'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;

Πολλά ερωτήματα παρουσιάζει το εγχείρημα και η βεβαιότητα του προέδρου της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", Κρις Σπύρου , ότι τον Σεπτέμβριο θα τελεστεί Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά από 557 χρόνια. Και αυτό γιατί...

δεν έχει ενημερωθεί ούτε η Ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά το πιο βασικό είναι πως η Αγία Σοφία λειτουργεί σαν μουσείο και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δώσει τη σχετική άδεια η τουρκική κυβέρνηση. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο κ. Σπύρου έκανε γνωστό ότι η θεία λειτουργία θα γίνει την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας των ορθοδόξων χριστιανών.

Όπως είπε, σύμφωνα με το cosmo.gr, η Παγκόσμια Ενορία έχει ήδη ενημερώσει, με συστημένη επιστολή της, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφασή της να παρευρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, τη μέρα αυτή και να λειτουργήσει την Αγία Σοφία.

Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ενορίας ενημέρωσαν το ελληνικό ΥΠΕΞ, για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν, ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι δεν είναι θέμα πολιτικό και ότι ο οργανισμός εδρεύει στις ΗΠΑ.

"Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει τη χρήση ιερών χώρων, να διορίζει ιερείς και ιεράρχες και να προσδιορίζει την αμφίεση ιερέων και λειτουργών θρησκειών", είπε ο κ. Σπύρου.

Επίσης ο κ. Σπύρου, δεν γνωστοποίησε αν έλαβε απάντηση από τον κ. Ερντογάν , ενώ τόνισε ότι δεν έχει ενημερώσει σχετικά τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Επισήμως η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφία τελέστηκε πριν 557 χρόνια, όμως στις 19 του Ιανουαρίου του 1919, όμως τελέστη λειτουργία από τον παπά Λευτέρη Νουφράκη και μερικούς άνδρες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος της Κριμαίας.

http://fimotro.blogspot.com

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Υπάρχουν κορυφαίοι οικονομολόγοι, όπως ο Αντόλφο Λαουρέντι από τη Mesirow Financial στο Σικάγο, που εμφανίζονται σίγουροι ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει σε δυο χρόνια. Θεωρούν ότι τα 110 δις που παίρνει είναι πολλά λεφτά, αλλά όχι αρκετά. "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πτώχευση", λέει ο Λαουρέντι στο Ρόϊτερς, και σημειώνει ότι Γερμανία και Γαλλία δεν άφησαν...

να γίνει τώρα αυτό, γιατί πολλές τράπεζές τους έχουν στα ταμεία τους μεγάλο τμήμα τους ελληνικού χρέους. Προσπαθούν, λοιπόν, να κερδίσουν λίγο χρόνο για να απεμπλακούν! Οσο πικρό και αν ακούγεται, έχει ισχυρή βάση το επιχείρημά του.
Δυστυχώς...


http://veto300.blogspot.com

Το βίντεο δείχνει σχέδιο

Βάσει προμελετημένου σχεδίου δολοφονίας ενήργησαν τα ανθρωπόμορφα τέρατα που πυρπόλησαν την τράπεζα «Marfin» στη Σταδίου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις συνάνθρωποί μας! Τα βίντεο που συγκέντρωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας απ' όλες τις κάμερες που κατέγραψαν το μακάβριο περιστατικό, αποδεικνύουν ότι οι ομάδες που σκόρπισαν τον όλεθρο και τον θάνατο λειτούργησαν ομαδικά, συντονισμένα και ταχύτατα…
Σοκ προκάλεσε στους αστυνομικούς που παρακολούθησαν τις κασέτες από τις κάμερες Ασφαλείας το ότι μέσα στα 15 όλα κι όλα άτομα που διέπραξαν την εν ψυχρώ δολοφονία, ήταν και μία νεαρή γυναίκα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται με ακάλυπτο το πρόσωπο!
Η γυναίκα αυτή αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για την εξιχνίαση της τριπλής δολοφονίας και προς τα εκεί έχουν στρέψει -προς το παρόν τουλάχιστον- όλες τις έρευνές τους! Μάλιστα, πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια έλεγαν χθες ότι τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης γυναίκας φαίνονται τόσο καθαρά, που είναι θέμα χρόνου η σύλληψή της! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στη διάθεση της Ασφάλειας και δύο αξιόπιστες μαρτυρίες από πολίτες που είδαν από πολύ κοντά τις τραγικές σκηνές του εμπρησμού και των όσων ακολούθησαν, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν καταρχήν στον εντοπισμό της γυναίκας!
Οι υπόλοιποι από τους δράστες φορούσαν όλοι μαντήλια στο πρόσωπο και δεν έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους, αλλά στα βίντεο που κατασχέθηκαν, φαίνεται καθαρά ο τρόπος που έδρασαν. Η γυναίκα δεν φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στον εμπρησμό, αλλά διακρίνεται καθαρά ότι ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των δολοφόνων - εμπρηστών.
Το σχέδιο που ακολούθησαν οι ανεγκέφαλοι, ήταν να χωριστούν σε ομάδες με διακριτούς ρόλους, αλλά πάντως τρεις ή τέσσερις φαίνονται καθαρά να πυρπολούν την τράπεζα. Αρχικά, κάποιος σπάζει το τζάμι της "Marfin" με μια βαριοπούλα, ενώ ένας άλλος αδειάζει στο εσωτερικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Άλλοι δύο πετούν τις μολότοφ, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει το ισόγειο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το κτίριο της "Marfin Bank" καλυπτόταν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αλλά εξαιτίας του υψηλού θερμικού φορτίου καταστράφηκε ολοσχερώς…

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.adesmeytos.gr

Νόμος το δίκιο του…ΔΝΤ !!!

Γράφει ο Καφενόβιος


Νόμος του κράτους πλέον η κηδεμονία της χώρας. Χέρι-χέρι ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ μετά της «άστεγης» Ντόρας, συνολικά 172 εθνοπατέρες αποφάσισαν, με συνοπτικές διαδικασίες, να ζήσουμε στην ανέχεια, φτώχεια και εξαθλίωση, επειδή κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό πλούτισαν, ξεπούλησαν δημόσιο πλούτο και οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, χωρίς κανένας απ' όλους αυτούς να υποστεί καμία κύρωση. Το αντίθετο. Κάποιοι ανερυθρίαστα εξακολουθούν να επιζητούν πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων.

Το ελληνικό δράμα εξελίσσεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο

Αυτοί, που λυμαίνονταν τον τόπο, αυτοί που πλούτισαν άνομα - η πολιτική νομενκλατούρα με τα τσιράκια της και η ντόπια κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία- αυτοί που έπρεπε να είναι φυλακή (πρωθυπουργοί, υπουργοί, διοικητές οργανισμών, μεγάλοι προμηθευτές του δημοσίου, μεγαλοεργολάβοι, διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι) για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και ταπείνωσαν τον απλό πολίτη, αυτοί οι αδίστακτοι μαφιόζοι έρχονται με τη συνδρομή της αναίσχυντης διεθνούς οικονομικής μαφίας να μας... σώσουν!

Oλοι το ξέρουμε και το πολιτικό σύστημα μοιάζει σαν ........να παίζει κρυφτούλι. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στη σπατάλη και στη διαφθορά. Η σπατάλη και η διαφθορά δημιουργούν εισόδημα για τους επιτήδειους ισόποσο με το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Και αυτά που κόβονται - μισθοί και συντάξεις - δεν είναι ούτε σπατάλη ούτε διαφθορά.

Πώς να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος όταν η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, προειδοποιεί την Ελλάδα ότι, τα μέτρα λιτότητας μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα της. «Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημε με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001», είπε η Κίρχνερ, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών. «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα», υποστήριξε.


http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος αφήνει η Ντ. Μπακογιάννη

Για «σταλινικές πρακτικές» κατηγορεί τον αρχηγό της Ν.Δ ο Θ. Γιαννόπουλος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, μία ημέρα μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ, με δηλώσεις της« στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Η πρώην υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από βουλευτής και άφησε νέες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι πήρε μία απόφαση χωρίς να συγκαλέσει τα συλλογικά όργανα και να ακούσει τη γνώμη των βουλευτών».
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ δεν είχε συνεδριάσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες. "Οι βουλευτές δεν είχαν τη δυνατότητα να πουν τη γνώμη τους. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να τους ακούσει. Δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουν. Αυτή η εικόνα αδικούσε τους βουλευτές".

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της επιλογής της να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου για τα μέτρα, σημειώνοντας ότι εάν η Ελλάδα απέρριπτε τη στήριξη της Ε.Ε και του ΔΝΤ δεν θα είχε λεφτά να πληρώσει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, απάντησε πως είναι πρόωρο να μιλήσει για τις επόμενες κινήσεις της χωρίς όμως να αποκλείσει μια τέτοια εξέλιξη.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι πολύ πρόωρο. Τα κόμματα δημιουργούνται όταν οι συνθήκες είναι ώριμες. Θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος. Τώρα σημασία έχει η χώρα».

Υπέρ της στάσης της κ. Μπακογιάννη τάχθηκε, εμμέσως, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε πως:«είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, ψήφισε κατά του νομοσχεδίου, ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε ταχθεί υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση.

Τη δυσαρέσκειά του για τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη εξέφρασε ανοιχτά, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Γιαννόπουλος ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως: "τέτοιου είδους διαγραφές γίνονται στα σταλινικά καθεστώτα".

"Είμαι κατά των διαγραφών. Αν χρειάζονταν 180 ψήφοι για να εγκριθεί η συμφωνία θα ψήφιζα κι εγώ υπερ".

http://www.enet.gr

Μια κοπέλα έδωσε τις μολότοφ στους δολοφόνους

Φωτογραφίες με το ακάλυπτο πρόσωπο μιας κοπέλας από το σακίδιο πλάτης της οποίας, οι τρεις δολοφόνοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πήραν τις βόμβες μολότοφκαι έσπειραν τον θάνατο, έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.
Ήδη το φωτογραφικό υλικό περιλαμβάνεται στην ένορκη κατάθεση ενός εκ των δύο «αξιοποιήσιμων» μαρτύρων, και αναμένεται να οδηγήσει στον εντοπισμό αρχικά της κοπέλας και αργότερα, όπως ελπίζουν, στους δολοφόνους των τριών υπαλλήλων της τράπεζας.
Φωτογραφίες των δολοφόνων
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει περιγράψει και καταγράψει με λεπτομέρειες στον φωτογραφικό φακό του, τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της δολοφονίας.
Καταθέτει πως τρία άτομα, άνδρες, νεαρής ηλικίας, με παρόμοια ρούχα (ο μάρτυρας αναφέρει χρωματικές λεπτομέρειες και είδος), που οι δύο φορούσαν κουκούλες και μαντήλια και ο τρίτος μόνο μαντήλι, κινήθηκαν γρήγορα προς μία κοπέλα που είχε την ίδια ηλικία.
Ο μάρτυρας μιλάει για μια κοπέλα μετρίου αναστήματος, με καστανά μαλλιά έως τους ώμους, χωρίς να έχει καλυμμένο πρόσωπο, που είχε στην πλάτη της σακίδιο.
Ένας από τους δράστες το ανοίγει και φαίνεται μαζί με τους άλλους δύο να παίρνουν από το εσωτερικό του, τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ.
Στη συνέχεια ένας από αυτούς με σφυρί σπάει το τζάμι της τράπεζας και οι άλλοι δύο εκτοξεύουν στο εσωτερικό της, τις βόμβες μολότοφ. Στη συνέχεια όλοι, μαζί με την κοπέλα απομακρύνονται τρέχοντας.
Οι αστυνομικοί λένε ότι μπορεί τα συγκεκριμένα άτομα να ξεκίνησαν την δολοφονική επίθεση,
αλλά υπήρξαν και άλλοι που συμμετείχαν σε αυτή, εκτοξεύοντας και εκείνοι βόμβες μολότοφ και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.
Οι δύο από τους τρεις δράστες εντοπίζονται μερικά λεπτά αργότερα, από τον δεύτερο «αξιοποιήσιμο» μάρτυρα, σε παρόμοια επίθεση λίγα μέτρα μακρύτερα από τον τόπο της εξελισσόμενης τραγωδίας.
Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, το οποίο ναι μεν ήταν κλειστό αλλά στον πρώτο όροφο που λειτουργεί ως αναγνωστήριο-καφετέρια, υπήρχαν κάποια άτομα.
Και σε αυτή την επίθεση ένας από τους δράστες έσπασε την τζαμαρία και ο δεύτερος πέταξε στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ και εύφλεκτο υγρό.
Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον 1ο όροφο κατέβηκαν άμεσα και με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά πριν αυτή εξαπλωθεί.
Ο εντοπισμός της ταυτότητας της κοπέλας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και έτσι τώρα έχει επιστρατευτεί και η τράπεζα δεδομένων των ταυτοτήτων.
Στόχος η προσέγγισή της και η ανακάλυψη των δραστών, καθώς πιθανολογούν ότι η συγκεκριμένη κοπέλα, θλιβερή συνεργός, δεν θα θελήσει να φορτωθεί την αποκλειστική ευθύνη θανάτου τριών ανθρώπων και ενός εμβρύου.
Συσχετισμός βίντεο
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο «καλά» βίντεο αλλά προς το παρόν όχι αξιοποιήσιμα, σε ένα από τα οποία έχει καταγραφεί μία ομάδα 10-15 ατόμων που προβαίνουν σε καταστροφές και από αυτή ξεπηδούν οι δολοφόνοι των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν καλυμμένα πρόσωπα με μαντήλια έως τα μάτια και κάποιοι και κουκούλες.
Οι αστυνομικοί αναζητούν αντίστοιχο υλικό πριν και μετά από το σημείο της τραγωδίας, για την περίπτωση εντοπισμού τους σε άλλο χρόνο που πιθανότατα δεν έχουν καλυμμένα πρόσωπα.
Από τα ίδια βίντεο οι αστυνομικοί σε άλλο επίπεδο έρευνας αναζητούν τις ταυτότητες και άλλων προσώπων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, χωρίς να έχουν συμμετοχή σε αυτή, με ακάλυπτα πρόσωπα, προκειμένου και αυτοί να προσεγγιστούν για την πιθανότητα να γνωρίζουν τους δράστες και να επιθυμούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.
Οι αστυνομικοί αναζητούν και οργισμένα μέλη του ίδιου χώρου με άλλες μορφές αντίδρασης, που πιθανότατα γνωρίζουν τους δράστες και θελήσουν και εκείνοι να τους αποκαλύψουν, προκειμένου να μην επωμιστεί ο αναρχικός χώρος τον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων.
Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί αναζητούν αντίστοιχο οπτικό υλικό από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας με επίκεντρο τους δρόμους από την Ομόνοια όπου πιστεύεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατάφερε να παρεισφρήσει στην πορεία της ΓΣΕΕ μέχρι και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός στη Λεωφόρο Αμαλίας.
Επιτέθηκαν και αλλού
Αστυνομικοί πολλών αστυνομικών υπηρεσιών καταθέτουν ότι το ίδιο μπλοκ αντιεξουσιατών που έβαλε στο στόχαστρο το υποκατάστημα της Marfin επιτέθηκαν μερικές δεκάδες μέτρα πριν σε άλλο σημείο, ενώ τα ίδια άτομα εντοπίστηκαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άλλα τρία σημεία μετά τη μοιραία επίθεση στην τράπεζα. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αυτοί βλέπουν μέρη του οπτικού υλικού υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία έδρασε το συγκεκριμένο μπλοκ, προκειμένου να συλλέξουν και από αυτά αντίστοιχο υλικό.
Υπάρχουν πληροφορίες, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, για την προέλευση της ομάδας που επιτέθηκε στην τράπεζα.

http://www.newsit.gr

Το τέλος του κρατισμού στην Ελλάδα...

*Το πολιτικό μοντέλο του 19ου αιώνα και η σημερινή κρίση

Ο τίτλος είναι από άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας ισπανικής συντηρητικής εφημερίδας “El Mundo”. Το υπογράφει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, Victor Pou, ένας καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Τα γραφόμενά του κάνουν τον ξένο αναγνώστη να διερωτάται αν πράγματι στην εποχή μας μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα ...μουρλά ευτράπελα. Για μας, που ζούμε στο πετσί μας καθημερινά κι από κοντά τα γεγονότα, είναι πασίγνωστα και ίσως πολλοί να τα θεωρούν και φυσιολογικά. Τους τελευταίους, ίσως γιατί τους συμφέρει να ζουν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας. Όμως, μέχρι πότε; Να μερικές από τις διαπιστώσεις του Ισπανού καθηγητή:
*Η κρίση στην Ελλάδα είναι κάτι αρκετά περισσότερο από μια οικονομική κρίση. Είναι κρίση ενός καθορισμένου οικονομικού μοντέλου που...

βρίσκει τις βαθιές του ρίζες στον περασμένο αιώνα και βάζει τον κρατισμό και την πολιτική υπεράνω της επιχείρησης και των αγορών. Η βασική δομή της Ελλάδας ποτέ δεν υπήρξε η κοινωνία των πολιτών, αλλά το κράτος. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, τίποτα δεν μπόρεσε να γίνει στη χώρα αυτή χωρίς να περάσει αναγκαστικά από τον μηχανισμό του κράτους. Η κοινωνική ομάδα που ανέλαβε την εξουσία μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, ήταν προσωπικότητες που συνήθιζαν να επιστρέφουν τους φόρους στα πρώην αφεντικά τους. Ο κρατικός έλεγχος καθιερώθηκε σύντομα σ΄ έναν μηχανισμό διανομής εργασιακών ρουσφετιών (αργομισθιών) και προνομίων.
*Οι επιτελικές θέσεις στη γραφειοκρατική δομή πήγαιναν στους διορισμένους αργόμισθους. Στα τέλη του 19ου αιώνα η Ελλάδα είχε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους (214 σε κάθε 10.000 κατοίκους). Το ελληνικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από την πελατειακή πολιτική, όπου ξεχωρίζουν τρεις κατηγορίες: 1) μια θέση στο δημόσιο (ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα ή ένας σε κάθε τέσσερις εργαζόμενους), 2) τα προνόμια σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιδιοκτήτες φορτηγών, κ.λ.π.) που αποτελούν ένα κλειστό κύκλωμα, και 3) η επιβολή φόρων ή χαρτοσήμων σε πολλές πράξεις, ιδίως αγοραπωλησιών, τεράστια ποσά που πηγαίνουν σε άσχετα ταμεία προνομιούχων επαγγελματικών ομάδων (δικηγόρων, ναυτεργατών , κ. ά.).
*Αυτός ο τρόπος λειτουργίας και σκέψης είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική ψυχή। Στην ημερησία διάταξη είναι το ...για ο,τιδήποτε φταίει ο άλλος. ΄Εντονη είναι και η παρουσία του παραδοσιακού αντιαμερικανικού, αντιευρωπαϊκού και αντιγερμανικού τικ. Αυτή την περίοδο πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια δυνατή δόση εκσυγχρονισμού και τόνωσης του ηθικού για να συνοδεύσει το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. Στις Βρυξέλλες - αν και άδικα -άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα σε βάρος της Ελλάδας. ΄Ολα πηγάζουν από τον τρόπο που μαγειρεύτηκαν τα οικονομικά στοιχεία αυτής της χώρας.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Ο Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ ξαφνικά στην Τουρκία - "Εκτός στρατηγικού άξονα η Αθήνα";

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί στις 11 και 12 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκειμένου να οριστικοποιήσει συμφωνίες στο τομέα της άμυνας και της ενέργειας. Πριν την Τουρκία ο Ν.Μεντβέντεφ θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Μαΐου επίσκεψη στη Συρία. Η Μόσχα πλέον εξαιρεί την Αθήνα από τον άξονα στρατηγικού ενδιαφέροντός της, θεωρώντας ότι "η Αθήνα έχει επιστρέψει πλήρως στην "ατλαντική" ομάδα της Ευρώπης", όπως σημείωνε χαρακτηριστικά Ρώσος διπλωμάτης στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης στην Τουρκίας, βρίσκεται η πρώτη σύνοδος του ρωσο-τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας, του οποίου θα προεδρεύσουν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Κρεμλίνο χαρακτηρίζοντας το συμβούλιο αυτό έναν νέο μηχανισμό για τη διμερή συνεργασία.

Η Ρωσία έχει εξελιχθεί τα τελευταία τρία χρόνια σε κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της σε φυσικό αέριο. Η Τουρκία εισάγει από τη Ρωσία περίπου το 60% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρώσου πρόεδρου στη χώρα με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου, αλλά πλέον στενών στρατηγικών συμμάχων μιας συμμαχίας που κτίστηκε επάνω στις στάχτες της πάλαι ποτέ "ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας". Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον η Μόσχα συζητεί να δώσει έγκριση για την πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φάρα!

Τελικά αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Είναι η πιο σιχαμερή φάρα (φυσικά υπάρχουν
φωτεινές εξαιρέσεις) που υπάρχει. Όλοι μέρα έκαναν απεργία μην
μπορώντας να δει ο κόσμος τον όγκο των απεργιακών κινητοποιήσεων και
μόλις μυρίστηκαν αίμα σπάσανε την απεργία σαν να μην τρέχει τίποτα.

Φυσικά
στον βωμό της ενημέρωσης όπως λένε....

Ενημέρωση δεν
υπήρχε πριν, δεν χρειαζότανε...

Τώρα όμως που
πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της εξουσίας, σαν καλά δουλικά
τρέξαμε να πλασάρουμε τα τραγικά γεγονότα.

Χωρίς σεβασμό στους
ανθρώπους που χάθηκαν λίγη ώρα πριν, φτάνει να κάνουμε την δουλειά
μας, να σπιλώσουμε τους δίκαιους αγώνες πατώντας πάνω σε ένα τραγικό
συμβάν, πάνω σε μία δολοφονία.

Εκμεταλλεύονται την δολοφονία
για να κάνουν νούμερα και να εξυπηρετήσουν την εξουσία.

Μα πόσο
κοράκια είστε, δεν αφήνετε σπιθαμή αίματος να πάει χαμένη.

Αφήστε
τους άτυχους ανθρώπους που χάθηκαν ήσυχους... Επιτέλους σ αυτή την
δύσμοιρη χώρα σταματήστε να εκμεταλλεύεστε την δυστυχία για
επικοινωνιακό σας όφελος. Όλες οι πλευρές. Όλοι σας.Σεβαστείτε μια φορά
σ αυτή τη κωλοχώρα τους νεκρούς... Έλεος πια...

Μα πόσο
μαλάκες, δολοφόνοι είστε κάποιοι που ρίχνετε νερό στο μύλο της
εξουσίας... που να έχετε το ίδιο τέλος.

Μα πόσο μαλάκες είναι
αυτοί οι εργοδότες που είχαν στο κέντρο της Αθήνας τα καταστήματα τους
ανοιχτά εξαναγκάζοντας μεροκαματιάρηδες να δουλεύουν εν μέσω
επεισοδίων...που να πεθάνετε στην ψάθα.
ΥΓ. έλεος φασισταριό...

http://www.mediasoup.gr

13ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ...

«Καπέλο» 13 δισ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο μέσα στα επόμενα χρόνια εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού εντός του 2010, όπως προκύπτει από έρευνα του Bloomberg και της Credit Agricole.
Πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσό που αντιστοιχεί στο 5,5% του ΑΕΠ.Η επιβάρυνση θα προκύψει εξαιτίας του γεγονότος ότι φέτος τα spreads έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το επιπλέον κόστος επιμερίζεται σε όλα τα επόμενα έτη που αντιστοιχούν στον χρόνο ζωής των ομολόγων (έως και 12 έτη μέχρι στιγμής).

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα προκύπτει πως οι τόκοι για τα τρία ομόλογα που έχουν εκδοθεί έως σήμερα φτάνουν στα 7,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών, το ποσό αυτό θα είχε διαμορφωθεί στα 3,8 δισ. ευρώ σε περίπτωση που τα spreads είχαν παραμείνει στα προ κρίσης επίπεδα.
Oπότε προκύπτει επιπλέον κόστος περίπου 4 δισ. ευρώ μόνον από τις τρεις αυτές εκδόσεις. Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούν πως οι εκδόσεις ομολόγων που επίκεινται από σήμερα έως το τέλος του έτους πρόκειται να προσθέσουν στην Ελλάδα άλλα 18,9 δισ. ευρώ σε τόκους, ποσό διπλάσιο από αυτό που θα είχε επιβαρυνθεί η χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, πρόσθετο κόστος για όσο διάστημα διαρκούν οι τίτλοι, της τάξης των 9 δισ. ευρώ.
Τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά κάνουν επιτακτική την ανάγκη για αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού, καθώς η συσσώρευση πληρωμών για τόκους και χρεολύσια υπονομεύει τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Μόνο τη διετία 2011-2012 η Ελλάδα καλείται να δανειστεί τουλάχιστον 130 δισ. ευρώ από τις αγορές. «Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεπεράσει το στάδιο της αναχρηματοδότησης και να ξεκινήσει να αναπτύσσεται αξιοπρεπώς για να μη μετατραπεί σε χιονοστιβάδα το χρέος αυτό», σχολιάζει στο Bloomberg ο κ. P.Chatwell, αναλυτής της Credit Agricole.
Εκτιμά δε πως η αγορά απογοητεύτηκε από την τελευταία έκδοση των 7ετών ομολόγων, η οποία, όπως επισημαίνει, δεν βρήκε τεράστια ανταπόκριση και αναμένει τα spreads να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα στο επόμενο διάστημα.
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...'ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΕ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV