'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η δουλειά… τρώει τους άντρες !!!!!

H δουλειά μπορεί να κάνει τους άντρες, όπως λέει το γνωστό τραγούδι, οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι μπορεί να τους… τρώει κιόλας!  

Οι άντρες που δουλεύουν πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, αν δεν γυμνάζονται.

Αντίθετα, αυτοί που γυμνάζονται δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα με την πολύωρη δουλειά.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που έγινε σε 5.000 Ολλανδούς ηλικίας από 40 έως 59 ετών. 

Η έρευνα διήρκεσε τριάντα χρόνια και στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν στην ομάδα παρακολούθησης 587 θάνατοι, εξαιτίας σκλήρυνσης και στένωσης των αρτηριών.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των αντρών (69%) δούλευαν από 41 έως 45 ώρες την εβδομάδα, ενώ ένας στους πέντε (19%) δούλευε ακόμα περισσότερο.

Espresso
http://vraseryzi.com

Σκόρπισε τον τρόμο στους δρόμους της Λάρισας - Φοιτήτριες τα θύματά του....

Ο 23χρονος Αλβανός παρακολουθούσε τα θύματά του, τα παρενοχλούσε, τα λήστευε ενώ μία κοπέλα προσπάθησε να τη βιάσει!

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μετά από περιγραφές των θυμάτων του και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης έκανε τις επιθέσεις του πάντα τη νύχτα. Όλα τα θύματά του είναι γυναίκες και οι περισσότερες φοιτήτριες...

Οι επιθέσεις του 23χρονου κράτησαν όλο το...

καλοκαίρι, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο και στο διάστημα αυτό,
στην πλούσια δράση του περιλαμβάνονται: δύο ληστείες, δύο περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, επτά κλοπές κινητών τηλεφώνων και χρηματικών ποσών καθώς και μία απόπειρα βιασμού.

Ο δράστης που αναγνωρίστηκε από θύματά του, κρατείται στην αστυνομία. Οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://rokakias.blogspot.com

Η μεγαλύτερη στον κόσμο !!!!

Είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου και βρίσκεται στη Χιλή. Είναι τόσο μεγάλη που απολαμβάνοντας το ποτό σας μπορείτε να πάτε μια βόλτα από τη μια άκρη στην άλλη με το σκάφος σας (Pics)

Για στιγμές απόλυτες χαλάρωσης δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι τη Χιλή. Στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται η μεγαλύτερη πισινά στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα η εκπληκτική πισίνα βρίσκεται στο Αλγκαρόμπο στο Σαν Αλφόνσι Ντέλ Μάρ.



Εκεί μπορείτε απολαμβάνοντας την τεκίλα σας και ξαπλώνοντας στις αναπαυτικές σέζ Λόνγκ να χαλαρώσετε πλήρως καθώς είσαστε σε ένα γήινο παράδεισο. Η πισίνα καλύπτει περισσότερα από είκοσι στρέμματα. Το βάθος της φτάνει τα 10 μέτρα και περιέχει 66 εκατομμύρια λίτρα νερό.



Η πισίνα είναι τόσο μεγάλη που οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μέχρι και καγιάκ. Επίσης μικρά σκάφη έχουν τι δυνατότητα να πηγαίνουν από η μια άκρη στην άλλη.



Το νερό της είναι θαλασσινό και καθημερινά φιλτράρεται με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου υπολογιστή.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Οι "λειτουργοί" της Βουλής εξαιρούνται από τον Κ.Ο.Κ. ??

Ο μάγκας υπάλληλος του Κοινοβουλίου, αντί να κάνει το γύρο της πλατείας Συντάγματος (όπως οι κοινοί θνητοί), κόβει το τιμόνι απότομα αριστερά, και μπαίνει κατευθείαν στο πάρκινγκ των Εθνοπατέρων.
 Η ύπαρξη αστυνομικού και πεζών, η ανυπαρξία οδικής σήμανσης που να επιτρέπει την ταρζανιά, δεν φαίνεται να τον (την ) προβληματίζει.

Ασύλία και Εδώ? 



ΠΗΓΗ:   http://adena-gr.blogspot.com

Στο εδώλιο η ελληνική «Cosa Nostra»!!!!!!


Σε 280 σελίδες ενός παραπεμπτικού βουλεύματος-κόλαφος που αποκαλύπτει η zougla.gr περιέχεται η δράση της ελληνικής «Cosa Nostra».

Tο πρωινό της 12ης Ιανουαρίου 2009, η καθημερινή διαδρομή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη στα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας, σταμάτησε απότομα από τρεις κουκουλοφόρους άνδρες, που, υπό την απειλή Καλάζνικοφ, ακινητοποίησαν τη μαύρη Mercedes.


Ακολούθησαν οκτώ ημέρες ομηρίας και η απελευθέρωση του εφοπλιστή αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από ενάμιση χρόνο, 20 κατηγορούμενοι αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άρτια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, η οποία φέρεται να λειτουργούσε στα πρότυπα της Σικελικής Μαφίας.


Μετά από νομικές παλινδρομήσεις και «σουλατσαρίσματα» της δικογραφίας στα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου του 2010, υιοθέτησε πλήρως τη «διορθωμένη» πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστου Παπαγεωργίου και απορρίπτοντας τα υπομνήματα, τα οποία κατέθεσε σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων, παραπέμπει στο ακροατήριο κόσμο και κοσμάκη, όχι μόνο για την απαγωγή του εφοπλιστή αλλά και για μια σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν ή επρόκειτο -κατά το κατηγορητήριο- να πραγματοποιηθούν.


Βλαστός και Σκαφτούρος οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής


Ως «καθοδηγητές» του αδίστακτου συνδικάτου και ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής Παναγόπουλου φέρονται να είναι οι τρόφιμοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το κατηγορητήριο τους αποδίδει το ρόλο των αρχηγών της οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι μέσα από τα κελιά τους καθοδήγησαν τους Απόστολο Πετράκη, Χαράλαμπο Μουστάκα, Γιώργο Κατσαγάνη, Γιώργο Τρομπούκη, Μανώλη Σκαρλάτο, Αριστομένη Κλεφτογιάννη και Γιάννη Θώδη προκειμένου να κάνουν το «colpo grosso».


Τονν ίδιο ρόλο τους προσδίδει -το κατηγορητήριο- και στη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιώργου Γούσιου, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008 στη Νέα Πεντέλη, επισημαίνοντας ότι με «πειθώ, φορτικότητα, συνεχείς προτροπές και παραινέσεις έπεισαν τους Αριστομένη Κλεφτογιάννη και Γιώργο Κατσαγάννη να τον εκτελέσουν».


Εκτελεστικό όργανο ο Πετράκης


Επιπλέον, το παραπεμπτικό βούλευμα κατονομάζει ως εκτελεστικό όργανο των εγκλείστων κατηγορούμενων τον Απόστολο Πετράκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι απολογούμενος πήρε επάνω του όλο το βάρος της οργάνωσης της απαγωγής, χωρίς να κατονομάσει τους συνεργούς του.

Αν και ο ίδιος ο Πετράκης έχει ισχυρισθεί ότι δεν είχε «καθοδήγηση» μέσα από τις φυλακές, το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται ότι λάμβανε τηλεφωνικές εντολές, προκειμένου να εκτελεί τα σχέδια της οργάνωσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τους προαναφερθέντες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οι Βασίλης Στεφανάκος, Κωνσταντίνος Ανδρέου, Μπ. Ριστέφκσι, Πολυτίμη Γεωργά, Ιωάννα Χήρα, η δικηγόρος Ελισάβετ Πούλιου, ο Ιωάννης Καλογερίδης, ο Εμμανουήλ Λασιθιωτάκης, ο Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και ο Παναγιώτης Σοϊλέδης.


Τρέχουν να προλάβουν


Αυτό που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο είναι η ακριβής ημερομηνία εκδίκασης της «δίκης της χρονιάς», η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί (για λόγους ασφαλείας) στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.


Από το δικαστικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι πιθανότατα η υπόθεση θα προσδιοριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου η ακροαματική διαδικασία να περατωθεί πριν τη λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης στις αρχές Ιανουαρίου 2010.


Από την πλευρά τους θεωρείται σίγουρο ότι οι κατηγορούμενοι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να τρενάρουν την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δήλωση που έκανε στη zougla.gr o δικηγόρος των Πετράκη και Μουστάκα, Σάκης Κεχαγιόγλου, προανήγγειλε την αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

«Ο εντολέας μου θα καταθέσει αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος στον Άρειο Πάγο, παρά την πρόβλεψη του νόμου περί του ότι η κρίση του Συμβουλίου Εφετών είναι αμετάκλητη, διότι θεωρεί ότι η σχετική αυτή διάταξη του νόμου είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθότι στερεί τον κατηγορούμενο από το φυσικό του δικαστή και από τα ένδικα μέσα που κάθε άλλος πολίτης δικαιούται», επεσήμανε ο ποινικολόγος.







ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr

Αναγνώριση των BLOGS ως πηγές ειδήσεων από το Associated Press !!!


Μια σημαντική εξέλιξη, που δεν είναι δυνατόν να παραμείνει όμως χωρίς παρενέργειες.
 
Σε εγκύκλιο προς τα μέλη του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ανακοίνωσε ότι θα παραθέτει στο μέλλον και από τους blogger, ως έγκυρες πηγές ειδήσεων.

Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, διότι ως γνωστό, το AP δεν υπήρξε και τόσο φιλικό προς τις διάφορες εναλλακτικές πηγές ειδήσεων.

Αυτή η αναγνώριση των blogs ως «πηγή» από ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, είναι μια σημαντική νίκη, και θα οδηγήσει σίγουρα στο να μας πάρουν και τα άλλα Μέσα στα σοβαρά. 

Έτσι θα έχουμε ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ειδησεογραφική….
κάλυψη και στην κοινή γνώμη, ώστε να προκύψει μια διόρθωση στην υφιστάμενη μονόπλευρη ειδησεογραφική κάλυψη.

Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει, ότι θα τύχει αναγνώρισης η προσπάθεια των blogger να τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με πάντα νέα και επίκαιρα θέματα, τα οποία θα έμεναν αλλιώς άγνωστα.
 
Το AP ανακοίνωσε, ότι οι ειδήσεις που προέρχονται από τα blogs θα παραθέτονται με την ακριβή αναφορά της πηγής.

Μια σημαντική βέβαια εξέλιξη, η οποία δεν θα παραμείνει όμως όπως είναι φυσικό χωρίς «παρενέργειες»… Μια από αυτές είναι, να αντιδράσουν σίγουρα τα μεγάλα τραστ των ΜΜΕ και να προσπαθήσουν είτε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους να τα ποιο «έγκριτα» από τα υπάρχοντα blog, ή να προωθήσουν (μέσω των πολιτικών ιπποκόμων τους) νέες νομικές ρυθμίσεις. 

Κανείς δεν νομίζω να υπάρχει, που να φαντάζεται, πως θα αφεθεί ανεξέλεγκτη η δημόσια πληροφόρηση. Αυτό θα ανέτρεπε εντελώς τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Άρα, ας προσγειωθούμε και ας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την άνευ προηγουμένου ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όσο καιρό είναι αυτό ακόμη δυνατό.

citypress.gr 

Alkimosarchive 

http://papaioannou.wordpress.com

Ακριβό μου πετρέλαιο! Η απόφαση ελήφθη !!!

Ή είδηση έρχεται μέσω Βρυξελλών αφού εκεί φρόντισε να το δηλώσει πρώτα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της χώρας αυτής.

Έτσι για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των προϊόντων με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο συντελεστή 23% βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αφου τα έσοδα θα είναι άμεσα καθότι η παρακράτηση του φόρου γίνεται στα...
διυλιστηρια και εισπράτεται αμεσα! 

Γιώργος Λιάνης: Δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο!!!!

Καταπέλτης ο Γιώργος Λιάνης στο δελτίο του Άλτερ:
  • Θα φύγω από την πολιτική για να μπορώ να κυκλοφορήσω στον δρόμο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας αγανακτισμένος πολίτης πάνω στην οργή του!
  • Εάν περάσει το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα παραιτηθώ από βουλευτής!
  • Δεν μ’ απασχολεί κανένα μνημόνιο. Δεν δέχομαι ότι η χώρα μου δε μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της επειδή δεν θέλουν οι ξένοι να το κάνει!
  • Εάν παραχωρηθούν ή κλείσουν.... μονάδες της ΔΕΗ θα γίνει Αρμαγέδων.
  • Απαράδεκτο να διευρύνεται η κυβέρνηση σε περίοδο λιτότητας.
  • Ως αντιπολίτευση είχαμε καταθέσει επερώτηση στη βουλή για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπογεγραμμένη από 100 βουλευτές που ζητούσαμε να δοθεί επίδομα σε κάθε κάτοικο της μεθορίου. Τώρα όχι μόνο δεν δίνουμε επίδομα, τους παίρνουμε κι’ όλας τα λεφτά!
Αυτά και άλλα είπε ο Γιώργος Λιάνης στον αέρα. Στην ερώτηση της Κάτιας Μακρή “γιατί τα λέει στην τηλεόραση και όχι στον Παπακωνσταντίνου”, ο Λιάνης μειδίασε με νόημα και πίκρα.
Ζούμε μικρούς εμφυλίους παντού, την ώρα που χρειάζόμαστε ενότητα. Αυτή ήταν η φράση που κρατάμε. Εμπεριέχει την λύση του προβλήματος.

Έπνιξαν κύκνο με θηλιά στη λίμνη Ιωαννίνων.......

Κατά ένα κύκνο λιγότερο είναι ο αριθμός αυτών που ζουν και ομορφαίνουν την Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Κάποιοι ασυνείδητοι με θηλιά έπιασαν έναν κύκνο και στην συνέχεια τον στραγγάλισαν.

Το όμορφο πουλί εντόπισαν νεκρό σήμερα περαστικοί από την παραλίμνιο περιοχή που αγανακτισμένοι ειδοποίησαν τις Αρμόδιες Αρχές.

ΠΗΓΗ:   ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr

ΠΓΔΜ: 2, 6 εκατομμύρια σκοπιανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα !!!

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα και τα Σκόπια δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους;
 Κάθε καλοκαίρι οι σκοπιανοί εισβάλλουν στην Ελλάδα και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια ένα μακρύ και οξύτατο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών.

Η διαμάχη για το όνομα και η συνεχείς λεκτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών, δεν σταματούν τους χιλιάδες σκοπιανούς να επισκέπτονται την Ελλάδα όλο το χρόνο, κυρίως όμως την καλοκαιρινή περίοδο.


Σύμφωνα με το σκοπιανό Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο μέσα στον Ιούλιο 192.824 πολίτες πέρασαν στην Ελλάδα για διακοπές, ψώνια ή δουλειές.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους , συνολικά
2.642.359 Σκοπιανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα από τις τρεις συνοριακές διαβάσεις.

Το μόνο έτος που έχουμε μια σχετική μείωση ήταν το 2008, όταν η Ελλάδα μπλόκαρε την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εκκλήσεις για μποϋκοτάζ από εθνικιστικούς κύκλους να μην περνούν τα ελληνικά σύνορα, απέτυχε παταγωδώς.


Οι Σκοπιανοί παρέμειναν πιστοί στην Ελλάδα.


Μετά την ανεξαρτησία της πΓΔΜ, η Ελλάδα αρνήθηκε να χρησιμοποιεί ο βαλκάνιος γείτονας της το όνομα ‘Μακεδονία’, υποστηρίζοντας ότι υπονοούνται εδαφικές αξιώσεις στην βόρεια επαρχία της, η οποία, επίσης, ονομάζεται Μακεδονία.


Και οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από το 1995, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση.


Το 2008, ηΑθήνα μπλόκαρε την ένταξη στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ και τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε το ίδιο με την ΕΕ για τις ενταξιακές συνομιλίες.


Το ερώτημα είναι γιατί οι Σκοπιανοί επιμένουν να πηγαίνουν στην Ελλάδα και δεν κατευθύνονται στην Βουλγαρία ή την Αλβανία που έχουν όμορφες και πάμφθηνες παραλίες;


Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο παρελθόν, στη διάρκεια του κομμουνισμού, όπου η Ελλάδα ήταν η πιο κοντινή ‘Δυτική’ χώρα για να αγοράσουν καταναλωτικά αγαθά και μοντέρνο ρουχισμό.


Η Θεσσαλονίκη είναι μόνο 200 χιλιόμετρα από τα Σκόπια και λίγο πιο κάτω οι όμορφες παραλίες.


Ό, τι καλύτερο για τους Σκοπιανούς. Να απολαύσουν τις ελληνικές παραλίες, το ελληνικό φαγητό και τη μουσική, τα ελληνικά κρασιά και κατόπιν να επισκεφθούν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.


Και σε αυτήν τη δύσκολη για την Ελλάδα χρονιά, οι Σκοπιανοί ήταν οι πιο πιστοί Βαλκάνιοι τουρίστες. Ενώ οι Σέρβοι και οι Τσέχοι ή οι Πολωνοί αποφάσισαν να μην πάνε λόγω των κοινωνικών ταραχών και της έλλειψης καυσίμων.


Τα τουριστικά πρακτορεία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα παραμένει ο πλέον ελκυστικός προορισμός των διακοπών. Τα πακέτα του καλοκαιριού έγινα γρήγορα sold out.


«Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Είναι κοντά, οι τιμές είναι αποδεκτές και η θάλασσα πανέμορφη. Οι διαδηλώσεις γίνονται στην Αθήνα, προβλήματα δεν υπάρχουν σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο Αλεξαντάρ Κονέφσκι του τουριστικού γραφείου Iguana Tours.


Svetlana Jovanovska
(Photo: Dnevnik )

 
Για τη μεταφορά:
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Εκτεταμένοι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ

Eντολή να ξεκινήσει ο έλεγχος στα οικονομικά του συνόλου σχεδόν των μάνατζερ ποδοσφαιριστών που δραστηριοποιούνται στη χώρα δόθηκε από την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες του NΕWS 247 που δημοσιεύθηκαν το περασμένο Σάββατο επιβεβαιώνονται πλήρως καθώς η ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε οδηγία με την οποία ζητά την άμεση διενέργεια ελέγχων σε τραπεζικές καταθέσεις, φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες των μάνατζερ που εκπροσωπούν παίκτες που αγωνίζονται πρωτίστως στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Super League) και όχι μόνο.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΔΟΕ πάρθηκε μετά τα όσα έφερε στο φως η έρευνα στα οικονομικά ισχυρού μάνατζερ με έδρα την Βόρεια Ελλάδα αλλά και του αντίκτυπου που είχε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον Τύπο.

Επιπλέον όμως, η παρούσα συγκυρία θεωρείται κατάλληλη καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος των μεταγραφών και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα διαπιστωθούν φορολογικές και όχι μόνο παραβάσεις αντίστοιχες με αυτές που έφερε στο φως η υπόθεση του μάνατζερ Α.Τ.
Η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω μάνατζερ είχε αποκαλύψει καταθέσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2001, 2002 και 2003 ο μάνατζερ είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες στο διάστημα των ετών αυτών κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Η εντολή αφορά τον έλεγχο όλων των Ελλήνων επαγγελματιών που εκπροσωπούν και βρίσκονται πίσω από αγοραπωλησίες παικτών. 

Ωστόσο, πληροφορίες του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις πέντε μάνατζερ για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή και ενδείξεις ότι διαθέτουν σε καταθέσεις τους πολλά εκατομμύρια ευρώ αμφίβολης προέλευσης που δεν εμφανίζονται σε φορολογικές δηλώσεις.

http://news247.gr

Όλα σας τα στοιχεία στον αερα...Προς πώληση για 70.000 ευρώ...

Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν πίστευαν στα μάτια τους.

 
Βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία σχεδόν όλων των ελλήνων και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, επιχειρήσεων, στοιχεία αυτοκίνητων, ακινήτων και αλλά προσωπικά δεδομένα για τον εντοπισμό...
διάφορων πολιτών επιχείρησε να πουλήσει σε υπάλληλο ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ένας 57χρονος ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άεργος είχε προσεγγίσει υπαλλήλους υπουργείων και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τις λίστες. Ακολούθως προσπαθούσε να βρει υποψήφιους αγοραστές ανάμεσα σε εταιρείες που προωθούν διάφορα προϊόντα, σε εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούν «εξαφανισμένους» πελάτες που χρωστούν σε τράπεζες κ.α.
Τελικά τον αγοραστή τον βρήκε στο πρόσωπο του υπαλλήλου από τον οποίο ζήτησε να....


του δώσει 70.000 ευρώ για να του παραδώσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο τις κινήσεις τους τις είχαν πληροφορηθεί οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τον συνέλαβαν.

Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι εκλήθησαν να εξετάσουν το περιεχόμενο των τριών εξωτερικών δίσκων και των 57 ψηφιακών δίσκων που είχε στην κατοχή του ο δράστης, δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «βλέπαμε τα στοιχεία όσων διαμένουν στην Ελλάδα σήμερα». Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.


tovima online 
http://paspartoy.blogspot.com

Κάνουν “πειράματα” με Φ.Π.Α. και πετρέλαιο θέρμανσης-βάζουν “φωτιά” στην τσέπη των πολιτών

- Σενάριο για μικρή αύξηση του χαμηλού Φ.Π.Α. και διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου
- Δεν θα πληρώνει το κράτος τις θερμαινόμενες πισίνες λέει ο υπουργός!
- Η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι ακόμη δεν έχει έτοιμο σχέδιο ενόψει προϋπολογισμού


Λιγότερο από ένα μήνα πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή και η Κυβέρνηση ακόμη “πειραματίζεται” για το πως θα ενισχύσει τα έσοδα.

Μόνο η παροιμία “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” περιγράφει την κατάσταση για τον καταναλωτή ενόψει των νέων μέτρων που σκέφτεται να πάρει η Κυβέρνηση καθώς τα... κουκιά δεν βγαίνουν και με κάποιον τρόπο πρέπει να αυξήσει τα έσοδα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εξετάζονται σενάρια για να μην επιβαρυνθούν πολύ τα λαϊκά στρώματα από την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11% στο 23%.

Όλα τα σενάρια όμως βάζουν φωτιά στην τσέπη του καταναλωτή

Με λίγα λόγια. Η Κυβέρνηση σκέφτεται αντί να εκτινάξει τον Φ.Π.Α. στο 23% στο ένα τρίτο των προϊόντων που σήμερα έχουν χαμηλό συντελεστή, να τον αυξήσει μονάχα μια δυο μονάδες σε όλα τα είδη με παράλληλη εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Δηλαδή να τα αυξήσει όλα!

Στην περίπτωση που ο πολίτης βρεθεί να πληρώνει το πετρέλαιον θέρμανσης στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, κάθε νοικοκυριό που πέρυσι πλήρωνε περίπου 700 ευρώ για 1.000 λίτρα πετρελαίου, φέτος θα πληρώσει 1.400 ευρώ!
Κάθε νοικοκυριό δηλαδή θα επιβαρυνθεί κατά μέσο όρο με περίπου 900 ευρώ, όσο δηλαδή ένας μέσος μισθός.

Παράλληλα οι πολίτες θα δουν εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες να αυξάνονται( έστω και λίγο). Κάπως έτσι όλοι θα βρεθούν χαμένοι.

Ο υπουργός είπε μάλιστα, αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ότι το Κράτος δεν είναι δυνατό να επιδοτεί τη θέρμανση της πισίνας κάποιου πλούσιου στα βόρεια προάστια. Το χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο.

Δεν διευκρίνισε όμως πως θα εξασφαλίσει φθηνό πετρέλαιο για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που δεν διαθέτουν... πισίνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη αποφάσεις. “Μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τα έσοδα τα οποία είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με το λιγότερο δυνατό πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και την αγορά”, είπε, όμως μένει ακόμη ανοιχτό το πως...

Σύμφωνα με τον υπουργό η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν μπορεί να γίνει αν πριν δεν διασφαλιστεί ότι θα δοθεί άμεσα το επίδομα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά από τους πολίτες και ταυτόχρονα το κράτος να πάρει απόφαση για εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια ή τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας...

Στην Ελλάδα ζούμε... θα έχουν γίνει άραγε όλα αυτά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού;


ΠΗΓΗ:   http://odysseaschios.blogspot.com

Πνίγονταν τα δυο της παιδιά και η μάνα έπρεπε να διαλέξει ποιο θα σώσει...

Τραγική φιγούρα η μάνα, έσωσε τη 2χρονη κόρη της, είδε τον 16χρονο γιο της να πνίγεται

Μερικές φορές η ζωή βάζει ένα τραγικό προσωπείο, φέρνοντας τον άνθρωπο στα όρια του. Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στην θέση μιας 39χρονης βρετανίδας που αντιμετώπισε το πιο σκληρό δίλημμα μιας μάνας...
Η Ρέιτσελ Έντουαρντς από το Lincolnshire της Αγγλίας είναι μητέρα 2 παιδιών, ένός 16χρονου αγοριού και μιας 2χρονης κόρης, ενώ κυοφορεί το τρίτο της παιδί στον 6 μήνα κύησης.
Στις 19 Αυγούστου οδηγούσε το αυτοκίνητό της έχοντας μαζί της τα δύο παιδιά και δυο φίλους του 16χρονου γιου της. Στην διαδρομή έγινε ατύχημα και το αυτοκίνητο έπεσε σε μια μεγάλη τρύπα του δρόμου, βρέθηκε σε ένα χαντάκι και στη συνέχεια έπεσε ολόκληρο μέσα στο νερό.

Προκλήθηκε πανικος από τα παιδιά. Οι φίλοι του 16χρονου κατάφεραν να ανέβουν στην επιφάνεια. Ο γιος και η κόρη της Ρέιτσελ όμως εγκλωβίστηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Η μάνα πήρε μια ανάσα στην επιφάνεια και βούτηξε πάλι στο νερό για να σώσει τα παιδά της.
Μόλις είδε και τα δύο να πνίγονται έπρεπε να διαλέξει. Και έπρεπε να διαλέξει γρήγορα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα πιο τραγικά δευτερόλεπτα που θα μπορούσε ποτέ να ζήσει μία μάνα.
Η Ρέιτσελ άρπαξε την Ιζαμπέλα, σχεδόν ενστικτωδώς. Τον Τζακ δεν τον πρόλαβε… Οταν γύρισε για να τον βγάλει από το αυτοκίνητο, ήταν ήδη αργά.

«Κάθε λεπτό από εκείνη τη μέρα σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει για να σώσω και τα δύο μου παιδιά». Ανοίγοντας την καρδιά της, η Ρέιτσελ εξομολογήθηκε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει από αυτό που έζησε. Η τελευταία της ανάμνηση από τον γιο της ήταν τη στιγμή που το αυτοκίνητο βυθιζόταν: εκείνος την κράτησε από τους ώμους για να την προστατεύσει από το να χτυπήσει!

Τώρα η Ρέιτσελ περιμένει τη γέννηση του τρίτου της παιδιού. Θα είναι αγόρι και θα γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά τα γενέθλια του Τζακ.

newsit.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Είκοσι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου

Τον δρόμο για τη δικαστική αίθουσα λαμβάνει η υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, έπειτα από την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 20 άτομα.


Με το βούλευμά τους οι εφέτες κάνουν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Χ.Παπαγεωργίου, ο οποίος «έδειξε» το εδώλιο σε 20 κατηγορούμενους για βαριές κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», μέλη του οποίου φέρονται να διέπραξαν την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2007.


Ως «ιθύνων νους» σωρείας εγκληματικών ενεργειών, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, προβάλλεται ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει μέσα από τις φυλακές εντολές σε μέλη του κυκλώματος για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων παράνομων ενεργειών που χρεώνονται στην εγκληματική οργάνωση.


Για την απαγωγή του εφοπλιστή παραπέμπονται έξι πρόσωπα με ηθικούς αυτουργούς τον Παναγιώτη Βλαστό και τον επίσης κρατούμενο Γιάννη Σκαφτούρο.


Από τους 20 κατηγορούμενους οι 13 είναι στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

ΠΗΓΗ:    http://neamadata.blogspot.com

Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία

Λιγότερα χρήματα δίνονται φέτος στις σχολικές επιτροπές, έτσι οι αίθουσες ίσως δεν ζεσταθούν τον χειμώνα σύμφωνα με την ΟΛΜΕ. 

 Προβλήματα θέρμανσης και δυσκολία στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν φέτος τα δημόσια σχολεία της χώρας. Όπως κατήγγειλαν οι καθηγητές της Ομοσπονδίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί εφέτος στο 1/3 της αντίστοιχης περυσινής.

 Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, όπου τέθηκε επίσης και το ζήτημα των κενών στα σχολεία.
 Ωστόσο η συνάντηση αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν στα θέματα υπερωριών και μετακινήσεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη αναγκών και κενών στα συγκροτήματα της εκπαίδευσης. Η κυρία Διαμαντοπούλου επανέλαβε με δηλώσεις της, ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον όλων των λειτουργών της εκπαίδευσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
 Από την πλευρά τους, οι καθηγητές της ΟΛΜΕ δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες καθηγητών και τις μετακινήσεις τους από γυμνάσια και λύκεια σε δημοτικά σχολεία, αλλά και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Οπως ανέφεραν μάλιστα χθες εκπρόσωποί της, το θέμα της αύξησης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις δεν έχει ξεπεραστεί παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου, καθώς ασκούνται πιέσεις από τους διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα για τμήματα άνω των 25 μαθητών. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πέππες η συνάντηση των καθηγητών με τη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ικανοποίησε τον κλάδο, ενώ θα οργανωθεί κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
 Πάντως το θέμα της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών τέθηκε επίμονα προς την υπουργό Παιδείας από την πλευρά των συνδικαλιστών καθηγητών.
 Σε αρκετές περιοχές οι σχολικές επιτροπές αναμένεται να πάρουν εφέτος το 50% των περυσινών κονδυλίων. Τα μεγάλα έξοδα, όπως το πετρέλαιο, δεν έχουν προκύψει ακόμη, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ηδη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα είναι πολύ περιορισμένα.
 
Newsit 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://kapistri.blogspot.com

Και η κόντρα για το σε ποιον ανήκει ο τάφος της Βεργίνας συνεχίζεται !!!

Από την ανακάλυψη του τάφου το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο, οι επιστήμονες ερίζουν για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. 

Πρόσφατα, το 2008 αρχαιολόγος είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για τον τάφο του Φίλιππου Αρριδαίου, του αδερφού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και όχι για τον τάφο του Φιλίππου του Β. Τώρα, νέα βρετανική έρευνα αμφισβητεί αυτήν την εκδοχή. 

Ο τάφος που είχε ανακαλυφθεί περιείχε τους σκελετούς δύο ανθρώπων. Ο ένας ήταν ενός άνδρα, που βρισκόταν μέσα σε ένα χρυσό φέρετρο στο κύριο τμήμα του τάφου, και ο άλλος ήταν μιας γυναίκας, που βρισκόταν σε μικρότερο χρυσό φέρετρο στο δεύτερο θάλαμο.

Ο τάφος περιέχει πολλούς θησαυρούς, στρατιωτικό εξοπλισμό, αργυρά επιτραπέζια σκεύη και χρυσά στεφάνια.

Η εκδοχή ότι ο τάφος άνηκε στον Βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλιππο το Β και την γυναίκα του την Κλεοπάτρα, είχε αμφισβητηθεί (κυρίως) από τον αρχαιολόγο Ευγένιο Μπόρζα το 2008, ο οποίος είχε πει ότι πρόκειται για τον Φίλιππο τον Γ και την Ευρυδίκη, τη γιαγιά του του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όμως, ο Jonathan Musgrave του Πανεπιστήμιου του Μπρίστολ υποστηρίζει πως τα στοιχεία από τα απομεινάρια δεν συνάδουν καθόλου με τα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε για τη ζωή, το θάνατο και την ταφή του Αρριδαίου.

Αντιθέτως, το κρανίο του άνδρα έχει μια ουλή στο δεξί μάγουλο και μια χαρακτηριστική ασσυμετρία στο δεξί ιγμόρειο. Τα ιστορικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Φίλιππος ο Β είχε χάσει το δεξί του μάτι κατα τη διάρκεια της πολιορκίας της Μεθώνης, σε αντίθεση με τον Αρριδαίο που δεν είχε τραυματιστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Επιπλέον ,το χρωμα και οι γραμμές κατάγματος των οστών υποδεικνύουν ότι το πτώμα είχε αποτεφρωθεί και όχι αποσυντεθεί. Ο Αρριδαίος είχε δολοφονηθεί το 317 πΧ. Όμως το πτώμα του είχε ταφεί, ξεθαφτεί και ξαναταφεί μέσα σε 17 μήνες. Η τέφρα στον τάφο αποδεικνύει ότι ο άνδρας είχε αποτεφρωθεί οπότε ήταν αδύνατο να ταφεί τρεις φορές.

Επιπλέον, τα οστά της γυναίκας, σύμφωνα με τις μελέτες αποδεικνύουν ότι πρέπει να πέθανε γύρω στα 19 της χρόνια, όμως η Ευρυδίκη πρέπει να ήταν γύρω στα 30 όταν πέθανε.  

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Καθηγητής εκβίαζε φοιτητές !!!

Πειθαρχική ποινή τριών μηνών επεβλήθη σε καθηγητή της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών ότι ο εν λόγω καθηγητής απειλούσε ότι δεν θα τους «περάσει» στα μαθήματα σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής σχολής τον Ιούνιο του 20007.


Συγκεκριμένα, οι φοιτητές στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν πως οι ίδιοι δέχθηκαν απειλές πως δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2007 εάν στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα. Γινόταν μάλιστα και χρήση απειλής ενός «τόξου» καθηγητών που θα «δυσαρεστούνταν»αν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.


Άλλοι φοιτητές σε καταθέσεις τους ανέφεραν ότι οι καθηγητές που τους εμφάνισαν ως «τόξο», ήταν καθηγητές μαθημάτων «αποφασιστικών» για τη λήψη του πτυχίου τους, ενώ άλλοι ότι χρωστούσαν μαθήματα των καθηγητών που εμφανίζονταν στην ομάδα αυτή.


Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές, οι οποίες διενήργησαν ΕΔΕ, τα πορίσματα της οποίας (επιβεβαίωναν πλήρως τις καταγγελίες) υποβλήθηκαν στο Πανελλήνιο Πειθαρχικό Όργανο.


Ο καθηγητής πάντως ετέθη από την 1η Σεπτεμβρίου σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις.


ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Διακοπής της κυκλοφορίας στην Εγνατία

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο τους οδηγούς που θα κινηθούν   στην Εγνατία οδό, αφού θα διακοπεί στον κόμβο Μετσόβου η συγκοινωνία και θα γίνεται από παρακάμψεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα) από Α/Κ Βενέτικου έως Α/Κ Μετσόβου.

Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Γρεβενών - Κρανιάς - Μηλιάς - Μετσόβου. Επίσης, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα διακοπεί η κυκλοφορία στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη) από Α/Κ Περιστερίου έως Α/Κ Μετσόβου. Η κυκλοφορία το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων. 

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Στο 20% από το 2011 ο φόρος στις εταιρείες...

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη σύνταξη του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού και λίγα 24ωρα πριν ανέβει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εντείνονται οι διεργασίες στην κυβέρνηση για την οριστικοποίηση των φορο-κινήτρων για τις επενδύσεις και των μέτρων για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, τα οποία ενέκριναν και
.τυπικά την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από την Ε.Ε.:

1. Αποκάλυψε τα τρία εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για να αποφύγει την μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%.

2. Εκτιμώντας για μια ακόμη φορά ότι η ύφεση φέτος θα αποδειχθεί μικρότερη του 4% είπε πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα κάνει ανακοινώσεις δίνοντας το στίγμα για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση ώστε η χώρα να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την ύφεση. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από 24% στο 20% δεν θα γίνει σταδιακά αλλά εφάπαξ ενδεχομένως από την 1η Ιανουαρίου 2011. Επίσης εξετάζεται η χορήγηση φοροαπαλλαγών για τις πολύ μεγάλες επενδύσεις αλλά και διορθωτικές κινήσεις στη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών με ειδική μέριμνα για τους ξένους επενδυτές.

Πρόκειται για κινήσεις που μελετά πολύ σοβαρά η κυβέρνηση υπό το βάρος των οξύτατων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, βασικό ζητούμενο είναι πλέον η τόνωση των επενδύσεων και η στήριξη και της επιχειρηματικότητας, ώστε η οικονομία να μην βουλιάξει ακόμη σε μεγαλύτερη ύφεση που θα απειλήσει τελικά και τους δημοσιονομικούς στόχους.

3. Διευκρίνισε ότι την επόμενη εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ θα γίνει κοινό road show της κυβέρνησης με την τρόικα σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη για την ενημέρωση των ξένων θεσμικών επενδυτών επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνονται μετά από κάθε αξιολόγηση και εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η τρόικα θα επισκεφθεί την Αθήνα για την ενδιάμεση αξιολόγηση της οικονομίας και θα εξετάσει με την κυβέρνηση τα εναλλακτικά μέτρα που θα ενεργοποιήσει άμεσα για την υστέρηση των εσόδων.

Παράλληλα θα ενημερωθεί για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος θα προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή 4,1% του ΑΕΠ ή περίπου 9,5 δισ. ευρώ το 2011. Στην μάχη ενίσχυσης των εσόδων ρίχνεται ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος είχε χθες την πρώτη σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου.



ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Σώστε τουλάχιστον την υστεροφημία σας!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Γενικά Επιτελεία εντολή για διερεύνηση τρόπου μειώσεων μισθών κατά 20% αμέσως μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι οι Ανώτατοι οι οποίοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να συμφωνήσουν να περάσουν τέτοια μέτρα και να εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους αφού η αποδοκιμασία και η απαξίωσή τους θα είναι πλέον δεδομένη και πιθανόν να υπάρξουν και εκδηλώσεις αυτής της δυσαρέσκειας έντονες προς τα πρόσωπά τους!

Σε περίπτωση επαλήθευσης των παραπάνω ουκ ολίγοι εξ’ αυτών δηλώνουν μεταξύ τους ότι έχουν πλέον ηθική υποχρέωση να παραιτηθούν, σκεπτόμενοι τουλάχιστον την υστεροφημία τους...


(Πηγή
http://staratalogia.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://staratalogia.blogspot.com

Σχέδιο εκκλησίας στις ΗΠΑ να κάψει το Κοράνι...

Η πρόθεση της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στη Φλόριντα να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου ανήμερα της 9ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ.
 
Την απόλυτη διαφωνία της με το σχέδιο της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στη Φλόριντα να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου ανήμερα της 9ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το σχέδιο είναι «απαράδεκτο και θρασύ» σχολίασε η κα Κλίντον κατά τη διάρκεια γεύματος στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ για το Ραμαζάνι.


«Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της κατηγορηματικής καταδίκης αυτής της απαράδεκτης πράξης που προέρχεται από θρησκευτικούς ηγέτες» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κλίντον.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ο οποίος έκανε λόγο για «ανόητη και επικίνδυνη» ιδέα.


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, επισήμανε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιες ενέργειες στην ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι «προκαλεί ανησυχία κάθε τέτοια πράξη που βάζει σε κίνδυνο τα στρατεύματά μας».

 
Αντιδράσεις και από το Βατικανό

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα του Βατικανού, Osservatore Romano, καταδικάζει σήμερα με τη σειρά της το σχέδιο της Dove World Outreach Center.


Σε σχετικό της άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι καταδίκες πολλαπλασιάζονται στον κόσμο αλλά κυρίως στην Ασία όπου οι μουσουλμάνοι είναι πολυάριθμοι, έχουν την πιο δυνατή φωνή, ιδιαίτερα από την Καθολική Εκκλησία εναντίον της πρωτοβουλίας της εκκλησίας των Βαπτιστών της Φλόριντα».


zougla.gr
http://www.ierosagon.org/

Έρχονται με άγριες διαθέσεις!!!!

Ελεγκτές της Eurostat, θα βρεθούν τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, με στόχο να εξετάσουν τις δανειακές συμβάσεις με τη μορφή Swaps της τελευταίας 10ετίας. Δήλωση βόμβα του επικεφαλής της υπηρεσίας για πιθανότητα αναθεώρησης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Η άρση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην καταγραφή του ελληνικού δημοσίου χρέους, θα είναι το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Eurostat στην Αθήνα μέσα στο Σεπτέμβριο.
Σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, ο επικεφαλής της Eurostat κ. Walter Radermacher δήλωσε ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας του θα εξετάσουν, αν οι δανειακές συμβάσεις με τη μορφή swaps που έγιναν την τελευταία 10ετία έχουν εγγραφεί στο δημόσιο χρέος.
Μετά την αλλαγή του κανονισμού από την Eurostat το 2008, οι συμβάσεις που γίνονται με τη μορφή swaps πρέπει να υπολογίζονται στο δημόσιο χρέος. Τον περασμένο Απρίλιο, η Eurostat δεν επικύρωσε τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μία αύξηση του μεγέθους του κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, μετά από την εξέταση των εκκρεμοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι συμφωνίες swap.
Ο κ. Radermacher ανέφερε ότι από την επίσκεψη των στελεχών του στην Ελλάδα θα έχει τις λεπτομέρειες που χρειάζεται η Υπηρεσία του, ώστε να αναθεωρήσει το ύψος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας με την ανακοίνωση των δημοσιονομικών στοιχείων - για το χρέος και το έλλειμμα - σε όλες τις χώρες της ΕΕ στις 22 Οκτωβρίου.
Ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat είπε στην ίδια συνέντευξη ότι "η περίπτωση της Goldman Sachs (σ.σ.:των swaps που έγιναν το 2000 και το 2001 με την τράπεζα αυτή) ήταν η αρχή" και ότι "υπάρχουν περισσότερες, ή αρκετές, συναλλαγές αυτού του είδους που πρέπει να αποσαφηνίσουμε".
Τέλος, ο κ. Radermacher πιστεύει ότι η Ελλάδα σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα swaps χρέους από το 2008, όταν άλλαξε ο κανονισμός της Eurostat.
"Δεν έχουμε δει τα συμβόλαια των swaps", ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και επίσης σημείωσε ότι και άλλες χώρες της ΕΕ είχαν προχωρήσει σε δάνεια με τη μορφή swaps - όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Βέλγιο - αλλά πρόσθεσε ότι αυτές προσάρμοσαν ανάλογα το χρέος τους μετά την αλλαγή του κανονισμού.

Ο ΔΟΛ απολύει το 50% του προσωπικού - λεφτά για μισθούς υπάρχουν μέχρι την Ανοιξη!!!

Την ανοχή της ΕΣΗΕΑ για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ χθες ο Σταύρος Ψυχάρης από το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών.

  Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας, ο πρόεδρος του ΔΟΛ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κραταιός δημοσιογραφικός οργανισμός, καθώς, όπως είπε, οι μεν πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί και τα διαφημιστικά έσοδα. Σημείωσε έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι, εάν πορευτεί ως έχει μέχρι σήμερα, την Άνοιξη του 2010 δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Με αυτά τα δεδομένα, είπε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο κ. Ψυχάρης, και προκειμένου να ορθοποδήσει ο οργανισμός, θα χρειαστεί να απομακρυνθούν περί τους 150 διοικητικούς υπαλλήλους (από το εμπορικό, το λογιστήριο κ.λπ.) από τους 382 που αριθμεί σήμερα ο Οργανισμός. Υποσχέθηκε επίσης ο κ. Ψυχάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν πρόκειται να απολύσει δημοσιογράφους, οι οποίοι ανέρχονται στον ΔΟΛ σε 456 άτομα.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να αναστείλει την έκδοση του καθημερινού "Βήματος", ο κ. Ψυχάρης απάντησε ότι αν και υπήρξαν τέτοιες σκέψεις, δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του αυτό τον καιρό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Π. Σόμπολος, η Ν. Νταουντάκη, η Ε. Μαγιάση και ο Δ. Κουμπιάς.

Την ΕΣΗΕΑ επισκέφθηκε χθες και ο διευθύνων σύμβουλος της "Απογευματινής" Κ. Σαραντόπουλος, μετά από ασφαλιστικά μέτρα για να καταβάλει τα δεδουλευμένα στο προσωπικό του. Όπως είπε, ως αύριο, οπότε εκδικάζονται, θα καταβάλει το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου, ώστε να πετύχει την αναστολή της εκδίκασης, και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει εξοφλήσει τον Ιούλιο.


roufianos

http://udemand.blogspot.com

Προσδεθείτε, θα αναφέρω τον Επίτιμο!!!!!

«Κύριοι, καθίστε στις θέσεις σας, προσδεθείτε, βάλτε ζώνες και ακούστε προσεκτικά το μήνυμα στο οποίο θα αναφέρω και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ο Θεός βοηθός...» είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο βουλευτής το ΛΑΟΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Κώστας Αϊβαλιώτης και η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια.

«Σας παρακαλώ, να μη λέτε αυτό το όνομα εδώ μέσα. Θα πέσει θανατικό!» απάντησε στον βουλευτή ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης.


Αφορμή για το σχόλιο στάθηκε η ατυχία που είχε μία μέρα νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος στραβοπάτησε μέσα στην αίθουσα και έπεσε ατσούμπαλα και με το πρόσωπο πάνω στο καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Οι γιατροί τού είπαν ότι έχει πάθει κάταγμα στο πόδι.


Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος, λέει ο θυμόσοφος λαός. Ήταν η στιγμή που ο Κώστας Αϊβαλιώτης είχε προτείνει να έρθει να καταθέσει στην Επιτροπή και ο Κώστας Μητστοτάκης, αλλά, πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, ο Αναστάσιος Νεράντζης σηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί για την κλήση άσχετων μαρτύρων. Και σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι βουλευτές, στραβοπάτησε και έπεσε τόσο άσχημα, ώστε όλοι πίστεψαν πως «σκοτώθηκε». Χτύπησε με το δόξα πατρί πάνω στο σώμα του καλοριφέρ και γέμισε αίματα.


«Καλύτερα που δεν πρόλαβε να βάλει τα χέρια του κάτω, γιατί έτσι που έπεσε θα τα είχε σπάσει και τα δύο. Και ευτυχώς που υποχώρησε το ξύλο δίπλα στο καλοριφέρ και σε δεύτερη φάση το άλλο χτύπημα έγινε πιο μαλακό» είπε ένας βουλευτής, περιγράφοντας τη σκληρή σκηνή.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Εκτουρκισμός της Μειονότητας.....

Ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας σχετικά με την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα φαίνεται πως ικανοποίησε το υπουργείο Παιδείας καθώς κλείνει με απόφασή του η Ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκπαιδεύονται δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.  

Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, κατόπιν αιτήματος της αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» στη διάρκεια ειδικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματέα στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στην οποία εισάγονται μουσουλμάνοι-μέλη της μειονότητας της Θράκης, από μια παιδαγωγική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης, όπου θα εκπαιδεύονται αποκλειστικά και μόνο μουσουλμάνοι που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία.


Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας απλώς παρακολουθούσε τις καταγγελίες των εγκαθέτων της Αγκυρας έναντι του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς της περιοχής. Μερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, δε, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο οικοδόμημα» την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία! 


Σημειώνεται ότι για την αναβάθμιση της σχολής κανένας δεν έχει αντίρρηση, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά. Φυσικά διδάσκεται και η τουρκική γλώσσα.

Υστερα από αυτή την ημερίδα το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να την κλείσει, τουλάχιστον για φέτος, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Αυτό το ερώτημα τίθεται από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής προς το υπουργείο Παιδείας. 

Δηλαδή, αν θα βάλει οριστικά τέλος στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, που παρά τα προβλήματά της βγάζει εκπαιδευτικούς για τα μειονοτικά σχολεία. 

Οπως λένε, με το «λουκέτο» στη σχολή είναι να σαν να ικανοποιείται το αίτημα για τουρκόφωνους δασκάλους που θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα, αποδεχόμενοι την ελλιπή εκπαίδευση από την Ελλάδα.

Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν, θεωρώντας περίεργο το αίτημα για μη διεξαγωγή ακαδημαϊκού έτους, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλου πανεπιστημίου. 


Ο ιστορικός αναλυτής Νεκτάριος Δαπέργολας τονίζει: «Θέλουν να ελέγχουν την όλη διαδικασία, δηλαδή την παραγωγή δασκάλων, και στη συνέχεια την εκπαιδευτική διαδικασία στα μειονοτικά σχολεία, τη διαδικασία επιμόρφωσης αλλά και τους διορισμούς». 

Και ο εκπαιδευτικός υπογραμμίζει: «Θέλουμε δημόσια σχολεία με δασκάλους που θα μαθαίνουν στους μαθητές την ελληνική γλώσσα και παράλληλα θα διδάσκεται η τουρκική γλώσσα, όπου απαιτείται ως μητρική, σαν γλωσσικό μάθημα».

strategyreport
http://gianniotis.blogspot.com

Εξιχνιάστηκε δολοφονία δύο χρόνια μετά!!!!

Θύμα ένας 29χρονος τότε, που βρέθηκε νεκρός στη Μεσσηνία με 5 σφαίρες στο σώμα του.

Ο άνδρας ήταν κάτοικος Καλαμάτας και το πτώμα του είχε βρεθεί τυχαία από περαστικό. Δίπλα στο άψυχο σώμα του ήταν παρκαρισμένη η μηχανή του.

Από τα στοιχεία που μάζευαν όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί, κατέληξαν ότι δράστες της δολοφονίας είναι ένας 28χρονος Αλβανός και ένας 42χρονος Έλληνας, κατά των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, ωστόσο ακόμα αναζητούνται και παραμένουν ασύλληπτοι... 


http://eglimatikotita.blogspot.com

Κυβέρνηση: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση....

Οι Ανασχηματισμοί πάντα αποτελούσαν ένα τέχνασμα απάτης: «Έβαζε ο Μανολιός τα ρούχα του αλλιώς».
 
ΣΗΜΕΡΑ, με την άμεση δικτατορία των διεθνών μηχανισμών του χρήματος (τρόικα) χάσανε και αυτό το φύλλο συκής.


Ωστόσο, ο ανασχηματισμός του ΓΑΠ έχει μια ιδιαίτερη σημειολογική αξία: Αποτυπώνει ανάγλυφα τον πανικό της κυβέρνησης πριν από την κατάρρευσή της.
Οι ανεξέλγκτες σπασμωδικές κινήσεις και οι πλέον γελοίες επιλογές γίνονται πάντα κάτω από το κράτος πανικού της κατάρρευσης:
Την ώρα που έρχεσαι αντιμέτωπος με την πτώση σου.
Σε τέτοιες στιγμές που νιώθεις έντονα την πνοή του θανάτου βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα παθολογικά στοιχεία της ανεπάρκειάς σου: η πολιτική ασημαντότητα, η φτώχεια των εσωτερικών σου δυνάμεων, η αδυναμία των νευρικών σου εκτονώσεων, η ανέχεια των πνευματικών σου πόρων, η δραματική γελοιότητα, και κυρίως η καταθλιπτική ΑΒΟΥΛΙΑ.
Σε αυτό τον ανασχηματισμό καταγράφονται όλα αυτά εντονότατα.
Καταγράφεται η ανήμπορη προσπάθεια των κυβερνητικών παρασίτων να κρατηθούν, έστω για λίγες ακόμα ημέρες στην εξουσία. Καταγράφεται με χρώματα ζοφερά η πολιτική ασημαντότητα του πρωθυπουργού και κυρίως η τραγική βουλητική του ανεπάρκεια. Λειτουργεί πλέον με τις ανακλαστικές κινήσεις ενός παγιδευμένου ζώου: Οι τελευταίοι σπασμοί της πτώσης…
Και μόνο το γεγονός του οργιώδους αλισβερισιού μέχρι τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα είναι αποκαλυπτικό.
Αποκαλυπτική είναι και η αλλοπρόσαλλη σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου εισήλθαν σε εργατικές και αγροτικές «υπευθυνότητες»(!) και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα…
Αποκαλυπτική και η τερατώδης «ευρύτητα» του νέου κυβερνητικού σχήματος: Πενήντα υπουργεία περίπου και άπειρος αριθμός «αναπληρωτών» και υφυπουργών!!!
Μια νεροποντή «συνωστισμού»: ΟΛΟΙ τρέχανε να συνωστιστούν στη νέα κυβέρνηση για να προλάβουν αρπάξουν ό,τι μπορούν ή να καταγραφούν στην ιστορική κυβερνητική λίστα, κάτω από το κράτος του φόβου μήπως και σταματήσει η χρυσή βροχή, η τόσο ευλογημένη…
ΟΛΗ η παρασιτική «αλητεία» των βαλτονεριών του ΠΑΣΟΚ πίεζε για μια κυβερνητική θεσούλα, αισθανόμενη την πτώση και τον τελεσίδικο αφανισμό τους…
Και ο πρωθυπουργός μοιραίος και δραματικά άβουλος πελαγοδρομούσε…
Αλλά και τι μπορούσε να «θέλει» αυτός ο πρωθυπουργός ΚΑΙ ποιο δυναμισμό θα μπορούσε να έχει, όταν ο ίδιος είναι μια υπόθεση ξοφλημένη ανέκκλητα…


resalto
http://ksipnistere.blogspot.com

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οδηγοί φορτηγών - βυτιοφόρων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Ιδιοκτήτες φορτηγών κλείνουν κατά διαστήματα από χτες το δρόμο μπροστά στη Βουλή, προκαλώντας περιστασιακά προβλήματα στην κυκλοφορία. Να αφήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει από το καλοκαίρι με το υπουργείο κάλεσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών ο Δημήτρης Ρέππας και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται».

Προειδοποίηση Δ. Ρέππα

«Η αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή. Αν βρεθούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία την ελληνική κοινωνία και στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών δεν θα μείνουμε θεατές. Θα αναγκαστούμε να λάβουμε πρωτοβουλία και να μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο» προειδοποίησε.
Υπογράμμισε επίσης, ότι όλοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων συμφωνούν με τη νέα ρύθμιση, γιατί όπως είπε, θα κάνει καλύτερες και πιο νόμιμες τις συνθήκες εργασίας τους ενώ απέρριψε το αίτημα για 10ετή μεταβατική περίοδο.

Αντιδράσεις

Η ΝΔ θα συμβάλει εποικοδομητικά σε όποια προσπάθεια συμβάλει στην ανάπτυξη της Οικονομίας, δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ,  Δ. Τσουμάνης τονίζοντας ωστόσο, ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης είναι ελλιπές.
Για τελειωτικό χτύπημα όλων όσοι κατέχουν άδειες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ και για δημιουργία καρτέλ στην αγορά έκανε λόγο από πλευράς ΚΚΕ, ο εισηγητής Ν. Καραθανασόπουλος.
«Είμαστε θετικοί στη πρωτοβουλία για απελευθέρωση της αγοράς, αλλά η τελική μας ψήφος θα εξαρτηθεί από την πρόνοια που θα υπάρχει, στο μέτρο του δυνατού, για αυτούς που έχουν ήδη άδειες φορτηγών ΔΧ», δήλωσε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Α. Γεωργιάδης.
 

Η Τροχαία Ελληνικού ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;‏..

Θα ήθελα να δημοσιευθεί η παρακάτω εύλογη πιστεύω απορία - καταγγελία.
Θα ήθελα να μας απαντήσει η Τροχαία Ελληνικού ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί στέλνοντας "συνεργείο" να κόβει κλήσεις στις 01.50 το βράδυ του Σαββάτου - ξημερώματα Κυριακής - στην παραλιακή έξω από τα γνωστά μαγαζιά Ακάνθους κλπ.
Μήπως, λέω, μήπως
θέλει να στέλνει όλα τα αυτοκίνητα μέσα στα παράνομα πάρκινκ των εν λόγω μαγαζιών;
Ποιούς εξυπηρετεί
αυτή η συμπεριφορά;
Αξίζει να σημειωθεί
ότι η στάθμευση επάνω στο πεζοδρόμιο δεν εμποδίζει την διέλευση των πεζών καθώς πρόκειται για πεζοδρόμια μέγαλου πλάτους ούτε...
φυσικά τη διέλευση αναπήρων καθώς πουθενά δεν υπάρχει μπάρα πρόσβασης για αυτούς.
Νομίζω ότι έχει στηθεί
ένα παιχνίδι υπόγειων συναλλαγών για να λειτουργούν αυτά τα παράνομα πάρκινκ. 

Από τον Νικόλαο Βασιλάκη
Καθηγητή Πληροφορική

http://press-gr.blogspot.com

Με πατέντα διαρρήκτης άδειαζε το παγκάρι της εκκλησίας !!!!!

Βραβείο ευρηματικότητας αποδίδουν οι κάτοικοι, αλλά και οι διωκτικές αρχές της Πάτρας στον... πανέξυπνο κλέφτη ο οποίος, με έναν πρωτότυπο μηχανισμό που είχε εγκαταστήσει στο παγκάρι του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας στην πόλη, κατάφερνε να γεμίζει καθημερινά τις τσέπες του χωρίς να γίνεται αντιληπτός από κανέναν. 

Ο άγνωστος δράστης, προκειμένου τα χρήματα των πιστών να καταλήγουν στα δικά του χέρια και όχι στους υπευθύνους του ιερού ναού, είχε τοποθετήσει ένα έλασμα στην οπή του παγκαριού με αποτέλεσμα τα κέρματα που έριχναν οι πιστοί να πέφτουν... σε τσίγκινη υποδοχή.

Λίγο προτού κλείσει η εκκλησία, όταν και οι τελευταίοι πιστοί απομακρύνονταν, ο άγνωστος έμπαινε στο προσκυνητάρι, αφαιρούσε την υποδοχή, έπαιρνε το κέρμα και επανατοποθετούσε το έλασμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα και για την επόμενη ημέρα. Για κακή τύχη όμως του ίδιου, το έλασμα τράβηξε την προσοχή ενός πιστού, ο οποίος έσκυψε να το περιεργαστεί. Αμέσως ο άνδρας κατάλαβε ότι επρόκειτο για μηχανισμό και έτσι αφού το αφαίρεσε, ενημέρωσε τον εφημέριο του ιερού ναού. Ο τελευταίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Ασφάλεια και στήθηκε καρτέρι προκειμένου να πιαστεί ο δράστης τη στιγμή που θα επιχειρούσε να πάρει τα χρήματα.


Οσο όμως και αν περίμεναν, ο άγνωστος δεν εμφανίστηκε, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι παρακολουθούσε τον ναό και τις κινήσεις του ιερέα και έτσι αντιλήφθηκε την παγίδα που του είχαν στήσει.
 

Ανήλικες κλέφτρες και ανήλικοι εμπρηστές!!!!

Αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας από ανήλικα παιδιά έρχονται καθημερινά στο φως, προκαλώντας προβληματισμούς στις αστυνομικές αρχές και την πολιτεία… Στην Εύβοια ανήλικα κορίτσια διέρρηξαν διαμέρισμα, ενώ στην Κέρκυρα ένας ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη για μια σειρά εμπρησμών!

Στα Ψαχνά της Εύβοιας, κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τρία ανήλικα κορίτσια να έχουν.παραβιάσει την πόρτα της κατοικίας ενός 28χρονου και να ψάχνουν για χρήματα και χρυσαφικά! Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν επ' αυτοφώρω μία ανήλικη κοπέλα με χρυσαφικά αξίας 400 ευρώ στα χέρια, ενώ οι δύο φίλες της πρόλαβαν να διαφύγουν και αναζητούνται!

* Στην περιοχή της Μέσης Κέρκυρας, το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής συνέλαβε δύο Έλληνες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι υπεύθυνοι για μια σειρά εμπρησμών σε αγροτοδασικές εκτάσεις, οι οποίοι συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή στο διάστημα από τις 17 Αυγούστου μέχρι και την 1 Σεπτεμβρίου! Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κερκύρας..


http://newscity1.blogspot.com

Οι νέες μάχες του Χρυσοχοΐδη

Στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μίλησε ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε τους στόχους του για μείωση του πληθωρισμού, καταπολέμηση της ακρίβειας και καλύτερο έλεγχο στην αγορά, επισημαίνοντας όμως ότι όλα αυτά θα γίνουν με... διάλογο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των πολιτών και ξεκινάμε μάχη για την αισχροκέρδεια, την κερδοσκοπία, τον πληθωρισμό. Μέσα από το διάλογο με την αγορά θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού» είπε ο υπουργός, που θυμήθηκε την παρουσία του στο ίδιο υπουργείο και πριν από δέκα χρόνια.

Αφού μίλησε και ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, ο λόγος δόθηκε στους εργαζομένους, εκπρόσωπος των οποίων τόνισε ότι αν και συμφωνούν μεν με το σκεπτικό του υπουργού, ωστόσο πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας καθώς, όπως είπαν, «τα θέματα της αγοράς απαιτούν τις δύο γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή να λειτουργούν μαζί».

Ο υπουργός απέφυγε να πάρει θέση, μάλλον όμως συμφωνεί με την άποψη αυτή, αφού φέρεται δυσαρεστημένος που αφενός το υπουργείο Οικονομίας έχει αποψιλωθεί από την Προστασία του Καταναλωτή που πήρε η Λούκα Κατσέλη φεύγοντας για το Εργασίας, αφετέρου δεν προστέθηκε στην αρμοδιότητές του η Ενέργεια, που παρέμεινε στο Περιβάλλοντος υπό την Τίνα Μπιρμπίλη.

ΠΗΓΗ:    http://www.star.gr

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Παρενόχλησε τουρίστρια... και συνελήφθη!

Αστυνομικοί στη Ζάκυνθο συνέλαβαν Ελληνα γιατί παρενόχλησε σεξουαλικά τουρίστρια! 

Σύμφωνα με την αστυνομία μάλιστα, μετά την ασέλγεια, ο νεαρός με τη βοήθεια ενός 18χρονου φίλου του από την Αλβανία, έδειρε κι έναν τουρίστα - φίλο της νεαρής!


Και τα δύο θύματα είναι από τη Μ. Βρετανία. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Λαγανά και οι δύο δράστες συνελήφθησαν.


Ο 42χρονος τουρίστας, μετά το ξύλο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση...
Στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών. Η νεαρή τουρίστρια έχει υποβάλει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και ασελγείς πράξεις.


ΠΗΓΗ
http://mantatanews.blogspot.com

Που πάμε;

Τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς να μπορεί ο απλός πολίτης να τις παρακολουθήσει. 

Οι περισσότεροι μάλιστα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή αφήνονται απλά να τους συμπαρασύρει το ρεύμα.

Με τρία θέματα έχω βάλει σκοπό να καταπιαστώ  και θέλω απλά να κάνω εδώ μια ενημέρωση στους φίλους αναγνώστες, μη και τυχόν ενδιαφέρεται κάποιος να κάνει προκαταβολικά το δικό του σχετικό σχόλιο, ώστε να προκύψει έτσι ένας εποικοδομητικός διάλογος. Τα θέματα αυτά είναι:
  • Γιατί γίνεται όλο και ποιο συχνά λόγος (και εντός και εκτός της χώρας) για εμφύλιο; Ποιοι υποκινούν μια τέτοιου είδους εξέλιξη και ποιοι θα ήταν οι τυχόν ωφελημένοι αν κάτι τέτοιο συμβεί;
  • Πως γίνεται γενικά οι διεθνιστές, είτε προέρχονται από την πλευρά των νεοφιλελευθέρων (Νεοταξίτες), ή των νεοναζιστών ή από την πλευρά των αριστερών πολιτικών αποχρώσεων, να συναντιόνται στην κοινή αφετηρία του αποκρυφισμού, όπως αυτή εκφράζεται από την κίνηση του  Τρανσουμανισμού ή τον νεοπαγανισμό (New Age);
  • Ποιες δυνάμεις στον τόπο μας .........
    υποκινούν αγνούς, φιλήσυχους πολίτες, να ξεσηκωθούν, με εφαλτήριο μια δήθεν απελευθέρωση του τόπου από φανταστικούς (μη προσδιορισμένους) εχθρούς; Ποιοι εξυπηρετούνται από έναν τέτοιου είδους, ανεξέλεγκτο -ή μήπως ελεγχόμενο;- ξεσηκωμό;
Η σύγχυση που επικρατεί είναι πολύ μεγάλη, και γεγονός είναι πως και ο πλέον ευφυής νοικοκύρης κοντεύει να παραδώσει τα όπλα της νοητικής μάχης σκεπτόμενος ότι οι πνευματικές του δυνάμεις δεν επαρκούν… Ένα είδος μαζικού …«ψαρώματος» δηλαδή – για να χρησιμοποιήσω μια από τις γνωστές φανταρίστικες ατάκες.
Αυτά είναι λοιπόν τα θέματα που θα ακολουθήσουν και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.
 
Γράφει ο Αλκιμος
 

Tέλος καλό όλα καλά.. για την ανήλικη -Ρόμα- από τον καταυλισμό της Πρέβεζας!!!

Tέλος καλό, όλα καλά.. για την ανήλικη -Ρόμα- από τον καταυλισμό στη Πρέβεζα. 

Την ανήλικη, είχε "κλέψει" 50χρονος αθίγγανος, κάτοικος Ιλίου Αττικής, με συνεργούς την επίσης αθίγγανη θεία και ανήλικη ξαδερφή της, έξω από τον καταυλισμό στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, με σκοπό να την παντρευτεί, χωρίς την θέλησή της, ή την συγκατάθεση των γονιών της.

Οι δικοί της αμέσως κατέθεσαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και από εκεί έγινε σήμα αναζητήσεων προς όλες τις Υπηρεσίες της Χώρας. Την επόμενη μέρα ο αθίγγανος και η ανήλικη αθίγγανη ξαδερφή της συνελήφθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Κουφαλίων Θεσ/νίκης και μαζί τους είχαν και την ανήλικη απαχθείσα. 

Με ένα πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο .Η Ασφάλεια Πρέβεζας συνέλαβε την αθίγγανη θεία της απαχθείσας και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Η ανήλικη απαχθείσα παρελήφθηκε από τους γονείς της στα Κουφάλια Θεσ/νίκης. Η ανήλικη ξαδερφή της αφέθηκε ελεύθερη και ο 50χρονος αναμένεται να μεταχθεί στην Ασφάλεια Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

takounavia

http://epirusgate.blogspot.com

Μυγοτεχνική Α.Ε. !!!!

Όταν βαριέσαι στο γραφείο: 

1.σκοτώνεις μερικές μύγες.......

2.
τις απλώνεις να στεγνώσουν στο καλοριφέρ.............

3.όταν στεγνώσουν, παίρνεις χαρτί και μολύβι και αφήνεις την φαντασία σου ελεύθερη να παίξει..........









ΠΗΓΗ:   http://staratalogia.blogspot.com