'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σε πτώση η κινητή τηλεφωνία...

Δ
υσοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 παρουσιάστηκε συρρίκνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Επίκαιρη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP για λογαριασμό της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας παρουσιάζει με «μελανά» χρώματα την πορεία του κλάδου και αποδίδει την κρίση κυρίως στην οικονομική ύφεση, την αύξηση της φορολογίας και τη δυσκολία ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και δικτύων λόγω του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη:


• Το ποσοστό πληθυσμού που κάνει χρήση κινητού φτάνει το 82%, οι ενεργές συνδέσεις φθάνουν στο 125% του πληθυσμού έναντι 122% στην Ε.Ε., ενώ το 50% των εξερχομένων λεπτών ομιλίας γίνονται από κινητά.
• Ο αριθμός των συνδρομητών παρουσιάζει μείωση 12% το πρώτο εξάμηνο του 2010 λόγω της υποχρεωτικής ταυτοποίησης των κατόχων.
• Το β΄ τρίμηνο του 2010 παρουσιάζεται μείωση 17,7% των εσόδων από υπηρεσίες σε σχέση με την περσινή περίοδο. Αιτίες της μείωσης είναι η οικονομική κρίση, η μείωση των τιμών προ φόρων λόγω ανταγωνισμού και απορρόφησης της έμμεσης φορολογίας και της μείωσης των τελών τερματισμού και περιαγωγής. 

• Τα καθαρά κέρδη του κλάδου στην Ελλάδα ανήλθαν σε 343 εκατ. ευρώ το 2009 και μειώθηκαν κατά 39% από το 2008 εμφανίζοντας πολύ χειρότερη εξέλιξη από τον κλάδο στην Ε.Ε.
• Η αύξηση των λεπτών ομιλίας δεν συνοδεύεται από αύξηση εσόδων λόγω της μείωσης των τιμών ανά χρήστη ανά λεπτό.
• Οι επενδύσεις του κλάδου μειώνονται με ρυθμό 37% το β΄ τρίμηνο του 2010. 


http://dete.gr/news.php?article_id=10088

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου