'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κάνουν “πειράματα” με Φ.Π.Α. και πετρέλαιο θέρμανσης-βάζουν “φωτιά” στην τσέπη των πολιτών

- Σενάριο για μικρή αύξηση του χαμηλού Φ.Π.Α. και διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου
- Δεν θα πληρώνει το κράτος τις θερμαινόμενες πισίνες λέει ο υπουργός!
- Η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι ακόμη δεν έχει έτοιμο σχέδιο ενόψει προϋπολογισμού


Λιγότερο από ένα μήνα πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή και η Κυβέρνηση ακόμη “πειραματίζεται” για το πως θα ενισχύσει τα έσοδα.

Μόνο η παροιμία “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” περιγράφει την κατάσταση για τον καταναλωτή ενόψει των νέων μέτρων που σκέφτεται να πάρει η Κυβέρνηση καθώς τα... κουκιά δεν βγαίνουν και με κάποιον τρόπο πρέπει να αυξήσει τα έσοδα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εξετάζονται σενάρια για να μην επιβαρυνθούν πολύ τα λαϊκά στρώματα από την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11% στο 23%.

Όλα τα σενάρια όμως βάζουν φωτιά στην τσέπη του καταναλωτή

Με λίγα λόγια. Η Κυβέρνηση σκέφτεται αντί να εκτινάξει τον Φ.Π.Α. στο 23% στο ένα τρίτο των προϊόντων που σήμερα έχουν χαμηλό συντελεστή, να τον αυξήσει μονάχα μια δυο μονάδες σε όλα τα είδη με παράλληλη εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Δηλαδή να τα αυξήσει όλα!

Στην περίπτωση που ο πολίτης βρεθεί να πληρώνει το πετρέλαιον θέρμανσης στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, κάθε νοικοκυριό που πέρυσι πλήρωνε περίπου 700 ευρώ για 1.000 λίτρα πετρελαίου, φέτος θα πληρώσει 1.400 ευρώ!
Κάθε νοικοκυριό δηλαδή θα επιβαρυνθεί κατά μέσο όρο με περίπου 900 ευρώ, όσο δηλαδή ένας μέσος μισθός.

Παράλληλα οι πολίτες θα δουν εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες να αυξάνονται( έστω και λίγο). Κάπως έτσι όλοι θα βρεθούν χαμένοι.

Ο υπουργός είπε μάλιστα, αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ότι το Κράτος δεν είναι δυνατό να επιδοτεί τη θέρμανση της πισίνας κάποιου πλούσιου στα βόρεια προάστια. Το χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο.

Δεν διευκρίνισε όμως πως θα εξασφαλίσει φθηνό πετρέλαιο για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που δεν διαθέτουν... πισίνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη αποφάσεις. “Μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τα έσοδα τα οποία είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με το λιγότερο δυνατό πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και την αγορά”, είπε, όμως μένει ακόμη ανοιχτό το πως...

Σύμφωνα με τον υπουργό η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν μπορεί να γίνει αν πριν δεν διασφαλιστεί ότι θα δοθεί άμεσα το επίδομα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά από τους πολίτες και ταυτόχρονα το κράτος να πάρει απόφαση για εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια ή τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας...

Στην Ελλάδα ζούμε... θα έχουν γίνει άραγε όλα αυτά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού;


ΠΗΓΗ:   http://odysseaschios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου