'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Για να τους κάνουν.. ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Ο Ραγκούσης στη γύρα για μετανάστες-ψηφοφόρους. ΡΕΖΙΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ!!

Δεν τους βγαίνει η υπόθεση (το λένε οι ίδιοι), καθώς οι μετανάστες είναι μέχρι στιγμής απρόθυμοι να εγγραφούν στα δημοτολόγια και βγήκαν παγανιά. Ο λόγος για τους ΠΑΣΟΚους, που ανησυχούν τώρα ότι το Νοέμβριο θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, έδωσε συνέντευξη σε αλβανική εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να «τονώσει» την προσέλευση των αλλοδαπών στα δημαρχεία. Πολιτικά θλιβερή η εικόνα του πρωτοσέλιδου... όταν όλοι αυτοί, ποτέ δεν άρθρωσαν μια λέξη συμπαράστασης για τους Βορειοηπειρώτες, αλλά αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2009 τους έστελναν πολιτικά μηνύματα στα κινητά, στα... αλβανικά!

ΠΗΓΗ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δύο... χειροβομβίδες στην αποθήκη μου !!!!!!

Δύο παλιές χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, πιθανότατα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντόπισε 70χρονος άνδρας, ενώ συμμάζευε την αποθήκη του σπιτιού του στο Ζυγός Καβάλας.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Μόλις αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν τις χειροβομβίδες και ενημέρωσαν το τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, αλλά και τη διοίκηση της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που έστειλε ομάδα πυροτεχνουργών.

Οι πυροτεχνουργοί, αφού παρέλαβαν τις χειροβομβίδες, η μία εκ τον οποίων ήταν ασφαλισμένη με πρόχειρα μέσα, τις μετέφεραν με συνοδεία της Ασφάλειας και της Πυροσβεστικής στο σκοπευτήριο του συλλόγου Καβάλας, που βρίσκεται στο Κοκκινόχωμα. Εκεί τις κατέστρεψαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο 70χρονος άνδρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς, αγνοούσε την ύπαρξη των χειροβομβίδων στην αποθήκη του σπιτιού, ενώ, όπως είπε, ίσως να τις είχε τοποθετήσει εκεί ο πατέρας του.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

«Καλύτερα σε ιδιώτες η Δωδώνη» !!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΕ «ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ»ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ως «διαδικασία εξυγίανσης» παρουσιάζει την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης» η Αγροτική Τράπεζα. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής της, Γιάννης Βαλάκας, τονίζοντας επακριβώς τα εξής:

«Σήμερα, η συμμετοχή της τράπεζας περιορίζεται σε τέσσερις με πέντε επιχειρήσεις, εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως είναι η ‘Δωδώνη’, η ΣΕΚΑΠ, η ΕΛΒΙΖ και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η διαδικασία εξυγίανσης κρίνεται απαραίτητη, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όσο και επειδή θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΔΝΤ». Μάλιστα, ο κ. Βαλάκας, τη στιγμή που η είδηση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας έχει προκαλέσει αναταραχή στην ηπειρωτική κοινωνία, αναφέρει ότι «η ΑΤΕbank δεν έχει το Know How για τη λειτουργία των εταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες να περάσουν σε χέρια ιδιωτών». Ένα λογικό ερώτημα βέβαια είναι, αφού η ΑΤΕ δεν έχει το «knowhow» γιατί μεθοδεύτηκε η αγορά των μετοχών της κερδοφόρας «Δωδώνης» τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις του κ. Βαλάκα στο ΑΠΕ δεν σταματούν εκεί. Παρότι ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης έχει αρνηθεί τα περί «τελεσιγράφου» για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ αναφέρει ότι «από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να ‘τρέχουν’ οι διαγωνισμοί για το μηδενισμό της μετοχικής συμμετοχής του ομίλου σε εταιρίες».

Οι δηλώσεις του κ. Βαλάκα γίνονται ενώ υποτίθεται ότι ο συνεταιριστικός κόσμος, παρακινούμενος και από τη διοίκηση της τράπεζας, ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς του πακέτου μετοχών που έχει η ΑΤΕ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων ζητάει από το διοικητή της Αγροτικής να εκφράσει την επίσημη θέση του αύριο Πέμπτη, οπότε και θα συναντηθούν μαζί του οι πρόεδροι των ενώσεων Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Η ένωση αναφέρει επίσης ότι θα έπρεπε να έχει πληροφορηθεί τα περί πώλησης της «Δωδώνης» πρώτα η ίδια.

Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας στο μεταξύ, συνεχίζουν να εκφράζουν φορείς και παράγοντες, όπως ο νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο πολιτευτής της ΝΔ στα Γιάννενα Αντώνης Φούσας. Ο τελευταίος αφήνει αιχμές για τις απόπειρες ιδιωτικοποίησης επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Καραμανλή, αλλά και Σημίτη. Ανακοίνωση για τη διαφύλαξη της «ηπειρωτικότητας ως στοιχείο ανάπτυξης της περιφέρειάς μας» εξέδωσε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος τονίζει ότι η ιστορία της «Δωδώνης» επιβάλλει πρωτοβουλίες για να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Τι άλλο θα φτιάξουν οι Κινέζοι!!!!!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την μακέτα ενός μεγαλόπνοου σχεδίου που έχουν Κινέζοι αρχιτέκτονες.

Το φουτουριστικό αυτό κτίριο φέρει την ονομασία «Urban Forest» (Αστικό Δάσος) και είναι ένα project των Mad Architects (Τρελοί Αρχιτέκτονες - δεν θα μπορούσαν έχουν πιο... ταιριαστή ονομασία).

Το συγκεκριμένο γραφείο κατά καιρούς φτιάχνει σχέδια διάφορων εξωπραγματικών κτιρίων αλλά από την φαντασία στην πραγματοποίηση μεσολαβεί το... χάος!


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ














Πηγή: newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://100greekblogs.blogspot.com

Στα σκαριά ελληνοισραηλινή στρατιωτική συμμαχία…

Πρόσφατα το αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικής πρόγνωσης (stratfor) παρουσίασε σε ανάλυσή του τα γεωπολιτικά της Ελλάδας. Στην εν λόγω ανάλυση προβάλλεται το καταστροφικό σενάριο της πτώχευσης, της εξόδου από το ευρώ και της [polldaddy poll=3439199]αδυναμίας της χώρας να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Από το 1820, σύμφωνα με την ανάλυση του stratfor η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε τόσο μόνη όσο σήμερα.

Οι αμερικανικές προβλέψεις- επιθυμίες που διατυπώνονται από το stratfor καλούν την Ελλάδα, αν επιθυμεί να επιβιώσει να προσπαθήσει να φανεί χρήσιμη σε κάποιον μεγάλο παίκτη της σκακιέρας. Καθώς δε πρόκειται για αμερικανικές προβλέψεις, είναι προφανές ότι οι αμερικανοί υποδεικνύουν στην Αθήνα τι πρέπει να κάνει, δεδομένου ότι δεν έχει να ελπίζει το παραμικρό από την ΕΕ. «Το ερώτημα δεν είναι αν αλλά πότε η ΕΕ θα βγάλει από την πρίζα την Ελλάδα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το αμερικανικό ινστιτούτο.

Οι πρώτες αναφορές και εκτιμήσεις του ελληνικού Τύπου σχετικά μα τις προβλέψεις του stratfor κάνουν λόγο για την αμερικανική προτροπή περί ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου. Ωστόσο, παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν πως οι αμερικανικές επιθυμίες –εντολές δεν αφορούν στην ελληνοτουρκική προσέγγιση. Αυτό που ζητούν οι Αμερικανοί είναι η οικοδόμηση μιας σταθερής και ισχυρής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ....Οσο η Τουρκία προσπαθεί να εξελιχθεί με τοπική υπερδύναμη αγνοώντας τα αμερικανικά συμφέροντα (σχέσεις με Ρωσία, Ιράν- υπονόμευση του αμερικανικού προτεκτοράτου στο Ιρακινό Κουρδιστάν) τόσο πιο πολύ τοποθετείται στον άξονα του κακού, δηλαδή στους γεωπολιτικούς αντιπάλους των ΗΠΑ. Από την άλλη, το Ισραήλ εξακολουθεί να παραμένει ο πιστός και πανίσχυρος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή που μπορεί να «αστυνομεύει» τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, με το οποίο επιχειρεί βήματα συνεργασίας η Αγκυρα.

Αν λοιπόν η Ελλάδα θέλει να επιβιώσει, διαβάζοντας (πίσω από τις γραμμές του stratfor) τις αμερικανικές οδηγίες- εντολές. θα πρέπει να οικοδομήσει τη συνεργασία του με το Ισραήλ του οποίου τις στρατιωτικές δυνατότητες δεν μπορεί να αγνοήσει η Τουρκία…

ετοιμασίες πολέμου..

Η σκόνη της καταστροφής που αφήνει πίσω της η οικονομική κρίση είναι το ιδανικό προκάλυμμα ανησυχητικών στρατηγικών κινήσεων οι οποίες θυμίζουν προσπάθειες δημιουργίας συνασπισμών και προετοιμασιών για σύγκρουση. Με πιο απλά λόγια η οικονομική κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια διαιρέσεις οι οποίες μοιάζουν αξεπέραστες. Ο μύθος της παγκοσμιοποίησης που θα δημιουργούσε την πανανθρώπινη κοινότητα συμφερόντων καταρρέει και η (αναμενόμενη για πολλούς) αποτυχία της (ασύδοτης) αγοράς να διαμορφώσει πολιτικές συνεργασίας οδηγεί την ανθρωπότητα σε αυτό που έχει μάθει καλά κατά την διάρκεια της μακραίωνης πορείας της: τον πόλεμο.

Ισως κάποιοι θεωρούν ότι οι εποχές των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων έχει παρέλθει είτε γιατί ο πολιτισμός ανέβηκε κάποιο στάδιο είτε γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης απαγορεύει παγκόσμιας εμβέλειας πολεμικές εμπλοκές. Ποιο ανώτερο στάδιο πολιτισμού ωστόσο, ανέχεται πολιτικές που καταδικάζουν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει με 2-3 δολάρια τη μέρα ή να καταδικάζει (στην πλούσια δύση) τους απόμαχους της δουλειάς να ζουν με τρεις και εξήντα; Οσο γι αυτούς που πιστεύουν ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι τόσο ισχυρό θα πρέπει να μην ξεχνούν πως μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ακολούθησε ο δεύτερος. Και οι δυο αυτοί πόλεμοι έχουν να κάνουν με τη μάχη για τη διανομή των πόρων του πλανήτη…

Μια τέτοια μάχη διεξάγεται άγρια και στις μέρες μας, έστω κι αν τα επεισόδια που τη συνθέτουν δεν βρίσκονται (ακόμη) στο πρώτο πλάνο της ενημέρωσης. Το σύνθημα για την έναρξη αυτού του πολέμου δόθηκε από την προηγούμενη αμερικανική ηγεσία (Μπους) η οποία σκιαγράφησε με «αχνές γραμμές» τον εχθρό: Ο άξονας του κακού. Η ασάφεια του πλαισίου για τον καθορισμό του εχθρού υπήρξε σκόπιμη για να μπορεί να χωρέσει ανά πάσα στιγμή τον όποιο αντίπαλο στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Παρά την αλλαγή στην αμερικανική ηγεσία ο άξονας του κακού εξακολουθεί να αποτελεί το γνώμονα με τον οποίο η αμερικανική καθορίζει τις κινήσεις της. Αναλλοίωτη παραμένει για την ηγεσία του Ομπάμα και ένα άλλο δόγμα του προκατόχου του: Οποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.

Οσο οι «κακοί» ήταν οι «εξτρεμιστές μουσουλμάνοι» ή οι «βάρβαροι» Ταλιμπάν, ήταν απλό και εύκολο ίσως για μια χώρα να διαλέξει στρατόπεδο, έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι συναινεί με τον πόλεμο και την καταστροφή χωρών και λαών, όπως στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Τα πράγματα, ωστόσο, δυσκολεύουν για όλους όσο αρχίζει να γίνεται σαφές ποιους οι Αμερικανοί τοποθετούν στον άξονα του κακού. Εκτός, λοιπόν, από την κομμουνιστική Βόρεια Κορέα, και το θεοκρατικό Ιράν, στους κακούς (για τα αμερικανικά συμφέροντα) αρχίζουν να συμπεριλαμβάνονται η Ρωσία, και η Κίνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό δόγμα (όποιος δεν είναι μαζί μας…) η Γερμανία, ακόμη και η Τουρκία που αναζητούν επωφελείς στρατηγικές συνεργασίες με τη Ρωσία κυρίως στον ενεργειακό τομέα, κινούνται σε βάρος των ΗΠΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα χώρες της Ευρώπης– και όχι μόνο– πιέζονται ασφυκτικά από τους συνασπισμούς που διαμορφώνονται να τοποθετηθούν. Η Πολωνία, για παράδειγμα άνοιξε το έδαφός της για την τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων. Το ίδιο θα πράξει η Τσεχία, αλλά και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ρουμανία. Η Βουλγαρία επιθυμεί διακαώς να «σηκώσει» αμερικανική σημαία, αλλά είναι δεμένη χειροπόδαρα σε ότι αφορά στα ενεργειακά από τη Ρωσία…

Η ελληνική κυβέρνηση έχει σαφέστατα επιλέξει στρατόπεδο, οδηγώντας τη χώρα στο ΔΝΤ και την αμερικανική αγκάλη. Γι αυτό και η Γερμανία την πέταξε με τόσο ευκολία στα… βράχια.
http://skakistis.wordpress.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://manosbee.blogspot.com

Προσεχώς άνεργοι

Μαύρες είναι οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την απασχόληση το προσεχές διάστημα στη χώρα μας. Καλπάζει η ανεργία, η οποία πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους

Μαύρες είναι οι προβλέψεις για το χώρο της απασχόλησης το προσεχές διάστημα στη χώρα μας, ενώ οι προοπτικές μιας σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πλέον μηδαμινές κυρίως για τις νεαρές ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να αγγίξει το 14,3% το 2011 από 9,5% το 2009, όπως προβλέπει ο Οργανισμός στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση, την οποία παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Angel Gurria στο Παρίσι.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ ενδεχομένως κορυφώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν έφθασε το 8,6%, αλλά ο κ. Gurria τόνισε ότι "παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης στις περισσότερες χώρες, παραμένει ο κίνδυνος ότι εκατομμύρια ανθρώπων θα μείνουν εκτός της αγοράς εργασίας".

Σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να δημιουργηθούν 17 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ώστε η απασχόληση να φθάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση που ξεκίνησε στα τέλη του 2007. Συνολικά, υπάρχουν 47 εκατομμύρια άνεργοι σήμερα στην περιοχή του ΟΟΣΑ, αλλά ο αριθμός φθάνει τα 80 εκατομμύρια, αν ληφθούν υπόψη και οι υποαπασχολούμενοι καθώς και όσοι δεν αναζητούν εργασία, αν και θα επιθυμούσαν να εργάζονται ως πλήρως απασχολούμενοι.

Η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 8% τον Δεκέμβριο του 2007 στο 10,2% τον Δεκέμβριο του 2009, σημειώνοντας μία άνοδο κατά 2,2%. Στην περιοχή του ΟΟΣΑ, η ανεργία αυξήθηκε από 5,8% κατά μέσο όρο τον Δεκέμβριο του 2007 σε 8,7% το Μάρτιο του 2010, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,9% (για την Ελλάδα δεν αναφέρονται μηνιαία στοιχεία μετά τον Δεκέμβριο του 2009).

Η απασχόληση στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 2,8% εφέτος και κατά 2,5% το 2011, ενώ μειώθηκε 1,1% το 2009. Στον ΟΟΣΑ προβλέπεται αύξηση 0,2% το 2010 και 1% το 2011 μετά από μείωση κατά 1,8% πέρυσι. Η επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της απασχόλησης συνδέεται με τη μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, η οποία εκτιμάται στο 3,7% το 2010 και στο 2,5% το 2011.

Οι πραγματικές αμοιβές - αφού αφαιρεθεί ο πληθωρισμός - των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,8% πέρυσι, αλλά προβλέπεται να μειωθούν φέτος κατά 3,3% και το 2011 κατά 0,8%. Στις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ, οι μέσες πραγματικές αμοιβές αυξήθηκαν 1% το 2009 και προβλέπεται να υποχωρήσουν φέτος κατά 0,3% για να αυξηθούν και πάλι το 2011 κατά 0,5%.

Η παραγωγικότητα της εργασίας υποχώρησε στην Ελλάδα 0,9% πέρυσι και εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω κατά 1% φέτος για να μείνει σταθερή το 2011. Στις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ, η μείωση της παραγωγικότητας το 2009 έφτασε το 2,5% ενώ για φέτος και το 2011 προβλέπεται αύξηση κατά 2% και 1,8%, αντίστοιχα.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι Κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφύγουν, λόγω της ανάγκης μείωσης των ελλειμμάτων, τον πειρασμό να περικόψουν τα επιδόματα ανεργίας και να μειώσουν τους πόρους για τη εκ νέου προώθηση στην αγορά εργασίας τω ανέργων

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

35χρονος “ξάφριζε” ασθενείς νοσοκομείων

Δικογραφία σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος 35χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές εις βάρος ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από τον Ιούνιο του 2009 έως το Μάρτιο του 2010.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 35χρονος εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης, διέπραξε πέντε κλοπές και μια απόπειρα κλοπής χρημάτων και άλλων αντικειμένων από ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει σε ασθενείς, συνοδούς, γιατρούς και νοσηλευτές τις παρακάτω συμβουλές:

Όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών, να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά, και να τοποθετούν τα χαρτονομίσματα στις εσωτερικές τσέπες.

Αν οι ασθενείς συνοδεύονται, να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στον συνοδό τους και να μην εγκαταλείπουν τις τσάντες, ή διάφορα αντικείμενα αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας. Επίσης, να μη διστάσουν να καλέσουν σε βοήθεια σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει τσάντα.

Όταν παραμείνουν για νοσηλεία, οτιδήποτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) να το δίνουν στον συνοδό, ή να το δίδουν για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου και να τοποθετούν τα λίγα χαρτονομίσματα, το κινητό τηλέφωνο και όλα τα προσωπικά αντικείμενα στους φοριαμούς του θαλάμου και να τους κλειδώνουν.

Οι ασθενείς στους θαλάμους να συνεννοούνται και να επιτηρούν τα προσωπικά τους είδη, σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να φύγει για λίγο από τον θάλαμο, ενώ όταν διαπιστώνουν ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, να ενημερώνουν αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου.

Τέλος, τα θύματα κλοπής καλούνται, να ειδοποιούν έγκαιρα τη διεύθυνση του νοσοκομείου και μην αγγίζουν τους χώρους, όπου κινήθηκαν οι δράστες έως ότου έρθουν οι αστυνομικοί

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Εκρηκτικά από το παρελθόν

Μέρος μεγαλύτερης παρτίδας εκτιμά η ΕΛ ΑΣ πως είναι τα πυρομαχικά τα οποία ανακαλύφθηκαν τυχαία σε κτίριο στο Παλαιό Ψυχικό. Στο κτίριο παλιότερα στεγαζόταν η πρεσβεία του Ιράκ

Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών βρέθηκαν τυχαία στο υπόγειο κτιρίου στο Π. Ψυχικό, όπου μέχρι πριν τέσσερα χρόνια στεγαζόταν η πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός υπάλληλος τεχνικής εταιρείας, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο βρήκε μία χειροβομβίδα, 454 γραμμάρια ΤΝΤ, 15 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας καθώς και τέσσερα γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία περιέχουν αγνώστου είδους υγρό.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση και στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Τα πυρομαχικά εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος μεγαλύτερης παρτίδας που είχε κατασχεθεί τον Μάρτιο του 2003 στην πρεσβεία του Ιράκ στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Δίχτυ».

Τότε, έπειτα από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική για την κατάσχεση του οπλισμού που είχε διοχετευτεί στο εξωτερικό από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν.

Ανακοίνωση της πρεσβείας

Από το γραφείο του πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι "το σημερινό διπλωματικό και εγχώριο προσωπικό της πρεσβείας δεν έχει καμία σχέση ούτε γνώση για την ανακάλυψη παλιών εκρηκτικών τα οποία ήταν θαμμένα και βρέθηκαν από τα συνεργεία στον κήπο του κτιρίου" της πρεσβείας του Ιράκ.

"Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ ανακαινίζει πλήρως το κτίριό της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κτίριο αυτό δεν χρησιμοποιούνταν τα τρία τελευταία χρόνια.

Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν είναι παλιές εκρηκτικές ύλες τις οποίες ανακάλυψαν τα συνεργεία που εργάζονται στο κτίριο.

Ο νέος πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ Μπουρχάν Τζαφ ενημερώθηκε για την ανακάλυψη και αμέσως έδωσε εντολή να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές. Ο πρέσβης ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ασφάλεια των εργαζομένων στα συνεργεία ανακαίνισης του κτιρίου.

Το σημερινό διπλωματικό και εγχώριο προσωπικό της πρεσβείας δεν έχει καμία σχέση ή ιδέα για την ανακάλυψη των παλιών εκρηκτικών που ήταν θαμμένα και βρέθηκαν από τους εργάτες του συνεργείου στην πίσω πλευρά του κήπου του κτιρίου."

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Αλλαγές κάτω από ισχυρή εσωκομματική πίεση στο Ασφαλιστικό

Θέματα αντισυνταγματικότητας έθεσε η Νέα Δημοκρατία - Για προσπάθεια κατευνασμού αντιδράσεων μιλούν έγκυροι κύκλοι - Τέσσερις προσθήκες της τελευταίας στιγμής

έσσερις προσθήκες και νομοθετικές επαναδιατυπώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια συζήτηση υψηλών τόνων που κανείς δε γνωρίζει πού θα καταλήξει.Οι αλλαγές ερμηνεύονται ως μια τελευταία προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να κατευνάσει τις αντιδράσεις τουλάχιστον των πράσινων βουλευτών και έτσι να εξασφαλισθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το δημόσιο εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους, μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότησης στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν και μετά από οικονομική μελέτη.

Εν τω μεταξύ, λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, το οποίο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αφορά το σύνολο των διατάξεων αλλά και επιμέρους άρθρα.Ζήτημα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Έκανε μάλιστα λόγο για ασφαλιστική «σφαγή».

Το ΚΚΕ δέχεται ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, τη στιγμή που δεν δέχεται το Σύνταγμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. Κατηγόρησε δε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα, όπως είπε, «λάστιχο».Το αίτημα της αντισυνταγματικότητας θα υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Τακτικοί επισκέπτες "ροζ" σελίδες οι Έλληνες έφηβοι

Δύο στους δέκα Έλληνες ανηλίκους μπαίνουν σε ροζ ιστοσελίδες με το 42,7% να υποστηρίζει πως επισκέπτεται τακτικότατα τέτοιου είδους σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 660 μαθητών ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 19,5% εξ αυτών παραδέχτηκε πως “σερφάρει” σε... πονηρές σελίδες. Παράλληλα, έντεκα φορές περισσότερο επισκέπτονται τέτοια sites τα αγόρια συγκριτικά με τα κορίτσια με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης όπως επιθετικότητα και δυσκολία στην ένταξη.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως τα παιδιά που είναι τακτικοί επισκέπτες ερωτικών ιστοσελίδων μπαίνουν στο διαδίκτυο περισσότερες από 2 ώρες σε καθημερινή βάση.

Σε περίπτωση που ένας γονιός “πιάσει” το παιδί του να παρακολουθεί ερωτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο εκείνο τότε υποστηρίζει πως το κάνει για τη... διαπαιδαγώγησή του. Μάλιστα, το 26% παραδέχεται πως μπαίνει στο internet για να μάθει πράγματα γύρω από το σεξ.

«Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο με σκοπό τη σεξουαλική ενημέρωση λειτούργησε ως σημαντικός προδιαθεσικός παράγοντας για τη χρήση των ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού», εξήγησε ο Γ. Κορμάς, υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Ωστόσο τα ποσοστά αυτά δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη αν λάβει κανείς υπόψη του τα αντίστοιχα στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, το 42% των εφήβων στις ΗΠΑ επισκέπτεται καθημερινά σελίδες ερωτικού περιεχομένου ενώ στη Μπανγκόκ το 58%.

«Η έκθεση των εφήβων στην πορνογραφία μπορεί να ωθήσει σε πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα και σε παθολογικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Εχει παρατηρηθεί ότι η έντονη έκθεση σε σεξουαλικό περιεχόμενο είναι πιθανό να οδηγήσει σε μίμηση του πορνογραφικού οπτικού ερεθίσματος και εν συνεχεία σε κατάσταση υπερερωτισμού
», προσέθεσε ο κ. Κορμάς.

Παράλληλα, ευθύνη για αυτό το φαινόμενο έχουν και οι γονείς αφού το 38% του δείγματος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο χωρίς την παρουσία των γονιών του σε αντίθεση με το μόλις 7% που ελέγχεται από τους κηδεμόνες του. Επιπλέον, το 7,45% των γονιών καταφεύγει στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για να ζητήσει βοήθεια στο θέμα της πορνογραφίας με το οποίο ασχολούνται τα παιδιά τους.

«Ο υπολογιστής δωρίζεται συνήθως στο παιδί όχι σαν εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά σαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και μάλιστα χωρίς γονικό έλεγχο. Το παιδί έχει τον υπολογιστή στο δωμάτιό του με αποτέλεσμα να σερφάρει ανεξέλεγκτα παντού στο Διαδίκτυο και για όσες ώρες θέλει με ό,τι αυτό συνεπάγεται», επισήμανε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες αποφασίστηκε από την αμερικανική εταιρεία ICANN, Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης, να μπαίνει η κατάληξη .xxx στις σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

«Επισημοποιεί πλέον τη βιομηχανία της πορνογραφίας, την κάνει ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμη σε όλους ακόμα και στα παιδιά με αντικειμενικό σκοπό την αύξηση του κέρδους, μετατρέποντας το Διαδίκτυο σε μέσο εξυπηρέτησης της βιομηχανίας του πορνό. Το θετικό της απόφασης είναι ότι θα είναι πιο εύκολος ο τρόπος αποκλεισμού της πορνογραφίας για τους ανήλικους, αρκεί οι γονείς να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού», κατέληξε ο κ. Κορμάς.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας

Εξόχως ανησυχητική είναι η αύξηση της παραβατικότητας όπως αποτυπώνεται στο καθημερινό Αστυνομικό Δελτίο που ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με την πενιχρή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι ληστείες και οι κλοπές έχουν πάρει την ανηφόρα και οι πολίτες δεν ξέρουν κυριολεκτικά από πού θα τους έρθει. Την ίδια ώρα, σε ψιλικατζίδικα, βενζινάδικα και συναφή καταστήματα, οι ταμειακές μηχανές είναι άδειες και οι επίδοξοι ληστές αναζητούν νέες… πηγές!

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αδέσμευτος» οι επίδοξοι κακοποιοί «επισκέπτονται» μεγάλα κομμωτήρια και κοσμικές καφετέριες των βορείων προαστίων όπου οι «ματσωμένες» κυρίες έχουν πάντα γεμάτα πορτοφόλια. Ακόμα, σε «ξερολούκουμο» έχουν μετατραπεί τα κοσμήματα και τα πανάκριβα ρολόγια που φορούν οι παραπάνω θαμώνες των πολυτελών καταστημάτων.

Όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από την κατάντια της ελληνικής οικονομίας. Ο λαός βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόγνωση και η κοινωνική έκρηξη χτυπά την πόρτα. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω αξίωμα τότε είναι απόλυτα «κατανοητή» η αύξηση της εγκληματικότητας. Το μόνο που απομένει είναι να δημιουργηθούν φαβέλες σε προάστια των Αθηνών και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Μέχρι και ο, κατά συνθήκη, μικροαπατεώνας όταν έχει γεμάτο πορτοφόλι από νόμιμη εργασία δεν θα ρισκάρει να παρανομήσει. Τόσο απλά. Εν πάση περιπτώσει, αποτελεί αδίκημα και παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι κρατικοδίαιτοι που αποφάσισαν, με τις ευλογίες του ΔΝΤ, να βάλουν «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς το μπαράζ απολύσεων στο ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα πως πολλοί νέοι άνθρωποι αλλά και μεσήλικες μένουν χωρίς δουλειά εν μέσω του φορολογικού τυφώνα, αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Κανείς δεν ευλογεί ούτε καθαγιάζει την εγκληματικότητα, αλλά όσοι αποφάσισαν να «πετσοκόψουν» τους μισθούς των υπαλλήλων συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα. Ο απλός πολίτης συνεχίζει (και θα συνεχίσει) να μοχθεί για να τα φέρει βόλτα υπό τον κίνδυνο του κάθε επίδοξου εγκληματία, όχι οι κρατικοδίαιτοι.

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παράρτημα Αθήνας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης άνοιξε στις 30 Ιουνίου. Στα εγκαίνια μετείχε ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς, ο σύμβουλος της πρεσβείας Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι βουλευτές Μάντατζη και Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μουσταφά Κατραντζή και φοιτητές του πανεπιστημίου της Αθήνας.

Πρώτος στα εγκαίνια μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος Αθήνας της GAT Ισμαίλ Μολλά. Ακολούθως ο πρόεδρος του συλλόγου Μουσταφά Κατραντζή και οι βουλευτές μίλησαν τονίζοντας την σημασία της μέρας. Στις ομιλίες υπήρξαν ευχές το παράρτημα να φανεί επωφελές για τους φοιτητές.

Σχόλιο : Κυρ-Χασάν τζάμπα τα λεφτά ! Μα μόνο 6 φοιτητές στα εγκαίνια ; Κάντε ένα παράρτημα στη Μύκονο να δείτε εκεί συμμετοχή..


ΠΗΓΗ: http://tourkikanea.wordpress.com

Η Αργεντινή "καθάρισε" με τους δανειστές της όπως αυτή ήθελε και όχι όπως ήθελαν αυτοί!

Μπορεί στο Μουντιάλ να αποκλείστηκαν, αλλά στην διαχείριση του χρέους τους "δεν παίζονται" οι Αργεντίνοι: Πριν εννέα χρόνια βάρεσαν το μεγαλύτερο "κανόνι" του πλανήτη και τώρα χωρίς καμία ενόχληση αντικαθιστούν τα παλιά ομόλογα με νέα! Έτσι, σε νέο συμβιβασμό ήρθε η κυβέρνηση της Αργεντινής με τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, ανεβάζοντας το ποσοστό των ομολόγων που έχουν αναδιαρθρωθεί στο 92%.

Πρόκειται για ομόλογα της χώρας που στην ουσία είχαν χάσει την αξία τους μετά την χρεοκοπία της χώρας και η Αργεντινή έχει αναδιαρθρώσει.

Η πρόσφατη προσφορά της χώρας έκανε λόγο για ανταλλαγή με ομόλογα ονομαστικής αξίας στο 1/3 της αρχικής και έγινε αποδεκτή από τα 2/3 των πιστωτών. Τονίζεται ότι από το αρχικό ποσό του χρέους της χώρας περίπου 89 δισ. έχουν αντικατασταθεί.

Σημειώνεται πως μένουν ακόμα έξι δισ. τα οποία οι κάτοχοι τους δεν έχουν δεχτεί να ανταλλάξουν καθώς οι πεισματάρηδες κάτοχοι απαιτούν αποζημίωση για ολόκληρο το ποσό.

Κακό του κεφαλιού τους. Ας τα βλέπουν κάποιοι εγχώριοι που έχουν δώσει γη και ύδωρ, για να επιστρέψουν έκοντες άκοντες στους άπληστους δανειστές μας, τα δανεικά με τον απίστευτο τόκο!.

Τμήμα ειδήσεων: defencenet.gr

Απόπειρα αυτοκτονίας 17χρονου για τις Πανελλαδικές....


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι 17χρονος μαθητής από τη Νέα Σμύρνη -υπό το βάρος της πίεσης των Πανελλαδικών- επιχείρησε να αυτοκτονήσει όταν πληροφορήθηκε για την αποτυχία του στις εξετάσεις.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη όταν ο 17χρονος, απογοητευμένος που δεν απέδωσαν καρπούς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος μόλις ενημερώθηκε για τις βαθμολογίες άρπαξε ένα πιστόλι κρότου και το έστρεψε στο κεφάλι του.

Ο ανήλικος μαθητής μεταφέρθηκε με εγκαύματα στον Ερυθρό Σταυρό.

ΠΗΓΗ: STAR.GR
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Η απορία ενός στρατιωτικού.!

Είμαι στρατιωτικός εν ενεργεία και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την πρόσφατη αναβολή απογραφής Δημοσίων Υπαλλήλων. Προαναγγέλθηκε ότι πρόκειται να ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σχετικά με τις αλλαγές ημερομηνίας που πρόκειται να διενεργηθεί η απογραφή και οι ΑΦΜ εκάστου υπαλλήλου που υποχρεωτικά έπρεπε να την υποβάλλει ανάλογα με το ΑΦΜ (μικρά –μεγάλα ΑΦΜ).
Το ερώτημά μου είναι ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι όπως και οι Στρατιωτικοί - Αστυνομικοί προπληρώνονται κάθε μήνα το οποίο σημαίνει ότι η πληρωμή στις 22 η 23 Ιουνίου είναι για τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο και ως ακολούθως η πληρωμή στις 22-23 Ιουλίου είναι για τον επόμενο μήνα Αύγουστο.
Με το τεχνικό μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας του Υπουργείου για την απογραφή, μήπως η Σοσιαλιστική κυβέρνηση των Συριζοπασόκων κινείται εκ του πονηρού και τεχνικά πάει να αναβάλλει τις κρατικές προπληρωμές των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, με το πρόσχημα της διόρθωσης πιθανών (λαθών) του επίσημου εντύπου, ή και ακόμα της ιστοσελίδας;
Π.Π.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://gianniotis.blogspot.com

Πώς να ξυριστείς εκεί που (λογικά) δεν μπαίνει ξυράφι..!!

Η ολική αποψίλωση της αντρικής τριχοφυίας είναι το απόλυτο trend. Θέλεις να μην αφήσεις τρίχα όρθια; Ακολούθησε (πιστά) τις οδηγίες!

Παραδέξου το: Πριν από δέκα χρόνια, το να ξυριστείς οπουδήποτε αλλού εκτός από το πρόσωπο, θα το θεωρούσες ό,τι πιο gay άκουσες ποτέ. Πώς αλλάξαν οι καιροί... Ο καθένας από τους άντρες role models έχει στις μέρες μας μια δικαιολογία για να απαλλαγεί από όσες περισσότερες τρίχες γίνεται.
Τα μοντέλα το κάνουν επειδή στην κάμερα διαγράφεται καλύτερα η συμμετρία και οι αναλογίες του σώματος (τσάμπα τόσα μεροκάματα στα γυμναστήρια; δε λέει),
οι αθλητές γιατί δεν ιδρώνουν πολύ, γιατί γλιστράνε καλύτερα στο νερό, γιατί έχουν ως είδωλο το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του αθλητισμού, γιατί κάνουν κι εκείνοι αρπαχτές με φωτογραφήσεις για διαφημιστικά κλπ. κλπ.
οι ηθοποιοί, για παρόμοιους λόγους,
οι πορνοστάρ για να φαίνονται πιο «προικισμένοι» (ως γνωστόν οι τρίχες δίνουν πόντους),
και δε συμμαζεύεται.
Εν πάση περιπτώσει, όποιος στην τελευταία απογραφή τριχοφυίας που έκανε στο σώμα του έχει μετρήσει περισσότερες τρίχες πάνω του από το λαιμό και κάτω απ’ ό,τι από το λαιμό και πάνω, τότε κατατάσσεται απευθείας στους Νεάντερταλ. Κι αυτό δεν είναι σωστό. Επειδή λοιπόν μπορεί να σου έχει μπει η ιδέα, καλό θα είναι να έχεις υπόψη ορισμένους απλούς κανόνες ώστε το πείραμα να πετύχει χωρίς «ατυχήματα», ανάλογα πάντα με το σημείο του σώματος που έχεις ορίσει προς αποψίλωση. Γιατί εμείς εδώ στο Menslounge.gr είμαστε για να σε βοηθάμε στα δύσκολα...

Γενικά:
Ηλίου φαεινότερον: Αν πρόκειται να προβείς σε ολική αποψίλωση, είναι αλήθεια πως αυτή δεν είναι η καταλληλότερη εποχή, εκτός αν δεν πήγες ακόμα διακοπές. Το ξύρισμα καλό θα ήταν να γίνεται προτού πάρεις χρώμα από τον ήλιο, καθώς οι τρίχες μπλοκάρουν τον ήλιο και τα σημεία που αποτρίχωσες θα είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Κι όσο το tan line είναι US (ούλτρα σέξι) στο γυναικείο μπικίνι, τόσο στην περίπτωση του άντρα είναι UX (ούλτρα χάλια).

Όλα ή τίποτα; Ανάμεσα στο trimming και την ολική αποτρίχωση η διαφορά είναι τεράστια. Το ξύρισμα στο σώμα δημιουργεί ένα εξαιρετικά ανεπιθύμητο φαινόμενο: Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, με συνέπεια διαφόρων ειδών μπιμπίκια. Σε έχει ταλαιπωρήσει σίγουρα στο πρόσωπο – φαντάσου τώρα να συμβαίνει σε όλο σου το σώμα. Κι εκεί που νόμιζες πως θα αποκτήσεις μια Απολλώνεια λεία φιγούρα, καταλήγεις με ό,τι πιο αντιαισθητικό: Ατέλειωτες εκτάσεις δέρματος σπαρμένης με κοκκινίλες. Γι αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις καλύτερα αντί για ξυραφάκι μια ηλεκτρική μηχανή trimming. Αφήνει ένα ελάχιστο τμήμα της τρίχας, που σχεδόν δε φαίνεται.

Από πού ν'άρχίσω;

Στήθος και κοιλιακοί
Τα "υπέρ":
Καλύτερο look: Ειδικά αν είχες το Μέλανα Δρυμό να επεκτείνεται σε ώμους και πλάτη.
Βελτιωμένη υγιεινή: Οι τρίχες αιχμαλωτίζουν βακτήρια.

Τα "κατά":
Ξαναμεγαλώνουν: Και απαιτούν τακτική περιποίηση. Όπως έμαθες από μικρός, απαξ και το ξεκίνησες, δεν το σταματάς.
Χάσιμο χρόνου: Νιώθεις πως κάνεις την ποινή σου χάνοντας χρόνο με το καθημερινό ξύρισμα; Ωραία. Πάρε τώρα την επιφάνεια προς αποψίλωση και πολλαπλασίασέ την επί πέντε τουλάχιστον. Αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα…
Ανεπιθύμητα φαινόμενα: Κάποιες φορές προκαλείται ερεθισμός, ακμή ή μπορεί να έχεις και αλλεργικά συμπτώματα.
Χρειάζονται τακτική περιποίηση: Κάθε τρεις τέσσερις μέρες (και θα έχεις πολύ φαγούρα στο μεσοδιάστημα).

Διαδικασία:
Μείωσε πρώτα το μήκος με ένα trimmer ή ψαλίδι, προτού χρησιμοποιήσεις ξυράφι, αποφεύγοντας κάθε επαφή με το δέρμα.
Πλύνε την περιοχή με ζεστό νερό. Περίμενε τρια με τέσσερα λεπτά να μαλακώσει το δέρμα.
Χρησιμοποίησε καινούργιο ξυραφάκι. Οσο πιο κοφτερό, τόσο καλύτερα (αλλά πρόσεχε).
Πρώτα απλώνεις κρέμα ξυρίσματος στην περιοχή. Κάποιοι θεωρούν προτιμότερο να βάζουν conditioner μαλλιών.
Ξυρίζεις ένα μόνο τμήμα τη φορά και με ελαφρύ χέρι – δεν πιέζεις καθόλου το δέρμα. Ξεπλένεις καλά κάθε φορά. Αν χρειάζεται να ασκήσεις πίεση, τότε πρέπει να αλλάξεις ξυραφάκι.
Προσοχή (μεγάλη) στην περιοχή γύρω από τις θηλές
Πλύσου με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να αποφύγεις ερεθισμούς.
Χρησιμοποίησε ένα καλό after shave, βαζελίνη ή βιταμίνη Ε. Απέφυγε να βάλεις άρωμα ή αποσμητικό τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το ξύρισμα.
Κάνε καθημερινή απολέπιση του στήθους (με ειδικά προιόντα) ώστε να μην ξεκινήσουν τρίχες να μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Ηβικό τρίχωμα

Τα "υπέρ":
Προσθέτει πόντους: Έμπειροι οπερατέρ, με μακρόχρονη θητεία σε γυρίσματα πορνοταινιών θεωρούν πως το ξύρισμα της αντρικής γεννητικής περιοχής «προσθέτει» μια περίπου ίντσα στο μέγεθος τους αντρικού πέους, όπως φαίνεται στο φακό. Για φανταστείτε: Μια ίντσα είναι κοτζάμ 2,5 πόντοι. (Εξ ου και η γνωστή παροιμία: της κοντής ψ…. της φταίνε οι τρίχες).
Καθαρότερα δόντια, δροσερότερη αναπνοή: Η πλειοψηφία των γυναικείων γκάλοπ θεωρεί πως το στοματικό σεξ δυσχεραίνεται σημαντικά όταν οι τρίχες μπαίνουν στο στόμα. Όπως και να το κάνουμε, έχουν δίκιο.
Αρωματοθεραπεία: Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ανήκουν σε συνομοταξία με εξαιρετική ευαισθησία στις μυρωδιές – κι ως γνωστόν (αλλά μπορεί και να μην το ξέρετε) οι τρίχες έχουν εκτός των άλλων τον άχαρο ρόλο να συγκρατούν τις μυρωδιές του σώματος για λόγους που σχετίζονται με την αναγνώρισή μεταξύ των ομοφύλων μας τις εποχές που συγκαταλεγόμαστε ακόμα στους κερκοπίθηκους. Συνεπώς όσο λιγότερες, τόσο περισσότερες οι πρόθυμες «γκουρμέ» που θα θελήσουν να προβούν σε τεστ γευσιγνωσίας των ευαίσθητων περιοχών σας.
Τα "κατά": Όμοια με την προηγούμενη περίπτωση ξυρίσματος στο στήθος.

Διαδικασία:
Ξεκίνησε με ένα ζεστό ντους.
Χρησιμοποίησε ψαλίδι (θέλει έμπειρο χέρι, εύκολα κόβεσαι ή καταντάς γελοίος αν το «κούρεμα» είναι ακανόνιστο) ή μηχανή trimmer για το πρώτο κούρεμα.
• Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι (η πιο πρακτική λύση) τότε καλύτερα χρησιμοποίησε γυναικείο ξυραφάκι με διπλή λεπίδα και shaving gel. Σαπούνι απαγορεύεται δια ροπάλου.
Κάνε συντήρηση του look σου, το αργότερο κάθε 15 μέρες (το ‘παμε, είναι μπελάς).

Γάμπες – Πόδια:
(Ελεος, σταμάτα κάπου. Τώρα).

Τρόποι αποτρίχωσης:
Κερί: Πολύ πιο επίπονη διαδικασία, αλλά αν μη τι άλλο δε χρειάζεται να ξυρίζεσαι κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αν το αποφάσισες (ήρωα!), τότε απέφυγε το ντους για να μην υγρανθούν οι τρίχες – θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο να τις «φυλακίσεις» στο κερί.
Laser: Η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να την κάνεις χαλαρά στο σπίτι. Χρειάζεται εργαλεία και εξειδικευμένο προσωπικό. Συνήθως η διαδικασία απαιτεί περίπου μια ώρα. Συνήθως θα χρειαστείς έως και 6 φορές για να πετύχεις μόνιμα αποτελέσματα.

Προϊόντα:
Κρέμες αποτρίχωσης: Πάρα πολλές εταιρίες διαθέτουν πλέον ειδικές κρέμες αποτρίχωσης για άντρες. Οι κρέμες αυτές διαλύουν τις τρίχες, έτσι ώστε να απομακρύνονται με ένα απλό ντους. Υπέρ: Σε σχέση με το κερί ή το ξύρισμα, είναι μια μέση λύση. Μειώνουν το χρόνο απασχόλησης και το κάνουν πολύ ευκολότερο. Κατά: Πολύ ακριβότερη λύση σε σχέση με τις υπόλοιπες.

ΠΗΓΗ: http://www.menslounge.gr

Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε το θάνατό μας;

Σχεδόν καθένας έχει την τάση να φαντάζεται ότι ο νους θα εξακολουθεί να υπάρχει μετά τον θάνατο του σώματος.
Ακόμα και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο νους παύει να υπάρχει κατά τον θάνατο, εμφανίζουν αυτού του τύπου τη δικαιολόγηση για ψυχολογική συνέχεια όπως δείχνουν κάποιες έρευνες. '
Εκτός από το να είναι ένα παραπροϊόν της θρησκείας ή ένα καταφύγιο ψυχολογικής ασφάλειας, τέτοιες πεποιθήσεις προέρχονται από την
βαθύτερη φύση της συνείδησής μας.

Θα μας φαίνεται ίσως το ίδιο αλλόκοτο το ότι νιώθουμε προδιατεθειμένοι να γείρουμε το
κεφάλι μας συμφωνώντας στον πικρόγλυκο υπαινιγμό που εκφράζουν τα λόγια του παραπάνω ιρλανδικού τραγουδιού, του ταπεινού αυτού παιάνα για το μεταθανάτιο μυστήριο.
Στην πραγματικότητα, το πραγματικό μυστήριο είναι το γιατί είμαστε τόσο πεπεισμένοι για το ότι η ερώτησή μας, που θα πάμε 'όταν όλα θα τελειώσουν', αποτελεί ένα μυστήριο. Άλλωστε, ο εγκέφαλος είναι σαν οποιοδήποτε άλλο όργανο: ένα τμήμα του φυσικού μας σώματος. Και ο νους είναι η λειτουργία που επιτελεί ο εγκέφαλος, είναι πιο πολύ ένα ρήμα παρά ένα ουσιαστικό. Γιατί λοιπόν αναρωτιόμαστε για το που θα πάει ο νους μας όταν το σώμα θα πεθάνει; Δεν θα έπρεπε να μας είναι προφανές ότι και ο νους θα πεθάνει;
Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι σε κάθε πολιτισμό που πιστεύουν στη μεταθανάτια ζωή κάποιου είδους, ή το λιγότερο, δεν είναι καθόλου σίγουροι για το τι συμβαίνει με το νου μετά τον θάνατο. Και τέτοιες μη λογικές πεποιθήσεις, αντί ή εκτός από το να είναι προϊόντα της θρησκείας ή να μας προφυλάσσουν από τον τρόμο της ανυπαρξίας, αποτελούν ένα αναπόφευκτο παραπροϊόν της αυτοσυνείδησης. Γιατί δεν έχουμε ποτέ βιώσει το να μην έχουμε συνείδηση, εφόσον η συνείδηση προϋποθέτει το να βιώνει κανείς κάτι, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως μοιάζει το να είναι κανείς πεθαμένος. Κι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.
Η κοινή θέαση για τον θάνατο ως ένα μεγάλο μυστήριο συνήθως αψηφάται σαν μια συναισθηματικά φορτισμένη επιθυμία να πιστέψουμε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος της πορείας μας. Και πράγματι, μια διαπρεπής σχολή έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία που καλείται Θεωρία Διαχείρισης Τρόμου (Terror Management Theory) ισχυρίζεται πως οι μεταθανάτιες πεποιθήσεις, όπως επίσης λιγότερο προφανείς πεποιθήσεις, συμπεριφορές και νοοτροπίες, υπάρχουν για να κατευνάσουν αυτό που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν παραλυτικό άγχος για την ανυπαρξία του εγώ.
Για τους συνηγόρους αυτής της θεωρίας, διαθέτουμε ένα μυστικό οπλοστάσιο ψυχολογικών αμυνών που είναι σχεδιασμένες να κρατούν κρυφό στο ντουλάπι το άγχος που έχουμε για τον θάνατο. Ακόμα και το παρόν άρθρο θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους θιασώτες αυτής της θεωρίας ως μια άσκηση συμβολικής αθανασίας, για να διατηρηθούν οι ιδέες που εκφράζει στην αιωνιότητα ως υποκατάστατο της αθανασίας του βιολογικού οργανισμού που το συνέθεσε.
Ωστόσο, ένας μικρός αριθμός από ερευνητές επιχειρηματολογούν ότι η εξέλιξη της αυτοσυνείδησης έχει θέσει ένα διαφορετικού είδους πρόβλημα στο σύνολό του. Σύμφωνα με τη θέση αυτή, οι πρόγονοί μας υπέφεραν από την ακλόνητη ψευδαίσθηση ότι οι νόες τους ήταν αθάνατοι και ακριβώς αυτόν τον τεράστιο παραλογισμό έχουμε κληρονομήσει από εκείνους. Κάθε ξεχωριστό ανθρώπινο ον, εξαιτίας της εξελιγμένης γνωσιακής του αρχιτεκτονικής, έχει πρόβλημα στο να συλλάβει εννοιολογικά την ψυχολογική του ανυπαρξία.

Περίεργα αθάνατος

Το πρόβλημα ισχύει ακόμα και σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι δεν πιστεύουν στη μεταθανάτια ζωή. Όπως έγραψε ο φιλόσοφος και ιδρυτής του Κέντρου για τον Νατουραλισμό (Center for Naturalism) Thomas W. Clark σε άρθρο του για το περιοδικό Humanist το 1994:
Εδώ... είναι το πώς βλέπουμε το όλο ζήτημα: Όταν πεθαίνουμε, αυτό που έπεται είναι το τίποτα. Ο θάνατος είναι μια άβυσσος, μια μαύρη τρύπα, το τέλος της εμπειρίας. Είναι μια αιώνια ανυπαρξία, η οριστική εξάλειψη της ύπαρξης. Κι εδώ, σε ένα καρυδότσουφλο, βρίσκεται το λάθος που περιλαμβάνεται στη θέαση αυτή: το ότι την αφαίρεση της ανυπαρξίας, την κάνουμε μια θετική κατάσταση ή ποιότητα (για παράδειγμα, αυτή της 'μαυρότητας') και μετά τοποθετούμε το άτομο μέσα σ' αυτήν μετά τον θάνατο, έτσι ώστε με κάποιον τρόπο να πέσουμε στην ανυπαρξία και να παραμείνουμε εκεί αιώνια.
Λάβετε υπόψη το κάπως μακάβριο γεγονός, πως ποτέ δε θα μάθετε ότι είσαστε πεθαμένος. Μπορεί να νιώσετε τον εαυτό σας να γλιστράει μακριά, αλλά δεν μοιάζει σαν να πρόκειται να υπάρχει ένα 'εγώ' εκεί γύρω που θα έχει τη δυνατότητα να εξακριβώσει όλα όσα συμβαίνουν με την ανυπαρξία σας. Ας υπενθυμίσουμε εδώ, πως χρειάζεται ένας εν λειτουργία εγκεφαλικός φλοιός για να φιλοξενήσει οποιουδήποτε είδους γνωσιακή διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι έχετε πεθάνει και εφόσον θα έχετε πεθάνει ο φυσικός σας εγκέφαλος δεν μπορεί να παράγει τίποτε. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2007 στο περιοδικό Synthese, ο φιλόσοφος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Shaun Nichols το έθεσε κάπως έτσι: Όταν προσπαθώ να φανταστώ την ατομική μου μη ύπαρξη πρέπει να φανταστώ πως αντιλαμβάνομαι ή γνωρίζω για τη μη ύπαρξή μου. Καθόλου περίεργο το ότι εδώ υπάρχει ένα πρόσκομμα!
Αυτή η παρατήρηση ίσως να μην ακούγεται σαν κάποια μεγάλη αποκάλυψη, αλλά ίσως αυτό ισχύει για όποιον δεν έχει σκεφτεί τι πραγματικά σημαίνει, το οποίο είναι πως η θνητότητα του καθενός από εμάς είναι ένα γεγονός που αναφέρεται και αφορά σε πρώτο πρόσωπο, είναι δηλαδή ένα συμβάν που αφορά στο υποκείμενο. Αυτό είναι το πρόσκομμα που έκανε τον συγγραφέα Wolfgang von Goethe να σημειώσει, όπως λέγεται, ότι καθένας κουβαλάει την απόδειξη της δικής του αθανασίας μέσα στον εαυτό του.
Ακόμα και όταν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο νους μας τελειώνει με τον θάνατο, είναι πραγματικά δύσκολο να το σκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο. Μια έρευνα που δημοσίευσε ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου (Jesse Bering) το 2002 στο περιοδικό 'Journal of Cognition and Culture' (Περιοδικό για τη Νόηση και τον Πολιτισμό) αποκαλύπτει ότι η ψευδαίσθηση της αθανασίας λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στους νόες των προπτυχιακών φοιτητών που ρωτήθηκαν μια σειρά από ερωτήσεις αναφορικά με τα ψυχολογικά χαρίσματα ενός πεθαμένου ατόμου.
Ο Richard, είπε ο Jesse Bering στους φοιτητές, σκοτώθηκε ακαριαία όταν το όχημά του σφηνώθηκε σε έναν στύλο. Οι συμμετέχοντες διάβασαν μια διήγηση που αφορούσε τη νοητική κατάσταση του Richard ακριβώς πριν γίνει το ατύχημα και στη συνέχεια ρωτήθηκαν για το εάν ο άντρας, τώρα που ήταν νεκρός, διατηρούσε την δυνατότητα να βιώνει νοητικές καταστάσεις. Εξακολουθεί ο Richard να σκέφτεται τη γυναίκα του; ρώτησε τους φοιτητές. Εξακολουθεί να νιώθει τη γεύση της μέντας που έτρωγε ακριβώς λίγο πριν πεθάνει; Θέλει να είναι ζωντανός;
Τα βλέμματα που εισέπραξε ο ερευνητής ήταν περίεργα, εφόσον προφανώς δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που σταματούν για να σκεφτούν αν οι ψυχές σιχαίνονται τις άσχημες γεύσεις, αν νιώθουν πόθο ή αν παθαίνουν πονοκέφαλο. Ωστόσο, οι περισσότεροι έδωσαν απαντήσεις που είναι ενδεικτικές της πεποίθησης και δικαιολόγησης για ψυχολογική συνέχεια, στις οποίες φαντάστηκαν τον νου του Richard να εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τον θάνατό του.
Το εύρημα αυτό δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι, σε μια ξεχωριστή κλίμακα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες έθεσαν τον εαυτό τους στην κατηγορία αυτών που έχουν πίστη για κάποιου είδους μεταθανάτιο ζωή.
Αυτό όμως που ήταν εντυπωσιακό ήταν το ότι πολλοί συμμετέχοντες που είχαν ταυτοποιήσει τους εαυτούς τους ως έχοντες 'εξαλειπτικές' πεποιθήσεις (είχανε σημειώσει το κουτάκι που έγραφε Αυτό που πιστεύουμε ως 'η ψυχή' ή η συνειδητή προσωπικότητα ενός ατόμου, παύει οριστικά όταν το σώμα πεθαίνει) περιστασιακά έδωσαν απαντήσεις που ήταν σύμφωνες με την ψυχολογική συνέχεια. Το τριάντα τρία τοις εκατό των απαντήσεων των οπαδών του εξαλειπτικού υλισμού πρόδωσε τις κρυμμένες τους δικαιολογήσεις για το ότι τα συναισθήματα και οι επιθυμίες επιβιώνουν μετά τον θάνατο. Ένα ακόμα τριάντα έξι τοις εκατό από τις απαντήσεις τους που δικαιολογούσε την ψυχολογική συνέχεια, σχετιζόταν με νοητικές καταστάσεις αναφορικά με τη γνώση, όπως η ικανότητα για μνήμες, πεποιθήσεις ή γνώσεις. Ένας ιδιαίτερα παθιασμένος θιασώτης του εξαλειπτικού υλισμού σκέφτηκε πως όλες οι ερωτήσεις ήταν γελοίες, το ίδιο και εκείνος που τις έθεσε. Ωστόσο, τόνισε ότι και βέβαια ο Richard γνωρίζει ότι έχει πεθάνει γιατί δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή και ο Richard το συνειδητοποίησε με τον θάνατό του.
Γιατί είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να συλλάβουμε την ανυπαρξία; Σύμφωνα με τη γνώμη του συγγραφέα, που την ονομάζει 'υπόθεση της περιορισμένης προσομοίωσης' (simulation constraint hypothesis), στην προσπάθειά μας να φανταστούμε πως είναι το να είμαστε πεθαμένοι επικαλούμαστε το υπόβαθρο που έχουμε από τα συνειδητά βιώματά μας, γιατί έτσι προσεγγίζουμε τα περισσότερα νοητικά πειράματα. Αλλά ο θάνατος δεν μοιάζει με τίποτε από όσα έχουμε ποτέ βιώσει. Γιατί ποτέ δεν έχουμε υπάρξει συνειδητά χωρίς συνείδηση, ακόμα και οι καλύτερες προσομοιώσεις που κάνουμε για την πραγματική ανυπαρξία δεν είναι αρκετά καλές.
Ακόμα και για όσους δεν πιστεύουν στη μεταθανάτια ζωή, μοιάζει σα να κοιτάνε σε ένα δωμάτιο γεμάτο με καθρέφτες, αλλά αντί να γίνονται μάρτυρες ενός οπτικού τρυκ, έρχονται αντιμέτωποι με νοητικές αντηχήσεις της υποκειμενικής εμπειρίας. Στην ομιλία του ισπανού φιλόσοφου Miguel de Unamuno το 1913 με τίτλο 'Η τραγική Έννοια της Ζωής' (The Tragic Sense of Life), μπορεί κανείς σχεδόν να δει τον συγγραφέα να τραβάει τα μαλλιά του με προσήλωση σ' αυτό ακριβώς το γεγονός. Προσπάθησε να νιώσεις τη συνείδησή σου με την αναπαράσταση της μη συνείδησης, γράφει, και θα αντιληφθείς το πόσο απίθανο είναι αυτό. Η προσπάθεια να κατανοήσεις κάτι τέτοιο προκαλεί την πιο ζαλιστική ναυτία.
Ίσως απαντήσετε, για στάσου. Μήπως ο Unamuno ξεχνάει κάτι; Σίγουρα έχουμε εμπειρία της ανυπαρξίας. Κάθε νύχτα, όταν βρισκόμαστε σε ύπνο δίχως όνειρα. Αλλά θα κάνατε λάθος σ' αυτήν την υπόθεση. Ο Thomas W. Clark το θέτει κάπως έτσι: Μπορεί περιστασιακά να έχουμε την εντύπωση του ότι βιώνουμε ή υφιστάμεθα μια περίοδο μη συνειδητότητας, αλλά, βέβαια, αυτό είναι απίθανο. Αυτή η ανυπαρξία της συνείδησης δεν μπορεί να είναι μια πραγματικότητα που έχει βιωθεί.
Εάν η ψυχολογική αθανασία αναπαριστά τον διαισθητικό και φυσικό τρόπο για να σκεφτόμαστε για τον θάνατο, τότε πιθανότατα θα έπρεπε να περιμένουμε τα νεαρά παιδιά να είναι προδιατεθειμένα να σκέφτονται με τη λογική αυτή. Πολλά παιδιά σε μικρή ηλικία μπορεί να έχουν δει το αγαπημένο τους κατοικίδιο να έχει πεθάνει και θα το έχουν ίσως θάψει σε κάποιο σημείο στον κήπο. Μπορεί να σκέφτονται πως το ζωάκι μπορεί να σκεφτεί και καταλαβαίνει πόσο το αγαπούσανε και το ότι εξακολουθεί να υπάρχει δεν είναι κάτι που το έμαθαν από τους γονείς τους. Ο Gerald P. Koocher, τέως πρόεδρος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Ένωσης (American Psychological Association APA) είχε ρωτήσει σε μια έρευνα το 1973, που δημοσιεύτηκε στο Developmental Psychology, παιδιά με ηλικία μεταξύ έξι και δεκαπέντε ετών, σχετικά με το τι συμβαίνει όταν κάποιος πεθαίνει. Πολλές από τις απαντήσεις που πήρε βασιζόντουσαν στις καθημερινές εμπειρίες για να περιγράψουν τον θάνατο, με αναφορές στον ύπνο, στην αίσθηση γαλήνης, ή απλά στο να είναι κάποιος πολύ ζαλισμένος.

Αποσύνδεση νου και σώματος

Αλλά η έρευνα του Koocher δεν αναφέρει για το από πού προέρχονται τέτοιες ιδέες. Η υπόθεση Simulation Constraint θεωρεί πως αυτού του είδους η σκέψη είναι έμφυτη και δεν είναι αποτέλεσμα μάθησης. Ευτυχώς, αυτή η υπόθεση είναι διαψεύσιμη (σύμφωνα με τον φιλόσοφο της επιστήμης Carl Popper, μια υπόθεση, πρόταση ή θεωρία είναι επιστημονική, μονάχα εφόσον είναι διαψεύσιμη, δηλαδή είναι δυνατόν να διαψευσθεί από κάποια παρατήρηση ή πείραμα).
Εάν οι πεποιθήσεις για τη μεταθανάτιο ζωή αποτελούν ένα προϊόν πολιτισμικής κατήχησης, με τα παιδιά να προσλαμβάνουν τις ιδέες αυτές μέσα από τις θρησκευτικές διδασκαλίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή να πληροφορούνται από την οικογένεια και τους φίλους τους, τότε κάποιος θα προέβλεπε λογικά πως η λογική της ψυχολογικής συνέχειας θα μειωνόταν με το πέρασμα του χρόνου. Εκτός από το να γίνονται πιο ενήμερα για τη δική τους θνητότητα, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μια μεγαλύτερη περίοδο έκθεσης στην έννοια της μεταθανάτιας ζωής.
Στην πραγματικότητα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν το αντίθετο μοτίβο ανάπτυξης. Σε μια έρευνα του 2004 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Developmental Psychology), ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Atlantic της Φλόριντα, David F. Bjorklund και ο Jesse Bering (συγγραφέας του παρόντος) παρουσίασαν ένα θέατρο με κούκλες σε 200 παιδιά με ηλικίες από τριών μέχρι δώδεκα ετών. Κάθε παιδί παρακολούθησε την ιστορία ενός μικρού ποντικιού, του Baby Mouse, που περιφερόταν ανέμελα στο δάσος. Και τότε, σύμφωνα με την ιστορία, ο ποντικός πρόσεξε κάτι πολύ περίεργο. Οι θάμνοι άρχισαν να κινούνται! Ένας αλιγάτορας πηδάει μέσα από τους θάμνους και τον καταβρόχθισε ολόκληρο.
Ο Baby Mouse δεν είναι πλέον ζωντανός.
Aκριβώς όπως οι ενήλικοι από την προαναφερόμενη έρευνα, τα παιδιά ρωτήθηκαν σχετικά με τις ψυχολογικές λειτουργίες του πεθαμένου Baby Mouse. Θέλει ακόμα ο Baby Mouse να γυρίσει σπίτι του; ρωτήθηκαν τα παιδιά. Νιώθει ακόμα άρρωστος; Μπορεί ακόμα να μυρίσει τα λουλούδια; Τα νεαρότερα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, αυτά που ήταν από τριών έως πέντε ετών, ήταν πολύ πιο πιθανό να δώσουν απαντήσεις που σχετιζόντουσαν με την ψυχολογική συνέχεια απ' ότι τα παιδιά που άνηκαν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Αλλά εδώ βρίσκεται εάν πραγματικά περίεργο σημείο. Ακόμα και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας είχαν μια στέρεη αντίληψη της βιολογικής παύσης. Γνώριζαν, για παράδειγμα, πως ο νεκρός Baby Mouse δε χρειαζόταν πλέον νερό και τροφή. Γνώριζαν πως δε θα μεγάλωνε για να γίνει ένα ενήλικο ποντίκι. Το 85 τοις εκατό από τα νεαρότερα παιδιά είπαν ακόμα πως ο εγκέφαλος του ποντικού είχε πάψει να λειτουργεί. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά δήλωσαν στη συνέχεια πως ο νεκρός Baby Mouse πεινούσε ή διψούσε, πως ένιωθε καλύτερα ή ακόμα πως εξακολουθούσε να είναι θυμωμένος με τον αδελφό του.
Δε θα μπορούσε να πει κανείς πως τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας δεν κατείχαν την έννοια του θανάτου, γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως οι βιολογικές προσταγές έπαψαν να υφίστανται μετά τον θάνατο. Μάλλον, φαίνεται πως είχαν πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουν αυτή τους τη γνώση για να βγάλουν θεωρητικά πορίσματα σχετικά με τις νοητικές λειτουργίες.
Από μια εξελικτική σκοπιά, μια συνεπής θεωρία αναφορικά με τον ψυχολογικό θάνατο δεν είναι αναγκαία βιώσιμη. Ο ανθρωπολόγος H. Clark Barrett του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, πιστεύει αντ'αυτού πως η κατανόηση της βιολογικής παύσης (για παράδειγμα, πως ένα νεκρό πλάσμα δεν πρόκειται ξαφνικά να σηκωθεί και να σε δαγκώσει) είναι πιθανότατα αυτό που έσωσε ζωές και πέρασε στα γονίδια. Σύμφωνα με τον Barrett, η αντίληψη της παύσης του νου, από την άλλη μεριά, δεν είναι από εξελικτικής απόψεως αναγκαία.
Σε μια έρευνα που έγινε το 2005 και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cognition, ο Barrett και η ψυχολόγος Tanya Behne από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Αγγλία ανέφεραν πως τετράχρονα παιδιά που ανατράφηκαν στην πόλη του Βερολίνου ήταν το ίδιο καλά στο να διακρίνουν τα κοιμισμένα από τα νεκρά ζώα όσο καλά ήταν τα παιδιά κυνηγοί που προερχόντουσαν από την περιοχή Shuar του Εκουαδόρ. Ακόμα και τα σύγχρονα παιδιά φαίνονται πως είναι καλά συντονισμένα με τα αντιληπτικά σημεία που σηματοδοτούν τον θάνατο.

Ο πολιτισμικός παράγοντας

Από τη μια μεριά, σε μια πολύ νεαρή ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως τα νεκρά σώματα δεν πρόκειται να επανέλθουν στη ζωή. Από την άλλη μεριά, επίσης σε πολύ νεαρή ηλικία, τα παιδιά συνδέουν τον θάνατο με συνεχιζόμενες ψυχολογικές λειτουργίες. Που λοιπόν συναντούνται οι πολιτισμικές καταβολές και οι θρησκευτικές διδαχές;
Στην πραγματικότητα, η έκθεση στην έννοια της μεταθανάτιας ζωής παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό και στην επεξεργασία της φυσικής γνωσιακής υπόθεσης, είναι κάτι σαν μια σκαλωσιά για αρχιτέκτονες όπου οι πολιτισμικές καταβολές αναπτύσσουν και διακοσμούν τους ενδογενείς ψυχολογικούς δομικούς λίθους των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το τελικό προϊόν μπορεί να είναι όσο φανταχτερό ή ασκητικό θέλει κανείς, από τις πεποιθήσεις για τη μετενσάρκωση των οπαδών του Βουδισμού μέχρι κάποιου απλού ανθρώπου που πιστεύει ότι απλά υπάρχει κάτι μετά από τον θάνατο.
Για να υποστηρίξουν την ιδέα για πολιτισμικές επιδράσεις στη φυσική τάση σχετικά με την άρνηση του θανάτου του νου ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Harvard Paul Harris και η ερευνήτρια Marta Gimenez του Εθνικού Πανεπιστημίου Εκπαίδευσης από Απόσταση της Ισπανίας, έδειξαν πως όταν η διατύπωση σε συνεντεύξεις μετατρέπεται με τρόπο ώστε να περιλαμβάνει ιατρικούς ή επιστημονικούς όρους, η δικαιολόγηση για ψυχολογική συνέπεια μειώνεται. Σ' αυτήν την έρευνα που έγινε το 2005 και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Cognition and Culture, παιδιά με ηλικία από επτά μέχρι και ένδεκα ετών που προέρχονταν από τη Μαδρίτη, άκουσαν μια ιστορία σχετικά με έναν παπά που είπε σ' ένα παιδί ότι η πεθαμένη γιαγιά του είναι παρέα με τον Θεό. Τα παιδιά αυτά ήταν περισσότερο πιθανό να αποδώσουν συνεχιζόμενες νοητικές καταστάσεις σε αυτούς που είχαν πεθάνει από μια άλλη ομάδα παιδιών που άκουσαν μια πανομοιότυπη ιστορία η οποία αντί για έναν παπά είχε έναν γιατρό ο οποίος έλεγε στο παιδί πως ο παππούς του ήταν νεκρός και είχε θαφτεί.
Και σε μια επανάληψη του πειράματος με τον Baby Mouse που έγινε το 2005 και που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Developmental Psychology, ο ψυχολόγος David Bjorklund και ο συγγραφέας συνεργάστηκαν με τον ψυχολόγο Carlos Hermandez Blasi από το Πανεπιστήμιο Jaume I της Ισπανίας για να συγκρίνουν παιδιά από ένα καθολικό σχολείο με παιδιά που παρακολουθούσαν ένα δημόσιο κανονικό σχολείο στο Castellon της Ισπανίας.
Όπως και με την προηγούμενη έρευνα, μια μεγάλη πλειοψηφία από τα νεαρότερα παιδιά, δηλαδή αυτά που ήταν πέντε ως έξι χρονών, που προέρχονταν και από τα δυο εκπαιδευτικά υπόβαθρα, έδωσαν απαντήσεις για το ότι οι νοητικές καταστάσεις του νεκρού Baby Mouse επιβίωναν μετά τον θάνατο. Το είδος των μαθημάτων, οι συνήθειες στο σχολείο ή η θρησκεία δεν έδειξαν κάποια διαφορά. Όσο μεγαλύτερα ήταν ωστόσο τα παιδιά, οι πολιτισμικές καταβολές άρχιζαν να επιδρούν σε μεγαλύτερο βαθμό κι έτσι τα παιδιά από το καθολικό σχολείο έτειναν περισσότερο να δώσουν δικαιολογήσεις ψυχολογικής συνέχειας απ' ότι τα παιδιά που προερχόντουσαν από κανονικό σχολείο. Υπήρχαν ακόμα και κάποια παιδιά με ιδέες παρόμοιες με τον εξαλειπτικό υλισμό, στην ομάδα των παιδιών που προερχόντουσαν από το κανονικό σχολείο.

Ελεύθερα πνεύματα

Το είδος των γνωσιακών περιορισμών που συζητήθηκαν νωρίτερα μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την έμφυτη αίσθηση που έχουμε για την αθανασία. Αλλά παρόλο που η 'υπόθεση της περιορισμένης προσομοίωσης' βοηθάει στο να εξηγηθεί το γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε κάτι το τόσο φανταστικά παράλογο όσο η μεταθανάτια ζωή, δεν εξηγεί γιατί οι άνθρωποι βλέπουν την ψυχή να αποκολλάται από το σώμα και να επιπλέει σαν ένα αόρατο μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο κατευθυνόμενη στο βασίλειο της αιωνιότητας. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι που μας περιορίζει στο να συνεχίζουμε να έχουμε τις πεποιθήσεις μας για μεταθανάτιο ζωή συμπεριλαμβάνοντας στις πεποιθήσεις αυτές την ιδέα ότι ο νους συνεχίζει να κατοικεί στο ενταφιασμένο κρανίο και κείτεται εκεί σε μια αιώνια μακάρια ευτυχία. Αλλά σχεδόν κανένας δεν βλέπει την συνέχεια της ύπαρξης του νου με τον τρόπο αυτό.
Όταν ήμασταν ακόμα βρέφη, μάθαμε πως οι άνθρωποι δεν σταματούν να υπάρχουν απλά επειδή δεν μπορούμε να τους δούμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικείμενα, τα παιδιά σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους μαθαίνουν πως τα αντικείμενα διατηρούνται κι έτσι μπορεί να παίξει κανείς μαζί τους κρύβοντας αντικείμενα τα οποία τα παιδάκια στη συνέχεια τα ψάχνουν εφόσον αντιλαμβάνονται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτή η ψυχολογική λειτουργία μας οδηγεί στο να υποθέτουμε πως οι άνθρωποι που γνωρίζουμε βρίσκονται κάπου και κάνουν κάτι και δεν εξαφανίζονται όταν δεν είμαστε σε επαφή μαζί τους.
Για τους ανθρώπους είναι λοιπόν δύσκολο να σβήσουν αυτήν την ψυχολογική αντίληψη της διατήρησης και διάρκειας των ατόμων απλά και μόνο επειδή κάποιος ξαφνικά πεθαίνει. Αυτή η δυσκολία είναι ακόμα πιο έντονη για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας και τους οποίους φανταζόμαστε σε συχνή βάση να εμπλέκονται σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες ακόμα και όταν δεν τους βλέπουμε. Έτσι, η έννοια της διατήρησης μπορεί να είναι το τελικό γνωσιακό μας εμπόδιο που δε μας αφήνει να αντιληφθούμε τον θάνατο ως κάτι το τελειωτικό. Αντίθετα, είναι πολύ πιο φυσικό να φανταζόμαστε όσους έχουν απεβιώσει σα να συνεχίζουν να υπάρχουν με κάποιον ασαφή τρόπο, σε κάποιον τόπο χωρίς να μπορούμε να τους παρατηρήσουμε, ζώντας κανονικά τις νεκρές τους ζωές.

ΠΗΓΗ: allday-news.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pournari.blogspot.com

Ο Δωδεκάλογος Του Αντρικού Χαβαλέ..!!!

Κανονας Νο 1 Η καφρίλα είναι ομαδικό άθλημα. Αυτός που κάνει χαβαλέ σε μια παρέα που δεν ανταποκρίνεται είναι ενοχλητικός. Αυτός που δεν το καταλαβαίνει και συνεχίζει είναι γραφικός. Αυτός που επιμένει να το κάνει καθημερινά στην τηλεόραση είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Και είναι ο ήρωάς μας. Ο «Μασχαλοζούμης».

Κανονας Νο 2 Κανείς δεν πέρασε πραγματικά καλά τσιμπολογώντας σασίμι. Αντιθέτως, δέκα σουβλάκια και πέντ’ έξι μπέργκερ φτιάχνουν από μόνα τους ατμόσφαιρα. Η κρεμμυδίλα είναι ο μέγας χορηγός θετικής ενέργειας.

Κανονας Νο 3 Το αλκοόλ βοηθάει
«Τίποτα δε λειτουργεί καλά χωρίς μπίρα» – ο Όμερ Σίμπσον ξέρει.
Κανονας Νο 4 Κάποια στιγμή θα ’ρθει και η σειρά σου. Ο χαβαλές κάνει συστηματικό rotation, οπότε –μοιραία– θα γίνεις κι εσύ αντικείμενο του χλευασμού. Δέξου το με γενναιότητα.
Κανονας Νο 5 Ο χαβαλές έχει μνήμη ελέφαντα... Είναι η μέθοδος αυτοσυντήρησής του: όταν δεν έχει επικαιρότητα, ανατρέχει σε παλιά, δοκιμασμένα θέματα που δεν εξαντλούνται ποτέ. Όπως εκείνη η φάση που δε σου σηκώθηκε με την ψηλή ξανθιά.
Κανονας Νο 6 ... Και ποτέ δεν είναι αρκετά χοντρός. Αντίθετα με τη σάτιρα, που είναι κυρία, ο χαβαλές τα βάζει και με τους προβληματικούς. Πάνω στο χαβαλέ βγήκαν ανέκδοτα για τον Βασιλάκη Δοσούλα, τους Δίδυμους Πύργους, το τσουνάμι, τους σεισμούς. Μπορεί τις κανονικές μέρες να ακούγεται χυδαίος σαν απαγγελία με ρέψιμο, στα δύσκολα όμως γίνεται το συκώτι της κοινωνίας. Τη βοηθάει να μεταβολίζει τα αχώνευτα. Στο κάτω κάτω, αν δεν παινέψεις το σπίτι που σε πλάκωσε, θα βάλεις τα κλάματα.
Κανονας Νο 7 Ο σωστός χαβαλές δεν προσβάλλει τις γυναίκες. Κι αυτό γιατί σπανίως τις αναφέρει ονομαστικά. Η γενική κατηγορία «πουτάνες» δεν αφήνει σε καμία το δικαίωμα να παρεξηγηθεί προσωπικά.
Κανονας Νο 8 Στο τέλος κανείς δεν τη βγάζει καθαρή. Όλο και κάτι θα σπάσει (κάνα τασάκι, κάνα ποτήρι), όλο και κάτι θα χυθεί (κάνα ουίσκι, καμιά σάλτσα μπάρμπεκιου), όλο και κάτι θα τσαλακωθεί (κάποιο πουκάμισο ή, ιδανικά, κάποια αξιοπρέπεια).
Κανονας Νο 9 Έξω κόμπλεξ και καημοί. Σε έναν καθαρόαιμο αντρικό χαβαλέ υπάρχει ένας πραγματικά μεγάλος εχθρός, ενίοτε και ανίκητος: το κόμπλεξ. Οι κομπλεξικοί άνθρωποι δε θα καταφέρουν ποτέ να γελάσουν πραγματικά. Γιατί πάντα από μέσα τους για κάποιο λόγο κλαίνε.

Κανονας Νο 10 Ο γάμος δεν τον σκοτώνει. Την ημέρα που θα βρεις γυναίκα που κάνει χαβαλέ όπως εσύ, παντρέψου. Γιατί ακόμη και αν πεθάνει ο έρωτας, ο χαβαλές θα μείνει

ΠΗΓΗ: http://spamplaka.blogspot.com

Ταινία πορνό γυρίστηκε σε νοσοκομείο..!!!!!




Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στη βρετανική πρωτεύουσα, σχετικά με την αποκάλυψη ότι στο νοσοκομείο NHS Kensington & Chelsea… πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα μιας ταινίας πορνό.








Penny Mordaunt
Penny Mordaunt
«Πώς γίνεται σε πτέρυγα κρατικού νοσοκομείου να γυρίζουν πορνό» αναρωτήθηκε η βουλευτής των Συντηρητικών, Penny Mordaunt, η οποία και αποκάλυψε το μυστικό.

Η ταινία, η οποία απέφερε σημαντικά έσοδα για το νοσοκομείο, ήταν γυρισμένη σε έναν πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό θάλαμο του νοσοκομείου. Οι πρωταγωνιστές ήταν ντυμένοι γιατροί και νοσοκόμες με στολές που βρήκαν στο νοσοκομείο…

Πλέον η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ αναμένονται κυρώσεις σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου.



ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Κάν' του το πιο κολασμένο στοματικό


Αν είσαι κι εσύ ένα από εκείνα τα κορίτσια που βλέπουν το στοματικό σεξ προς το σύντροφό τους σαν μια αέναη αγγαρεία, ήρθε η στιγμή να δεις το δεις με άλλο μάτι και να υιοθετήσεις μια διαφορετική στάση- στάσεις.

Τα βασικά και απαραίτητα:

Εν αρχή είναι η άνεση: σίγουρα το να του προσφέρεις ένα αριστοτεχνικό στοματικό στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα, χωρίς air condition, με το κεφάλι σου στραμπουληγμένο κυριολεκτικά κάτω από το τιμόνι και μάλιστα εν κινήσει, όχι δεν είναι εύκολο, είναι ηρωικό για όποια το πετυχαίνει και ακατόρθωτο για τις υπόλοιπες, κοινές, θνητές. Για να του χαρίσεις ένα αξέχαστο στοματικό, πρέπει να νιώθεις και να κάθεσαι άνετα. Η θερμοκρασία να μην είναι υπερβολικά υψηλή και το πέος του πλυμένο και μοσχομυριστό. Μια αποτρίχωση των θάμνων που καλύπτουν την περιοχή θα βοηθούσε για να μην διακόπτεις συνέχεια για να βγάλεις από το στοματάκι τριχούλες. Όσο για τη στάση, εκείνος μπορεί να βρίσκεται όρθιος μπροστά σου, όσο εσύ καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού ασχολείσαι με το πέος του. Επειδή αυτή η στάση κρύβει κινδύνους (να σου πιάσει το κεφάλι και να βοηθήσει χωρίς να του ζητηθεί), ζήτησέ του να ξαπλώσει ανάσκελα και έλα εσύ από πάνω.

Στα ορεκτικά: προτού προσπαθήσεις σαν άλλο βαθύ λαρύγγι να πάρεις ολόκληρο το πέος στο στόμα, ξεκίνα από τα light φιλιά και χάδια. Λίγες χειρωνακτικές εργασίες, πολύ σάλιο και πιο πολύ γλύψιμο συνθέτουν μια καλή αρχή. Κατόπιν, μπορείς να πάρεις ολόκληρο το πέος στο στόμα σου σε μια κίνηση μέσα έξω που πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να έχουν τα χείλη σου. Αυτά θα επωμιστούν το να κρύβουν διαρκώς τα κοφτερά δοντάκια που διαθέτεις για να μην έχουμε ατυχήματα.

Όταν κουράζεσαι να χρησιμοποιείς μόνο το στόμα, βάλε στο παιχνίδι και τα δυο σου χεράκια για να ανεβοκατεβάζεις την επιδερμίδα που καλύπτει την κορυφή του πέους, αλλά ταυτόχρονα παίξε και με τα μπαλάκια του με προσοχή και σύνεση φυσικά.

Μην ξεχνάς πως δεν χρειάζεται να βάζεις διαρκώς ολόκληρο το πέος βαθιά μέσα στο στόμα σου. Οι περισσότερες νευρικές απολήξεις βρίσκονται στην κορυφή του πέους, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και ακόμα περισσότερα φιλιά και χάδια.

Και τα πικάντικα:

* Μην περιμένεις να του δώσεις το καλό στοματικό μόνο όταν δεις το πέος του σε πλήρη στύση. Το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει όταν εκείνος δεν έχει ακόμα διεγερθεί και μάλιστα εκείνος θα βρει την ιδέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Καυτή παραλλαγή: ξύπνησέ τον το πρωί με ευχάριστα φιλιά εκεί χαμηλά!

* Κράτησε τη βάση του πέους με το ένα σου χέρι για να ρυθμίζεις διαρκώς το βαθμό διείσδυσης του στο στόμα σου.

* Αν είσαι εξοικειωμένη με το στοματικό, το πως να παίρνεις σωστές αναπνοές και πως να ρυθμίζεις το σάλιο σου για να μην πνιγείς, βάλε μια ωραία καραμελίτσα μέντας στο στόμα πριν το στοματικό. Περίμενε να διαλυθεί λίγο και πάρε το πέος του στο στόμα σου. Η αίσθηση της καραμέλας στην περιοχή, θα τον ερεθίσει περισσότερο, ενώ εσύ θα παράγεις περισσότερο σάλιο, βοηθώντας σε να παίζεις καλύτερα με το βαθμό δυείσδυσής του στο στόμα ή βαθύτερα στο λάρυγγά σου. Αντί για καραμελίτσα, τοποθέτησε ένα μικρό παγάκι ή λίγο κρύο νερό, λίγο παγωτό που θα του προσφέρει μια αίσθηση ανεπανάληπτη. Καυτή παραλλαγή: βάλε στο παιχνίδι ένα ολόκληρο γλυφειτζούρι.

* Γνωρίζεις καλά πως η φωνή σου μπορεί να παράγει δονήσεις στις οποίες συμμετέχει όλο το στόμα, τα δόντια και οι κοιλότητες του στόματος. Μόλις πάρει το πέος του στο στόμα, ξεκίνα να παράγεις ένα βουητό, οι δονήσεις του οποίου θ' αγκαλιάζουν το πέος ταυτόχρονα με τη γλώσσα σου. Αρχικά, εξασκήσου τοποθετώντας ένα δάχτυλο στο στόμα για να δεις πόσο πρέπει να βουίζεις. Πειραματίσου τόσο με την ένταση όσο και με το σημείο που θα πηγαινοέρχεται το πέος του στο στόμα σου. Αν το φέρεις πιο κοντά στο λάρυγγα, οι δονήσεις θα είναι μικρότερες απ' ότι σε σχέση με τα χείλια και το άνοιγμα του στόματος. Καυτή παραλλαγή: τραγούδησέ του το αγαπημένο σου σουξεδάκι με το πέος στο στόμα.

* Όση ηδονή του προσφέρει η κρύα αίσθηση στο στόμα, το ίδιο συμβαίνειο και με τη θερμότητα. Εκεί μπορείς να παίξεις με μια καυτερή σος ή μια ζεστή σοκολάτα. Προσοχή μην τον τσουρουφλίσεις.

* Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό για λόγους αντισύλληψης, τα νέας γενιάς προφυλακτικά με γεύση και χρώμα, μπορούν να προσφέρουν μια ωραία αίσθηση ακόμα και στο στοματικό. Εκτός από την καλσίκή σοκολάτα και τη γεύση φρούτων, μπορείς να επιλέξεις τη φρέσκια καρύδα, το αμαρέτο ή τη γεύση ζαχαρωτού. Αντί για προφυλακτικό, προμηθεύσου τα εκπληκτικά φαγώσιμα λαδάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αρκεί να είναι επιστημονικά ελεγμένα.


ΠΗΓΗ: http://www.womenonly.gr/

Μόλις 36 χρόνια ήταν η μέση διάρκεια ζωής τον 19ο αιώνα !!!

Στα 36 έτη ανέρχονταν η μέση διάρκεια ζωής των Ελλήνων τον 19ο αιώνα, η οποία άρχισε να αυξάνεται, βαθμιαία, από τα τέλη του συγκεκριμένου αιώνα. Μάλιστα, σε διάστημα μόλις 35 χρόνων, το προσδόκιμο επιβίωσης παρατάθηκε κατά είκοσι χρόνια. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βύρωνα Κοτζαμάνη.

Ειδικότερα, μέσα σε περίπου μία τριαντακοπενταετία, το προσδόκιμο επιβίωσης παρατάθηκε, με την εξής κλιμάκωση: (διαβάστε στη συνέχεια)
τη χρονική περίοδο 1920-1924, 45 έτη και τη χρονική περίοδο 1955-1959, 65 έτη. Αντίστοιχη πτωτική πορεία ακολούθησε και ο αδρός δείκτης θνησιμότητας, στο βαθμό που, στην ίδια περίοδο, συρρικνώνεται ταχύτατα και η βρεφική θνησιμότητα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η θνησιμότητα της χώρας μειώθηκε περαιτέρω και η μείωση αυτή αποδίδεται, σε μια πρώτη περίοδο, στην υποχώρηση της θνησιμότητας από λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα που έπληξαν κυρίως το νεανικό πληθυσμό και ήταν ταχείας κατάληξης.

Αντίθετα, διαχρονικά διαπιστώνεται αύξηση της θνησιμότητας από χρόνιες παθήσεις (κακοήθη νεοπλάσματα και νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος), που χαρακτηρίζουν τον ηλικιωμένο πληθυσμό.

Οι σημαντικές αυτές μεταβολές, κυρίως η υποχώρηση των μολυσματικών ασθενειών, είχαν ευεργετική επίδραση κυρίως στη βρεφική θνησιμότητα, που μειώθηκε συνταρακτικά.

Στο βαθμό που ο μέσος όρος ζωής μας αυξάνεται, η σταθερά ανοδική πορεία του αδρού δείκτη θανάτων μεταπολεμικά είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της προοδευτικής γήρανσης του πληθυσμού μας. Κατ' επέκταση, αν απομονώσουμε τον παράγοντα "πληθυσμιακές δομές υπολογίζοντας τον προτυποποιημένο δείκτη θανάτων, θα διαπιστώσουμε ότι ο νέος προτυποποιημένος δείκτης διαχρονικά υποχωρεί σταθερά.

Όσον αφορά τη βρεφική θνησιμότητα, στην αρχή της εξεταζόμενης περιόδου (1956) βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα (39 θάνατοι βρεφών σε 1000 γεννήσει ζώντων). Η συρρίκνωσή της, όμως, δεν είναι γραμμική στο βαθμό, που οι ρυθμοί πτώσης της είναι σαφώς ταχύτεροι στην πρώτη μεταπολεμική περίοδο (μέχρι το 1980).

Με βάση τα στοιχεία του 2006, η βρεφική θνησιμότητα στη χώρα μας (3,7%) είναι χαμηλή, ελαφρά δε χαμηλότερη του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15 κρατών-μελών (3,9%).

Εξετάζοντας, τέλος, τoυς ειδικούς- κατά ηλικία- δείκτες θνησιμότητας, διαπιστώνεται ότι, στην εξεταζόμενη περίοδο, η θνησιμότητα μειώνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου.

Εξαίρεση αποτελούν οι ηλικίες 20-30 ετών, για τις οποίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, καταγράφεται αύξηση, κυρίως λόγω των οδικών ατυχημάτων.

Αντιστοίχως, η μέση προσδοκώμενη ζωή αυξήθηκε και για τα δύο φύλα (1950: άνδρες 63,4 έτη και γυναίκες 70,1 έτη -1999:75,5 έτη και 80,6 έτη αντιστοίχως).

Το κέρδος είναι εξαιρετικά σημαντικό, σημειώνουν οι ερευνητές, ενώ η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώθηκε κατά 1,6 έτη, λόγω ταχύτερης βελτίωσης της θέσης των ανδρών.

Σύμφωνα με τους παραπάνω ερευνητές, οι κυριότεροι από τους δημογραφικούς παράγοντες, που επηρεάζουν τη θνησιμότητα είναι η κατά ηλικία δομή ενός πληθυσμού και το φύλο.

Η υψηλότερη θνησιμότητα παρατηρείται στα βρέφη κάτω του ενός έτους και στους ηλικιωμένους και η θνησιμότητα των ανδρών είναι ελαφρώς υψηλότερη των γυναικών (η δε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής ευνόησε περισσότερο τις γυναίκες, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων).

Όσον αφορά τη θνησιμότητα κατά οικογενειακή κατάσταση, η διαθέσιμη πληροφόρηση προέρχεται από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα ανεπτυγμένων χωρών.

Στην περίπτωση των χωρών αυτών διαπιστώνεται αξιόλογη διαφορά μεταξύ των εγγάμων και των αγάμων, στο βαθμό που οι έγγαμοι χαρακτηρίζονται από χαμηλότερα επίπεδα θνησιμότητας.

Το επίπεδο γονιμότητας είναι ένας άλλος παράγοντας, που επιδρά έμμεσα στη θνησιμότητα: η υψηλή γονιμότητα, στο βαθμό που προϋποθέτει συχνές εγκυμοσύνες -και επομένως υψηλότερη συχνότητα έκθεσης στους κινδύνους της εγκυμοσύνης- οδηγεί αναμφισβήτητα και στην αυξημένη θνησιμότητα των γυναικών, στους πληθυσμούς που δεν ελέγχουν τη γονιμότητα τους.

Στους πολιτισμικούς παράγοντες εντάσσονται οι συνήθειες που αφορούν στην προσωπική υγιεινή και επηρεάζουν αντιστοίχως την υγεία των ατόμων. Οι παράγοντες αυτοί εξαρτώνται- κατ' αρχήν- από το βιοτικό επίπεδο και τη μόρφωση.

Εξαιρετικά σημαντικός είναι, επίσης, ο ρόλος που διαδραματίζει η κοινωνική-οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων στις μεσοπρόθεσμες -και κυρίως - στις μακροπρόθεσμες εξελίξεις της θνησιμότητας.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Ζώη)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://zitoumeno.blogspot.com