'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Έκανε ρεζίλι τον Ιάπωνα πρωθυπουργό !!!!

Πρόκειται για τη γυναίκα του Ιάπωνα πρωθυπουργού που αναρωτιέται πως έφτασε ως εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!



ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Η Ελλάδα ετοιμάζει διαστημόπλοιο!

Διαστημόπλοιο…. made in Greece ετοιμάζει κοινοπραξία δύο ελληνικών εταιρειών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας σύμφωνα με την Espresso. Μόνο που αυτό το διαστημόπλοιο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα: δε διαθέτει ούτε λαμαρίνες, ούτε καλώδια αλλά ούτε και κινητήρες.

Αν αναρωτιέστε πως είναι αυτό δυνατόν, η απάντηση είναι πως στην ουσία πρόκειται για ένα εικονικό διαστημόπλοιο, δηλαδή, εξομοιωτή διαστημικών πτήσεων που θα χρησιμοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για τον σχεδιασμό πραγματικών αποστολών στο διάστημα.

Καθώς το κόστος της πειραματικής κατασκευής δορυφόρων και διαστημοπλοίων είναι απαγορευτικό, η διαστημική βιομηχανία συνηθίζει να χρησιμοποιεί πολύπλοκα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία προσομοιώνουν τις συνθήκες του διαστήματος και εκπαιδεύουν το προσωπικό.

Σε διαγωνισμό που προκήρυξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) το 2009, κοινοπραξία δύο ελληνικών εταιρειών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθηνών αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας να φτιάξουν ένα εικονικό διαστημόπλοιο, το «Performance Simulator».

Για το συγκεκριμένο project εργάζονται 16 άτομα, τρεις εκ των οποίων είναι προπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ, και σύμφωνα με τον κ. Ηλία Ζώη (καθηγητή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ) το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια θετική και αισιόδοξη ένδειξη για τις δυνατότητες του ΤΕΙ αλλά και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας γενικότερα.

ΠΗΓΗ: star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Τραγουδιστής νεκρός στο σπίτι του ένα μήνα!!!!

Σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι νεκρός ο γνωστός τραγουδιστής Τάσος Παπασταμάτης, ψυχή του θρυλικού συγροτήματος Forminx.

Εικάζεται ότι επί ένα μήνα βρίσκονταν νεκρός ο τραγουδιστής που έκαιγε καρδιές στην διάρκεια της δεκαετίας του ’60, που έφυγε μόνος και ξεχασμένος και συνοδεύθηκε στην τελευταία του κατοικία από μόλις δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Τέρη Χρυσός και Νίκος Μαστοράκης.

Μαζί με τον Παπαθανασίου και τους Σωτήρη Αρνή, Κώστα Σκόκκο και Βασίλη Μπακόπουλο, ο Τάσος Παπασταμάτης ήταν συνιδρυτής των Forminx, ενός συγκροτήματος που έκανε ταινία και με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το «Τζερόνιμο Γιάνκα» που ακούγονταν σε όλα τα κλαμπς της εποχής. Μετά τη διάλυση του γκρουπ ο Παπασταμάτης ακολούθησε σόλο καριέρα ως τραγουδιστής ορχήστρας σε κρουαζιερόπλοια, ξενοδοχεία και καζίνο, ενώ πολλές ήταν οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις στην τότε ΥΕΝΝΕΔ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», ο Τάσος Παπασταμάτης έφυγε από τη ζωή μόνος και ξεχασμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Κατά την εκτίμηση των ιατροδικαστών, παρέμεινε το άψυχο σώμα του εκεί για ένα μήνα περίπου. Για αυτό και βρέθηκε σε αποσύνθεση. Εντοπίστηκε όταν γείτονες διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη δυσοσμία που εκπέμπονταν από το σπίτι του...

Ακούστε το τραγούδι "A Precious White Rose" που τραγουδάει ο Τάσος Παπασταμάτης και δείτε φωτογραφίες του θρυλικού του συγκροτήματος με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου..


ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr

Έκλεψαν κοσμηματοπωλείο με… ασθενοφόρο!

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1,38 εκατομμύρια ευρώ από κοσμηματοπωλείο στην πόλη Πόρετς της Κροατίας.

Οι δράστες που είχαν οργανώσει πολύ καλά τη ληστεία, έφτασαν μπροστά από το κοσμηματοπωλείο που βρισκόταν στο κέντρο της πόληςμε ασθενοφόρο.

Στις 5:30 το πρωί, ντυμένοι με στολές ιατρικού προσωπικού, διέρρηξαν την πόρτα του καταστήματος και μέσα σε λίγα λεπτά αφαίρεσαν τα κοσμήματα.


Αν και ο συναγερμός του κοσμηματοπωλείου ηχούσε επί μισή ώρα κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν κατάλαβε τίποτα μιας και σχεδόν σε καθημερινή βάση ακούν τις βραδινές ώρες συναγερμούς από διάφορα καταστήματα.


Ο δράστες πάντως που ήταν επαγγελματίες, κατάφεραν να περάσουν με το ασθενοφόρο στον πυρήνα της παλιάς πόλης από μπάρα από την οποία περνούν μόνο οι κάτοικοι και τα οχήματα επείγουσας ανάγκης.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Απέτυχε η Αγροτική Τράπεζα στο τεστ αντοχής

Κόπηκε η Αγροτική Τράπεζα στο τεστ αντοχής των 91 ευρωπαϊκών τραπεζών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση της επιτροπής Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας, μαζί με άλλες 6 τράπεζες από την Ισπανία αλλά και τη Γερμανία.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες, δύο περνούν οριακά ενώ οι υπόλοιπες σημειώνουν καλές επιδόσεις.

Οι ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν είναι η Εθνική, η Alpha, η Eurobank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αγροτική και οι Marfin και Κύπρου.

Στη Γαλλία ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα όπου και οι τέσσερις τράπεζες πέτυχαν στο τεστ.

Όπως μεταδίδει το BBC, μαζί με την Αγροτική, απέτυχαν άλλες έξι τράπεζες, πέντε από αυτές είναι Ισπανικές και μια γερμανική.

Συνολικώς, 91 επιλεγμένες από τον "Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τραπεζικής Εποπτείας" μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες υποβλήθηκαν στο συγκεκριμένο τεστ, για να διαπιστωθούν προκαταβολικά οι συνθήκες λειτουργίας τους, εάν προκύψει μία μεγάλη δημοσιονομική κρίση.

Εξετάστηκαν, δηλαδή, τα ίδια κεφάλαιά τους, οι επισφάλειες τους (τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους), η κεφαλαιακή τους επάρκεια εν γένει και η έκθεσή τους σε "τοξικά" παράγωγα προϊόντα, όπως τα κρατικά ομόλογα από χώρες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Παπακωνσταντίνου: “Θετικά τα αποτελέσματα του τεστ”

"Θετικά" χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες και επισημαίνει σε δήλωσή του ότι "το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να ανταπεξέρχεται ακόμα και σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις σημερινές".

Παράλληλα, καλεί εκ νέου τις τράπεζες "να προχωρήσουν σε ενέργειες και στρατηγικές κινήσεις που ενδυναμώνουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και τις ενισχύουν σε ένα πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

Ειδικά, πάντως, για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία "κόπηκε" στα συγκεκριμένα τεστ, σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι το Δημόσιο "ως βασικός μέτοχος της τράπεζας, προτίθεται να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια συμμετέχοντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

Από την πλευρά της η ΑΤΕ, πρέπει να προτείνει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των αδυναμιών που εμφανίστηκαν στα τεστ μέσα σε δύο μήνες και να το υλοποιήσει, σε συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Σύλληψη 28χρονου για απόπειρα πώλησης βρέφους..

Έναν 28χρονο Βούλγαρο συνέλαβαν οι αρχές στο Σλίβεν, επειδή κρατούσε όμηρο μία ανήλικη έγκυο, με σκοπό να πουλήσει το μωρό της στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της βουλγαρικής πόλης, Τσαβτάρ Μποζούρσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νεαρός κρατούσε, κλεισμένη στο σπίτι της αδερφής του, μία 16χρονη κοπέλα, με σκοπό να πουλήσει το βρέφος που θα φέρει στη ζωή, στην Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι ο νεαρός είχε συνεννοηθεί με Έλληνα από την Πάτρα, να τού πουλήσει το παιδί της νεαρής Ρομά, που διανύει τον τρίτο μήνα της κύησης, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα των βουλγαρικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μποζούρσκι, ο δράστης δεν έχει ποινικό μητρώο, ενώ είχε «συνεννοηθεί» με άλλες δύο κοπέλες της κοινότητας των Ρομά στην περιοχή να τις «βοηθήσει» να πουλήσουν τα νεογέννητα τους στην Ελλάδα.

Το αντίτιμο της «αγοραπωλησίας» ήταν έξι χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του Σλίβεν, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως για την υπόθεση ανακρίνονται, επίσης, τρεις κοπέλες από την κοινότητα των Ρομά.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...07/2010_348051
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ.....

Ένα θέμα βγαλμένο από τα παλιά ξαναέρχεται στην επιφάνεια ένεκα τις οικονομικής κρίσης που ταλαντεύει την Ελλάδα.

Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ποσότητα Ουρανίου που βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Νεράιδα Παραμυθιάς σύμφωνα με μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από 12 χρόνια. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150. Η τιμή του ουρανίου διαφέρει αναλόγως την πυκνότητα του και κυμαίνεται από 1.000 μέχρι και 27.000 δολάρια το γραμμάριο. Η σκέψη που όλοι έχουμε στο μυαλό μας είναι γιατί δεν το αξιοποιούμε. Όχι σαν δήμος Παραμυθιάς αλλά σαν Ελλάδα, αφού η συνολική ποσότητα που υπολογίζεται να υπάρχει στην Ελλάδα, ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια τόνους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως έστω και μερική εκμετάλλευση, όχι απλά θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας αλλά θα μας καθιστούσε σε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη.

Εδώ έρχονται οι θεωρίες συνομωσίας που θέλουν δάκτυλο της Αμερικής πίσω από τις Αλβανικές διεκδικήσεις στην Ήπειρο, που τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει από τις προθέσεις της Αλβανίας να λειτουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο στην Βόρεια Ήπειρο την επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα ξαναέρθει στην Βουλή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ: http://www.paramythia-online.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.seliani.gr/

Γιώργο βυθίσατε το "Χόρα" είπαμε, όχι τη χώρα...

Καλά ε, ή είμαστε λαός για τα μπάζα ή έχουμε πολιτικούς για τα μπάζα
Αν σε άλλες εποχές συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο Αιγαίο, θα είχε γίνει ήδη πόλεμος, ενώ σήμερα...


Σήμερα τι γίνεται;
Ποιος από τους παλιότερους δεν θυμάται τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, παρότρυνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βυθίσει το ερευνητικό σκάφος που ήθελαν να βγάλουν τότε οι τούρκοι για έρευνες στο Αιγαίο.
Ποιος αλήθεια δεν θυμάται ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό και πάλι τον Ανδρέα Παπανδρέου, Ελλάδα και Τουρκία έφθασαν στο χείλος του πολέμου, όταν οι τούρκοι ήθελαν να βγάλουν και πάλι το ερευνητικό σκάφος "Σισμίκ" για να κάνει έρευνες στο Αιγαίο.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τις ηρωϊκές εκείνες στιγμές όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κλείστηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και είχε διατάξει τη βύθιση του τουρκικού πλοίου με μόνη την έξοδό του από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όλα τότε κρεμάστηκαν από μία κλωστή. Οι τούρκοι τελικά έκαναν πίσω και η Ελλάδα κέρδισε, εκτός από την υπερηφάνεια της και πάνω από δύο δεκαετίες ησυχίας από την τουρκική πλευρά.
Μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας, οι τούρκοι αποθρασύνθηκαν και πάλι.
Αρχικά δοκίμασαν την αποφασιστικότητα και τη... γενναιότητα της κυβέρνησης Σημίτη με τα Ίμια, κατορθώνοντας να κερδίσουν τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, με συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου δοκίμασαν τις πολιτικές ικανότητες και αντοχές τόσο των κυβερνήσεων Σημίτη, όσο και των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Τώρα όμως, επί κυβερνήσεως υιού Παπανδρέου, τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν πέρα από κάθε έλεγχο. Εκτός από τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, επιδίδονται σχεδόν καθημερινά σε καταπάτηση και των θαλάσσιων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί της υφαλοκρηπίδας μας στο Αιγαίο. Και επειδή ο λαός μας λέει "δώσε θάρρος στο χωριάτη και θα ανέβει στο κρεβάτι", πολύ φοβόμαστε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, τα πράγματα θα εκτραχυνθούν και τότε ο πόλεμος ή οι εθνικές παραχωρήσεις θα είναι γεγονότα αναπόφευκτα.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η πολιτική ελίτ του τόπου στρουθοκαμηλίζει, παριστάνοντας ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο που έρχεται.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η άρχουσα τάξη της χώρας με τα ΜΜΕ που διαθέτει, κρατάει το λαό στο σκοτάδι και δεν τον ενημερώνει, αλλά η όλη προσπάθεια τόσο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας όσο και της άρχουσας τάξης είναι να γονατίσουν το λαό για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να διασωθούν οι ίδιοι και πάνω απ' όλα να διασωθεί το πολιτικό σύστημα που τους εκτρέφει.
Εμείς πάντως διαβλέπουμε ότι η Τουρκία, διαπιστώνοντας την ανεκτικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, θα κλιμακώσει τη δράση της τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη και τότε θα είναι αργά και οι ευθύνες τεράστιες.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kostasxan.blogspot.com

Τελευταία ημέρα της απογραφής δημοσίων υπαλλήλων

Περίπου 675.000 υπάλληλοι στο δημόσιο στα ΝΠΔΔ, στους Δήμους και τις νομαρχίες, είχαν απογραφεί μέχρι χτες Πέμπτη, ενώ σήμερα Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα της απογραφής και ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 750.000. Ορατό είναι το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης, που αποτέλεσε και αίτημα της ΑΔΕΔΥ.

Η απογραφή γίνεται μέσω του διαδικτύου και κάθε απογραφόμενος λαμβάνει ειδικό κωδικό σαν απόδειξη καταγραφής και κωδικό πρόσβασης στην προσωπική τους ηλεκτρονική σελίδα, όπου θα έχουν δυνατότητα να δουν τα στοιχεία τους.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και μέσω των στοιχείων αυτών θα γίνονται οι πληρωμές από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Επίσης με βάση τα στοιχεία της απογραφής και ανάλογα με τα κενά που προκύπτουν σε διάφορες υπηρεσίες θα υπάρξει διαδικασία αρχικά εθελοντικών μετατάξεων και ακολούθως υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η απογραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΗΓΗ: http://hellenicspace.wordpress.com/

Τσιγάρα χύμα για 20 λεπτά!!!!

Επιστροφή στα παλιά που οι γηραιότεροι θυμούνται από τη δεκαετία του '50,.στην Κρήτη και τη Μεσσηνία. Τα περίπτερα πωλούν πλέον τσιγάρα χύμα προς 0,20 ευρώ το ένα, αυξάνοντας τη ζήτηση, καθώς η τιμή ολόκληρου του πακέτου κρίθηκε ακριβή και οι πωλήσεις έπεφταν.

Συνήθειες του '50ι αναβιώνουν στη Μεσσηνία και του Ηράκλειο Κρήτης, καθώς τα περίπτερα πωλούν πλέον χύμα τσιγάρα και όχι ολόκληρο πακέτο, στα πλαίσια των οικονομικών δυσχερειών που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μάλιστα, το ένα τσιγάρο στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει μόλις 0,20 λεπτά, κάτι που θα μειώσει δραστικά και τα φαινόμενα της γνωστής "τράκας".

Οι περιπτερούχοι του νομού Μεσσηνίας αποφάσισαν να περάσουν σε αυτή τη τακτική τον τελευταίο ένα μήνα, θεωρώντας ότι η μείωση του ποσοστού κέρδους τους, από 8% σε 3,5% ανά πακέτο, αποδεικνύεται μοιραία για τον κλάδο τους. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

"Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία έχει αγγίξει υψηλούς δείκτες, προτού προχωρήσουμε στη χύμα πώληση τσιγάρων, έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο", δηλώνει η πρόεδρος των Περιπτερούχων Μεσσηνίας Ειρήνη Γρηγοροπούλου, ενώ ο Χρήστος Καράγιωργας , ιδιοκτήτης περιπτέρου στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμπληρώνει ότι "η χύμα πώληση είναι ενδεικτική της οικονομικής κρίσης και το φαινόμενο μου θυμίζει παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε να του αγοράσω δύο τσιγάρα από το καπνοπωλείο".

Αφετηρία για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στάθηκαν για τους περιπτερούχους της Μεσσηνίας τα προβλήματα που εμφανίζονταν στις σχέσεις τους με τις αντιπροσωπείες των καπνοβιομηχανιών. "Οι εταιρείες μάς αναγκάζουν να πάρουμε έναν μίνιμουμ αριθμό πακέτων από κάθε καινούργια μάρκα που βγαίνει στην αγορά. Τις περισσότερες φορές αυτά τα πακέτα μένουν απούλητα, και όταν πάμε να τα επιστρέψουμε,οι αντιπροσωπείες δεν τα δέχονται πίσω, αφού επικαλούνται ότι έχει περάσει η ημερομηνία επιστροφής", ενημερώνουν οι περιπτερούχοι.

"Για εμάς η χύμα πώληση είναι ένα μέσον επιβίωσης. Τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, πολλά περίπτερα σε απομονωμένες περιοχές έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Η μείωση του ποσοστού κέρδους είναι καταστροφική, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα υπάρξει και άλλη από τον Σεπτέμβριο. Το τσιγάρο αποτελεί το 60% του τζίρου για τα περίπτερα. Αν το κράτος θέλει να ασχοληθεί με την αγορά του καπνού σοβαρά, ας σταματήσει το λαθρεμπόριο που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα", επισημαίνει άλλος περιπτερούχος.

O Νομός Ηρακλείου ακολούθησε το παράδειγμα της Μεσσηνίας. Εδώ και 15 ημέρες όσοι επισκέπτονται τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μπορούν να προμηθεύονται χύμα τσιγάρα από ελληνικές μάρκες. "Όταν πληροφορηθήκαμε το παράδειγμα της Μεσσηνίας, αποφασίσαμε να το ακολουθήσουμε. Ετσι πουλάμε χύμα ελληνικά τσιγάρα, όπως τα Καρέλια ή τα GR, προς 20 λεπτά το ένα» λέει η Ελένη Χαιρέτη, πρόεδρος των Περιπτερούχων και Καπνοπωλών του Νομού Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Νέα αιτήματα για αυτονόμηση μπορεί να φέρει η απόφαση της Χάγης για το Κόσοβο

Η στιγμή που περίμεναν οι Κοσοβάροι έφτασε καθώς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, αν και μονομερής, δεν παραβίασε τη διεθνή νομοθεσία.




"Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της 17ης Φεβρουαρίου του 2008 δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Χισάσι Οουάντα, πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η Σερβία, πάντως, δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο θεωρεί επαρχία της. Το Βελιγράδι προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να αποφανθεί. Ωστόσο, συνολικά 69 χώρες, εκ των οποίων οι ΗΠΑ και 22 από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Κόσοβο.

Η απόφαση της Χάγης είναι πιθανό να οδηγήσει περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όπως και να φέρει την Πρίστινα εγγύτερα σε μια ένταξη στον ΟΗΕ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ίσως να έχει συνέπειες για τα αυτονομιστικά κινήματα σε όλον τον κόσμο, όπως επίσης για τις στάσιμες διαπραγματεύσεις του Βελιγραδίου με την ΕΕ.

Η αντίδραση του Κοσόβου
Ικανοποίηση και... σαμπάνιες στην Πρίστινα για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. "Η απόφαση αίρει τελικά όλες τις αμφιβολίες που θα μπορούσαν να έχουν οι χώρες που δεν αναγνωρίζουν ακόμα τη Δημοκρατία του Κοσόβου", τόνισε ο κοσοβάρος πρόεδρος, Φατμίρ Σεϊντίου χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα "ευλογημένη για τη Δημοκρατία του Κοσόβου και όλων των πολιτών της".

Κάλεσε όλες τις χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο. Και κυρίως, κάλεσε τη Σερβία να το κάνει. "Καλούμε τη Δημοκρατία της Σερβίας και στην περίπτωση αυτή τον πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς και την κυβέρνησή του να εγκαταλείψουν την προσέγγιση που είχαν μέχρι τώρα. Ο κοινός δρόμος για τις δύο χώρες (Σερβία και Κόσοβο), καθώς και για άλλες χώρες της περιοχής, οδηγεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ", είπε ακόμη ο κοσοβάρος πρόεδρος.

Η αντίδραση της Σερβίας
Εκ διαμέτρου αντίθετο το σκηνικό στο Βελιγράδι, όπου επικράτησαν προβληματισμός και δυσαρέσκεια. Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς σε τηλεοπτικό διάγγελμα χαρακτήρισε «πολύ βαριά για τη Σερβία» την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν θα αλλάξει την πολιτική της και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου».

"Εμείς ποτέ δεν θα αναγνωρίσoυμε τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς και απηύθυνε ένα μήνυμα στους πολίτες της χώρας του: "Είναι ζωτικής σημασίας το ότι οι πολίτες μας δεν απαντούν σε ενδεχόμενες προκλήσεις. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ηρεμία μας, να είμαστε επίμονοι, αποφασιστικοί και ενωμένοι για τη συνέχιση αυτού του αγώνα".

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου Κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς χαρακτήρισε «βαριά ήττα της Σερβίας» την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σέρβων όπου εκφράστηκε η αποφασιστικότητα να μην γίνει αποδεκτή η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια.

Διεθνείς αντιδράσεις
Ήδη, πριν ανακοινωθεί καλά καλά η απόφαση της Χάγης, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς για να επιβεβαιώσει την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον σε ένα δημοκρατικό, πολυεθνικό Κόσοβο.

Κατά τη συνομιλία που είχαν οι δυο άνδρες, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επεσήμανε τη σταθερή προσήλωση των ΗΠΑ στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου και κάλεσε την κυβέρνηση της Σερβίας να εργαστεί εποικοδομητικά για την επίλυση των πρακτικών ζητημάτων με το Κόσοβο.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο. "Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα κράτη να υπερβούν το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου, και να δεσμευτούν με εποικοδομητικό τρόπο για την υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, και καλούμε όλα τα κράτη που δεν το έχουν ακόμη πράξει, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο", αναφέρει η αμερικανίδα ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή της.

“Ιστορική” χαρακτήρισε την απόφαση της Χάγης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τονίζοντας ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι βοηθάει στην δημιουργία νέας προοπτικής στις σχέσεις Αλβανών και Σέρβων. Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο σημαντικοί λαοί της περιοχής μοιράζονται κοινά ευρωπαϊκά ιδανικά, παρά τις διαφορές του παρελθόντος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν έκριβε ότι η απόφαση δε θα επηρεάσει τις δραστηριότητες της αποστολής στο Κόσοβο. Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ότι η KFOR θα συνεχίσει κανονικά το έργο της με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στο Κόσοβο, προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην περιοχή.

Στη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν αλλάζει σε τίποτα τη θέση της Ρωσίας, που είναι εχθρική προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. "Είναι σημαντικό ότι το Δικαστήριο έχει δώσει τη γνώμη του μόνο σχετικά με τη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας κυρίως ότι δεν εξέτασε στο σύνολο του το ζήτημα του δικαιώματος του Κοσόβου για μονομερή χωρισμό από τη Σερβία", αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε κάλεσε το Βελιγράδι και την Πρίστινα να κινηθούν προς "το ευρωπαϊκό τους μέλλον", μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου. "Ζητώ από τους πολιτικούς ηγέτες στο Βελιγράδι και την Πρίστινα να κοιτάξουν προς το ευρωπαϊκό τους μέλλον και να αντιμετωπίσουν εποικοδομητικά και ρεαλιστικά τις υποθέσεις της καθημερινής τους συγκατοίκησης προς το συμφέρον του πληθυσμού των χωρών τους. Τώρα απαιτούνται η πολιτική και ο διάλογος", είπε ο Βεστερβέλε και πρόσθεσε ότι "το μέλλον της Σερβίας και του Κοσόβου βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ".

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

Τραγωδία στο Βόλο: 67χρονος κρεμάστηκε από πεζογέφυρα...

Μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα ενός 67χρονου που επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του βρέθηκε ένας διερχόμενος σήμερα το πρωί στο Βόλο.

Ο αυτόχειρας είχε απαγχονιστεί χρησιμοποιώντας ως βρόγχο έναν ελαστικό ιμάντα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνουν γνωστά μέχρι τώρα ο 67χρονος, που βρέθηκε στην πεζογέφυρα στη συμβολή των οδών Φιλιππίδη και Κωνσταντά, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχε προσπαθήσει να πουλήσει την άδεια φορτηγού που κατείχε δίχως όμως να τα καταφέρει, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ έχει...
αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή.

Έκλεψαν αλεξίσφαιρα από αστυνομικό τμήμα

Όλα τα είχαμε δει αλλά το να μπαίνουν κλέφτες μέσα σε αστυνομικό τμήμα όχι επειδή έχουν συλληφθεί αλλά για να... κλέψουν, δεν είναι κάτι σύνηθες!

Στην χώρα που λέγεται Ελλάδα συμβαίνμει όμως και αυτό. και μάλιστα δεν έκλεψαν ότι κι ότι, αλλά δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα. Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στον αστυνομικό σταθμό Μονεμβασιάς, από τον οποίο αφαιρέθηκαν τα δύο γιλέκα. Σύμφωνα την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, την ώρα της διάρρηξης ο αστυνομικός σταθμός ήταν κλειστός. Ο αστυνομικός που είχε τη νυχτερινή βάρδια εκτελούσε την ώρα της διάρρηξης στο αστυνομικό τμήμα υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονταν στην ευθύνη του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

14 XΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ…..

Η Αλίκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1933 και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος. Ο κόσμος την λάτρεψε και την λάτρευει ακόμα, γιατί αν και ηθοποιός δεν υποκρίθηκε ποτέ κάποια που δεν ήταν. Πάντα όπου και αν πήγαινε έκανε τους ανθρώπους που ήταν γύρω της να χαμογελάνε, τους γέμιζε ενέργεια.!



Το υποκριτικό ταλέντο της Αλίκης φαίνεται από την παιδική της ηλικία ακόμα. Το 1952 δίνει εξετάσεις στην δραματική σχολή από την οποία αποφοίτησε με βαθμό "Λίαν Καλώς". Πριν ακόμα τελειώσει από την δραματική σχολή είχε ήδη εμφανιστεί στο θέατρο και στα μέσα της δεκαετίας του '50 κάνει τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο. Η Αλίκη δίκαια ονομάζετε Εθνική Σταρ της Ελλάδας, αφού το 1960 της απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο ερμηνείας Α' Γυναικείου ρόλου στο Α' Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Μανταλένα, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 1975, έφερε στην Ελλάδα τα μιούζικαλ, με το έργο του Νιλ Σάιμον "Καμπίρια". Ανέβασε επίσης με μεγάλη επιτυχία και άλλα έργα του είδους όπως το "Καμπαρέ", τη "Τζούλια" και την "Εβίτα" με τελευταίο το μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας". Τα έργα που πρωταγωνίστησε η Αλίκη έχουν διαχρονική αξία αφού παίζονται μέχρι και σήμερα. "Το ποντικάκι", "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας", "Το κορίτσι με τα παραμύθια", "Μαρία Πενταγιώτισσα", είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, ελάχιστο, από αυτά τα έργα που όσες φορές και να τα δείς δεν τα βαριέσαι ποτέ! Τι και αν πέρασαν τόσα χρόνια που είσαι μακριά μας, έχεις φωλιάσει στις καρδιές μας και δεν θα φύγεις ποτε…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΤΟ 1996 ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ:




ΠΗΓΗ: http://planet-gaga.blogspot.com

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ:....Ο Πάγκαλος βoύλιαξε επισήμως την Ελληνική υφαλοκρηπίδα συμφώνησε κι ο Βενιζέλος !!!

Με κυνική ομολογία αποκάλυψαν την Εθνική Προδοσία !

Η Ελλάδα εγκαταλείπει επισήμως τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας !

Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη της Ελληνική υφαλοκρηπίδα με δηλώσεις του στον ρ/σ «Real fm» ο αντιπρόεδρος...


...της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατυπώνοντας καινοφανείς θεωρίες περί "υφαλοκρηπίδας βάθους 200 μέτρων".

Ο Πάγκαλος μετά την εθνική προδοσία των Ιμίων....

Βάφτισε την Ελληνική υφαλοκρηπίδα ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ !!!

Οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν κυνική ομολογία της ξεκάθαρης παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, βάσει των όσων είπε για το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξή του της 14ης Ιουλίου: «…στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική οι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι κορυφαία πράξη, κορυφαία πράξη κατά το Διεθνές Δίκαιο» είπε τότε ο υπουργός.

Άρα έχουμε πράξεις πλέον και όχι απλά λόγια από την κυβέρνηση και από τον αντιπρόεδρό της και υπεύθυνο σε θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Με την δήλωσή του, η οποία κατά τον Ε.Βενιζέλο συνιστά "κορυφαία πράξη" ο Θ. Πάγκαλος νομιμοποίησε πλήρως τις Τουρκικές έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού δήλωσε καθαρά ότι δεν υπάρχει τέτοια υφαλοκρηπίδα!

Ιδού οι σχετικές δηλώσεις του: «Τα "Πίρι Ρέις" και "Τσεσμέ" κάνουν έρευνες σε διεθνή ύδατα, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες, όχι μόνο οι παράκτιες χώρες. Οχι μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. Μπορεί να έρθει πλοίο Ρώσικο, Αμερικάνικο, ή από το Κονγκό. Στα διεθνή ύδατα, όποιος θέλει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στο Αιγαίο υπάρχει το πρόβλημα (...) Στα διεθνή ύδατα, δεν είναι ούτε δικά μας...», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε ο σταθμός.

Προσέξτε και πως δικαιολόγησε την εθνική προδοσία:

«Το πρόβλημα είναι αν θα κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα είναι το μικρότερο βάθος, ο βυθός της θαλάσσης σε βάθος μικρότερο από τα 200 μέτρα που είναι προέκταση των ακτών.

Εκεί που σταματάνε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει βυθός πιο ρηχός από τα 200 μέτρα κι αυτό συγκροτεί υφαλοκρηπίδα.

Αυτή την υφαλοκρηπίδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιμένει ότι πρέπει να τη διευθετήσουμε ακριβώς για να μη δημιουργούνται συγχύσεις - παρεξηγήσεις και ζητήματα και ο καθένας να μπορεί ελεύθερα πλέον να κάνει τις έρευνές του, ή τις εκμεταλλεύσεις του».

Δηλαδή ούτε τα χωρικά ύδατα καλύπτει η Ελληνική υφαλοκρηπίδα των 200 μέτρων βάθους, αφού σε κανένα νησί, ούτε από την στεριά, σε απόσταση 6 ν.μ. που είναι τα χωρικά μας ύδατα, το βάθος περιορίζεται στα 200 μέτρα.

Άρα για πρώτη φορά στο παγκόσμιο δίκαιο, ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης δέχεται ότι το κράτος έχει μικρότερη υφαλοκρηπίδα από τα χωρικά του ύδατα!

Το γεγονός ότι στο υπουργείο Εξωτερικών (φανταστείτε, ακόμα και εκεί…) «τραβάνε τα μαλλιά τους» μετά την δήλωση Πάγκαλου, δε νομίζουμε ότι αποτελεί ελαφρυντικό για την κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, άρα η κυβέρνηση δέχεται την θέση Πάγκαλου, η οποία μας γυρίζει στο 1958 και ακυρώνει την ισχύουσα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Η σύμβαση του 1958, βέβαια, αντικαταστάθηκε από την ισχύουσα του 1982, επειδή ακριβώς τότε δεν υπήρχε τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη βυθού.

Επί της ουσίας, η Ελλάδα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας, ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και εντός των χωρικών της υδάτων, αν θεωρήσουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αφού τα βάθη είναι πολύ μεγαλύτερα σε απόσταση έξι μιλίων από τις ακτές από τα 200 μέτρα της υφαλοκρηπίδας του Θ.Πάγκαλου.

Εκτός και αν αναφερόταν σε υφαλοκρηπίδα για ψαροντούφεκο ή για συρτή, οπότε μπορεί και να έχει δίκαιο. Διότι θαλάσσιες περιοχές βάθους άνω των 200 μέτρων (εκεί που κατά τον Θ.Πάγκαλο τελειώνει η Ελληνική υφαλοκρηπίδα) είναι όλες οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σε απόσταση πάνω από τα τρία μίλια.

Άρα η υφαλοκρηπίδα η Ελληνική δεν υπάρχει πέραν των τριών μιλίων!
Για την Ανατολική Μεσόγειο δεν το συζητάμε καν, βέβαια.


Τη θέση που διατύπωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση, δεν την έχουν υποστηρίξει ούτε οι Τούρκοι, οι οποίοι ισχυρίζονται είτε ότι κάνουν έρευνες στη δική τους υφαλοκρηπίδα - στη βάση της θέσης ότι τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα ισχύει η μέση γραμμή στο Αιγαίο (25ος Μεσημβρινός) -, είτε λένε πως απλά κάνουν χαρτογράφηση του βυθού των διεθνών υδάτων, για την οποία δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι η «διεθνής υφαλοκρηπίδα» δεν υφίσταται καν ως έννοια, αφού σε κάθε περίπτωση η όποια αντιδικία κρατών για την υφαλοκρηπίδα εντοπίζεται στα διεθνή ύδατα, τα οποία στο σύνολό τους έχουν μοιραστεί από τα κράτη (ακόμα και ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός!).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η Μεσόγειος έχει χωριστεί σε περιοχές, όπου η υφαλοκρηπίδα - και κατ' επέκταση η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) -, ανήκει στις απέναντι χώρες, με βάση τη μέση απόσταση των ακτών τους.

Να θυμίσουμε ότι η Κύπρος έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με την Αίγυπτο και είναι ανοιχτό το θέμα της αντίστοιχης διευθέτησης μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου και Λιβύης, ενώ με την Ιταλία έχει οριοθετηθεί στο Ιόνιο με βάση τη μέση απόσταση. Προφανώς, αν ίσχυε η θέση Πάγκαλου, όλες αυτές οι διευθετήσεις θα ήταν εκτός του Διεθνούς Δικαίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης αντιστρέφει πλήρως όχι μόνο τις πάγιες Ελληνικές θέσεις, όπως τουλάχιστον διατυπώνονται δημόσια, αλλά και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται παρουσίαση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας, αναφέρεται:

«Η Τουρκία αποβλέπει στην απόκτηση δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας δυτικά των Ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και κατά συνέπεια στον εγκλωβισμό αυτών σε μία ζώνη Τουρκικής δικαιοδοσίας.

Το γεγονός ότι η τουρκική άποψη δεν βασίζεται σε κανένα κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, αποκαλύπτει την επιδίωξη της Τουρκίας να αναγάγει μια διαφορά νομικής φύσεως σε πολιτική».

Από σήμερα, όμως ισχύουν άλλα και απορούμε γιατί δεν έχουν περιλάβει τις θέσεις του Θ.Πάγκαλου στην ιστοσελίδα.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει:

«Το ζήτημα έγκειται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε δύο συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή αφενός στη θαλάσσια προέκταση της συνοριακής γραμμής στη Θράκη και αφετέρου στα πλησίον της τουρκικής ακτής ευρισκόμενα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στη Δωδεκάνησο.

Δεν αφορά σαφώς σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου όπως όψιμα ισχυρίζεται η Τουρκία, η οποία άλλωστε είχε παραχωρήσει άδειες διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών μόνο για τα δύο προαναφερόμενα σημεία».

Όπως καταλαβαίνετε η κάθε μπαρούφα όταν ξεστομίζεται δια στόματος επίσημου εκπροσώπου και μάλιστα αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης , αυτομάτως παίρνει άλλες διαστάσεις και εκπροσωπεί πλέον τις επίσημες θέσεις της Ελλάδος.

Κατα συνέπεια η χώρα ξεστόμισε με τον πιο επίσημο τρόπο το.... ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ..................................


Συνελλήφθη αστυνομικός!!!!!!

Στον ανακριτή για απολογία παραπέμφθηκε υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε στο συνοριακό φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής, μετά τη σύλληψή του για κατάχρηση εξουσίας, καθώς επέτρεψε σε Αλβανούς υπήκοους να περάσουν στη χώρα με πλαστά έγγραφα!

Την εκδοχή να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος που προμηθεύει πλαστά έγγραφα εισόδου σε υπήκοους Αλβανίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, εξετάζει η ΕΛΑΣ στην περίπτωση ενός υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στο τμήμα Κρυσταλλοπηγής και τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τη σύλληψή του από συναδέλφους του των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διετάχθη ΕΔΕ.

Κι αυτό γιατί, σε μπλόκο στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κρυσταλλοπηγής - Καστοριάς εντοπίστηκε λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες από την Αλβανία στην Ελλάδα, από τους οποίους 16 είχαν πλαστές σφραγίδες εισόδου στα διαβατήριά τους και συνελλήφθησαν. Μάλιστα, στον έναν από τους επιβάτες είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.

Το λεωφορείο, είχε περάσει μερικές ώρες πριν από το συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, την ώρα που ο υπαρχιφύλακας εκτελούσε υπηρεσία ως ελεγκτής και έκανε τον έλεγχο στα διαβατήρια των επιβατών του λεωφορείου από την Αλβανία.

Κάποιοι από τους Αλβανούς υπήκοους δήλωσαν στην αστυνομία, ότι οι πλαστές σφραγίδες μπήκαν στα διαβατήριά τους στη χώρα τους, ενώ δύο από αυτούς κατείχαν κλεμμένες βεβαιώσεις.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Αχαΐα: Κρεμάστηκε από μια ελιά -Τραγικό τέλος για μια ηλικιωμένη

Με τραγικό τρόπο έδωσε τελος στη ζωή της μια 75χρονη γυναίκα στην περιοχή Λυκούρια κοντά στα ΚαλάβρυταΗ άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, κρεμασμένη σε μια ελιά κοντά στο σπίτι της.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.



www.thebest.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://eglimatikotita.blogspot.com

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Ρωσίας, Γ. Παπανδρέου και Βλ. Πούτιν, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά την οποία συζήτησαν για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στα στάδια της κατασκευής των αγωγών να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.


Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια, στη Λάρνακα, όπως και σε Ισραήλ - παλαιστινιακά εδάφη και διαβίβασε στον Ρώσο πρωθυπουργό τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr/

Facebook : Βάλαμε τον κατάσκοπο στο σπίτι μας…

Και του παραδίδουμε οικειοθελώς τα μυστικά μας.
Όλο και περισσότερα διαζύγια στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο περιέχουν πλέον στα δικόγραφα στοιχεία από το facebook.

Στην αρχή ήταν μόνο φωτογραφίες εραστών και ερωμένων αλλά τώρα οι δικηγόροι έχουν μάθει να ψάχνουν και για πιο ενδιαφέροντα στοιχεία όπως για παράδειγμα τη μάνα που τις ώρες που υποτίθεται πως αφιέρωνε στα παιδιά της έπαιζε World of Warcraft ή το σύζυγο που αρνιόταν πως έχει επιθετική προσωπικότητα αλλά στο προφίλ του στο facebook απειλούσε να...λιανίσει όποιον τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη μπροστά του.

Πολλές φορές πρόκειται για δραματικές ιστορίες όπως ο πατέρας που πίεσε το γιο να καταργήσει τη μητέρα του από τη λίστα των online φίλων του.

Σε κάθε περίπτωση όμως το μήνυμα είναι σαφές: Η ζωή μετακομίζει online και μαζί της το ίδιο κάνουν οι διαπροσωπικές σχέσεις μας και τα ελαττώματά μας.

πηγη news24gr.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://assoss.blogspot.com

Ο Γιωργάκης δείχνει επιτέλους τι ξέρει να κάνει καλύτερα...

...να ΠΡΟΣΚΥΝΑ!!!

+ Μπομπάτη εικόνα του Dr Seeng που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ: http://www.ipanicmag.com/

...κι άλλοι αστυνομικοί εν δράση? Χρειάζονται?

...κάτι άκουσα για ακόμα 500 ειδικούς φρουρούς αλλά και νέους 1650 αστυνομικούς! Είδαμε τη νέα ομάδα "Δίας", αλλά και άλλες νέες ομάδες ταχείας επέμβασης, όπως γενικά και νέους εξοπλισμούς, νέες τακτικές που τις είδαμε και σε εφαρμογή σε...
διαδηλωτές στις τελευταίες διαδηλώσεις...

Το καλό που έχει ένας νέος, είναι πως εύκολα μπερδεύεται πού βρίσκεται η αλήθεια, εκπαιδεύεται, έχει αντοχές και εύκολα μπορεί να γίνει τιμωρός! Αυτός δεν είναι και ο λόγος που πηγαίνουμε μικροί στο Στρατό? Για να μπορούμε εύκολα να πωρωθούμε κατά του "εχθρού" που θέλει το κακό μας! Το ίδιο γίνεται και στην ΕΛΑΣ, ο νέος αστυνομικός θα θρέφει ελπίδες πως αυτό που θα κάνει θα είναι για το κοινό καλό, αρκεί να υπακούσει σε εντολές, θα πωρωθεί εύκολα γιατί θα του δίνουν πολύ καφέ και θα του λένε πως οι "έξω από τη κλούβα" τον θέλουν νεκρό και θα τον κάνουν να μας δει αλλιώς! Ο παλιός αστυνομικός ξέρει να μη χώνεται, ξέρει πως δεν κινδυνεύει, ξέρει να προφυλάγεται, ξέρει πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε γιατί τα έχει ξαναζήσει...

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι χαίρονται που βλέπουν αστυνομία σε κάθε δρόμο, νιώθουν πιο ασφαλής πια στην ίδια τους χώρα! Είναι έτσι όμως? Αν δούμε πόση δύναμη αστυνομίας έχουμε στην Ελλάδα ανά άτομο, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, περνάμε πολλές χώρες με μεγάλη διαφορά! Αν θεωρήσουμε πως η ΕΛΑΣ είναι για καταστολή και όχι για πρόληψη κάτι δεν πάει καλά! Η αλήθεια είναι πως όποιος σκέφτεται να κάνει κάνει κάτι τώρα πια το σκέφτεται διπλά γιατί δεν ξέρει από πού θα του σκάσουν... από την άλλη όμως αν ήθελαν να τελειώσει το κοινό έγκλημα, θα μπορούσαν να δώσουν κίνητρα για νέες επιχειρήσεις, νέες δουλειές και πολλές από τις γνωστές κλοπές θα είχαν σταματήσει, έτσι θα έπαιρναν και ΦΠΑ που τώρα δεν παίρνουν που να χτυπιούνται!

Από την άλλη όμως κάτι δεν μου πάει καλά! Ξέρουμε πως υπάρχει μία κοινωνική ανακατανομή τώρα με το ΔΝΤ και τα μέτρα που επιτρέπουν οι Βουλευτές μας! Ξέρουμε πως υπάρχει μία γενική κοινωνική αναταραχή και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι βγαίνουν από τα κλουβιά τους και βλέπουν πως κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα! Ολο και περισσότεροι σταμάτησαν να έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό μου σύστημα και τους αντιπροσώπους μας στη Βουλή...

Πιστεύω πως περιμένουν, (αν δεν της προκαλούν κι όλας με τις δηλώσεις τους) να γίνουν κοινωνικές ταραχές με νεκρούς! Κανένας δεν μπορεί να κάνει πράξη αυτά που ζητούν από το ΔΝΤ και δέχονται εύκολα οι Βουλευτές μας! Μας γυρνάνε πίσω στο '50 και ίσως ακόμα χειρότερα και μάλλον θέλουν να σπρώξουν το λαό να βγει στους δρόμους! Αν βγει όμως ο Ελληνικός Λαός έξω δύσκολα μαζεύεται γιατί μας έχουν δημιουργήσει πολλά απίστευτα μέτρα που αν το καλοσκεφτούμε θα ντραπούμε που νομίζουμε πως είμαστε ελεύθεροι και άνθρωποι...

Τί θα κερδίσουν με αυτό? Ξέρουν γνωρίζει ο λαός πια πως οι Βουλευτές μας είναι μαριονέτες κάποιων άλλων που κρύβονται από πίσω! Φυσικά όλοι πια ξεδιάντροπα βοηθούν να γίνουμε όλοι δούλοι και χωρίς μέλλον! Ξέρουν πως ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα! Βγαίνουν οικονομικοί αναλυτές και αναφέρουν πως με τα νέα μέτρα (που ακόμα έχουν να ανακοινώσουν κι άλλα) και λένε πως τα χρήματα που μας έχουν πάρει μέχρι να βγούμε σε σύνταξη στα 70, για να μας τα δώσουν πίσω θα πρέπει να ζήσουμε μέχρι τα 125! Μάλλον δύσκολο, γιατί έκοψαν τα φάρμακα, αύξησαν πάλι τη ΔΕΗ, έκοψαν το επίδομα πετρελαίου, άρα θα πεθάνουμε από το κρύο το χειμώνα και από τη ζέστη το καλοκαίρι και δεν θα μπορούμε ούτε φάρμακα να έχουμε...

Είδαν πως ο κόσμος συσπειρώνεται σε διαδηλώσεις, πράγματι είχαμε να δούμε τέτοιες διαδηλώσεις με τόσο κόσμο 20 χρόνια! Αυτό δεν είναι καλό για αυτούς που κινούν τα νήματα, γιατί βλέπουν πως μαζευόμαστε και γνωρίζουμε τη δύναμή μας! Ξέρουν πως την επόμενη φορά που θα βγούμε, μπορεί να μη περάσουν οι γνωστοί άγνωστοι, γιατί αν ξεσκεπαστεί κάποιος γνωστός-άγνωστος και έχει όπλο και υπηρεσιακή ταυτότητα δεν τους σώζει τίποτα! Βλέπουν πως πια μαθαίνει ο κόσμος πως δεν κάνουμε πορεία για να κάνουμε, πως την επόμενη θα είναι για να μείνουμε έξω και γύρω από τη Βουλή! Ειρηνικά αλλά εκεί μέχρι να βρεθεί κάποια λύση, να ξέρουμε πως κάτι κερδίσαμε, αν μπορεί να κερδίσουμε κάτι... Ακουσα πως εκτός από νέους αστυνομικούς, αγοράζονται πολλά φέρετρα (ψάχτε το λίγο στο youtube), αγοράζονται νέα όπλα και εξοπλισμοί!

Αρα, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να βγούμε στους δρόμους (με τους κατάλληλους εργατοπατέρες) και να βάψουν με το αίμα μας τη χώρα! Θα καταστείλουν κάθε προσπάθεια μας για αλλαγές και λίγες σταγόνες αυτοεκτίμησης, με τους δικούς τους εργατοπατέρες θα ξέρουν μέχρι πού θα μας αφήσουν να φτάσουμε, πού να σταματήσουμε και όταν (και καλά) αλλάξουμε τη Βουλή και τους Βουλευτές μας... (φυσικά με πολύ αίμα και ξύλο) και θα βάλουν τους νέους εργατοπατέρες που μας "απελευθέρωσαν" να κάνουν κουμάντο! Φυσικά πάλι θα έχουμε τις γνωστές μαριονέτες απλά με άλλα κεφάλια να βλέπουμε αλλά ίδιους να κινούν τα νήματα!

Πριν λοιπόν χαρούμε, θυμηθείτε πότε είδατε ελευθερία με τόση αστυνομία να γεμίζει τη χώρα μας και αν νιώθετε τόσο ελεύθεροι όσο πραγματικά νομίζετε! Τα ΜΜΕ φυσικά θα πουν πόσο καλή δουλειά κάνουν οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ (πράγματι άνθρωποι είναι και αυτοί με λίγο μισθό και που τους κόβουν και από αυτούς) και θα αφήσουμε έτσι να απλωθεί ακόμα περισσότερο η αστυνόμευση στη χώρα μας!

Ενημερωτικά στην Αγγλία όπως και στην ΗΠΑ, απαγορεύεται δια νόμου να βγάλει κάποιος φωτογραφία αστυνομικό ό,τι και αν κάνει ο αστυνομικός, ο φωτογράφος διώκεται νομικά! Θυμηθείτε τώρα την υπόθεση "ζαρντινιέρας", άλλες ιστορίες με βία στα τμήματα, πώς χτυπούν τους διαδηλωτές πια και νιώστε πάλι ελεύθεροι και ήρεμοι με τα νέα μέτρα και τη νέα σκληρότερη αστυνόμευση!

Πρότασή μου απλά είναι, να είμαστε ήρεμοι, να μη προκαλέσουμε αν βγούμε έξω σε κάποια πορεία! Να μην αφήσουμε κουκουλοφόρους ανάμεσά μας και φυσικά να μη δεχτούμε κανένα εργατοπατέρα να μας πει τί να κάνουμε! Απλά να είμαστε ήρεμοι, σωστοί και να μη προκαλέσουμε! Τότε ίσως κάτι να βγει καλό, ίσως κι όλας κάτι να κερδίσουμε! Μη παίξουμε το παιχνίδι τους! Η βία φέρνει βία και εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάγκη, έχουμε μόνο ανάγκη για να ζήσουμε, να ονειρευόμαστε και να ζήσουμε με ειρήνη και γαλήνη στη χώρα μας...


ΠΗΓΗ: http://ligesskepsis.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://dinatos.blogspot.com

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Περιμένουν την προκήρυξη......

Στο σκοτάδι βρίσκονται -για την ώρα- οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία, από τη «Σέχτα Επαναστατών», του 37χρονου δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, χθες το πρωΐ στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» κάποιες λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ αύριο θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος. Η γυναίκα δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση. Η μαρτυρία της, πάντως, εικάζεται ότι θα προσθέσει κάποια στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή, σύμφωνα με τα λίγα που είπε από την αρχή στους αστυνομικούς, φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών, αυτόν που χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και έπεισε το δημοσιογράφο να κατέβει κάτω με το πρόσχημα ότι έκλεβαν το αυτοκίνητό του.

Από τα έως στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στη δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο, με δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο παρακολουθούσε από απόσταση, προφανώς για λόγους ασφάλειας. Επιπλέον, ερευνάται μαρτυρία για άτομο με μοτοσικλέτα, που φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις τελευταίες δέκα μέρες.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση μαρτύρων, ή και οπτικού υλικού από κάμερες, κυρίως στην περιοχή, όπου βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής, ή στο σημείο, απ΄ όπου εκλάπη το περασμένο Σάββατο, στον Αλιμο, αλλά έως στιγμής, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, δεν έχει βρεθει κάτι ουσιαστικό.

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο

Με τον εθνικό ύμνο "όπως ο ίδιος θα ήθελε" - είπε ο τελετάρχης - το εκκλησίασμα αποχαιρέτισε το απόγευμα από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης τον 37χρονο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων ενώ το στερνό αντίο στον τραγικό ρεπόρτερ είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Η έγκυος σύζυγός του Αδαμαντία 32 ετών, ο δίχρονος γιός του Ευθύμιος, τα αδέλφια και οι συγγενείς του εκλιπόντος, άφωνοι από τον πόνο είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην υπάρξουν επικήδειοι λόγοι. Διότι όπως επισήμανε ο ιερέας, "κανένας λόγος δεν μπορεί να τους δώσει παρηγοριά. Οφείλουμε - συνέχισε - να αφήσουμε την Αδαμαντία να μιλήσει στο γιό της και το αναμενόμενο τέκνο της με αγάπη για τον επίγειο άγγελο που θέλησε την αλήθεια και την δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους. Αυτή του η επιθυμία τον οδήγησε να γίνει μάρτυρας και να παραμείνει έτσι στη μνήμη μας. Η μνήμη αυτή τώρα πρέπει να δώσει στους επόμενους που ακολουθούν το δρόμο που είχε επιλέξει, τη θέληση να κρατήσουν τη δική του ρομφαία για την αλήθεια τη δικαιοσύνη και την ανιδιοτέλεια".

Στην κατάμεστη εκκλησία όπου παντρεύτηκε και βάφτισε το παιδί του ο Σ. Γκιόλιας, εντυπωσιακή ήταν η υπεράριθμη παρουσία συναδέλφων του, απλών δημοσιογράφων, γεγονός το οποίο αποδόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη και τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Παύλο Γερακάρη "στο σοκ και στο αναπάντητο ερωτηματικό που αφήνει η ωμή βαρβαρότητα και η τυφλή βία σε βάρος ενός απλού καθημερινού αντισυστημικού ρεπόρτερ".

Επίσης παρέστησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον νομαρχιακό σύμβουλο Ιάκωβο Προμπονά, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην ΓΓ Αθλητισμού και αθλητής του στίβου Κώστας Κουκοδήμος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μέλη προεδρείων οργανώσεων του Τύπου και του Αθλητισμού, ο δικηγόρος του κ. Μαρακάκης και ο Β. Καπερνάρος.

Ακόμη πολύς κόσμος ήταν από τον αθλητικό χώρο όπως ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο πρώην πρόεδρος Στράτος Μολυβάς, οι πρώην αθλητές Λάμπρος Παπακώστας, Βούλα Πατουλίδου, Κυριάκος Ιωάννου, Φανή Χαλκιά και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος κλπ.

ΠΗΓΗ: http://www.xronos.gr

Δολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή δεν έπαιζε καλά στα χαρτιά!

Ένας άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο δολοφόνησε την γυναίκα του επειδή δεν ήταν καλή στα χαρτιά! Ο 52χρονος Stephen Green , σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού , πάντα θα έβριζε την άτυχη Carole όταν δεν έπαιζε καλά στα χαρτιά ενώ την είχε απειλήσει κιόλας πως αν συνεχιστεί αυτό θα την πετάξει από το μπαλκόνι του παραθαλάσσιου σπιτιού τους.

Όλη αυτή η αυξημένη επιθετικότητα είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να βρεθεί τρεις μέρες αργότερα μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σαλόνι του διαμερίσματος τους η 57χρονη , η οποία υπολογίζεται πως έφερε πάνω από 100 μαχαιριές. Ο 52χρονος βέβαια υποστηρίζει πως η γυναίκα του προσπάθησε να του επιτεθεί αλλά σκόνταψε και έπεσε πάνω στο μαχαίρι που η ίδια κρατούσε και πως στην συνέχεια αφού ήταν ήδη νεκρή άρχισε και ο ίδιος να την μαχαιρώνει .

Μια φίλη του ζευγαριού μιλώντας στο δικαστήριο δήλωσε : «Ο Stephen είχε αρχίσει να κριτικάρει σε μεγάλο βαθμό την Carole. Την αποκαλούσε ηλίθια και ανήμπορη να αντιληφθεί την κατάσταση». Ακόμα αναφέρθηκε στην αγάπη του 52χρονου για το αλκοόλ και πως πέρυσι είχε προσπαθήσει να την πνίξει ενώ ταυτόχρονα την δάγκωνε και χτυπούσε το κεφάλι της.

Τότε ο 52χρονος ομολόγησε την επίθεση και τέθηκε υπό επιτήρηση για 12 μήνες.

Η άτυχη γυναίκα άδραξε τότε την ευκαιρία να ζητήσει βοήθεια από την φίλη της η οποία της συνέστησε να πάρει διαζύγιο. Αυτό στάθηκε αδύνατο όμως γιατί ήταν παντρεμένοι μόλις 1 χρόνο και η ίδια όπως ομολογεί η φίλη της , πίστευε πως υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να γυρίσει πίσω ο άνδρας που τόσο αγάπησε.

Μετά τα Χριστούγεννα όμως η κατάσταση του χειροτέρεψε μαζί με την όρεξη του για αλκοόλ. Στις 15 Ιανουαρίου συνέβη το μοιραίο γεγονός και το πτώμα της βρέθηκε τρεις μέρες αργότερα. Η δίκη ακόμα συνεχίζεται....

ΠΗΓΗ: http://www.slap.gr

Συνελήφθη παιδόφιλος στη Ρόδο ο οποίος ομολόγησε την ανωμαλία του!

Συνελήφθη στη Ρόδο ένας άνδρας για παιδοφιλία, ο οποίος παραδέχτηκε στις αρχές ότι είναι μανιακός παιδόφιλος...

Πρώτη φορά στη χώρα μας συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή κάποιος να ομολογεί πως έχει τέτοια μανία. Ο άνδρας εργαζόταν στην ασφάλεια στα διυλιστήρια ΕΚΟ Ρόδου .
Τον συνέλαβε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας παιδόφιλος ομολογεί ότι είναι ΜΑΝΙΑΚΟΣ παιδόφιλος και άρρωστος!
Η δίωξη σαρώνει τώρα όλη την Ελλάδα για να εντοπίσει και άλλους.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://100greekblogs.blogspot.com

Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν 3χρονο κοριτσάκι!!!

Ο τρόμος που έζησαν δεν περιγράφεται. Οι ληστές για άλλη μια φορά ήταν αδίστακτοι αφού έδεσαν και φίμωσαν ακόμη και 3χρονο κοριτσάκι! Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ στο Άργος. Τρεις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας και κρατώντας καλάσνικοφ ακινητοποίησαν την οικογένεια, τον πατέρα, την μάνα και το 3χρονο κοριτσάκι τους. Όμως δεν έμειναν μέχρι εκεί. Πήραν σχοινί και ταινία και τους έδεσαν ενώ μάλιστα τους φίμωσαν για να μην φωνάζουν. Όχι όμως μόνο τους γονείς αλλά και το 3χρονο αγγελούδι ου προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται στο σπίτι τους. Οι τρεις δράστες αφού έκαναν «φύλλο και φτερό» όλο το σπίτι, έφυγαν τελικά παίρνοντας κοσμήματα και αντικείμενα αξίας 70.000 ευρώ και 250 ευρώ μετρητά. Όμως φεύγοντας δεν έλυσαν τους γονείς και το παιδάκι αλλά τους άφησαν εκεί δεμένους μέχρι που τους βρήκε ένα συγγενικό τους πρόσωπο που ειδοποίησε και την αστυνομία!

Δολοφονία Γκιόλια: "Το καλύτερο μνημόσυνο η συγχώρεσή τους..."

Να συγχωρεθούν οι άγνωστοι που τα ξημερώματα της Δευτέρας δολοφόνησαν τον δικό τους άνθρωπο εύχεται η οικογένεια του 37χρονου δημοσιογράφου, με επιστολή της που αναρτήθηκε στις 6.00 χθες το απόγευμα στο blog Troktiko.


Αναλυτικά, η δήλωση της οικογένειας με τίτλο «Γράμμα προς τον δικό μας Σωκράτη» ανέφερε: «Σωκράτη μας, πριν από οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου. Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθιά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά. Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από τον Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες».

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται ξανά, από τις 3.57 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το blog Troktiko που είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του λίγες μόλις ώρες πριν από την κηδεία του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Το... φάντασμα της Δαιδάλου!

Πολυκατοικία-«φάντασμα» είναι πια το οίκημα της οδού Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη, εκεί όπου ζούσε ο άτυχος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας με την οικογένειά του. Παράθυρα σφαλισμένα, πόρτες ερμητικά κλειστές, ενώ στην πιλοτή δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο. Στον αέρα πλανάται ακόμη η αίσθηση του θανάτου...

Η εικόνα του Σωκράτη να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος έχει χαραχτεί στο μυαλό των ενοίκων που ξύπνησαν έντρομοι μέσα στη νύχτα από τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της συζύγου του θύματος, Αδαμαντίας Γκιόλια.

Σκέφτονται πως εκείνη την ώρα θα μπορούσαν να επιστρέφουν από διασκέδαση. Θα μπορούσαν να είναι και αυτοί θύματα της ανείπωτης τραγωδίας που εκτυλίχτηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας τους τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Δηλώνουν πως φοβούνται και αρνούνται να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους, αν δεν φτιαχτεί τουλάχιστον η γυάλινη πόρτα της εισόδου όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία. Η αστυνομία έχει βγάλει τις κορδέλες που απαγόρευαν την είσοδο στην περιοχή. Οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι ποτέ ίδιες.

Ακόμη υπάρχει το σημάδι από τη σφαίρα που τρύπησε και έριξε την τζαμαρία, ενώ η κλειδαριά έχει στραβώσει από τις ριπές. Οι σφαίρες που γάζωσαν το κορμί του Σωκράτη Γκιόλια έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον τοίχο, μαρτυρώντας πως εκεί σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, πατέρας, σύζυγος και μαχόμενος δημοσιογράφος...

Από τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς τη σύζυγο του νεκρού, Αδαμαντία Γκιόλια που έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο φαίνεται πως από το σπίτι της οδού Δαιδάλου δεν πέρασε κανείς από τους συγγενείς τις τελευταίες ώρες μετά από την κηδεία. Το σοκ είναι μεγάλο για την οικογένεια και η απώλεια του λατρεμένου τους Σωκράτη ραγίζει καρδιές.

Εκεί όπου έπεσε νεκρός ο 37χρονος άντρας κάποιος φίλος του έχει αφήσει δύο τριαντάφυλλα και ένα σημείωμα: «Καλό ταξίδι, Σωκράτη Γκιόλια, και αυτοί που σε σκότωσαν να πεθάνουν με τον ίδιο τρόπο. Σ’ αγαπάμε, Σωκράτη».

Η Αδαμαντία αντίκρισε έναν από τους δολοφόνους

Η πρώτη που αντίκρισε έναν από τους δολοφόνους του άντρα της, αφού ήταν εκείνη που άνοιξε την κάμερα της θυροτηλεόρασης και τον είδε να ισχυρίζεται πως κλέβουν το αυτοκίνητο του Σωκράτη, ήταν η Αδαμαντία Γκιόλια. Αυτό προκύπτει από τις άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι οποίες αναφέρουν πως στις 05.26 το πρωί της περασμένης Δευτέρας η σύζυγος -και όχι ο ίδιος ο δημοσιογράφος- ήταν ο άνθρωπος που απάντησε στα επίμονα χτυπήματα του κουδουνιού.

Η έγκυος γυναίκα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου τον ξύπνησε και έτσι ο Σωκράτης πήγε στη θυροτηλεόραση και πείστηκε να κατέβει στην πυλωτή για να μην του κλέψουν το μικρό αυτοκίνητο πόλης με το οποίο μετακινούταν. Οι ίδιες πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της σοκαρισμένης συζύγου του Γκιόλια στους αστυνομικούς που έφθασαν εκείνο το πρωί στην πολυκατοικία της οδού Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη.

Κατά συνέπεια, η κατάθεσή της θεωρείται σημαντική από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς είναι δυνατόν να αποκτήσουν έτσι κατεύθυνση οι έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ανατροπή

Από την αρχή ξεκινούν στην Αντιτρομοκρατική τις έρευνες για τη «Σέχτα Επαναστατών», καθώς πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων όσα γνώριζαν έως και τη στιγμή που τα δύο 9άρια πιστόλια της οργάνωσης χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μέχρι και την περασμένη Δευτέρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πίστευαν πως, λόγω των ερευνών που είχαν κάνει, αλλά και των εσωτερικών διαφορών στους κόλπους του λεγόμενου ελληνικού «αντάρτικου πόλης», η «Σέχτα» είχε αναστείλει σιωπηρά την εγκληματική της δραστηριότητα. Δυστυχώς, αυτές οι εκτιμήσεις διαψεύστηκαν -όπως φαίνεται- με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν μέχρι εκείνη την ημέρα αστυνομικούς τις Αντιτρομοκρατικής να έχουν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένα άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στη «Σέχτα». Ομως, η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ανέτρεψε τα πάντα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να ξεκινήσουν από το μηδέν. Πλέον, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με ομάδα περίπου δέκα ατόμων, μάλλον νεαρής ηλικίας.

Επίσης, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο φέρεται πεπεισμένο πια πως «μέντορας» αυτών των οπλοφόρων είναι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας και μάλλον είναι ο άνθρωπος που έγραψε την τελευταία προκήρυξη της «Σέχτας», για τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα το 2009, στα Πατήσια.

ΠΗΓΗ: Espressonews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Η Κυβέρνηση των.. αποκαθηλώσεων!

Μετά την απόκαθήλωση του.. Έθνους από τις ονομασίες αρκετών Υπουργείων, ερχεται η αποκαθήλωση των ιερών εικόνων από δημόσιους χώρους!!! Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες υπάρχει άτυπη εντολή κάποιων από το "Ελληνικό" Υπουργείο Παιδείας να αφαιρεθούν εικόνες από τις σχολικές αίθουσες..

Επειδή αν κάτι τέτοιο γινόταν με επίσημη εντολή θα προξενούσε μεγάλες αντιδράσεις γι’ αυτό και επιλέγεται η σιωπηλή άτυπη αποκαθήλωση των εικόνων. Η πληροφορία που μεταδίδουμε έφτασε μάλιστα μέχρι την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.Όπως και να έχει το πράγμα, όλοι οι θεολόγοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας θα πρέπει εντός των πρώτων ημερών του ερχόμενου σχολικού έτους να φροντίσουμε για την ανάρτηση εικόνων σε όσες σχολικές τάξεις θα διαπιστώσουμε ότι απουσιάζουν.....
Είναι άλλωστε γνωστό ότι πολλοί διευθυντές σχολείων με την πρόφαση δήθεν εργασιών ανακαίνισης των σχολικών κτιρίων (βάψιμο τοίχων κλπ) αποκαθηλώνουν τις εικόνες και ακολούθως δεν φροντίζουν για την εκ νέου ανάρτησή τους αλλά για την απόκρυψή τους σε κάποια αποθήκη του σχολείου. Πολλές εικόνες πάλι βρίσκονται μεν αναρτημένες στους τοίχους αλλά είναι παλιές ή μισοδιαλυμένες. Καλό είναι με προσωπική μας πρωτοβουλία και με ενημέρωση προς τους διευθυντές των σχολείων να αναρτούμε νέες εικόνες στις τάξεις.
Μην τους αφήσουμε να σβήσουν την Ελληνορθόδοξη παράδοση που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα ανά τους αιώνες!


http://makedonia-is-greece.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://udemand.blogspot.com

Κινδυνεύουμε και με ομπρέλα στον ήλιο!!!

Σε 34% ανέρχεται το ποσοστό της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας που περνάει από τις ομπρέλες που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Οι ομπρέλες, σύμφωνα με μελέτη Ισπανών ερευνητών, σταματούν σχεδόν πλήρως την άμεση εκπομπή των ακτινών του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαλένθια, υπό τον Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ-Λοθάνο, έκαναν πειράματα τοποθετώντας ένα αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στη βάση μιας ομπρέλας από καραβόπανο μπλε και άσπρου χρώματος, με ύψος ενάμιση μέτρο και ακτίνα 80 εκατοστών. Η σχετική εργασία τους παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Photochemistry and Photobiology" (Φωτοχημεία και Φωτοβιολογία).

Βάσει πειραμάτων διαπίστωσαν πως ένα μέρος της διάχυτης υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου (που αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής) φτάνει στη βάση της ομπρέλας και στους ανθρώπους που κάθονται από κάτω. Επίσης, οι μετρήσεις έδειξαν ότι το καραβόπανο έχει πολύ μεγάλη ικανότητα να απορροφά την άμεση ακτινοβολία, σε ποσοστό περίπου 95%, αφήνοντας μόνο ένα 5% των κάθετων ακτινών να το διαπεράσουν, όμως η ακτινοβολία "τρυπώνει" από τα πλάγια, που παραμένουν απροστάτευτα.

Να σημειωθεί πως η μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζεται με πληθώρα προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), εγκαύματα, γήρανση του δέρματος, καταρράκτη στα μάτια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ζημιά στο DNA κ.α.

Η γήινη ατμόσφαιρα αποτελεί φυσικό φραγμό που μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά η προστασία της δεν είναι επαρκής, για αυτό συνιστάται, ειδικά στην παραλία, η προστασία μέσω ομπρελών, ρούχων, καπέλων, γυαλιών, αντιηλιακών κρεμών κ.α. Η πιο έντονη ακτινοβολία εκπέμπεται μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 μμ., οπότε και ενδείκνυται η αποφυγή ηλιοθεραπείας.

Ωστόσο, η λελογισμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει και οφέλη για την υγεία μας, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση δερματολογικών διαταραχών και στο σχηματισμό της βιταμίνης D3. Μερικές μάλισστα μελέτες υποστηρίζουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να μειώσει την υπέρταση και να επιβραδύνει ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη.

ΠΗΓΗ: http://www.cosmo.gr

Τα ΜΑΤ επέστρεψαν για να μείνουν στο Ελληνικό

Αναίμακτα έληξε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να τερματιστεί ο αποκλεισμός

Με την 24ωρη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Ελληνικό, μετά τη χθεσινή επιχείρηση για άρση του αποκλεισμού που κρατούσε τέσσερις ολόκληρους μήνες.Το σκηνικό χθες το μεσημέρι στο Ελληνικό θύμιζε κάτι από τα όσα είχαν διαδραματιστεί πριν περίπου δύο χρόνια, ωστόσο σε μικρότερη κλίμακα.Μικρότερος ήταν ο όγκος των κατοίκων του Ελληνικού, λιγότερες οι αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύτηκαν, μεμονωμένες οι συμπλοκές σώμα με σώμα και δε χρειάστηκε ούτε η ρίψη δακρυγόνων, αλλά ούτε και κυνηγητό στους γύρω λόφους για να σταματήσει ο πετροπόλεμος.Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν γνωστή από το πρωί της Τετάρτης και με την αναχώρηση Σαμαρά από τα Γιάννινα και την απεμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων από τη φύλαξή του, ξεκίνησε η επιχείρηση.Αρχικά έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκαλτσά, του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Νίκου Βάντζιου και του Εισαγγελέα Ιωαννίνων με την Επιτροπή Αγώνα, αλλά και μεμονωμένους κατοίκους, ηλικιωμένους στην πλειονότητά τους, οι οποίοι όμως ήταν ανυποχώρητοι.Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή να επέμβουν οι πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα, καθώς και οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.Το έργο τους να ανοίξουν τον δρόμο δεν ήταν δύσκολο, καθώς είχαν ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν μόνο μερικές δεκάδες ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν προέβαλαν σημαντική αντίσταση. Ο απολογισμός ήταν μόνο δύο ελαφρά τραυματίες από την πλευρά των κατοίκων του Ελληνικού.Τις αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν μηχανήματα του εργολάβου που κατευθύνθηκαν στον ΧΥΤΑ και ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες. Εργασίες, που όπως προαναφέραμε, θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που κρίνεται αναγκαίο με δεδομένο ότι η Επιτροπή Αγώνα κατέστησε σαφές πως θα επιδιώξει να βρει τρόπο να σταματήσουν οι εργασίες.«Χάσαμε μια μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Αιμίλιος ΠατσούραςΔημήτρη Πανοζάχο.

Άνοιξε η χωματερή
της Δουρούτης

Σχεδόν ταυτόχρονα με την λύση του αποκλεισμού του δρόμου που οδηγεί στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, άνοιξε και ο δρόμος για τη χωματερή της Δουρούτης.Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό ρεπορτάζ, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνει επέμβαση της αστυνομίας και σε εκείνο το σημείο, αφού ο δήμος Μπιζανίου είχε δώσει την διαβεβαίωση πως θα τερματίσει την κινητοποίησή του μόλις ανοίξει ο δρόμος του Ελληνικού.Όπερ και εγένετο, και έτσι από χθες το βράδυ γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων και η μεταφορά τους στη χωματερή της Δουρούτης.
και Δήμος Κοντός στέλνοντας το μήνυμα στην Περιφέρεια πως θα κυνηγήσουν την υπόθεση με όποιο τρόπο μπορούν.Η χθεσινή ημέρα είχε και πολιτικό χρώμα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έπνεαν μένεα κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αθέτησαν την προεκλογική δέσμευση για σταμάτημα των εργασιών, αλλά και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στήριξαν την επιλογή κατασκευής ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση. Φυσικά, οι κάτοικοι δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com