'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μπλέκουν τον Σαρκοζί με τρομοκρατικό χτύπημα!

Μια απίστευτη είδηση έφερε στην δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα “Le Monde» για τον Πρόεδρο Σαρκοζύ. Με μια έκθεση της αστυνομίας του Λουξεμβούργου, που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Médiapart, ο Νικολά Σαρκοζύ εμπλέκεται σε σκάνδαλο με off shore εταιρία που χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του Εντουάρντ Μπαλαντύρ, όταν ο Νικολά Σαρκοζύ υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Η έκθεση μάλιστα της αστυνομίας του Μεγάλου Δουκάτου, αφήνει και υπόνοιες για σχέση του Γάλλου Προέδρου με την βομβιστική επίθεση στο Καράτσι το 2002, όπου σκοτώθηκαν 11 Γάλλοι πολίτες.


Η έκθεση της αστυνομίας του Λουξεμβούργου συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος των Γάλλων δικαστών Φρανσουάζ Ντεσέ και Ζαν – Κριστόφ Ουλίν, οι οποίοι ζήτησαν την διερεύνηση της εταιρίας «Heine» με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία φαίνεται να δημιούργησε ο διεθνής βραχίονας της Ναυπηγικής εταιρίας DCNS, με την υποστήριξη του Νικολά Σαρκοζύ.


Μέσω αυτής της εταιρίας φαίνεται να διακινούνται προμήθειες, από συμβόλαια πώλησης οπλικών συστημάτων, ανάμεσα στα οποία και η πώληση των υποβρυχίων Agosta στο Πακιστάν, το 1994, κάτι το οποίο ενδεχομένως να λειτούργησε ως αφορμή για την δολοφονική επίθεση στο Καράτσι το 2002, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 11 Γάλλοι πολίτες. Σύμφωνα με τις αρχές του Μεγάλου Δουκάτου «ένα μέρος των κονδυλίων από αυτές τις προμήθειες, επέστρεψε στη Γαλλία για την χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών

«Ο Νικολά Σαρκοζύ είναι στην καρδιά της διαφθοράς»

Ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο της έκθεσης। Ο Ολιβιέ Μορίς, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Καράτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Αυτή η έκθεση δείχνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στο επίκεντρο της διαφθοράς και ότι είπε ψέματα στις οικογένειες." Προσθέτοντας πως "οι οικογένειες είναι αγανακτισμένες και απαιτούν την παραίτηση του κ. Σαρκοζί.»

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Eικόνες σοκ από τη διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία

Αυτό θα πει σεβασμός στον πολίτη.Του πήραμε τη μπουκιά απ'το στόμα,του κόψαμε τους μισθούς, τις συντάξεις, να μην του ρίξουμε και κανένα ξύλο να τον αποτελειώσουμε;Έλεος πια!












ΠΗΓΗ: http://kontiloforos.blogspot.com

Μέτρα σοκ στο Πεντάγωνο

Σε επανεξέταση του 5ετούς εξοπλιστικού προγράμματος, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Επαναπατρίζονται 600 στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στο Κόσοβο και επιστρέφει μια ελληνική φρεγάτα από τη Σομαλία.Διάψευση Βενιζέλου για αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο τις δραστικές περικοπές δαπανών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, αποχωρεί σταδιακά από το Νόεμβριο, σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου. Από τους 657 στρατιωτικούς θα παραμείνουν στην περιοχή μόνο 50. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης στο πλαίσιο των περικοπών, το Πολεμικό Ναυτικό αποσύρει τη μια από τις δύο φρεγάτες μας που βρίσκονται στη Σομαλία.

Ήδη το δρόμο της επιστροφής έχει πάρει η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που συμμετείχε σε νατοική αποστολή επιτήρησης ενώ θα παραμείνει η φρεγάτα ΕΛΛΗ που λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση ΑΤΑΛΑΝΤΑ. Έτσι εξοικονομούνται άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον η στρατιωτική ηγεσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσλαμβάνονται, εκτός των στρατιωτικών σχολών αλλά απ’ευθείας από τα Πανεπιστήμια, στελέχη για μη-στρατιωτικές ειδικότητες όπως νομικοί, οικονομολόγοι και νοσηλευτές.

Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, πρόκειται να επανασχεδιαστεί το πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση του υφιστάμενου υλικού και αύξηση της διαθεσιμότητας.

Εφεξής θα προωθούνται μόνο η κάλυψη ανελαστικών αναγκών όπως για παράδειγμα η προμήθεια βλημάτων για τα άρματα Leopard και γενικώς μόνο τα εξοπλιστικά προγράμματα που κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος και για τη διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό, με βάση το νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, να διατηρηθεί μόνο ένα στρατηγείο στη Νότια Ευρώπη.

Σε αυτήν την περίπτωση θα κλείσει το υποστρατηγείο στη Σμύρνη και θα μείνει ενεργό μόνο ένα εκ των Λάρισας και Νάπολης.

Βενιζέλος: "Δεν θα αυξηθεί η θητεία"

Εν τω μεταξύ, συζητώντας το μεσημέρι με τους στρατιωτικούς συντάκτες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων ότι πρόκειται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία.

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες απαντώντας αρνητικά όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα.

Σημειώνεται ότι η θητεία «έπεσε» στους 9 μήνες χάρη στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών που κάλυψαν τα κενά από τη μείωση του αριθμού των στρατευσίμων. Όμως μετά την οικονομική κρίση και με δεδομένο ότι οι επαγγελματίες κοστίζουν, εκκολάφθηκαν σενάρια περί αύξησης της θητείας, μέχρι τη σημερινή διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Για ψευδορκία ο γαμπρός του Σαμαρά...

...κινδυνεύει να παραπεμφθεί μετά τις αποκαλύψεις. Επειγόντως καλείται αύριο πάλι στην Εξεταστική

Kαλείται εκ νέου επειγόντως αύριο στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ο γαμπρός του Αντώνη Σαμαρά Ευάγγελος Σέκερης ύστερα από τις σημερινές εξελίξεις (εδώ) και την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του που εμπλέκει και τον Αντ. Σαμαρά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σέκερης κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος για το αδίκημα της ψευδορκίας (και να ζητηθεί σχετικά η κίνηση δικαστικής διαδικασίας για την παραπομπή του) επειδή...
την άλλη φορά είχε καταθέσει ότι δεν γνώριζε τίποτε από τα συμβαίνοντα στην Siemens, ως παραγκωνισμένος, ενώ τώρα φαίνεται στο e-mail του (δείτε το εδώ) να γράφει ότι γνωρίζει "πολλά για τις βρωμιές τους"...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Και μετά το πήδημα, η Ρόδος...

«Φως και αλήθεια στα πάντα». Δεν το λέω εγώ, για να έχει ελάχιστη ή σχετική σημασία, αλλά ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο λέει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα, η…Ντόρα, ο Άνθιμος, ο πρόεδρος του συλλόγου για την αναγέννηση του… Έθνους, οι διαπλεκόμενοι (!), αλλά πάνω απ’ όλους ο Μητσοτάκης!

Άρα να υποθέσω ότι στο τέλος θα την πληρώσουν είτε ορισμένοι -έτσι κι αλλιώς ξοφλημένοι- πολιτικοί, είτε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που έβαλαν την υπογραφή τους με ή χωρίς ανταλλάγματα.

Έτσι λοιπόν το πολιτικό σύστημα, εκεί που θα νομίζει ότι την σκαπούλαρε και θα ανασυσταθεί με μερικές απώλειες, θα καταλάβει ότι έχει καταρρεύσει παρασύροντας και ό,τι θετικό υπάρχει σε πρόσωπα μέσα σε αυτό.

Ας αρπάξουν λοιπόν την ευκαιρία και ας καθαρίσουν το σκηνικό, χωρίς υπερβολές, συμψηφισμούς, παζάρια κάτω από το τραπέζι και κουκουλώματα που δεν οδηγούν πουθενά, αλλιώς θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν εδώ και χρόνια.

Σήμερα στο κάδρο μπαίνει ο Σαμαράς- να δούμε τι θα βγει- μεθαύριο πιθανόν ο Παπανδρέου. Αν δεν θέλουν μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά ας αποφασίσουν να βάλουν τέρμα στα καραγκιοζιλίκια που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στις εξεταστικές.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, γιατί το πήδημα έχει αρχίσει εδώ και καιρό…

Του Αντώνη Δελλατόλα

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr


Συνεχίζουν την πλάκα οι Γερμανοί

Μετά τη Αφροδίτη της Μήλου που την μια ζητιάνευε και την άλλη μας έδειχνε το μεσαίο δάκτυλο, τώρα που καλοκαίριασε σε μια Γερμανική διαφήμιση μπύρας πρωταγωνιστούν και πάλι οι... Έλληνες

Μετά τη Αφροδίτη της Μήλου που την μια ζητιάνευε και την άλλη μας έδειχνε το μεσαίο δάκτυλο, τώρα που καλοκαίριασε σε μια Γερμανική διαφήμιση μπύρας πρωταγωνιστούν και πάλι οι... Έλληνες.

Στην καινούργια διαφήμιση της ζυθοποιίας Paulaner, μία παρέα Ελλήνων και Γερμανών πίνουν μπύρες σε μπυραρία του Μονάχου.

Στη συνέχεια, και ενώ έρχεται η σερβιτόρα με ποτήρια γεμάτα μπύρα, ένας Γερμανός προσφέρεται να πληρώσει τον καινούργιο γύρο.

Τότε είναι που οι Έλληνες φίλοι του τον σταματούν λέγοντάς του "αρκετά έχετε πληρώσει εσείς οι Γερμανοί. Τώρα είναι η σειρά εμάς των Ελλήνων".

Με ένα "γεια μας" και απορώντας που βρήκαν οι Έλληνες πάλι χρήματα ρωτά ο Γερμανός "Τι συμβαίνει; Βρήκατε πάλι χρήματα;"

Και η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν "Καλά, καλύτερα με Paulaner".

Την είδηση αναφέρει η γερμανική Bild , με το φαρμακερό σχόλιο "Πρώτα αδέκαροι, μετά με δισεκατομμύρια δανεικά και τώρα γίνονται περίγελος ακόμη και στις διαφημίσεις".

Άλλη μια ανθελληνική διαφήμιση από τους Γερμανούς που συνοδεύεται από πικρόχολα σχόλια.

Απολαύστε την, πίνοντας μια μπύρα στην υγεία μας.

Εμείς ξέρουμε...


ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Ρήτρα για την προστασία του 13ου και 14ου μισθού

PHTPA για τη θωράκιση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μέτρα για την προστασία της απασχόλησης αλλά και την ενίσχυση των ανέργων αναμένεται να περιλαμβάνει η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κατόπιν της χθεσινής συνάντησης εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) με τη ΓΣΕΕ, στο σύνολό τους οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν την ανάγκη υπογραφής νέας σύμβασης, διαφώνησαν ωστόσο στα οικονομικά ζητήματα που θα περιλαμβάνει. Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν και όλες οι αλλαγές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ) και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Στόχος όλων, όπως όλα δείχνουν, είναι η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις 14 Ιουνίου στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες εξειδικεύοντας στα θέματα που έχουν τεθεί.

Αναλυτικότερα, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων επιμένουν στο «πάγωμα» των αυξήσεων στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα και τριετή σύμβαση, ενώ η ΓΣΕΕ διεκδικεί αυξήσεις γύρω στο 3%, που θα καλύπτουν τα εισοδήματα από τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ επιμένει στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο προβλέπει μηδενικές αυξήσεις, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ αφήνουν κάποια περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις με μικρές αυξήσεις το 2011 και 2012.

Ακόμη η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ιδιαίτερα στην προστασία των εργαζομένων άνω των 50 ετών, την απασχόληση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας κάτω των 25 ετών με μειωμένες αποδοχές, αλλά και μέτρα για την ενίσχυση και μείωση του αριθμού των ανέργων (αύξηση επιδόματος ανεργίας, επιμήκυνση χρόνου καταβολής, επανένταξη στην αγορά).

Από τη ΓΣΕΒΒΕ, ως αντιστάθμισμα στο «πάγωμα» των αυξήσεων στους μισθούς και τα ημερομίσθια για το 2010, προτείνεται η καταβολή ενός ποσού με τη μορφή επιδόματος σε πολύ χαμηλά κλιμάκια.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη χθεσινή, πολύωρης διάρκειας, συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων σε δηλώσεις τους, μεταξύ άλλων, τόνισαν:

Δ. Δασκαλόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ): «Στόχος της συνάντησης ήταν ο διάλογος για το περιεχόμενο της συλλογικής σύμβασης και για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων των κοινωνικών εταίρων στο νέο εργασιακό πλαίσιο, που διαμορφώνει η αδήριτη πραγματικότητα του μνημονίου, που είναι νόμος του κράτους, και των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα».

Γ. Ασημακόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ):«Εκφράσθηκε η πρόθεση όλων να υπογραφεί η νέα Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας. Για την προστασία των εισοδημάτων εξετάζεται να συμπεριληφθεί ειδικός όρος στη σύμβαση που θα διασφαλίζει τον 13ο και 14ο μισθό. Στόχος είναι η διασφάλιση των ανέργων».

Β. Κορκίδης (πρόεδρος ΕΣΕΕ): «Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την ΕΓΣΣΕ με αισιοδοξία και όχι με νοσταλγία και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να περιφρουρήσουμε τον 13ο και 14ο μισθό, να προστατεύσουμε το ετήσιο εισόδημα και να διασφαλίσουμε μία σταθερή αμοιβή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ι. Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ): «Η νέα ΕΓΣΣΕ θα παράγει αποτέλεσμα προστατεύοντας το εισόδημα των εργαζομένων, θα θωρακίζει αποφασιστικά τον 13ο και 14ο μισθό από κάθε επιβουλή, θα έχει μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και την ενίσχυση των ανέργων και θα δίνει μια σαφή κατεύθυνση ότι το πλαίσιο της συλλογικής προστασίας των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, που κατοχυρώθηκε ομόφωνα το 1990 εξακολουθεί να ισχύει»

ΠΗΓΗ: http://www.express.gr

Υποκλοπές στα τηλέφωνα των βουλευτών

Ακόμα και τα υπουργικά “πορτοκαλί” τηλέφωνα βρίσκονται στο έλεος των υποκλοπέων, όπως κατήγγειλε την Τρίτη (01/06) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας, υποστηρίζοντας πως τα ΚΑΦΑΟ είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Έντονη αντίδραση από την διοίκηση του ΟΤΕ, που σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το απόρρητο “είναι υψίστης σημασίας” για τον οργανισμό.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, 11 φορές τα υπουργικά τηλέφωνα διαπιστώθηκαν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως το σύστημα διασφάλισης του ΟΤΕ για το τηλεφωνικό απόρρητο είναι διάτρητο, αφού υπάρχει ελλιπής επίβλεψη στους ΚΑΦΑΟ.

«Αυτή τη στιγμή είναι σκορποχώρι τα ΚΑΦΑΟ. Ο καθένας που δεν είναι εξουσιοδοτημένος μπορεί να βάλει χέρι. Έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα τον ΟΤΕ για το θέμα αυτό, του έχουμε επιβάλει πρόστιμα και έχουμε ζητήσει να βάλει σύντομα ένα σύστημα τηλεπίβλεψης σε όλα τα ΚΑΦΑΟ. Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί, πάντως ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει το θέμα αυτό μέσα σε ένα χρόνο», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Το θέμα έθεσε στην ανεξάρτητη Αρχή ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή καταγγελίες βουλευτή του ΛΑΟΣ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens Κώστα Αϊβαλιώτη ότι έχει την αίσθηση ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Σε ερώτηση βουλευτών αν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης των τηλεφώνων των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων η απάντηση του κ. Λαμπρινόπουλου ήταν αφοπλιστική:

«Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά το διαβαθμισμένο κέντρο με τα τριψήφια νούμερα κατάλαβα τις προάλλες ότι δεν υπάρχει διασφάλιση».

«Πάνω από 11 φορές βρήκαμε, διαπιστώσαμε, ότι τα πορτοκαλί τηλέφωνα παρακολουθούνται»,
ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας, προκαλώντας νέα αντίδραση του προέδρου της ΑΔΑΕ που σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Εμένα με έβγαλε έξω από τα ρούχα μου. Βάσει νόμου πρέπει να είναι αναβαθμισμένο το κέντρο αυτό» ανέφερε, λέγοντας πως «ούτε εμείς το ελέγχουμε, ούτε η ΕΥΠ. Δεν έχει αναλάβει κάποιος πρωτοβουλία να μεριμνήσει για την ασφάλεια αυτού του κέντρου όταν μιλάνε οι υπουργοί. Υποτίθεται ότι ο ΟΤΕ εδώ και πολλά χρόνια έχει ειδικές συνδέσεις διασφάλισης του απορρήτου. Υποτίθεται ότι έχουν αυξημένη προστασία».

ΟΤΕ: “Είναι ελάχιστα τα περιστατικά παρακολούθησης”

Σε ανακοίνωση του ο ΟΤΕ υποστηρίζει πως η διασφάλιση του απορρήτου είναι “υψίστης σημασίας”, λαμβάνοντας διαρκώς μέτρα για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του δικτύο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ελάχιστα περιστατικά έχουν αναφερθεί, ενώ έχει αρχίσει η με γοργούς ρυθμούς η εγκατάσταση συστήματος εποπτείας των υπαίθιων κατανεμητών.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ΟΤΕ οποιαδήποτε καταγγελία ή περιστατικό που να σχετίζεται με το απόρρητο των τριψήφιων τηλεφώνων τα οποία, εξάλλου, διαθέτουν σύστημα κρυπτογράφησης.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

«Αναπόφευκτη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Βρετανοί oικονομολόγοι συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναδιαρθρώσει το χρέος της που ανέρχεται στα € 300 δις ευρώ, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου.

Το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών (CEBR), με έδρα το Λονδίνο συμβούλων, έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από την «παγίδα του χρέους» χωρίς την υποτίμηση του νομίσματος ‘έτσι ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό είναι αν η Ελλάδα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα.

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την προοπτική της εγκατάλειψης του ευρώ, σημειώνουν οι Τάιμς καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του ενιαίου.. νομίσματος.

Μιλώντας χθες από την Αθήνα, ο Doug McWilliams, διευθύνων σύμβουλος του CEBR, είπε στους Τάιμς: «Φεύγοντας από το ευρώ θα σήμαινε ότι το νέο νόμισμα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%. Αλλά καθώς το δημόσιο χρέος εκτιμάται σε ευρώ, αυτό θα αυξήσει το χρέος από το σημερινό ποσοστό του 120% του ΑΕΠ στο 140% εν μία νυκτί».

«Έτσι μέρος του πακέτου της εξόδου από το ευρώ, πρέπει να είναι η Μονομερής μετατροπή του χρέους στο νέο εγχώριο νόμισμα», δήλωσε ο Doug McWilliams.

Οι Τάιμς σημειώνουν ότι πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει ολέθριες συνέπειες για γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, στις οποίες οφείλει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως ο McWilliams θεωρεί ότι η αποχώρηση της Ελλάδας είναι «σχεδόν αναπόφευκτη», «Το μόνο ερωτηματικό είναι το πότε θα γίνει αυτό». Πρόσθεσε δε, ότι το ελληνικό παράδειγμα ίσως ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης.
theinsider
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Μείωση συντάξεων έως και 50% σε βάθος χρόνου!

Το ποσοστό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως από το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό

Από το υπουργείο Εργασίας είναι κατηγορηματικοί: Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουν οι κοινοτικοί ελεγκτές τις νέες συντάξεις στην Ελλάδα, στην «εποχή της επιτήρησης», δεν προβλέπεται στο κείμενο του Μνημονίου, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Όπως υποστηρίζεται, μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε η γενική γραμματέας του υπουργείου στην ΕΕ, κατ΄ αυτόν τον τρόπο κι εφόσον εφαρμοστεί η ρύθμιση, όπως προβλέπεται, τότε η μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα σε ένα εύλογο βάθος χρόνου θα φτάσει έως και στο 50%.
Το ποσοστό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως από το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό। Εννοείται, βεβαίως, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το σύστημα πρόνοιας στη χώρα μας θα τιναχθεί στον αέρα, ενώ τα περί κοινωνικής συνοχής κι όχι μόνο θα «πάνε περίπατο». Πόσες πιθανότητες έχει όμως να γίνει αποδεκτή η ελληνική διαμαρτυρία και να διορθωθεί η κατάσταση; Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες και είναι σε θέση να γνωρίζουν το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζουν ότι τα σχετικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Πάντως, η Αθήνα θα κάνει την προσπάθειά της, έστω και για την τιμή των όπλων.

Voria.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://kapistri.blogspot.com

Σε ισχύ το ψαλίδι μισθών στο δημόσιο,παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Τέθηκε επίσημα σε ισχύ το ψαλίδι των μισθών στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών υπογράφηκε,εστάλη στις υπηρεσίες και…ξαλαφρώνουν οι τσέπες των εργαζομένων.Την ίδια ώρα οι συναντήσεις εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν φαίνεται να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους καθώς τυχόν αυξήσεις δεν μπαίνουν απλά στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη!Δεν προβλέπεται καμιά αύξηση τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

ισχύουν οι περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών, των δώρων και των επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος, τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν μειωθεί κατά 12% από 1/1/2010, μειώνονται περαιτέρω από σήμερα κατά επιπλέον 8%. Σε όσους υπαλλήλους δεν λαμβάνουν επιδόματα, θα μειωθούν οι αποδοχές τους κατά επιπλέον 3% (η πρώτη μείωση κατά 7% ισχύει από 1/1/2010).

Παράλληλα, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας θα είναι συνολικά 1.000 ευρώ (500 ευρώ, 500 ευρώ και 250 ευρώ αντίστοιχα) και θα δίδονται μόνο σε όσους υπαλλήλους οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές (πλην υπερωριών και αποζημιώσεων από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα), συμπεριλαμβανομένων των δώρων, δεν υπερβαίνουν κατά μήνα, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, το ποσό των 3.000 ευρώ μεικτά. Στην περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσό αυτό και έως τα 3.083 ευρώ, καταβάλλεται αναλογία των δώρων αυτών, έως το όριο των 3.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται και δύο συγκεκριμένα παραδείγματα για την καταβολή των δώρων:

1ο παράδειγμα:

Υπάλληλος που λαμβάνει συνολικές μηνιαίες πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων εορτών και άδειας, 2.983 ευρώ μεικτά, θα πάρει στο ακέραιο το ποσό των επιδομάτων εορτών και άδειας, υπολογιζόμενο ως εξής :

Οι ανωτέρω συνολικές ετήσιες αποδοχές του υπαλλήλου αυτού, μαζί με το συνολικό ποσό επιδομάτων εορτών και άδειας (1.000 ευρώ) ανέρχονται σε: 2.900*12+1.000=35.800 ευρώ (2.983 ευρώ μηνιαίως). Ο υπάλληλος αυτός- δεδομένου ότι οι συνολικές ετήσιες πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές του, επιδόματα και αμοιβές, μαζί με τα επιδόματα εορτών και άδειας είναι χαμηλότερες από 36.000 ευρώ- θα πάρει στο ακέραιο τα επιδόματα εορτών και άδειας (500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων, 250 ευρώ δώρο Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα άδειας).

2ο παράδειγμα:

Υπάλληλος που λαμβάνει συνολικές μηνιαίες πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων εορτών και άδειας, 3.033 ευρώ μεικτά, θα πάρει αναλογία του ποσού των επιδομάτων εορτών και αδείας, υπολογιζόμενο ως εξής :

Οι ανωτέρω συνολικές ετήσιες αποδοχές του υπαλλήλου αυτού, μαζί με το συνολικό ποσό επιδομάτων εορτών και άδειας (1।000 ευρώ) ανέρχονται σε: 2.950*12+1.000=36.400 ευρώ (3.033 ευρώ μηνιαίως). Επειδή ο υπάλληλος που λαμβάνει 3.000 ευρώ μεικτά το μήνα και αναγόμενα σε 12μηνη βάση 36.000 ευρώ, δεν δικαιούται των επιδομάτων εορτών και άδειας, θα πρέπει από τον υπάλληλο αυτόν να αφαιρεθεί το ποσό των 400 ευρώ που υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ, αναλόγως από τα επιδόματα εορτών και άδειας (200 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων, 100 ευρώ από το δώρο Πάσχα και 100 ευρώ από το επίδομα άδειας), έτσι ώστε οι συνολικές ετήσιες πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, μαζί με το μέρος των επιδομάτων που απομένουν μετά την αφαίρεση αυτή να μην υπερβαίνουν το ποσό των 36.000 ευρώ (δηλαδή 2.950*12+300+150+150=36.000 ευρώ) και τις 3.000 ευρώ μηνιαίως. Κατά συνέπεια, τα ποσά του επιδόματος εορτών και άδειας που δικαιούται ο υπάλληλος αυτός, είναι 300 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, 150 ευρώ για δώρο Πάσχα και 150 ευρώ για επίδομα άδειας.


ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr