'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τακτικοί επισκέπτες "ροζ" σελίδες οι Έλληνες έφηβοι

Δύο στους δέκα Έλληνες ανηλίκους μπαίνουν σε ροζ ιστοσελίδες με το 42,7% να υποστηρίζει πως επισκέπτεται τακτικότατα τέτοιου είδους σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 660 μαθητών ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 19,5% εξ αυτών παραδέχτηκε πως “σερφάρει” σε... πονηρές σελίδες. Παράλληλα, έντεκα φορές περισσότερο επισκέπτονται τέτοια sites τα αγόρια συγκριτικά με τα κορίτσια με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης όπως επιθετικότητα και δυσκολία στην ένταξη.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως τα παιδιά που είναι τακτικοί επισκέπτες ερωτικών ιστοσελίδων μπαίνουν στο διαδίκτυο περισσότερες από 2 ώρες σε καθημερινή βάση.

Σε περίπτωση που ένας γονιός “πιάσει” το παιδί του να παρακολουθεί ερωτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο εκείνο τότε υποστηρίζει πως το κάνει για τη... διαπαιδαγώγησή του. Μάλιστα, το 26% παραδέχεται πως μπαίνει στο internet για να μάθει πράγματα γύρω από το σεξ.

«Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο με σκοπό τη σεξουαλική ενημέρωση λειτούργησε ως σημαντικός προδιαθεσικός παράγοντας για τη χρήση των ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού», εξήγησε ο Γ. Κορμάς, υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Ωστόσο τα ποσοστά αυτά δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη αν λάβει κανείς υπόψη του τα αντίστοιχα στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, το 42% των εφήβων στις ΗΠΑ επισκέπτεται καθημερινά σελίδες ερωτικού περιεχομένου ενώ στη Μπανγκόκ το 58%.

«Η έκθεση των εφήβων στην πορνογραφία μπορεί να ωθήσει σε πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα και σε παθολογικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Εχει παρατηρηθεί ότι η έντονη έκθεση σε σεξουαλικό περιεχόμενο είναι πιθανό να οδηγήσει σε μίμηση του πορνογραφικού οπτικού ερεθίσματος και εν συνεχεία σε κατάσταση υπερερωτισμού
», προσέθεσε ο κ. Κορμάς.

Παράλληλα, ευθύνη για αυτό το φαινόμενο έχουν και οι γονείς αφού το 38% του δείγματος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο χωρίς την παρουσία των γονιών του σε αντίθεση με το μόλις 7% που ελέγχεται από τους κηδεμόνες του. Επιπλέον, το 7,45% των γονιών καταφεύγει στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για να ζητήσει βοήθεια στο θέμα της πορνογραφίας με το οποίο ασχολούνται τα παιδιά τους.

«Ο υπολογιστής δωρίζεται συνήθως στο παιδί όχι σαν εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά σαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και μάλιστα χωρίς γονικό έλεγχο. Το παιδί έχει τον υπολογιστή στο δωμάτιό του με αποτέλεσμα να σερφάρει ανεξέλεγκτα παντού στο Διαδίκτυο και για όσες ώρες θέλει με ό,τι αυτό συνεπάγεται», επισήμανε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες αποφασίστηκε από την αμερικανική εταιρεία ICANN, Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης, να μπαίνει η κατάληξη .xxx στις σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

«Επισημοποιεί πλέον τη βιομηχανία της πορνογραφίας, την κάνει ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμη σε όλους ακόμα και στα παιδιά με αντικειμενικό σκοπό την αύξηση του κέρδους, μετατρέποντας το Διαδίκτυο σε μέσο εξυπηρέτησης της βιομηχανίας του πορνό. Το θετικό της απόφασης είναι ότι θα είναι πιο εύκολος ο τρόπος αποκλεισμού της πορνογραφίας για τους ανήλικους, αρκεί οι γονείς να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού», κατέληξε ο κ. Κορμάς.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου