'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τους ενόχλησε ο Εθνικός Ύμνος!!

Τους ενόχλησε που οι νέοι αξιωματικοί έψαλλαν με "στεντόρεια" φωνή τον Εθνικό μας ύμνο;

Μήπως το να ψάλλεις τον ύμνο της πατρίδος σου είναι εθνικιστικό;
Ή μήπως αυτό αντίκειται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα! Εδώ θα σας δώσω δίκιο..
Μπράβο στους Ευέλπιδες και τα στελέχη της ΣΣΕ!

Με τίτλο :"Μεγαλεία με κανονιές" το News247.gr γράφει:
Κρίση μεγαλείου… εν μέσω οικονομικής κρίσης κατέλαβε την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που μετέτρεψε την ορκωμοσία των νέων ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς σε show.

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ακούστηκαν 21 κανονιοβολισμοί από πυροβόλα Μ-101, μια παράδοση που εθιμοτυπικώς τηρείται μόνο στις μεγάλες εθνικές επετείους.

Ολόκληρη η Σχολή είχε γεμίσει από λάβαρα και λαβαράκια που θύμιζαν…Βυζάντιο!

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου είχε δοθεί οδηγία στους 800 και πλέον σπουδαστές της Σχολής να τον ψάλλουν με στεντόρεια φωνή, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των παραγωγικών σχολών των ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς των 218 νέων αξιωματικών, που περίμεναν 4 χρόνια αυτή τη συγκινητική στιγμή της ορκωμοσίας, ήταν παραπεταμένοι στην άλλη άκρη του χώρου της τελετής χωρίς να έχουν οπτική επαφή με τους ορκισθέντες! Στην προσπάθειά τους μάλιστα να βγάλουν μια φωτογραφία συνωστίζονταν και διαπληκτίζονταν, με αποτέλεσμα οι φωνές τους να φτάνουν μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλά είναι τα μεγαλεία, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να υπάρχει σοβαρότητα στις στρατιωτικές τελετές.


ΠΗΓΗ: http://armyalert.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Δεν έφταναν όλα τα άλλα που συμβαίνουν στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Μέσω μίας εφαρμογής (τύπου Google), οι υπεύθυνοι της Κτηματολόγιο Α.Ε. "κάλυψαν" με έναν γελοίο τρόπο (με εντονότατες λευκές μουτζούρες) όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δηλαδή στρατόπεδα, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά αεροδρόμια δίνοντας έτσι...
με αυτόν τον τρόπο, τις συντεταγμένες όλων των εγκαταστάσεων αυτών, με ακρίβεια χιλιοστού (!!) σε όποιον τις θέλει, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας. Μπείτε εδώ και κάντε ζουμ στα ακριτικά ελληνικά νησιά (Καστελόριζο, Σάμος, Χιος κλπ)... Έδωσαν στους Τούρκους όλες τις συντεταγμένες ακόμα και των πιο μυστικών βάσεων και εγκαταστάσεων! Έτσι, με τη βοήθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Κτηματολόγιο Α.Ε όλοι οι φίλοι μας και κυρίως οι εχθροί μας, γνωρίζουν τις ακριβείς θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος! Συγχαρητήρια κυρία Μπιρμπίλη. Ο Υπουργός Άμυνας το γνωρίζει αυτό; Αυτή η κρατική εταιρία θα διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία των πολιτών; Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...

ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Φρίκη: Χρησιμοποιούσαν ανθρώπους ως πειραματόζωα!

Δυτικοί φαρμακευτικοί όμιλοι χρησιμοποίησαν Ανατολικογερμανούς ως πειραματόζωα προσφέροντας ως αντάλλαγμα σημαντικά ποσά στο κομμουνιστικό καθεστώς της πρώην ανατολικής Γερμανίας, αποκαλύπτει γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι δοκιμές φαρμάκων, οι οποίες διήρκεσαν από το 1985 έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989, αφορούν περισσότερους από 2.000 ασθενείς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στέφαν Χούγκε, παραγωγός εκπομπής στο δημόσιο περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Πολλές δυτικές εταιρείες δοκίμασαν τα σκευάσματα τους στην πρώην ανατολική Γερμανία, μεταξύ των οποίων η ελβετική Ciba Geigy, η οποία προχώρησε σε κλινικές δοκιμές ενός αντικαταθλιπτικού, του Brofaromin, στην περιοχή του Πλάουεν, στην Σαξονία, σύμφωνα με το MDR.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κάριν Φόρνερ, δήλωσε στο MDR ότι η μητέρα του που έπασχε από χρόνια κατάθλιψη δεν γινόταν δεκτή σε νοσοκομείο του Πλάουεν έως ότου δεχόταν ως αντάλλαγμα να μετάσχει σε μια "μελέτη" το 1989.
Μετά τη χορήγηση του αντικαταθλιπτικού Brofaromin, η μητέρα του έχασε βάρος και έδειχνε να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μόνον όταν σταμάτησε τη θεραπεία με Brofaromin άρχισε να επανέρχεται. Σύμφωνα με το MDR, ποτέ δεν ζητήθηκε άδεια στις χώρες της δύσης για την κυκλοφορία στην αγορά του φαρμάκου αυτού.

Το MDR παρουσίασε επίσης πανομοιότυπα έγγραφα που κατηγορούν την Ciba-Geigy. Η εταιρεία αυτή, η οποία ανήκει σήμερα στη μεγάλη φαρμακοβιομηχανία Novartis, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε αντάλλαγμα οι εμπλεκόμενες εταιρείες κατέβαλαν σημαντικά ποσά στην KoKo (Kommerziellen Koordinierung), θυγατρική του υπουργείου Εμπορίου της ανατολικής Γερμανίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει το ρεπορτάζ του σε μαρτυρίες και τα αρχεία της Στάζι, της ανατολικογερμανικής μυστικής αστυνομίας.

Ορισμένοι ασθενείς, στους οποίους δοκιμάστηκαν τα φάρμακα αυτά τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στη Δύση, υπέφεραν από σοβαρές παρενέργειες και ορισμένοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το MDR
.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Προς άρση της ανωνυμίας των ιστολογίων με πρόσχημα τη δολοφονία Γκιόλια

Η ανωνυμία των καρτοκινητών τηλεφώνων καταργήθηκε το 2009 από την κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον έλεγχο της επικοινωνίας των φυλακισμένων με τους συνεργούς τους. Η ανωνυμία των ιστολογίων θα επιχειρηθεί να καταργηθεί με πρόσχημα τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τη Δύση της Ελευθερίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας ήταν απόψε αποκαλυπτικός. Στο δελτίο του Mega μίλησε περί «νομοθετικού πλαισίου, για να μην λειτουργούν τα ιστολόγια χωρίς υπογραφές και υπεύθυνους σύμφωνα με το νόμο» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Είναι ειλικρινά λυπηρό η Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη να πρωτοστατεί κάθε φορά που επιχειρείται περιστολή των ελευθεριών. Έτσι όμως ούτε Φιλελεύθερη αποδεικνύεται, ούτε Μεγάλη, αφού μικραίνει, διώχνοντάς μας όλο και πιο μακριά της.

Πολλούς ενοχλεί η ανωνυμία των ιστολογίων. Όταν το ίδιο το κράτος θεσμοθετεί και ενθαρρύνει την ανωνυμία σε τομείς όπως η κατάδοση φοροφυγάδων, η καταγγελία πολεοδομικών παραβάσεων και εσχάτως η επισήμανση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους, είναι τουλάχιστον αστείο να ενοχλεί η ανωνυμία των ιστολόγων. Στην πραγματικότητα ενοχλεί μόνο όταν στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων ομάδων, όπως οι πολιτικοί και όσοι διαπλέκονται με αυτούς.

Όμως δεν είναι οι ιστολόγοι ένοχοι στη συλλογική συνείδηση, αλλά οι πολιτικοί. Οπότε, αντί να επιχειρούν να βουλώσουν στόματα ή να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, ας απολογηθούν καλύτερα στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν την εξουσία και τη διαχείριση των χρημάτων τους και των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεν χρεωκόπησαν την Ελλάδα τα μπλογκ, αλλά οι πολιτικοί. Ούτε οι μπλόγκερ πληρώνονται αδρά για αυτό που κάνουν, αλλά οι πολιτικοί. Και όταν οι τελευταίοι χάνουν τα αξιώματά τους, ο κύκλος των γνωριμιών τους είναι τέτοιος, που πάλι σε θέσεις εξουσίας γαντζώνονται (βλέπε Μαντέλης στο Αζερμπαϊτζάν). Ενώ οι ιστολόγοι, το πολύ πολύ να βρεθούν με δεκαέξι «σεχταριστικές – επαναστατικές» σφαίρες φυτεμένες στο κορμί τους.

Καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αυτό που τελικά ενοχλεί είναι η δύναμη του Διαδικτύου. Σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγονται δύο. Το πρόβλημα με τους εχθρούς του Διαδικτύου είναι πως δεν έχουν ούτε το ήθος του Ηρακλή, ούτε φυσικά τη δύναμή του.

Από το Πύργος Νews αντλώ το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη σχετικά με την ανωνυμία στο Διαδίκτυο.

Επίσης το άρθρο του καθηγητή Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτη Νούτσου.

Σχετική αρθρογραφία από τη Σίβυλλα.

και το Πρέζα TV.

Τέλος αναδημοσιεύω ένα σχετικό κείμενο του Greek Alert.

Ανωνυμία & blogs
.
Λάβαμε ένα μήνυμα που υπέγραφε ως "ένας φίλος" και μας έδινε και την εξήγηση γιατί...
.
υπογράφω ως ένας φίλος
γιατί θέλω να μείνω ανώνυμος
υπογράφω ως ένας φίλος γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα.

Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blogs
δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών όπως θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουν
είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας!
.
φίλος του greekalert


ΠΗΓΗ: http://kontiloforos.blogspot.com

Κλοπή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί από χθες Αστυνομία και Εθνική Φρουρά. Διεξάγουν εντατικές έρευνες σε σχέση με την κλοπή εκρηκτικής ύλης από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι.

Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Ε.Φ.,Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κλοπή διαπράχθηκε μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου και πρόκειται για εκρηκτική ύλη τύπου PG2, συνολικού βάρους 172 κιλών, ισπανικής κατασκευής και προέλευσης. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό από τις 6 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας στο στρατόπεδο στην Παλώδια και γύρω από αυτό, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια σε σχέση με τη διάρρηξη και κλοπή εκρηκτικών υλών. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει καταμέτρηση του υλικού που βρίσκεται στην αποθήκη. Από χθες ανακρίθηκαν αρκετά πρόσωπα και λήφθηκε ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων.

Υπουργός Άμυνας: "Υπάρχουν ελλείψεις στην ασφάλεια του στρατοπέδου"

Ελλείψεις, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας και τη φύλαξη του στρατοπέδου στην Παλώδια, διαπίστωσε ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος ενημερώθηκε επί τόπου το πρωί για την πορεία των ερευνών, σε σχέση με την κλοπή εκρηκτικής ύλης. Οι ανακρίσεις, είπε ο Κώστας Παπακώστας, βρίσκονται στον σωστό δρόμο, ενώ οι δράστες ήταν σίγουρα περισσότεροι από ένας. Εξάλλου, σε δηλώσεις του το πρωί στο Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, τα κίνητρα της οποίας διερευνούν ανακριτές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, με στόχο την εξυχνίαση το συντομότερο της υπόθεσης. Με αφορμή το περιστατικό, είπε, διέταξε τη διεξαγωγή ελέγχου και καταγραφής των εκρηκτικών υλών σε όλες τι μονάδες της ΕΦ, ενώ, όπως ανέφερε, θα εξετασθεί και το θέμα της ασφάλειας των στρατοπέδων. Για εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν, και μάλιστα σε μία μονάδα υψηλού κινδύνου, που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ασφαλείας, έκανε λόγο στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιαννάκης Ομήρου.

Σημειώνεται ότι στις 11 θα συνέλθει η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και θα εισηγηθεί προ ημερησίας διατάξεως να υπάρξει σχετική ενημέρωση και να δοθούν εξηγήσεις.

Τι είναι η PG-2
Η PG-2 είναι πλαστική εκρηκτική ύλη που κατασκευάζει η EXPAL και προορίζεται για χρήση από μονάδες ειδικών δυνάμεων ιδιαίτερα εναντίον μεταλλικών στόχων. Το υλικό είναι εύπλαστο και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε ανώμαλες ή σε καμπύλες επιφάνειες. Η σύνθεσή του βασίζεται στην ουσία RDX, η οποία βρίσκεται εντός του πλαστικού πλέγματος.

Ερωτήματα και σενάρια

Οι ενέργειες των δραστών έλαβαν χώρα από το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουλίου, που έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη, όπου φυλάγονται τα εκρηκτικά υλικά, μέχρι χθες, οπότε και έγινε αντιληπτή η απώλειά τους. Εικάζεται ότι, κατά το διάστημα αυτό, η είσοδος των δραστών στο στρατόπεδο έγινε, αφού προηγουμένως παραβίασαν μέρος της περίφραξης του σημείου δίπλα από το χώρο αποθήκευσης και αφαίρεσαν τις κλειδαριές, αντικαθιστώντας τες με άλλες. Την ίδια στιγμή αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το περιστατικό. Πως κατάφεραν να φορτώσουν τα εκρηκτικά χωρίς να τους δει κάποιος, ούτε καν ο σκοπός; Από την άλλη, έντονες ανησυχίες προκαλεί ο λόγος για τον οποίο θέλησαν κάποιοι να κλέψουν τα πυρομαχικά. Τα σενάρια είναι πολλά, με επικρατέστερο το ότι κατέληξαν σε άτομα του υποκόσμου. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται και οι έρευνες τη Αστυνομίας. Αν το σενάριο αυτό αποδειχτεί βάσιμο, τότε η αστυνομία, θα πρέπει να φοβάται το ξέσπασμα νέου πολέμου μεταξύ των φατριών του υποκόσμου. Άλλα σενάρια συνδέουν την κλοπή με τρομοκρατικές οργανώσεις από την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα τα πυρομαχικά να έκλεψαν πρόσωπα που οργανώνουν τρομοκρατική οργάνωση στην Κύπρο.

Οι εκτιμήσεις

Την άποψη ότι δεν είναι εύκολο να κλαπούν πυρομαχικά μέσα από τις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς διατύπωσε στο Ράδιο Πρώτο ο στρατηγός, Χαράλαμπος Λόττας, χωρίς να αποκλείει να υπήρξε δάκτυλος από μέσα. Ο κ. Λόττας δήλωσε συγκλονισμένος από το γεγονός ότι την επέτειο της τουρκικής εισβολής κάποιοι προέβησαν σ’ αυτή την εγκληματική πράξη.

Στόχος είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όσο δυσάρεστα πιθανόν να είναι τα ευρήματα των ερευνών και οι ευθύνες θα καταλογιστούν σε όλους όσοι έχουν εμπλοκή δήλωσε στο σταθμό μας η εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΦ, Αλίκη Στυλιανού.

Δηλώσεις και από τη Βουλή
Δηλώσεις για το περιστατικό είχαμε και από τη Βουλή. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Αριστος Αριστοτέλους χαρακτήρισε ως ανησυχητικό φαινόμενο την κλοπή υλικού από αποθήκες της Εθνικής Φρουράς. «Οπωσδήποτε οι αρμόδιες Αρχές έχουν αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα και ενήργησαν με τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήσουν», ανέφερε ο κ. Αριστοτέλους.

Παράλληλα, ανέφερε, σωστά έχουν διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας και σε άλλες αποθήκες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων που ήδη λαμβάνονται στην Εθνική Φρουρά, ούτως ώστε τέτοια φαινόμενα να μην συμβαίνουν στο μέλλον.
«Τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Αμυνας να προωθήσει κάποια εσωτερικά και διοικητικά μέτρα είναι τα ενδεδειγμένα και ταυτόχρονα ο προβληματισμός γύρω από την ασφάλεια των υπολοίπων αποθηκών είναι μια φυσιολογική ενέργεια την οποία επικροτώ», κατέληξε.

Το καθαρό βάρος της εκρηκτικής ύλης είναι 172 κιλά, είναι τύπου Τg 2 , ισπανικής κατασκευής και προέλευσης, διευκρίνισε με δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο ο Υπουργός Άμυνας.

Καθ’ οδόν προς την Παλώδια, ο Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, τα κίνητρα της οποίας διερευνούν ανακριτές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, με στόχο την εξυχνίαση το συντομότερο της υπόθεσης. Με αφορμή το περιστατικό, είπε, διέταξε τη διεξαγωγή ελέγχου και καταγραφής των εκρηκτικών υλών σε όλες τι μονάδες της ΕΦ, ενώ, όπως είπε, θα εξετασθεί και το θέμα της ασφάλειας των στρατοπέδων.

Για εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν, και μάλιστα σε μία μονάδα υψηλού κινδύνου, που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ασφαλείας, έκανε λόγο στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιαννάκης Ομήρου.

Στις 11, είπε, θα συνέλθει εκτάκτως η Επιτροπή, παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Κώστας Παπακώστας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και θα εισηγηθεί προ ημερησίας διατάξεως να υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Οι ενέργειες των δραστών έλαβαν χώρα από το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουλίου, που έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη, όπου φυλάγονται τα εκρηκτικά υλικά, μέχρι χθες, οπότε και έγινε αντιληπτή η απώλειά τους. Εικάζεται ότι, κατά το διάστημα αυτό, η είσοδος των δραστών στο στρατόπεδο έγινε, αφού προηγουμένως παραβίασαν μέρος της περίφραξης του σημείου δίπλα από το χώρο αποθήκευσης και αφαίρεσαν τις κλειδαριές, αντικαθιστώντας τες με άλλες.

Πιθανολογείται ότι τα πυρομαχικά κατέληξαν σε άτομα του υποκόσμου και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες.
------------------------------------------

(Τελευταία ενημέρωση 22/07/10 07:09)

Ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη, όπου φυλάγονται τα εκρηκτικά υλικά, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουλίου. Ως εκ τούτου οι ενέργειες των δραστών έλαβαν χώρα από εκείνη την ημέρα μέχρι τη χθεσινή, οπότε και έγινε αντιληπτή η απώλειά τους. Εικάζεται ότι, κατά το διάστημα αυτό, η είσοδος των δραστών στο στρατόπεδο έγινε, αφού προηγουμένως παραβίασαν μέρος της περίφραξης του σημείου δίπλα από το χώρο αποθήκευσης και αφαίρεσαν τις κλειδαριές, αντικαθιστώντας τες με άλλες δύο.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

------------------------------------------

(Τελευταία ενημέρωση 21.25)

Νεότερες πληροφορίες από κύκλους της Εθνικής Φρουράς προκρίνουν το σενάριο κλοπής ποσότητας πλαστικής ύλης που βρίσκονταν στα κιβώτια της Εθνικής Φρουράς. Πάντως η μεγάλη ποσότητα της πλαστικής εκρηκτικής ύλης που εκλάπη, καθιστά το συμβάν πρωτόγνωρο και αναγκάζει τις αρχές να πονοκεφαλιάσουν για το ποιοι είναι οι πιθανοί δράστες και ποιοι οι πιθανοί στόχοι...

------------------------------------------

(Τελευταία ενημέρωση 19:58)

Συναγερμός σήμανε σε Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Άμυνας και Αστυνομία μετά την διαπίστωση ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών έχει κάνει φτερά από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι το Υπουργείο «έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης επειδή τέτοια περιστατικά θεωρούνται απαράδεκτα, καταδικαστέα και αξιόποινα».
Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας,«έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».

----------------------------------------------------------

Πανικός στην Εθνική Φρουρά μετά την κλοπή βλημάτων και εκτοξευτών RPG από αποθήκη του στρατοπέδου της Παλώδιας. Συνολικά κλαπήκαν 10 κιβώτια και το κάθε κιβώτιο περιείχε έως 6 βλήματα τα οποία πλέον βρίσκονται στα χέρια αγνώστων και κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να τα αξιοποιήσουν.
Οι δράστες παραβίασαν τις τρεις κλειδαριές της αποθήκης και τις αντικατέστησαν με άλλες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να μπορέσουν να επιστρέψουν ανενόχλητοι. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το πώς κατάφεραν να κουβαλήσουν τα κιβώτια τα οποία ζύγιζαν 335 κιλά. Το στρατόπεδο της Παλώδιας είναι από τα πλέον φυλασσόμενα στην ΕΦ αφού εκεί βρίσκονται αποθήκες με στρατιωτικό υλικό και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στις τάξεις της Ε.Φ. αφού κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει κλοπή από το συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αλλά είναι πολύ πιθανό πίσω από την κλοπή να βρίσκονται άτομα του υποκόσμου τα οποία κανείς δεν ξέρει πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη λεία τους. Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός στο ΚΥΠΕ, μετά από έλεγχο στην αποθήκη συγκεκριμένου στρατοπέδου, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε εκρηκτική ύλη.

Η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση. Κλήθηκε η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, η οποία προέβη σε επιστημονικές εξετάσεις και η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση, είπε ο κ. Κατσουνωτός.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Το 2002 τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έκλεψαν τον οπλισμό των στρατιωτών και πυρομαχικά. Όμως είναι η πρώτη φορά που βάζουν στο μάτι τόσο βαρύ οπλισμό.

SIGMALIVE
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

«Οι "γίγαντες" άφησαν να πεθάνει ανήμπορο και αβοήθητο ένα νάνο...»

Ένα εκπληκτικό άρθρο γράφει ο γνωστός ηθοποιός, Κώστας Τσάκωνας, για τον Τάκη Χαλά, ο οποίος πέθανε κατάκοιτος στο κρεβάτι και αβοήθητος από το κράτος, που δεν του παρείχε ούτε καν τη σύνταξη αναπηρίας που είχε αιτηθεί. Πραγματικά, αξίζει να το διαβάσετε όλοι! Το αλιεύσαμε από το γνωστό blog PRESS-GR και το παραθέτουμε αυτούτσιο:

«Πριν συνεχίσω την εξιστόρηση για ηθοποιούς γίγαντες, θέλω να αναφερθώ σε ηθοποιούς νάνους και συγκεκριμένα στον πιο μικρόσωμο ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, τον Τάκη Χαλά, που έπαιξε όχι μόνο στην επιθεώρηση και σε βιντεοταινίες, αλλά στο Κουν και στο Εθνικό θέατρο.

Κάποιοι θα τον θυμούνται, λόγω της ιδιομορφίας του, δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς στις επιθεωρήσεις, όπου αποσπούσε τη συμπάθεια, τον οίκτο, το χειροκρότημα...

Τον ανακάλυψε ο Βαγγέλης Λιβαδάς σε ένα βενζινάδικο, όταν του είπε...
"τι κοιτάς αφεντικό, που η μάνικα είναι ψηλότερη από μένα;" και αμέσως τον προσέλαβε για το θερινό "Παρκ"... Ο Χαλάς άρχισε ν΄αποχτάει μπόι τη περίοδο των κασετοταινιών-μπαλαφάρας, όταν έγινε περιζήτητος κι΄ακούστηκε να λέει σ΄ένα ψηλό και άχαρο συνάδελφο "μου φαίνεται πως σε περνάω σε ύψος δημοτικότητας...".

Την τελευταία φορά που τον είδα, πριν κάμποσα χρόνια, ήταν στη Πάρο, είχε βρει άσυλο στην αδερφή του... Είχαμε τελειώσει μια παράσταση στο νησί και βόλταρα, αργά τη νύχτα στη παραλία, όταν άκουσα ένα ξεψυχισμένο ψίθυρο σ΄ ένα παγκάκι, σταμάτησα κι΄ ήταν ο κοντούλης συνάδελφος μέσα στη νύχτα...

Δεν θέλω να σας πάρουν τα ζουμιά, ούτε εμένα οι τύψεις, αλλά μου εξομολογήθηκε ότι ήταν ανήμπορος με πρησμένα πόδια και είχε κάνει αίτηση στο υπουργείο κοινωνικής προνοίας για μια συνταξούλα αναπηρίας... Δεν τη πήρε ποτέ (ενώ όπως μάθαμε τελευταία είχαν δοθεί χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις σε μη ανάπηρους ημετέρους και κομματικούς) και μετά δυο χρόνια έμαθα πως αφού έμεινε μήνες κατάκοιτος, πέθανε ζητώντας από την αδερφή του να καλέσει στη κηδεία του εμένα κι΄ άλλους ηθοποιούς για να δει ο κόσμος πόσο αξιαγάπητος ήταν...

Συχώρα μας φίλε Τάκη και μένα και τους άλλους που δεν ήρθαμε στον αποχαιρετισμό, αλλά ντρεπόμαστε γιατί όλοι σε είχαμε ξεχάσει, πως λοιπόν να σε θυμόμαστε στο φριχτό φευγιό σου από ένα κόσμο θεατρίνικο γεμάτο υποκρισία... Θα μιλήσουμε άλλοτε αν ηθοποιός σημαίνει φως ή απλά ένα επάγγελμα...»

Ο Τάκης Χαλάς είχε παίξει και στο Εθνικό θέατρο, μεταξύ άλλων στα έργα "Καζιμίρ και Καρολίνα" 1981, "Βολπόνε" 1996, "' Η γυναίκα της Ζάκυνθος" 1998, "Δον Ζουάν" 2000. Δυστυχώς κατέφυγε και σε κασετοταινίες-μπαλαφάρικες, όπως με τον Κώστα Τσάκωνα ("Και κερατάς και δαρμένος") για ένα κομάτι ψωμί...

ΠΗΓΗ: http://www.tempo.gr

O Jeffrey Chad-Mineiko-Papandreou στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.Του το φόρεσαν το σκουφάκι οι Εβραίοι.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ....ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ;;




ΕΠΕΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΕ ΞΕΝΑ SITES.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο ''Ελληνας'' πρωθυπουργός , αποδίδοντας τιμές, άναψε τη φλόγα στο Μαυσωλείο του Ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι.

Μιλώντας αμέσως μετά στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι "είναι δύσκολο να περιγράψεις τα συναισθήματα από την εμπειρία της επίσκεψης στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ποτέ ξανά ρατσισμός, ξενοφοβία, αντισιμιτισμός.
Ετσι βλέπουμε τη δημοκρατία.
Σε αυτές τις αρχές η δημοκρατία στην Ελλάδα βασίζεται".
Τελειώνοντας, επεσήμανε, ότι η σημερινή του επίσκεψη στον εν λόγω χώρο, έχει το χαρακτήρα της απόδοσης τιμής στα θύματα μιας μελανής σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας και της απόδοσης τιμής στην προσφορά της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας και για τα όσα υπέφεραν.

ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com

ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΕΣ; ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μπορεί για τον μέσο ουκρανό (και όχι μόνο) να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς του το να κάθεται με τις ώρες στις ουρές έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, ακόμα και πανεπιστημιακά κτίρια, όμως υπάρχουν και κάποιοι σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία που κουράζονται τόσο, ώστε προτίθενται να... νοικιάσουν κάποιον για να περιμένει στη θέση τους...
Στην ιδέα αυτή βασίστηκε ένας νεαρός επιχειρηματίας...
Ο 25χρονος Αντρέι Ματίσεβιτς εδώ και δύο μήνες παρέχει τις υπηρεσίες του έναντι τεσσάρων ευρώ την ώρα.
Όχι ο ίδιος, φυσικά, αλλά οι 11 - μέχρι στιγμής- υπάλληλοί του.
"
Προς το παρόν απασχολώ μόνο άνδρες που φαίνεται ότι είναι πιο υπομονετικοί και ανθεκτικοί", λέει ο Ματίσεβιτς.
Στην Ουκρανία, οι αξιωματούχοι στις δημόσιες υπηρεσίες δεν αναρτούν στην πόρτα το ωράριο λειτουργίας τους κι έτσι οι πελάτες έχουν άγνωστο χρόνο αναμονής.

ΠΗΓΗ:
http://newsmme.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tapantaedo1.blogspot.com/

Τραγωδία στην Ολυμπία με μαθήτρια που γέννησε στην μπανιέρα...

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ολυμπίας, για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στην περιοχή.

Δεκαοκτάχρονη γέννησε το παιδί της, κρυφά από τους γονείς της, μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το άτυχο βρέφος ξεψύχησε.

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα η νεαρή είχε βάλει αρκετά κιλά, οι γονείς της δεν είχαν υποψιαστεί ότι η κοπέλα ήταν έγκυος και την απότομη αύξηση βάρους την απέδιδαν στο στρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιούνιου.

Η μητέρα της άκουσε ένα θόρυβο στο μπάνιο, γεγονός που την έκανε να ανησυχήσει και να πάει να δει τι συμβαίνει. Ανοίγοντας την πόρτα, αντίκρισε στην κόρη της, αγκαλιά με το βρέφος… μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αμέσως ξύπνησε τον σύζυγό της και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο του Πύργου. Πλέον, η 18χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


ΠΗΓΗ:Εφ. Πατρίς
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

ΕΛΛΑΔΑ: Φεύγει ο σταυρός απο την Ελληνική σημαία;

ΈΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη φημολογούμενη απάλειψη των χριστιανικών συμβόλων από την Ελληνική σημαία η οποία στο εξής θα εμφανίζεται μόνο με τις μπλέ και άσπρες παράλληλες γραμμές. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος...

... σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια εορτασμού της μνήμης του Προφήτη Ηλία σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης, μίλησε για κατάντια, ντροπή και προσβολή του Ελληνικού λαού.

http://www.xronos.gr
Από τον Dinato
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com

Σκότωσε το παιδί της και το έβαλε στην κατάψυξη!

Το μωρό βρήκε στην κατάψυξη ένας φίλος της 38χρονης παιδοκτόνου όταν πήγε να καθαρίσει το σπίτι της!

Για "δολοφονία ανηλίκου από πρόθεση" κατηγορείται μία 38χρονη γυναίκα στην πόλη Μετς της ανατολικής Γαλλίας, στον καταψύκτη του διαμερίσματος της οποίας βρέθηκε τον περασμένο Ιούνιο το πτώμα ενός νεογέννητου μωρού, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.
Το πτώμα του μωρού βρέθηκε στις 6 Ιουνίου, κατεψυγμένο και προσεκτικά τυλιγμένο με πλαστικό, από έναν φίλο της γυναίκας που είχε πάει να καθαρίσει το διαμέρισμα όσο εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο.
Η νεκροψία και η παθολογοανατομική εξέταση απέδειξαν ότι το μωρό ήταν ζωντανό κατά τη γέννησή του, η οποία χρονολογήθηκε περί τα τέλη Μαΐου.
Το 2009, η Γαλλία είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση των "κατεψυγμένων μωρών" της Βερονίκ Κουρζό, η οποία καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο βρεφών, τα οποία ο σύζυγός της ανακάλυψε στον καταψύκτη του σπιτιού τους στη Σεούλ τον Ιούλιο του 2006. Η υπόθεση αυτή στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία για το φαινόμενο της άρνησης της εγκυμοσύνης, όταν δηλαδή ορισμένες γυναίκες αρνούνται το γεγονός ότι είναι έγκυες, κρύβουν τα συμπτώματα από τους οικείους τους και προσπαθούν να αγνοήσουν την κατάσταση ακόμη και μέχρι τον τοκετό.


ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

O φωτογραφικός φακός απαθανατίζει εικόνες που κόβουν την ανάσα...

Όπως έγινε γνωστό, η νταλίκα έφυγε από την πορεία της και έπεσε από γέφυρα στην περιφερειακή οδό στο ύψος των Κωνσταντινοπολίτικων της Θεσσαλονίκης.

Οι εικόνες θυμίζουν εκείνες που είχαμε δει στις 18 Ιανουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. (δείτε το επόμενο βίντεο)



ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

H NASA χαρτογραφεί τα δάση

Επιστήμονες χρησιμοποίησαν δορυφόρους, για τη δημιουργία ενός χάρτη που θα δίνει λεπτομέρειες για το ύψος των δασών ανά τον κόσμο.

Τις πληροφορίες συνέλλεξαν οι δορυφόροι ICESat, Terra και Aqua. Οι δύο τελευταίοι χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρακολούθηση της καταστροφικής πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. Σκοπός της συλλογής των στοιχείων είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα δάση συλλέγουν και επεξεργάζονται το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι ερευνητές διεξάγουν μετρήσεις του ύψους των δασών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Laser με την ονομασία LIDAR, η οποία λειτουργεί ως εξής: αποστέλλεται ακτίνα laser στην επιφάνεια του δάσους και στη συνέχεια στο υψηλότερο δέντρο. Η χρονική υστέρηση στο χρόνο επιστροφής των ακτινών επιτρέπει τη μέτρηση της απόστασης που διανύθηκε.

Ο νέος χάρτης που δημιουργείται επιβεβαιώνει πως τα υψηλότερα δάση στον κόσμο βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Βορείου Αμερικής και σε ορισμένες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι άνθρωποι εκπέμπουν περίπου 7 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως. Η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί απορροφούν περίπου 3 δισ. και 2 δισ. τόνους αντίστοιχα. Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως το μεγαλύτερο μέρος από τους εναπομείναντες 2 δισ. τόνους απορροφάται από τα δάση μέσω της φωτοσύνθεσης.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Αυτή είναι η ανάρτηση που εξαφανίστηκε ξαφνικά από το ΗΠΕΙΡΟΣ -ΕΛΛΑΣ!

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ E-MAIL ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ http://epirus-ellas.blogspot.com , ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!)

ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ:

Κάτι βρωμάει εδώ πέρα!

Και ξαφνικά προηγούμενη ανάρτηση μας με θέμα που "έτσουξε" πολλούς...εξαφανίστηκε!
Μόλις πριν από δυό ώρες την ξαναανεβάσαμε στέλνοντας e-mail στην google.
"Φίλοι" που βάλατε το "χεράκι" σας ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!
Έχoυμε και εμείς τις "άκρες" μας!

Τι προσπαθείτε να κάνετε;

Ξαναβγάζουμε λοιπόν το θέμα με τους "Τουρκογιαννιώτες".
Αναγνώστης: Είμαστε, οι Γιαννιώτες, θύματα μιας ιδιότυπης ντόπιας λέσχης BILBERBERG; Μια άποψη που "καίει", ήταν ο τίτλος της ανάρτησης που "χάθηκε" και ξαναανεβάσαμε με την ίδια ημερομηνία 12-7. Βλέπετε για κακή σας τύχη κρατάμε "εφεδρικό"!

Κοιτάξτε τώρα να εξαφανιστεί και το Έχουμε και ... "νέα φρούτα"! Τούρκικο blog για τα Γιάννενα!
Μετά να δείτε τι κράξιμο έχει να πέσει...
Γιατί για αυτά που γράφω τώρα, μπορεί ο καθένας να με αμφισβητήσει...
αλλά μετά από την σημερινή δημοσίευση και την αποστολή της στους παραλήπτες αλληλογραφίας μας... να δούμε ποιός θα πεί και τί!
Παρεπιπτόντως αν υπάρχει φίλος blogger που κρατάει αρχείο εισερχομένων, ας ψάξει να βρεί την αποστολή του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ του συγκεκριμένου θέματος και να μας τη στείλει πίσω.

Και επειδή θα επανέρθουμε, δείτε αυτή τη σελίδα Lozan Mubadilleri Vakfi και βγάλτε συμπεράσματα!

Ποιός σας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ κύριοι διαχειριστές;
Γιατί γράφετε ΤΟΥΡΚΙΚΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ στη σελίδα σας;


Ποιά είναι η πολιτιστική κληρονομιά από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ και ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΡΑΚΗ;
Τι είναι αυτά που γράφετε;
Ποιά είναι η πολυπολιτισμικότητα και η πολιτιστική πολυμορφία;
Ποιό είναι το Ίδρυμα των Μεταναστών της Συνθήκης της Λωζάνης που εδρεύει στην Τουρκία;

Σας χρηματοδοτούν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες;


Ή μήπως θα στείλετε στα Γιάννενα "μάγκες" να μας κάνουν ντά;
admin
ΠΗΓΗ: http://epirus-ellas.blogspot.com

Εφιαλτική βραδιά για ηλικιωμένο ζευγάρι - Τους έδεσαν και τους λήστεψαν

Εφιαλτική ήταν η βραδιά για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κρήτη.

Δύο κουκουλοφόροι, μπήκαν στο σπίτι τους γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα, την ώρα που οι ηλικιωμένοι κοιμόντουσαν.

Τότε οι δράστες τουςακινητοποίησαν, τους έδεσαν και τους φίμωσαν. Στην συνέχεια με την ησυχία τους και ανενόχλητοι έκαναν άνω κάτω το σπίτι. Άρπαξαν τα χρήματα που είχαν κρυμμένα στο σπίτι για μια στιγμή ανάγκης, αλλά και χρυσαφικά κοσμήματα άγνωστης αξίας, και εξαφανίστηκαν.

Το ζευγάρι κατάφερε σιγά σιγά να λυθεί από μόνο του και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.


ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.com

Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα γίνει καφετέρια?!!!

Μην εκπλήττεστε. Είναι τόση η ανοησία, το θράσος, και η απληστία των αρχόντων μας, που πρέπει να τα περιμένουμε όλα.

Σ όλο το κόσμο, για την δημιουργία Αστεροσκοπείων επιλέγονται τοποθεσίας υψηλές, και όσο το δυνατόν μακριά από τεχνητούς φωτισμούς. Ο λόγος είναι ότι οι ανακλάσεις-αντάυγειές τους μειώνουν την διαύγεια και ορατότητα που απαιτείται στις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Στη Πεντέλη, οι άσχετοι η απαράδεκτοι η γελοίοι η αδιάφοροι, έχουν (επιτρέψει) οικοδομήσει μερικά μέτρα μακριά από το αστρονομικό τηλεσκόπιο!!!
Μη μας ξεφτιλίζετε διεθνώς λοιπόν με αυτό "Ελληνικό" θέατρο του παραλόγου.
Κάντε το καφετέρια η σκυλάδικο, να ταιριάζει στο προφίλ μας που διαφημίζουμε..

ΠΗΓΗ: http://adena-gr.blogspot.com



Τα ΜΑΤ ξεμπλόκαραν τον ΧΥΤΑ

Περίπου 100 άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν στο Ελληνικό Ιωαννίνων και μετά από σύντομες συμπλοκές με συγκεντρωμένους κατοίκους, έθεσαν τέλος στο μπλόκο του Ελληνικού.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/

Βίασε την πρώην φίλη του γιατί τον χώρισε

Σοκ στην κοινωνία του Βόλου.

33χρονος βίασε 19χρονη, επειδή τον χώρισε.
Ο δράστης συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης. Κατηγορείται ότι απήγαγε και βίασε 19χρονη στο Βόλο. Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 33χρονος που είχε στο παρελθόν εφήμερο δεσμό με την κοπέλα, την απήγαγε με τη βία, την έκλεισε στο σπίτι του, και τη βίασε απειλώντας την με μαχαίρι.
Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και μίλησε στους αστυνομικούς για τις τρομακτικές στιγμές που είχε ζήσει. Κατονόμασε το βιαστή της και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη. Πλέον η υπόθεση που μονοπωλεί τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, αναμένεται να..
συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

ΠΗΓΗ: httptotefteriblogspotcom
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων ο Σαμαράς και η κουστωδία του!

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων,ο Αντώνης Σαμαράς και η κουστωδία του!!!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,μαζί με τους παρατραχάμενους που τον συνόδευαν,κινήθηκαν πεζοί προς το γνωστό στέκι στο οποίο απόλαυσαν τον καφέ τους,με αποτέλεσμα οι άνδρες της τροχαίας Ιωαννίνων,να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης,προκαλώντας την αντίδραση των αγανακτισμένων οδηγων.Είναι χαρακτηριστικό,πως οι οδοί Χ.Τρικούπη,Γρ.Σακκά,Μ.Αγγέλου και Πυρσινέλα ήταν σχεδόν απροσπέλαστες, τις περισσότερες ώρες σήμερα το πρωί!


ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/

Νταλίκα έσπειρε τον πανικό

Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή 51 προσκυνητών από το χωριό Καστανούσα των Σερρών.

Στις 10:20 το πρωί, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με μία νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια (Γιδά).

Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ευθεία δρόμου, διπλής κατεύθυνσης, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, έβρεχε καταρρακτωδώς και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Από την σύγκρουση έχασαν την ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31, ανάμεσά τους και παιδιά.

Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός, ο οποίος ήταν ο ιερέας που είχε οργανώσει την εκδρομή, αλλά και ο οδηγός της νταλίκας, o οποίος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του λεωφορείου ήταν 37 ετών, πατέρας ενός 5χρονου παιδιού, ενώ η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδί τους.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι ο οδηγός της νταλίκας, εξαιτίας της στενότητας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος βγήκε στο αντίθετο ρεύμα.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ

(http://alfanea.blogspot.com/2010/05/blog-post_6679.html)

ΚΑΙ
ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ

ΞΑΝΑ.


ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

"Ξεκινάμε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών που πλειοψηφούν στην Ελλάδα. Επίσης αγωνιζόμαστε για να εξαφανίσουμε κάθε ακροδεξιό, εθνικιστικό στοιχείο στην Ελλάδα που προωθεί το μίσος και τον ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε επίσης για την Αλβανίδα εργαζόμενη μητέρα. Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει μόνο στους Έλληνες"
Αυτο ειναι το μανιφεστο του επερχομενου Αλβανικου κομματος στην Ελλαδα,"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" το κυριαρχο συνθημα των Αλβανων λαθρομεταναστων που αισθανονται ηδη τα νεα "αφεντικα" μιας χωρας που σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει στον χαρτη.
Τον ασκο του Αιολου τον ανοιξε το σχεδιο "Καλλικρατης" που θ'αποβαλλει οποιοδηποτε συνδιασμο για τις επομενες δημοτικες εκλογες θ'αρνηθει να συμπεριλαβει υποψηφιους "μεταναστες".
"Μπηκαν στην πολη οι εχθροι κι εμεις γελουσαμε σαν τα παιδια..."


ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

Τρόμος για χτύπημα στη Μύκονο!

Τρέμει το σύμπαν!
Κορυφαίοι πολιτικοί όλων των κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, επικεφαλείς οργανισμών, μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφοι.

Η εκτέλεση του Γκιόλια, που έρχεται λίγο μετά την επιστολή-βόμβα του "Χρ. Καραβέλα" στον Χρυσοχοίδη κάνει τα θεμέλια του πολιτικοεπιχειρηματικοεκδοτικού συστήματος να τρίζουν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν οτι πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους πολλές "τρομοκρατικές" ομάδες, οι....
οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες-μεγαλοεκδότες.
Κάθε μεγαλοδιαπλεκόμενος κινείται στη κατεύθυνση να δημιουργήσει τη δική του οργάνωση, μια "αναβαθμισμένη" σε τρομοκρατική οργάνωση συμμορία, με εισαγόμενα μέλη και "φαρμακοχέρηδες".
Ηδη τα τηλέφωνα κάποιων μεγαλοκρατουμένων του Κορυδαλλού έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες. Οι κρατούμενοι αυτοί είναι περιζήττητοι απο επιχειρηματίες οι οποίοι τους ζητούν τη βοήθειά τους και τις "άκρες" τους, ώστε να συστήσουν ο καθένας τη δικιά του οργάνωση.
Θα γεμίσει η Αθήνα Σέχτες-μαιμού οι οποίες θα βαράνε αβέρτα.
Δεν τρέμουν μόνο οι υπουργοί αλλά και οι δύστυχες γραμματείς τους στην ιδέα οτι πρέπει ν ανοίγουν όλους τους φακέλους που αφορούν τον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν αναμένονται να είναι εφιαλτικές καθώς το ενδιαφέρον των ΜΜΕ απ όλο το κόσμο θα είναι στραμμένο στην Ελλάδα και οι συνθήκες "κατάλληλες" για τρομοχτυπήματα.
Στο μεταξύ η ανικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργού Καστανίδη να βάλει τη Δικαιοσύνη σε λειτουργία και να στείλει φυλακή τα λαμόγια που εμπλέκονται στα σκάνδαλα προκαλεί ακόμη πιο πολύ τους εξαθλιωμένους πολίτες και τους μετατρέπει σε πρόθυμα μέλη της κάθε υπο σύσταση οργάνωσης.
Είναι τέτοιος ο τρόμος που οι υπηρεσίες ασφαλείας παρήγγειλαν σε πολιτικούς και υπουργούς να μην πολυεκτίθενται στη διάρκεια των διακοπών τους.
Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να παραμονεύει ο τρόμος.
Κάποιοι συνδέουν και την παραίτηση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ , μ αυτό το κλίμα τρόμου. Στο κάτω κάτω ο άνθρωπος δεν ήθελε να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για μετακόμιση στον ύψιστο.
Καθότι καλύτερα να πηγαίνεις άοπλος εκδομή στο Αφγανιστάν παρά ν αναλαμβάνεις εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Με τους τραπεζίτες το ίδιο σκηνικό: Το τελευταίο χτύπημα της Σέχτας που ήλθε λίγο μετά τη πρόταση του Σάλλα, έχει κάνει τους τραπεζίτες ν αναδιπλωθούν καθότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε μια χώρα που οι "τρομοκρατικές" οργανώσεις που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα θα είναι σαν τους φούρνους. Σε κάθε τετράγωνο θα βαράει κι απο μία.
Σ αυτό το σημείο δείτε πόσοι σκοτώθηκαν το 2010 στην Κολομβία απο εγκληματικές ενέργειες και πόσοι στην Ελλάδα. Αφού οι κάτοικοι της Μποκοτά λένε κάθε τόσο με απογοήτευση: "Αθήνα γίναμε!..". Το ίδιο λένε και οι κάτοικοι του Σικάγο.
Ειδικά για τη περίοδο των διακοπών οι αρχές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες καθότι εαν αποφασίσουν οι τρομοκράτες ν ανατινάξουν θαλαμηγούς φοροφυγάδων μεγαλοεπιχειρηματιών στη Ψαρού, αντιλαμβάνεται κανείς οτι το εντυπωσιακό θέαμα θα παίζεται για μια βδομάδα σ όλα τα ξένα δίκτυα.
Μιλάμε για βίαια χρόνια κι οχι παίξε γέλασε...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://antidimos.blogspot.com

Αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα;

«Ελπίζω ότι μέχρι τον Οκτώβριο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έχει στην πόλη της Αθήνας τη θέση που του αξίζει, στην Πλατεία Κοτζιά».
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στο Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την έκανε αποκλειστικά στην «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής».
Εμείς θα περιμένουμε ο Δήμαρχος να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του…
elora
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://efenpress.blogspot.com

Η Ελλάδα φλερτάρει το κρατικό επενδυτικό fund της Λιβύης

Έντονη διπλωματική δραστηριότητα για επενδύσεις σε Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ο Έλληνας υφυπουργός εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, δήλωσε πως η Ελλάδα προσκαλεί το κρατικό επενδυτικό fund της Λιβύης Libyan Investment Authority να βοηθήσει στη διάσωση της οικονομίας επενδύοντας στην ενέργεια, την αγορά ακινήτων, τον τουρισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων.

Το ελληνικό άνοιγμα στο λιβυκό fund των 65 δισ. δολάρια αποτελεί ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου της Τρίπολης στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, όπου αναζήτησε νέα περιουσιακά στοιχεία ενόσω οι επενδυτές των πλουσίων χωρών αποσύρονται μπροστά στην παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης, δεν ζητάμε δάνεια αλλά επενδύσεις από την Λιβύη.
Σημειωτέον πως, αντίθετα με την ευρωζώνη που έχει πληγεί από την κρίση, η Λιβύη προφυλάσσεται από αυτήν χάρις στις εξαγωγές πετρελαίου και τα 150 δισ. δολάρια που διαθέτει σε ξένο συνάλλαγμα (ισοδυναμούν με 24.000 δολάρια ανά κάτοικο).

Οι επενδύσεις του εν λόγω λιβυκού fund περιλαμβάνουν ήδη 4,6% μερίδιο στη δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα Unicredit και ένα μικρό μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία FIAT.

Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η διπλωματική δραστηριότητα μεταξύ Αθηνών και Τρίπολης.

Ο Λίβυος πρωθυπουργός Al-Baghdadi Ali Al-Mahmoudi βρέθηκε στην Αθήνα τον Μάιο και αναφέρθηκε να δηλώνει πως θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική της κρίση.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Τρίπολη τον προηγούμενο μήνα όπου συναντήθηκε με τον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Στη τελευταία επίσκεψή του στη Τρίπολη ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της κρατικής ενεργειακής εταιρίας της Λιβύης NOC σχετικά με εισαγωγές λιβυκού υγροποιημένου φυσικού αερίου και σχετικά με ένα σχέδιο κατασκευής υπόγειου ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας μέσω της Κρήτης.
ΕΝΕΤ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Τέρμα τα λάδια στο στρατό!!

Απίστευτο και όμως νέο-ελληνικό! Τα μηχανοκίνητα του Στρατού Ξηράς απειλούνται με πλήρη ακινησία εξαιτίας της έλλειψης... λιπαντικού λαδιού.

Όσο και αν στη χώρα αυτή το λάδι θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του λαού της, καθώς το αποκαλούμενο «λάδωμα» έχει αναγορευτεί ως το κυρίαρχο εθνικό άθλημα, το λάδι φαίνεται ότι μας λείπει εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητο.

Για τις άμεσες ανάγκες κίνησης και μετακίνησης των μηχανοκίνητων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού.

Το θέμα που προκύπτει μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά είναι μείζονος σημασίας, καθώς φαίνεται ότι το «τέρας της γραφειοκρατίας» στη χώρα μας είναι τόσο ισχυρό, ώστε προκαλεί διαδοχικά προβλήματα και στη ραχοκοκαλιά του στρατού.

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι λόγω των αξεπέραστων και διαδοχικών εμποδίων που θέτει η γραφειοκρατία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχει λιπαντικά για την κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, που απηύθυνε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ουσιαστική απάντηση του κ. Βενιζέλου στη σχετική ερώτηση ήταν ότι «ναι, ξεμείναμε» από λάδι για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Όπως αναφέρει η απάντηση, οι προμήθειες των ορυκτέλαιων για την κίνηση των μηχανοκίνητων μονάδων του Ελληνικού Στρατού γίνεται μέσω ανοικτών διαγωνισμών.

Στο σημείο αυτό η γραφειοκρατία κάνει την εμφάνισή της.

Τόσο το 2008 όσο και το 2009, οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν τα αποθέματα και να απειλούνται με πλήρη ακινησία όλες οι μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού.

Οι «ελπίδες» όλων μας, για να αποφευχθεί το ουσιαστικό ρεζιλίκι, εναποτίθενται στον διαγωνισμό του 2010 που κατακυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζει στην απάντησή του ότι η έλλειψη υφίσταται μόνο για συγκεκριμένο τύπο λαδιού και ότι οι επείγουσες ανάγκες καλύφθηκαν από το απόθεμα.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Τελεσίγραφο του Αλβανικού Εθνικού Στρατού προς την Ελλάδα!!!

Τελεσίγραφο του Αλβανικού Εθνικού Στρατού προς την Ελλάδα!!! Ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε.
των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίνιε Μαυροβουνίου, ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις, πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση… της «Εθνικής Αλβανίας», (δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).

Ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος».


Πηγή http://hellenicspace.wordpress.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://hellasxg.blogspot.com/

Εξέδιδε τη 26χρονη γυναίκα του..

Μια 37χρονη, ένας 26χρονος και μια συνομήλική του, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η 26χρονη εκδιδόταν παράνομα από το σύζυγό της. Τα ραντεβού, ωστόσο, με τους πελάτες, κλείνονταν με τη βοήθεια κάποιας 37χρονης. Έτσι, αστυνομικός που παρίστανε τον πελάτη, έκλεισε ραντεβού αντί του χρηματικού ποσού των πενήντα ευρώ. Η νεαρή και ο σύζυγός της συνελήφθησαν επί τόπου.

Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, που διενεργεί την προανάκριση, προσήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.


ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Τέλος στις αυξήσεις μέσω διαιτησίας.

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων και επιτρεπόμενων από το Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαΐου – οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα – 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Υπογράμμισε ακόμη ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι «καθόλου έξυπνοι, αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας».

«Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.

Ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι – όπως είπε – συνδιαμόρφωσαν με την νέα Γενική Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για μία ακόμη πρόκληση στη λογική της καταλήστευσης των εργαζομενων, μιλά το ΚΚΕ και καλεί την εργατική τάξη και το λαό σε αντεπίθεση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι είναι οι πιο αδίστακτοι υπερασπιστές της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της καταλήστευσης των εργαζομένων. Αυτό δείχνει τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση που θα καταργεί αποφάσεις της διαιτησίας ή τις συλλογικές συμβάσεις που δίνουν αύξηση πάνω από τα οριζόμενα στο μνημόνιο που η κυβέρνηση εφαρμόζει με ευλάβεια».

«Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση, που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αγνοήσουν και να αντεπιτεθούν, προκειμένου να αχρηστεύσουν στην πράξη τις κυβερνητικές επιδιώξεις» καταλήγει το ΚΚΕ.

Για αντισυνταγματική απόφαση που μάλιστα δεν θα έχει ουδεμία συμβολή στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο Δημ.Στρατούλης, της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «η δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία για να καταργήσει τις ΣΣΕ και ΑΔ, που δίνουν σε εργαζόμενους κλάδων ή και επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα αυξήσεις στους μισθούς ελάχιστα μεγαλύτερες από όσα προβλέπει ο μνημόνιο για το 2010, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ίδιος ο υπουργός προσωπικά, αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα (άρθρο 22) για ένα και μόνο λόγο: για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου στη χώρα μας».

«Αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδραστικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα ουδεμία συμβολή έχει στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας – το οποίο η κυβέρνηση επικαλείται – αλλά αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων μέσω της λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων. Το νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

«Ο κυβερνητικός αντεργατικός αυταρχισμός δεν θα περάσει» τονίζει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του στην οποία «με αγανάκτηση και οργή καταγγέλει την και καταδικάζει τη σημερινή δήλωση του υπουργού εργασίας στη Βουλή, με την οποία καταφέρεται ενάντια σε όσους παραβαίνουν την κατάπτυστη ΕΣΣΕ, που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους».

«Ο υπουργός προφανώς αναπολεί τις αλήστου μνήμης πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το γνωστό άρθρο 4, για να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι η άλλη όψη των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών είναι ο αυταρχισμός, τα ‘αποφασίζομεν και διατάζομεν’, η καταστολή» προσθέτει το ΠΑΜΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους «να επιβάλλουν δυναμικά τα δικαιώματα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr/

Μη μιλάτε, μην ακούτε, μη βλέπετε!!!

Γνωστή η ιστορία με τους τρομοκράτες οι οποίοι τελικά με τις ενέργειες τους εξυπηρετούν το σύστημα γιατί αλλάζουν την ατζέντα της ενημέρωσης!!!

Να κάτι σαν τους κουκουλοφόρους στις πορείες που τους βάζουν να κάνουν τσαμπουκάδες για να βρουν ευκαιρία να πετάξουν τα χημικά νέου τύπου (με πιπέρι) οπότε διαλύουν τις πορείες αλλά προβληματίζουν και φοβίζουν τον κόσμο για μη συμμετοχή του στην επόμενη!!!

Α ξέχασα να πω ότι οι τρομοκράτες (εκδικητές τάχατε του λαού).... γίνονται αφορμή και για τους τρομονόμους που πλήττουν τις ατομικές μας ελευθερίες. Θυμηθείτε την 11 Σεπτεμβρίου της Αμερικής που έγινε αφορμή να γίνουν πόλεμοι, να αλλάξουν οι νόμοι σε πολλά κράτη και τόσα άλλα που έχουν να κάνουν με τις ελευθερίες των ανθρώπων παγκοσμίως.

Ως και σε εμάς τους απλούς χρήστες έχουν αντίκτυπο τέτοιες ενέργειες που στο κάτω κάτω γράφουμε ότι συζητά ψιθυριστά ή και φωναχτά πλέον όλη η Ελληνική κοινωνία.
Ήδη έλαβα τηλέφωνα και...........
μηνύματα από συγγενείς και φίλους που με παρακαλούν να πάψω να γράφω Πολιτικά σχόλια με σκληρή κριτική γιατί φοβούνται μη πάθω κανένα κακό!!!
Κάποιοι από ότι διαπίστωσα σε κάποια blocks ήδη σταμάτησαν θορυβημένοι και φοβισμένοι.
Φαντάζομαι λοιπόν ότι όλοι καταλαβαίνουμε ποιους και γιατί εξυπηρετούν τέτοιες καταστάσεις αλλά δυστυχώς σε αυτές τις πρακτικές τους έπαψαν να υπολογίζουν πλέον και την ανθρώπινη ζωή!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com