'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Σε δύο χρόνια 100.000 μαγαζιά θα βάλουν λουκέτο......

Άσχημα τα νέα για την αγορά, αφού οι προβλέψεις προειδοποιούν ότι στα επόμενα δύο χρόνια περισσότερες από 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά.
Σύμφωνα με αναλυτές από την παρατεταμένη κρίση που πλήττει το ελληνικό εμπόριο από το 2009 δεν κινδυνεύουν μόνο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και αρκετές μεγάλες αφού έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στο τζίρο τους, την ώρα που οι υποχρεώσεις τους σε δάνεια έχουν αυξηθεί δραματικά.
Μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις προβλέπεται ότι...
θα κλείσει στα επόμενα δύο χρόνια, με μοναδικούς επιζώντες τα μεγάλα εμπορικά συγκροτήματα. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού αναλυτές προειδοποιούν ότι έως το τέλος του 2011 θα έχουν κλείσει περίπου 170.000 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας.
Δυσοίωνες οι προβλέψεις και στον τομέα τροφίμων, όπου η μείωση της κατανάλωσης έχει προκαλέσει ασφυκτικές πιέσεις σε μικρού και μεσαίου μεγέθους αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://alepounews.blogspot.com

Προσοχή στον εθισμό...

Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο διαδίκτυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από εκείνους που κάνουν μετρημένη χρήση, επισημαίνουν επιστήμονες.

Ο ερευνητής Λόρενς Λαμ περιγράφει κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο ίντερνετ.


Οι έφηβοι είναι ανήσυχοι και νευρικοί όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, ενώ δεν ......
επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή. "Ορισμένοι περνούν ακόμη και δέκα ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, είναι προβληματικοί και δείχνουν συμπτώματα εθισμού", τόνισε ο Λόρενς Λαμ ο οποίος συμμετείχε στην σύνταξη της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

"Το μυαλό τους δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το ίντερνετ, ταράζονται όταν κάνουν έστω και ένα μικρό διάλειμμα", επεσήμανε ο ίδιος, ο οποίος είναι ψυχολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.


"Δεν θέλουν να βλέπουν φίλους, να συμμετέχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, να περνούν χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια τους", πρόσθεσε.


Η μελέτη βασίστηκε σε 1.041 εφήβους ηλικίας 13 ως 18 εφήβων από την πόλη Γκουανγκζού της νότιας Κίνας.



ΠΗΓΗ:   http://mystikos-planitis.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕΣ ΣΤΟ:    http://www.preveza-info.gr

Γκάφα ολκής η κλοπή αντιαρματικού;!!!!!!

Ένα λογιστικό λάθος ήταν αρκετό για να «χαθεί», το εμπρόσθιο τμήμα του αντιαρματικού βλήματος RPG, από στρατόπεδο στο Μαθιάτη.
Μια απώλεια που χρονολογείται εδώ και έξι χρόνια σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι διενήργησαν χθες ελέγχους στα έγγραφα υλικού διαχείρισης της μονάδας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, μέχρι το 2004 στα κιβώτια φύλαξης προβλεπόταν να φυλάγονται πέντε βλήματα του αντιαρματικού στο κάθε κιβώτιο. Με την τροποποίηση της διαταγής όμως, αποφασίστηκε να φυλάσσονται έξι βλήματα στο κάθε κιβώτιο, αφού αυτή ήταν και η χωρητικότητά τους.

Το κιβώτιο με τα πέντε βλήματα τοποθετήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα στο όχημα μεταφοράς προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ότι υπήρχε έλλειμμα.
Στο μεταξύ, ο διοικητής του λόχου υποστηρίζει ότι η σφραγίδα του μολύβδου ήταν παραβιασμένη. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να παραδέχθηκε χθες, ότι ουσιαστικά δεν έκανε καταμέτρηση αλλά μόνο οπτικό έλεγχο. Έτσι από το 2004 δεν γινόταν καταμέτρηση του υλικού που βρισκόταν στο συγκεκριμένο όχημα. Κάπως έτσι οδηγήθηκε η Ε.Φ να μετρά απώλειες στον εξοπλισμό της.

Στο μεταξύ σήμερα, κλιμάκιο των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας θα μεταβεί σήμερα στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια οφείλεται σε διαταγή της Ε.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σε συνάντηση που είχαν χθες το κλιμάκιο των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, με επικεφαλής το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Γιαννάκη Χαραλάμπους, με μέλη της Εθνικής Φρουράς, λέχθηκε για πρώτη φορά ότι ενδεχομένως ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια από όπου φαίνεται να εκλάπηκε/ ή χάθηκε το αντιαρματικό βλήμα τύπου RPG, να οφείλεται σε διαταγή που εκδόθηκε στο απώτερο παρελθόν.
Σήμερα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κλιμάκιο των ανακριτών θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια οφείλεται σε έκδοση διαταγής της ΕΦ και να διαπιστωθεί κατά πόσο τούτη η ακολουθούμενη πρακτική εφαρμόστηκε για όλες τις περιπτώσεις, ούτως ώστε να υπάρξει ένα ασφαλές συμπέρασμα κατά πόσο πρόκειται για κλοπή, για απώλεια ή για συνήθη πρακτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν και να λυθεί το μυστήριο που καλύπτει αυτή την υπόθεση. 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Σαν να μας βλέπω τώρα. Αποφασίζει μια σοβαρή καταναλωτική οργάνωση να μποϋκοτάρει την αυθαίρετη αύξηση προϊόντων και ζητάει τη συμμετοχή μας. Και τί κάνουμε εμείς;. Πάμε την προηγούμενη μέρα και αγοράζουμε το προϊόν στο οποίο θα γίνει μποϋκοτάζ και την επόμενη μέρα που είναι η μέρα του μποϋκοτάζ δεν εμφανιζόμαστε στο super market. Γιατί αυτή είναι η νοοτροπία μας. Εμείς ας φάμε για να μη χάσουμε το προϊόν, και την επανάσταση ας την κάνει ο διπλανός μας, κορόϊδα είμαστε;. Τέτοια μυαλά κουβαλάμε γιατί δεν έχουμε καθόλου καταναλωτική συνείδηση. Γιατί είμαστε εμείς οι εξυπνάκηδες, και τα πάσης φύσης λαμόγια της αγοράς οι πραγματικοί έξυπνοι που μας ξεσχίζουν επειδή δεν.........
λέμε ν’ αλλάξουμε μυαλά, κάνουμε πάντα ότι μας επιβάλουν τα καρτέλ, και όχι εμείς να τους επιβάλουμε τη θέληση μας με αποχή από τα προϊόντα τους. Να είστε βέβαιοι ότι όσο δεν τους αντιστεκόμαστε αυτοί θα μας κάνουν ότι θέλουν και εμείς θα υποστούμε αυτό που λέει η παροιμία: «Πείνα και των γονέων». Στο φάσμα της πείνας πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αρχίσουμε πια να σαμποτάρουμε τους σαμποτέρ της τσέπης και της ζωής μας. Αρκετά μας εκμεταλλεύτηκαν. Ώρα είναι να αντεπιτεθούμε με ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΨΩΜΙ, ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.
Πρέπει και εμείς τα blogs να βοηθήσουμε με όση δύναμη διαθέτουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έβαλε στο Facebook φωτογραφίες με παλαιστίνιους κρατούμενους! HEIL NAZISRAEL!

Γυναίκα στρατιώτης από το Ισραήλ
Τις φωτογραφίες της δημοσίευσε στην κοινωνική ιστοσελίδα Facebook μια ισραηλινή στρατιώτης, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε παλαιστίνιους κρατούμενους με δεμένα μάτια και χέρια. Οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στο Ισραήλ έπειτα από την προβολή τους σήμερα στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που ήταν επιφορτισμένη να φυλάει.

Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», τονίζοντας πως αυτή έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.

Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την οπλίτη σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.
Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».
 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Η κατάρα να είσαι νέος στην Ελλάδα.........

Στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" η νεότητα φαίνεται να είναι μειονέκτημα, κατάρα.
Οταν ακούμε πολιτικούς και πνευματικούς ταγούς να εκθειάζουν τους νέους, το άνθος και το μέλλον της χώρας, τα λόγια τους δεν μπορεί παρά να ηχούν ειρωνικά στα αυτιά, ιδίως των νέων, που πρέπει να νοιώθουν περίπου καταραμένοι.
Γιατί ενώ όλοι σχεδόν στα λόγια δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην πράξη αποκαλύπτεται η υποκρισία τους, αφού τα μέτρα και οι πολιτικές υπέρ των νέων απουσιάζουν.

- Ενας στους τρεις νέους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας είναι άνεργος. Ένα ποσοστό που με μικρές ...

αυξομειώσεις το συναντάμε πολλά χρόνια. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις για να λύσουν το πρόβλημα. Στην ουσία απολύτως τίποτα. Καμία συγκεκριμένη, συγκροτημένη και στοχευμένη πολιτική δεν εφαρμόστηκε.
-Οι αμοιβές τους είναι σε επίπεδο πείνας. Ακόμα και για νέους που έχουν κάνει προχωρημένες σπουδές. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση; Απολύτως τίποτα.

-Η παιδεία καρκινοβατεί. Το πανεπιστήμιο παράγει μελλοντικούς ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση ετεροαπασχολούμενους. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις; Σχεδόν τίποτα. Μεταρρυθμίσεις πρότειναν, αλλά φως στον ήλιο οι νέοι δεν είδαν.

-Οι νέοι εξεγείρονται και αντιδρούν. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις και η κοινωνία; Ουσιαστικά τίποτα. Αγνοούν τη νεολαία και τα αιτήματά της, την αγωνιώδη της προσπάθεια να βρει θέση σε μία κοινωνία που ασφυκτιά, σε μία κοινωνία που την εξορίζει στο περιθώριο παρότι τη χαρακτηρίζει ελπίδα.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό το κράτος και αυτό το πολιτικό σύστημα έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες, βολεύονται από μία ευνουχισμένη και ποδηγετημένη νεολαία. Μόνο που μία χώρα με τέτοια νεολαία δεν έχει μέλλον. Είναι ήδη παρελθόν.


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com  
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rokakias.blogspot.com 

«Ο... άνθρωπός μας»

Με αυτό τον κυνικό τρόπο οι “Financial Times” (γερμανική έκδοση) ομολογούσαν ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι ο δικός μας άνθρωπος στην Αθήνα».
Η «έγκριτη» αυτή εφημερίδα απλά αποτελεί τον κατεξοχήν εκφραστή του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που εδρεύει στο city του Λονδίνου.
Όσο λοιπόν κι αν προσπαθούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι του δελτίου των «8», που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την κατάσταση στη χώρα με δεδομένο ότι αυτοί ήξεραν και υποστήριζαν επί χρόνια πολιτικές που διευκόλυναν τη δήθεν κερδοφορία και ευνόησαν στη δημιουργία ενός παρασιτικού, ιδιωτικού, στην ουσία κυβερνητικού τομέα, να πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα ο δημόσιος τομέας, η πραγματικότητα είναι πλέον αναντίρρητη.
Πρόσφατα ο Paul Krugman, διαπρεπής νομπελίστας οικονομολόγος, ομολόγησε ότι ένας από τους κύριους παράγοντες της σημερινής κρίσης είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων.
Διεύρυνση των ανισοτήτων λοιπόν επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις σκανδαλώδεις πολιτικές ευνόησης των τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων που επιβουλεύονται την ενέργεια και ό,τι έχει δημιουργήσει η παραγωγική εργασία μέχρι σήμερα στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα προχωρεί στη μείωση μισθών, συντάξεων και οδηγεί την ανεργία σε ύψη ρεκόρ.
Ο ….δικός τους λοιπόν άνθρωπος ακολουθεί τον τέταρτο δρόμο που είναι η εξυπηρέτηση με θρησκευτική ευλάβεια των επιδιώξεων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Άρα το πρόβλημα για τους «δικούς μας ανθρώπους» είναι η εντελώς αντίθετη πορεία: Υπεράσπιση κάθε τι κοινωνικού. Διατήρηση της αγοραστικής δύναμης. Αύξηση του κοινωνικού κράτους και κυρίως παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Οι δικοί μας άνθρωποι τον Σεπτέμβρη και ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη πρέπει να προχωρήσουν με βάση τη λαϊκή ρήση
«η πρέφα θέλει υπομονή και το σκαμπίλι τέχνη»
Εξαντλήθηκε λοιπόν η υπομονή και ήρθε η ώρα για το σκαμπίλι που πρέπει να είναι ηχηρό στο «δικό τους άνθρωπο». Τον άνθρωπο των “Finashional Times”.


(του Θανάση Μπαρτζώκα - ΑΥΓΗ)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://online-pressblog.blogspot.com

ΑΛΛΑΞΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ...

Αν το 2010 βρίσκει τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από το 2009 και αν η σημερινή κυβέρνηση είναι σοβαρότερη από την προηγούμενη, πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι τον Ιούλιο εκκαθαρίστηκαν 700 χιλιάδες λιγότερες φορολογικές δηλώσεις; Και πώς εξηγείται ότι μεγάλες εφορίες της Αττικής ήταν 30% κάτω από το στόχο; 

Το...
αποτέλεσμα για τα έσοδα του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού ήταν αποκαρδιωτικό και ανέδειξε τη δραματική ανεπάρκεια των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Στον τομέα αυτό η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Εχει την ευθύνη της χώρας δέκα μήνες τώρα και σε αρκετές εφορίες δεν έχει ορίσει καν προϊσταμένους! Σε μιά θάλασσα ερασιτεχνισμού, η μόνη επαγγελματική κίνησή της είναι η αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων, η μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης όλων των πολιτών μέσω και της πληθωριστικής έκρηξης, η εκτόξευση της ανεργίας και το βούλιαγμα της χώρας στην ύφεση. Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, με τα έσοδα να υπολείπονται του στόχου κατά ένα δις ευρώ; Θα μας δώσει η τρόϊκα την τρίτη δόση του δανείου χωρίς να ζητήσει νέα μέτρα μέσα στο 2010; Και αν τα ζητήσει, διαθέτει ακόμη επαρκές πολιτικό κεφάλαιο η κυβέρνηση για να τα πάρει; Οσο δύσκολο φαίνεται αυτό το τελευταίο τόσο πιθανές δείχνουν οι εκλογές σε μιά τέτοια περίπτωση...


ΠΗΓΗ:   http://veto300.blogspot.com

Ένας παπάς με... πατίνι στην Ουγγαρία!!!!!

Έναν γρήγορο τρόπο για να διαδίδει το λόγο του Θεού έχει βρει ιερέας στην Ουγγαρία. Με το πατίνι του προσεγγίζει καλύτερα τη νεολαία και φέρνει περισσότερους νέους στην Εκκλησία, όπως λέει.

Πρόκειται για τον 45χρονο Ζολτάν Λεντβάι, ο οποίος ζει στο χωριό Ρέντικς κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία. Όπως λέει, ακολουθεί το  παράδειγμα ενός διάσημου ιταλού ιερέα και δασκάλου του Σαιντ Τζον Μπόσκο, για να βελτιώσει τη ζωή κυρίως των νέων που προέρχονται από τα μη ευνοημένα κοινωνικά στρώματα. "Πολλές φορές σκέφτομαι ότι με τον τρόπο αυτό μπορώ να φέρω πολλούς ανθρώπους πιο κοντά στον Χριστό" δηλώνει στο Reuters.


O πατέρας Λεντβάι έμαθε πατίνι όταν ήταν 14 ετών, αλλά συνειδητοποίησε την επίδραση που μπορεί να έχει το πατίνι στους νεαρούς όταν υπηρετούσε στην πόλη Κορμεντ στη βορειοδυτική Ουγγαρία. Εκεί προσέλκυσε τρεις εφήβους να έρχονται στην εκκλησία αφού τους έδειξε να κάνουν κόλπα με το σκέιτ.


Ήδη το βίντεο που τον δείχνει εν δράσει στο YouTube έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία!! 



 

ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr

Έπεσε αεροπλάνο με μόλις ένα... νεκρό!!!

Το αεροπλάνο κόπηκε στα τρία. Μέσα ήταν 130 επιβάτες κι όμως μόνο μια γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Σχεδόν πήγαν στον... άλλο κόσμο και γύρισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι 131 επιβαίνοντες (125 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα) ενός αεροσκάφους που κόπηκε στα τρία ενώ εκτελούσε αναγκαστική προσγείωση σε διεθνές αεροδρόμιο της Κολομβίας. Το εξαιρετικά ασυνήθιστο αεροπορικό δυστύχημα είχε «μόλις» ένα θύμα: μια άτυχη επιβάτιδα που πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Αλλοι 114 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη συντριβή του Μπόινγκ 737-700 της τοπικής εταιρείας Αires, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες...
χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που προσγειωνόταν στο νησί Σαν Αντρές, δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Με δεδομένες τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, οι ειδικοί χαρακτήρισαν «πραγματικό θαύμα» το ότι υπήρξε απώλεια μόνο μιας ζωής.
Ο πιλότος του Μπόινγκ επιχειρούσε εν μέσω καταιγίδας να προσγειώσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του νησιού που βρίσκεται στην Καραϊβική, όταν ένα ισχυρό τράνταγμα συγκλόνισε την άτρακτο λίγο προτού τροχιοδρομήσει στο έδαφος. Το σκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και αμέσως κόπηκε στα τρία, ενώ στην καμπίνα των επιβατών επικράτησε γενικευμένος πανικός, με φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια.
Οι τραυματίες, άλλοι σοβαρά και άλλοι ελαφρύτερα, κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί από το αεροπλάνο. Η καρδιά της άτυχης Φερνάντεζ ντε Μπαρέτο όμως δεν άντεξε τόση ένταση και η 68χρονη γυναίκα πέθανε από ανακοπή. Τους διασωθέντες έσωσαν με την έγκαιρη συνδρομή τους οι πυροσβέστες, που «έλουσαν» γρήγορα με ειδικό αντιπυρικό αφρό τα τρία κομμάτια της ατράκτου, ώστε το αεροσκάφος να μην πάρει φωτιά και εκραγεί. Παράλληλα, ασθενοφόρα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έσπευσαν αμέσως στο σημείο της καταστροφής.
«Μόνο χάρη στην αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ικανότητα του πιλότου το αεροπλάνο δεν συνετρίβη. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των επίγειων συνεργείων πυρόσβεσης και διάσωσης, τα οποία λειτούργησαν υποδειγματικά, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις» τόνισε ο σμήναρχος Νταβίντ Μπαρέρο της κολομβιανής αεροπορίας. Ανέφερε μάλιστα ότι οι επιβάτες είχαν λάβει τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του πιλότου πως θα επιχειρηθεί αναγκαστική προσγείωση. Ο κ. Μπαρέρο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στα αίτια του δυστυχήματος να περιλαμβάνεται και μια ριπή από πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα. «Η εξέταση των εμπειρογνωμόνων θα δείξει τι ακριβώς έφταιξε » κατέληξε με σιγουριά.
 

Βίντεο ντοκουμέντο από συντριβή Μπόινγκ - VIDEO

Οι πρώτες εικόνες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους...








ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Πήγε ο Νετανιαχου στον Άγνωστο Στρατιώτη;

Στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους έλληνες πεσόντες σε κάθε πόλεμο μεταξύ των όποιων και εναντίων των Ναζί.  

Θα περίμενε κανείς ένα στεφάνι και λίγο σεβασμό.

Ίσως θα περίμενε ματαίως από έναν ισραηλινό και έναν αμερικανό να γνωρίζουν τι συμβολίζει ο άγνωστος στρατιώτης. Ίσως φυσιολογικά είδαμε δυο ξένους ηγέτες κρατών ως γιαπωνέζοι τουρίστες να… θαυμάζουν την ακρόπολη.

Γιατί αξίζει να είσαι πρωθυπουργός!!!

Κάθε φορά που τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές για έναναδιευκρίνιστο λόγο κάνεις σχέδια για του χρόνου. Φέτος για έναν όχι και τόσο αδιευκρίνιστο λόγο τα σχέδια αυτά συμπίπτουν με την παλιά γνωστή ελληνική ευχή του μέσου πολίτη: «Δεν ήταν να γίνω για μια μέρα πρωθυπουργός!». 

Η ευχή, επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου, παίρνει
άλλη διάσταση: «Δεν ήταν να γίνω 20 μέρες πρωθυπουργός, να βάλω το μαγιό μου, να πάρω το κανό μου, να με πηγαίνει για μπάνιο το Λιμενικό σε απόμερες παραλίες, να γλιτώσω από τις ξαπλώστρες και τα μπρατσάκια!». 

Ομολογουμένως ο πρωθυπουργός τίμησε τα μπάνια του λαού με το παραπάνω φέτος. Ξεκίνησε με ένα Σαββατοκύριακο στον Πόρο, όπου πήγε να επιβλέψει προσωπικά τη διοργάνωση του Συμποσίου της Σύμης. 

Στη συνέχεια ξαναπήγε για πέντε μέρες στον Πόρο για το Συμπόσιο. Οταν οι υπουργοί του ασχολούνταν με τη ΔΕΗ και τους φορτηγατζήδες, εκείνος έφυγε για τον Αρμενιστή της Ικαρίας. Και έκλεισε με ένα πολυσυζητημένο δεκαπενθήμερο στην Πάρο. 

Τελικά, ακόμη και στην εποχή του μνημονίου, αξίζει να είναι κανείς πρωθυπουργός, έστω μόνο στις διακοπές...

ΠΗΓΗ:   http://online-pressblog.blogspot.com

(Eλεύθερος Τύπος)

Βέροια: Συναγερμός από…’ξυλοφόρτωμα’ ΑΤΜ!!!!!!

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε ΑΤΜ Τράπεζας στη Βέροια. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα τσίριζε λόγω του χειρισμού του….

Πελάτης της τράπεζας είχε πάει εκείνη την ώρα για κάποια συναλλαγή, αλλά το ΑΤΜ, ίσως από κακό χειρισμό, ‘αρνιόταν’ να την εκτελέσει… Αυτό εκνεύρισε τον πελάτη ο οποίος χρησιμοποίησε μάλλον την Ελληνική μέθοδο (δώσ’ του μερικές να συνέλθει) οπότε το μηχάνημα άρχισε να τσιρίζει…

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο συνάντησαν έναν ...   άνθρωπο να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει κάποια συναλλαγή….

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα το ΑΤΜ ‘υπάκουσε’ στις εντολές και λειτούργησε κανονικά… Προφανώς ήθελε τον…τρόπο του….


Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://fonaklas.blogspot.com

Από εκατομμυριούχος... άνεργη τοξικομανής!

Σενάριο για δραματική ταινία θυμίζει η ιστορία της CallieRogers, που στα 16 της κέρδισε 2,5 εκατομμύρια στο βρετανικό Λόττο και σήμερα, 7 χρόνια μετά, είναι χρήστης ναρκωτικών και διαζευγμένη με 2 μωρά στην αγκαλιά! «Τώρα που τα χρήματα τελειώνουν, μπορώ επιτέλους να είμαι ευτυχισμένη», δηλώνει η 22χρονη και εύχεται να μην είχε κερδίσει ποτέ!

Το 2003, συγγενείς και φίλοι έσπευσαν να της σφίξουν το χέρι και να της πουν τα συχαρίκια, όταν «έπιασε» τους 6 μαγικούς αριθμούς που την έκαναν εκατομμυριούχο και, μάλιστα, την νεαρότερη νικήτρια του Λόττο στη χώρα.

Η χαρά για τα εκατομμύρια εξανεμίστηκε μαζί με τα χαρτονομίσματα: η Callie ξόδεψε 470.000 ευρώ για να αγοράσει και να επιπλώσει 4 σπίτια (για τον εαυτό της, τους χωρισμένους γονείς της και την γιαγιά της), 230.000 ευρώ για αυτοκίνητο, δώρα και δάνεια σε συγγενείς, 170.000 για διακοπές και 400.000 για ρούχα γνωστών οίκων μόδας και προσθετική στήθους.

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα ολοκλήρωσε την -υποτιθέμενη- ευτυχία με έναν σύντροφο, τον 29χρονο Nikki Lawso, τον οποίο ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και τον παντρεύτηκε. Μαζί του απέκτησε και δύο παιδιά.

Εκτός από τα έξοδα για υλικά αγαθά και περιττές πολυτέλειες, η Callie υπολογίζει πως ξόδεψε και 400.000 ευρώ για κοκαΐνη, την οποία έπαιρνε μαζί με τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της! «Ξόδεψα μια περιουσία σε αυτό το αναθεματισμένο ναρκωτικό, που σκίζει την ζωή σου στα δύο», εξομολογείται.

Σήμερα, η άλλοτε εκατομμυριούχος έχει πιάσει πάτο. Μάλιστα, έκανε 3 αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίαςαναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της για να πάρει 155.000 ευρώ. και

«Έπεσα μέσα σε μια μαύρη τρύπα... η ζωή μου καταστράφηκε. Όταν κερδίζεις τόσα πολλά λεφτά, δεν συνειδητοποιείς την πίεση που φέρνουν», λέει η ίδια σε βρετανικό περιοδικό, προσθέτοντας πως έχει μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που κέρδισε.

Η Callie ζει πλέον μαζί με την μητέρα της και τα δύο αγγελούδια που απέκτησε -ηλικίας 5 και 3 ετών. Μιας και δεν έχει μόνιμη δουλειά, καθαρίζει περιστασιακά σπίτια και στέλνει σε όλους το μήνυμα ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία!

ΠΗΓΗ:  http://www.star.gr

Μολύβι εναντίον κάμερας…!!!!!!!!!

Σε ένα παλαιότερο θέμα (δυστυχώς δεν μπορώ να το εντοπίσω) είχαμε δει έναν τύπο που πήγαινε σε ένα μέρος και έβαζε μία παλιά φωτογραφία από εκείνο το μέρος, δημιουργώντας μία σύνθετη εικόνα. Σε αυτή τη περίπτωση, ο Ben Heine χρησιμοποιήσε το μολύβι του για να μας δείξει πως φαντάζεται αυτός τον κόσμο μας. Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες…







ΠΗΓΗ:    http://endiaferonta.com

Αυτοκίνητο από το μέλλον!!!!


Και είναι και οικολογικό!





















Συνεχώς βγαίνουν και νέα σχέδια φουτουριστικών οικολογικών αυτοκινήτων, τα οποία είναι μονοθέσια στην πλειοψηφία τους.  Το συγκεκριμένο πρωτότυπο το σχεδίασε ο Ρώσος Βιτάλι Κονονόφ και το ονόμασε «Rolling Stone». Είναι ηλεκτροκίνητο κι έχει δύο τροχούς στο μέγεθος της καμπίνας. Κάθε πλευρά, στο εσωτερικό του τροχού έχει οθόνες ώστε ο οδηγός να προβάλει τις εικόνες ή τα βίντεο που θέλει. Ιδανικό για κινητές διαφημίσεις!


newsbeast.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.ierosagon.org

Επιδρομή στις τσέπες μας από τον Σεπτέμβριο......

Τριπλό «ψαλίδι» στα εισοδήματα των πολιτών έρχεται τον Σεπτέμβριο. 

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρουν στα γραμματοκιβώτιά τους την επόμενη «φουρνιά» των σημειωμάτων για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και τα πρώτα για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) που αντικαθιστά το ΕΤΑΚ. Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται (κατά πάσα πιθανότητα) η μετάταξη του 30% των βασικών υπηρεσιών και προϊόντων καθημερινής διατροφής από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Παράλληλα, οι γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα «νιώσουν» στην τσέπη τους την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ (από το 21% στο 23%) που ισχύει από τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση αναμένει τον Σεπτέμβριο ανάκαμψη εσόδων από τον φόρο εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και τον νέο αυξημένο ΦΠΑ. Λίγο αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα «φωτίσει» τις λεπτομέρειες των νέων εισπρακτικών μέτρων του 2011, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η φορολόγηση των αυθαιρέτων και τα νέα, «πράσινα» όπως όλα δείχνουν, τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. 


ΠΗΓΗ:   http://otwnagrafwn.blogspot.com 

Mπαμπά πως ήρθα στον κόσμο; !!!!!!!!!!!!!!

"Mπαμπά πως ήρθα στον κόσμο?" ρώτησε ο μικρός τον πατέρα του

Ο πατέρας σκέφτεται λίγο και μετά απαντά: "Λοιπόν παιδί μου, νομίζω πως αργά η γρήγορα θα μάθεις έτσι κ΄αλλιώς, οπότε άκου.

Η μητέρα σου και εγώ γνωριστήκαμε σ' ένα chat room στη Yahoo.
Της έκανα πρόταση για ραντεβού διαμέσου e-mail, και συναντηθήκαμε, σε ένα cyber-cafe.
Έπειτα κρυφτήκαμε σ'ένα private Chat room, και κάναμε "Cyber**" μεταξύ μας.
Τότε ήταν που η μητέρα σου δέχτηκε ένα download από το δικό μου hard drive.
Μόλις ήμουν έτοιμος να αρχίσω το upload, ανακαλύψαμε ότι κανένας από του δυο μας δεν είχε ενεργοποιήσει κάποιο firewall, και επειδή κατόπιν, ήταν πολύ αργά να πατήσω το delete, εννέα μήνες αργότερα βγήκε ένα Pop-Up που μου είπε:




YOU GOT MAIL!

Αίγυπτος: Ο Σενούντα έκοψε την τηλεφωνική εξομολόγηση!!

Ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου Σενούντα ο 3ος ζήτησε από τους πιστούς να μην εξομολογούνται τηλεφωνικώς ώστε να μην τους ακούν οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, αναφέρει την Τρίτη (16/08) δημοσίευμα ανεξάρτητης εφημερίδας. 

"Προσέξτε να μην εξομολογείστε τα σφάλματά σας από το τηλέφωνο, επειδή όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται από την κρατική ασφάλεια. Μετά θα είστε υποχρεωμένοι να πάτε να ζητήσετε άφεση από την αστυνομία στη φυλακή, αντί να την λάβετε από τον ιερέα σας στην εκκλησία", δήλωσε ο πατριάρχης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Αλ-Μάσρι Αλ-Γιομ". 

Ο Σενούντα o 3ος αναφερόταν ιδιαίτερα στα πρόσωπα που έχουν αλλάξει τόπο κατοίκίας ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό. 

Είχε ήδη ανακαλέσει στην τάξη τους πιστούς του το 2008 αναφορικά με τις εξομολογήσεις μέσω τηλεφώνου ή του Ίντερνετ. Είχε δηλώσει τότε ότι "μια εξομολόγηση στο Ίντερνετ δεν μπορεί να μετρήσει ως εξομολόγηση, επειδή όλοι μπορούν να την δούν και δεν είναι πλέον μυστική". 

Οι Κόπτες αντιπροσωπεύουν το 6-10% των 80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων. 


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Το παρασκήνιο της κερδοσκοπίας

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επερχόμενη κρίση με την τιμή των σιτηρών εντός Ε.Ε. λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας, αφήνοντας έκθετους τους κερδοσκόπους που κρατούν σιτάρι στις αποθήκες προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη και να δικαιολογήσουν την άνοδο τιμών.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει λιγότερο από ένα εκατομμύριο τόννους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ένωσης ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατομμύρια τόννους ετησίως. Η σύγκριση των αριθμών αυτών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών", δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ διαθέτει "μεγάλα αποθέματα σιτηρών". "Δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ό,τι αφορά τα αποθέματα σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση", επέμεινε.
Το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα.
Το έκτακτο αυτό μέτρο θα εφαρμοσθεί από τις 15 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπάρχει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, ανάλογα με τα αποτελέσματα της συγκομιδής.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του εμπάργκο προκάλεσε άνοδο των τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές, με άξονα κυρίως την κερδοσκοπία, καθώς οι τιμές που εισπράττουν οι παραγωγοί παραμένουν καθηλωμένες.
Η τιμή του σιταριού καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 40 ετών, με αύξηση από τον περασμένο Ιούνιο κατά 80%, ενώ μέσα σε ένα μήνα η τιμή του μαλακού σίτου αυξήθηκε από 170 ευρώ ο τόνος στα 270 ευρώ.
Για το φαινόμενο της κερδοσκοπίας ωστόσο απτό παράδειγμα είναι η Ελλάδα, καθώς οι παραγωγοί αγρότες αναφέρουν ότι οι τιμές αγοράς του σίτου κάθε είδους από τους αλευροβιομήχανους και τους μεσάζοντες, παραμένει καθηλωμένη και δεν δικαιολογεί τις αυξήσεις που αναμένεται να κάνουν  την εμφάνισή τους σε δεκάδες προϊόντα, από το ψωμί και τα ζυμαρικά, έως τα γαλακτοκομικά και το κρέας (λόγω ζωοτροφών).
Εμπλοκή με το καρτέλ
Στις 13 Αυγούστου η μία από τις δύο ενώσεις του κλάδου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής των προϊόντων σίτου είναι επιβεβλημένη, λόγω της διεθνούς ανατίμησης, ωθώντας έτσι τα μέλη της σε εναρμονισμένη πρακτική πωλήσεων, κάτι που απαγορεύεται ρητά, τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά της Ε.Ε.
Η ανακοίνωση ανέφερε:
"Η φετινή χρονιά, μετά την απόφαση της Ρώσικης Κυβέρνησης για απαγόρευση των εξαγωγών, "πυροδότησε" την παγκόσμια αγορά των σιτηρών με γιγαντιαίες αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών που προσφέρονται στην εγχώρια αλευροβιομηχανία.
Τα κυριότερα παραγωγικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη συγκομιδή της φετινής σοδειάς, κάνουν λόγο για μείωση της παραγωγής τους.
Η Γαλλία προβλέπει μείωση κατά -2,8%, η Γερμανία πάνω από -10%. Μειωμένες εκτιμήσεις παραγωγής υπάρχουν για τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
Οι προσφερόμενες τιμές εισαγόμενου ποιοτικού σίτου στα μέλη μας, σήμερα, είναι δραματικά αυξημένες από αυτές που προσφέρονταν προ μικρού χρονικού διαστήματος.
Υπό αυτές τις συγκυρίες η αύξηση στις τιμές των αλεύρων κρίνεται και επιβεβλημένη και δεδομένη, ακολουθώντας τις τιμές του σίτου".
Από την πρακτική αυτή πήρε χθες αποστάσεις ο πρόεδρος του δεύτερου Συνδέσμου Κ.Λούλης, ο οποίος προσπαθώντας να αποφύγει την μομφή της εναρμονισμένης πρακτικής που θα επέφερε κυρώσεις, έσπευσε να διευκρινίσει πως κάθε μύλος έχει τα δικά του αποθέματα και ακολουθεί τις δικές του πρακτικές πωλήσεων:
"Πέρα από τη σχετική νομοθεσία που δεν επιτρέπει τις συλλογικές αποφάσεις που αφορούν αυξήσεις τιμών, υπάρχει εντονότατος ανταγωνισμός στον κλάδο μας όπου η προσφορά σε άλευρα στη χώρα μας είναι πενταπλάσια από τη ζήτηση!" ανέφερε σε ανακοίνωση ο Κ.Λούλης, αναιρώντας έτσι στην πράξη, την προσπάθεια να αιτιολογηθεί από μερίδα αλευροβιομήχανων η αύξηση της τάξης του 25%.
Κερδοσκοπία καταγγέλλει και η Ρωσία
Και ενώ ο πόλεμος μαίνεται για τις αυξήσεις, η φερόμενη ως πηγή του κακού Ρωσία, ανακοινώνει ότι η αύξηση της τιμής των σιτηρών στο εσωτερικό της χώρας, είναι προϊόν κερδοσκοπίας.
Οπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο ITAR -TASS, o επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας (FAS) Ιγκόρ Αρτεμίεφ δήλωσε μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Β.Πούτιν ότι:
"Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη σοδιά των σιτηρών στη Ρωσία είναι σωστές, δόξα τω Θεώ, έχουν δημιουργηθεί εγκαίρως αποθέματα και αυτό μας επιτρέπει να καλύπτουμε σήμερα όλες τις ανάγκες. Όλα αυτά έχουν ένα χαρακτήρα κερδοσκοπικό".
Ως λύση στο πρόβλημα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, προκρίνει τη δημιουργία χρηματιστηρίου σιτηρών, προκειμένου να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες.
Απαίτηση για μείωση τιμής στο ψωμί
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουν άμεσα να απαγορευθεί κάθε ανατίμηση στην τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης:
"Ο ισχυρισμός τους ότι αυξάνουν τις τιμές λόγω της απόφασης της Ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών, αποδεικνύει ότι όλες οι αντιλαϊκές αντεργατικές αποφάσεις συνοδεύονται από μεγάλα και ασύστολα ψέματα.
Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς έχουν τις αποθήκες τους γεμάτες από στάρι, εκβιάζοντας τους μικρομεσαίους παραγωγούς σιτηρών με τις φθηνές εισαγωγές για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των τιμών και κάτω από τα 10 λεπτά το κιλό τα τελευταία χρόνια. Αυτό οδήγησε σε υπέρογκα κέρδη γι΄ αυτούς και το ψωμί να πωλείται 80 λεπτά τα 350 γραμμάρια" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας, για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις. 

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Θα κλάψουν τσέπες ...ξανά!

Τσουνάμι αυξήσεων στην τροφική αλυσίδα αναμένεται να φέρει το εμπάρκο εξαγωγών σιτηρών από τη Ρωσία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010.  Την ίδια στιγμή, εμπάρκο σκέφτεται να επιβάλλει και το Καζακστάν, κάτι που κάνει τους κερδοσκόπους των χρηματιστηριακών αγορών να τρίβουν τα χέρια τους,  ανεβάζοντας τις τιμές διεθνώς. Ήδη, τα τελευταία δύο φορτία που αγοράστηκαν κυρίως από χώρες της ΕΕ, ήταν ακριβότερα κατά 30 με 40%.Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε νέο κύμα αυξήσεων σε αλεύρι, ψωμί και όχι μόνο. Οι αρτοποιοί ρίχνουν το μπαλάκι στους αλευροβιομήχανους για το ύψος των αυξήσεων.Πάντως, αυξήσεις στα αρτοποιητικά προϊόντα είχαμε πρόσφατα και για άλλους λόγους. Οφείλονταν στην  άνοδο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και γενικότερα στο κόστος παραγωγής. Ανατιμήσεις, λόγω αύξησης του κόστους, είχαμε σήμερα και σε γαλακτοκομικά προϊόντα από μια εταιρεία.

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Βιάστηκε 19χρονη Ιρλανδή στην Ίο.....

Με την κατηγορία του βιασμού συνελήφθη ένας 20χρονος στην Ίο, μετά από καταγγελία του θύματος στο Αστυνομικό τμήμα Ίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 20χρονος, που είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας , παρέσυρε την νεαρή Ιρλανδή σε ερημική τοποθεσία στη Χώρα και τη βίασε.

Η κοπέλα αναγνώρισε τον δράστη, μετά από προσαγωγές υπόπτων στο τμήμα, η οποία και δήλωσε σίγουρη ότι ήταν εκείνος.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Νάξου.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά οι καταγγελίες όλο και περισσότερων αστυνομικών που υπηρετούν στο ΑΤ Ομονοίας, Ακροπόλεως, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα, ότι υψηλόβαθμοι από την ΓΑΔΑ, επισκέπτονται αυτά τα τμήματα και απευθύνονται στους κρατούμενους ρωτώντας με ζήλο και αγωνία αν έχουν καταπατηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. 


Αυτές οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση όπου αντί να επαινέσουν τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί των τμημάτων, να ανταποκριθούν στην εφιαλτική εγκληματικότητα που μαστίζει τις γειτονιές της Αθήνας, τους ΕΦΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , προκαλώντας την οργή, για το άδικο άδειασμα, την αδιαφορία και την ύποπτη συμπεριφορά τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου όσο και της αστυνομίας, καθώς και των εκπροσώπων της δικαιοσύνης που αφήνει τους συλληφθέντες ελεύθερους.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στις 1 τα ξημερώματα, 30 Αφγανοί , χωρισμένοι σε δύο ομάδες , από δύο διαφορετικές μεριές, επιτέθηκαν σε καφετέρια της περιοχής μας με κούτσουρα, δοκάρια και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τις τζαμαρίες της καφετέριας, αλλά ευτυχώς, οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι μόλις και μπόρεσαν να αποτρέψουν τον εμπρησμό του καταστήματος καθώς και τον τραυματισμό τους από τα μαχαίριατων Αφγανών। Το ίδιο βράδυ γίνανε 8 συλλήψεις Αφγανών, όμως χωρίς αποτέλεσμα αφού αφέθησαν ελεύθεροι, παρά την αναγνώριση τους από τους θαμώνες της καφετέριας.


Αυτή η επίθεση ήταν αναμενόμενη, μετά την περιοδεία του Προέδρου της Αφγανικής κοινότητας, την προηγούμενη εβδομάδα, στους καταστηματάρχες και τους περιπτερούχους της περιοχής , όπου τους ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ(;)-ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ(;) ότι οι Αφγανοί οργανώνονται(;;;;;).


Αυτό το περιστατικό είναι το δεύτερο στη σειρά που προσβάλλει και προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων (ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) μετά το συμβάν με τις 3 Αλβανίδες , παραμονή του εορτασμού του Αγ.Παντελεήμονα, που βάλανε να κατουρήσει το παιδάκι στα σκαλιά της εκκλησίας, την ώρα της πανηγυρικής λειτουργίας, μπροστά στον κόσμο που παρακολουθούσε την λειτουργία και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας ελληνίδας γειτόνισσας.


Είναι πια εμφανές σε όλους ότι οι μηχανισμοί του παρακράτους συστηματικά και μεθοδευμένα πιέζουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και στην επιτάχυνση των εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες.


Η μεθόδευση εφαρμόζεται σε όλα τα μέτωπα, από την απαξίωση των αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα με την αγωνία των αξιωματικών από τη ΓΑΔΑ για την «υγεία» των εγκληματιών λαθρομεταναστών μέχρι και την στράτευση ΕΛΛΗΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΧΑΦΙΕ της περιοχής, που απειλεί και τρομοκρατεί τους κατοίκους .


Αυτόν τον Σεπτέμβρη έχουμε μπροστά μας εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και τοπικά στην γειτονιά μας ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ , το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν την θέληση μας για ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ


Από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι τώρα, αυτή η περιοχή , αυτοί οι κάτοικοι,τα βάλανε με ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ,ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ , ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΜΕ Όλα ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

Οι εκλογές πλησιάζουν και είναι σίγουρο ότι το παρακράτος θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή , σκοπεύοντας να αποδυναμώσει την δυναμική νέων κομμάτων που μεγαλώνει και την οργή και αηδία των πολιτών που ξεχειλίζει ειδικά στον Δήμο της Αθήνας.

Όμως εμείς οι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, της ΠλατείαςΒάθη, των Σεπολίων , του Κολωνού, του Αγίου Νικολάου, της ΠλατείαςΑμερικής, της Πλατείας Βικτορίας, της Πλατείας Αττικής, της Κυψέλης, τωνΠατησίων , του Βοτανικού ΞΈΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ .


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com
ΠΗΓΗ:   http://egersis2.blogspot.com

Παραμένει πρώτη παγκοσμίως η ελληνόκτητη ναυτιλία

Την κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία διατηρεί και το 2010 η ελληνόκτητος ναυτιλία, η οποία παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά τον κλάδο, κατέχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο με μερίδιο 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute of Shipping Economics and Logistics - ISL, μέσα στο 2010 οι Ελληνες πλοιοκτήτες διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους, αφού σε επίπεδο χωρητικότητας ελέγχουν 187,5 εκατ. dwt.Μάλιστα, ο ελληνικός εφοπλισμός στη διάρκεια του έτους με τις επενδύσεις που κάνει τόσο σε νέες ναυπηγήσεις, όσο και στην secondhand market, υπολογίζονται μέχρι τώρα περίπου στα 11 δισ. δολάρια, βάζει τις βάσεις για τη διατήρηση της ηγετικής του θέσης και τα επόμενα χρόνια.Στην αναφορά του ISL, ως δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη καταγράφονται οι Ιάπωνες με 183,2 εκατ. dwt, τρίτοι οι Γερμανοί με 104,1 εκατ. dwt, τέταρτοι οι Κινέζοι με 101,9 εκατ. dwt και πέμπτοι οι Κορεάτες με 44,4 εκατ. dwt.Αναφορικά με τις σημαίες των πλοίων το ISL επισημαίνει ότι ο Παναμάς βρίσκεται στην πρώτη θέση με 287 εκατ. dwt και 23,2% μερίδιο αγοράς, η Λιβερία ακολουθεί με 141 εκατ. dwt και 11,4% μερίδιο αγοράς και τα Marshall Islands είναι στην τρίτη θέση με 76 εκατ. τόνους και ποσοστό 6,2 εκατ. τόνους.Αναφορικά με τις σημαίες που προτιμούν οι πλοιοκτήτες το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν στην ελληνική σημαία το 31% του στόλου τους, και το 61% σε ξένες σημαίες. Οι Ιάπωνες έχουν το 92% του στόλου τους σε ξένες σημαίες, ενώ η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή κοινότητα του κόσμου με όρους χωρητικότητας, η γερμανική έχει το 83,5% του στόλου της σε ξένες σημαίες στο τέλος του 2009. 

Αγανακτισμένος οδηγός επιτέθηκε σε αλλοδαπό!!

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα ένας αγανακτισμένος οδηγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον αλλοδαπού. 
 
Η κατάσταση στο σημείο απελπιστική, με δεκάδες κακομοίρηδες κάθε εθνικότητας να δίνουν μάχη με τους οδηγούς για να καθαρίσουν παρμπρίζ. Ένας, λοιπόν, από τους οδηγούς δεν άντεξε. Μόλις ο αλλοδαπός ακούμπησε το κοντάρι στο τζάμι, ο οδηγός βγήκε έξω φωνάζοντας, πήρε τον κουβά με το νερό και έλουσε τον αλλοδαπό. Ο καθαριστής το έσκασε "σαν βρεγμένη γάτα"! 
Δύσκολη η οδήγηση μεσημεριάτικα και τα νεύρα ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσουν.... 
 

Έκλεψαν τα λεφτά από το νυφικό!!

Χρήματα για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής προσπαθούσε να συγκεντρώσει νεαρό ζευγάρι που παντρευόταν την Κυριακή, αλλά άγνωστος ή άγνωστοι δράστες δεν είχαν ιερό και όσιο, καθώς μπήκαν στο σπίτι της νύφης και έκλεψαν από το νυφικό της ποσό 5.500 € σε χαρτονομίσματα!
Η κλοπή έγινε μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, άγνωστη ώρα και με άγνωστο δράστη ή δράστες στη Ν. Ιωνία, στο σπίτι 69χρονου, η κόρη του οποίου παντρευόταν.
Μάλιστα το ζευγάρι, έκανε έκθεση προικός, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι έβαζαν χρήματα στο νυφικό, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό, που θα βοηθούσε τους νεόνυμφους να δημιουργήσουν το νέο σπίτι τους.

πηγή: Μαγνησία 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://volospress.blogspot.com

Η μάχη για αποκατάσταση του Κέντρου!!

Η μόνιμη παρουσία της αστυνομίας και οι συνεχείς έλεγχοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες εβδομάδες, δίνουν την αίσθηση ότι «κάτι αλλάζει» στην αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας του μεγάλου, οφθαλμοφανούς, προβλήματος γκετοποίησης της περιοχής.

Παράλληλα, ένα συνεχές «κρυφτούλι» μεταξύ ένστολων και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά βρίσκεται σε εξέλιξη, τα «στέκια» μεταφέρονται αλλού, δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Προηγήθηκαν χρόνια συνεχούς και κλιμακούμενης υποβάθμισης (από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα ) κατά τα οποία πολλά καταστήματα έκλεισαν και η καρδιά της Αθήνας, η Ομόνοια, έγινε συνώνυμο της εγκληματικότητας και της παρακμής με βασικά στοιχεία τα ναρκωτικά, την πορνεία και το παρεμπόριο. Η εγκατάλειψη του Κέντρου καταγγέλθηκε επανειλημμένα μέσω κινητοποιήσεων κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων, αλλά και με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε. Μάλιστα, μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κατέδειξε ότι τα ξενοδοχεία του Κέντρου υστερούν κατά 48% σε έσοδα σε σχέση με τα εκτός Κέντρου, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων αν και οι τιμές τους είναι χαμηλότερες περί το 20% (Μάιος 2009 - 2010). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα συμπεράσματα ανάλογης μελέτης που θα δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και αφορά την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων στο τμήμα που εμπερικλείεται ανάμεσα στις πλατείες Καραϊσκάκη - Μοναστηρακίου - Κουμουνδούρου - Βάθης - Ομονοίας είναι εξίσου απογοητευτικά. Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές ζημίες των επαγγελματιών και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, ο Συνήγορος του Πολίτη, σε πρόσφατη έκθεσή του, κατέγραψε για πρώτη φορά μια άλλη πτυχή του ζητήματος: αυτή αφορά τον τρόπο που η αναποτελεσματικότητα της πολιτείας στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων οδηγεί στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. «Ιδιαίτερα από το 2008, η δυσφορία και η ανασφάλεια κυρίως των Eλλήνων πολιτών (αλλά και των παλαιότερων μεταναστών) διογκώνεται και μετατρέπεται σε εγκληματοφοβία, κοινωνική ένταση, έντονη ξενοφοβία και επιθετικές διαθέσεις αυτοδικίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Πάντα τέτοιες διαδικασίες επηρεάζουν τη συλλογική συνείδηση ακόμα και όταν έχει εκλείψει η αντικειμενική διάσταση που το έχει προκαλέσει», σχολιάζει στην «Κ» ο συντάκτης της έκθεσης, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Βασίλης Καρύδης. Οπως εξηγεί, το αίσθημα ξενοφοβίας των πολιτών που έζησαν τον φόβο από την εγκληματικότητα θα αμβλυνθεί πολύ καιρό μετά την επίλυση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στέκια του κακού μεταφέρθηκαν στην οδό Πατησίων
«Η μάχη θα είναι σκληρή και θα κρατήσει καιρό», σχολίαζε στην «Κ» αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής την ώρα που ομάδα συναδέλφων του πραγματοποιούσε προσαγωγές στην οδό Τοσίτσα, την περασμένη εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος -ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο- έχει μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης εκατοντάδων ουσιοεξαρτημένων, αλλά και εμπόρων ναρκωτικών. Μετά τη δύση του ηλίου το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται δημοσίως επί της οδού Πατησίων. Πολλοί από τους χρήστες παλαιότερα συγκεντρώνονταν στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά απομακρύνθηκαν μετά την παρέμβαση κατοίκων. Στην Τοσίτσα, «μετακόμισαν» οι έμποροι ναρκωτικών μετά την αυξημένη αστυνομική παρουσία των τελευταίων εβδομάδων στην οδό Μενάνδρου και στα γύρω στενά.
Οι συνεχόμενες επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, η ενίσχυση των περιπολιών και η μόνιμη αστυνομική δύναμη που είναι εγκατεστημένη σε διάφορα σημεία πέριξ της Ομόνοιας έφεραν ως αποτέλεσμα τον σταδιακό διασκορπισμό των αλλοδαπών και των παραβατικών στοιχείων σε περιοχές γύρω από το κέντρο. Αρχής γενομένης από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν μεγάλο μέρος των μεταναστών που έβρισκαν κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες στο κέντρο «μετακόμισε» σε κτίρια σε άλλες περιοχές -όπως το Μεταξουργείο- μετά τις παρεμβάσεις της αστυνομίας και του δήμου. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις «σκούπα» πίσω από το δημαρχείο Αθηνών ώθησαν πολλές από τις γυναίκες που έκαναν «πιάτσα» στα γύρω στενά να μετακινηθούν προς την Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Αμερικής «και πιο κάτω». Επί της Πατησίων έχει μεταφερθεί και μεγάλο μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών, ακόμα και μέσα στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.
Κέντρο διακίνησης ναρκωτικών εξακολουθεί να αποτελεί η οδός Γερανίου. Τον τελευταίο μήνα η γωνία Μενάνδρου - Σοφοκλέους, αλλά και η πλατεία Θεάτρου, παραμένουν «καθαρές», ενώ το εμπόριο έχει μετακινηθεί και προς τα στενά, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Εκτεταμένο εμπόριο και δημόσια χρήση ναρκωτικών εξακολουθεί να γίνεται και επί της Δώρου (πεζόδρομος). Η μόνιμη παρουσία της αστυνομίας έξω από το Εθνικό Θέατρο (πρόσφατα, εκτεταμένο δημοσίευμα της «Κ») οδήγησε τους εμπόρους λίγα μέτρα πιο κάτω επί της Αγίου Κωνσταντίνου.

Συμμορίες
Η πλατεία Βάθης, ο Κολωνός, το Μεταξουργείο, αλλά και τα στενά γύρω από την Ομόνοια, πλήττονται από συμμορίες που ληστεύουν πεζούς και οδηγούς Ι. Χ. Καθημερινά το δελτίο συμβάντων της ΕΛ. ΑΣ. καταγράφει τουλάχιστον τρία τέτοια περιστατικά. Oσον αφορά το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με αστυνομικούς, τα ίδια άτομα συλλαμβάνονται, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, αφήνονται ελεύθεροι και... ξανασυλλαμβάνονται την επομένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα μέλη σπείρας Αλγερινών που ενώ φέρονται να διέπραξαν 132 ληστείες, δεν προφυλακίστηκαν, αν και «αγνώστου διαμονής». Ανάλογες αποφάσεις ώθησαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε να εκδώσει εγκύκλιο (Α. Π. 2799/4, 7 Ιουλίου 2010) με την οποία υπενθυμίζει τις προϋποθέσεις της προφυλάκισης, κυρίως όσον αφορά τους «αγνώστου διαμονής».
Πρόσφατα, ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους μεταναστών από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν κατά την οποία «επισημάνθηκε η ανάγκη για στενότερη συνεργασία σε πνεύμα κατανόησης». Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, κυριότερο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι συμπλοκές μεταξύ συμμοριών διαφόρων εθνικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των μεταναστών συμφώνησαν να ορίσουν εκπροσώπους - διαμεσολαβητές οι οποίοι θα βρίσκονται σε επαφή με την ΕΛ. ΑΣ. για την κατά το δυνατόν πρόληψη τέτοιων συγκρούσεων...

Eκλεισε μετά 27 χρόνια λειτουργίας
Έκλεισε το ξενοδοχείο του ύστερα από 27 χρόνια λειτουργίας. Ο κ. Γιώργος Χατζηστρατής λέει στην «Κ» ότι «έβαλα λουκέτο γιατί είχαν ακυρωθεί οι περισσότερες δουλειές που είχα. Ο λόγος; Το έγκλημα.
Οι τουρίστες που φιλοξενούσαμε έπεφταν συχνά θύματα επιθέσεων από συμμορίες που δρουν στην περιοχή. Αλλοδαποί, όπως μου έλεγαν οι πελάτες μου, έκλεβαν τα χρυσαφικά από τις γυναίκες, αλυσίδες ακόμα και σκουλαρίκια.
Οδηγός τουριστικού λεωφορείου με τον οποίο συνεργαζόμασταν έπεσε θύμα αιματηρής επίθεσης και ληστείας. Το γραφείο του ακύρωσε τη σύμβαση μαζί μας.
Μια οικογένεια τουριστών τηλεφώνησε στην πρεσβεία της χώρας της για να έρθει περιπολικό της αστυνομίας και να τους πάρει άρον άρον μόλις είδαν την κατάσταση», υποστηρίζει ο κ. Χατζηστρατής.
Το ξενοδοχείο του «Αθηναία» βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, επί της Βηλαρά, και απασχολούσε οκτώ άτομα μόνιμο προσωπικό. Στην ίδια περιοχή ιδιοκτήτης καφενείου σκέφτεται να βάλει λουκέτο, καθώς κινδύνευσε να χάσει την όρασή του από επίθεση χρήστη ναρκωτικών.
«Τους έβλεπα να κάνουν χρήση μπροστά στο μαγαζί μου. Από δίπλα Αφρικανοί πουλούσαν ναρκωτικά λες και ήταν καραμέλες. Κάθε μέρα μάλωνα μαζί τους και τους έδιωχνα μέχρι που ένας από αυτούς, προφανώς κατόπιν εντολής από πρεζέμπορο, μου επιτέθηκε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι μεσ' τη μέση του δρόμου. Διακομίστηκα με ασθενοφόρο. Για δύο εκατοστά σώθηκε το μάτι μου».
Οπως υπογραμμίζει ο κ. Δημ. Νικολακόπουλος, συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), ιστορίες όπως αυτές είναι εκατοντάδες και έχουν οδηγήσει σε μαρασμό μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων του κέντρου της πρωτεύουσας. «Το κράτος χάνει εκατομμύρια από φόρους, εξαιτίας της υποβάθμισης του σημαντικότερου εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, ωστόσο, αδιαφορεί. Επειδή όμως οι περισσότεροι επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, μέλη της ΚΙΠΟΚΑ, δεν αδιαφορούν για τις περιουσίες και τις ζωές τους, μετά την προώθηση των θεμάτων μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς, θα προσφύγουμε στα δικαστήρια και στην Ε.Ε.», καταλήγει ο ίδιος..

kathimerini.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.thegreekz.com

Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων σχετικά με σύλληψη ημεδαπού στην Ίο για βιασμό

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη Σύρου, 17 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ίου συνελήφθη χθες 16-8-2010 στην Ίο Κυκλάδων, εντός των ορίων του αυτοφώρου, ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, μόνιμος κάτοικος του νησιού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 336 Π.Κ (βιασμό).
Συγκεκριμένα, αλλοδαπή υπήκοος Ιρλανδίας, ηλικίας 19 ετών που παραθέριζε στο νησί, κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ίου, ότι πρώτες πρωινές ώρες της 16-8-2010, άγνωστο άτομο την παρέσυρε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Χώρα-Ίου και την βίασε.
Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών, οι οποίοι συλλέγοντας και αξιοποιώντας πληροφορίες προέβησαν σε προσαγωγές υπόπτων μεταξύ των οποίων και του δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την παθούσα .
Δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον Κας Εισαγγελέα Πρωτ-κων Νάξου. 

Συνελήφθη ο Μεξικανός που απέδρασε απ' τον Κορυδαλλό!

Δεν πρόλαβε να «χαρεί» την απόδρασή του και σε λίγες ώρες έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Ο λόγος για τον 31χρονο Μεξικανό, ο οποίος στις 09.51 το πρωί της Δευτέρας είχε αποδράσει με απορριμματοφόρο από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για παραβάσεις νόμου «περί ναρκωτικών»

Ο 31χρονος εντοπίστηκε σήμερα στις 05.30 τα ξημερώματα τσε εγκαταλελειμμένο συπόγειο πολυκατοικίας, επί της οδού Κρήτης 51 στον Κορυδαλλό, όπου και συνελήφθη χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Το χρονικό της απόδρασης

Το πρωί της Δευτέρας ο Μεξικανός κρατούμενος σκαρφάλωσε στο απορριμματοφόρο που είχε εισέλθει στο σωφρονιστικό κατάστημα, προκειμένου να μαζέψει τα σκουπίδια και έφυγε παριστάνοντας τον υπάλληλο καθαριότητας.

Όταν η απόδραση έγινε αντιληπτή από τους φύλακες, το απορριμματοφόρο είχε ήδη περάσει την πύλη των φυλακών.

Ο δραπέτης καταδιώχθηκε, ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.

Εκτιμάται ότι ο Μεξικανός είχε προσχεδιάσει την απόδρασή του και τις προηγούμενες ημέρες πιθανότατα είχε παρακολουθήσει τις κινήσεις των υπαλλήλων καθαριότητας και τα δρομολόγια, και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.


Εννέα χρόνια χωρίς τον Ν. Γκούμα…

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την μέρα που ο Νίκος Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ιστορικός πρόεδρος της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, για να πάει να συναντήσει τον φίλο του, τον άνθρωπο που συνέχισε το έργο που είχε αρχίσει ο ίδιος… τον Λουκά Μπάρλο.
Ο «Πατριάρχης» των κιτρινόμαυρων  και ο Λουκάς Μπάρλος έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της ΑΕΚ. Δύο άνθρωποι που έδωσαν τα πάντα για να κάνουν το σύλλογο πρώτο. Δυστυχώς στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ λείπουν τέτοιες ιστορικές μορφές. Δύο άνθρωποι που δεν ήταν απλά πρόεδροι αλλά ήταν Αεκτσίδες που έβαζαν την ομάδα πάνω από προσωπικά συμφέροντα. Η περιουσία τους άνηκε στον «Δικέφαλο» και η κληρονομιά τους είναι η θέση που έχουν στις καρδιές των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Για τις ιστορικές μορφές της «Ένωσης» μίλησε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport-fm.gr ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της ΑΕΚ, Μίμης Παπαϊωάννου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θυμάται τους μεγάλους προέδρους όπως τους έζησε και δεν φοβάται να κάνει μια σύγκριση με τους σημερινούς προέδρους:

«Ο Νίκος Γκούμας ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην ΑΕΚ. Υπήρχε μια οικονομική διαφορά 25.000 δραχμών με τη Νικομηδεία Βέροιας όπου αγωνιζόμουν και την κάλυψε ο ίδιος για να γίνει η μεταγραφή, ενώ όλοι του έλεγαν “δεν θα παίξει, ασ’ τον στο χωριό του”. Τον θυμάμαι σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του γηπέδου, να βάφει μαζί με τους εργάτες. Την πρώτη χρονιά μου, το 1963, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 23 χρόνια και έκλαιγε στα αποδυτήρια μαζί με τα άλλα παιδιά. Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί έκλαιγαν ενώ είχαμε κερδίσει και απορούσα», ανέφερε για τον «Πατριάρχη» για να συνεχίσει με τον μεγάλο Μπάρλο:

Λουκάς Μπάρλος
«Ο Μπάρλος σκίστηκε για την ΑΕΚ, έβαλε όλη την περιουσία του για τον σύλλογο. Την ημέρα που ήρθε τον κοιτάγαμε με μισό μάτι, γιατί μας είπε απλά “εγώ ήμουν Άρης, αλλά είμαι πρόσφυγας και θα παλέψω για την ΑΕΚ”. Μετά είπε δυο λόγια στους φιλάθλους και αποχώρησε και εμείς νομίζαμε ότι δεν ενδιαφέρεται. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ». 
Στη συνέχεια ο Μίμης Παπαϊωάννου τόνισε τις διαφορές των σημερινών προέδρων, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα πρόσφατα επεισόδια στην Καλλιθέα:

«Είναι διαχειριστές. Δεν ενδιαφέρονται να βάλουν χρήματα στην ομάδα και δεν εννοώ χρήματα για ξένους παίκτες αλλά για να χτιστεί γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το Ολυμπιακό Στάδιο πνίγει την ΑΕΚ. Χτίστε γήπεδο! Χωρίς αυτό δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε πρωτάθλημα. Και ο Νικολαΐδης, που τον πιστέψαμε όταν ανέλαβε και λέγαμε “ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας και ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ” δεν έκατσε τελικά. Πούλησε τους παίκτες και έφυγε. Θέλεις να φύγεις, εντάξει, γιατί πουλάς όμως τους παίκτες; Πιστεύω πρέπει να βρεθεί ένας πρόεδρος σαν τον Γκούμα ή τον Μπάρλο, αλλιώς να προσπαθήσουν περισσότερο οι σημερινοί. Να είναι η ΑΕΚ δική τους και δική μας». 

 
«Ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει εις βάρος της ΑΕΚ. Πάνω που είχαμε αρχίσει να αισιοδοξούμε έγινε το κακό. Σέβομαι το ότι κάποιοι δεν συμπαθούν τον Μπάγεβιτς, δεν ξεχνούν ότι είχε πει “αν πάρουμε το Κύπελλο δεν φεύγω” και μετά πήγε στον Ολυμπιακό. Υπάρχει μια γραμμή όμως που δεν πρέπει να περνάνε και αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Και ο Μπάγεβιτς για το καλό της ΑΕΚ προσπαθεί τώρα». 


Γιάννης Σταυρουλάκης