αξίζει την αγάπη και την προσοχή τους.

5. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να θεωρεί τον ρομαντισμό ξεπερασμένο. Κι αν υπάρχει, στο τέλος αλλάζει γνώμη.

6. Κάθε φορά που πηγαίνουν στα μπαρ, τουλάχιστον ένας τύπος θα την πέσει σε κάποια από την παρέα. Μα ποιες είναι τελοσπάντων;

7. Η πιο άσχημη της παρέας είναι είτε παντρεμένη είτε θα βρει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός πραγματικά καλού παιδιού -έστω και καθυστερημένα.

8. Στην περίπτωση που μια είναι μο%ναρα, κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πόσο ωραία είναι και την αντιμετωπίζει σαν μια καθημερινή γυναίκα. Και, πάντα, ή τα έχει με κάποιον γελοίο τύπο ή με κανέναν γιατί "δουλεύει πολύ και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα προσωπικά της".

9. Όλες οι γυναίκες που έχουν αδερφές διαιρούνται σε δύο κατηγορίες: εκείνες που έχουν μια πανέμορφη μικρότερη αδερφή κι εκείνες που έχουν μια ασχημούλα αλλά παντρεμένη μεγαλύτερη αδερφή -που ξέρει την κατάλληλη συμβουλή για κάθε περίσταση.

10. Το μίσος είναι ένα είδος αφροδισιακού. Όποιον αντιπαθούν τελικά τον ερωτεύονται και φυσικά τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Οπότε να ξέρεις, αν σε κοιτάει με μισό μάτι, σε λίγο καιρό θα λιώνει για πάρτη σου. Ποιός τη χάρη σου...!


http://news247.gr/

Σεξουαλικά αδιάφορες...οι γυναίκες!!!

Άγχος για την σεξουαλική τους απόδοση έχουν εκτός από τους άντρες και οι γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο, το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας σε...
ποσοστό 30%.


Ένα ποσοστό που αγγίζει το 14% των κλήσεων από γυναίκες, αφορούσε γενικές ερωτήσεις για το σεξ και την σεξουαλική λειτουργία, όχι μόνο γιατί αγνοούσαν κάποια θέματα, αλλά και γιατί θέλανε να διασταυρώσουν κατά πόσο όσα είχανε ακούσει ή διαβάσει ήταν επιστημονικά σωστά.


dinatos
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_7948.html

Ερωτικά ραβασάκια!!!!!!

Ένας πρωτότυπος κώδικας που είχε επινοήσει ένας Βρετανός αξιωματικός για να επικοινωνεί πρίν από τον πόλεμο με τις πολλές ερωμένες του χρησίμευσε για να περνάει πληροφορίες στην πατρίδα του, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του σε γερμανικό στρατόπεδο.

Ο γνωστός Βρετανός αξιωματικός που κρατούνταν αιχμάλωτος από Ναζί στο Colditz κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Captain Pat Reid, αποκαλύφτηκε ότι είχε επινοήσει έναν πρωτότυπο και άκρως παρακινδυνευμένο τρόπο να μεταφέρει ερωτικά γράμματα σε μία σειρά από ερωμένες του.
Ο Captain Pat Reid, χρησιμοποιούσε έναν δικό του κώδικα για να αποδίδει ερωτικά νοήματα στα ραβασάκια  και κωδικοποιημένα όπως ήταν, τα μετέφερε στον επιθυμητό παραλήπτη. Μάλιστα, ο Βρετανός  αξιωματικός του Στρατού και μηχανικός διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με πολλές γυναίκες στην Αγγλία.
Πριν από τον πόλεμο που κρατούσε επαφή μαζί τους, δεν κατόρθωσε καμία να μάθει για την ύπαρξη της άλλης. Αλλά και κατά τη διάρκεια της κράτησής του, χρησιμοποιώντας απλά κωδικοποιημένα γράμματα αγάπης, δεν κατόρθωσε και πάλι να γίνει αντιληπτός.
Μάλιστα, συνέχισε να χρησιμοποιεί τον κωδικό γραφής, ακόμα και όταν μεταφέρθηκε σε νέο γερμανικό στρατόπεδο υψηλής ασφάλειας.
"Ο Pat ήταν αρκετά γυναικάς στα νιάτα του”, δήλωσε ο επιστήθιος φίλος του Brian Degas και συν-δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Colditz, η οποία βασίζεται σε αναμνήσεις.
"Συνήθιζε να επικοινωνεί με τις παλιές του φίλες με κωδικοποιημένα λόγια και όταν πήγε στην Colditz, συνέχισε να επικοινωνήσει με την κοπέλα του με τον ίδιο απλό κώδικα".
Δύο από τους συγκρατουμένους του, Ντικ Howe και Rupert Barry, συνειδητοποίησαν ότι αν μπορούσε να γίνει ο κώδικας πιο εξελιγμένος, ίσως μπορούσαν τότε να επικοινωνούν με το Λονδίνο και να διαθέτουν στρατιωτικές πληροφορίες.
Ο Pat έγραφε με κωδικούς ερωτικά γράμματα, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, ενώ άλλοι αιχμάλωτοι πολέμου έκαναν το ίδιο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με τη σειρά τους οι κοπέλες απαντούσαν μέσω του M19, τμήμα του Γραφείου Πολέμου.



Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα: Το όνομα που συμφώνησαν!!!

Τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων να ονομαστεί η ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα» κατήγγειλε μιλώντας από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Τα μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει και έχουν αποδεχτεί την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα». Δεν αρκεί που χαρίσαμε το όνομα, αλλά τώρα θα πρέπει να δούμε εάν θα το δεχτεί ο Γκρουέφσκυ. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μελλοντικά αυτά θα εκδηλώσουν αλυτρωτικές τάσεις και θα προβάλουν εδαφικές και εθνικές διεκδικήσεις. Μελλοντικά θα ζητήσουν πρόσβαση στις Ελληνικές θάλασσες καθώς και την συνδιαχείριση των παραλίων με ότι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος τόνισε ότι η «πατρίδα αντιμετωπίζει ακραίο κίνδυνο».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την ανησυχία τους και για τις συχνές όπως τις χαρακτήρισε επισκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.  « Θεωρώ ότι η Τουρκία διεκδικεί έναν εντελώς καινούργιο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Δεν το κρύβει άλλωστε και ο κ. Νταβούτογλου που οραματίζεται την γεωπολιτική μετεξέλιξη της χώρας του σε μία νέα υπερδύναμη που θα καθιστά τις λοιπές χώρες απλούς δορυφόρους της. 


Η επίσκεψη Ερντογάν σηματοδοτεί την πίεση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Βρισκόμαστε σε μία εποχή ουσιαστικών και σημαντικών στρατηγικών και γεωπολιτικών αλλαγών. Φοβάμαι και ανησυχώ για τις Βόρειες και Ανατολικές επαρχίες της πατρίδας μας.

zougla.gr
madata.gr 

Οι 12 πιο παράξενοι αγώνες δρόμου!!

Στους ανθρώπους άρεσε πάντα να διοργανώνουν παράξενα και αστεία πράγματα. Ένα από αυτά είναι και οι αγώνες δρόμου. 

Δείτε παρακάτω τους 12 πιο παράξενους αγώνες δρόμου που διοργανώθηκαν ποτέ…

Idiotic-Competitions-004.jpg
Idiotic-Competitions-002.jpg
Idiotic-Competitions-003.jpg
Idiotic-Competitions-005.jpg
Idiotic-Competitions-006.jpg
Idiotic-Competitions-007.jpg
Idiotic-Competitions-008.jpg
Idiotic-Competitions-010.jpg
Idiotic-Competitions-012.jpg
Idiotic-Competitions-009.jpg
http://endiaferonta.com/?p=17338

Στέλνουν εξώδικα για απλήρωτους λογαριασμούς!!!!

Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%.

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι, σύμφωνα με το Βήμα, η διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά στέλνει εξώδικα στους πελάτες για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ (!).


Συνολικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι άλλοτε πρωταθλητές στις συνδιαλέξεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έλληνες πολίτες έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%. Από την άλλη πλευρά, αυξάνονται και οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή τους εξοφλούν με δόσεις και... ευκολίες πληρωμής. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στα συμβόλαια της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να καταργούν τελείως τη σταθερή σύνδεση και να κρατούν μόνο το κινητό τηλέφωνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.


Ακόμη, στην κινητή τηλεφωνία παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής προς τις καρτοκινητές συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν πάγιο, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η συχνή αλλαγή συσκευών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, ήδη το 19% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στραφεί αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία εγκαταλείποντας τη σταθερή γραμμή. 


http://laikoyra.blogspot.com/2010/10/blog-post_9003.html 

Όργιο βίας στα ελληνικά σχολεία...!!!

Στο εξωτερικό έχει γίνει γνωστό ως Bullying και ο ορισμός είναι σαφής: "Μορφή παρενόχλησης και πράξη επαναλαμβανόμενης επιθετικής συμπεριφοράς με σκοπό τη βλάβη φυσική ή ψυχολογική σε άλλο άνθρωπο και αποσκοπεί στην επιβολή της κυριαρχίας του ισχυρότερου" και αφορά τα σχολεία και τη συμπεριφορά των μαθητών, όπου παρατηρήθηκε με προσοχή τα τελευταία χρόνια και απασχόλησε τους ειδικούς.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο, μαθητές να αρνούνται το σχολείο γιατί το βιώνουν με τρόμο ή κάνουν κοπάνες με κάθε ευκαιρία. Επίσης εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου και νυχτερινή ενούρηση.

Και καταλήγουν να βιώνουν ως εφιάλτη την σχολική κοινωνία κάτω από το βάρος μιας εσκεμμένης, απρόκλητης, συστηματικής βίας με την οποία εκτονώνεται επάνω τους η ισχύς των νταήδων συμμαθητών.

Το πρόβλημα που απαντάται πλέον και στα ελληνικά σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- σε σημείο να γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης, θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα και κρίνεται επιβεβλημένη η αντιμετώπισή του.

Αναδύθηκε έντονα και μέσα από δύο διακρατικά Ευρωπαϊκά Πρόγραμματα, το ΔΑΦΝΗ και το ΔΑΦΝΗ ΙΙΙ.

Οι έρευνες σοκάρουν

Το πρώτο με θέμα την Αξιολόγηση Αναγκών και Ευαισθητοποίησης για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό με 4 συνεργαζόμενες χώρες -Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Λιθουανία και φορείς υλοποίησης για την Ελλάδα την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο πρόγραμμα συντονίζεται από την Ελλάδα, και ασχολείται με την Ευαισθητοποίηση και πρόληψη ανάμεσα στους μαθητές, διεξάγεται από την ΕΨΥΠΕ και στοχεύει, στην πρόληψη, αντιμετώπιση -παρέμβαση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα αυτά.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία αυτών των ερευνών, ποσοστό 10-15% των μαθητών -περισσότερο στο δημοτικό και το γυμνάσιο- είναι θύματα ενδοσχολικής βίας, 5% είναι οι θύτες, με τα αγόρια να έχουν την πρωτοκαθεδρία (3/1) και κυρίως σε περιστατικά σωματικής βίας, σε σχέση με τα κορίτσια, που εμπλέκονται σε περιστατικά λεκτικής βίας.

Χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμοί, βρισιές, προσβολές, απειλές, εκβιασμοί, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση, αποκλεισμός και απομόνωση από παρέες και ομαδικές δραστηριότητες, είναι οι καταστάσεις που συνθέτουν το πάζλ της σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής βίας, που συνθλίβει τα πιο ήσυχα, εσωστρεφή και ευάλωτα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση στο σχολείο.

Έναν χώρο, που θα έπρεπε να αποπνέει και να παρέχει ασφάλεια και προστασία, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του προγράμματος.

Ένταση στην Ελλάδα

Η σχετική έρευνα, στο πλαίσιο της ΔΑΦΝΗΣ, σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας, κατέδειξε ότι 22,5% των μαθητών έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας, ενώ 10% έχουν ασκήσει βία, ή εκφοβισμό, στους συμμαθητές του.

'Αλλη έρευνα, σε γυμνάσια της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι περίπου 8% των μαθητών ασκούν λεκτική βία στους συμμαθητές τους και 4% σωματική.

Στον αντίποδα βρίσκονται ποσοστό 12% θυμάτων λεκτικής βίας, 8% θυμάτων διάδοσης ψευδών φημών σε βάρος του και 6% θυμάτων κοινωνικού αποκλεισμού από τις ομάδες και τις παρέες του σχολείου.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τις απόψεις των μαθητών, κατά 81% γύρω από αυτό το πρόβλημα απουσιάζει η συνεργασία οικογένειας και σχολείου.

enimerwsi

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/10/blog-post_5612.html

Παιδιά έκλεβαν αυτοκίνητα στο Τροκαντερό!!!!!!

Νεαροί “ποντικοί” συνελήφθησαν στη μαρίνα Φλοίσβου. Είχαν ανοίξει συνολικά 11 αυτοκίνητα.Ο 19χρονος...

... Ιρακινός και ο 16χρονος Παλαιστίνιος πιάστηκαν στα πράσα να ανοίγουν ΙΧ, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση στο παρελθόν είχαν διαπράξει ακόμη 11 διαρρήξεις αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή

Νέα λυπητερή για τη χρήση αυτοκινήτου..!!!!

10% πάνω τα ασφάλιστρα

Ερχεται νέα αύξηση εως 10% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, η δεύτερη μεσα στο 2010.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες επικαλούνται την...αύξηση των κατώτατων ορίων αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες από 500.000 σε 750.00 ευρώ, ουσιαστικά όμως επιχειρούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά τους ελέγχους της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και να αποφύγουν τυχόν λουκέτο.
Ταυτόχρονα, οι εταιρίες πιέζουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα για την αποπληρωμή των ασφαλίστρων, ώστε να μην ξεπερνά τις 50 ημέρες. Οι μεσίτες από την πλευρά τους διαμαρτύονται έντονα, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας.
Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/blog-post_7012.html#ixzz13CU3mMaq

Χαράτσι και στα στριφτά τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση!!!!!!!

Tην αύξηση της φορολογίας στον λεπτοκομμένο καπνό ο οποίος χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς σε ομιλία του στην Βουλή. 
 Όπως τόνισε πολλοί καταναλωτές έχουν... κόψει τα τσιγάρα και έχουν στραφεί στον καπνό με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τους φόρους η κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα στοιχεία δεν προκύπτει στροφή των καταναλωτών από τα ακριβά στα φτηνά τσιγάρα καθώς η κατανάλωση τους αυξήθηκε 0,5% στο δεκάμηνο του 2010. 
Παρόλα αυτά οι ποσότητες λεπτοκομμένου καπνού που φορολογήθηκαν έχουν αυξηθεί κατά 35%, κάτι που ο Δ. Κουσελάς ερμηνεύει ως "σημαντική στροφή των καταναλωτών σε αυτό ειδικά το προϊόν, που και μετά τη φορολογία είναι σημαντικά φθηνότερο με προφανείς συνέπειες και για τα φορολογικά μας έσοδα".
Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση επανεξετάζει την φορολογία του λεπτοκομμένου καπνού, όχι με την καθιέρωση ενός πάγιου φόρου, όπως δήλωσε, αλλά με τη θέσπιση ελάχιστου φόρου μέθοδος που δεν απαιτεί αλλαγή στη δομή του φόρου.
Σύμφωνα με τον Δ. Κουσελά "Μια αλλαγή σ’ αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει διορθωτικά αυξάνοντας τις τιμές των φθηνών σημάτων λεπτοκομμένου καπνού ώστε να εμποδιστεί η διαπιστωμένη στροφή των καταναλωτών σ’ αυτή την κατεύθυνση αντί των τσιγάρων από τα οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τον φόρο καπνού". 

"Σακάτεψαν" γυναίκα για λίγα ευρώ...

Μπήκαν μέσα στο σπίτι της και την χτύπησαν τόσο άσχημα που η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο με βαρύτατο τραύμα στο πόδι.

Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι στην Γ. Παπανδρέου στα Άνω Λιόσια στις πέντε το απόγευμα. Πριν προλάβει να αντιδράσει η γυναίκα την έσπρωξαν και άρχισαν να τη χτυπούν. Άρπαξαν ότι πολύτιμο είχε στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.


Όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, οι ληστές λίγα λεπτά πριν είχαν εισβάλει σε ακόμη ένα σπίτι σε κοντινή απόσταση στην οδό Καλαβρύτων. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα ήταν γυναίκα, την οποία ευτυχώς δεν την πείραξαν.


Οι δράστες ευτυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Οι κραυγές πόνου της γυναίκας που τραυμάτισαν στην οδό Παπανδρέου ξεσήκωσαν τη γειτονιά. Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία που κατάφερε να συλλάβει τους δυο αδίστακτους ληστές την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν 


http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_7576.html 

Απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα σε Απελαθέντα ! Απελάθηκε, Ξαναγύρισε, έκανε Κλοπή, Πιάστηκε και αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με εγγύηση 300 ευρώ !!!!!!!!!1

Όχι δεν είναι ανέκδοτο ! : «Ο κατηγορούμενος που είχε απελαθεί από τη χώρα και εισήλθε και παρέμεινε στο νησί παράνομα μετά και την ανωτέρω απόφαση εξασφάλισε πλέον τη νόμιμη διαμονή του στην Ελλάδα!»


Διαβάστε όλη την Ιστορία να σας σηκωθεί η τρίχα !




Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους


Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του την πρώτη μέρα κάθε μήνα στο ΑΤ Ρόδου κρίθηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη προ τριημέρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ως συνυπαίτιος διάρρηξης χρηματοκιβωτίου επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ο κατηγορούμενος που είχε απελαθεί από τη χώρα και εισήλθε και παρέμεινε στο νησί παράνομα μετά και την ανωτέρω απόφαση εξασφάλισε πλέον τη νόμιμη διαμονή του στην Ελλάδα!

Σημειώνεται ότι η ως άνω απόφαση έχει εξοργίσει το θύμα της διάρρηξης ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις αρμοδίως.
Θυμίζουμε ότι οι δράστες εισήλθαν στην καφετέρια χρησιμοποιώντας το κλειδί του 24χρονου ο οποίος το κατείχε επειδή εργαζόταν στο κατάστημα ως σερβιτόρος και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, πέντε ρολόγια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ περίπου, χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ από το συρτάρι καθώς και το σύστημα βιντεοσκόπησης του χώρου του καταστήματος.
Στη συνέχεια μετέβησαν σε ένα ερειπωμένο οίκημα στην οδό Τιμοκρέοντος 9, όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και μοιράστηκαν τα κλοπιμαία.
Την 19η Οκτωβρίου 2010 προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο πρώτος κατηγορούμενος ο οποίος είναι καταχωρημένος στην Εθνική Βάση Ανεπιθύμητων και μετά από προανάκριση υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει χρηματικό ποσό 10.690 ευρώ, ένα ρολόι μάρκας Swach, δύο επιταγές της Τράπεζας Πειραιώς αξίας 4000 ευρώ έκαστη, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του παθόντα.
Δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του δεύτερου δράστη καθώς έφυγε από τη Ρόδο την επόμενη ημέρα της κλοπής.


ΠΗΓΗ : http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=6979&catID=18&pubID=1

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/300_23.html

Μια ακόμη αυτοκτονία νέου ανθρώπου λόγω χρεών..49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού ο αυτόχειρας

Πυκνώνουν οι αυτοκτονίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.  

Χθες ένας ακόμη νέος άνθρωπος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το σπίτι λόγω χρεών.

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού από τη Ν. Ιωνία του Βόλου έδεσε στο πόδι του ένα ταξιδιωτικό σάκο τον οποίο είχε γεμίσει χαλίκια και έπεσε στη θάλασσα βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το πτώμα εντόπισε το πρωί ψαράς και ειδοποίησε την Αστυνομία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσε να καλύψει τα γραμμάτια και τις επιταγές που είχε υπογράψει. 

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_8106.html

Ανέλαβαν ευθύνη της επίθεσης!!

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που ελήφθη τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του Α.Αλαβάνου κατα τη διάρκεια περιοδείας και ομιλίας του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, διακρίνονται καθαρά τα φυλλάδια τα οποία πέταξαν οι δράστες, αφού εκτόξευσαν γιαούρτια και πέτρες εναντίον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργατών του.

Τα φυλλάδια ανήκουν στην κίνηση "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα"
που είναι ακροδεξιό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, διαθέτει ιστοσελίδα στην οποία σήμερα δημοσιεύει κείμενο στο οποίο χλευάζει τη στάση του Α.Αλαβάνου και τις δηλώσεις του, που ακολούθησαν την επίθεση και εξαπολύει απειλές - που πραγματοποιήθηκαν τελικά- εναντίον της υποψήφιας Ελένης Πορτάλιου, η οποία επίσης δέχθηκε προπηλακισμούς προφανώς από τα...

μέλη της ίδιας ομάδας σε περιοδεία της το πρωί στην περιοχή.

Προς το παρόν η ΕΛΑΣ δεν κινήθηκε ακόμη εναντίον της οργάνωσης, που διαθέτει και λίστα υποψηφίων για το Δήμο,
πρόσωπα που σχετίζονται και με τη Χρυσή Αυγή, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, τα δε μέλη της οργάνωσης στην ιστοσελίδα τους κάνουν ευθεία αναφορά άβατο στην περιοχή για τους υποψήφιους πλην των δικών τους και αναφέρουν ότι την επίθεση ο Α.Αλαβάνος θα έπρεπε να την έχει δεχθεί νωρίτερα:

"
Λυπούμαστε πολύ για την ταραχή που περάσατε σήμερα, η αλήθεια είναι πως θα πρεπε να την είχατε περάσει πολύ νωρίτερα. Κάνατε μέγα λάθος που πατήσατε το πόδι σας κάπου όπου οι Έλληνες υποφέρουν. Θα έπρεπε να μείνετε στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι" αναφέρεται.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέβαλε μήνυση, αλλά στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η στάση της αστυνομίας απέναντι στα μέλη της οργάνωσης βιτρίνα της Χρυσής Αυγής ήταν τουλάχιστον ανεκτική, με αποκορύφωμα μετά την επίθεση να μη συλληφθεί κανείς.


Το πρωί και η υποψήφια Ελένη Πορτάλιου η οποία βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της περιοχής προπηλακίστηκε από μέλη της ίδιας οργάνωσης, ωστόσο αυτή τη φορά η αστυνομία έκανε την παρουσία της αισθητή, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Δημήτρης Μπόλαρης


http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_8106.html

Αποκεφάλισαν δύο ενόχους για βιασμό!!!

Ο βιασμός, ο φόνος, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών θεωρούνται κακουργήματα που επισύρουν τη θανατική ποινή στο Πακιστάν.

Δύο Πακιστανοί που είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό αποκεφαλίστηκαν σήμερα δημοσίως στην...

πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο γιατί εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας ξένων και αφού βίασαν μια γυναίκα που βρισκόταν εκεί, της έκλεψαν τα κοσμήματά της, το κινητό τηλέφωνο και χρήματα.


Από τις αρχές του έτους στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελεστεί 21 άνθρωποι. Το 2009 οι εκτελέσεις έφτασαν τις 67 και το 2008 τις 1202. 


http://rokakias.blogspot.com/2010/10/blog-post_818.html 

Απίστευτο: Διαβάστε τι κάνουν οι αμερικάνοι πράκτορες ακόμα και σε μικρά παιδιά...!!

Ενας γονιός, που ήθελε να επισκεφθεί, με την οικογένειά του, τη Disney World, αποφάσισε να στείλει γράμμα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της Disney, εξηγώντας του λόγους, που προέβη στην εν λόγω κίνηση.

Όπως εξηγεί ο αγανακτισμένος πατέρας, στο δρόμο προς την Disney World, στο αεροδρόμιο, πράκτορες της ...

κυβέρνηση των ΗΠΑ, υποχρέωσαν τα παιδιά, αλλά και τον ίδιο με τη σύζυγό του να κάνουν μια δύσκολη επιλογή μεταξύ:

1. Μιας δόσης ιονίζουσας ακτινοβολίας, η οποία επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο δέρμα, για να δημιουργήσουν μια γυμνή εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή της κυβέρνησης. Αυτό αποκαλείται σώμα απεικόνισης, ή WBI, ενώ ο ίδιος στέλνει το δείγμα εικόνας ενός άνδρα που υπόκεινται σε αυτή τη δοκιμασία.


2. Ένας πράκτορας της κυβέρνησης χρησιμοποιεί γάντια στα δάχτυλά του για να ψηλαφήσει το εξωτερικό του σώματος του παιδιού (συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των προσωπικών σημείων), με σκοπό να ελέγξει τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες.


3. Με αστυνομική συνοδεία, οδηγούνται ανάκριση από την ασφάλεια του αεροδρομίου, όσοι αρνούνται τις δύο παραπάνω επιλογές και στη συνέχεια αναγκάζονται να επιστρέψουν σπίτια τους.


Και καταλήγει: Τώρα που γνωρίζετε ότι τα παιδιά σας πρέπει να υποβληθούν σε γυμνή φωτογράφηση ή... επιθεώρηση των "ιδιωτικών" τους μερών, προκειμένου να απολαύσει την εμπειρία της Disney, η σιωπή σας επί του θέματος, μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ως παθητική συμφωνία με αυτή τη νέα μέθοδο.


http://www.liako.gr
http://rokakias.blogspot.com/2010/10/blog-post_1177.html

Μπαράζ αναχρηματοδότησης δανείων - Δεν μπορούν να ξεχρεώσουν!!!

Κόβουν και ράβουν τα δάνεια γιατί.. ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το 25% των δανείων που έχουν χορηγηθεί από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αναχρηματοδοτηθεί φέτος, ποσοστό που “μεταφράζεται” σε 70 δισ. ευρώ.

Στελέχη τραπεζών ομολογούν ότι λόγω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας στις τράπεζες αφορά σήμερα το πρόβλημα της αποπληρωμής, που διογκώνεται. Οι τράπεζες εξετάζουν αναχρηματοδοτήσεις, επιμήκυνση των δανείων και άλλες διευκολύνσεις.

Μέσα σε τρία χρόνια οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των δανείων έχουν χτυπήσει “κόκκινο” καθώς ενώ το 2007 ήταν στο 4,5% το 2009 έγινε 7,7% και τον Ιούνιο του 2010 πήγε στο 9%. Στην πρώτη γραμμή των αναχρηματοδοτήσεων βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται πρωτόγνωρα από την κρίση. 


Newsit
http://kapistri.blogspot.com/2010/10/blog-post_1919.html

Πιάστηκαν με την τηλεόραση στην αγκαλιά – Είχαν κάνει μπάζα 60.000 ευρώ!!!!

Γερή μπάζα είχαν κάνει Πακιστανοί που έμπαιναν σε διαμερίσματα και τα ξάφριζαν.

 Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομιά συνέλαβε στα πράσα 23χρονο στην οδό Αγίου Σώστη και Αγίου Κηρύκου στο Περιστέρι, μαζί με άλλα δύο άτομα.

Πιάστηκαν με μία τηλεόραση ανά χείρας, έναν φορητό υπολογιστή και μία φωτογραφική μηχανή. Όπως αποκαλύφθηκε είχαν διαπράξει συνολικά 15 κλοπές και είχαν βγάλει 60.000 ευρώ.

πηγή:newsit
http://e-freddo.blogspot.com/2010/10/60000.html

Την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης!!!!

Την κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε στο πάνελ για τη «Δημιουργία πλαισίου για τις πράσινες επενδύσεις» στο συνέδριο για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, καθώς και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίε.

Επανέλαβε ότι...


ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία (στην οποία περιλαμβάνονται και οι πράσινες επενδύσεις) και την εξωστρέφεια.

Κάλεσε όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας είναι η νέα γενιά (όπως είπε από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε 600.000 νέους επιστήμονες) και υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η δημοσιονομική διάσωση σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου προτύπου ανάπτυξης.
 

Η τιμωρία για την παράνομη διαφήμιση στην Κίνα !!!!

Διαφήμιση γκράφιτι ακόμα και στα πεζοδρόμια είναι δημοφιλής όχι μόνο στη Ελλάδα.
Για παράδειγμα, στην Κίνα, αυτό το είδος της διαφήμισης είναι επίσης πολύ δημοφιλές.
Αλλά επίσης, είναι και παράνομο.

Και αν η αστυνομία συλλάβει αυτόν τον διαφημιστή, τότε θα τον αναγκάσει να πλείνει όχι μόνο τον τείχο που έχει ζωγραφίσει, αλλά και εκατοντάδες άλλους τοίχους. . . . .







 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/10/blog-post_3600.html#ixzz13C4dhKE7

Μετά τις εκλογές θα μιλήσουν οι δανειστές μας για το επίδομα.!!!

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. Το ΠΑΣΟΚ στρογγυλοκαθισμένο στην περσινή διαφορά των δέκα μονάδων που το έφερε παντοδύναμο στην εξουσία, φαντάστηκε ότι και αυτήν την φορά θα μπορούσε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του μόνο με την προπαγάνδα. 
 
Αθέτησε όλες του τις προεκλογικές υποσχέσεις, έριξε όλα τα βάρη στους αντιπάλους του ως εάν να προερχόταν από παρθενογένεση, έστησε σειρά εξεταστικών επιτροπών, έβαλε την εφαρμογή του Μνημονίου πάνω απ’ όλα – χωρίς όμως να λύνει κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα.
Δεν πρόβλεψε, όμως, και δεν έλαβε υπ’ όψη του ότι ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει, αλλά καταψηφίζει. Δεν έλαβε υπ’ όψη του ότι μπορείς με ένα ψέμα να κοροϊδέψεις όλον τον λαό για μια φορά, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους και για πάντα. 

 
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της τελευταίας στιγμής – και ενώ μέχρι προχθές ξέραμε ότι "δεν υπάρχει σάλιο" – ο κ. Παπανδρέου άναψε το πράσινο φως για παροχές.
Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει το κορόιδο. Δεν μας λέει αν η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να δώσει αυτά που υπόσχεται τώρα ο κ. Παπανδρέου. Ο λαλίστατος κ. Γιούνκερ έχει εξαφανιστεί. Ούτε λέξη, ούτε μια αντίδραση από τους δανειστές μας που, ιπποτικότατα, σέβονται την προεκλογική μας περίοδο. 

 
Μετά, όταν οι εκλογές τελειώσουν, θα εμφανιστούν. Και θα μας υπενθυμίσουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες παροχές. Πολύ περισσότερο που αναμένεται και η προς τα πάνω αύξηση του ελλείμματος. Και τότε ο κ. Παπανδρέου θα μας πει ότι αυτός ήθελε, αλλά δεν τον αφήνουν οι δανειστές του. Οπότε, θα πάει περίπατο το επίδομα.

 
Ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Όταν, λοιπόν, να έλθει η απανταχούσα της κάλπης, η κυβέρνηση δεν θα έχει πια κανέναν λόγο να δώσει το επίδομα. 

 
Αντίθετα, θα έχει κάθε λόγο να εκδικηθεί τους ..."αχάριστους"!


http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7327.html 

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!

Όχι απλά ακαδημαϊκοί, αλλά ο καθένας που διαθέτει σύνδεση Ίντερνετ θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει το Βιβλικό παρελθόν, βλέποντας τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, καθώς αρχείο με εικόνες υψηλής ανάλυσης των, ηλικίας 2.000 ετών, παπύρων θα βρεθεί online.

Η ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων, ιδιοκτησία της οποίας αποτελούν τα Χειρόγραφα, ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με το ερευνητικό κέντρο της Google...
στο Ισραήλ για το σκοπό αυτό. 

Εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης θα αξιοποιηθεί στα εργαστήρια της υπηρεσίας στις αρχές του ερχόμενου έτους, και οι εικόνες θα «ανεβούν» στο Ίντερνετ. Η πρόσβαση σε αυτές θα είναι ελεύθερη σε όλους. «Οι εικόνες θα είναι υψηλής ποιότητας, και η μελέτη τους με αυτό τον τρόπο θα είναι αντίστοιχη μίας 'κανονικής' μελέτης, οπότε θα εξαφανιστεί και η ανάγκη έκθεσης των Χειρογράφων, επιτρέποντας τη διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων. 

Τα Χειρόγραφα αποτελούν τα αρχαιότερα αντίγραφα της εβραϊκής Βίβλου, και περιλαμβάνουν κείμενα από τον 3ο αιώνα π.Χ μέχρι τον 1ο μ.Χ. Ανακαλύφθηκαν σε σπηλιές κοντά στη Νεκρά Θάλασσα το 1947. Κάποια μεγάλα τμήματά τους εκτίθενται στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ. 

http://fimotro.blogspot.com/ 

ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΜΩΡΟΥ! !!!!

Δύο σπείρες που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Στην Νέα Ιωνία οι αστυνομικοί συνέλαβαν 27χρονο Αλβανό και μία Ρωσίδα 30 ετών, την ώρα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν ναρκωτικά με ένα... 
παιδικό καρότσι. 

Τα ναρκωτικά είχαν κρύψει κάτω από τη θέση του βρέφους. Συνολικά κατασχέθηκαν 15 κιλά και 278 γραμμάρια ακατέργαστης κάναβης, 190 γραμμάρια κοκαΐνη, 6.100 ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Επίσης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθησαν στο Γαλάτσι και στο Παλαιό Φάληρο δύο Αλβανοί 23 και 33 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84 κιλά και 655 γραμμάρια ακατέργαστης κάναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και άλλα πειστήρια, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_4658.html 

Στον εισαγγελέα οι συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά από αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, μετά την αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή...

 Δημήτρη Σπυράκου, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για παραπληροφόρηση καταναλωτικού κοινού σχετικά με διαφημιζόμενες συσκευές μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από έρευνα που πραγματοποίησε για τις αυτοδιαφημιζόμενες ως συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος και σε συνεργασία με την 4η Δ/νση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι:


- Οι διάφορες συσκευές, που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, αναφέροντας ότι συνδέονται με απλό τρόπο σε Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις οικιών καταναλωτών, όπως π.χ. σε κοινούς ρευματοδότες κατοικιών και που συνήθως αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνουν διότι:


- Η αγορά από τους καταναλωτές και η εγκατάσταση των εν λόγω συσκευών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις θα συνέβαλλε, μόνο εφόσον αυτές είναι κατάλληλα μελετημένες, στη μείωση άεργου ενέργειας ήτοι της ενέργειας που δαπανάται σε θερμικές απώλειες.


- Πλην όμως, αφενός η μείωση αυτή είναι μηδαμινή, της τάξεως του 1% στο σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας και αφετέρου οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια και δεν τιμολογείται.


Με βάση τα παραπάνω, σημειώνει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, είναι σαφές ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών, όπως διαφημίζονται από τις εταιρείες πώλησής τους.


πηγή: greenbusiness
p.p
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_534.html

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δράστης!!!!!

Συνελήφθη, στον Αυλώνα της Αλβανίας, ο 44χρονος, ο οποίος φέρεται ως δράστης της ανθρωποκτονίας της 36χρονης στην Κέρκυρα. 

Η σύλληψή του έγινε σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από το Εφετείο Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν σοβαρά στοιχεία και ενδείξεις τέλεσης της πράξης από τον 44χρονο.


Πρόκειται για τον πρώην σύζυγο της άτυχης γυναίκας, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν στην Κέρκυρα, από Γερμανία όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια και την Παρασκευή αναχώρησε με αυτοκίνητο για Αλβανία.


Τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν στην Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, από όπου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Οι Αλβανικές αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=188687&cid=4 

Σε πτώση η κινητή τηλεφωνία...

Δ
υσοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 παρουσιάστηκε συρρίκνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Επίκαιρη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP για λογαριασμό της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας παρουσιάζει με «μελανά» χρώματα την πορεία του κλάδου και αποδίδει την κρίση κυρίως στην οικονομική ύφεση, την αύξηση της φορολογίας και τη δυσκολία ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και δικτύων λόγω του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη:


• Το ποσοστό πληθυσμού που κάνει χρήση κινητού φτάνει το 82%, οι ενεργές συνδέσεις φθάνουν στο 125% του πληθυσμού έναντι 122% στην Ε.Ε., ενώ το 50% των εξερχομένων λεπτών ομιλίας γίνονται από κινητά.
• Ο αριθμός των συνδρομητών παρουσιάζει μείωση 12% το πρώτο εξάμηνο του 2010 λόγω της υποχρεωτικής ταυτοποίησης των κατόχων.
• Το β΄ τρίμηνο του 2010 παρουσιάζεται μείωση 17,7% των εσόδων από υπηρεσίες σε σχέση με την περσινή περίοδο. Αιτίες της μείωσης είναι η οικονομική κρίση, η μείωση των τιμών προ φόρων λόγω ανταγωνισμού και απορρόφησης της έμμεσης φορολογίας και της μείωσης των τελών τερματισμού και περιαγωγής. 

• Τα καθαρά κέρδη του κλάδου στην Ελλάδα ανήλθαν σε 343 εκατ. ευρώ το 2009 και μειώθηκαν κατά 39% από το 2008 εμφανίζοντας πολύ χειρότερη εξέλιξη από τον κλάδο στην Ε.Ε.
• Η αύξηση των λεπτών ομιλίας δεν συνοδεύεται από αύξηση εσόδων λόγω της μείωσης των τιμών ανά χρήστη ανά λεπτό.
• Οι επενδύσεις του κλάδου μειώνονται με ρυθμό 37% το β΄ τρίμηνο του 2010. 


http://dete.gr/news.php?article_id=10088

ΗΛΕΙΑ: Κλέβουν μέχρι και μπαταρίες από τρακτέρ!!!!

Δ
ιάρρηξη έγινε σε αποθήκη στην Ανδραβίδα, απ' όπου εκλάπησαν ηλεκτρικά εργαλεία, μία βενζινομηχανή, μια γεννήτρια, ένα ραντιστικό μηχάνημα, μια μπαταρία αυτοκινήτου και 5... χασαπομάχαιρα.

Με τα συνολικής αξίας 1.100 ευρώ κλοπιμαίων, οι κλέφτες μάλλον κατάφεραν να εμπλουτίσουν κατά πολύ τη δική τους αποθήκη. 

Την τιμητική τους είχαν απ' ό,τι φαίνεται οι μπαταρίες, αφού και στη Γαστούνη επιτήδειοι πήραν από ένα τρακτέρ τη μπαταρία, που κόστιζε 150 ευρώ. 

Στη Βαρβάσαινα, από την άλλη, κάποιοι φαίνεται ότι έχτιζαν σπίτι, αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι άγνωστοι μπήκαν σε επιχείρηση ξυλείας και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους πακέτα ξυλείας για ταβάνι, αξίας 2.000 ευρώ. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10057

Μέθυσε και… γκρέμισε την τράπεζα!!!!!

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι περαστικοί σε κεντρική λεωφόρο του Ρεθύμνου, όταν είδαν έναν άνδρα να αρπάζει μια τσιμεντόπλακα και να γκρεμίζει με μανία τα τζάμια ενός τραπεζικού καταστήματος!  
Αλλά και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν μέσα «πάγωσαν», καθώς πίστεψαν ότι έπεφταν θύματα ληστείας!

Ο δράστης ήταν ένας 51χρονος που μετά βίας κρατιόταν στα… πόδια του, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ! Ποιος ξέρει τι είδους ανάποδες στροφές πήρε το θολωμένο μυαλό του κι άρχισε να ξεσπάει στις τζαμαρίες της τράπεζας! Μέσα σε λίγα λεπτά, πάντως, είχε… κατεδαφίσει τόσο την πόρτα ασφαλείας, όσο και ολόκληρη την πρόσοψη!

Οι οκτώ υπάλληλοι που ήταν ακόμη στο εσωτερικό ειδοποίησαν τρομοκρατημένοι την αστυνομία και μέσα σε δευτερόλεπτα έφτασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», οι οποίοι και συνέλαβαν τον 51χρονο Ρεθυμνιώτη που κρατείται και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

ΠΗΓΗ

http://mantatanews.blogspot.com/2010/10/blog-post_8803.html#ixzz13BgTMqEH

Έτρεξε να συλληφθεί για να μην τον δείρουν!!!!

Την πιο αστεία σύλληψη έκαναν αστυνομικοί στην οδό Βερανζέρου.
Όλα ξεκίνησαν όταν 16χρονος Παλαιστίνιος εντόπισε την τσάντα μίας γεωργιανής γυναίκας στο κάθισμα του αυτοκινήτου της και έσπευσε να την αρπάξει. Για κακή του τύχη όμως το περιστατικό είδε ο φίλος της γυναίκας, επίσης γεωργιανής καταγωγής.

Ο άνδρας κυνήγησε τον μικρό Παλαιστίνιο και του πήρε πίσω την τσάντα. Όμως δεν είχε πει τον τελευταίο λόγο, γιατί οι δύο νεαροί συνεργοί του Παλαιστινίου δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τόσο γρήγορα τη λεία τους. Κυνήγησαν τον Γεωργιανό με τη σειρά τους και κατάφεραν να τον τραυματίσουν με μαχαίρι στο πόδι.

Ο Γεωργιανός όμως που εννοούσε να δώσει ένα μάθημα στον μικρό Παλαιστίνιο συνέχισε να τον καταδιώκει. Βλέποντάς τα σκούρα και μέσα στην απελπισία του ο 16χρονος είδε μπροστά του ένα περιπολικό και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε μέσα. Προτίμησε δηλαδή τη σύλληψη από το ξύλο..

ΠΗΓΗ
http://mantatanews.blogspot.com

Αλλάζεις όνομα και γλιτώνεις το πρόστιμο!!!

Για πολλοστή φορά η επιτροπή πολιτών και κατοίκων της περιοχής Σιαράβα απευθύνει έκκληση στο δήμο προκειμένου να ζουν και εκείνοι όπως στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.

Ποια είναι η προϋπόθεση που εκλείπει από τη γειτονιά τους; Η ησυχία για τον βραδινό ύπνο. Οι κάτοικοι δεν αναφέρονται αυτή τη φορά σε όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο στην επιχείρηση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη.«Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αδιαφόρησε για την αναστάτωση της ζωής μας και για το βασανιστήριο της αϋπνίας στο οποίο μας έχουν υποβάλει εδώ και 6 μήνες ορισμένα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη με πρώτο το κατάστημα “Ρεμέντζο”» αναφέρουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους.Σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτών το κατάστημα του κ. Χριστοβασίλη, προέδρου του ΠΑΣ, εδώ και έξι μήνες έχει ξεσηκώσει με τη μουσική του και τα μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού τη γειτονιά της Γαριβάλδη. Πράγματι η αστυνομία έχει διαπιστώσει δεκάδες παραβάσεις αφού το κατάστημα δέχθηκε 22 μηνύσεις σε 20 μέρες τον Αύγουστο! Σύμφωνα με τους κατοίκους αντί να εφαρμοστεί ο νόμος, η επιχείρηση «επιβραβεύεται κιόλας απ’ τη Δημοτική Αρχή».

Η ιστορία του «σφραγίσματος»

Η υπηρεσία καταστημάτων του δήμου πληροφόρησε τους κατοίκους ότι το Ρεμέντζο θα έκλεινε για δέκα μέρες στις 18 Αυγούστου. Η επιχείρηση δεν σφραγίστηκε, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δημαρχιακή επιτροπή αφού το κατάστημα ήταν ήδη υπότροπο και έπρεπε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Η απόφαση της επιτροπής προέβλεπε σφράγιση για δύο μήνες. Όπως όμως αναφέρουν οι κάτοικοι «η απόφαση αυτή της Δημαρχιακής Επιτροπής δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου που είναι το Γραφείο Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων». Ο «Η.Α.» είχε επικοινωνήσει για την υπόθεση με το δήμο Ιωαννιτών. Μας πληροφόρησαν ότι η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής δεν είχε καθαρογραφεί.

Άλλαξε όνομα!

Οι κάτοικοι όμως έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν τη συνέχεια της ιστορίας. Το γραφείο καταστημάτων του δήμου τους πληροφόρησε ότι «δεν ισχύει η απόφαση της δίμηνης τιμωρίας του Ρεμέντζο, γιατί άλλαξε επωνυμία η εταιρία και πήρε νέα άδεια λειτουργίας, ενώ παραμένει η οικογένεια Χρηστοβασίλη κύριος μέτοχος».Η επιτροπή πολιτών έμεινε φυσικά με την απορία. «Αν αλλάξει όνομα ο τυχών πολίτης, απαλλάσσεται πιθανών ποινών που θα επισύρει παράνομες πράξεις του πριν την αλλαγή του ονόματος;Επιτρέπεται μια τέτοια διαδικασία “απαλλαγής” από ποινές με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους μιας ευνομούμενης Πολιτείας».Οι πολίτες διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τη μεθόδευση των «υπευθύνων και των υπηρεσιακών παραγόντων».Έχουν τέλος ένα ακόμη ερώτημα, ίσως το πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα: ποιος θα τους απαντήσει σε όσα καταγγέλλουν. Πολύ φοβόμαστε κανένας.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

http://epirusgate.blogspot.com/

Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος στη Γλυφάδα...

Σοκ προκλήθηκε σε κατοίκους της Γλυφάδας, όταν στον καθιερωμένο πρωινό τους περίπατο κάτοικοι αντίκρισαν έναν νεαρό άνδρα από την Ινδία να κείτεται νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος.

Το πτώμα βρέθηκε λίγο πριν τις 7.30 το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ιατροδικαστής. Το θύμα κρατούσε μαχαίρι ενώ έφερε τραύματα στην κοιλιά, επίσης από μαχαίρι.

Εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι δεν πρόκειται για αυτοτραυματισμό αλλά για εγκληματική ενέργεια, πιθανότατα κατόπιν συμπλοκής. Το περιστατικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους, αφού η περιοχή της Γλυφάδας δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις...

star.gr

Ένας στους τέσσερις δεν πληρώνει τηλέφωνο, ένας στους οκτώ το ρεύμα!

Η κρίση σφίγγει ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις και στην εξόφληση λογαριασμών όπως του τηλεφώνου και του ρεύματος.  

Σχεδόν το 12% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει την ΔΕΗ, με τα ποσοστά να είναι μεγαλύτερα στην Βόρεια Ελλάδα και να φτάνουν το 15% στην Μακεδονία και το 20% στο νομό Κιλκίς.

Την ίδια ώρα, κατά 20% έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρωστούμενων λογαριασμών στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα τα «φέσια» να αγγίζουν το 25% των συνδρομητών. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το «Bήμα», ο οργανισμός άρχισε να ακολουθεί το παράδειγμα των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στέλνει εξώδικα στους συνδρομητές όταν οι λογαριασμοί καθυστερούν κατά δύο εβδομάδες να πληρωθούν, ακόμα και για μικρές οφειλές.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση οφειλής μόλις 73 ετών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταναλωτής, που είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας, αποκαλύπτει ότι η οφειλή αφορά υπηρεσίες που δεν λαμβάνει καθώς λόγω βλάβης στην σύνδεση και ενώ πληρώνει τα πάγια, δεν έχει εδώ και τέσσερις μήνες τηλέφωνο και ίντερνετ. Και ενώ έχει ειδοποιηθεί το αρμόδιο τμήμα, κανείς δεν εμφανίστηκε για να τη διορθώσει, παρά μονάχα για να παραδώσει το συστημένο με το εξώδικο για την μη έγκαιρη εξόφληση αυτών των υπηρεσιών που δεν προσέφερε...

star.gr