'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Καταδίκη για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.. Ο νεαρός κουμουνιστής μουσουλμάνος από το Σιδηροχώρι του Έβρου,που στρατολόγησαν Τούρκοι πράκτορες

Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε νεαρός μουσουλμάνος από το Σιδηροχώρι του Έβρου, γιατί συνελήφθη με φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Έβρο και στη Σαμοθράκη.

Ο Μεχμέτ Μοσταντζή, όπως ονομάζεται, πριν από έναν χρόνο είχε γίνει αντιληπτός από τον σκοπό ενός στρατοπέδου στη Σαμοθράκη να φωτογραφίζει απόρρητες εγκαταστάσεις.

Στη δίκη ισχυρίστηκε ότι τον στρατολόγησαν Τούρκοι πράκτορες, απειλώντας τον με πιστόλι, ενώ συχνά τον επισκέπτονταν στο φωτογραφείο του στη Μάκρη, για να παραλαμβάνουν το υλικό του.

«Ήξεραν όλη τη ζωή μου, τι έχω και τι δεν έχω. Ότι ήμουν σε μια φοιτητική παράταξη του κουμουνιστικού κόμματος σαν νεολαίος φοιτητής. Δεν ήθελα να μπλέξω σε τέτοια πράγματα, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ» είπε στην απολογία του. «Ήξερα ότι θα με εύρισκαν, όπου κι αν πήγαινα. Δέχθηκα, μου έδωσαν μια κάρτα τουρκικού τηλεφώνου, για να γίνονται οι επικοινωνίες μας, ενώ με επισκεπτόταν και στο μαγαζί μου. Μου ζήτησαν να τραβήξω τα γύρω από την Αλεξανδρούπολη στρατόπεδα, όπου υπήρχαν κεραίες, να φαίνεται από τον χάρτη του google air η γωνία λήψης των φωτογραφιών για λόγους στρατηγικής, να φαίνεται τι έχουν μέσα και να περιγράφεται η θέση τους» είπε στο δικαστήριο ο Μεχμέτ Μοσταντζή.

Η επικοινωνία γινόταν και μέσω τουρκικού κινητού που του είχαν προμηθεύσει οι Τούρκοι πράκτορες. Η δράση του, όπως ομολόγησε, ήταν συστηματική από την περίοδο 20-11-2008 έως και 26-07-2009 που συνελήφθη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής τον καταδίκασε για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και προδοτική κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.

Σχόλιο...και κάποιοι κοιμούνται ακόμα....

ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.com

Μετρητά και όχι δώρα ζητούν οι νιόπαντροι

Όσο περνάει ο καιρός τα νιόπαντρα ζευγάρια δε βάζουν λίστα γάμου ώστε να επιλέξουν οι καλεσμένοι τι δώρο να τους κάνουν αλλά ζητούν χρήματα, δείγμα πως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τον κλάδο των γάμων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Telegraph, πάνω από τα μισά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν προτιμούν αντί για δώρο οι καλεσμένοι να τους δώσουν ένα χρηματικό ποσό. Επιπλέον, τα ζευγάρια δε θα έχουν τη δυσάρεστη έκπληξη να τους δοθούν δώρα τα οποία είτε είναι άχρηστα είτε ήδη θα τα έχουν.
Παράλληλα, το 27% των ερωτηθέντων ζητά κουπόνια με σκοπό να αποπληρώσουν το ταξίδι του μέλιτος. Αντίθετα, το 29% συνεχίζει να... προτιμά την παραδοσιακή λίστα γάμου.
“Τα ζευγάρια ζητούν χρήματα αντί της κλασσικής λίστας. Στο παρελθόν ντρεπόντουσαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και πολλοί πλέον δε διστάζουν να λένε ανοιχτά πως προτιμούν ένα χρηματικό ποσό παρά ένα αντικείμενο”, είπε η δημοσιογράφος περιοδικού μόδας Catherine Westwood.
Επιπλέον, φέτος έχει παρατηρηθεί πτώση της τάξεως του 10% αφού το 43% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση εάν θα παντρευτεί ή όχι. Μείωση έχει σημειωθεί και στην ανάληψη των εξόδων του γάμου από τους γονείς αφού μόνο το 26% παραδέχτηκε πως οι οικογένειές τους θα πληρώσουν εξ ολοκλήρου την τελετή.
Εντωμεταξύ,τα 2/3 των ζευγαριών σχεδιάζουν να δώσουν το πολύ μέχρι 17.000 ευρώ για το γάμο τους.
Τα άγχη των νυφών
Είναι γνωστό πως οι νύφες είναι ιδιαίτερα αγχωμένες πριν το γάμο τους με πολλούς φόβους να τις ταλαιπωρούν. Τον άσχημο καιρό φοβάται το 48% των νυφών, τη μη διασκέδαση το 28% ενώ το 70% σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην πιει πολύ κατά τη διάρκεια του γλεντιού.
Άλλοι φόβοι είναι πως θα ταιριάξουν οι καλεσμένοι μεταξύ τους, ο πρώτος χορός αλλά και κατά πόσο θα κρατήσουν οι όρκοι που θα ανταλλάξουν μέσα στο χρόνο.
Γυμναστήριο και δίαιτα για τους γαμπρούς
Οι γαμπροί από την πλευρά τους πριν το γάμο ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής (54%) και πηγαίνουν γυμναστήριο (34%) ενώ ένας στους πέντε κάνει λεύκανση στα δόντια του!

http://alepounews.blogspot.com
http://www.cosmo.gr

Τροπολογίες - αντίδοτο στον πανικό των πρόωρων



«Αν κάνατε αίτηση συνταξιοδότησης, πάρτε την πίσω γιατί θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας».Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να ανακόψει το κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για σφαγιασμό, όχι μόνο των ώριμων αλλά και των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με πρακτικά μέτρα προκειμένου να γίνει πιστευτή.
Ετσι το υπουργείο Εργασίας καταθέτει τροπολογία με την οποία διασφαλίζονται τα ισχύοντα ευνοϊκά όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση όσων έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα. Αρα αυτό δεν θα μπορεί να ανατραπεί με νεότερο νόμο. Μάλιστα, με δεύτερη τροπολογία, θα προβλέπεται η ευχέρεια ανάκλησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι τα τέλη του επόμενου Ιουνίου (και όχι εντός 15 ημερών όπως προβλέπεται σήμερα στο Δημόσιο). Ετσι οι γυναίκες που είναι 60 ετών μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 15-ετία, ενώ με 25 έτη και ανήλικο παιδί διατηρούν την ευχέρεια «εξόδου» στο μέλλον χωρίς προσαύξηση.

Φόβος για 140.000 αιτήσεις

Με τις δύο αυτές διατάξεις η κυβέρνηση επιχειρεί να μαζέψει το κύμα φυγής προς τη σύνταξη, κυρίως γυναικών από το Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 140.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αν επικρατήσει η λογική της τρόικας των επιτηρητών -και πολλών εκ των εγχώριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών- για άμεση εφαρμογή των νέων υψηλών ορίων συνταξιοδότησης, υπολογίζεται ότι άνω του 1/3 αυτών θα οδηγηθούν στη σύνταξη μέσα στο χρόνο. Και αυτό καθώς από το 2011 θα ισχύσουν τα νέα αυξημένα όρια των γυναικών στο Δημόσιο με χρόνο ολοκλήρωσης το 2013. Κάθε χρόνο δηλαδή θα προστίθενται από 1 έως 3 επιπλέον χρόνια εργασίας προκειμένου η εξίσωση με τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια των ανδρών (5 έως 17 έτη) να επιτευχθεί έως το 2013.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα οικονομικά των Ταμείων θα καταστραφούν (μειωμένα έσοδα και αυξημένες δαπάνες για συντάξεις) παρά τις δραματικές περικοπές στις αποδοχές των ήδη συνταξιούχων (σε Δώρα και επίδομα άδειας, «πάγωμα» αποδοχών κ.ά.) με το επιχείρημα ότι έτσι θα καταστεί βιώσιμο το σύστημα. Δηλαδή εισερχόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο όπου ό,τι κερδίζεται από τις θυσίες των συνταξιούχων και των εργαζομένων ανατρέπεται από τις αντιφατικές κινήσεις και τις μονομερείς πιέσεις για απότομη αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας.

Γ.  Παπακωνσταντίνου Ηδη τα Ταμεία, εκτός των μαζικών αιτήσεων εξόδου, χάνουν εισφορές τόσο από τη μείωση των αποδοχών (αφορά το ΙΚΑ και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τα ειδικά Ταμεία) όσο και από την περικοπή των Δώρων και επιδομάτων (στο Δημόσιο και αφορά στο επικουρικό ΤΕΑΔΥ, το Μετοχικό και Πρόνοιας-εφάπαξ).

Μάλιστα οι πιέσεις των επιτηρητών ήταν τόσο συντονισμένες που αξίωναν είτε τα όρια των γυναικών να αναπροσαρμοστούν από φέτος κιόλας, είτε, αν επιλεγεί μεγαλύτερο μεταβατικό διάστημα, να αυξηθούν και τα όρια των ανδρών.

Από την άλλη, το αυξημένο πέναλτι πρόωρης εξόδου από 4,5% το χρόνο στο 6% (ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα) αναμένεται να ισχύσει από το 2011, ενώ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει ήδη συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παραμείνουν στην εργασία τους δεν θα τους περικοπεί η (μελλοντική) σύνταξη εάν αναλάβουν εργασία. Θα εξαιρεθούν της ρύθμισης που θα προβλέπει την αναστολή καταβολής σύνταξης για εργαζόμενους κάτω των 55 ετών και περιορισμό αυτής κατά 70% για ποσά άνω των 800 ευρώ για τους μεγαλύτερης ηλικίας στην περίπτωση που αναλάβουν εργασία (σ.σ. κάτι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα).

Και οι δύο αυτές παρεμβάσεις στοχεύουν στην ανακοπή του ρεύματος εξόδου στη σύνταξη. Αντιθέτως, με 35ετία θα τεθεί νέο όριο ηλικίας στο 60ό (άνδρες-γυναίκες) σταδιακά από το 2011 έως το 2016.

Νέα γενιά: 595 ευρώ τον μήνα

Ως προς τον νέο, χαμηλότερο, βασικό μισθό, αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμορφωθεί στα 595 ευρώ τον μήνα για νέους έως 24 ετών, από 740 που προβλέπει η Σύμβαση της ΓΣΕΕ. Σε αυτό το επίπεδο θα μένει ο νέος για ένα χρόνο, ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ. Μετά από αυτό το διάστημα, ο μισθωτός θα πληρώνεται με βάση την εθνική ή την κλαδική σύμβαση.

Για τους ηλικιωμένους άνεργους από 55 έως 64 ετών θα προβλεφθεί ένα προσυνταξιοδοτικό καθεστώς με πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών και εργατικών ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τη συμπλήρωση του 65ο έτους και τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ (484 ευρώ το μήνα χωρίς το ΕΚΑΣ). Η εν λόγω επιδότηση θα γίνεται με επιταγή, η οποία θα παραδίδεται από τον άνεργο στον εργοδότη.

Σε περιοχές με υψηλή (άνω του μέσου εθνικού όρου) ανεργία θα ενεργοποιηθούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ). Στις περιοχές αυτές δεν θα ισχύουν οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις ως προς το ύψος των αμοιβών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μέχρι την (υποτιθέμενη) έξοδο από την ανεργία και την (τοπική) ύφεση.

Το συνολικό πακέτο για την 3ετία υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ρ. Σπυρόπουλο και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (κοινοτική χρηματοδότηση).

Δανεικοί εργαζόμενοι

Με άλλες διατάξεις θα παρέχεται η ευχέρεια δανεισμού εργαζομένων και στις επιχειρήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με αυτόν τον τρόπο θα παρακαμφθούν οι συμβάσεις, οι αμοιβές και τα ισχυρά συνδικάτα αυτών των κλάδων.

Αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού απόλυσης ανά μήνα και τη μείωση των απολύσεων «θα προηγηθεί διαβούλευση» σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο. Τα νέα αυξημένα όρια και η μείωση του κόστους απόλυσης (υπέρ των κερδών της επιχείρησης) αναμένεται να αποφασιστούν τον προσεχή Ιούνιο και, ενδεχομένως, θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2011 με μια κλιμάκωση αναλόγως της ηλικίας (για τους ηλικιωμένους και παλαιούς εργαζόμενους θα υπάρχει καλύτερη προστασία, ενώ θα περιοριστούν οι αποζημιώσεις για τους νέους).*

Από σήμερα σε ισχύ οι αυξήσεις Από 1η Ιουλίου ανεβαίνει ο ΦΠΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Επίσης, αναπροσαρμόζονται τα φορολογικά κλιμάκια και οι συντελεστές φόρου πολυτελείας που επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα πολυτελείας.

Όλα τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από σήμερα 3 Μαΐου, εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Ωστόσο, ο Φ.Π.Α. επί των καπνικών προϊόντων ισχύει από σήμερα Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του ΦΠΑ από 21% αυξάνεται σε 23%, με εξαίρεση τα... αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα οποία ο συντελεστής του Φ.Π.Α. ορίζεται σε 11% από 10%.

Τα τσιγάρα
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στα τσιγάρα αυξάνεται από 65% σε 67%, στα πούρα από 32% σε 34% και στον καπνό καπνίσματος από 67% σε 69%. Αύξηση επιβάλλεται και στον πάγιο φόρο, από 7,5% σε 10%. Η επιβάρυνση από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κυμαίνεται από 0,05 ευρώ μέχρι 0,07 ευρώ ανά πακέτο και από 0,06 μέχρι 0,08 ευρώ με τον συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στην αιθυλική αλκοόλη και στα αλκοολούχα ποτά αναπροσαρμόζεται.

Τα ποτά
Η επιβάρυνση από την αύξηση αυτή ανέρχεται ανά φιάλη σε 2,14 ευρώ για τα αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ) ενώ για το ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά η επιβάρυνση περιορίζεται σε 1,07 ευρώ και για τη φιάλη μπύρας από 0,026 έως 0,052 ευρώ.

Τα καύσιμα
Έξι λεπτά το λίτρο είναι η αύξηση στη βενζίνη που ισχύει από σήμερα μετά το νέο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα. Υπενθυμίζεται πως όλοι οι πρατηριούχοι υποχρεούνται πλέον σε έκδοση απόδειξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ο νέος ΦΠΑ θα ισχύει από 1ης Ιουλίου 2010. Έτσι, οι πρατηριούχοι θα υπολογίζουν τον ίδιο ΦΠΑ 21% μέχρι και 30 Ιουνίου 2010.

Ειδικότερα, ο νέος ΕΦΚ ανά 1.000 λίτρα διαμορφώνεται ως εξής:

Βενζίνη αμόλυβδη από 610 ευρώ στα 670 ευρώ συν ΦΠΑ 21%

• Βενζίνη LRP από 621ευρώ στα 681 ευρώ συν ΦΠΑ 21%

• Πετρέλαια από 382 ευρώ στα 412 ευρώ συν ΦΠΑ 21%


Οι αυξήσεις του ΕΦΚ ανά λίτρο σε σχέση με τον προηγούμενο ΕΦΚ είναι οι εξής:

Βενζίνες : 6 λεπτά συν ΦΠΑ 21%

• Πετρέλαια: 3 λεπτά συν ΦΠΑ 21%


Επίσης, στην εγκύκλιό της η ΟΒΕ υπενθυμίζει ότι από 1/5/2010 ισχύουν τα βιβλία εσόδων – εξόδων και η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τους πρατηριούχους

tanea

440.000 ευρώ παίρνει ο Προβόπουλος...

Πρόκληση αυτές οι αμοιβές για τον αρχικήρυκα της λιτότητας. Μόλις το ένα τρίτο είναι ο μισθός του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ!!!

Από τον Χαρίλαο Δυνατό

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση γνώριζαν ήδη από το Σεπτέμβριο την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της τηλεόρασης του Σκάι. Και πιθανότατα λέει την αλήθεια ο κ. Προβόπουλος. Γιατί όμως δεν λέει και αυτό που αφορά τον ίδιο; Οτι δηλαδή οι αποδοχές του είναι 440.000 ευρώ το χρόνο ακόμη και τώρα που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ;
Και μην μας πει ότι αυτός ο μισθός καθορίζεται για όλους τους διοικητές των κεντρικών Τραπεζών στην Ευρώπη, γιατί οι άλλες χώρες δεν έχουν "μπει" στο ΔΝΤ...

Είναι πρόκληση να παίρνει ακόμη και σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ο αρχικήρυκας της λιτότητας. Σχεδόν 35.000 ευρώ το μήνα, σχεδόν 1.200 ευρώ την ημέρα!
Θα μπορούσε να μην τα εισπράττει όλα αυτά τα χρήματα και να τα δίνει π.χ. στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει η Βουλή...

Να σημειωθεί ότι ο Μπεν Μπερνάνκι, ο εν ενεργεία πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 150.000 ευρώ। Δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του κ. Προβόπουλου!!!

ΠΗΓΕΣ:
press-gr
http://greekblock.blogspot.com/

500 ευρώ "μεροκάματο" παίρνει ο Κος Γιαννίτσης

Τον θυμάστε τον εικονιζόμενο;
Πρόκειται για τον Κύριο Τάσο Γιαννίτση που διετέλεσε και υπουργός με αρμοδιότητες επίλυσης του ...ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας μας.
Κι' εμείς το είχαμε πιστέψει και ...ελπίζαμε.!
Δείγμα της βοοειδούς καταγωγής μας.!
Ο περί ου ο λόγος, αφού εξετέλεσε την αποστολή του στο ακέραιο επιλύοντας το ...ασφαλιστικό, ανέλαβε νέα καθήκοντα ως μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ.!
Όχι, δεν μιλάμε για διαπλοκή.!
Απλά (έτυχε) να γίνει Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια, όπου μέτοχος είναι - όπως πάντα - το ..."υπερήφανο" κράτος μας και ο κ. Λάτσης.
Και τώρα στο ...επίμαχο.!
Η ..."Ελληνική κυβέρνηση" που έφερε την εξαθλίωση στον λαό, συναίνεσε στο ύψος της αμοιβής του ...σκληρά εργαζόμενου Κυρίου Γιαννίτση, προσφέροντάς του το ευτελές μεροκάματο των 500 ευρώ, τουτέστιν 15.000 ευρώ περίπου μηνιαίως.!
Κύριοι του Πασοκ.! Πρέπει να έχετε πολύ μεγάλο θράσος για να εμφανίζεστε στις οθόνες των τηλεοράσεων.
Από τη μια κόβετε στα δυο τις συντάξεις των φουκαράδων, και απ' την άλλη γεμίζετε τις τσέπες των αποτυχημένων.
Κι' αν τυχόν μας χαρακτηρίσετε ..."λαϊκιστές" έχουμε να σας πούμε ότι θα μας ξυνίσει ο ...τραχανάς.!
Σε καλή μεριά ο ...μαμονάς Κύριε Πρόεδρε Γιαννίτση।!

ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Κατασκοπευτικό UAV κατέπεσε στα Σκόπια...!

Μη επανδρωμένο και αγνώστους "ταυτότητας"
  • Ποιοί ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση των Σκοπίων
Στην ευρύτερη περιοχή περιοχή του αεροδρομίου των Σκοπίων κατέπεσε σήμερα το πρωί -πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ 9.00 και 10.00 π.μ.- εκτινάσσοντας την αδρεναλίνη στον κρατικό μηχανισμό ασφάλειας και στις υπηρεσίες του Στρατού της FYROM.
Από τις πρώτες πληροφορίες γίνεται γνωστό πως επρόκειτο για κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που κατέπεσε για άγνωστους λόγους. Δεν έχει αναφερθεί (ή διαπιστωθεί) ακόμη, η "πατρότητα" του UAV.
Η τεταμένη κατάσταση των τελευταίων ημερών, μετά τις συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας με κοσοβάρους παραστρατιωτικούς και την ανακάλυψη σειράς αποθηκών στρατιωτικού οπλισμού που κατείχαν οι παραστρατιωτικοί κοσοβάροι.
Οι εξελίξεις στο εσωτερικό των Σκοπίων τρέχουν κυριολεκτικά, και φαίνεται πως κάποιοι "εξωτερικοί" παράγοντες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

Σε τουρκικό ναυτικό κλοιό το Αιγαίο…

Σε εμπόλεμη ζώνη επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο η Άγκυρα, κλιμακώνοντας τις τελευταίες ημέρες τις προκλήσεις της, τόσο από αέρος, όσο και από θαλάσσης
Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο δεύτερο σκέλος, εκφράζουν ανοιχτά πλέον τον προβληματισμό τους για τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας, καθώς, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έδειχνε μια «αυτοσυγκράτηση», εν αντιθέση με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την πλευρά τις τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τους τελευταίους τρεις μήνες όμως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν άρδην, με τις τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες να επισκέπτονται όλο και πιο συχνά τα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και το Σούνιο. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του χρόνου υπάρχουν τουλάχιστον έξι περιπτώσεις, όπου τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν σε πολύ κοντινή απόσταση από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας, δείχνοντας μια ιδιαίτερα προτίμηση στο διάπλου του στενού μεταξύ Κέας και Σουνίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουρκικής κορβέτας, η οποία στις αρχές της εβδομάδας πέρασε μέσα από το στενό του Καφηρέα και, αφού κινήθηκε νότια της Σκύρου, πήρε πάλι το δρόμο της επιστροφής προς τα τουρκικά παράλια. Νωρίτερα βεβαίως είχε την… τύχη να δει από κοντά τις όμορφες παραλίες της Αττικής, κάνοντας ταυτόχρονα ενέργειες προβολής ισχύος ή «επίδειξη σημαίας», όπως λέγεται στη ναυτική ορολογία. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά σκάφη παρακολουθούνταν από πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Μη επανδρωμένα υποβρύχια
Πέρα πάντως από την επιφάνεια, αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα επιδεικνύει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και στον τομέα των υποβρυχίων. Μάλιστα, επιχειρώντας να θέσει ολόκληρο το Αιγαίο σε έναν «υποβρύχιο κλοιό», το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανέθεσε στα τέλη Ιανουαρίου στην τουρκική εταιρεία «Aselsan» τη ναυπήγηση 6 μη επανδρωμένων υποβρυχίων. Πρόκειται για μη επανδρωμένα σκάφη με την ονομασία «DENIZCI» («ναυτικός»), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την επιτήρηση λιμανιών, την καταγραφή ύποπτων δραστηριοτήτων, τη ναρκοθέτηση και αποναρκοθέτηση σε υποβρύχια σημεία και σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης. Τα συγκεκριμένα υποβρύχια θα έχουν τη δυνατότητα να πλησιάζουν αθόρυβα το στόχο τους και εν συνεχεία να διαβιβάζουν στο κέντρο επιχειρήσεων τα δεδομένα που θα συλλέγουν από σόναρ, ραντάρ και θερμικές κάμερες. Σε ό,τι αφορά επίσης στην τουρκική δραστηριότητα στον τομέα των υποβρυχίων, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός της πρόσφατης επίσκεψης ενός τουρκικού υποβρυχίου τύπου «209» στο λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία, όπου και παρέμεινε για κάποιες ημέρες. Είναι το πρώτο υποβρύχιο που ελλιμενίζεται στο συγκεκριμένο λιμάνι μετά τη δεκαετία του 1990, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν εκ νέου στην επιφάνεια σενάρια που αναδεικνύουν τη σύναψη στρατηγικών σχέσεων και ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας. Πρόκειται για κάτι που προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε αξιωματούχους του Πενταγώνου, οι οποίοι βλέπουν με ανησυχία την τουρκική δραστηριότητα να επεκτείνεται και σε «νέες θάλασσες».
Κατασκοπία
Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τις βασικές αιτίες, τόσο για τα συνεχή πηγαινέλα των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο και τα ελληνικά παράλια, όσο και για την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα τουρκικά υποβρύχια, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «βλέπουν» μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασκοπίας με απώτερο στόχο να καταγραφούν ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να διαπιστωθεί η ικανότητα αντίδρασης του ελληνικού πολεμικού στόλου. Χαρακτηριστικά στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται η περίπτωση του πλοίου «Τσανταρλί», το οποίο στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους έφτασε πολύ κοντά στις ακτές της Εύβοιας, εφόσον νωρίτερα είχε κάνει το διάπλου του μισού Αιγαίου σχεδόν. Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του ηλεκτρονικού πολέμου και των υποκλοπών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς κουβαλά πάνω του μερικά από τα πλέον σύγχρονα συστήματα και όργανα παρακολούθησης. Ανάλογη κατασκοπευτική δραστηριότητα βεβαίως, εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό, πραγματοποιεί και η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, καθώς οι διελεύσεις φωτογραφικών αεροσκαφών τύπου Φάντομ RF-4 πάνω από ελληνικά νησιά τείνουν να καταστούν σύνηθες φαινόμενο. Δίπλα στα παραπάνω δεν θα πρέπει επίσης να παραγνωρίζουμε και τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες εντάσσονται στην πάγια πρακτική της Τουρκίας να αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Εξαιτίας όλης αυτής της δραστηριότητας που επιδεικνύει η Τουρκία, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μια νέα προσπάθεια του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας να θέσει στο τραπέζι και άλλες διεκδικήσεις. Σύμφωνα με Έλληνες επιτελείς, η Άγκυρα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το σε βάρος της χώρας μας κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πίεση για την επίτευξη των επιδιώξεών της στο Αιγαίο.

Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ http://kostasxan.blogspot.com

Κάμερον, ο ανθέλληνας...


Άμα "γυαλίζει το μάτι" του άλλου...όλο "γυαλάδες λέει". (δείτε και μόνοι σας.)


Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι «στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό των Συντηρητικών που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Το 2003, ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπια κυρίως για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας ΠΓΔΜ, όπως παραδέχεται- και... έγινε ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία». Τόσο καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να...

συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας). Στο άρθρο του αυτό, ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της.

«Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι. Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».

ΠΗΓΕΣ:
Νέα online
http://epirus-ellas.blogspot.com

«Ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί το Πεντάγωνο


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ
Οι σχέσεις πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο εάν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Αξιωματικοί καταγγέλλουν στον «Α.Τ.» ότι εκτός από τις εξοντωτικές περικοπές που τους οδηγούν σε ομαδική παραίτηση, θίχτηκε η φιλοπατρία τους και το φιλότιμο με το οποίο φυλούν τις Θερμοπύλες.

Διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που τον θεωρούν προσβλητικό. Μάλιστα ανέφεραν και το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη σύσκεψη που έγινε με αντικείμενο τις στρατιωτικές σχολές.
Και ήταν επόμενο, λόγω των όσων ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη από τον κ. Βενιζέλο, να υποβάλει την παραίτησή του και ένας υποναύαρχος νιώθοντας ότι απαξιώθηκε αδικαιολόγητα όπως ο ίδιος εκτίμησε από τον υπουργό Άμυνας μπροστά σε υφισταμένους του.
Για το θέμα αυτό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατέθεσε ερώτηση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος ζητά επιβεβαίωση του περιστατικού με τον υποναύαρχο και εξηγήσεις, ενώ δεν κρύβει και την έντονη ανησυχία του για το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο μεταξύ νέο κύμα παραιτήσεων αναμένεται στις Ένοπλες Δυνάμεις με απρόσμενες συνέπειες. Με 20% συνολικά περικοπές στα επιδόματα καθιστά αδύνατη την παραμονή των αξιωματικών στο στράτευμα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν αντέχουν να πληρώνουν το ενοίκιο δύο σπιτιών, όπως πολλές φορές προκύπτει από τις μεταθέσεις τους... Συν το γεγονός ότι λόγω των απαιτήσεων της αποστολής τους καθίσταται αδύνατη η εργασία της συζύγου.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος από την Πολιτεία, όταν οι αποδοχές άλλων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ είναι τρεις και πέντε φορές μεγαλύτερες από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Από "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ"

Ελλήνων Αφύπνιση

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

«Χτες γύρισε μια σελίδα στην ιστορία της χώρας. Λάβαμε αποφάσεις για να προστατέψουμε τη χώρα από μείζονες κινδύνους», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΠΕ και υπογράμμισε ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μας δίνει «ένα απάνεμο λιμάνι να οικοδομήσουμε ένα γερό και ποντοπόρο σκαρί».

«Νομίζω πως έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα αρκετά τρομολαγνικά σενάρια μαζί με τον τρόμο των spreads, ώστε να μην χρειάζεται να σας περιγράψω τι θα συνέβαινε χωρίς το μηχανισμό αυτό», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «βεβαίως, η ενεργοποίηση του μηχανισμού συνεπάγεται αναπόδραστα πρόσθετες προσπάθειες και θυσίες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε ώστε οι θυσίες αυτές να πλήξουν όσο λιγότερο γίνεται τους πλέον αδύναμους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν την κρίση με τη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Είπε ακόμη ότι με την κάλυψη των δανειακών αναγκών του κράτους μέσω του μηχανισμού, η κυβέρνηση θα έχει το χρόνο να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να μην βρεθεί ποτέ ξανά στις συνθήκες αυτές.

«Εδώ είναι η ευθύνη όλων μας. Πρωτίστως της κυβέρνησης, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σχέδια που έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται και στα «οποία ο κλάδος των επιχειρήσεων της πληροφορικής καλείται να παίξει ρόλο κλειδί».

Ένα από αυτά είναι η ενιαία αρχή πληρωμής, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός θα
βοηθήσει να καταγραφούν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ημέρα απογραφής για τους δημόσιους υπαλλήλους και πως όσοι δεν είναι στη βάση δεδομένων και αποδειχτεί ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, «δεν θα πληρωθούν».

«Τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω πάντα, έστω με προσωπικό, πολιτικό κόστος όπως έκανα και τώρα», είπε ο κ. Παπανδρέου για να προσθέσει ότι ούτε μόνος του θα τα καταφέρει, ούτε θα τα καταφέρει μόνο με τους 15 υπουργούς της κυβέρνησης.

«Θα είμαι πάντα μπροστά, θα είμαι πάντα πρώτος στη μάχη, αλλά δεν θα τα καταφέρω, η χώρα δε θα τα καταφέρει, χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αν η αναγέννηση της Ελλάδας δε γίνει υπόθεση όλων μας, του καθενός μας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει έρθει η ώρα του φιλότιμου και του καθήκοντος, η ώρα της αφύπνισης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, του κάθε συνειδητοποιημένου και υπεύθυνου πολίτη, «του δημοσίου υπαλλήλου που παρά την περικοπή του μισθού του θα προσπαθήσει να κάνει όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά του για να βοηθήσει τη χώρα του και το κράτος να γίνουν καλύτερα» και «του επιχειρηματία που θα σκεφτεί πως το μέλλον του δεν περνά μόνο από την ατομική του ευημερία, αλλά και από την ευημερία της κοινωνίας».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «αναγκαιότητα» το όραμα της ανάπτυξης «για να βγούμε οριστικά από την κρίση και να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της υπανάπτυξης, της επιτήρησης, της παρακμής». Επισήμανε ότι οι λύσεις είναι μπροστά μας και πως αν τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πιο γρήγορα και να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση. Σε αυτό ενέταξε την αξιοποίηση της τεχνολογικής εξέλιξης στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες και σημείωσε ότι για την ανάπτυξη, ανανέωση, ανασυγκρότηση της Ελλάδας, τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και των κοινωνικών δικτύων αποτελούν ευκαιρία «να κάνουμε bypass στη γραφειοκρατική αντίληψη».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι παρά την οικονομική στενότητα η κυβέρνηση θα επενδύσει στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες διότι με τη βοήθειά τους μπορούν να καταπολεμηθούν διαχρονικά προβλήματα όπως η εισφοροδιαφυγή, η σπατάλη, η αδιαφάνεια και η γραφειοκρατία.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι πέρα και πάνω από τη σχέση του κλάδου των επιχειρήσεων της πληροφορικής με το Κράτος, «μπορεί και πρέπει από μόνος του ο καθένας να αποτελέσει κοιτίδα ανάπτυξης και πηγή εισοδήματος για τη χώρα». «Άλλωστε, δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει για πάντα ένα ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτεί συνεχώς νέα έργα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μερικούς από τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που ήδη υλοποιείται, τη διάδοση της ευρυζωνικότητας και την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας στην ψηφιακή ανάπτυξη.

Άλλα σχέδια για τα οποία μίλησε ο κ. Παπανδρέου είναι η κάρτα πολίτη, το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης καυσίμων, η παραγωγική λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείων και η οn - line παρακολούθηση προϋπολογισμού - του κράτους - του δημοσίου.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια των διαδικασιών διενέργειας των δημοσίων συμβάσεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://allday-news.blogspot.com

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:΄΄ΚΛΑΙΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ΄΄!


«Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .
Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία....
Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του.
Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα-και θα το δείτε-ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.
Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».

http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/
http://agioritikovima.blogspot.com/
http://pentapostagma.blogspot.com

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!

Καθώς σηκωνόμουνα απο το κρεββάτι,μεσημέρι πια και σκεφτόμουν το επόμενο άρθο μου,άρχισα να αναριωτιέμαι για τους προηγούμενους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας.Όταν πέρασε απο το μυαλό μου το όνομα Κ.Καραμανλής άρχισα να ρωτάω τον ευατό μου πού βρίσκετα αυτό το αγόρι;Τί κανει;Γιατί έχει τόσο καιρό να δώσει σημεία ζωης;Γιατί την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια;Ουσιαστικά κολλάει η φράση:Νύχτα έφυγε!Πού είναι;Όλες αυτές οι ερωτήσεις δεν είχαν απάντηση.Ο πρώην Πρωθυπουργός...
την έκανε με ελαφρά για την σπιταρόνα του και κάθετε μέσα απολαμβάνοντας τα λεφτά του με την γυναίκα και τα δύο παιδιά του।Περνάει τις ελεύθερες ώρες του παίζοντας playstation και ποιό συγκεκριμένα το παιχνίδι God of War 3,βλέπει τηλεόραση και γελάει με όσα βλέπει να εκτυλίσσονται στην Ελληνική τηλεόραση.Αλλά εγώ έχω να πω το εξής:Γιατί δεν βγαίνει και να πει υπεύθυνα και αντρίκια στον Ελληνικό λαό:Ναι κύριοι τα φάγανε τα λεφτά οι δικοί μου με τα γνωστά σκάνδαλα,Βατοπέδι,Ομόλογα,ΔΕΗ,ΟΤΕ,Ολυμπιακή,Simens και οτι κανένας δεν τιμωρηθείκε!Δεν έχει όμως τα κότσια!Τα φάγανε και τώρα την κάνανε αλλα Γαλλικά.Αυτό είναι που μου αρέσει στην Ελλάδα είναι ότι αυτοί που κάνουν εγλήματα κατά της χώρας μας δεν θα πανε ποτέ μέσα!Ελπίζω οτι η νέα Κυβέρνηση θα το διορθώσει αυτό μιά και καλή!Γιατί άμα δεν το κάνει και αυτό το φαινόμενο συνεχιστεί είμαι σίγουρος οτι ο κόσμος θα σας πετάξει έξω απο την Βούλή.Βάλτε μυαλό να δούμε πώς θα σωθεί η Ελλάδα και να μην γίνουμε οι πουτάνες της Ε.Ε.

Νέα περίεργη διαταγή στους αξιωματικούς του Π.Ν. να μην φέρουν διακριτικά και διεμβολές (σήματα παρασήμων) !!!! Επιστολή διαμαρτυρίας αξιωματικού.

Τελικά θα απαγορεύσετε και τις στολές; Αυτό θα προβλέπεται στα Στρατιωτικά Πανεπιστήμια κε Υπουργέ;

Είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τον προβληματισμό τον δικό μου και των συναδέλφων μου, σχετικά με μια πρόσφατη απόφαση / διαταγή που δεχτήκαμε...

Με σήμα από το Γ.Ε.Ν. στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Α.Ν.Σ. (Πρακτικό ΑΝΣ/Ολομέλειας ΥΠ’ αριθμο 77/26), σύμφωνα με την οποία με τις θερινές στολές μας (στολές ημέρας) μας απαγορεύουν να φέρουμε ταινίες (διεμβολές) ηθικών αμοιβών και διακριτικά σήματα.

Ταινίες (διεμβολές) είναι οι μικρογραφίες των Παρασήμων και ηθικών αμοιβών που μας απένειμε η πατρίδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά μας.
Διακριτικά σήματα είναι τα Διακριτικά που φέρουμε όσοι υπηρετούμε σε Πολεμικά Πλοία, σε Υποβρύχια, στους Βατραχανθρώπους, στα Ελικόπτερα και στα Αεροσκάφη μας.

Προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για την ανωτέρω διαταγή και δεν μπορώ
Είναι τυχαίο ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε δύο ημέρες μετά την "αντίδραση" των συναδέλφων μας Ιπταμένων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;
Μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτός από τις περικοπές στις παρελάσεις, τους και τα διακριτικά μας και εξασφαλίσουν κονδύλια και από αυτά;
Κονδύλια που θα τους χρειαστούν ίσως για την ανέγερση του τζαμιού στο χώρο του Πολεμικού μας Ναυτικού!!!!!
Η μόνη εξήγηση που δίνω στην συγκεκριμένη διαταγή είναι η προσπάθεια, μετά την οικονομική μας εξαθλίωση, να επιχειρήσουν και την ηθική μας προσβολή και απαξίωση.
Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε δημοσίους υπάλληλους με στολή SECURITY…

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που για "αυτούς" είναι ένα κομμάτι ύφασμα, ένα κομμάτι μέταλλο, για εμάς που έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι είναι η Στολή μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η Τιμή μας (για όσους από "αυτούς" θυμούνται αυτές τις Λέξεις…).

Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα "διακριτικά", από τα 18 μας χρόνια ζούμε σε ένα στρατόπεδο ξεχνώντας, φίλους, οικογένεια, παρέες, διασκέδαση, για να πετύχουμε αυτό που από παιδιά ονειρευόμασταν.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα "διακριτικά" αφήνουμε τα σπίτια μας, για τέσσερις, πέντε, έξι μήνες συμμετέχοντας σε αποστολές. Διάστημα που δεν βλέπουμε τα παιδιά μας να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να βαπτίζονται…
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα "διακριτικά" ταξιδεύουμε μήνες, με πλοία ή υποβρύχια, χωρίς για εμάς να ισχύουν "απαγορευτικά" καιρού, καταδυόμαστε δεκάδες μετρά κάτω από τη θάλασσα, πέφτουμε από αεροπλάνο με ένα κομμάτι "ύφασμα" στην πλάτη, πετάμε με τα ελικόπτερα μας μέρα-νύχτα, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε ακριτικές περιοχές, συμμετέχουμε σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα "διακριτικά" έχουν δώσει τη ζωή τους συνάδελφοι μας, αφήνοντας στα παιδιά τους μονό αυτά τα Διακριτικά και τα Παράσημα τους. Αυτά που μας απαγόρευσαν να φοράμε ως "τιμωρία / προειδοποίηση" για την κίνηση των συναδέλφων μας Ιπτάμενων.

Σίγουρα όμως δεν μπορούν, όλοι αυτοί οι "κύριοι", να καταλάβουν πως ότι και να κάνουν, δε μπορούν να μας "απαγορεύσουν" να "φέρουμε" την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Περηφάνια τη δική μας και των οικογενειών μας για αυτό που είμαστε και για αυτό που προσφέρουμε στην Πατρίδα μας (άραγε αυτοί είναι υπερήφανοι για τις υπηρεσίες τους τόσα χρόνια;), δεν μπορούν να πάρουν από τα μάτια των παιδιών μας τη χαρά και το καμάρι τους όταν μιλάνε για εμάς. Και σίγουρα δε μπορούν να μας πάρουν την αγάπη μας για αυτή την Πατρίδα, αυτή τη Θάλασσα, αυτό τον Ουρανό, αυτό το χώμα.
Γιατί εμείς έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι….

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας αποστέλλω την ακόλουθη επιστολή με έναν από τους πολλούς προβληματισμούς μου αυτούς τους "πονηρούς" καιρούς, γιατί πιστεύω ότι μέσω εσάς θα μπορέσω να εκφράσω την άποψη μου και να την μοιραστώ μαζί σας. Σε μια εποχή που το μονό που προβάλλετε και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε είναι ότι αυτό που επικρατεί στην Πατρίδα μας σήμερα είναι η "λαμογιά", η αναρχία, η ομοφυλοφιλία, οι πορνοστάρ, και οι ψευτοαριστεροπροοδευτικοι, θελω να πω ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.

Μία Ελλάδα υπερήφανη!
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων για τη φιλοξενία."

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΗΓΕΣ:

τροκτικό
http://koukfamily.blogspot.com/

Θα δώσουν 30.000 ευρώ για προτομή του Μητσοτάκη - ΣΟΚ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ!

Μια τόσο δύσκολη περίοδο ο Αντιδήμαρχος Χανίων Αριστείδης Παπαδογιαννης έβγαλε προκήρυξη και ψάχνει γλύπτη για να φτιάξουν την προτομή του Μητσοτάκη.

Θα κοστίσει στους δημότες των Χανίων 30.000 ευρώ! Kαι καλά πες τα λεφτά τα έχουν οι δημότες και τα σκορπάνε έτσι... την γκαντεμιά δεν την σκέφτονται;


Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη:

"Για την φιλοτέχνηση της προτομής του Κων/νου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΕΡΟ ΚΩΣΤΗ)
Ο Αντιδήμαρχος Χανίων Επαναπροκηρύσσε
ι Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για την «Φιλοτέχνηση της προτομής του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
(ΓεροΚωστή)»,προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α...
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η φιλοτέχνηση προτομής που θα αντιπροσωπεύει τόσο την μορφή όσο και την προσωπικότητα του ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΕΡΟ ΚΩΣΤΗ).
Οι διαγωνιζόμενοι θα παραδώσουν τις συμμετοχές τους μέχρι την 4η του μηνός Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη του έτους 2010 στο γραφείο του
Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29 Χανιά, και μέχρι την ώρα του ωραρίου της υπηρεσίας.
Η παράδοση μπορεί να γίνει προσωπικά ή με το ταχυδρομείο, επί αποδείξει.
Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής Έλληνες γλύπτες διπλωματούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή ισότιμων Σχολών του
εξωτερικού, επίσης μέλη του ΕΕΤΕ ή άλλων ισότιμων φορέων του εξωτερικού όπου υπάρχουν τέτοιοι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε
διαγωνισμούς Δημοσίων Φορέων.
Την προκήρυξη του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων,
Κυδωνίας 29 Χανιά, ή από το site του Δήμου http://www.chania.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 28213 ≤ 41718 κατά τις εργάσιμες
ημέρες και ώρες."
Χανιά 22.4.2010
Ο Αντιδήμαρχος Χανίων
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ


http://troktiko.blogspot.com/
http://freskakoulouria.blogspot.com

Μια τυχαία,αλλά διδακτική συνάντηση με "ανθέλληνες" Γερμανούς στο Άγιον Όρος!

Πρωτομαγιά πρωί,στο λεωφορείο της επιστροφής από τις Καρυές στη Δάφνη:Στην παρέα μας έρχονται να προστεθούν 4 Γερμανοί κάποιας ηλικίας,που κάθονται δίπλα μας.

Κάποια στιγμή,ένας εξ αυτών με ρωτάει σε άπταιστα ελληνικά:
"Τι ώρα φεύγει το καραβάκι για Ουρανούπολη";
Του απαντώ ασυναίσθητα,μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα άψογα ελληνικά του.Μετά από λίγο,πιάνουμε τη συζήτηση για τα μοναστήρια του Όρους κι εκεί καταλαβαίνω πως ο συγκεκριμένος δεν είναι απλά ένας...τουρίστας περίεργος που έμαθε τη γλώσσα μας από κλισαρισμένους τουριστικούς οδηγούς,αλλά κάτι διαφορετικό!

"Πώς και ξέρετε τόσο καλά ελληνικά;",τον ρωτάω.
-Ξέρετε,μου απαντάει με απόλυτη φυσικότητα,...



... στην πόλη που μένω,το Μόναχο,υπάρχουν 30 ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ.
"Τι εννοείτε;Ότι διδάσκονται αρχαία ελληνικά στα γερμανικά σχολεία";
-Όχι!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ,υπάρχουν και ξεχωριστά σχολεία,επί πληρωμή.

"Τι λέτε;!Κι έχουν κόσμο;"
-Αν έχουν,λέει (σημείωση:Ακριβώς έτσι το είπε,με την ανάλογη ελληνικότατη προφορά και...έκφραση)!Πολύς κόσμος πηγαίνει,από μαθητές μέχρι συνταξιούχους!
ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Αισθάνθηκα να μου κάνουν τη μούρη κρέας...
Και λίγα λέω:Διότι,τι μπορείς να πεις σε ένα ξένο που σου λέει πως στη χώρα του ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;
Τι να του πω;Ότι οι δικοί μας,μικροί και μεγάλοι,τα θεωρούμε...δύσκολα και αχρείαστα;

ΣΩΠΑΣΑ.Ο Γερμανός συνέχισε να μου μιλάει για τις εμπειρίες του στον Άθω,τον οποίο επισκέπτεται εδώ και 25 χρόνια (!!!),ενώ συμμετέχει κανονικότατα σε όλες τις Ακολουθίες!

ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ.

Ναι,εγώ ο Ελληνάρας.Από τον "ανθέλληνα"-έτσι δεν μας μάθανε τα...πάνσοφα Μμε που πιάστηκαν από το Focus και τη Μέρκελ;-Γερμανό.


http://ksipnistere.blogspot.com