'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

∆ιακοπές! Ευκαιρία να τα βρείτε!!!

Συνήθως νοµίζουµε ότι λίγες µέρες διακοπών αρκούν για να έρθουµε πιο κοντά µε τον σύντροφό µας και να λύσουµε τα όποια προβλήµατα. Είναι όµως πράγµατι οι διακοπές η µαγική λύση;
Tα νούµερα είναι απογοητευτικά, αφού, σύµφωνα µε έρευνες, τα 2/3 των ζευγαριών που φεύγουν για διακοπές µε σκοπό να βρουν τη χαµένη επαφή επιστρέφουν περισσότερο απογοητευµένα από ποτέ. Μην απορείτε. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να συµβεί όταν έχουµε υπερβολικές προσδοκίες από αυτές τις λίγες µέρες. Οι περισσότεροι από εµάς δεν αποζητάµε απλώς ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά περιµένουµε να περάσουµε συναρπαστικά µέσα σε λίγες µόλις εβδοµάδες. Θέλουµε να αναθερµάνουµε τον έρωτα, να κερδίσουµε περισσότερη σηµασία από το ταίρι µας, να δώσουµε ώθηση στη βαλτωµένη σχέση ή λύση σε χρόνια προβλήµατα. ∆εν είναι όµως όλα τόσο εύκολα...
Ξαφνικά... µαζί!
Πολλές φορές νιώθουµε ότι οι υποχρεώσεις της καθηµερινότητας µας αποµακρύνουν από τον σύντροφό µας.
Γι’ αυτό και ένα από τα βασικά αιτήµατα των διακοπών είναι να περάσουµε περισσότερο χρόνο µαζί.
Όταν όµως ξαφνικά βρεθούµε µαζί, συνηθισµένοι στην αυτονοµία και την αποµάκρυνση, δεν ξέρουµε πώς ακριβώς να διαχειριστούµε την κατάσταση. Πολλά ζευγάρια αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν ξέρουν τι να κάνουν µαζί ή δεν έχουν τι να πουν. Κάποιοι µάλιστα ανακαλύπτουν ότι δίπλα τους έχουν έναν σύντροφο που πιθανόν δεν τους ελκύει τόσο γιατί είναι βαρετός, γκρινιάρης ή µίζερος. Πολύ συχνά λοιπόν αντί για θετικά συναισθήµατα έρχονται στην επιφάνεια αρνητικά µε αποτέλεσµα να αρχίζουν ανεξήγητοι καβγάδες. Και τότε η φαντασίωση για ονειρεµένες διακοπές καταρρέει.

Ξεχάστε τα προβλήµατα
Περισσότερο οι γυναίκες παρά οι άντρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι το ειδυλλιακό τοπίο, ο περισσότερος χρόνος που περνούν µαζί, ακόµα και τα δυο-τρία καινούργια ρούχα που φοράνε προκειµένου να ανανεώσουν την εµφάνισή τους, αρκούν για να βρουν τη χαµένη επαφή µε τον σύντροφό τους. Κι όµως, είναι βέβαιο ότι αυτό δεν συµβαίνει.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι προβλήµατα που υπάρχουν όλο το χρόνο, συσσωρευµένα παράπονα, ανάγκες καταπιεσµένες και ανέκφραστες είναι λάθος να εξωτερικεύονται και να επιζητούν λύση την περίοδο των διακοπών. Μην ξεχνάτε ότι για να δηµιουργηθεί και να εδραιωθεί στη ζωή µας ένα πρόβληµα χρειάζονται συνήθως µήνες ή και χρόνια. Πράγµα που σηµαίνει ότι είναι αδύνατον να το λύσουµε µέσα σε λίγες µέρες. Όταν λοιπόν µε την άφιξή σας στον τόπο των διακοπών αρχίζετε να ρωτάτε τον σύντροφό σας πώς αισθάνεται για εσάς ή τον πιέζετε να συζητήσετε για τα προβλήµατά σας, είναι φυσικό να νιώσει εγκλωβισµένος και να γίνεται αµυντικός και απόµακρος.

Στην πραγµατικότητα οι διακοπές εξασφαλίζουν µια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να περάσετε καλά και να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, αφήνοντας τα προβλήµατα πίσω σας και όχι επιδιώκοντας να τα λύσετε.
Οι σωστοί χειρισµοί
Νιώστε όµορφη

Αφήστε τον εαυτό σας να λάµψει. Θυµηθείτε πώς προσπαθούσατε να τον γοητέψετε στα πρώτα σας ραντεβού και κάντε ξανά το ίδιο. Επίσης φροντίστε να εκµεταλλευτείτε τις φάσεις οικειότητας που εξασφαλίζουν οι διακοπές προκειµένου να κάνετε πιο συχνά σεξ και να πλησιάσετε περισσότερο τον σύντροφό σας.

Μην γκρινιάζετε
Προσπαθήστε τουλάχιστον αυτές τις λίγες µέρες να αποδεχτείτε τον σύντροφό σας όπως είναι, χωρίς να γκρινιάζετε ή να παραπονιέστε για τα ελαττώµατά του.

Κάντε το πρώτο βήµα
Μην περιµένετε να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση για την αναθέρµανση της σχέσης. Αν εσείς πρώτη κάνετε µια αλλαγή προς το καλύτερο, πιθανόν εκείνος να το εκτιµήσει και να κάνει το ίδιο.

Αφήστε τα παιδιά σε έμπιστους
Αν η σχέση σας περνά κρίση και έχετε παιδιά, θα ήταν προτιµότερο να προγραµµατίσετε να φύγετε για λίγες µέρες οι δυο σας χωρίς αυτά.

Συμφωνήστε τα πριν φύγετε
Λίγες µέρες πριν από τις διακοπές γνωστοποιήστε στον σύντροφό σας τα προβλήµατα της σχέσης σας ή τα όποια παράπονα και συµφωνήστε ότι θα αποφύγετε να συζητήσετε για αυτά κατά τη διάρκεια των διακοπών και ότι στόχος σας είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά. ∆εσµευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις µετά την επιστροφή σας.



Της Φλώρας Κασσαβέτη
Με τη συνεργασία της Βάσως Μακαρώνη, κλινικής ψυχολόγου
ΠΗΓΗ:    http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου