'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η ελληνίδα που μάγεψε τους Τούρκους!

Ο λόγος για την Ανδριανή Τσάφου η οποία πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην τουρκία για φωτογραφήσεις και κάστινγκ. Όπως αναφέρει μάλιστα, οι προτάσεις από τη γειτονική χώρα έρχονται βροχή και θα επιστρέψει και πάλι σύντομα εκεί: «Έχω κλείσει πολλές δουλειές εδώ και τη Δευτέρα θα ξαναφύγω».


Γιατί κάποιοι ξυπνάνε πιο εύκολα; Βρέθηκε η απάντηση!!!

Μια αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να ρίξει φως σε μια από τις μεγάλες ανισότητες (και αδικίες!) της φύσης.

 Γιατί μερικοί άνθρωποι ξυπνάνε με το παραμικρό, ενώ άλλοι κοιμούνται σαν …πουλάκια, όσος θόρυβος κι αν γίνεται γύρω τους, ακόμα κι αν βαράνε σειρήνες ή γίνεται σεισμός.

Το "κλειδί" φαίνεται πως βρίσκεται σε μια περιοχή,
τον θάλαμο, του εγκεφάλου, που όταν είναι υπεραπασχολημένη, ο άνθρωπος αποκόπτεται από το περιβάλλον του και δεν ξυπνάει.

Αντίθετα, οι άνθρωποι στους οποίους ο θάλαμος έχει χαμηλή ηλεκτρική δραστηριότητα, ξυπνάνε με τον παραμικρό θόρυβο, επειδή ο εγκέφαλός τους δεν αποκόπτει τα ηχητικά εξωτερικά ερεθίσματα την ώρα του ύπνου.

  Η μελέτη, υποστηρίζει ότι αν μελλοντικά η ηλεκτρική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου ενισχυθεί τεχνητά (με φάρμακα, ηλεκτρονικές συσκευές ή με συμπεριφορικές τεχνικές), τότε θα βελτιωθεί ο ύπνος όσων ξυπνάνε με το παραμικρό.
    Οι ερευνητές μελέτησαν τα εγκεφαλικά κύματα 12 εθελοντών που υποχρεώθηκαν να περάσουν τρεις νύχτες θορυβώδους ύπνου στο εργαστήριο, στη διάρκεια των οποίων διάφοροι άνθρωποι σκοπίμως μιλούσαν δίπλα τους, τηλέφωνα χτυπούσαν, καζανάκια πατιούνταν, αυτοκίνητα κόρναραν κλπ. Αποδείχτηκε ότι όσοι εθελοντές είχαν πιο "ενεργούς" εγκεφάλους, ήσαν πιο ανεκτικοί στους νυχτερινούς θορύβους.
    Τα "ξεσπάσματα" ή "εκρήξεις" (sleep spindles) ηλεκτρικής εγκεφαλικής δραστηριότητας, που είναι ορατά σε ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, συνίστανται σε εγκεφαλικά κύματα 12-14 Hz που διαρκούν τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο το καθένα. Μερικές φορές ονομάζονται και "κύματα σίγμα", ενώ αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της "φάσης 2" του ύπνου (μη-REM). Παρατηρούνται μόνο κατά τον ύπνο και παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄30.
    Στη δεκαετία του ΄90 ανακαλύφθηκε ότι προέρχονται από τον θάλαμο του εγκεφάλου, την περιοχή που ρυθμίζει τον ύπνο και επίσης επεξεργάζεται και μεταφέρει αισθητηριακές πληροφορίες στον φλοιό του εγκεφάλου. Κανονικά, στη διάρκεια του ύπνου τα εγκεφαλικά κύματα γίνονται πιο αργά και οργανωμένα. Όμως, κατά περιόδους, υπάρχουν σύντομης διάρκειας "εκρήξεις" ηλεκτρικής δραστηριότητας, καθώς ο θάλαμος παράγει υψηλότερης συχνότητας κύματα.
    Η νέα έρευνα δείχνει ότι αυτά τα "κύματα σίγμα" -στο βαθμό που υπάρχουν σε κάποιον κοιμισμένο- μπλοκάρουν τους εξωτερικούς θορύβους και τους εμποδίζουν να φθάσουν στον εγκεφαλικό φλοιό, να γίνουν αντιληπτοί και να ξυπνήσουν κάποιον. Οι επιστήμονες πάντως δεν γνωρίζουν ακόμα γιατί μερικοί άνθρωποι παράγουν στον ύπνο τους περισσότερα από αυτά τα ηλεκτρικά κύματα και άλλοι λιγότερα, ούτε με ποιον ακριβώς μηχανισμό αυτή η ηλεκτρική δραστηριότητα ασκεί την προστατευτική επίδρασή της.
 
    Μελλοντικές έρευνες, που σχεδιάζει η ομάδα του Ελενμπόγκεν, ελπίζεται ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στα μυστήρια του ύπνου και της αϋπνίας. Όπως είπε πάντως ο αμερικανός ερευνητής, θα χρειαστούν ακόμα χρόνια πριν βρεθεί μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που θα βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται καλά εν μέσω φασαρίας.

newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.blogotsarka.gr

Aγνοτητα σε... δημοπρασια!!

Βρετανός επιχειρηματίας κέρδισε σε δημοπρασία την παρθενία της "Μις Άνοιξη", μιας 17χρονης Ουγγαρέζας, η οποία χρειαζόταν τα χρήματα για να σώσει το σπίτι της από πλειστηριασμό. Η συμφωνία ακυρώθηκε, καθώς ο νικητής ήθελε να την παντρευτεί

Το διαδίκτυο είχε πάρει φωτιά με την "Μις Άνοιξη". Ήταν ένα αίνιγμα για χιλιάδες κόσμου που πλειοδοτούσε, σε απευθείας σύνδεση, για την αγορά της αγνότητάς της.

Πρόκειται για μια φτωχή 17χρονη Ουγγαρέζα που την κέρδισε ένας Βρετανός επιχειρηματίας.

Όλα όμως στράβωσαν γι’ αυτόν, όταν της ζήτησε εκτός από την παρθενία της, να την κάνει και γυναίκα του.

Η 17χρονη μαθήτρια, αποφάσισε να λάβει μέρος στον πλειστηριασμό, για να γλυτώσει αυτή και η μητέρα της από τη φτώχεια που τις βασάνιζε αναφέρει η ιστοσελίδα croatiantimes.com.

Η "Μις Άνοιξη", που ζει στο βόρειο τμήμα της Ουγγαρίας με τη μητέρα της, είπε ότι δεν είχε ποτέ φίλο. Μέσω του διαδικτύου όπως δήλωσε "έψαχνε για ένα σωτήρα, όχι για ένα σύζυγο".

"Είμαι απλώς ένα κορίτσι που θέλει να έχει ένα καλύτερο μέλλον, που θέλει να φροντίσει την οικογένειά της", είπε.

Η πώληση έκλεισε με απευθείας δημοπρασία μέσω του eBay. Η προσφορά του Βρετανού επιχειρηματία ήταν 100.000 λίρες και έτσι την κέρδισε.

Τώρα όμως έμεινε με τον παρά στο χέρι, αφού η κοπέλα αρνείται να προχωρήσει περισσότερο μαζί του!


safarilive
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://newscity1.blogspot.com

"Μήνας Λουκέτων" ο Σεπτέμβριος για τα Γιάννενα...

Τα «λουκέτα» αυξάνονται στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους.Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν κι άλλες.Σε αυτές τις γενικές διαπιστώσεις καταλήγει έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), σχετικά με την πορεία της αγοράς και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης: «Το λιανεμπόριο περνάει ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο, ενώ μετράει ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση».Όπως έδειξε η έρευνα, η εικόνα του κέντρου της Αθήνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την αναλογία των κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων να φτάνει περίπου το 17%. Επιπλέον, από τα κλειστά καταστήματα παρατηρείται ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χώρο τους, ανήκουν στον κλάδο του εμπορίου ένδυσης και υπόδησης που όμως, συνεχίζουν να αποτελούν «ηγετικούς κλάδους», αφού η συγκέντρωσή τους σε κύριους οδικούς άξονες παραμένει υψηλή και χαρακτηρίζει τους εμπορικούς δρόμους.

Αυξάνονται τα ξενοίκιαστα στα Γιάννενα

Για την πόλη των Ιωαννίνων, δεν υπάρχει ασφαλής έρευνα για την αναλογία κλειστών και ανοιχτών εμπορικών καταστημάτων, η γενική τάση ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, είναι η σταδιακή αύξηση των ξενοίκιαστων καταστημάτων, όχι μόνο σε δρόμους της λεγόμενης παλιάς αγοράς - Κάνιγγος, Ανεξαρτησίας - αλλά και στο εμπορικό κέντρο. Υπάρχουν εμπορικά ακίνητα που είναι για πολλούς μήνες ανοίκιαστα, κυρίως στην περιφέρεια της πόλης, ενώ η ίδια τάση αρχίζει να εμπεδώνεται μέρα με την ημέρα και σε κεντρικότερα σημεία. Εσχάτως, παρουσιάζονται ξενοίκιαστα καταστήματα και σε κεντρικότερα σημεία, όπως στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Δωδώνης.Η περίοδος των τακτικών θερινών εκπτώσεων ήταν δεδομένο εκ των προτέρων πως δεν θα μπορούσε να καθορίσει δρομολογημένες αποφάσεις καταστηματαρχών για το επιχειρηματικό τους μέλλον, αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις, έμποροι ανέμεναν τις εκπτώσεις μόνο και μόνο για να «ξεστοκάρουν» και ο Σεπτέμβρης θα σημάνει την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης στις οδούς Μουλαϊμίδη, Βλαχλείδη και Μ. Αγγέλου είχαν εξ αρχής συμφωνήσει να πάρουν εμπόρευμα για το καλοκαίρι και με το τέλος της τακτικής περιόδου των εκπτώσεων, θα βάλουν «λουκέτο». Επομένως, ο Σεπτέμβρης θα δείξει τις διαθέσεις της τοπικής αγοράς και στην αρχή του φθινοπώρου θα φανούν στην ουσία, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ήπειρο.

Επιπτώσεις των λουκέτων

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι πολλαπλές, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ.Κατ' αρχάς, χάνονται θέσεις εργασίας. Από προηγούμενη έρευνα της ΕΣΕΕ προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο. Μια δεύτερη σημαντική επίπτωση είναι η απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Είναι γνωστό ότι η ελληνική κοινωνική δομή είναι βασισμένη στην μικρή αλλά και στην μεγαλύτερη ιδιοκτησία ή και στη γαιοπρόσοδο, η οποία εισφέρει σημαντικό εισόδημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.Είναι σημαντικό το στοιχείο της Ένωσης των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας πως μόλις το 30% των εμπορικών ακινήτων είναι ιδιοχρησιμοποιούμενες επαγγελματικές στέγες και άρα, το υπόλοιπο 70% είναι επιχειρήσεις με ενοίκιο. Το ύψος του ενοικίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον πολλών εμπορικών επιχειρήσεων, αφού εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αν θα ρίξουν τα στάνταρντ των εσόδων του και θα συνεχίσουν να έχουν έσοδα από το μαγαζί ή αν να επιμείνουν στις υψηλές τιμές, ρισκάροντας να αργήσουν πολύ να ξανανοικιάσουν τις ιδιοκτησίες τους... Οι συμφωνίες για τα υψηλά, στις περισσότερες περιπτώσεις ενοίκια, υπογράφηκαν με άλλους τζίρους για τα καταστήματα και άλλες δημοσιονομικές συνθήκες που αν δεν αναπροσαρμοστούν άμεσα, θα διατηρήσουν το υψηλό κόστος λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα, με αποτέλεσμα το «λουκέτο», σε πλείστες περιπτώσεις.

 

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ  

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirusgate.blogspot.com/

 

Εξωπραγματικό UFO περιστατικό με εμπλεκομένους Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Oλυμπιακή αεροπορική εταιρεία

Εξωπραγματικό UFO περιστατικό με εμπλεκομένους Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Oλυμπιακή αεροπορική εταιρεία.
Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό που συνέβη με UFO στον ουρανό πάνω από την Αθήνα πριν από έναν χρόνο, αλλά είχε κρατηθεί μυστικό από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ήρθε προσφάτως στο φως λαμβάνει τεράστια δημοσιότητα στην Ελλάδα. Μια καταγραφή της συνομιλίας (στα ελληνικά) μεταξύ του πιλότου που εμπλέκονται και ο πύργος ελέγχου αεροδρομίου έχει δημοσιοποιηθεί και μπορεί να ακουστεί στη συνέχεια. Ένα αντίγραφο της επίσημης έκθεσης αρχή πολιτικής αεροπορίας που αναφέρεται σε «Κεραυνός 2» βάσει των οποίων δύο F-16 ήταν scambled να αναχαιτίσουν τα UFO μπορούν επίσης να προβληθούν στη συνέχεια.
Στις 11 Νοεμβρίου 2007 στις 03.20 π.μ. ο κυβερνήτης της πτήσης 266 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Αθήνα προς Λονδίνο παρατηρήσει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο αντικείμενο κινείται με αστάθεια στα δυτικά της Αθήνας. Το αντικείμενο ήταν κάπως σαν αστέρι στην εμφάνιση όμως πολύ πιο φωτεινή και μεγαλύτερα με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο σχήμα. Εν τω μεταξύ, οι καπετάνιοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας πτήσεις 730 έως Κω και 700 για Ρόδο ανέφεραν το ίδιο πράγμα. Η παρατήρηση στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον πύργο ελέγχου Αερολιμένα Αθηνών, της οποίας οι εργαζόμενοι που παρατηρήθηκε το αντικείμενο κινείται προς την Κάρυστο, μια μικρή πόλη στο ελληνικό νησί της Εύβοιας. Σε αυτό το σημείο η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ήταν σε επαφή.
Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσαν ότι και αυτοί έχουν οπτική παρακολούθηση του αντικειμένου από το σταθμό ραντάρ στην κορυφή του βουνού Parintha κοντά στην Αθήνα και είχε παρατηρήσει ότι θα ταξίδευε σε απίστευτη ταχύτητα και δεν συμβαδίζει με την περιγραφή του κάθε επίγεια σκάφη Το προσωπικό του σταθμού Air Force ραντάρ περιγράφεται στη συνέχεια το UFO τόσο μεγάλη, ενός ασυνήθιστου σχήματος και πολύ φωτεινά. Air προσωπικό δύναμης κλήθηκαν να φωτογραφία του σκάφους και το έκανε (όχι εικόνες έχουν έρθει στο φως ακόμα).
Σε αυτό το σημείο δύο F-16 που εστάλησαν πήραν εντολή να αναχαιτίσουν τα UFO, ενώ οι διάφορες υπηρεσίες ελέγχου (πύργος) παρακολουθεί το αντικείμενο από τη γη. Το αντικείμενο στη συνέχεια εκτινάχθηκε μακριά σε απίστευτη ταχύτητα προς τον ουρανό και τα αεριωθούμενα αεροπλάνα δεν εντοπίζανε οτιδήποτε. Ενώ τόσο το προσωπικό στο αεροδρόμιο της Αθήνας και της Parintha Mountain Air Force μονάδα ραντάρ επιβεβαίωσαν ότι παρατηρούνται σαφώς τα αντικείμενα στο ραντάρ το στίγμα εξαφανίστηκε. Η επακόλουθη σκόπιμη συγκάλυψη αυτού του περιστατικού από τις ελληνικές αρχές αντιμετωπίζεται ως γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ενδεχομένως ο πιο παράξενος πτυχή αυτής παρατήρησης είναι ότι παρόλο που το αντικείμενο ήταν μάρτυρες ταυτόχρονα με τρεις πιλότους με δεκαετίες εμπειρίας που φέρουν μεταξύ τους, το προσωπικό σε πολλές ραντάρ και σταθμούς ελέγχου του εδάφους και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο οποίος έστειλε πράγματι αεριωθούμενα μέχρι να κυνηγήσει, που έχει απορριφθεί από κάποια ελληνικά κρατικά στελέχη ως μια λανθασμένη κατόπτευση ... αναμονή για το .... Venus! Αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της πτήσης 266 παραμένει πεπεισμένη ότι είδε ένα UFO. Με αυτό κατά νου, οι εν λόγω υπάλληλοι κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από μια έρευνα σχετικά με την ικανότητα, αν όχι λογικότητα, της Air προσωπικό ελέγχου επί του εδάφους της χώρας τους δύναμης; Μην κρατάτε την αναπνοή σας.
Είναι περίεργο ότι, αν όντως εξωγήινοι επισκέπτονται τη γη που θα ενδιαφερθούν για την Ελλάδα, η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Ποια είναι η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η Δυτική ολοκληρωθεί μέσα ενημέρωσης της μη κάλυψης των εν λόγω περιστατικό και η συνεχής και μερικές φορές παράλογο προσπάθειες από τις κυβερνήσεις να αρνηθεί το προφανές όσον αφορά UFOs αφορά. Ίσως το αρχαίο αθηναϊκό πολιτισμό η διανοητική περιέργεια και αμφισβήτηση τα υπάρχοντα συστήματα πεποιθήσεων έχει αντικατασταθεί από έναν από μυστικότητα, απόκρυψη και η ιδέα ότι το κοινό δεν έχει το δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους.

Πηγή http://www.ufodigest.com

Copyright © 2009 Michael Cohen
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hellasxg.blogspot.com 

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ BLOGS?

O Πρόεδρος δεν θέλει με τίποτε ένα φιμωμένο διαδίκτυο..." εξομολογείται στους συνομιλητές του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, εμπνευστής του "Καλλικράτη" που φιλοδοξεί ν αλλάξει την Ελλάδα, αλλά και της επιχείρησης "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" -όλα στο διαδίκτυο-που παίρνει μπρος τον Οκτώβριο.Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών εκτιμώντας την καταλυτική συμβολή του διαδικτύου και των bloggers στη σύγχρονη δημοσιογραφία, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αναγνώριση των bloggers, ως ισότιμους- με τα παραδοσιακά και πολυδανεισμένα απο τις Τράπεζες ΜΜΕ-φορείς ενημέρωσης.Πολύ σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών θα καλέσει σε ανοιχτή διαβούλευση τους bloggers, χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία μιας Ενωσης Διαχειριστών Διαδικτύου, η οποία θα εξασφαλίζει ασφαλιστική κάλυψη στα μέλη της αλλά και όλες εκείνες τις παροχές που έχουν οι δημοσιογράφοι των Ενώσεων Τύπου.Ενα απο τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και η κρατική διαφήμιση, η οποία για την ώρα διανέμεται "υπόκωφα" ανάμεσα στους σεσημασμένους νταβατζήδες.Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει κίνητρα στους διαχειριστές να βγουν απο το σκοτάδι του διαδικτύου μέσα απο διαδικασία διαλόγου κι οχι ανεδαφικούς νόμους τύπου 4000-"Περί Τεντυμποισμού", που βλέπαμε στις Ελληνικές ταινίες.Η ιδέα του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" να ορίζεται εκπρόσωπος -μέλος της ΕΣΗΕΑ η της Ενωσης Περιοδικού Τύπου για τις ιστοσελίδες που θέλουν να παραμένουν οι συντάκτες τους ανώνυμοι, είναι απ αυτές που θα συζητηθούν στον διάλογο.Επειδή ο Ραγκούσης είναι άνθρωπος των έργων και της δράσης και επειδή ο πρωθυπουργός είναι λάτρης του διαδικτύου παραμείνετε συντονισμένοι.

kourdistoportokali.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://greekspy.blogspot.com 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Για τέταρτη μέρα το το τοξικό νέφος πνίγει τη Μόσχα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθούν επιδημίες. Ιδιαίτερα επιδημία χολέρας, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες ενίσχυσαν τους ελέγχους για λοιμώδεις νόσους εξαιτίας ενδείξεων, όπως ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων οξείας γαστρεντερίτιδας και η επιδείνωση της ποιότητας του νερού, σε 52 από τις 83 ρωσικές περιφέρειες."Φοβόμαστε...
μήπως έρθει χολέρα από τη νοτιοανατολική Ασία, από το Πακιστάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας. "Παίρνουμε μέτρα για να οργανώσουμε τον έλεγχο των τροφίμων και ζητούμε την παράδοση πόσιμου νερού εκεί όπου οι πηγές υδροδότησης έχουν στερέψει". Οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 40 βαθμούς, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει θεαματικά τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό "Ηχώ της Μόσχας", ξένοι διπλωμάτες και υπάλληλοι πρεσβειών εγκαταλείπουν τη ρωσική πρωτεύουσα.


ΠΗΓΗ:   http://veto300.blogspot.com

Δεν βοηθά η Ελλάδα την Ρωσία στο ζήτημα της βίζας

Πληροφορίες του parapolitika.gr που δεν επιδέχονται διάψευσης αναφέρουν ότι το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Αθήνα να καταργήσει τη βίζα για λίγο διάστημα προκειμένου να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας Μοσχοβίτες των οποίων η ...

ζωή διατρέχει άμεσο κίνδυνο λόγω της ολέθριας πύρινης καταστροφής.

Κι ενώ άλλα ευρωπαϊκά κράτη δέχτηκαν να εξυπηρετήσουν τη Ρωσία που μετρά καθημερινά πάνω από 2.000 νεκρούς (!) , η Ελλάδα σφυρίζει ακόμη ... αδιάφορα και αποφεύγει να απαντήσει, για προφανείς φυσικά (σς ...δυτικούς) λόγους.


Θα μας ξεσκίσουν οι Ρώσοι μόλις ξεπεράσουν την κρίση. Άσε που μας έχουν βοηθήσει στο πρόσφατο παρελθόν δύο φορές με τα πυροσβεστικά τους αεροπλάνα ενώ εμείς δεν τους το ανταποδώσαμε σε αυτή την πολύ δύσκολη καμπή του ρωσικού κράτους.


Από τα Parapolitika.Gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://fonaklas.blogspot.com  

ΔΕΗ:«Πνίγηκε» στις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά

Περίπου 1.000 αιτήσεις για την εγκατάσταση μικρών αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων που εκκρεμούν από το 2007 στα γραφεία της ΡΑΕ παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή για τις περαιτέρω διαδικασίες στη ΔΕΗ, σε μία περίοδο που η επιχείρηση ηλεκτρισμού εξετάζει σοβαρά να παγώσει την υποβολή νέων αιτήσεων με μόνη εξαίρεση τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, καθώς κατακλύζεται από σωρεία αιτήσεων για νέες συνδέσεις. Μόνον σε ένα μήνα έχει δεχθεί αιτήσεις γαι τη σύνδεση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 700 MW! 
Τα 995 σχέδια που διαβίβασε η ΡΑΕ αφορούν αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής ή εξαίρεσης από άδεια παραγωγής για την εγκατάσταση μικρών αιολικών και φωτοβολταϊκών, οι οποίες είχαν κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή από τα τέλη του 2007 ως σήμερα, αλλά η αξιολόγησή τους εκκρεμούσε. Πλέον με βάση το νέο νόμο για τις ΑΠΕ, που δεν απαιτείται άδεια παραγωγής για τις μικρές ΑΠΕ, η αρμοδιότητα για τις περαιτέρω διαδικασίες περνά στη ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως Διαχειριστή του Δικτύου. Οσοι είχαν υποβάλει την αρχική αίτηση στη ΡΑΕ οφείλουν τώρα να εκδηλώσουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του σχετικού έγγραφου από τη ΡΑΕ. Απόφαση Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ το μήνα αυτό και ως τις 4 Σεπτεμβρίου που αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ετήσια κατανομή εγκατάστασης στη χώρα του πράσινου μείγματος παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά κ.λπ.) απλώς δέχεται τις αιτήσεις για σύνδεση στο δίκτυο χωρίς να τις αξιολογεί, εκτός από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΔΕΗ έχει αποστείλει εγκύκλιο στα καταστήματά της σε όλους τους νομούς της χώρας και προσανατολίζεται στο πάγωμα της κατάθεσης νέων φακέλων, καθώς έχει κατακλυστεί από αιτήματα κυρίως από αγρότες. Περάλληλα προτείνει την επιβολή πλαφόν της τάξης των 150 MW σε όλη τη χώρα για φωτοβολταϊκά σε αγροτικές εκτάσεις. Από τις αρχές Ιουλίου ως τις αρχές Αυγούστου η επιχείρηση έχει δεχθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 200 MW από έργα ισχύος ως 100 kW το καθένα, καθώς και αιτήσεις για συνδέσεις συνολικής ισχύος 500 MW από έργα ισχύος ως 1 MW σε γήπεδα και επαγγελματικές στέγες.
 

Φροντιστής σε αεροπλάνο ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής επειδή... εκνευρίστηκε!!

Ένας φροντιστής καμπίνας αεροσκάφους ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής διότι τον εξόργισε ένας επιβάτης που δεν υπάκουε στις οδηγίες του πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο JF Kennedy της Νέας Υόρκης. Ο Στίβεν Σλέιτερ παρακάλεσε τους επιβάτες της πτήσης Πίτσμπουργκ – Νέα Υόρκη να παραμείνουν στις θέσεις τους ώσπου το αεροπλάνο, το οποίο τροχοδρομούσε ακόμα, ακινητοποιηθεί. Ο φροντιστής έχασε την ψυχραιμία του όταν ένας από τους επιβάτες τον....

αγνόησε επιδεικτικά και άρχισε να κατεβάζει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο των αποκευών που βρίσκεται πάνω από τα καθίσματα. Ο Σλέιτερ «εξερράγη» όταν στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον επιβάτη δέχθηκε μια βαλίτσα στο κεφάλι, ενώ όταν αυτός απαίτησε από τον επιβάτη να του ζητήσει συγγνώμη εισέπραξε προσβολές. Ο φροντιστής τότε κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος της καμπίνας, άρπαξε το τηλέφωνο και άρχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον όλων των επιβατών, ενώ πριν εγκαταλείψει το αεροσκάφος ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής. Έπειτα πήρε το αυτοκίνητό του που είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ των υπαλλήλων του αεροδρομίου, ήπιε μια μπύρα που είχε προλάβει να πάρει από το αεροσκάφος και πήγε στο σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης όπου τον περίμενε η αστυνομία για να τον συλλάβει.


newsblog
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://news24gr.blogspot.com

Τι έκανε ο Ομπάμα στον ελεύθερο χρόνο του;

Ένα τάιμ άουτ από την πίεση των προεδρικών του υποχρεώσεων πήρε ο Μπάρακ Ομπάμα ως μέρος για τον εορτασμό των γενεθλίων του. Και τι αποφάσισε να κάνει σε αυτό το τάιμ άουτ; Να παίξει... μπάσκετ, το αγαπημένο του άθλημα δηλαδή, έχοντας όμως ως συμπαίκτες και αντιπάλους αστέρες του NBA, σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε μακριά από κάμερες για φιλανθρωπικό σκοπό. Μπροστά σε κοινό τραυματισμένων στρατιωτών από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο Μπαράκ Ομπάμα έπαιξε σε αγώνα στον οποίο έλαβαν ακόμα μέρος ιερά τέρατα του αμερικανικού μπάσκετ όπως ο Μάτζικ Τζόνσoν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κόμπι Μπράιαντ. Μετά το παιχνίδι μπάσκετ, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα αγωνίστηκε για περίπου δύο ώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για μπάρμπεκιου με φίλους αλλά και τη Μισέλ με την Σάσα, οι οποίες μόλις είχαν επιστρέψει από την Ισπανία.

Πηγή: Star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://sarotiko.blogspot.com

Απίστευτο! Περιμένουν 100.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του χρόνου !

Η αγορά αιμορραγεί και οι προβλέψεις πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει 100.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα και ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει τις 150.000, το επιβεβαιώνουν.

Ήδη στην Αθήνα έχουν κλείσει δεκάδες μαγαζιά, το ίδιο και σε άλλες πόλεις αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Γιατί οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι κάτι περισσότερο από δυσοίωνες. Από το Σεπτέμβριο η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και τα καταστήματα που θα κατεβάσουν ρολά θα ξεπεράσουν κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. 




«Θα φτάσουν ακόμα και τις 100.000 πανελλαδικά. Όμως και ο δείκτης της ανεργίας στο εμπόριο θα αυξηθεί ανησυχητικά. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για 100.000 ανέργους έως το τέλος του χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να πλησιάσει και τις 150.000», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γεώργιος Κασιμάτης.


Οι έμποροι θεωρούν ότι ο νέος αναπτυξιακός νομός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθυστερεί χαρακτηριστικά. «Θα έχουν "πεθάνει" ήδη οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φοβάμαι ότι θα έχουμε έναν αναπτυξιακό νόμο που όταν εφαρμοσθεί δεν θα βρει μεγάλη ανταπόκριση», επεσήμανε ο κ. Κασιμάτης.


Για αυτό και απηύθυνε έκκληση «στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο να σταθμίσει την κατάσταση πριν να είναι αργά. Οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται καθημερινά. Να υπάρξει επιτέλους εγκράτεια δηλώσεων από τους πολιτικούς. Και κυρίως άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς».

newsit 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.lamiareport.gr 

Το έλλειμμα “μειώθηκε”, αλλά η χώρα καταστρέφεται...

Τα έσοδα καταγράφουν μείωση 10% στο εξάμηνο, ενώ άμα υπολογιστούν με βάση τον ετήσιο στόχο τότε έχουμε το απόλυτο χάος. Η κυβέρνηση μιλά για 13,7% το 2011 και στο εξάμηνο κινήθηκαν μόλις με 7,2%.
Η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 12%
συνεχίζοντας για έναν ακόμη μήνα την κατρακύλα ενός κλάδου με ήδη μεγάλη ανεργία.
Τα έσοδα από ΦΠΑ μειώθηκαν κατά 5%, δείγμα ότι δεν γίνονται εισπράξεις εξαιτίας της κρίσης αλλά και δεν καταναλώνουν οι πολίτες, οπότε δεν αποδίδουν ΦΠΑ και οι επιχειρήσεις.
Ο φόρος εισοδήματος από φυσικά πρόσωπα βούτηξε κατά 15%, επομένως....
τα έσοδα για φέτος θα είναι πολύ μικρότερα.
Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε κατά 4,5% τον Ιούνιο, ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει ζήτηση για προϊόντα. Επίσης, αν και κατ’ αρχήν θετικό, μειώθηκαν οι εισαγωγές 25% και αυξήθηκαν 10,6% οι εξαγωγές τον Ιούνιο. Όμως, δεν γίναμε ξαφνικά αυτάρκεις, απλά εφόσον μειώθηκε η κατανάλωση προϊόντων είναι επόμενο να μη γίνονται εισαγωγές. Και σε είδη διατροφής ο κόσμος επιλέγει ακόμη και κατώτερης ποιότητας προϊόντα, αρκεί να είναι φθηνότερα.
Τέλος, σύμφωνα με την ΤτΕ το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε εντυπωσιακά στο επτάμηνο 2010, από 21,4 δις πέρυσι σε 14,4 δις φέτος.
Γιατί; Όταν τα έσοδα είναι ελάχιστα, 27,8 δις από 26,7 δις πέρυσι, τι μένει; Μα φυσικά οι δαπάνες του προϋπολογισμού που μειώθηκαν στα 37 δις από 42 δις πέρυσι.
Όταν κόβεις από παντού, από υγεία, παιδεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φυσικά από μισθούς και συντάξεις, όταν διαλύεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας αντί να βρεις από αλλού τα χρήματα τότε μπορείς να καυχιέσαι ότι έχεις αποτελέσματα. Διότι, εφόσον τα έσοδα από φόρους δεν αυξάνονται σημαντικά αυτό σημαίνει ότι για ακόμη μια φορά μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που εισφοροδιαφεύγουν και την πληρώνουν οι μη έχοντες.
Τέλος, πάντων, μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τα εύσημα της Τρόϊκας, όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Κι αν δε βελτιωθούν τους επόμενους μήνες τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πηγή:   http://www.antinews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://hassapis-peter.blogspot.com

Προσάραξε σκάφος στο Δρέπανο

Σε αμμώδη αβαθή, της θαλάσσιας περιοχής Δρέπανο Κορινθιακού Κόλπου, προσάραξε σήμερα στις 04.00, το Ι/Φ σκάφος «YASMIN» σημαίας Φιλανδίας, με πέντε επιβαίνοντες (3 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς). 
Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό και όχημα του Λιμενικού Σώματος, ενώ λίγο αργότερα, το «YASMIN» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ., κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου, μέχρι να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Νεκταρία Ντούκα
ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr

Άγριο ξύλο στη Ρόδο μεταξύ.... κραχτών!!

Aκόμη ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε προχθές, στην πλατεία Ιπποκράτους, της Παλιάς Πόλης της Ρόδου. Πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν δύο σερβιτόροι-«κράχτες» καταστημάτων, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια των έντρομων τουριστών.
Αυτή τη φορά το «μάρμαρο» πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος -για λογαριασμό του οποίου ενεπλάκη ο δικός του «κράχτης» με τον έτερο- ανταγωνιστή- «προς άγραν πελατών» και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Μία τουρίστρια, μάλιστα, τρομοκρατημένη από τα όσα διαδραματίζονταν, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.
Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο τ. πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Δωδεκανήσου, Κώστας Σαρρής. 


ΠΗΓΗ: http://filoksenos.blogspot.com

Προχθές έτρωγαν και έπιναν με τον Α.Νταβούτογλου και σήμερα θυμήθηκαν τα "κυριαρχικά μας δικαιώματα"

Προσαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ταυτόχρονη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Ρόδο και "Πίρι Ρέις" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και να απαντήσει στην κριτική που του ασκήθηκε από το defencnet.gr, ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας και σήμερα έστειλε "σκληρό" μήνυμα στην Άγκυρα: "Η ελληνική πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία είναι επιλογή και όχι μονόδρομος"δήλωσε από τη νήσο Ρω, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παραμονής του στο ακριτικό Καστελόριζο. Πρόσθεσε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι απολύτως κατοχυρωμένα και ότι «κουτοπονηριές» και προκλήσεις δεν χωρούν" δήλωσε. Το δικό μας ερώτημα είναι αν αυτά που είπε σήμερα δημοσίως τα είπε και ιδιωτικώς στον Αχμέτ Νταβούτογλου στο πριβέ γεύμα που είχαν στη Ρόδο.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, τόνισε πως «τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα».
Ειδικότερα ο Δ.Δρούτσας σημείωσε: «Μόλις προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να τον δεχθούμε στη χώρα μας σαν γείτονα και φίλο και αυτό ακριβώς κάναμε. Διότι εμείς εννοούμε απολύτως όσα λέμε. Την ίδια συνέπεια λόγων και έργων απαιτούμε λοιπόν να δείξει και η άλλη πλευρά.

"Κουτοπονηριές" και προκλήσεις δεν χωρούν. Τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα. Ζωντανή απόδειξη είστε εσείς, οι περήφανοι ακρίτες και σε σας η πατρίδα οφείλει πολλά.

Από τέτοιες πρακτικές, ωστόσο, οι οποίες αποκαλύπτουν προθέσεις διαφορετικές από αυτές που διατυπώνουν οι συνομιλητές μας, τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να έχει αυτή η πολιτική θετικό αποτέλεσμα.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που εφαρμόζουμε είναι επιλογή μας και δεν αποτελεί για την Ελλάδα μονόδρομο. Προϋπόθεση για να έχει η προσέγγιση και η συνεργασία που επιχειρούμε μέλλον και θετικό αποτέλεσμα, είναι να είναι αμοιβαία επωφελής και να βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην πορεία όλα συνεκτιμώνται και αναθεωρούνται».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Καστελόριζο, ο Δημήτρης Δρούτσας συναντήθηκε με τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, ενώ είχε εκτενείς συζητήσεις με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, οι οποίοι του περιέγραψαν την κατάσταση και τις ανάγκες τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ακόμη την στρατιωτική μονάδα που εδρεύει στο νησί και τα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγυλή.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, ο Δ. Δρούτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί σημαντική προτεραιότητα την άσκηση συνολικής πολιτικής για τα ακριτικά νησιά της χώρας και ιδίως εκείνα με εξαιρετική εθνική και στρατηγική σημασία, όπως το Καστελόριζο». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταγγελία για αποπλάνηση 14χρονης

Υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου μετά από καταγγελία γονέων μιας 14χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που υπέβαλαν ο Άγγλος πατέρας και η Γερμανίδα μητέρα της 14χρονης, που διαμένουν μόνιμα σε χωριό του Δήμου Αρκαδίου, την κόρη τους αποπλάνησε ένας 17χρονος Έλληνας.

Ο 17χρονος ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου.


ΠΗΓΗ:   http://apolitistosteki.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Θα κατέκλυζαν την αγορά με λαθραία τσιγάρα

Στην κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία περιείχαν συνολικά 22.359.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, συσκευασμένα σε 1.179.000 πακέτα, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στον χώρο του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Νέου Ικονίου στον Πειραιά, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα λαθραία τσιγάρα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από την Αίγυπτο στις 19/07/2010 και ως νόμιμο εμπόρευμα είχε δηλωθεί «είδη γραφείου». Ως τελικός προορισμός εμφανιζόταν η Βουλγαρία.

Οι δασμοί και λοιποί φόροι, που αναλογούν στην ποσότητα που κατασχέθηκε, ανέρχονται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.



Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://neamadata.blogspot.com

Συνωστισμός υπουργών στην Πάρο!!

H παρουσία του πρωθυπουργού στην χρυσή ακτή της Πάρου, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς υπουργούς. Πέραν του “ντόπιου” Γιάννη Ραγκούση, που υπήρξε στο παρελθόν και δήμαρχος της Παροικιάς, τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει από το νησί ο Χάρης Παμπούκης, ο Νίκος Αθανασάκης, o Φίλιππος Σαχινίδης που έχει εκεί το εξοχικό του, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι αναμένεται εντός των ημερών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε ημερήσια εκδρομή από τη Σέριφο. Ελπίζουμε η Πάρος να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μια καλύτερη συνέχεια.

ΠΗΓΗ:  http://www.zoomnews.gr

Επιχειρηματίες του τουρισμού φτιάχνουν ιδιωτικό ΕΟΤ!!

Μέσα στο 2011 θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας προβολής και διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού που δημιουργούν επιχειρηματίες του τουρισμού.

«Μελετάμε όλα τα επιτυχημένα μοντέλα και θα καταλήξουμε στο βέλτιστο για μας», λέει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και τονίζει: «Θα κάνουμε πρόταση στο κράτος να συμμετάσχει στο νέο σχήμα και αν θέλει καλώς, αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας».
«Το 2011 δεν έχει χαθεί. Απαιτείται άμεση δημιουργία επαγγελματικού φορέα προβολής διαφήμισης στα πλαίσια του Maison de la France ή Visit Britain. Ο φορέας αυτός πρέπει να είναι έτοιμος ως τον Οκτώβριο, για να ξεκινήσει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, επαγγελματική προβολή και διαφήμιση της χώρας. Θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης των συνδέσεων των περιφερειακών αεροδρομίων με τακτικές και πτήσεις χαμηλού κόστους. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αλλά όχι ο φορέας και η στρατηγική να τις προσελκύσει» δηλώνει στο capital.gr ο κ. Ανδρεάδης. Σημειώνεται ότι οι οργανισμοί που αναφέρει ως μοντέλα ο κ. Ανδρεάδης (Maison de la France, Visit Britain) είναι κρατικοί.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή του δημοσίου είναι «ιδιαίτερα θετική» για το νέο φορέα, όμως «μέχρι στιγμής, το ζήτημα κολλάει διότι ο νέος οργανισμός θα δημιουργηθεί για να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς και όχι με κρατική λογική και νοοτροπία».
Στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί με χρηματοδότηση από ιδιωτικά , θα υπάρχει «οτιδήποτε έχει σχέση με τον τουρισμό»: από τα εισιτήρια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, εισιτήρια Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων), μέχρι τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα εστιατόρια, τα σκάφη αναψυχής, τα τουριστικά γραφεία, τους tour operators κλπ. Παράλληλα κάθε ενέργεια διαφήμισης που γίνεται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο ή από κάποια επιχείρηση θα έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα έσοδα από προμήθειες που θα έχει ο νέος φορέας θα επενδύονται επίσης για δράσεις διαφήμισης και προβολής. Στόχος, λέει ο κ. Ανδρεάδης, είναι η χώρα να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα και να υπάρχει ένας αρμόδιος φορέας για τη διαφήμιση και προβολή που δεν θα εξαρτάται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Το «κλειδί», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, είναι να αγκαλιάσει το νέο σχέδιο όλος ο τουριστικός κόσμος, να αισθανθεί ότι η «πλατφόρμα» που σχεδιάζουμε θα μας πάει μπροστά. «Όποιος ιδιώτης θελήσει θα μπορεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου φορέα». «Εμείς θα στήσουμε το νέο μηχανισμό για να λειτουργήσει το 2011 και σταδιακά θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 2 χρόνια. Η συμβολή του κράτους στο εγχείρημα μας είναι σημαντική», λέει ο κ. Ανδρεάδης o οποίος συμπληρώνει «όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο μήπως και γίνει κάτι. Οι εξελίξεις τρέχουν».
Τη ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού προχωρά σε δραστικές περικοπές σε δαπάνες, προμήθειες και έξοδα. Το α΄ εξάμηνο του 2010 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλο οι δαπάνες του οργανισμού μειώθηκαν κατά 55% με δημοσιονομικό όφελος 51,38 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΕΟΤ προχώρησε στην επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων που πληρώνει ο ΕΟΤ για το κτίριο της οδού Τσόχα -για το οποίο πέτυχε μείωση 30%-, ενώ για το ακίνητο στη Λ. Αμαλίας η μείωση ήταν 43,5%. Για το 2010 ο ΕΟΤ εξοικονομεί από τη μείωση στα μισθώματα 539.161 ευρώ το χρόνο.
Επίσης όλοι οι πρόχειροι διαγωνισμοί που αφορούν σε προμήθειες υλικών, αναλώσιμα και παροχή υπηρεσιών, αναρτώνται πλέον στο διαδίκτυο. Στις προμήθειες η μείωση της δαπάνης ανέρχεται στα 5,89 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 66%). Το 2009 για επιχορηγήσεις και δημόσιες σχέσεις ο ΕΟΤ δαπάνησε 12,5 εκατ. ευρώ (μέρος των οποίων παραμένει ανεξόφλητο), ενώ για το πρώτο εξάμηνο 2010 τα αντίστοιχα ποσά έχουν μειωθεί στις 152.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία των υπηρεσιών του ΕΟΤ το α΄ εξάμηνο 2009 εκταμιεύθηκε συνολικά ποσό 93,3 εκατ. ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο ποσό περιορίστηκε στα 41,9 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 55%. Σήμερα ο ΕΟΤ έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια (-67,3 εκατ. ευρώ), καθώς για το έτος 2009 λογιστικοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις του οργανισμού ύψους 106,27 εκατ. ευρώ που δεν είχαν πληρωθεί.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

O ρακοσυλλέκτης‏...

ένας ρακοσυλλέκτης στο σταθμό του εξπρές...

Χτες τη νύχτα πήγα με το ποδήλατό μου (δεν έχω αυτοκίνητο, ούτε λεφτά για ταξί) στο σταθμό για να δω απο κοντά το εξπρές του μεσονυχτίου που περιγράφετε εσείς στο press-gr και τους ματσέ επιβάτες που κατεβαίνουν απο το βαγόνι των αναμνήσεων, όπως λέτε… Κονομημένοι είναι, να τους ζητήσω καμιά μικρή βοήθεια, ανταμοιβή για την αγάπη και τα χειροκροτήματα που τους έδινα τόσα χρόνια…
Ερημιά και μούγκα, τα τρένα είχαν φύγει σαν το καλό καιρό που δεν ξαναγυρίζει στους δύσκολους… Και τότε άρχισα να κάνω αυτό που συνηθίζω τελευταία, να ψάχνω στους...

 κάδους σκουπιδιών για να βρώ κάτι χρήσιμο για το πατήρημα και τη φτώχεια που με δέρνει, ως και το επίδομα αδείας δεν μου δώσανε και τα φάρμακα στο ΙΚΑ μου κόψανε… Δεν υποφέρεται, πως να ζήσεις με 450 ευρώ σύνταξη, νοίκι, ρεύμα, νερό και στις λαικές να μη πετάνε πιά ζαρζαβατικά και φρούτα που δεν πουλιούνται…
Αρχίζει και σαλεύει το μυαλό μου σαν των ξεκούτηδων μηχανοδηγών, που βλέπουν το σαράβαλο τρένο τους σαν σεμπλόν οριάν πολυτελείας…
Ο ρακοσυλλέκτης


ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com

Ο λόγος που βλέπουμε όνειρα!!

“Ένα μυαλό που κοιμάται ίσως να μην θεωρείται κατάλληλο για να κάνει σημαντικές σκέψεις, αλλά οι άνθρωποι μπορούν στην πραγματικότητα να επιλύσουν προβλήματα ενώ κοιμούνται.”
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας από τους σκοπούς των ονείρων που βλέπουμε είναι να μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας βασανίζουν τις ώρες που είμαστε ξυπνητοί.

Τα όνειρα είναι εξαιρετικά αληθοφανή αλλά συχνά παράλογα στη φύση τους.

Η θεωρία της Deirdre Barrett, ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για τα όνειρα συνοψίζεται στο εξής: «Τα όνειρα είναι ουσιαστικά σκέψεις, αλλά σε μία ελαφρώς διαφορετική κατάσταση από αυτή που είναι όταν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ο λόγος που ονειρευόμαστε είναι ένα μυστήριο του μυαλού. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαστε, είτε δηλαδή κοιμόμαστε είτε είμαστε ξυπνητοί, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τα ίδια προβλήματα.»
Αν και τα όνειρα προέκυψαν αρχικά για διαφορετικούς λόγους, ενδεχομένως να διαμορφώθηκαν με τα χρόνια ώστε να επιτελούν διπλό έργο: να βοηθούν τον εγκέφαλο να επαναλειτουργήσει και να επιλύουν προβλήματα.
Όνειρα και εξέλιξη
Μία θεωρία για την επεξήγηση των ονείρων ή οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά, χρειάζεται να λάβει υπόψη της την εξέλιξη. Πολλές όμως πρώιμες θεωρίες για τα όνειρα είτε δεν είχαν λάβει υπόψη τους την εξέλιξη, είτε έρχονταν σε πλήρη αντίθεση.
Για παράδειγμα, ο Sigmund Freud υποστήριξε πως τα όνειρα υπάρχουν για να εκπληρώνουν τις επιθυμίες μας. Μία όμως τέτοια ικανοποίηση σε έναν φανταστικό κόσμο θα μας βοηθούσε ελάχιστα στο να προσαρμόσουμε τα ένστικτά μας στον φυσικό κόσμο, που είναι ένα βασικό κομμάτι της εξέλιξης.
Άλλοι υποστήριξαν πως τα όνειρα είναι περισσότερο μία παρενέργεια του κύκλου του ύπνου. Τα όνειρα συνήθως συμβαίνουν στον ύπνο REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών). Σε αυτή την κατάσταση συμβαίνουν διάφορες λειτουργίες: ξεκουράζεται ένα τμήμα του εγκεφάλου και αναπληρώνονται τα χημικά του εγκεφάλου, όπως οι νευροδιαβιβαστές.
Αυτό οδήγησε ορισμένους να υποστηρίξουν πως τα όνειρα υπάρχουν απλά επειδή υπάρχει ο ύπνος REM. O ψυχολόγος Steven Pinker παρομοίασε κάποτε τα όνειρα με την προφύλαξη οθόνης των υπολογιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το περιεχόμενο, αρκεί να είναι ενεργά κάποια τμήματα του εγκεφάλου.»
Παρόλα αυτά, η Barrett διαφωνεί. «Η γνώμη μου είναι πως η εξέλιξη δεν πάει στράφι και όταν τα πράγματα εξελίσσονται για έναν σκοπό, τότε δεν συνεχίζουν με τα χρόνια να επιτελούν μόνο αυτό το σκοπό, αλλά παίρνουν και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στην εξέλιξή τους.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο ύπνος REM υπάρχει εδώ και 220 εκατομμύρια χρόνια, από τότε δηλαδή που εξελίχθηκαν τα θηλαστικά. «Όσο περισσότερο καιρό υπάρχει κάτι στην εξελικτική ιστορία, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει αποκτήσει και άλλες λειτουργίες.
Επίλυση προβλημάτων
Η Barrett μελέτησε την επίλυση των προβλημάτων στα όνειρα για πάνω από 10 χρόνια και κατέγραψε πολλά παραδείγματα του φαινομένου.
Σε ένα πείραμα, η Barrett ζήτησε από φοιτητές να επιλέξουν ένα πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το επιλύσουν στο όνειρό τους. Τα προβλήματα δεν ήταν δύσκολα. Ουσιαστικά ήταν αρκετά εύκολες ερωτήσεις, τις οποίες οι φοιτητές δεν είχαν λύσει ακόμα. Οι φοιτητές επικεντρώνονταν στο πρόβλημα κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο. Στο τέλος της εβδομάδας, περίπου οι μισοί φοιτητές είχαν ονειρευτεί το πρόβλημα και περίπου το ¼ εξ αυτών ονειρεύτηκαν και τη λύση.
Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που τα προβλήματα είναι σχετικά εύκολα, κάποιοι μπορούν να τα λύσουν στον ύπνο τους.
Η Barrett μελέτησε εκτενώς την επιστημονική και ιστορική βιβλιογραφία, ψάχνοντας για παραδείγματα προβλημάτων που επιλύθηκαν στα όνειρα.
Βρήκε παραδείγματα κάθε είδους προβλήματος που επιλύθηκε στα όνειρα, από μαθηματικά προβλήματα μέχρι καλλιτεχνικά. Πολλά, όμως, σχετίζονταν με προβλήματα που απαιτούσαν από τα άτομα να φέρουν κάτι στο νου τους, όπως ένας εφευρέτης έχει στο νου μία νέα συσκευή.
Η άλλη μεγάλη κατηγορία προβλημάτων, που επιλύθηκαν στα όνειρα, συμπεριελάμβανε «όνειρα όπου η κοινά αποδεκτή κρίση είναι εντελώς λάθος σε ότι αφορά στην προσέγγιση του προβλήματος,» σύμφωνα με την Barrett.
Τα όνειρα μπορεί να εξελίχθηκαν για να μπορούμε να λύνουμε προβλήματα που εμπίπτουν στις δύο αυτές κατηγορίες.
«Τα όνειρα και ο ύπνος REM είναι ουσιαστικά επιπλέον χρόνος σκέψης, επομένως δυνητικά οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να λυθεί κατά τη διάρκειά τους, αλλά πρόκειται για χρόνο σκέψης που είναι πολύ οπτικός και με ελάχιστους συσχετισμούς, επομένως εξελιχθήκαμε για να τον χρησιμοποιούμε και να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα.»

Πηγή: Pathfinder.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.otherside.gr

Η απογοήτευση του κόσμου είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της κυβέρνησης...

Μας οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής για να μην αντιδράσουμε.

Η αποχή θα είναι το καλύτερο δώρο στον ΓΑΠ και το Δ.Ν.Τ.


Πώς πιστεύει η κατοχική κυβέρνηση ότι θα αντιμετωπίσει τις επερχόμενες αντιδράσεις του κόσμου;

Η Διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης...



Καιρό τώρα ακούμε για αναλύσεις περί του τέλους του κύκλου της μεταπολίτευσης, ότι η κοινωνία, η δημοκρατία, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν διότι οι Έλληνες, παραδοσιακά πολιτικοποιημένος λαός, στρέφουν την πλάτη τους στην πολιτική και τους πολιτικούς, βλέποντας οι εκάστοτε εξουσία τους να εμπλέκεται σε σκάνδαλα όπου το πολιτικό κατεστημένο διαπλέκεται με οικονομικούς παράγοντες, εντός ή εκτός της χώρας και κυρίως με δημοσιογράφους που τους παρέχουν ασυλία.

Ένας τρελός χορός εκατομμυρίων στήθηκε σε βάρος των πολιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια που άλλαζαν χέρια και η γενική πεποίθηση είναι ότι αυτά που έχουν αποκαλυφθεί, Βατοπέδι, Ζήμενς κτλ. αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου και πώς η διαπλοκή έχει ποτίσει πολύ πιο βαθιά την ελληνική κοινωνία.

Είχε αναπτυχθεί όμως ένα σύστημα που βόλευε αρκετούς, τόσους ώστε να μην αλλάζει τίποτα ακόμη κι αν ήταν πασιφανές το πού οδηγούσε αυτή η κατάσταση.

Οι κυβερνώντες φρόντιζαν να κρατούν την εξουσία διαπλεκόμενοι με οικονομικά συμφέροντα, αύξαναν τους κρατικοδίαιτους και γενικά όλο τον δημόσιο τομέα βολεύοντας είτε στον Δήμο, είτε στην ΕΡΤ, είτε σε μια υπηρεσία το παιδί, τον ανιψιό, τον ξάδερφο, που προκειμένου να γλιτώσει απ’ την αβεβαιότητα κολλούσε αφίσες κι “ έκανε τούμπες” για να βολευτεί στην μονιμότητα του δημοσίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν στην Ελλάδα το ποσοστό εκλογικής αποχής να εκτοξευτεί σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, αφού τα πιο φτωχά στρώματα δεν έβρισκαν καμία διαφορά στο ένα ή το άλλο κόμμα σ’ ένα σκληρό δικομματικό σύστημα, ενώ τους ψηφίζοντες αποτελούσαν κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι είχαν την ελπίδα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Βλέπουμε άλλωστε ότι ποσώς ενδιαφέρθηκαν οι κυβερνήσεις για το πόσους δημοσίους υπαλλήλους χρειάζεται πραγματικά ο κρατικός μηχανισμός, απόδειξη ότι τώρα καταμετρήθηκαν για πρώτη φορά! Η δε νεολαία αποπολιτικοποιηθήκε προτιμώντας να βλέπει ειδήσεις στο STAR για την κάθε οπισθιοκουνάμενη και ως φοιτητές να ψηφίζουν με βάση ποια παράταξη διοργανώνει τις καλύτερες εκδρομές στην Μύκονο πριν την εξεταστική Ιουνίου.

Η κυβέρνηση θα πετύχει, λόγω απογοήτευσης

Η κυβέρνηση του ταξιδιωτικότατου ΓΑΠ βρήκε λοιπόν εξαιρετικό έδαφος για να προχωρήσει στην υλοποίηση των εντολών που είχε πάρει (φυσικά δεν εννοώ τον ελληνικό λαό , αφού υφάρπαξε την ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων κυρίως, που σε αντίθεση με τον Καραμανλή, τους έταζε αυξήσεις, έφερε την χώρα ουσιαστικά σε κατοχικό καθεστώς εκχωρώντας την οικονομική και κατ’ επέκταση πολιτική εξουσία σε κάποιους στυγνούς διεθνείς φορείς υπογράφοντας μια συνθήκη που ουσιαστικά καταργεί το Σύνταγμα της χώρας.

Από εκεί και πέρα όλα δρομολογήθηκαν....

Κατάργηση 13ο 14ου μισθού, περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, απελευθέρωση απολύσεων, ξεπούλημα κάθε κρατικής περιουσίας και… και… και… και… Κι αυτά είναι μόνο τα οικονομικά!

Σίγουρα η χρονική περίοδος που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές, μέσα στο καλοκαίρι, δεν είναι τυχαία. Αυτήν την περίοδο οι αντιστάσεις του λαού και των συνδικάτων είναι περιορισμένες, οι αντιδράσεις πολύ μικρότερες. Λέμε και γράφουμε πολλά όλη αυτή την περίοδο για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε ως λαός. Οι απόψεις πολλές, από ειρηνικές μέχρι ακραία βίαιες. Για να πετύχουν χρειάζονται συσπείρωση, οργάνωση, σκοπό, ιεραρχία, γνώση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Πράγματα που δεν φαίνεται να έχει ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον για την ώρα.

Γι’ αυτό και όλα αυτά δεν απασχολούν τόσο την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου. Θεωρούν ότι τέτοιες πράξεις αντίδρασης θα είναι, είτε περιορισμένης εμβέλειας, άρα ακίνδυνες, είτε εύκολα διασπώμενες και ελεγχόμενες. Σε αντίθεση με τον λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει την εμπειρία να διαλύσει τέτοιες ενέργειες.

Αυτό που οι κυβέρνηση φοβάται πιο πολύ είναι η αντίδραση μέσω της ψήφου.
Να της στερηθεί δηλαδή η εξουσία. Ο Παπανδρέου το γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα φύγει κακείν κακώς από την Ελλάδα αλλά όχι ακόμα. Όχι πριν να ολοκληρώσει το έργο των εντολέων του.

Πρώτο μεγάλο τεστ φυσικά θα είναι οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου (αν δεν γίνουν και βουλευτικές μαζί). Η πεποίθηση του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης είναι ότι τα πράγματα δεν θα είναι τελικώς τόσο άσχημα όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει.

Αναλύοντας την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι ήδη είναι τόσο απογοητευμένος που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη και ελπίδα στην πολιτική και στα κόμματα.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και την σιγουριά ότι οι όποιες προσπάθειες αντιστάσεις από Σεπτέμβρη θα αποτύχουν εύκολα ή δύσκολα, την προαναγγελθείσα εξαγγελία του “ κοινωνικού μνημονίου” (μάλλον στην ΔΕΘ) το οποίο θα αποτελεί ασπιρίνη που τα ΜΜΕ θα παρουσιάσουν για “ σουπερμαντολίνη” που θα μας σώσει και ενδεχομένως μια μικρή μερίδα πολιτών να επηρεαστεί θετικά, τότε οι αναλυτές πιστεύουν ότι η απαξίωση στην πολιτική θα γιγαντωθεί ραγδαία και το αποτέλεσμα θα είναι οι Έλληνες να απέχουν από τις εκλογές, αηδιασμένοι με την κατάσταση και μην μπορώντας να βρουν πολιτική “ παρηγοριά” σε κάποιον πολιτικό χώρο.

Έτσι θα ψηφίσουν τα μέλη των κομμάτων και όλα τα γνωστά «κομματόσκυλα», και φυσικά η «Σάρα κι η Μάρα» που μαζεύουμε μέσα στην Ελλάδα τόσα χρόνια και ο ΓΑΠ τους έδωσε δικαίωμα ψήφου, πράγμα που στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα τους δώσει αν ίσως όχι οριακή νίκη, τότε μια διαχειριζόμενη ήττα, που εύκολα με την βοήθεια των φίλων τους στα ΜΜΕ θα αποδώσουν στα δύσκολα, αλλά απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

Βέβαια ακόμη κι αν το μήνυμα των πολιτών με μια ενδεχόμενη τεράστια αποχή είναι σαφές για τις κυβερνητικές επιλογές και πνιγεί και θα διαστρεβλωθεί στα παράθυρα με τα κλουβιά των πράσινων «παπαγάλων».

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε δεν θα υπάρχει κανένα ανάχωμα για να σταθεί απέναντι στην ισοπέδωση του ελληνικού λαού.

Κι ας μην το βλέπουμε απίθανο. Ρωτήστε γύρω σας φίλους, γνωστούς, νέους και θα διαπιστώσετε την αποστροφή τους προς την πολιτική και θα σας δηλώσουν ότι ίσως να μην πάνε να ψηφίσουν καθόλου, αφού ένα τέτοιο σάπιο σύστημα δεν τους αφορά.

Η απαξίωση λοιπόν θα οδηγήσει στην συνέχιση του κυβερνητικού έργου; Ή μάλλον της κυβερνητικής καταστροφής;

Πιστεύω ότι είναι ένα ύπουλο σχέδιο στο οποίο πρέπει να αντισταθούμε. Μέσω των ιστολογίων και των ιστοτόπων πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες που ανησυχούν και ψάχνουν μια αληθινή ενημέρωση, ότι η ύστατη μορφή αντίστασης είναι να μπούμε στο παραβάν και να ψηφίσουμε.

Μακάρι η κατάσταση να έχει αλλάξει μέχρι τότε και οι κοινωνικές αντιδράσεις που προβλέπονται για το φθινόπωρο να έχουν την καλύτερη δυνατή έκβαση και να μπορέσουν να αντισταθούν στις διαλυτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Αλλά η ψήφος είναι κάτι που κάνει την εκάστοτε εξουσία να τρέμει πιο πολύ απ’οτιδήποτε άλλο.

Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταργήσει, ακόμα(;), η κυβέρνηση ΓΑΠ. Όχι άκυρο και λευκό που δεν θα τους πονέσει, ούτε φυσικά προτείνω ένα συγκεκριμένο κόμμα. Ας ψηφίσει ο καθένας κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ψήφος μας είναι δύναμη. Για όσους από μας δεν θέλουν να δώσουν αυτήν την δύναμη στην παρούσα κυβέρνηση, ας την δώσουν κάπου αλλού, γιατί η δύναμη που δεν εκμεταλλευόμαστε είναι η καλύτερη ψήφος για την εξουσία που δεν μας αρέσει!

Ας ενημερώσουμε λοιπόν τον κόσμο, να καταλάβουν και οι πιο απογοητευμένοι, αυτοί που έχουν να ψηφίσουν 20 χρόνια τώρα, ότι αυτή η μορφή αντίδρασης δεν βοηθάει κανέναν.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ


To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : filologos

Αφιερωμένοι στη μπύρα!!!

Το 1984 τέσσερις φίλοι – λάτρεις του αλκοόλ – βαρέθηκαν να πηγαίνουν στην ίδια παμπ, και είπαν να κάνουν μια μικρή “τουρνέ” στα γύρω μαγαζιά. 26 χρόνια μετά, ήπιαν 92.000 μπύρες σε 15.000 διαφορετικά μαγαζιά! 
Οι  Πίτερ Χιλ, Τζον Ντριου, Γκάρι Μάουντεν και Τζο Χιλ ξεκίνησαν την μπυρο-περιπέτεια τους το 1984 όταν αποφάσισαν να σπάσουν την μονοτονία που τους επέβαλε να πηγαίνουν στην ίδια παμπ μετά τη δουλειά στο Δυτικό Μπρόμγουιτς.

Έτσι λοιπόν έφτιαξαν μια λίστα με 300 πάμπς (αρχικά) όπου θα μπορούσαν να απολαμβάνουν την μπύρα τους κάθε ημέρα, χωρίς να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια.

Ε, ξέρετε πως είναι αυτά. Είναι να μην κάνεις την αρχή. Τελικά η αλλαγή “περιβάλλοντος” τους έγινε συνήθεια και 26 χρόνια μετά πήγαν σε 15.000 παμπ σε 11 περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας!

“Οδηγούσαμε ως και 4 ώρες μερικές ημέρες για να βρούμε την παμπ που ψάχναμε!” εξομολογείται ο Πίτερ, ο οποίος όμως και προειδοποιεί: “Εννοείται ότι δεν σταματάμε εδώ!”.

Πόσες περισσότερες παμπ μπορεί να έχει η Αγγλία;  

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Είχαν όλων των ειδών τα ναρκωτικά!!!

Ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και χάπια εντόπισε στην κατοχή τριών Ελλήνων και ενός Αλβανού η αστυνομία στα Χανιά, προχωρώντας στη σύλληψή τους.

Οι τρεις Χανιώτες, ηλικίας 22, 26 και 33 ετών, και ο υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών, κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.


Οι αστυνομικοί έφτασαν στους τέσσερις συλληφθέντες μετά από πληροφορίες ότι διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.


Μετά από έρευνες κατασχέθηκαν:


  • Τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 191 γραμμαρίων.
  • Δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 50 γραμμαρίων.
  • Ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,5 γραμμαρίου.
  • 10 δισκία ΒΟΥΠΡΕΝΟΡΦΙΝΗΣ των 8 mg έκαστο, άνευ ιατρικής συνταγής.
  • Μέσα κοπής και χρήσης ηρωίνης.
  • Μια εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Πλαστικές σακούλες τύπου «polybag» ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών.
  • Μία πλαστική τσάντα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα εύχρηστο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο.
  • Ένα φιαλίδιο με μηχανισμό εκτόξευσης περιέχων ερεθιστική ουσία.
  • Το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ και τέσσερις χρυσές λίρες Αγγλίας
  • Έξι κινητά τηλέφωνα και
  • Μία   μοτοσικλέτα                                                                                     ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr

Ιός του Δυτικού Νείλου - Τι θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας!

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες μετά τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας. Oι ειδικοί συνιστούν τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από το τσίμπημα κουνουπιών .Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενώ οι προσβεβλημένοι ασθενείς δεν μεταδίδουν τη νόσο. 

Καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες όσον αφορά στον «ιό του Δυτικού Νείλου», μετά τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας. Όσον αφορά στο τι πρέπει να προσέξουμε, οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από το τσίμπημα κουνουπιών, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), ενδυμάτων που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια) κ.λπ
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Υγειονομικές Περιφέρειες, έχει λάβει μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση και δήλωση των περιστατικών από τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Επιπλέον, συνιστά τη διενέργεια συμπληρωματικών προγραμμάτων κωνοποκτονίας σε ειδικές περιπτώσεις - πέρα από αυτές που γίνονται ετησίως βάσει των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενώ οι προσβεβλημένοι ασθενείς δεν μεταδίδουν τη νόσο.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο με πυρετό και ενδεχομένως μυϊκούς πόνους ή δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα. Σε μικρό μόνο ποσοστό, μικρότερο από το 1%, των ασθενών -και κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα- εμφανίζονται επιπλοκές από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν καλή πορεία.

ΠΗΓΗ:  http://www.news21.gr

Την άφησε να πεθάνει......

Άλλο ένα περιστατικό ντροπής στους ελληνικούς δρόμους. Οδηγός στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου παρέσυρε μια 48χρονη γυναίκα και δεν σταμάτησε να τη βοηθήσει. Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζή και στη συνέχεια πάτησε το γκάζι και την εγκατέλειψε.
Το περιστατικό συνέβη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.
Αυτοκίνητο κινούμενο με κατεύθυνση από Κόρινθο προς Αθήνα, παρέσυρε μια 48χρονη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.
Στην συνεχεία ο οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος την άτυχη πεζή κι εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η τροχαία Κορίνθου πραγματοποιεί έρευνα ώστε να εντοπιστεί ο οδηγός.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Γλίτωσε από πνιγμό επιπλέοντας επί 24 ώρες κρατώντας μια μπάλα του βόλεϊ!!!!

Ενας σέρβος τουρίστας διασώθηκε αφού κατάφερε να παραμείνει επί 24 ώρες στην επιφάνεια της θάλασσας κρατώντας μια μπάλα του βόλεϊ!

Σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας του Μαυροβουνίου αναφέρει ότι... ο 23χρονος Ντούσαν Κέκιτς, φοιτητής της ιατρικής από το Βελιγράδι, έπαιζε βόλεϊ με τρεις φίλους τους στην παραλία του θερέτρου Αντα Μπογιάνα στο νότιο Μαυροβούνιο, όταν ξαφνικά κύματα και ρεύματα παρέσυραν και τους τέσσερις στη θάλασσα. Οι τρεις φίλοι του διασώθηκαν αμέσως από τουριστικό σκάφος,όχι όμως ο Κέκιτς τον οποίο τα κύματα παρέσυραν ακόμα πιο βαθιά.

"Η μπάλα με έσωσε. Χωρίς αυτήν θα είχα πνιγεί", δήλωσε ο νεαρός σέρβος.

Ο Κέκιτς είπε ότι παρέμεινε ήρεμος και προσπάθησε να κολυμπήσει ως τις ακτές αρκετές φορές, αλλά τα ρεύματα, ο άνεμος και τα κύματα, εμπόδισαν τις προσπάθειές του. Αρχισε να νυχτώνει και έχασε τον προσανατολισμό του.

"Σκεφτόμουν πράγματα που μού άρεσαν και σιγοτραγουδούσα αγαπημένα μου τραγούδια", είπε.

Ο Κέκιτς παρασύρθηκε από τα κύματα 20 χιλιόμετρα νότια, προς την Αλβανία, όταν εντοπίσθηκε από ψαράδες το απόγευμα της Κυριακής.

"Εάν έφθαναν λίγο αργότερα, πιστεύω ότι τώρα δε θα ζούσα. Ημουν εξουθενωμένος", είπε ο Κέκιτς, ο οποίος επέστρεψε χθες στο Μαυροβούνιο και συνέχισε τις διακοπές του. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Νταντά κακοποίησε μικρό παιδάκι στην Χίο!!!

Μια 25χρονη Ελληνίδα που εργάζονταν ως νταντά κρατώντας τα τρία παιδιά μιας οικογένειας στην Χίο αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η μητέρα τους επειδή χτύπησε στο κεφάλι το ένα από τα παιδιά της, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Η μητέρα έπαθε σοκ όταν επέστρεψε στο σπίτι και διαπίστωσε ότι το παιδί της είχε τραύματα στο κεφάλι. Αρχικά η νταντά υποστήριξε ότι έπεσε παίζοντας, ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι το χτύπησε. Η μητέρα έξαλλη έδιωξε κλοτσηδόν την κοπέλα και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν την νταντά, όμως τα ίχνη της έχουν χαθεί, καθώς εκτιμάται ότι κρύβεται ώσπου να περάσει το 48ωρο του αυτοφώρου. Ήδη πάντως έχει σταλεί στον εισαγγελέα Χίου η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 25χρονης.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Λήστεψαν Ελληνική Τράπεζα στην Αλβανία!!

Με τον τρόμο στα μάτια τους ξεκίνησαν  την εργασία η υπάλληλοι στα Τίρανα.

Το πρωτοφανές περιστατικό για της ελληνικές τράπεζες συνέβη νωρίς το πρωί όταν 3 κουκουλοφόροι μπήκαν στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (NBG) και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο πόσο.

Παρόλο που η αλβανική αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, δεν ήταν αρκετό για να συληθούν οι ληστές.

ΠΗΓΗ:  http://www.thebest.gr/

Ο λαός σφίγγει το ζωνάρι, αλλά η κυβέρνηση αγοράζει όπλα!!!

Στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die WeltΕξοικονόμηση; η Ελλάδα προτιμά να αγοράζει καλύτερα όπλα". δημοσιεύεται μακροσκελές άρθρο με τον τίτλο: "
Στο άρθρο επισημαίνεται οτι “παρά το πρόγραμμα στήριξης και το πακέτο λιτότητας η χρεοκοπημένη χώρα αγοράζει τόσα όπλα όσο καμιά άλλη. Η Αθήνα έχει παραδοθεί σε ένα πόλεμο εξοπλισμών με την Τουρκία και ελπίζει ότι στο μέλλον θα γίνει τόπος παραγωγής προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας….”

Εξοπλισμοί και πιέσεις για οικονομία

Η Die Welt περιγράφει στη συνέχεια τις «συζητήσεις που κάνουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Υπουργείο Άμυνας 20 άνδρες»:...»
«Από τη μια πλευρά του τραπεζιού ανώτατα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, νομικοί και σύμβουλοι της επενδυτικής τράπεζας Lazard, υπό τον δικαστικό Διονύση Κολοβό και από την άλλη η γερμανική ThyssenKrupp Marines Systems, που κατασκευάζει υποβρύχια και ο εταίρος της, ο Abu Dhabi Mar.
Μέχρι τέλος Αυγούστου οι διαπραγματευτές θα πρέπει να καθορίσουν, πότε η Αθήνα θα αποπληρώσει το τεράστιο χρέος ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ γiα αγορά γερμανικών υποβρυχίων, το μέλλον των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά αλλά και να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο για αγορά γερμανικών υποβρυχίων πολλών εκατομμυρίων. Ki όλα αυτά εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Παρά την άθλια οικονομική κατάσταση Γερμανοί, Γάλλοι και Αμερικανικοί συνεχίζουν να πωλούν όπλα στην Ελλάδα. Οι εξοπλιστικές δοσοληψίες δείχνουν με τρόπο υποδειγματικό, γιατί η χώρα βρίσκεται τόσο βαθιά στην κρίση.


Από τις πωλήσεις νέων αλλά και χρησιμοποιημένων εξοπλιστικών αγαθών κερδίζουν γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές εταιρείες αλλά και οι κυβερνήσεις τους, δηλαδή εκείνες οι κυβερνήσεις που τον περασμένο Μάιο έσωσαν την Ελλάδα από την χρεοκοπία με το πακέτο στήριξης και που τώρα καλούν την Ελλάδα να εξοικονομήσει και το τελευταίο ευρώ».


Η ιστορία των παραγγελιών

Στο μακροσκελές άρθρο γίνεται αναφορά στη ιστορία των εξοπλισμών από το 1974 μέχρι σήμερα, τους λόγους που οδηγούν την Ελλάδα να εξοπλίζεται, όπως η διένεξη με την Τουρκία, με την οποία υπάρχει ένα είδος ψυχρού πολέμου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Γίνονται συγκεκριμένες αναφορές σε αγορές, όπως υποβρυχίων από τη Γερμανία, για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το υποβρύχιο Παπανικολής, τις τεράστιες οφειλές της χώρας, π.χ. προς την Kraus Maffei Wegmann ύψους 180 εκατομ ευρώ για τα Λέοπαρντ, αν και σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικά ποσά, σημειώνεται στο άρθρο. Επίσης δίνονται στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Κριστόφ Φαρνό μαζί με τον επικεφαλής του γαλλικού ομίλου DCNS Πατρίκ Μπουασιέ για την αγορά φρεγατών FREMM, κι όλα αυτά παραμονές της επίσκεψης Σαρκοζύ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μνημόνιο;


Και ο γερμανός αρθρογράφος διερωτάται: «γιατί δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μνημόνιο για τους εξοπλισμούς και γατί η Αθήνα παρά τα αυστηρά μέτρα συνεχίζει να εξοπλίζεται. Αλλά και η Γερμανία δεν θεωρεί σκόπιμο να πιέσει την Ελλάδα να κάνει οικονομία μειώνοντας τους εξοπλισμούς, εκπρόσωπος στο Βερολίνο είπε μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση υποθέτει ότι η ελληνική εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα εξοικονόμησης με δική της ευθύνη ακόμη και στον εξοπλιστικό τομέα».


Και ο γερμανός αρθρογράφος καταλήγει: «από τις εξοικονομήσεις δεν περιλαμβάνονται τα γερμανικά υποβρύχια που θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συμμετοχής της Abu Dhabi Mar.

Αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οι έλληνες διαπραγματευτές βρίσκονται υπό χρονική πίεση και αν ευδοκιμήσει η συμφωνία τότε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αποπληρώσει χρέη μέχρι το τέλος τους χρόνου ύψους 300 εκατομ. ευρώ από τα προηγούμενα υποβρύχια.
Το κόστος του ενός δις ευρώ για τα δύο νέα υποβρύχια θα βαρύνει το ελληνικό προϋπολογισμό μέχρι το 2018, δηλαδή με 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».


Πηγή: Die Welt via antinews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alexpolisonline.blogspot.com

Αξιωματικούς σαν και αυτόν έχουμε ανάγκη. Προαγωγή του αρμόζει αυτού του αξιωματικού κύριε Κρυονερίτη! Όχι μετάθεση!

Είμαι εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σας γράφω για να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, που εμένα και τους συναδέλφους μου, μας συγκλόνησε. Ένα

Πριν μερικές εβδομάδες, εκκλήθημεν όσοι υπηρετούμε στην περιοχή του Πειραιά να συγκεντρωθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για να παραστούμε σε επίσκεψη ενημέρωσης του Αρχηγείου, στο οποίο προΐστατο ο υπαρχηγός του Ναυτικού, κ.Κρυονερίτης.
Ως εδώ όλα καλά. Ο υπαρχηγός απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο 300 περίπου στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να...
περιστατικό που κάποιοι το είδαν από πολιτική σκοπιά, αλλά κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, το αντιληφθήκαμε ως πράξη αντίστασης, την οποία έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε κάνει, αλλά και ως μία πράξη που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δεν σχετίζεται με την εκάστοτε δοτή κομματική ηγεσία, που παραχωρεί τα ιερά και τα όσια για τα οργιαστικά πάρτυ της βλαχομπαρόκ δήθεν ελίτ.

απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, αλλά και σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το ισλαμικό τέμενος – για το οποίο παρεχωρήθη από το Πολεμικό Ναυτικό ο χώρος του οχυρού Βοτανικού για την ανέγερσή του.

Σας περιγράφω ακριβώς τα γεγονότα, όπως αδιάλειπτα θα υπάρχουν για πολύ καιρό στη μνήμη μου:

Ένας πλωτάρχης σηκώθηκε και ακολούθησε ο επόμενος διάλογος:

«Κύριε υπαρχηγέ, δεν σκόπευα να κάνω ερώτηση για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την ιεραρχία, σας τιμά όμως ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας επιτρέπετε μία τέτοια πρωτοβουλία και σας ευχαριστώ.
Τελευταία, υπάρχουν γεγονότα που με ανησυχούν ως αξιωματικό και ως άνθρωπο, ακούγονται πολλά για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο κόσμος, από εμάς τους ένστολους, περιμένει κάτι…. Μας κοιτά στα μάτια διότι δεν είμαστε όπως οι απλοί εργαζόμενοι, επιτελούμε ένα λειτούργημα συμβολικό…Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εθνικό ανάχωμα και σύμβολο, οι συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας… Ένα συμβολικό θέμα είναι το θέμα του τεμένους στον Βοτανικό.
Κύριε υπαρχηγέ, πίσω σας υπάρχουν οι σημαίες των τριών πολεμικών μας νήσων: Υδρα, Σπέτσες ,Ψαρά και στις τρεις σημαίες, παρουσιάζεται η ημισέληνος να υποκύπτει και να πατείτε από τον Σταυρό. Με την παραχώρηση του Ναυτικού οχυρού Βοτανικού, για την ανέγερση τεμένους νοιώθουμε όλοι, ότι η ημισέληνος πατά τον Σταυρό».
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε όλοι, πλην των δύο πρώτων σειρών, που εκάθοντο οι ανώτατοι αξιωματικοί, να χειροκροτούμε, ενώ από κάτω ακούγοντο φωνές επιδοκιμασίας.

Στη συνέχεια ο εν λόγω πλωτάρχης, μίλησε και για το γένος. Δεν θα περιγράψω τίποτε άλλο, θα σας παραπέμψω να διαβάσετε σε blogs το τι συνέβη, σε επόμενο μήνυμα. Αλλά τονίζω ότι ποτέ, μα ποτέ αξιωματικός δεν έχει χειροκροτηθεί εντός στρατιωτικής σχολής. Ποτέ μα ποτέ κανείς δεν έχει χειροκροτηθεί από αξιωματικούς μιας και απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο. Ποτέ μα ποτέ αξιωματικός δεν απετόλμησε να σηκωθεί και να αρθρώσει τέτοιο λόγο.
Είναι ένα γεγονός που σημαδεύει την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, η παρρησία και το θάρρος με το οποίο κάποιος σηκώθηκε και αντέτεινε την ελευθερία ενάντια στο προσκύνημα.
Είναι ένα μοναδικό γεγονός που όλοι εμείς το βάζουμε απέναντι στις αθλιότητες στο «Αβέρωφ». Αυτός ο συνάδελφος, είναι η απάντηση ενάντια στους άθλιους και στην παρακμή. Όταν η εκδήλωση τελείωσε, οι ανώτατοι, γαλονάτοι, ουσιαστικά απομονώθηκαν από τον κόσμο, ενώ όλοι μας περικυκλώσαμε τον Πλωτάρχη και τον χτυπούσαμε στην πλάτη. Έμαθα ότι ήταν ο ιατρός της Σχολής, ένας εξαίρετος άνθρωπος, γενναίος πραγματικά και ανιδιοτελής, ένας στρατιωτικός ιατρός που καμία σχέση δεν έχει με άλλους συναδέλφους του. Μας έδωσε ένα παράδειγμα θάρρους , που μακάρι να το είχα κάνει εγώ ή ένας μάχιμος.

Αγαπητοί φίλοι, ο άνθρωπος του μήνα είναι ο πλωτάρχης Ζ.Μ. Προτείνω να τον αναφέρετε ως άνθρωπο όχι του μήνα, αλλά της χρονιάς.
Περιττό να σας αναφέρω το σοκ που υπέστησαν όλοι οι ναύαρχοι, οι οποίοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Απλά θέλουν γύρω τους ανθρώπους που δεν την παραδέχονται….

Το γεγονός αυτό συζητείται κατά κόρον εδώ και αρκετές εβδομάδες μέσα και έξω από το Ναυτικό. Απλά δεν έχει λάβει δημοσιότητα…σκεφθείτε τα εξής: Ατυχής Πόλεμος του 1896, Επανάσταση στο Γουδί το 1909, επεισόδιο Ίμια, 2010. Ο άνθρωπος αυτός μας έδωσε μία ελπίδα για την πατρίδα, μέσα στο σκοτάδι άναψε μία σπίθα, ποτέ άλλοτε δεν ασχολήθηκα με ένα γεγονός για τόσο καιρό. Το συζητάμε συνέχεια.

Αναγνώστης περιοδικού «Τρίτο Μάτι» Αύγουστος 2010 σελ.72-73
Hellenic Revenge
Το είδαμε στο Army Alert

http://epirus-ellas.blogspot.com