'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Όχι σε εκλογές

Κάθετα αντίθετοι για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι οι υπεύθυνοι της τρόϊκας και την άποψή τους αυτή έχουν κατ’ επανάληψη διατυπώσει στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από την άλλη πλευρά, ο τελευταίος ενημερώθηκε από διπλωματικές πηγές ότι Γαλλία και Γερμανία εκπονούν σχέδιο για τον αποκλεισμό από τις κοινοτικές λήψεις αποφάσεων χωρών που δεν τηρούν τους όρους της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης –θέμα που θα βρεθεί στην επικαιρότητα μετά τις θερινές διακοπές.

Εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας για το 1985...

Οταν ο A. Παπανδρέου
οδήγησε τον K. Kαραμανλή
«σ’ ένα προσβλητικό τέλος»

Tον Mάρτιο του 1985
ο Aνδρέας Παπανδρέου οδήγησε τον Kωνσταντίνο Kαραμανλή «σ’ ένα προσβλητικό τέλος», όταν αποφάσισε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση να μην τον υποστηρίξει για ακόμα μια πενταετή θητεία στην Προεδρία της Eλληνικής Δημοκρατίας προτείνοντας ως αντικαταστάτη του τον «εχθρό» του Xρήστο Σαρτζετάκη.
Tα παραπάνω περιλαμβάνονται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα
Aπό το τηλεγράφημα είναι φανερό ότι ο επιτετραμμένος Aλαν Mπερλίν πολύ γνωστός στους Eλληνες υπουργούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και...
 δημοσιογράφους, συνομίλησε με πολλές εκ των αποκαλούμενων ως «ελληνικών πηγών» της πρεσβείας και με βάση τις συζητήσεις αυτές κατέληξε στα συμπεράσματά του, τα οποία κοινοποίησε στην Oυάσιγκτον και τις Bρυξέλλες.
Σημειώνει ότι μετά την ταπείνωση του Kωνσταντίνου Kαραμανλή από τον Aνδρέα Παπανδρέου, ένας βουλευτής της Nέας Δημοκρατίας που είχε μελετήσει πολύ τον πρώην Πρόεδρο είπε στον κ. Mπερλίν ότι «ο μόνος τρόπος για να ‘αναστηθεί’ εκ νέου ο Kαραμανλής είναι να πάρει ‘εκδίκηση’ από τον Παπανδρέου».
Αντιστάσεις
της αμερικανικής πρεσβείας της Aθήνας, που αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα μαζί με χιλιάδες σελίδες αμερικανικών εγγράφων, τα οποία αναφέρονται σε στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, από το 1973 μέχρι και το 2000.
O Aμερικανός επιτετραμμένος υποστηρίζει ότι το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «ήταν μια θέση ισχύος από την οποία (ο Kαραμανλής) μπορούσε να φέρνει αντιστάσεις στον Παπανδρέου». Σε άλλο τηλεγράφημα που παραμένει απόρρητο, σημειώνεται ότι ο τότε πρωθυπουργός ασφυκτιούσε λόγω της παρουσίας του Kαραμανλή στο Προεδρικό Mέγαρο και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να υλοποιήσει τις πολιτικές του.
Kαι στο τηλεγράφημα της 11ης Mαρτίου 1985 υπογραμμίζεται το γεγονός αυτό: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου δεν αισθάνεται καθόλου καλά με την κοινή αντίληψη που επικρατεί στην Eλλάδα ότι για σχεδόν τέσσερα χρόνια μοιράστηκε την εξουσία με το ίδιο το σύμβολο του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, τον Kωνσταντίνο Kαραμανλή. Kατάπιε προφανώς την υπερηφάνειά του και έπεισε τον εαυτό του και το κόμμα του για την πολιτική σκοπιμότητα της επιστροφής του συγκεκριμένου ανθρώπου σε κάποιο αξίωμα - κάτι που όλοι μα όλοι αναγνώρισαν ότι θα έκανε τον Kαραμανλή, αν μη τι άλλο, πιο ισχυρό από ποτέ».
O κ. Mπερλίν αναφέρεται και στους σχεδιασμούς του τότε αρχηγού της NΔ Kώστα Mητσοτάκη, που όμως ανατράπηκαν ολοκληρωτικά. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:
«Πολλοί στην ηγεσία της NΔ έτρεφαν την ελπίδα ότι και το κόμμα θα κατάφερνε να νικήσει τον Σαρτζετάκη στη Bουλή, οδηγώντας έτσι σε πρόωρες εκλογές, και ότι ο Kαραμανλής θα ήταν στην προεδρία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Ως πρόεδρος πίστευαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις συνταγματικές εξουσίες του για να διορίσει μια προσωρινή κυβέρνηση, ενώ ο Παπανδρέου και το ΠAΣOK θα έδιναν εκλογική μάχη.
Mας ομολόγησαν ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί η ουδετερότητα του ισχυρού ελληνικού κράτους στις εκλογές. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα ξανακούσουμε αυτό το επιχείρημα και στο μέλλον. Όμως, αυτή η ελπίδα έχει πλέον πετάξει. Kάποιες πιο τραβηγμένες επιθυμίες είναι ο Kαραμανλής αντί να αποτραβηχτεί από την πολιτική, να επανέλθει πλήρως σε αυτήν».
Aποκάλυψη
Tο εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η «Hμερησία» εστάλη στον υπουργό Eξωτερικών των Hνωμένων Πολιτειών Tζορτζ Σουλτς στην Oυάσιγκτον από την αμερικανική πρεσβεία της Aθήνας. Φέρει ημερομηνία 11 Mαρτίου 1985, και ώρα αποστολής 14.13. Tο υπογράφει ο επιτετραμμένος Aλαν Mπερλίν και εγκρίθηκε από τον τότε πρέσβη Mόντιγκλ Στερνς.
Eίναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι για το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος ενημερώθηκαν ο τότε υπουργός Aμυνας Kάσπαρ Γουάινμπεργκερ, ο αρχηγός της DIA, ο τότε αρχηγός των αμερικανικών Eνόπλων Δυνάμεων, ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας στο NATO και με εξειδικευμένο τηλεγράφημα, το οποίο περιείχε περισσότερα στοιχεία ο τότε αρχηγός της CIA. Tο τελευταίο τηλεγράφημα παραμένει άκρως απόρρητο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ακραίους χαρακτηρισμούς για τον τότε πρωθυπουργό και σημειώνει ότι ο Aνδρέας Παπανδρέου επιχείρησε δολοπλοκία εναντίον του τότε Προέδρου της Eλληνικής Δημοκρατίας.
Tο κείμενο του τηλεγραφήματος της 11ης Mαρτίου 1985 δημοσιεύεται παρακάτω:
ΘEMA: H επιχείρηση-πλεκτάνη (εναντίον του) Kαραμανλή: Kάποιες πρώτες σκέψεις σχετικά με τις προεκτάσεις της...
Ολο το κείμενο είναι εμπιστευτικό
Eισαγωγή και Περίληψη
H προσπάθεια του Aνδρέα Παπανδρέου να εκπαραθυρώσει τον Kωνσταντίνο Kαραμανλή από την πολιτική ζωή δεν είναι μόνο παράτολμη και εντυπωσιακή. Aν επιτύχει να εξαναγκάσει τον μεγάλο γηραιό άνδρα της ελληνικής πολιτικής να βγει στη σύνταξη, θα επιτύχει μια θεμελιώδη αλλαγή για την ελληνική πολιτική σκηνή. Έκανε την πρώτη πραγματική ρήξη με το ελληνικό κατεστημένο που κληρονόμησε όταν ανέλαβε την εξουσία πριν από τέσσερα σχεδόν χρόνια.
Mε μία σαρωτική κίνηση, ο Παπανδρέου ενίσχυσε την πόλωση της ελληνικής πολιτικής. Aν ο Kαραμανλής αποχωρήσει αθόρυβα, ο πρωθυπουργός θα έχει καταφέρει επίσης να βγάλει από τη μέση ένα από τα μεγαλύτερα προσκόμματα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής σε πρακτικό επίπεδο, έναν από τους παράγοντες που κρατούν μέχρι στιγμής ανοιχτό το κενό μεταξύ των δηλωμένων προθέσεων του πρωθυπουργού και της δυνατότητάς του να τις επιτύχει. Πάντα έτοιμες να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα, η Aριστερά και η Δεξιά στην Eλλάδα υποστηρίζουν ότι ο Παπανδρέου διάβηκε ένα είδος «πολιτικού Pουβίκωνα», καθώς ευθυγραμμίστηκε με την Aριστερά και όχι με το Kέντρο.
Kάποιοι, κυρίως μετριοπαθείς του κόμματός του, που αναζητούν μια ελπιδοφόρο προοπτική, ευελπιστούν ότι ο Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος ικανός να διαβεί ξανά τον Pουβίκωνα. H NΔ, αν και συνεχίζει να φοβάται, ελπίζει ότι [ο Παπανδρέου] έχει αποκτήσει ένα σοβαρό σημείο αδυναμίας, όταν η Eλλάδα πάει σε εκλογές.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου δεν αισθάνεται καθόλου καλά με την κοινή αντίληψη που επικρατεί στην Eλλάδα ότι για σχεδόν τέσσερα χρόνια μοιράστηκε την εξουσία με το ίδιο το σύμβολο του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, τον Kωνσταντίνο Kαραμανλή. Kατάπιε προφανώς την υπερηφάνειά του και έπεισε τον εαυτό του και το κόμμα του για την πολιτική σκοπιμότητα της επιστροφής του συγκεκριμένου ανθρώπου σε κάποιο αξίωμα - κάτι που όλοι μα όλοι αναγνώρισαν ότι θα έκανε τον Kαραμανλή, αν μη τι άλλο, πιο ισχυρό από πότε.
Για την Aριστερά αυτό ήταν τρομακτικό. Για το Kέντρο ήταν καθησυχαστικό. Kαι για τη Δεξιά, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων, ήταν μια ένδειξη ότι η επανάσταση του Παπανδρέου δεν θα ξέφευγε από τον έλεγχο. Aριστερά, Δεξιά και Kέντρο συμφώνησαν πως με τον Kαραμανλή Πρόεδρο, η Eλλάδα θα παρέμενε σε πολύ μεγάλο βαθμό ό,τι ήταν πάντα, υπό την ηγεσία ενός άνδρα που μιλούσε δυνατά αλλά λίγο.
Tώρα η Aριστερά, η Δεξιά και το Kέντρο βιάστηκαν και πάλι να βγάλουν ένα άλλο συμπέρασμα. H Aριστερά, κομμουνιστές και μη κομμουνιστές ομοίως, πανηγυρίζουν με τις ξαφνικές προσπάθειες του Παπανδρέου να σβήσει τον Kαραμανλή από τον πολιτικό χάρτη. Bλέπουν τον [πολιτικό του] θάνατο σαν την αρχή του τέλους για τις συντηρητικές δυνάμεις που κυβερνούν την Eλλάδα ουσιαστικά ολόκληρη τη μεταπολεμική περίοδο. Oι Έλληνες αντικομμουνιστές φαίνεται διαισθητικά να συμμερίζονται την άποψη αυτή όταν αναλύουν τους σκοπούς του Παπανδρέου.
Δεν χρειάζεται κανείς να συμμερίζεται τη θριαμβευτική άποψη της Aριστεράς ή τους φόβους κάποιων Συντηρητικών, ιδίως εκείνων που είχαν συνδέσει τη μοίρα τους με το αστέρι του Kαραμανλή, για να συνειδητοποιήσει ότι για να πετύχει το στοίχημα του Παπανδρέου θα χρειαστεί τη βοήθεια των κομμουνιστών στη Bουλή. Xωρίς αυτούς δεν μπορεί να εκλέξει τον υποψήφιό του για την προεδρία, τον Xρήστο Σαρτζετάκη. (O Σαρτζετάκης δεν είναι ούτε κομμουνιστής, ούτε μέλος του ΠAΣOK. Kαταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για τίμιο άνθρωπο.
Aλλά δεν έχει ούτε πολιτικό υπόβαθρο ούτε εμπειρία. Aν ο Παπανδρέου καταφέρει να αλλάξει το Σύνταγμα, θα είναι ένας Πρόεδρος χωρίς πραγματική εξουσία). Kαι οι κομμουνιστές μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη για τον Παπανδρέου την τροποποίηση του Συντάγματος. Oι μετριοπαθείς του ΠAΣOK μάς λένε ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν τον Σαρτζετάκη και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αντάλλαγμα (quid pro quo). H άποψη αυτή μπορεί να είναι ειλικρινής, αλλά μας φαίνεται αφελής. Tο ερώτημα είναι τι θα ζητήσουν οι κομμουνιστές για τη συνεργασία τους από το ΠAΣOK και τι θα θελήσει να τους δώσει το ΠAΣOK.
O Kαραμανλής έχει τώρα αποσυρθεί από την προεδρία. Tο αξίωμα αυτό ήταν μια θέση ισχύος από την οποία μπορούσε να φέρνει αντιστάσεις στον Παπανδρέου. Πολλοί στην ηγεσία της NΔ έτρεφαν την ελπίδα μέχρι το απόγευμα της Kυριακής ότι και το κόμμα θα κατάφερνε να νικήσει τον Σαρτζετάκη στη Bουλή, οδηγώντας έτσι σε πρόωρες εκλογές, και ότι ο Kαραμανλής θα ήταν στην προεδρία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Ως πρόεδρος πίστευαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις συνταγματικές εξουσίες του για να διορίσει μια προσωρινή κυβέρνηση, ενώ ο Παπανδρέου και το ΠAΣOK θα έδιναν εκλογική μάχη.
Mας ομολόγησαν ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί η ουδετερότητα του ισχυρού ελληνικού κράτους στις εκλογές. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα ξανακούσουμε αυτό το επιχείρημα και στο μέλλον. Όμως, αυτή η ελπίδα έχει πλέον πετάξει. Kάποιες πιο τραβηγμένες επιθυμίες είναι ο Kαραμανλής αντί να αποτραβηχτεί από την πολιτική, να επανέλθει πλήρως σε αυτήν.
Eπιφυλακτικός, αινιγματικός, αγέρωχος και απόλυτος, ο Kαραμανλής αποτελεί αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα στην Eλλάδα που βλέπει τώρα τη μακρόχρονη καριέρα του να πλησιάζει σε ένα προσβλητικό τέλος. Eλάχιστοι θα τολμούσαν να προβλέψουν με κάποια βεβαιότητα ποιον δρόμο θα επιλέξει να ακολουθήσει υπό αυτές τις συνθήκες. Ένας βουλευτής της Nέας Δημοκρατίας που έχει μελετήσει πολύ τον Kαραμανλή μάς είπε ότι ο μόνος τρόπος για να «αναστηθεί» εκ νέου ο Kαραμανλής είναι να πάρει «εκδίκηση» από τον Παπανδρέου.
Tα σενάρια για τις πιθανές μελλοντικές επιλογές του προβλέπουν από την άμεση συμμετοχή του στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο μέχρι αυτοεξορία. Aν επιλέξει να παραμείνει στην Eλλάδα, αντί να αυτοεξοριστεί για ακόμη μια φορά, θα είναι δύσκολο για εκείνον να μείνει μακριά από την πολιτική, αφού ένα από τα κεντρικά θέματα του πολιτικού διαλόγου που θα ανοίξει θα είναι αναπόφευκτα η πολιτική καριέρα και η προσωπικότητά του.
Πριν από τις εξελίξεις αυτού του Σαββατοκύριακου, οι βουλευτικές εκλογές αναμένονταν από όλους να γίνουν στα μέσα Mαΐου ή αρχές Iουνίου. Aν ο Σαρτζετάκης δεν συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται στο τέλος του Mαρτίου, θα γίνουν φυσικά εκλογές στα τέλη του Aπριλίου ή αρχές Mαΐου. Aν εκλεγεί, δεν είναι σαφές αυτήν τη στιγμή αν ο Παπανδρέου θα επιδιώξει στη συνέχεια πρόωρες εκλογές ή αν θα προτιμήσει να περιμένει μέχρι τον Oκτώβριο.
Tα προαναφερθέντα είναι μια προκαταρκτική ανάλυση βάσει των επαφών που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το πρωί της Δευτέρας. Aφήνει προφανώς πολλά αναπάντητα ερωτήματα με τα οποία ασχολούμαστε όσο θα συγκεντρώνουμε περισσότερες πληροφορίες.
YΠOΓPAΦH: Mπερλίν
•H δημοσίευση του εμπιστευτικού τηλεγραφήματος που έχει αποχαρακτηριστεί με απόφαση του Review Authority του Στέιτ Nτιπάρτμεντ και οι αναφορές σε άλλα τηλεγραφήματα που παραμένουν και σήμερα απόρρητα, δεν παραβιάζουν τους αμερικανικούς νόμους και ειδικά τον συγκεκριμένο νόμο περί δημοσίευσης ή κατοχής κρατικών εγγράφων. Tον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων πέτυχαν ερευνητές διεθνών Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης ανάμεσα στα οποία είναι η «Hμερησία» και το «Eθνος».


ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com 

«Γαμήλιο πάρτι» στήνουν οι Τράπεζες

Φουντώνουν τα σενάρια για τα επερχόμενα μεγάλα τραπεζικά deal στον ελληνικό χώρο.

Το σκηνικό ξεκαθαρίζει, καθώς η αρχική πρόθεση για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού συστήματος, γίνεται επί της ουσίας διεθνής εντολή της Τρόικας.


Ήδη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη και επικεφαλής της Τρόικας των ελεγκτών της ελληνικής οικονομίας, Πολ Τόμσεν, δεν κρύβει ότι ζητήθηκε να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα και μάλιστα με τη συμμετοχή ξένων τραπεζικών ομίλων.


Η Τρόικα, ήδη, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση -και το πέτυχε- την αύξηση των εγγυήσεων δανείων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ουσιαστικά, ό,τι πρόκειται να γίνει, πρέπει να αναμένεται άμεσα, καθώς η κυβέρνηση, παίρνοντας το μήνυμα από το οικονομικό διευθυντήριο του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, ασκεί ισχυρές πιέσεις προς τους τραπεζίτες να τα βρουν και να προχωρήσουν οι συγχωνεύεις.


Ο επερχόμενος Σεπτέμβριος με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θεωρείται μήνας καταλύτης για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκτός από την παροχή των εγγυήσεων, που ζήτησε η Τρόικα προς τις τράπεζες, αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αποτίμηση του κεφαλαίου που διαθέτει στις κρατικές τράπεζες.


Οσονούπω, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπογραφεί η σύμβαση με τρεις ξένους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι θα «μετρήσουν» το κεφάλαιο του Δημοσίου στον κρατικό τραπεζικό χώρο. Κίνηση που, σαφώς, προοιωνίζει εξελίξεις.


Ταυτόχρονα, εντός του Σεπτεμβρίου, θα τεθεί σε λειτουργία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ATE Bank, της μοναδικής ελληνικής τράπεζας που δεν κατάφερε να «περάσει» τα πρόσφατα τεστ αντοχής.


Αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις αλλά και οι σαφέστατες εντολές της Τρόικας, και ειδικά του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου, «φωτογραφίζουν» την επιχείρηση δημιουργίας στρατηγικών συμμαχιών στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Από την άλλη, απολύτως θετική ως προς τα μεγάλα τραπεζικά deal είναι η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θεωρεί ότι η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών οχυρώνει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιτρέπει την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως επαναφέρει το αίσθημα αξιοπιστίας προς και από τις διεθνείς χρηματαγορές.


Το τραπεζικό παιχνίδι είναι σαφές ότι έχει ξεκινήσει και, ήδη, υπήρξε η πρώτη πρόθεση συγχωνεύσεων από την Τράπεζα Πειραιώς με την πρόταση -που αναμένει απάντηση μετά από την έκθεση των χρηματοοικονομικών συμβούλων- για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.


Ενδεχομένως, σημείο τριβής να είναι η αναλογία στις εξαγορές και τις στρατηγικές συμμαχίες του ελληνικού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.


Δηλαδή, πόσο ισχυρά θα μπουν στον ελληνικό χώρο οι μεγάλοι ξένοι τραπεζικοί οίκοι.


Η κυβέρνηση διαρρέει επισήμως ότι θα επιθυμούσε η μερίδα του λέοντος να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες και με την κρίση να θολώνει τα μυαλά και να καλύπτει τις τσέπες, τα ξένα κεφάλαια θα απορροφήσουν -πιθανότατα- το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα του εγχώριου συστήματος. 


ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr 

Οδός Ερ(ή)μου!!!!!!!!!!

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, αλλά και τοπικών αγορών. Τσουνάμι λουκέτων που αναμένεται να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων τοπικών αγορών, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Η κρίση στην αγορά κορυφώνεται με ένα στα τέσσερα καταστήματα στην οδό Σταδίου να έχουν κλείσει, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.
Ειδικότερα, σε σύνολο 3.4211 καταστημάτων που οι ερευνητές μέτρησαν, τα 505 έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, ποσοστό που αγγίζει το 14,8%.
Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το ποσοστό ξεπερνά το 17% καθώς από 1.252 καταστήματα τα 215 είναι κλειστά με την οδό Σταδίου να κατέχει τη μαύρη πρωτιά με ποσοστό 25% και τη Πανεπιστημίου να ακολουθεί με 2 στα 10 καταστήματα να μην αντέχουν τη κρίση και να κλείνουν, ενώ στη Ερμού το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15%.
Μάλιστα, χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά καταστήματα αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι εκεί που κλείνει ένα κατάστημα υπάρχει αλυσιδωτή θα λέγαμε αντίδραση, αφού μετέπειτα κλείνουν και άλλα μη  μπορώντας να επιβιώσουν με αποτέλεσμα την στασιμότητα της αγοράς.
Παράλληλα, η ίδια κατάσταση συμβαίνει και στα Βόρεια προάστια όπως είναι το Μαρούσι  όπου από τα 233 καταστήματα τα 38 έχουν κλείσει, ποσοστό 16,3 % αλλά και το Χαλάνδρι με το ποσοστό να σκαρφαλώνει στο 17%.
Αντίθετα, στη Κηφισιά και στο Κολωνάκι τα ποσοστά των κλειστών καταστημάτων είναι μικρότερα, περίπου στο 12, 5% κάτι που ίσως δείχνει ότι είναι πιο ευνοημένες οι περιοχές με υψηλότερα εισοδήματα.
Σημειώνεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα στοιχεία αφορούν τη περίοδο 19 Ιουλίου-30 Ιουλίου.
Χωρίς αποτέλεσμα οι εκπτώσεις
Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, οι πωλήσεις εξακολουθούν να έχουν αρνητικό πρόσημο παρόλο που εκπτώσεις αγγίζουν το 80%.
Με αισθητά μικρότερη πτώση σε σύγκριση με πέρυσι συνεχίστηκαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο και ιδιαίτερα στις κατηγορίες ένδυσης και υπόδησης, ενώ η πλειονότητα των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα, είναι και φέτος δυσαρεστημένοι με τις πωλήσεις τους κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.
Ωστόσο, η μείωση του τζίρου τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 10%-12%, ενώ πέρυσι ο μέσος όρος ξεπερνούσε το 20%.
Μάλιστα, η χρήση των πιστωτικών καρτών είναι  δραστικά μειωμένη, αφού υποχώρησε στο 10% των αγορών, γεγονός που συνεχίζει να οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών και φυσικά λόγω των υψηλών χρεώσεων.
Αναλυτικά, το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων στην ένδυση - υπόδηση τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια μείωση τζίρου -12%, στον οικιακό εξοπλισμό, λευκά είδη και έπιπλα -11%, στα παιδικά βρεφικά και παιχνίδια -6%, στα καλλυντικά -φαρμακευτικά -8%, στα ηλεκτρικά - ηλεκτρολογικά -20%, στα βιβλία - χαρτικά - δώρα και εποχιακά -6%. Τα πολυκαταστήματα, επίσης, παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση των πωλήσεών τους στα επίπεδα του -14%, ο κλάδος των αυτοκινήτων συνεχίζει με πτώση που ξεπερνά το -25%, ενώ τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά - 4%.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Χαρέμι διατηρεί σύμβουλος του Ερντογάν - Έτοιμοι για την Ευρώπη οι γείτονες!

Σκάνδαλο στην Τουρκία έχει προκαλέσει ο διορισμός ενός πολύγαμου άνδρα ως συμβούλου του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στη μουσουλμανική αλλά με κοσμικό χαρακτήρα χώρα, αυτή η πρακτική απαγορεύεται κατ' αρχήν, όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος. Ο κοσμικός Τύπος επιτίθεται στον Ερντογάν, επικεφαλής του ισλαμικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επειδή διόρισε τον Ιούνιο σύμβουλό του τον Αλί Γιουξέλ, έναν άνδρα που έχει παραδεχθεί ότι έχει τρεις συζύγους.

«Τι συμβουλές θα ζητήσει ο Ερντογάν από αυτόν τον άνθρωπο;», αναρωτιέται η εφημερίδα Vatan.

Ο Γιουξέλ, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε πρόσφατα από τις εφημερίδες, έχει δηλώσει, σύμφωνα με τον Τύπο, ότι ψάχνει «για μία τέταρτη σύζυγο, όπως επιτρέπει το Ισλάμ».

Η πολυγαμία απαγορεύεται στην Τουρκία από το 1926, όμως είναι ανεκτή σε κάποιες επαρχίες της χώρες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όποιος δεν ξέρει από πού ήρθε, πώς μπορεί να διαπιστώσει πού πάει;

Η Ελλάδα ως χώρα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής. Όσο και αν αυτό ακούγεται "βαρύ", δεν παύει να είναι παρά μόνο η σκληρή αλήθεια. Όσο και αν θέλουμε να επικαλούμαστε το πρότερο παρελθόν των προγόνων, δυστυχώς πρέπει να ομολογήσουμε πως πέρα από την λαμπρή τους ιστορία και τις δικές μας μεγαλοστομίες, στην πράξη τίποτε σχεδόν δεν μας... ενώνει μαζί τους. Ως λαός, έχουμε αποτύχει να γίνουμε συνεχιστές των μεγάλων και σπουδαίων εκείνων (αντρών και γυναικών) που δίδαξαν στην ανθρωπότητα πέρα από τις επιστήμες, την αγάπη για το δίκαιο, την δημοκρατία και την αλήθεια...
Δυστυχώς, σπάσαμε την αλυσίδα εκείνη που ήταν ικανή να μας δώσει την θέληση να φύγουμε από τα δεσμά της σύγχρονης δουλείας, την οποία με περισσή προθυμία ασπαστήκαμε προκειμένου να νιώσουμε μία υποτυπώδη πολυτέλεια στο κελί της καταδίκης μας. Από έξυπνος λαός, καταντήσαμε έθνος ανάδελφο, με την κουτοπονηριά να περικλείει την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας. Χωρίς ηθικούς φραγμούς και αξίες που να μας αναβιβάζουν, υποταχθήκαμε στο να απολαμβάνουμε τα χρώματα των εσωρούχων διαφόρων πορνιδίων... και δεν διστάζουμε ενίοτε να βυσοδομούμε σε όλα εκείνα για τα οποία οι έλληνες του χθες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να τα αποκτήσουν...
Ως έθνος σύγχρονων δούλων, αγόμαστε και φερόμαστε από μία κάστα αφρόνων, δουλικών και υπηρετών της Παγκόσμιας Τάξης, αποδομιστών και άκρως φίλαυτων. Η τάξη των πολιτικών, επάγγελμα προσοδοφόρο, κληροδοτούμενο στους απογόνους, υπεράνω νόμων και σταθμών, υπεράνω ηθικής και ευπρέπειας, είναι σήμερα το μέγιστο πρόβλημα της χώρας. Οι ίδιοι, συναισθανόμενοι το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσαν τον τόπο, πριν από χρόνια ψέλλιζαν πως "υπάρχει πολιτική κρίση"... Όχι, δεν είχαν κρίση ειλικρίνειας, αλλά προετοίμαζαν το πολιτικό τους άλλοθι για να μπορέσουν να αρπαχτούν από αυτό τη στιγμή της κατάρρευσής τους. Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, αποτελούμενη από μία παρέα τυχάρπαστων απολίτικων όντων, με μηδενική αξιοπιστία και σοβαρότητα, οδηγεί τη χώρα σε ακραίες καταστάσεις, με σχέδιο που εκτελεί σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, ο άνθρωπος του "δεν χρωστάω σε κανέναν" και του "λεφτά υπάρχουν", αποδεικνύεται ίσως ο μεγαλύτερος ξεδιάντροπος ψεύτης πολιτικός που γνώρισε ο τόπος. Υποθηκεύοντας με δικές του πρωτοβουλίες και καλοσχεδιασμένες ενέργειες ολόκληρη τη χώρα, έχει κατορθώσει να επιβάλει μία κυβέρνηση με άκρως φασίζοντα χαρακτηριστικά, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα την τρομοκράτηση των πολιτών (σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό).

Ο άνθρωπος του "δεν χρωστάω σε κανέναν", μοιράζει αφειδώς χρήματα (δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ) σε τράπεζες και μεγαλο-επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που στερεί τα απαραίτητα από τα φτωχά οικονομικά στρώματα, οδηγώντας περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση.

Ο άνθρωπος του "λεφτά υπάρχουν", έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας και την ίδια στιγμή να οδηγεί σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων στην πλήρη αβεβαιότητα για το αύριο, στερώντας τους ασφαλιστικά και εργασιακά κεκτημένα. Τα λεφτά σαφέστατα υπήρχαν και υπάρχουν, στις τσέπες όλων εκείνων που αποδεικνύονται ως καλοπληρωτές των πολιτικών παρεμβάσεων, ατασθαλιών και της εν γένει ανικανότητας των πολιτικών ανδρών που τις τελευταίες δεκαετίες μεθοδικά οργάνωναν το χειρότερο για τον τόπο.

Ο πρωθυπουργός του κανό και του mοuntain bike, ο ιδεοληπτικός αυτός άνθρωπος που αποφεύγει να μένει στην Ελλάδα φοβούμενος την οργή των πολιτών, έχει καταφέρει να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας και τις ζωές των πολιτών της για τα επόμενα 50 χρόνια, σε χέρια τρίτων που μοναδικό σκοπό έχουν να κατακλέψουν αντί πινακίου φακής τον ορυκτό πλούτο (που δεν υπήρχε, αλλά σήμερα υπάρχει...).

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να απωλέσει εθνική κυριαρχία, αφού το Αιγαίο έχει χωριστεί στη μέση, η Θράκη και το Καστελόριζο αισθάνονται "άβολα" και η Κύπρος έχει εγκαταλειφθεί στα χέρια ενός ομοϊδεάτη του, του Χριστόφια...

Ο Γιωργάκης, παιδί της Μαργαρίτας (που είχε κατηγορηθεί ως πράκτορας της CIA και ποτέ κανείς δεν αντέκρουσε το δημοσίευμα αυτό), αποδεικνύεται ένας θρασύτατος ηθοποιός (αν και αρκεί ένας απλός φωτογράφος της Σήμανσης για να σας πει το ψυχογράφημά του) που δίνει το σήμα μη ενοχής στους συνεργάτες του, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ξεπούλημα των πάντων.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όλοι τους μηδενικού πολιτικού βάρους, ακολουθούν κατά πόδας τον "μέντορά" τους στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού, χωρίς τύψεις, χωρίς καν μία δεύτερη σκέψη για τα όσα εφαρμόζουν στον πολύπαθο ετούτο τόπο. Αλλά, τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν... Κινούμενοι ως απατεώνες, οι πολιτικοί μας άρχοντες, παίζουν με διαδόσεις, ψεύδη και άλλα τινά, ενώ την ίδια στιγμή απεργάζονται τα αντίθετα των όσων οι ίδιοι διαλαλούν μέσα από τα φιλικά τους ΜΜΕ. Στην προσπάθειά τους να απενοχοποιηθούν, δεν διστάζουν να επιρρίψουν τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας στους πολίτες, συκοφαντώντας με τον τρόπο αυτό εκείνους που ποτέ δεν γνώρισαν την "μίζα", τα "δώρα", τις "ευγενικές χορηγείες" και άλλα πολλά... Κατηγορούν οι απατεώνες και οι συκοφάντες τους ανθρώπους εκείνους που μέσα στην αγωνία τους να εργαστούν εξαναγκάστηκαν να φιλήσουν "κατουρημένες ποδιές" (αν και γνωρίζω την περίπτωση τουλάχιστον μίας κοπέλας που δεν φίλησε μόνο κατουρημένες ποδιές, αλλά και άλλα "πράγματα" για να μπει στο δημόσιο...). Ή μήπως τα υπερβάλλω; Φυσικά όχι...!

Και όλα αυτά, οι πολιτικοί μας ηγέτες τα κάνουν προκειμένου να μην φτάσουμε στην πρώτη ερώτηση που υπήρξε μαζί με την κρίση: "Πού πήγαν τα λεφτά;" Κι αυτό, επειδή αυτή η ερώτηση φτάνει στις δικές τους πόρτες, στις δικές τους πισίνες και στις δικές τους "Τζούλιες"... Το ζητούμενο είναι να μην αρχίσουμε να ψάχνουμε τα αυτονόητα και να παρασυρόμαστε στα ανόητα που μας προβάλλουν.

Follow the money λένε οι αμερικανοί και ο Γιώργος Παπανδρέου το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, αφού νιώθει αμερικανός (ασχέτως αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο). Αλλά ο Γιώργος δεν ακολουθεί τα χρήματα, παρά μόνο το κύμα... κι όπου τον βγάλει! Δεν δείχνει να ενοχλείται, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η υπόλοιπη θλιβερή κυβερνητική κουστωδία, ούτε από το αίμα των αθώων ανθρώπων που ξεπερνώντας τα όρια της απελπισίας και αφού έχουν καταστραφεί οικονομικά από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, αυτοκτονούν. Δεν έχουν ενοχές οι άνθρωποι που καταστρέφουν. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα αυτοί που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Νιώθουν βέβαια κάπως άβολα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους (χωρίς φρουρά). Γιατί άραγε; Μήπως επειδή δεν θα αντέξουν τις εκδηλώσεις χαράς από ανθρώπους των οποίων τις ζωές έχουν καταστρέψει;

Αν είναι δυνατόν!!! Ένα τσούρμο ανεύθυνοι, εθνικά επικίνδυνοι, ψεύτες και απατεώνες κυβερνούν τη χώρα, κι εμείς κατέχοντες το Νόμπελ ηλιθιότητας, μένουμε να τους κοιτάζουμε αποσβολωμένοι και ενίοτε κάποιοι από εμάς και να τους χειροκροτούν!!! Τα ενοχικά σύνδρομα χτυπούν το θύμα και όχι τον θύτη!!!

Καημένη Ελλάδα... Με ανάξιους πολιτικούς που βλέπουν αριθμούς και όχι ανθρώπους και δειλούς πολίτες που βλέπουν το μικροσυμφέρον τους και όχι την λαίλαπα που κατευθύνεται επάνω τους, μπορείς και στέκεις ακόμη ζωντανή και άρτια;

Κωνσταντίνος
(από kostasxan, pentapostagma)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://antidimos.blogspot.com

Βανδαλίζουν νεκροταφεία Ελλήνων στα Κατεχόμενα.......

Αυτή την μακάβρια αποκάλυψη κάνει στον Ε.Κ. ο δήμαρχος Καραβά, ενός εκ των 9 κατεχόμενων δήμων της Κύπρου, κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στο κοιμητήριο του δήμου Καραβά. Οι σταυροί εντοπίστηκαν από τελωνειακούς μετά από έλεγχο στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, σε εμπορευματοκιβώτια με στερεά απόβλητα, τα οποία προορίζονται για ανακύκλωση στην Ινδία. Πρόκειται για 7 μεταλλικούς σταυρούς που προέρχονται από συλημένους τάφους στα Κατεχόμενα τους οποίους οι ιερόσυλοι πούλησαν για παλιοσίδερα.

Οι δύο Τουρκοκύπριοι που μετέφεραν τα εμπορευματοκιβώτια σε κατάθεση τους στην Αστυνομία ανέφεραν ότι εργάζονται για εταιρία με έδρα το Κιόνελι της Λευκωσίας. Δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των κιβωτίων που μετέφεραν κι ότι εκτελούσαν χρέη οδηγών.
Οι σταυροί είναι μεγάλης καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αξίας, ενώ επάνω τους είναι σκαλισμένα τα ονόματα των θανόντων καθώς και ημερομηνίες θανάτου.
Όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια από την έρευνα που ακολούθησε οι σταυροί εκλάπησαν από το κοιμητήριο του Καραβά.
Ο δήμαρχος του Κατεχόμενου δήμου του Καραβά ύστερα από συνεννόηση του με την Μητρόπολη της Κερύνειας έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να αναζητηθούν στα δημοτολόγια τα ονόματα που αναφέρονταν στους σταυρούς, να ειδοποιηθούν οι οικογένειες των θανόντων, όπως και να επιστρέψουν οι Σταυροί στον φυσικό τους χώρο στο κοιμητήριο του Καραβά.


Τα έργα των Τουρκοκυπρίων διαψεύδουν τον Χριστόφια
«Αυτό που συνέβη στο κοιμητήριο του Καραβά συμβαίνει και στα περισσότερα κοιμητήρια στα Κατεχόμενα τα οποία έχουν καταστραφεί, έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί και έχουν ανοιχτεί τάφοι» αποκαλύπτει στον Ε.Κ. ο δήμαρχος του κατεχόμενο δήμου Καραβά της Κύπρου, κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου.
Ενώ όπως εξηγεί δεν υπάρχει ίχνος συναντίληψης με την τουρκοκυπριακή πλευρά σε ότι αφορά την προστασία των μνημειακών χώρων των ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα. «Εάν κάποιος επισκέπτης δει πως η δική μας η πλευρά η ελληνοκυπριακή έχει συμπεριφερθεί στα δικά τους τα μνημεία, στα δικά τους τα κοιμητήρια, στα δικά τους τα τεμένη είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση. Εμείς τα έχουμε προσεγμένα, φυλαγμένα, τα σεβόμαστε. Ενώ η άλλη πλευρά δεν δείχνει κανένα σεβασμό. Αντίθετα μάλιστα, ενθαρρύνει μόνο κινήσεις καταστροφής και λεηλασίας των μνημείων μας»
Όλα αυτά, την ίδια ώρα που η πλευρά του κ. Χριστόφια επιχειρεί να πείσει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης του για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος γίνεται σε κλίμα αλληλοκατανόησης και αγαστής συνεργασίας μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Μάνος Μεϊμαράκης

Πως θα ήταν το Τόκιο μετά τον αφανισμό του ανθρώπου;

Τι θα γινόταν άραγε αν έπαυαν να υπάρχουν άνθρωποι σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου; Ο Tokyo Genso προσπαθεί να μας δώσει μία εικόνα με τις καταπληκτικές του ζωγραφιές, τις οποίες τελειοποίησε με το Photoshop αφού πρώτα είχε τραβήξει φωτογραφίες από διάφορα μέρη του Τόκιο. Δείτε τις παρακάτω…



tokyogenso (6)
tokyogenso (1)
tokyogenso (2)
tokyogenso (3)
tokyogenso (4)
tokyogenso (5)
tokyogenso (8)
tokyogenso (9)
tokyogenso (10)

ΠΗΓΗ:  http://endiaferonta.com

"Le Figaro": Ο Σαρκοζί εργάστηκε για την Mossad!!!!!!!!!!!

Αποκαλυπτικό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας 'Le Figaro' αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εργάστηκε για μια φορά - και ίσως να εξακολουθεί να το κάνει, όπως άφησε να εννοηθεί - για λογαριασμό της ισραηλινής αντικατασκοπίας ως Sayan (στα εβραϊκά σημαίνει 'βοηθός'), ένας από τους χιλιάδες Εβραίους πολίτες άλλων χωρών που βρίσκονται εκτός του Ισραήλ, οι οποίοι συνεργάζονται με τους 'katsas' (αξιωματικοί της Μοσάντ). 
 
Μια επιστολή που στάλθηκε σε Γάλλους αξιωματούχους της αστυνομίας - πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές, αλλά έμεινε κάπως κρυμμένο - αποκάλυψε ότι ο Σαρκοζί είχε προσληφθεί ως κατάσκοπος του Ισραήλ.


Η γαλλική αστυνομία διερευνά επί του παρόντος τα έγγραφα που αφορούν εικαζόμενες δραστηριότητες κατασκοπείας του Σαρκοζί για λογαριασμό της Μοσάντ, οι οποίες κατά την 'Le Figaro', χρονολογούνται ήδη από το 1983. Σύμφωνα με τον συντάκτη του μηνύματος, το 1978, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Menachem Begin διέταξε τη διείσδυση στο Γαλλικό κυβερνών γκωλικό Κόμμα, την «Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα» ('Union pour un Mouvement Populaire pour un Mouvement Populaire'). Αρχικά είχαν προσληφθεί ο Patrick Balkany, ο Patrick Devedjian και ο Pierre Lellouche.


Το 1983, θα προσληφθεί ο «νέος και ελπιδοφόρος» Σαρκοζί, ο «τέταρτος άνδρας». Ο πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Victor Ostrovsky, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι 'sayanim' λειτουργούν μέσω απάτης στο βιβλίο του (1990) 'By Way of Deception': πως γίνεσαι και πως ξε-γίνεσαι αξιωματικός της Μοσάντ. Συνήθως έρχονται σε επαφή μέσω συγγενών στο Ισραήλ. Ένας Ισραηλίτης με συγγενείς στη Γαλλία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ζητηθεί να εκπονήσει μια επιστολή λέγοντας ότι το πρόσωπο το οποίο φέρει την επιστολή αντιπροσωπεύει έναν οργανισμό του οποίου κύριος στόχος είναι να συμβάλλει στη διάσωση των Εβραίων της Διασποράς. Θα μπορούσε ο Γάλλος σύνδεσμος να βοηθήσει με κάποιο τρόπο; Εκτελούν πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Ένα αυτοκίνητο 'Sayan', για παράδειγμα, σε ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων, θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μοσάντ να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να μπλέξει με τις συνήθεις διαδικασίες. Ένα 'Sayan' διαμέρισμα θα μπορούσε να γίνει κατάλυμα χωρίς να δημιουργήσει υποψίες, μια 'Sayan' τράπεζα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει κάποιον στη μέση της νύχτας, εάν χρειαστεί, ένας 'Sayan' γιατρός θα μπορούσε να ασχοληθεί με μία πληγή από σφαίρα, χωρίς να να γίνει καμία αναφορά στην αστυνομία.
Και, ένας πολιτικός 'Sayan'; Είναι μάλλον προφανές τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Οι 'sayanim' είναι μια ομάδα ατόμων σε ετοιμότητα, που θα σιωπήσουν σχετικά με τις ενέργειές τους, επειδή είναι πιστοί στο "σκοπό" τους, ένα σύστημα στρατολόγησης - χωρίς μεγάλο ρίσκο - που στρατολογεί άτομα από τα εκατομμύρια των Εβραίων που ζουν έξω από το Ισραήλ.
Τέτοια θέματα όμως, κάνουν άλλους να ανατριχιάζουν, ειδικά Άραβες και Μουσουλμάνους. Πράγματι, η αποκάλυψη δεν πέρασε απαρατήρητη σε αραβικές πρωτεύουσες, όμως ούτε ακούστηκε σαν μια τρομερή έκπληξη. Αλλά, πώς αυτό το σκάνδαλο επηρεάζει την εξωτερική πολιτική και την εσωτερική πολιτική της Γαλλίας;
Είναι συμβολικό το ότι ο (πρώην) ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία αμέσως μετά την αποκάλυψη της 'Le Figaro' - δήθεν για να συζητήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το Παλαιστινιακό ζήτημα. Μετά ο Σαρκοζί πέταξε για το Μαρόκο, την προγονική πατρίδα πολλών από τους Εβραίους της Γαλλίας, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση τους συνδέσμου του με την Μοσάντ. Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αποκάλυψη πρόκειται να κάνει την Γαλλία ακόμα λιγότερο δημοφιλή στον αραβικό κόσμο από ό, τι είναι ήδη, ειδικά όχι στους επίσημους κύκλους.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο νέος πρόεδρος θα συνεχίσει την εξάλειψη της αντι-ισραηλινής αντίστασης," είπε ο Sammy Ghozlan, πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας του Παρισιού, αμέσως μετά την εκλογή του Σαρκοζί. Η Γαλλία είναι η πατρίδα 500.000 Εβραίων, ως επί το πλείστον Σεφαραδιτών Εβραίων που ήρθαν από τη Βόρεια Αφρική και τις χώρες της Μεσογείου.
Ο παππούς του Σαρκοζί, από την πλευρά της μητέρας του, Aron Mallah, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη (βλέπε και ΕΔΩ) και λέγεται ότι έχει ασκήσει σημαντική επιρροή στον εγγονό του. Ακόμη και αν μεγάλωσε ως Ρωμαιοκαθολικός, "ο Σαρκοζί έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην κίνηση της γαλλικής κυβέρνησης να κάνει ό, τι είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν οι άνεμοι που απειλούν τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στη Δυτική Ευρώπη», σημείωσε ο David Harris, ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Ο Σαρκοζί, άλλωστε, ήταν ένα πολιτικό προϊόν της εβραϊκής ελίτ της γειτονιάς του Neuilly-sur-Seine, όπου για καιρό υπηρέτησε ως δήμαρχος.
Η Μουσουλμανική μειονότητα της Γαλλίας ένιωσε κάθε άλλο παρά έκπληξη από τις αποκαλύψεις της 'Le Figaro', παρόλο που ορισμένοι μπορεί να έδειξαν δήθεν, απογοήτευση. Άλλοι ήταν πιο ειλικρινείς.
"Η Γαλλία δεν διευθύνεται από Γάλλους, αλλά από υπηρέτες της Σιωνιστικής διεθνούς οι οποίοι ελέγχουν την οικονομία», είπε θρηνώντας το 'Radio Islam', ισλαμικό ραδιόφωνο με μαχητικές τάσεις.
Όταν ο Σαρκοζί ήταν Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και μίλησε σκληρά για τους μουσουλμάνους μετανάστες, αποκαλώντας τους ταραξίες, (του Παρισιού το 2005) που ήταν κυρίως μουσουλμάνοι, "αποβράσματα" σε μια ευρέως-κοινοποιημένη συνέντευξη, του ανταπέδωσαν με την ονομασία «"Σαρκοζί, sale juif» (βρώμικε Εβραίε)". Προφανώς δεν έχασε ξαφνικά την αγάπη της για τον Γάλλο πρόεδρο, η ισχυρή μουσουλμανική κοινότητα, της Γαλλίας, των πέντε εκατομμυρίων, η μεγαλύτερη στη Δυτική Ευρώπη...  

 

ΠΗΓΗ:   http://aggeloiellas.blogspot.com

Έβαλαν πρόστιμο στο ΑΛΤΕΡ για κάτι που λέει... όλη η Ελλάδα!!!!!!!!!!!

Αντί να τους βάλουν πρόστιμο για την πλύση εγκεφάλου και την παραπληροφόρηση που κάνουν στον κοσμάκη οι γελοίοι του ΕΣΡ , τους έβαλαν πρόστιμο γιατί έθιξαν τον άνθρωπο που εξαπάτησε και κατέστρεψε χιλιάδες Έλληνες με το κόλπο του χρηματιστηρίου, τον άνθρωπο που είχε μαζέψει όλους τους αρχικλεφταράδες να κλέβουν για λογαριασμό του, βλέπε Τσουκάτοι, Μαντέληδες κ.λ.π συμμορία, τον προδότη που δημιούργησε τις γκρίζες ζώνες, τον αρχιπούστη πολιτικό που δεν φτάνει που μας πούλησε στους αμερικανούς την βραδιά των Ιμίων, είχε και το θράσος να τους ευχαριστήσει μέσα από την βουλή. Ε όχι τέτοιο θράσος ?
Είναι το πρώτο πρόστιμο που βάζει το ΕΣΡ σε κανάλι εξαιτίας χαρακτηρισμού συγκεκριμένου πολιτικού από δημοσιογράφο. 60.000 ευρώ καμπάνα στο Alter και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, επειδή στις 8 Ιουνίου ο Γιώργος Τράγκας ισχυρίστηκε ότι ο "Κ. Σημίτης είναι κλέφτης". Το περίεργο είναι ότι στο ΕΣΡ δεν προσέφυγε ο... Κ. Σημίτης.
Ούτε φυσικά κατέθεσε μήνυση ή αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου. Για την ιστορία μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, ο Κωνσταντίνος Τσουράκης και ο Ιωάννης Αποστολάς που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με επίκληση του “σεβασμού της προσωπικότητας των αναφερομένων προσώπων”.

 
Πηγή http://ixnos1.blogspot.com
http://aggeloiellas.blogspot.com

http://hellasxg.blogspot.com

Αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών δρομολογεί το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ

Εξίσωση των πτυχίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τα αντίστοιχα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και ενίσχυση της πρακτικής εκπαίδευσης των αστυφυλάκων προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο δόγμα Εκπαίδευσης στην Αστυνομία, αναφέρεται στο πόρισμα Ομάδας Εργασίας υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια για τη Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης.

Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα με ορισμένες να τοποθετούνται χρονικά ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβρη. Ανάλογές προτάσεις αναμένεται να παρουσιαστούν σύντομα για την εκπαίδευση στελεχών της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Σύμφωνα με το πόρισμα λοιπόν, η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να μετατραπεί σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με πλήρη εξίσωση των πτυχίων της με τα αντίστοιχα των ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών ΑΕΙ. Επίσης, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού θα υποχρεούνται να κατέχουν διδακτορικό τίτλο και να προβαίνουν οι δημοσιεύεις, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με στόχο στο άμεσο μέλλον, η σχολή αξιωματικών να προχωρήσει στη διοργάνωση μεταπτυχιακών σε επιχειρησιακά θέματα των σωμάτων ασφαλείας.
Επιπλέον, προωθείται η αποστρατιωτικοποίηση της εκπαίδευσης των αστυφυλάκων. Οι δόκιμοι αστυφύλακες, που θα μπουν στο σώμα φέτος τον Οκτώβριο, δεν θα κάνουν βασική εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφενός γιατί το κόστος είναι μεγάλο (αναμένεται να εξοικονομηθούν 600.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι) και αφετέρου γιατί η λογική της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «δεν είναι να πολεμάει τον εχθρό αλλά να είναι δίπλα στον πολίτη».
Μεγαλύτερο ρόλο στην εκπαίδευση των αστυφυλάκων θα αποκτήσουν τα πρακτικά μαθήματα, όπως η σκοποβολή και η αυτοπροστασία. Στο θεωρητικό κομμάτι, προτείνεται αντικατάσταση των απολυτηρίων εξετάσεων με πτυχιακή εργασία με θέμα από μια λίστα που θα αποφασίζεται κάθε αρχή της χρονιάς. Τέλος, προτείνεται η διατήρηση τριών ή τεσσάρων σχολών αστυφυλάκων, όσων βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις με πανεπιστήμια και η κατάργηση των υπολοίπων.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τέλος Σεπτεμβρίου, 60 εκπαιδευτές (38 από ΕΛ.ΑΣ. και οι υπόλοιποι από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική) θα περάσουν από πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Θα ακολουθήσει ίδρυση μητρώου εκπαιδευτών σωμάτων ασφαλείας, στο οποίο θα ταυτοποιούνται οι γνώσεις, η εξειδίκευση και οι ικανότητές τους. Αναμένεται μάλιστα και υπογραφή μνημονίου για τη διά βίου μάθηση μεταξύ των υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια και Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα επιδιώξει να φέρει για ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο ακόμα και μέσα στο 2010.

Μάθημα τα ανθρώπινα δικαιώματα



 Η ομάδα εργασίας για τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών εισηγείται την πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων που διδάσκονται αλλά και την εισαγωγή νέων που αφορούν «σύγχρονα θέματα». Η παλιά αναφορά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γινόταν στο πλαίσιο του μαθήματος του «Συνταγματικού Δικαίου» πλέον αναβαθμίζεται σε ξεχωριστό μάθημα με αυξημένη βαρύτητα.
Επίσης, προστίθεται μάθημα για «Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής» και «Δίκαιο Κατάστασης Αλλοδαπών» καθώς και μαθήματα που αφορούν σύγχρονα ζητήματα τα οποία απασχολούν την αστυνομία, όπως το Οργανωμένο έγκλημα, αλλά και άλλα, όπως «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός», «Αντεγκληματική Πολιτική», «Μοντέλα Αστυνόμευσης και Ευρωπαϊκά Ποινικά Συστήματα», «Ζητήματα Ασφάλειας και Πρόληψης Εγκληματικότητας σε Αστικά Περιβάλλοντα», «Πολιτική Προστασία και Διακλαδική Συνεργασία». Ακόμα περιλαμβάνονται και άλλα «σύγχρονα μαθήματα», όπως Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία, Τεχνικές Επικοινωνίας - Δημόσιες Σχέσεις, στοιχεία κοινωνιολογίας και πολιτικής επιστήμης κ.λπ. Οι γνώσεις των αξιωματικών, σύμφωνα με τις προτάσεις, θα πρέπει να συμπληρώνονται με μαθήματα αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πηγή: Καθημερινή

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://tvxs.gr/

Ανοιχτοί οι Αρχαιολογικοί χώροι για την Πανσέληνο

Ανοιχτοί θα είναι τελικά, το βράδυ της 24ης Αυγούστου, για την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού και οι αρχαιολογικοί χώροι (Ακρόπολη των Αθηνών, Σούνιο κ.ά) της Αττικής αλλά και όλης της χώρας.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισε το απαιτούμενο κονδύλι για τους εκτάκτως εργαζόμενους αρχαιοφύλακες και μάλιστα θα πληρωθούν όλοι οι φύλακες, ακόμη και εκείνοι της περιφέρειας, που είχαν απαντήσει καταφατικά για εθελοντική εργασία.
Ενενήντα αρχαιολογικοί χώροι, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, θα µείνουν ανοιχτοί φέτος, από τις 19.00 έως τη 01.00 τη νύχτα της 24ης Αυγούστου, µε ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μάλιστα σε 36 από αυτούς έχουν προγραµµατιστεί και µουσικές εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Πηγή: tvxs.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.slap.gr

Συνελήφθη παιδίατρος για κακοποίηση 15χρονου!

Συνελήφθη μετά από δύο χρόνια που εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. ένας παιδίατρος, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Ο 30 χρόνος παιδίατρος που μένει μόνιμα στην Αυστρία, κατηγορείται πως πριν από δύο χρόνια κακοποίησε σεξουαλικά ένα 15χρονο αγόρι, το οποίο νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Καναδά, όπου ο παιδίατρος έκανε την πρακτική του.

Οι διαδικασίες έχουν ήδη αρχίσει για να εκδοθεί στις αρχές του Καναδά.



newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://sarotiko.blogspot.com

Ομοσπονδιακή διακυβέρνηση κατοχικής συμμαχίας....

Πριν από δύο μήνες το η εφημερίδα το «Ποντίκι» έγραφε ότι η τρόικα θα στείλει, εκτός από τους μόνιμους ελεγκτές, και έναν αρχιεπιτηρητή, ο οποίος θα λειτουργεί ως... σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα μεσολαβεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Ο όρος για τοποθέτηση αρχιεπιτηρητή περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις του ΔΝΤ με τις δανειολήπτριες χώρες.

Κατά κανόνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιλέγει ντόπιο αξιωματούχο, για να γνωρίζει από πρώτο χέρι την πραγματικότητα της επιτηρούμενης χώρας...


Στη δική μας περίπτωση όμως η τρόικα... δεν το διακινδύνευσε και διόρισε ως αρχιεπιτηρητή τον Ιταλό Τομάζο - Πάντοα Σκιόπα (Δείτε εδώ)

Το Μαξίμου πλάσαρε στα ΜΜΕ το καπέλωμα ως δική του πρωτοβουλία και μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κύριος Σκιόπα έχει... πείρα. Ποια είναι όμως η πείρα του και σε τι ακριβώς;

Κατ’ αρχάς ο κύριος αυτός, ο οποίος ανέλαβε πρωτοσύμβυλος του πρωθυπουργού για «θέματα οικονομίας και διαχείρισης χρέους», είναι... σπουδαία μούρη, αφού είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεργάτης του Ντελόρ και εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας του ευρώ.

Όμως το σημαντικότερο σε ό,τι μας αφορά είναι ότι το διάστημα 2006-2008 υπήρξε «τσάρος της οικονομίας» στη σχετικά βραχύβια κυβέρνηση Πρόντι, όπου έκανε πράματα και θάματα:

● Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

● «Πάγωσε» τους μισθούς.

● Μετέτρεψε σε προσωρινές συμβάσεις δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

● Διευκόλυνε τις απολύσεις και μείωσε τις αποζημιώσεις.

● Μείωσε δραστικά τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

● Πετσόκοψε αγρίως τις κοινωνικές δαπάνες.

● Επιχείρησε να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

● Στο «τσακ» απέτυχε να διεκπεραιώσει την πώληση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia στην ολλανδογαλλική κοινοπραξία Air France - KLM εξαιτίας της σφοδρής αντίδρασης των ιταλικών συνδικάτων.

Με απλά λόγια, ο νέος... «σύμβουλος» του Παπανδρέου έκανε ό,τι ακριβώς και η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας υπό την αγία σκέπη του Νομισματικού Ταμείου. Κατόπιν αυτών η προαγωγή του σε πρόεδρο της Υπουργικής Επιτροπής του ΔΝΤ ήταν απολύτως φυσιολογική.

Φυσικά τα περί «συμβούλου» του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα θα μας επαναφέρει στις αγορές, μόνο... γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Άλλωστε το... καθηκοντολόγιο που σέρβιραν κυβέρνηση και ΜΜΕ για τον συγκεκριμένο κύριο είναι απλώς ταυτόσημο με τη δουλειά που το ίδιο το ΔΝΤ έχει κληθεί να κάνει στην Ελλάδα.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με το δούλεμα.

Ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι σαν υπερπρωθυπουργός. Επειδή λοιπόν στην κυβέρνηση δεν στερούνται νοημοσύνης, είναι αυτονόητο ότι απλώς λένε ψέματα όταν τον παρουσιάζουν ως πρωθυπουργικό «σύμβουλο».

Ποια είναι όμως η πλάκα; Ότι, αν και το σερβίρισμα του Σκιόπα ως... σπουδαίου συμβούλου έγινε την Τρίτη από «Το Βήμα», την επομένη, δηλαδή χθες, στο πρωτοσέλιδο σημείωμά του ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης γράφει:

«Παλαιά, από τα χρόνια της ανεξαρτησίας, η παρουσία ξένων συμβούλων στην Ελλάδα. Υπήρξαν βεβαίως και φωτισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι συνέβαλαν στην πρόοδο της χώρας. Ωστόσο η εμπειρία δεν είναι η καλύτερη. Και οι προθέσεις δεν ήταν πάντοτε αγαθές.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Πρωθυπουργός αξιολόγησε όλες τις παραμέτρους προτού αποφασίσει την πρόσληψη του Ιταλού συμβούλου».


Θα μπορούσε φυσικά να το γράψει και απλούστερα:
«Ο Παπανδρέου τον έφερε για να σας ξεσκίσει, κι εμένα μου έρχονται στο μυαλό οι εποχές που η Ελλάδα ήταν έναν κανονικότατο προτεκτοράτο»
.

Ας είναι όμως. Έστω κι έτσι, με το «γάντι», καταλάβαμε...

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς ως προς τη διατήρηση της εξουσίας στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων. Κι ας μην ξεχνάμε και τούτο: Η οικονομική πολιτική του Σκιόπα στην Ιταλία ήταν αυτή που επιτάχυνε την πτώση της κυβέρνησης Πρόντι – καθώς δεν βρήκε καμιά συναίνεση στην ιταλική κοινωνία και τα πανίσχυρα συνδικάτα – αλλά και συνέτεινε στην επώδυνη διάλυση της Κεντροαριστεράς και την κυριαρχία του Μπερλουσκόνι. Αυτά ως... προειδοποίηση για τους δικούς μας...

Οι...φούφουτοι του Γιώργου

O ανασχηματισμός, το έχετε διαβάσει κι αλλού, είναι προ των πυλών, καθώς η κυβέρνηση μετά τη σύγκρουσή της με την κοινωνία θέλει... ρεκτιφιέ. Αυτό που δεν έχετε διαβάσει είναι τα ονόματα αυτών που τελικά, και επί της ουσίας, (θα) κυβερνούν αυτόν το τόπο, μαζί βέβαια με τους ελεγκτές τροικάνους. Το «Π» έχει τη χαρά (;) να σας τους παρουσιάσει:

Τομάζο Πάντοα Σκιόπα: Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (αλλά σε ρόλο πολύ ευρύτερο του Πάγκαλου. Έχει ένα επιπλέον προσόν συγκριτικά με τον Θόδωρα: Στην Ιταλία είχε συγκυβερνήσει με την... Κομμουνιστική Επανίδρυση).

Τζ. Στίγκλιτς: Υπουργός Οικονομικών (ο νομπελίστας υπάρχουν ελπίδες να τα καταφέρει καλύτερα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου).

Αμάρτια Σεν: Υπουργός Οικονομίας (να ξεκουραστεί και η Λούκα Κατσέλη).

Χ. Σομάβια: Υπουργός Εργασίας (θα... ολοκληρώσει το κοινωφελές έργο του Λοβέρδου ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας;).

Γιόζεφ Ασεμπίγιο: Υπουργός Περιβάλλοντος (θα «διορθώσει» τις κάποιες ατέλειες της Μπιρμπίλη).

Χ. Πάλμε: Υπουργός Υγείας (μάλλον θα κρατήσει την Ξενογιαννακοπούλου ως αναπληρώτρια ο υιός του φίλου και συναγωνιστή του Ανδρέα Παπανδρέου Ούλoφ Πάλμε).

Τζ. Φίσκιν: Υπουργός Εσωτερικών (ο Ραγκούσης διάβασε το έργο του καθηγητή του Στάνφορντ για να... δημιουργήσει τον «Καλλικράτη»).

Νικ Νεγκρεπόντε: Υπουργός Παιδείας (η κυρία Διαμαντοπούλου θα κάνει «φροντιστήριο», παρακολουθώντας πώς κάνει τη δουλειά ο προφέσορας του ΜΙΤ και γεννήτορας της ιδέας «ένα κομπιούτερ για κάθε παιδί»).

Τζ. Μούλγκαν: Υπουργός Επικρατείας (ο ικανότατος Χάρης Παμπούκης έχει κι αυτός να μάθει από τον επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου του... Ηνωμένου Βασιλείου).

Ρότζερ Ουίλκινς: Υπουργός Δικαιοσύνης (θα συμβάλει στην εμπέδωση του αγγλοσαξονικού δικαίου, το οποίο ισχύει, για να μην ξεχνιόμαστε, για τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση).

Κέβιν Φέδερστόουν: Υπουργός Πολιτισμού θα γίνει ο εν λόγω καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο LSA (για να αποδεσμευτεί ο Γερουλάνος και να είναι στον πρωινό καφέ του πρωθυπουργού).

Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα οικονομικής συνεργασίας (Ο γιος του Τζον Κένεθ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και επικεφαλής των Οικονομολόγων για την Ειρήνη, θα αναλάβει τα θέματα οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες).

Richard Parker: Επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου (ο λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής στη Σχόλη Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ θα αναλάβει το «φροντιστήριο» των υπουργών σε θέματα επικοινωνίας).

Δυόμισι υπουργικά συμβούλια

Θα θέλαμε, μέρες ζεστές, καλοκαιρινές και ανέμελες που είναι, να κάνουμε λίγο πλάκα, να (σας) χαλαρώσουμε. Δεν μας το επιτρέπει όμως η πραγματικότητα, καθώς ξεπερνά και τη ζωηρότερη φαντασία. Το σενάριο του ανασχηματισμού που σας παρουσιάζουμε δεν είναι αστείο. Είναι, δυστυχώς, η συγκαλυμμένη πολιτική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα την εποχή του ΔΝΤ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός έχει μαζέψει τριγύρω του «στρατιές» ξένων ειδικών, οι οποίοι έχουν θέσει τις γνώσεις τους και τη διεθνή τους επιρροή στην υπηρεσία της χώρας μας – με το... αζημίωτο, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε.

Ειδικοί περί των οικονομικών, περιβαλλοντικών, αρχιτεκτονικών, εκπαιδευτικών, ενεργειακών (και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) θεμάτων επικοινωνούν καθημερινά με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, έτσι όπως τα έχει... οργανώσει, συντονίζει... δυόμισι υπουργικά συμβούλια. Το ένα είναι αυτό που απαρτίζεται από τους καθ’ ύλην «αρμόδιους» υπουργούς του και το άλλο... ενάμισι από τους 40 ξένους, ως επί το πλείστον, σύμβουλους και συμβουλάτορες.

Οι πάνω από δυο ντουζίνες ξένοι ειδικοί, που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να εκσυγχρονίσει τη χώρα, ενισχύουν την εικόνα της ξένης επιτήρησης, η οποία ολοένα και βαθύτερα αρχίζει να ενοχλεί τον μέσο πολίτη, καθώς αντιλαμβάνεται ότι σχεδιάζουν και αποφασίζουν γι’ αυτόν όχι αυτοί που ανέδειξε με την ψήφο του, αλλά άνθρωποι έξω από τη χώρα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την Ελλάδα και τους Ελληνες από αναλύσεις και στατιστικά στοιχεία, και οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για την ιστορία του τόπου και την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που κατοικούν εδώ.

Τελικά, ίσως ήταν πιο βολικό για τον Γιώργο Παπανδρέου, τους συμβούλους του και όλους εμάς, να έβρισκε μια άλλη χώρα για να κυβερνήσει...

Οι «κολλητοί»...

Στην εποχή του ΔΝΤ η χώρα βρίσκεται εν μέσω ξένων συμβούλων, επιτρόπων, μελών διεθνών οίκων και κυρίως της τρόικας, που μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο και μας επέστρεψε πολλές δεκαετίες πίσω. Η προχθεσινή ανακοίνωση ότι ο Ιταλός πρώην υπουργός Οικονομίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα θα αναλάβει «βασικός σύμβουλος» του Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι πλέον η άσκηση πολιτικής σε όλους τους τομείς έχει παραδοθεί σε ξένα χέρια.

Εδώ, η υπόθεση μυρίζει, από τη στιγμή που μας κάθονται στο σβέρκο διάφοροι τύποι από το εξωτερικό που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και μας επιβάλλουν προτάσεις. Και να μην ξεχάσουμε το τσούρμο της τρόικας που έχει καθίσει σε όλα τα υπουργεία - και μην έχετε κατά νου μόνο τους τρεις τροϊκανούς, τον Τόμσεν και τους άλλους.

Βέβαια, τι περιμένατε από τον Παπανδρέου, που δεν είχε ποτέ κρύψει την αγάπη του για τους ξένους συμβούλους και το έδειχνε με τον καλύτερο τρόπο όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση.

Μην ξεχνάτε τον Ισπανό αρχιτέκτονα Γιόζεφ Ασεμπίγιο, τον άνθρωπο που άλλαξε το πρόσωπο της Βαρκελώνης. Τον Οκτώβριο του 2009, ο Γ. Παπανδρέου τον έφερε στην Ελλάδα για την αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης, αλλά και της πυρόπληκτης Ηλείας. Εντάξει, ο συγκεκριμένος... καλλιτέχνης είναι, δεν θα μας έκανε τη ζωή μαύρη!!!

Κατά καιρούς είχε καλλιεργήσει σχέσεις με μια σειρά ξένους καθηγητές, που οι περισσότεροι έχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, και ποιος ξέρει με τι κόστος και τι αμοιβές παίρνουν, για τις οποίες κανείς δεν μιλάει. Εδώ, για τον Σκιόπα λένε οι κυβερνητικοί ότι θα παίρνει ελάχιστα και θέλουν να τους πιστέψουμε.

Ο Παπανδρέου, στον τομέα της οικονομίας, είχε και έχει επαφές:

● Με τον νομπελίστα Τζ. Στίγκλιτς, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον οποίο έχει συναντήσει αρκετές φορές στην Ελλάδα.

● Με τον επίσης νομπελίστα οικονομολόγο, καθηγητή στο Χάρβαρντ, Αμάρτια Σεν, με τον οποίο έχουν αναπτύξει και οικογενειακές σχέσεις.

● Με τον Δ. Παπαδημητρίου, καθηγητή Οικονομίας, πρόεδρο του Οικονομικού Ινστιτούτου «Λεβί».

● Με τον Τούρκο Κεμάλ Ντερβίς, επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ.

● Με τους Π. Λαμί (επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου), τον Χ. Σομαβία (επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας) και τον Ντομινίκ Στρος Καν (επικεφαλής του ΔΝΤ).

Για τα προβλήματα της μετανάστευσης συνομιλεί με τον προκάτοχό του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Αντόνιο Γκουτιέρες, νυν ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Για τα περιβαλλοντικά θέματα συνομιλητές του είναι:

● Ο επικεφαλής της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Γκ. Πέρσον, και ο πρώην πρόεδρος της Χιλής, νυν σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για θέματα κλιματικών αλλαγών, Ρικ. Λάγκος.

● Ο Γκ. Λέοπολντ, επικεφαλής της Greenpeace.

● Ο Κ. Ναϊντού, επικεφαλής της οργάνωσης CIVICUS.

● Ο Ν. Στερνς, του London School of Economics, συγγραφέας της «έκθεσης Στερν» για την κλιματική αλλαγή.

● Ο τουρκικής καταγωγής Τζ. Οζντεμίρ, πρόεδρος των «Πρασίνων» στη Γερμανία.

Για τη διαφάνεια μιλάει τακτικά με τον ιδρυτή της «Διεθνούς Διαφάνειας» Πιτ. Εϊγκεν, ενώ για τις νέες τεχνολογίες συμβουλεύεται τους

● Νίκ. Νεγκρεπόντε, ιδρυτή του Media Lab του ΜΙΤ, Τζ. Ρίτζεν, πρώην υπουργό Παιδείας της Ολλανδίας.

● Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, γιο του Τζον Κένεθ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και επικεφαλής των Οικονομολόγων για την Ειρήνη.

● Ακόμη, έχει επαφές και δίνει ρόλο στον Χ. Πάλμε (γιο του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας), επικεφαλής του Institute for Future Studies. Ο Πάλμε θα αναλάβει να κάνει μια μελέτη για τα θέματα πρόνοιας.

● Ο Ρ. Χάιφετς, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ιδρυτής του Center for Public Leadership, ένας άλλος συνομιλητής του Παπανδρέου, είχε έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και έκανε μαθήματα στους υπουργούς για θέματα ηγεσίας και λήψης αποφάσεων. Τι κοινό έχει ο Χάιφετς με τον Παπανδρέου; Είναι και οι δυο κωπηλάτες!!!

Και επειδή στην Ελλάδα δεν ξέρουμε από δημοκρατία, αν και κοιτίδα της, ο Παπανδρέου μιλάει και με τον Τζ. Φίσκιν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, επικεφαλής του Center for Deliberative Democracy (σε δικές του ιδέες βασίστηκε η διαδικασία για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι).

Το συμπόσιο της Σύμης

Οι σύμβουλοι Παπανδρέου σε γενικές γραμμές προκαλούν στη κομματική ιεραρχία αμήχανα συναισθήματα. Το ίδιο έγινε και με τον Σκιόπα, το όνομα του οποίου μόλις άκουσαν οι Πασόκοι τους έπιασε πανικός. Το ίδιο είχε γίνει όταν πριν λίγες εβδομάδες ο ΓΑΠ είχε ανακοινώσει, αφήνοντας και πάλι εμβρόντητους τους Πασόκους, ότι ο Γιόακιμ Πάλμε, γιος του Ούλοφ Πάλμε, «θα ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας που θα αξιολογήσει το προνοιακό σύστημα, και θα ασχοληθεί με τα θέματα νέας γενιάς».

Όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό: Το συμπόσιο της Σύμης, που κάνει ο Παπανδρέου κάθε χρόνο. Εκεί εμφανίζεται συνέχεια ο νομπελίστας Στίγκλιτς και όλοι οι προαναφερόμενοι, πλην Σκιόπα. Τακτικότατοι επισκέπτες των συμποσίων από το 2001 είναι ο συγγραφέας Μίσα Γκλένι, η διευθύντρια του κέντρου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στο LSE Μαίρη Κάλντορ, το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ματς Κάρλσον.

Και για όσους δεν θυμούνται, να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους: Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου υπήρξε η εξής σημαντική και ενδιαφέρουσα για το θέμα μας ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, αναλαμβάνουν:

● Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου

● Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

● Επικεφαλής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Οικονομικών Πολιτικών.

● Επικεφαλής Μονάδας Δια Βίου Μάθησης, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΕΑΠ.

● Επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:

● Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

● Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχολή Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

● Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.

● Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.

● Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ε, με τόσους διαθέσιμους, δεν μπορείς να ξεπετάξεις και μια κυβερνησούλα στο πιτς φιτίλι;


 Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : To Ποντίκι

Συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί από την προσεχή Δευτέρα τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα συμμετέχοντας στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, να προσκομίσουν τα....

απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Κορινθίων.

Barman γνωστού Αθηναϊκού club βίασε 19χρονη Αμερικάνα

Mία 19χρονη Αμερικανίδα, η οποία ήρθε στη χώρα μας με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών επέλεξε ένα από τα πιο γνωστά club της πρωτεύουσας - και αγαπημένο στέκι επωνύμων- για να διασκεδάσει με την παρέα της.

Ένας από τους barman του μαγαζιού εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και άρχισε να την φλερτάρει. Την κερνούσε το ένα σφηνάκι μετά το άλλο και η κοπέλα κάποια στιγμή ζαλίστηκε.
Τότε η φοιτήτρια κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Ο 20χρονος την ακολούθησε και βρήκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. Την βίασε άγρια και την χτυπούσε για να μην αντιστέκεται. ΄΄Οταν τελείωσε την πράξη του έφυγε από τις τουαλέτες αναμαλλιασμένος.
Τότε τον είδαν δύο αστυνομικοί αλλά δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Συνειδητοποίησαν τι έγινε όταν είδαν την κοπέλα να μεταφέρεται αιμόφυρτη στο νοσοκομείο.
Ανέφεραν το περιστατικό στο τμήμα τους και ο δράστης συνελήφθη.


Πηγή: Espresso
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://filoksenos.blogspot.com

Νέα πρόκληση απο τα Σκοπιανά: Σε αγώνα βόλει εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η Εθνική ομάδα εφήβων του βόλεϊ, που παίρνει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Νέα Δοϊράνη της ΠΓΔΜ, αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, καθώς η αποστολή της διοργανώτριας χώρας, εισήλθε στον ...
αγωνιστικό χώρο με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Μετά από εποικοινωνία του προέδρου της Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, Αχιλλέα Μαυρομάτη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, εστάλη επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στη Βαλκανική Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, όπου γινόταν ενημέρωση του γεγονότος.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Δοϊράνης, Γκλίγκορ Τσαμπούλεφ, δήλωσε: «Το κράτος αυτό έχει δικό του συνταγματικό όνομα: Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εάν διαφωνούνν καλύτερα να αποχωρήσουν». 


∆ιακοπές! Ευκαιρία να τα βρείτε!!!

Συνήθως νοµίζουµε ότι λίγες µέρες διακοπών αρκούν για να έρθουµε πιο κοντά µε τον σύντροφό µας και να λύσουµε τα όποια προβλήµατα. Είναι όµως πράγµατι οι διακοπές η µαγική λύση;
Tα νούµερα είναι απογοητευτικά, αφού, σύµφωνα µε έρευνες, τα 2/3 των ζευγαριών που φεύγουν για διακοπές µε σκοπό να βρουν τη χαµένη επαφή επιστρέφουν περισσότερο απογοητευµένα από ποτέ. Μην απορείτε. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να συµβεί όταν έχουµε υπερβολικές προσδοκίες από αυτές τις λίγες µέρες. Οι περισσότεροι από εµάς δεν αποζητάµε απλώς ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά περιµένουµε να περάσουµε συναρπαστικά µέσα σε λίγες µόλις εβδοµάδες. Θέλουµε να αναθερµάνουµε τον έρωτα, να κερδίσουµε περισσότερη σηµασία από το ταίρι µας, να δώσουµε ώθηση στη βαλτωµένη σχέση ή λύση σε χρόνια προβλήµατα. ∆εν είναι όµως όλα τόσο εύκολα...
Ξαφνικά... µαζί!
Πολλές φορές νιώθουµε ότι οι υποχρεώσεις της καθηµερινότητας µας αποµακρύνουν από τον σύντροφό µας.
Γι’ αυτό και ένα από τα βασικά αιτήµατα των διακοπών είναι να περάσουµε περισσότερο χρόνο µαζί.
Όταν όµως ξαφνικά βρεθούµε µαζί, συνηθισµένοι στην αυτονοµία και την αποµάκρυνση, δεν ξέρουµε πώς ακριβώς να διαχειριστούµε την κατάσταση. Πολλά ζευγάρια αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν ξέρουν τι να κάνουν µαζί ή δεν έχουν τι να πουν. Κάποιοι µάλιστα ανακαλύπτουν ότι δίπλα τους έχουν έναν σύντροφο που πιθανόν δεν τους ελκύει τόσο γιατί είναι βαρετός, γκρινιάρης ή µίζερος. Πολύ συχνά λοιπόν αντί για θετικά συναισθήµατα έρχονται στην επιφάνεια αρνητικά µε αποτέλεσµα να αρχίζουν ανεξήγητοι καβγάδες. Και τότε η φαντασίωση για ονειρεµένες διακοπές καταρρέει.

Ξεχάστε τα προβλήµατα
Περισσότερο οι γυναίκες παρά οι άντρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι το ειδυλλιακό τοπίο, ο περισσότερος χρόνος που περνούν µαζί, ακόµα και τα δυο-τρία καινούργια ρούχα που φοράνε προκειµένου να ανανεώσουν την εµφάνισή τους, αρκούν για να βρουν τη χαµένη επαφή µε τον σύντροφό τους. Κι όµως, είναι βέβαιο ότι αυτό δεν συµβαίνει.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι προβλήµατα που υπάρχουν όλο το χρόνο, συσσωρευµένα παράπονα, ανάγκες καταπιεσµένες και ανέκφραστες είναι λάθος να εξωτερικεύονται και να επιζητούν λύση την περίοδο των διακοπών. Μην ξεχνάτε ότι για να δηµιουργηθεί και να εδραιωθεί στη ζωή µας ένα πρόβληµα χρειάζονται συνήθως µήνες ή και χρόνια. Πράγµα που σηµαίνει ότι είναι αδύνατον να το λύσουµε µέσα σε λίγες µέρες. Όταν λοιπόν µε την άφιξή σας στον τόπο των διακοπών αρχίζετε να ρωτάτε τον σύντροφό σας πώς αισθάνεται για εσάς ή τον πιέζετε να συζητήσετε για τα προβλήµατά σας, είναι φυσικό να νιώσει εγκλωβισµένος και να γίνεται αµυντικός και απόµακρος.

Στην πραγµατικότητα οι διακοπές εξασφαλίζουν µια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να περάσετε καλά και να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, αφήνοντας τα προβλήµατα πίσω σας και όχι επιδιώκοντας να τα λύσετε.
Οι σωστοί χειρισµοί
Νιώστε όµορφη

Αφήστε τον εαυτό σας να λάµψει. Θυµηθείτε πώς προσπαθούσατε να τον γοητέψετε στα πρώτα σας ραντεβού και κάντε ξανά το ίδιο. Επίσης φροντίστε να εκµεταλλευτείτε τις φάσεις οικειότητας που εξασφαλίζουν οι διακοπές προκειµένου να κάνετε πιο συχνά σεξ και να πλησιάσετε περισσότερο τον σύντροφό σας.

Μην γκρινιάζετε
Προσπαθήστε τουλάχιστον αυτές τις λίγες µέρες να αποδεχτείτε τον σύντροφό σας όπως είναι, χωρίς να γκρινιάζετε ή να παραπονιέστε για τα ελαττώµατά του.

Κάντε το πρώτο βήµα
Μην περιµένετε να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση για την αναθέρµανση της σχέσης. Αν εσείς πρώτη κάνετε µια αλλαγή προς το καλύτερο, πιθανόν εκείνος να το εκτιµήσει και να κάνει το ίδιο.

Αφήστε τα παιδιά σε έμπιστους
Αν η σχέση σας περνά κρίση και έχετε παιδιά, θα ήταν προτιµότερο να προγραµµατίσετε να φύγετε για λίγες µέρες οι δυο σας χωρίς αυτά.

Συμφωνήστε τα πριν φύγετε
Λίγες µέρες πριν από τις διακοπές γνωστοποιήστε στον σύντροφό σας τα προβλήµατα της σχέσης σας ή τα όποια παράπονα και συµφωνήστε ότι θα αποφύγετε να συζητήσετε για αυτά κατά τη διάρκεια των διακοπών και ότι στόχος σας είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά. ∆εσµευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις µετά την επιστροφή σας.



Της Φλώρας Κασσαβέτη
Με τη συνεργασία της Βάσως Μακαρώνη, κλινικής ψυχολόγου
ΠΗΓΗ:    http://www.myworld.gr

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για δωροδοκία!!

Συνελήφθη 43χρονος υπάλληλος του δήμου Ζακύνθου, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και εκβίαση επιχειρήσεων.

Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελία ενός πατέρα επιχειρηματία με οικολογικά συστήματα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο δημοτικός υπάλληλος, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν, να του καταβάλλει περιοδικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αναθέτει στην εταιρεία του γιου του, την ανάληψη έργων τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζακύνθου.


Ο πατέρας του επιχειρηματία ανέφερε ότι, πριν από 20 ημέρες, ο 43χρονος απαίτησε από τον ίδιο και έλαβε το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε εκ νέου 2.000 ευρώ, προκειμένου να αναθέσει ξανά στην εταιρεία του γιου του, το παραπάνω έργο.


Επίσης, ο πατέρας του επιχειρηματία κατήγγειλε ότι από το 2005 έως και το 2009, που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, εξαναγκάστηκε να καταβάλλει στον 43χρονο υπάλληλο το συνολικό χρηματικό ποσό των (11.900) ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου.


Το πρωί του Σαββάτου, σε συνάντηση που συμφωνήθηκε τηλεφωνικά και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πληρεξουσίου πατέρα και του δημοτικού υπαλλήλου, στην πόλη της Ζακύνθου, την ώρα της παράδοσης των δύο χιλιάδων ευρώ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι είχαν προσημειώσει τα χρήματα, συνέλαβαν τον 43χρονο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. 


ΠΗΓΗ:  http://www.nooz.gr

Μειώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 200.000

Κατά 200.000 υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας στο διάστημα που η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό το πρόγραμμα του Μνημονίου- δηλαδή μέχρι το τέλος του 2012-, με προοπτική περαιτέρω συρρίκνωσης έως το 2020. 


Αυτή είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών της- του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ- αλλά οι όποιες περικοπές προσωπικού ή απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν με τη μέθοδο της αριθμητικής «σφαγής». Αντιθέτως, θα προκύψουν μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, τη σύνδεση αμοιβής- παραγωγικότητας, την απεμπλοκή του Δημοσίου από μια σειρά επιχειρήσεων και την ιδιωτικοποίηση πληθώρας ΔΕΚΟ.


Δίκιο και οι δύο. Με την έννοια αυτή, ούτε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε άδικο όταν έλεγε πως δεν θα γίνουν απολύσεις ούτε η τρόικα είχε άδικο όταν άφηνε ορθάνοιχτο το ζήτημα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα- απλούστατα διότι δεν είναι του παρόντος. Μία απλή ανάγνωση του Μνημονίου δείχνει ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα πρέπει να έχει εκπονηθεί πόρισμα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων- αυτήν που μόλις έγινε κι εκείνη που θα γίνει για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εν συνεχεία, στον προϋπολογισμό του 2012 θα υπάρξει η υλοποίηση του πορίσματος, ώστε να απαλλαγεί το Δημόσιο από το 20% του διοικητικού του βάρους.

Φυσικά, όλα αυτά είναι πρόωρο- ενδεχομένως- να συζητούνται σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της τρόικας δεν υπενθυμίζουν τι θα γίνει μελλοντικά στους συνομιλητές τους από την ελληνική κυβέρνηση, είτε πρόκειται για το υπουργείο Οικονομικών είτε για το Μεταφορών- με δυσκολία δέχθηκαν τον ισχυρισμό της ελληνικής πλευράς πως το πρόγραμμα του ΟΣΕ μπορεί να γίνει μόνο με μετατάξεις και όχι με απολύσεις.

Σαν... ώριμο φρούτο. Κοινοτικός παράγοντας έλεγε ότι «είναι τόσα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση, που θα ήταν αστείο να επισπεύσουμε εμείς το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο. Γνωρίζει και εκείνη, όπως και εμείς, ότι η Ελλάδα έχει έναν από τους πλέον αντιπαραγωγικούς και διογκωμένους δημόσιους τομείς και ότι αναπόφευκτα τα πράγματα θα οδηγηθούν εκεί, εάν πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, να ανακτηθεί κάποια χαμένη ανταγωνιστικότητα και να σταθεί η ελληνική οικονομία μόνη της στις αγορές κάποια στιγμή. Ας πούμε, οι απολύσεις θα έρθουν σαν... ώριμο φρούτο, όταν θα έχουν γίνει οι ιδιωτικοποιήσεις και θα έχει επιλυθεί το θέμα των ΔΕΚΟ και των συντεχνιών». Ποιοι «απομακρύνονται». Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις καταγράφονται και στην ενδιάμεση έκθεση των ελεγκτών- αυτή που εξεδόθη πριν από την έλευση των κορυφαίων της τρόικας. Οτι δηλαδή βάσει του προγράμματος απεμπλοκής του Δημοσίου και ιδιωτικοποιήσεων, στις επιχειρήσεις που θα πάψουν να υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αεροδρόμια, λιμάνια, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, τα καζίνα, ο ΟΔΙΕ κ.ά.

Εάν οι επιχειρήσεις αυτές περάσουν ολοκληρωτικά ή μερικώς έστω (ως προς το μάνατζμεντ, για παράδειγμα) στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτές παύουν να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι- και άρα υπόκεινται στους κανόνες του ιδιωτικού τομέα, που προβλέπει και απολύσεις. Και για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ωστόσο δεν έχουν ορίζοντα δύο μηνών- αλλά το σύνολο της περιόδου εφαρμογής του Μνημονίου.

Χωρίς αναταραχές. Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η τρόικα δεν θέτει μετ΄ επιτάσεως θέμα απολύσεων αυτή τη στιγμή, μολονότι γνωρίζει πως είναι αναπόφευκτες στο πλαίσιο της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας: σε όλα τα προγράμματα ανά την Ευρώπη όπου έχει μετάσχει το ΔΝΤ, οι απολύσεις υπήρξαν η καυτή πατάτα που είτε τίναξε το πρόγραμμα στο αέρα είτε οδήγησε σε ανατροπή κυβερνήσεων είτε και τα δυο. Και μπορεί το Ταμείο να διακρίθηκε για την επιμονή του στις άλλες περιπτώσεις (Ουγγαρία, Λετονία, Ρουμανία), αλλά η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τον μεγάλο όγκο των χρημάτων από τα 110 δισ. βάζουν οι εταίροι της στο ευρώ- οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση για νέα αναταραχή.


ΠΗΓΗ:  ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr