'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τα ΜΑΤ επέστρεψαν για να μείνουν στο Ελληνικό

Αναίμακτα έληξε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να τερματιστεί ο αποκλεισμός

Με την 24ωρη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Ελληνικό, μετά τη χθεσινή επιχείρηση για άρση του αποκλεισμού που κρατούσε τέσσερις ολόκληρους μήνες.Το σκηνικό χθες το μεσημέρι στο Ελληνικό θύμιζε κάτι από τα όσα είχαν διαδραματιστεί πριν περίπου δύο χρόνια, ωστόσο σε μικρότερη κλίμακα.Μικρότερος ήταν ο όγκος των κατοίκων του Ελληνικού, λιγότερες οι αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύτηκαν, μεμονωμένες οι συμπλοκές σώμα με σώμα και δε χρειάστηκε ούτε η ρίψη δακρυγόνων, αλλά ούτε και κυνηγητό στους γύρω λόφους για να σταματήσει ο πετροπόλεμος.Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν γνωστή από το πρωί της Τετάρτης και με την αναχώρηση Σαμαρά από τα Γιάννινα και την απεμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων από τη φύλαξή του, ξεκίνησε η επιχείρηση.Αρχικά έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκαλτσά, του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Νίκου Βάντζιου και του Εισαγγελέα Ιωαννίνων με την Επιτροπή Αγώνα, αλλά και μεμονωμένους κατοίκους, ηλικιωμένους στην πλειονότητά τους, οι οποίοι όμως ήταν ανυποχώρητοι.Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή να επέμβουν οι πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα, καθώς και οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.Το έργο τους να ανοίξουν τον δρόμο δεν ήταν δύσκολο, καθώς είχαν ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν μόνο μερικές δεκάδες ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν προέβαλαν σημαντική αντίσταση. Ο απολογισμός ήταν μόνο δύο ελαφρά τραυματίες από την πλευρά των κατοίκων του Ελληνικού.Τις αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν μηχανήματα του εργολάβου που κατευθύνθηκαν στον ΧΥΤΑ και ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες. Εργασίες, που όπως προαναφέραμε, θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που κρίνεται αναγκαίο με δεδομένο ότι η Επιτροπή Αγώνα κατέστησε σαφές πως θα επιδιώξει να βρει τρόπο να σταματήσουν οι εργασίες.«Χάσαμε μια μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Αιμίλιος ΠατσούραςΔημήτρη Πανοζάχο.

Άνοιξε η χωματερή
της Δουρούτης

Σχεδόν ταυτόχρονα με την λύση του αποκλεισμού του δρόμου που οδηγεί στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, άνοιξε και ο δρόμος για τη χωματερή της Δουρούτης.Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό ρεπορτάζ, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνει επέμβαση της αστυνομίας και σε εκείνο το σημείο, αφού ο δήμος Μπιζανίου είχε δώσει την διαβεβαίωση πως θα τερματίσει την κινητοποίησή του μόλις ανοίξει ο δρόμος του Ελληνικού.Όπερ και εγένετο, και έτσι από χθες το βράδυ γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων και η μεταφορά τους στη χωματερή της Δουρούτης.
και Δήμος Κοντός στέλνοντας το μήνυμα στην Περιφέρεια πως θα κυνηγήσουν την υπόθεση με όποιο τρόπο μπορούν.Η χθεσινή ημέρα είχε και πολιτικό χρώμα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έπνεαν μένεα κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αθέτησαν την προεκλογική δέσμευση για σταμάτημα των εργασιών, αλλά και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στήριξαν την επιλογή κατασκευής ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση. Φυσικά, οι κάτοικοι δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Είμαι aрам Александр ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναζωογονήσει τη δουλειά του που πεθαίνει με τη βοήθεια ενός θεού που έστειλε ο Θεός, γνωστός ως Benjamin Lee ο Σύμβουλος Δανείων. Είμαι κάτοικος στο Yekaterinburg Екатеринбург. Λοιπόν, προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε την υπάρχουσα, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε μια καλή πιστωτική διευκόλυνση, θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Benjamin θα σας δει. Είναι το σωστό μέρος για να επιλύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα επειδή είμαι ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο στον εαυτό μου όταν άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο για να ανυψωθούν οικονομικά .. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον Θεό που έστειλε δανειστής χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες, όπως δηλώνεται, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία Email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp / Text + 1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή