'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα: Το όνομα που συμφώνησαν!!!

Τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων να ονομαστεί η ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα» κατήγγειλε μιλώντας από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Τα μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει και έχουν αποδεχτεί την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα». Δεν αρκεί που χαρίσαμε το όνομα, αλλά τώρα θα πρέπει να δούμε εάν θα το δεχτεί ο Γκρουέφσκυ. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μελλοντικά αυτά θα εκδηλώσουν αλυτρωτικές τάσεις και θα προβάλουν εδαφικές και εθνικές διεκδικήσεις. Μελλοντικά θα ζητήσουν πρόσβαση στις Ελληνικές θάλασσες καθώς και την συνδιαχείριση των παραλίων με ότι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος τόνισε ότι η «πατρίδα αντιμετωπίζει ακραίο κίνδυνο».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την ανησυχία τους και για τις συχνές όπως τις χαρακτήρισε επισκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.  « Θεωρώ ότι η Τουρκία διεκδικεί έναν εντελώς καινούργιο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Δεν το κρύβει άλλωστε και ο κ. Νταβούτογλου που οραματίζεται την γεωπολιτική μετεξέλιξη της χώρας του σε μία νέα υπερδύναμη που θα καθιστά τις λοιπές χώρες απλούς δορυφόρους της. 


Η επίσκεψη Ερντογάν σηματοδοτεί την πίεση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Βρισκόμαστε σε μία εποχή ουσιαστικών και σημαντικών στρατηγικών και γεωπολιτικών αλλαγών. Φοβάμαι και ανησυχώ για τις Βόρειες και Ανατολικές επαρχίες της πατρίδας μας.

zougla.gr
madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου