'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Το κουτσομπολιό… κάνει καλό!!!

Το κουτσομπολιό μπορεί να ωφελεί όποιον το κάνει, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι κουτσομπολεύουν αισθάνονται μεγαλύτερη στήριξη από τον κοινωνικό περίγυρό τους – και ενίοτε, μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση!

Στη μελέτη, οι δρες Τζένιφερ Κόουλ και Χάνα Σκράιβενερ, από το Πανεπιστήμιο του Στάφορντσαϊρ, εξέτασαν τις απαντήσεις 160 εθελοντών, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια για την τάση τους να κουτσομπολεύουν, την αυτοεκτίμησή τους, την κοινωνική στήριξη και την ικανοποίησή τους από τη ζωή τους.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερο κουτσομπόλευαν οι εθελοντές, τόσο μεγαλύτερη κοινωνική στήριξη αισθάνονταν. Ωστόσο, το κουτσομπολιό δεν φάνηκε να σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και την ικανοποίηση από τη ζωή τους.

Για να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, οι δύο ερευνήτριες ζήτησαν από 140 άτομα να μιλήσουν θετικά ή αρνητικά για ένα φανταστικό πρόσωπο. Όσοι μιλούσαν επιδοκιμαστικά ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση απ’ ό,τι όσοι μιλούσαν αρνητικά, αν και η βελτίωση της αυτοεκτίμησής τους χανόταν γρήγορα μετά το τέλος του κουτσομπολιού.

«Το κουτσομπολιό συνήθως θεωρείται ως κάτι κακό», είπε η δρ Κόουλ. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ορισμένες μορφές κουτσομπολιού, ιδίως αυτές που εμπεριέχουν επιδοκιμασία των άλλων, μπορεί να παρέχουν κάποια οφέλη στον κουτσομπόλη, παρά το γεγονός ότι συνήθως απορρίπτουμε τους κουτσομπόληδες».

Η μελέτη παρουσιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.


http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10450&la=1

Επαληθεύεται η προφητεία του Γιώργου “θα μας πάρουν με τις πέτρες”..!!!!!!

Για “ελεγχόμενη πτώχευση” μιλά ο Καρατζαφέρης

Το Μνημόνιο αποτέλεσε και σήμερα πεδίο δόξης λαμπρό για να κονταροχτυπηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.


Η μεν κυβέρνηση υποστήριξε πως «
είμαστε τυχεροί που έχουμε τον πιο κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας και θα μας βγάλει από την κρίση»! Κι όμως, το είπε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, εγνώμων ππυ αντί να πάει σπίτι του μετά από όσα του συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, προβιβάστηκε στην κυβέρνηση.

Το άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης – άργησε μεν – αλλά συνειδητοποιεί επιτέλους ότι το άρμα Παπανδρέου τον σέρνει προς την καταστροφή  και είπε...

πως οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε αναδιάρθρωση του χρέους: «Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο «κεχαγιάς» θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας»…!
Απο την μεριά του ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία και ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα διότι θα πρέπει να προλάβουν να πάρουν κάτι οι δανειστές μας…(τι έχουμε γράψει εδώ στο antinews;)…!

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε ακόμα περισσότερο: «
μπορεί να μην επαληθευτώ όταν είχα πεί ότι θα φύγετε νύχτα, αλλά μεσημέρι, αλλά είναι βέβαιος πως θα επαληθευτεί η προφητεία του Γ. Παπανδρέου όταν είπε «θα μας πάρουν με τις πέτρες»!

Απαντώντας (που λέει ο λόγος δηλαδή), ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης είπε ότι «
η Ελλάδα είναι μια χώρα με υπεύθυνη ηγεσία κι εδώ που έχει βρεθεί η Ελλάδα κάθε στιγμή και κάθε μέρα κρίνεται»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί προϊόν κακοδαιμονίας για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα επικαλέστηκε το κείμενο του Μνημονίου σε τρία σημεία του για να «αιτιολογήσει» το γιατί δεν «μπορούσε» η χώρα μας να αξιοποιήσει καλύτερους όρους δανεισμού:


  • σελ 119: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή, καθώς επίσης δεν μπορεί να μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της»
  • σελ 129: «αντίθετα ο δανειστή επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του»
  • Σελ 129, παρ. 14: «η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο»…

Antinews.gr
http://citypress-gr.blogspot.com

Τα δεινά της οικονομικής κρίσης με αστείες εικόνες...!!!!

Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των καυσίμων, μεταφορές ..."πράσινης ανάπτυξης".




Υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, δυσκολία χορήγησης στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, έλλειψη ρευστού, περικοπές στα οικοδομικά υλικά ...μια φουτουριστική κατασκευή του άμεσου μέλλοντος.


Κακή ψυχολογία,προβλήματα,άγχος,έλλειψη εργασίας,φόβος απόλυσης=κατάθλιψη=διέξοδο στο φαγητό...


Οι μόνες κοινωνικές εκδηλώσεις που θα πηγαίνουμε ...καθότι δεν θα χρειάζεται δώρο!!!

Τα μελλοντικά κρατικά οχήματα με τα οποία θα κινείται ο πρωθυπουργός...

Παρόλα αυτά το μόνο που θα διασωθεί είναι ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός.


Με τις υγείες σας!!!
(ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!!!)

Στο φως ο παππούς..!!!

Δεν σταματά λεπτό να είναι μία χώρα όλο μυστήριο και γοητεία. Μονίμως κρύβει εκπλήξεις οι οποίες αποκαλύπτονται αργά χάρη στις άοκνες προσπάθειες των αρχαιολόγων της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι της χώρας έφεραν στο φως ένα τμήμα αγάλματος, ηλικίας άνω των 3000 ετών, το οποίο ανήκει στο φαραώ Αμενχοτέπ Γ', τον παππού του Τουταγχαμών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου αρχαιοτήτων, Ζάχι Χάουας.
"Το άγαλμα βρέθηκε κοντά στη βόρεια είσοδο του ναού του Αμενχοτέπ Γ΄ και παρουσιάζει το βασιλιά καθισμένο στο θρόνο του μαζί με τον Άμμωνα", έναν από τους σημαντικότερους θεούς της αιγυπτιακής μυθολογίας.

Το τμήμα που ανακαλύφθηκε έχει ύψος 1,3 μέτρα και πλάτος 95 εκατοστά αλλά αυτό λίγη σημασία έχει καθώς διακρίνονται πολύ καθαρά όλες οι λεπτομέρειες του προσώπου του φαραώ.

Πρόκειται για το επάνω μισό τμήμα ενός αγάλματος από κόκκινο γρανίτη το οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το μέγεθός του θα πρέπει να έφτανε συνολικά τα 3 μέτρα. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί πολλά αγάλματα από κόκκινο γρανίτη στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ΄ στο Κομ αλ-Χιτάν, στη δυτική όχθη του Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο.

Ο Αμενχοτέπ Γ΄ βασίλεψε στην Αίγυπτο μεταξύ 1390-1352 π.Χ. και θεωρείται παππούς του Τουταγχαμών, με βάση τις αναλύσεις DNA που έγιναν στη μούμια του νεαρού φαραώ και σε άλλες μούμιες μελών της οικογένειάς του.

http://news247.gr

Γιατρός ..ρέκορντμαν έγραψε 8.500 συνταγές!!!!

...και φάρμακα 180.000 ευρώ σε έναν μήνα!


Κάθε ρεκόρ συνταγογράφησης κατέρριψαν 20 γιατροί του ΙΚΑ, ο πρώτος από την Κρήτη και οι υπόλοιποι από την Αθήνα και πόλεις της Μακεδονίας!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε από την ηλεκτρονική...σάρωση συνταγών η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σ’ ένα μόνο μήνα (τον Μάιο) οι συγκεκριμένοι γιατροί έγραψαν φάρμακα αξίας 70.000 έως 180.000 ευρώ ο καθένας!

Πρόκειται για αστρονομικό ποσό που επιβεβαιώνει την ασυδοσία στη δαπάνη του φαρμάκου που απομυζά τα ασφαλιστικά ταμεία... Οι 20 γιατροί που εμφανίζονται πρώτοι στη λίστα είναι.. παθολόγοι, ψυχίατροι και νευρολόγοι οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία και αν οι δικαιολογίες δεν είναι επαρκείς θα διακοπεί η σύμβασή τους με το ίδρυμα.
Η σάρωση των συνταγών του ΙΚΑ έδειξε επίσης ότι 892 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, πάλι παθολόγοι- διαβητολόγοι και ψυχίατροι, αλλά και ανειδίκευτοι γιατροί των κέντρων ΕΣΥ που υπερσυνταγογραφούσαν, είχαν ο καθένας τον αποκλειστικό του φαρμακοποιό που εκτελούσε τις συνταγές κατά 100% με την ανοχή ή τη συνέργεια και του ασφαλισμένου.
Ενδεικτικά, γιατρός παθολόγος μέσα σ' ένα μήνα έγραψε 7.500 συνταγές (!) για φάρμακα αξίας 174.000 ευρώ. Μέσα στο ίδιο διάστημα, άλλος γιατρός έγραψε ....8.472 συνταγές συνολικής αξίας 166.874 ευρώ!
Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα που έχει αναλάβει το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τη δραστικής μείωσης της δαπάνης στο φάρμακο, ήδη έστειλε επιστολή στους γιατρούς ζητώντας να χορηγούν την κατάλληλη και συγχρόνως την φθηνότερη αγωγή.
Η κρίση όμως έχει δημιουργήσει και έξτρα προβλήματα στα έσοδα των ταμείων καθώς 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες εισφοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να διακοπεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναζητείται λοιπόν λύση και το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη με τη ΓΕΣΕΒΕ, με προτάσεις όπως το να πληρώνουν μόνο 100 ευρώ ( αντί για 600) το δίμηνο μόνο για τον κλάδο υγείας.


Επιπλέον, πολύ μικρή είναι η ανταπόκριση των ελεύθερων επαγγελματιών και στη ρύθμιση χρεών που λήγει στις 15 Οκτωβρίου, καθώς μόνο 7 εκατ. ευρώ μπήκαν έως τώρα στα ταμεία του ΟΑΕΕ.


πηγή πρώτο θέμα.
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/8500.html#ixzz11EHqpvAb
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/8500.html#ixzz11EWvCKND

Θύμα απαγωγέων 22 τουρίστες!!!!

Στα χέρια ένοπλων κακοποιών έπεσαν 22 τουρίστες που παραθέριζαν στο θέρετρο του Ακαπούλκο.

Οι όμηροι, όλοι μεξικανικής καταγωγής, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι τουρίστες προέρχονταν από την πόλη Μορέλια, της γειτονικής πολιτείας Μιτσοακάν και απήχθησαν την Πέμπτη από μια ομάδα ενόπλων.

Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν αδιευκρίνιστα.

http://www.star.gr/

Φοροφυγάς μηνύει τράπεζα του Λιχτενστάιν ..!!!

Ένας Γερμανός πρώην πελάτης μίας πρώην θυγατρικής της τράπεζας του Λιχτενστάιν, που κατηγορεί τη διοίκησή της ότι δεν τον ενημέρωση για την κλοπή των δεδομένων του που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, κατέθεσε αγωγή για σοβαρή επαγγελματική αμέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται  στην εφημερίδα Liechtensteiner Vaterland.

«Ένας γερμανός φοροφυγάς κατέθεσε αγωγή κατά των υπευθύνων της LGT για σοβαρές επαγγελματικές αμέλειες», αξιώνοντας το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση διότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την υποκλοπή των τραπεζικών δεδομένων της LGT, τονίζει το ελβετικό πρακτορείο ATS.
Εάν η Fiduco Treuhand (θυγατρικής της First Advisory Group, που τον Μάρτιο είχε αποκτήσει τις πιστωτικές δραστηριότητες, που τότε ονομάζονταν LGT Treuhand, από την τράπεζα του πριγκιπάτου) είχε ενημερώσει έγκαιρα για την υποκλοπή τον ενάγοντα, που είχε κλέψει τη γερμανική εφορία, εκείνος θα μπορούσε να είχε προσφύγει για ρύθμιση στις αρμόδιες γερμανικές αρχές και θα απέφευγε τις διώξεις.
Η υπόθεση ανάγεται χρονικά στο 2008, οπότε είχε αποκαλυφθεί πως ένας πρώην εργαζόμενος της LGT είχε υποκλέψει δεδομένα από τον εργοδότη του και τα πούλησε στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες αυτές έφεραν στο φως το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στη Γερμανία, που είχε αντίκτυπο και σε άλλες χώρες.
Τον Φεβρουάριο του2010 ένας άλλος πρώην πελάτης της LGT, που την είχε μηνύσει γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την υποκλοπή των τραπεζικών του δεδομένων, του επιδικάσθηκε αποζημίωση 7,3 εκατ. ευρώ.


http://cosmo.gr/

Νέο "μαχαίρι" στο εισόδημα των στελεχών των Ε.Δ. - Με ... εξέγερση "στιλ Ισημερινού" προειδοποιούν !!!

Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λοιπών μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το «Ενιαίο Μισθολόγιο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα. 

Στο defencenet.gr από χθες κυριολεκτικά «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» και έχουμε δεχθεί δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές από αξιωματικούς που απευθύνοτν κραυγή διαμαρτυρίας για το νέο επερχόμενο κακό. «Είδατε τι έγινε στον Ισημερινό. Εδώ που φτάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» αναφέρει μία από τις επιστολές. 

Ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ισοπεδωθεί μισθολογικά από την περικοπή των επιδομάτων και αυτό γιατί ενώ έχει τους χαμηλότερους μισθούς του δημόσιου τομέα (μέχρι και 50% κάτω) η επιδοματική πολιτική που εφαρμοζόταν από όλες τις κυβερνήσεις, δηλαδή η καταβολή «γενναίων» επιδομάτων για να εξισορροπείται ο χαμηλός μισθός, είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και το 35% σε έναν μισθό να προέρχεται από το επίδομα. 

Τώρα το Ενιαίο που μελετάται στοχεύει κυρίως αυτά τα επιδόματα τα οποία θα περικοπούν μέχρι και κατά 50%! Δηλαδή στη νυν μείωση μισθού και επιδομάτων που ξεπερνά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το 25% του εισοδήματός  τους, με πληθωρισμό άνω του 5% αθροιστικά κατ΄ ελάχιστο όριο τη διετία 2009-2010 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας!  

Το 90% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδοχές μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ με το επίδομα να προσθέτει ένα 25% τώρα στις αποδοχές τους. Και βέβαια πλέον μιλάμε για 12 μισθούς. Η κατάσταση είναι περισσότερο έκρυθμη και από την περασμένη άνοιξη οπότε και έγινε η πρώτη «χειρουργική επέμβαση» στους μισθούς των στελεχών και μάλλον θα έχουμε εξελίξεις ανάλογες με αυτές της «λευκής απεργίας» των πιλότων, αλλά σε άλλο επίπεδο... 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr

Ένα βίντεο που αξίζει να δείτε..!!!!

Θαύμα....Το μωρό σώθηκε από την αποχέτευση που το είχαν πετάξει στην Αϊτή...



http://www.ierosagon.org

Είχαν γεμίσει το σπίτι εκρηκτικά... γιατί έψαχναν για θησαυρό!!!

Δ
ύο άτομα συνελήφθησαν προχθές στην περιοχή της Λαμπείας, όταν μετά απο έρευνες της Αστυνομίας στα σπίτια τους, βρέθηκαν κροτίδες, βραδύκαυστο φυτίλι, εκρηκτική ύλη και ένας ανιχνευτής μετάλλων. 

Ο ένας απο τους δύο δράστες είχε απασχολήσει πρόσφατα τις Αρχές με άλλες υποθέσεις. Σε έλεγχο που έγινε στα σπίτια και των δύο, που έχουν συγγενική σχέση, βρέθηκαν οι κροτίδες και τα υπόλοιπα "εκρηκτικά" κινέζικης προέλευσης, καθώς και ο ανιχνευτής μετάλλων.

Ο ιδιοκτήτης του φέρεται να υποστήριξε, πως ενώ βοσκούσε τα πρόβατα σε δασική περιοχή, τον έβαζε δίπλα του σαν γκλίτσα και έψαχνε.... για λίρες. 

Από ότι φαίνεται δεν έχει βρει έως τώρα τίποτα, αλλά βρήκε η Αστυνομία... τα υλικά. Εκτιμάται ότι για τον ίδιο σκοπό θα έκαναν και χρήση των εκρηκτικών. 

http://dete.gr

Τα σενάρια για τις περικοπές επιδομάτων

Σ
ε «τροχιά» ρήξης βρίσκονται οι σχέσεις ΑΔΕΔΥ και κυβέρνησης αυτή τη φορά για το ενιαίο μισθολόγιο, καθώς τα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι συνεπάγονται περικοπές μισθών και επιδομάτων σε όλο το εύρος του δημοσίου τομέα.

Στον αρχικό μισθό αναμένεται να ενσωματωθούν τα επιδόματα που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου και ανθυγιεινής εργασίας για όσους εργάζονται σε υπολογιστή


Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτήρισε το νέο μισθολόγιο «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, λόγω του μνημονίου.

Απαίτησε να γίνει άμεσα διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και διευκρίνισε ότι στόχος της ΑΔΕΔΥ είναι ένα νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στον βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς. 

Στελέχη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι δεν θα αποδεχτούν μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις. «Αν δεν μας γνωστοποιήσει η κυβέρνηση ποιος θα είναι ο βασικός μισθός και ποιο θα είναι το σύνολο των κονδυλίων για τις μισθολογικές δαπάνες των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχουμε αντικείμενο συζήτησης για το ενιαίο μισθολόγιο», αναφέρουν στελέχη της ΑΔΕΔΥ, που προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τις θέσεις τους για το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Παράλληλα την Πέμπτη 7 Οκτώβρη η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία με αιτήματα οικονομικά και θεσμικά με κεντρικό σύνθημα «Να ακυρώσουμε το Μνημόνιο». 

«Κλειδί» του διαλόγου για το ενιαίο μισθολόγιο θα αποτελέσει ο βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου. Η ΑΔΕΔΥ προτείνει τα 1.300 ευρώ, ενώ στην κυβέρνηση υπάρχουν προτάσεις που τοποθετούν τον αρχικό μισθό 1.100 ευρώ σε μία προοπτική εξίσωσης με τον ιδιωτικό τομέα.
Στον αρχικό μισθό αναμένεται να ενσωματωθούν τα επιδόματα που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης, ανθυγιεινής εργασίας, που εισπράττουν οι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπολογιστή.

Κριτήρια
 
Κυβερνητικός στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαμόρφωση ενός ενιαίου βασικού μισθού που θα ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, στον οποίο θα προστίθενται μόνο το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσης. Το επίδομα θέσης θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και θα καταβάλλεται με αντικειμενικά κριτήρια. 


Μόνο για επιδόματα δαπανήθηκαν περίπου 7,1 δισ. ευρώ, στο σύνολο των 18,6 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των μισθολογικών δαπανών για το 2009. Οι δημόσιοι υπάλληλοι (υπουργεία και ΝΠΔΔ) λαμβάνουν περίπου το 50% των επιδομάτων, περίπου 3,7 δισ., και ακολουθούν οι στρατιωτικοί με 2,2 δισ. σε επιδόματα και οι γιατροί του ΕΣΥ με 735 εκατ. ευρώ. 

Τις μικρότερες αποδοχές, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λαμβάνουν οι νεοεισερχόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (1.260 ευρώ). Ο μέσος όρος των αποδοχών στα περισσότερα υπουργεία κυμαίνεται κοντά στα 1.500 ευρώ και στο υπουργείο Οικονομικών εκτινάσσονται οι μεικτές αποδοχές των νεοεισερχομένων στα 2.309 ευρώ. 

Ειδικά επιδόματα
Τα σχέδια για τις περικοπές 
 
Το νέο μισθολόγιο θα φέρει περικοπές σε ειδικά επιδόματα, αμοιβές επιτροπών και πλασματικές υπερωρίες. Ειδικότερα προβλέπει την κατάργηση διαφόρων ειδικών και κλαδικών επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται μέσω κρυφών λογαριασμών, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 460 εκ. ευρώ ετησίως. 

Επίσης θα καταργηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν δημόσιοι υπάλληλοι για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές και θα υπάρχει έλεγχος στη σύνθεση των επιτροπών και εξορθολογισμός στις αμοιβές των συμμετεχόντων. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ ετησίως και συνολικά ενός δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. 

Οι συζητήσεις με την τρόικα
Εφαρμογή σε όλους τους υπαλλήλους 
 
Ζητούμενο του νέου μισθολογίου είναι και το εάν θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στους νεοεισερχόμενους ή στο σύνολο των υπαλλήλων. Σε συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών το καλοκαίρι, οι εκπρόσωποι της τρόικας έθεσαν τον προβληματισμό να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο από τους νεοεισερχόμενους, φοβούμενοι ότι η ενσωμάτωση των επιδομάτων θα αύξανε το τελικό κόστος των μισθολογικών δαπανών. 

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει το νέο μισθολόγιο στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ικανοποιώντας παράλληλα τη συνθήκη που αφορά τη σταδιακή εξίσωση των βασικών μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η ψαλίδα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων της ίδιας βαθμίδας είναι 38,7%, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερες περικοπές στους νεοεισερχόμενους στον δημόσιο τομέα. 

http://dete.gr/

Στην Ηλεία οι κλέφτες είναι ... καλοφαγάδες!!!

Αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι και δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα πολύτιμο, αποφάσισαν να κλέψουν μία κατσαρόλα με… στιφάδο!
 
Ο λόγος για αγνώστους που διέρρηξαν σπίτι στο χωριό Βαρβάσαινα Ηλείας με την ελπίδα να φύγουν με τα χέρια τους γεμάτα με χρήματα και χρυσαφικά. Οι ελπίδες τους ωστόσο διαψεύστηκαν και το.πολυτιμότερο πράγμα που υπήρχε εντός της οικίας ήταν η εν λόγω κατσαρόλα με το νόστιμο φαγητό, η οποία τελικά έγινε και η… λεία των διαρρηκτών.

Φαίνεται πως στο χωριό της Ηλείας, οι κλέφτες έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο φαγητό. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, άγνωστοι είχαν εισβάλει σε ψησταριά, από όπου και απέσπασαν 500 σουβλάκια, μπίρες και κρασί. Υπάρχουν μάλιστα πολλές καταγγελίες για κλοπές πουλερικών από τα κοτέτσια της περιοχής!


http://www.newscity1.net/

ΕΛ.ΑΣ. ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προσοχή, έρχονται αντιδράσεις!!!!

Για τον πιο θερμό χειμώνα των τελευταίων ετών προετοιμάζουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την κυβέρνηση οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ., διαβλέποντας ένα εκρηκτικό μίγμα κοινωνικής αντίδρασης και ταραχών λόγω των οικονομικών μέτρων, αυξημένης εγκληματικότητας αλλά και επιχειρηματικής ανασφάλειας που ενδεχομένως να αποτελέσει τροχοπέδη για τυχόν νέες επενδύσεις.

Τη στιγμή μάλιστα που η αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων για την πληρωμή νυχτερινών και υπερωριών του αστυνομικού προσωπικού προκαλεί βίαιη αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, δημιουργώντας τεράστια κενά στις μάχιμες υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών.

Στο εμπιστευτικό υπόμνημα περιγράφεται επίσης η κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί με την περικοπή κατά 20% των επιδομάτων και της περικοπής των δώρων και αυτής της δραματικής πλέον οικονομικής κατάστασης που τώρα θα προκύψει με την αδυναμία καταβολής των πενθημέρων και των νυχτερινών.

Με βάση λοιπόν τους υπολογισμούς των υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ., η συνολική μηνιαία απώλεια εισοδήματος για το αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων θα κυμαίνεται από 659 έως 1.578 ευρώ και η ετήσια απώλεια εισοδήματος από 7.912 έως και 18.652 ευρώ!

Στην ίδια άκρως ενδιαφέρουσα εμπιστευτική υπηρεσιακή έκθεση γίνεται μάλιστα λόγος και για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη για τους αστυνομικούς.

«Πέραν των ανωτέρω, η μη καταβολή πενθημέρων και νυχτερινών:

α. Καταρχήν θα εγείρει σωρεία αγωγών για τα δεδουλευμένα (πενθήμερα και νυχτερινά) με συνέπεια τη μεσομακροπρόθεσμη υπέρογκη επιβάρυνση του προϋπολογισμού, καθόσον βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου εκτιμάται ότι θα έχουν θετική έκβαση για τους ενάγοντες.

β. Θα καταστήσει αδύνατη τη διάθεση των αστυνομικών για εκτέλεση υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα και τις νυχτερινές ώρες, με επακόλουθο τη μείωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας και τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

γ. Θα οδηγήσει σε αύξηση των αιτήσεων απολύσεως (ήδη έχουν απολυθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί) καθόσον δεν θα υφίσταται πλέον κανένα κίνητρο παραμονής τους στην ενεργό υπηρεσία, αφού οι αποδοχές των εν ενεργεία θα είναι μικρότερες από αυτές των συνταξιούχων!».

Το υπόμνημα καταλήγει με την επισήμανση ότι όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται θα προκαλέσει τεράστια και ίσως ανυπέρβλητα προβλήματα τους αμέσως επόμενους μήνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και την κοινωνική ειρήνη. Χωρίς αστυνομικούς η προάσπιση όλων των ανωτέρω καθίσταται εκ των πραγμάτων ανέφικτη.

«Οι δράσεις και οι υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα σήμερα που το ζητούμενο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η κοινωνική ειρήνη και το ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον, προκειμένου η χώρα να βαδίσει εκ νέου στο δρόμο της ανάπτυξης, όχι μόνο δεν δύναται να περιοριστούν, αλλά θα αυξηθούν μετά βεβαιότητας, το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά και τη λήψη των σκληρών οικονομικών μέτρων λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου και της 6ης Δεκεμβρίου».

Οι μειώσεις των αποδοχών του αστυνομικού προσωπικού
Νέος Αστυφύλακας έως 8 έτη υπηρεσίας
Αστυφύλακας με βασικό μισθό 800 €
Λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.200 € μαζί με πενθήμερα 184 € και νυχτερινά 150 €.

Περικοπές που έγιναν:
20% στα επιδόματα, 83 € το μήνα
83 χ 12 μήνες= 996 € το χρόνο
2 μισθοί (δώρο Χριστουγέννων + 1/2 δώρο Πάσχα + 1/2 επίδομα άδειας) ήτοι 1.200 + 600 + 600= 2.400 €
Σύνολο ετήσιας μείωσης 996 + 2400 = 3.396 €

Νέος Αξιωματικός έως 8 έτη υπηρεσίας
Αξιωματικός με βασικό μισθό 900 €
Λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.350 € μαζί με πενθήμερα 184 € και νυχτερινά 150 €.


Περικοπές που έγιναν
20% στα επιδόματα, 100 € το μήνα
100 χ 12 μήνες= 1.200 € το χρόνο
2 μισθοί (δώρο Χριστουγέννων + 1/2 δώρο Πάσχα + 1/2 επίδομα άδειας) ήτοι 1.300+ 650+ 650 =2.600 €

Σύνολο ετήσιας μείωσης 1.200 + 2.600 = 3.800 €

Συγκεκριμένα και επί της ουσίας:
Α) ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ: 1.200 – 334 (πενθήμερα – νυχτερινά) = 866 € μένουν για τη διαβίωσή του.
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ: 1.350 – 334 (πενθήμερα – νυχτερινά) = 1.016 € μένουν για τη διαβίωσή του.



Του Βάϊου Σύρρου
http://www.paraskevi13.com/?p=12924
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Άνδρας μοντέλο και ηθοποιός συνελήφθη για πορνεία..!!!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε γνωστό μοντέλο και ηθοποιός, που συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας για πορνεία. Ο 35χρονος γοητευτικός άνδρας «ψάρευε» πελάτες μέσω Ίντερνετ, με το τίμημα για μια ώρα συντροφιάς να κυμαίνεται από 150 έως 500 ευρώ.

Το γνωστό μοντέλο έχει συνεργαστεί με πολλούς οίκους μόδας, ενώ συμμετείχε σε μεγάλη θεατρική παράσταση αποσπώντας κολακευτικές κριτικές. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί την διπλή ζωή του, μέχρι που έπεσε στα χέρια των αρχών.

Μέσω ιστοσελίδας, ο 35χρονος έβρισκε πελάτες με τους οποίους κανόνιζε ερωτικά ραντεβού σε σπίτια και ξενοδοχεία. Για μία ώρα συντροφιάς χρέωνε από 150 έως 500 ευρώ, ενώ στα προσόντα του δεν τόνιζε μόνο το καλογυμνασμένο του κορμί, αλλά και το ότι μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια.

Ένας αστυνομικός του τμήματος ηθών προσποιήθηκε τον πελάτη και κανόνισε ερωτικό ραντεβού με το μοντέλο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο γοητευτικός άνδρας έφτασε στην ώρα του, μόνο που ο πελάτης ήταν αστυνομικός... Μόλις του έδωσε τα 150 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, άλλοι αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι στο δωμάτιο του πέρασαν τις χειροπέδες...

Το μοντέλο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής, με την κατηγορία της πορνείας.


star.gr
http://www.madata.gr

Μια απίστευτη αποκάλυψη από την ΑΞΙΑ: Ρόντος ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΓΑΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή και της Ντόρας μέχρι το 2009

Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα "ΑΞΙΑ" για το ρόλο του 'εφιάλτη' Άλεξ Ρόντο, είναι ίσως μεγαλύτερη σημασίας από οποιοδήποτε άλλο θέμα που απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Δρούτσας προ ημερών δήλωνε...άγνοια για τον Ρόντο ενώ απεκάλυπτε και τη δυσφορία του για την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε παρασκηνιακές συζητήσεις.Μάλλον ο κος Δρούτσας έπαιζε ένα παιχνίδι εντυπώσεων εκτός και αν πραγματικά δεν γνώριζε ποιός ο ρόλος του πολυμήχανου Άλεξ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η εφημερίδα και ο συντάκτης της αποκαλύπτουν την ιδιοτήτα του Ρόντου όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην κυβέρνση Πα.Σο.Κ. όσο και στην προηγούμενη της ΝΔ.
Σύμβουλος εξ απορρήτων του ΓΑΠ το 2004, σύμβουλος και του Καραμανλή και της Ντόρας όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που προσκομίζει ο συντάκτης από τη συμμετοχή του Ρόντου σε ευρωατλαντικό forum που πραγματοποιείται με τη σφραγίδα της Ε.Ε..

Πιο επίσημο δε γίνεται...
συνεχίζεται....


"Paspartoy "

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Το Youtube σας ταξιδεύει στον χρόνο!!!

Το δημοφιλές site διαμοιρασμού βίντεο, Youtube, εγκαινιάζει μία νέα εντυπωσιακή υπηρεσία.

Η νέα υπηρεσία αυτή, θα προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν, μέσα από 4.000 βίντεο που έχουν ήδη επιλεγεί και αρχειοθετηθεί.

Το
Time Machine ξεκινάει από το 1860, με την πρώτη ηχογράφηση του Edouard-Léon Scott de Martinville, και φτάνει μέχρι τα σημερινά γεγονότα!

Σίγουρα αυτή η υπηρεσία θα βοηθήσει πολύ κόσμο να μάθει πράγματα και γεγονότα της ιστορίας τα οποία δεν ήξερε.


http://www.lamiareport.gr 

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ LIVE !!!!!

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ LIVE   !!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ!!!
ΚΑΙ   ΕΔΩ!!!!

Η γυναίκα του παράνομου στοιχήματος!!!!

Είχε μετατρέψει την καφετέριά της, σε... κατάστημα παράνομου τζόγου!

Ο λόγος για μία 36χρονη που συνελήφθη διότι διοργάνωνε παράνομο στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων. 


Ειδικότερα μετά από έλεγχο που έκαναν στην καφετέρια αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι διοργάνωνε δημόσια παράνομο στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων με αποδόσεις μεγαλύτερες, από τις αντίστοιχες στο νόμιμο κατάλογο στοιχημάτων του Ο.Π.Α.Π.

Η καφετέρια διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε έναν κάτοικο της περιοχής, που για την ώρα διαφεύγει της σύλληψης. Κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής, το χρηματικό ποσό των 30€, ως προερχόμενο από διενέργεια παράνομου στοιχήματος και πλήθος κουπονιών και αποδείξεων.

Η 36χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου...


newsit.gr
http://stakarfia.blogspot.com

Πενταετές μνημόνιο με την Κίνα

Γεμάτος υποσχέσεις μας ήρθε ο Γουέν Τζιαμπάο. Η δήλωσή του ότι η Κίνα θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να στηρίξει τη χώρα μας δημιουργεί αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.  

Ο Κινέζος πρωθυπουργός γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

Επίσης είπε ότι θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και προανήγγειλε στη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα υπεγράφη μνημόνιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας σε ναυτιλία, κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία και στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να «φέρει» νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν τη διμερή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επενδυτική νομοθεσία, πολιτική και επενδυτικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά επενδυτές από τις δύο χώρες. 

Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουν ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με κινεζικές επιχειρήσεις στην Κίνα και κινεζικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Για την επίτευξη των στόχων θα συνεργάζονται εθνικοί και τοπικοί φορείς, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, επισκέψεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, επενδυτικές και εμπορικές συναντήσεις και εκθέσεις, θα ενθαρρυνθεί η χρήση του διαδικτύου και άλλων καταλλήλων μέσων επικοινωνίας.

Κατά την πενταετή διάρκεια του μνημονίου, οι δύο πλευρές θα συναντώνται τακτικά για να αποτιμούν και να προωθούν δράσεις ενθάρρυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.

http://www.zoomnews.gr

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ.... ΒΓΗΚΕ ΛΑΒΡΑΚΙ???

Πρωτοφανής αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο της Γεν. Διεύθυνσης Αττικής,όπου άντρες της υπηρεσίας Εσωτ.Υποθέσεων αλλά και του ΣΔΟΕ άρχισαν έρευνα για υπόθεση οικονομικής διαφθοράς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας (Παρασκευή και 13) οι άντρες των Εσωτ.Υποθέσεων και ΣΔΟΕ,κατόπιν εντολής,διερευνούν εξονυχιστικά καταγγελίες οι οποίες κάνουν λόγο για οικονομικές ατασθαλίες σε συγκεκριμένη υπηρεσία.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα έχει σχέση με υπερτιμολογήσεις για διάφορες προμήθειες δεκάδων  χιλιάδων ευρώ,ενώ γίνεται λόγος και για την ύπαρξη μιας σφραγίδας φάντασμα.


Πρόκειται για σφραγίδα της υπηρεσίας που είχε χαθεί εδώ και μήνες,εμφανίζεται να σφραγίζει τα παραστατικά τα οποία ερευνώνται.Η έρευνα διεξάγεται σε γραφεία μάχιμης υπηρεσίας που αποτελεί αιχμή δόρατος ως προς την ασφάλεια των πολιτών,ενώ η ξαφνική έφοδος προκάλεσε αναστάτωση εξαιτίας του γεγονότος ότι τους ανδρες των Εσ.Υποθέσεων συνόδευαν και αυτοί του  ΣΔΟΕ.


http://eglimatikotita.blogspot.com

"Εχασα τον άντρα μου από ένα τραγικό ιατρικό λάθος"

Δικαιώθηκε ξανά ύστερα από μεγάλο δικαστικό αγώνα η 60χρονη χήρα του αείμνηστου εκδότη Mιχάλη Σαλιβέρου.  

Το Εφετείο εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση και αποφάνθηκε οριστικά υπέρ της χαροκαμένης γυναίκας. «Εχασα τον άντρα μου το 2003 από ένα τραγικό ιατρικό λάθος. Επί 7,5 χρόνια αγωνίζομαι για να αποδειχθεί ότι ο γιατρός οδήγησε τον σύζυγό μου στον θάνατο. 

Την Τετάρτη έγινε και το Εφετείο που αποφάσισε οριστικά ότι ο γιατρός αυτός κατηγορείται για τον θάνατο του άντρα μου και καταδικάστηκε ομοφώνως σε τριάντα μήνες φυλάκιση» λέει στην «Espresso» η Μαγδαληνή Σαλιβέρου.

Η χαροκαμένη γυναίκα έφερε στον νου τα όσα βίωσε το 2003, τη χρονιά που πέθανε ο σύζυγός της. «Ο γιατρός χορήγησε ένα εντελώς ακατάλληλο φάρμακο που ενδείκνυνται μόνο για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ επρόκειτο για απλή θρομβοφλεβίτιδα» λέει. «Μετά από λίγη ώρα ο σύζυγός μου έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Εκείνος τον εγκατέλειψε, λοιπόν, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν και ήρθε την άλλη ημέρα.

Και να συμπληρώσω ότι η κλινική δεν με άφησε να τον μεταφέρω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά μου είπαν πως εμείς έχουμε εδώ τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε την εγκεφαλική αιμορραγία, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Γιατί η κλινική δεν διέθετε ούτε νευρολόγο, ούτε νευροχειρουργό... Ο άνθρωπός μου στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πέρασε τις κρίσιμες στιγμές της εγκεφαλικής αιμορραγίας μαζί με έναν γιατρό που είχε ειδικότητα αναισθησιολόγου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εγκεφαλική αιμορραγία να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες βλάβες και στην κυριολεξία να τον καταστρέψει. Σε έναν μήνα έφυγε ο άνθρωπός μου χωρίς να μπορέσουν να τον βοηθήσουν».

Η Μαγδαληνή Σαλιβέρου μας αποκάλυψε ότι το φάρμακο που χορηγήθηκε στον εκδότη ήταν εντελώς ακατάλληλο για την περίπτωσή του, όπως βεβαιώνουν και η ίδια η παρασκευάστρια εταιρεία, και ο ΕΟΦ!


Espressonews.gr
 

Έκθεση για τον Τιτανικό... στην επιφάνεια!!

Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια έρχεται στο φως της δημοσιότητας η έκθεση μίας επιβάτισσας της πρώτης θέσης του Τιτανικού όπου καταγράφει πως βίωσε η ίδια το μεγαλύτερο ναυάγιο της ιστορίας.
Η Laura Francatelli 35 χρονών τότε εργαζόταν ως γραμματέας στον βαρόνο Cosmo Duff-Gordon, ενός επιφανή άντρα της εποχής.


Περιγράφει χαρακτηριστικά πως ξύπνησε η ίδια και ο εργοδότης της όταν το νερό μπήκε στην καμπίνα τους μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο την νύχτα της 14ης Απριλίου 1912. Πως πρόλαβαν και μπήκαν στην τελευταία λέμβο και πως σωθήκαν την τελευταία στιγμή.


Το συγκεκριμένο έγγραφο συντάχτηκε τότε από την ίδια για να κατατεθεί ως ένορκη βεβαίωση στις έρευνες που πραγματοποίησε η Βρετανία μετά το τραγικό ναυάγιο.


Η Francatelli πέθανε το 1967 και το έγγραφο παρέμεινε μέχρι τώρα στην οικογένεια της. Πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία σε τιμή που ξεκινά από 15.000 δολάρια στις 16 Οκτωβρίου.

http://www.zougla.gr/

Αγωγές σε κίνημα "Δεν πληρώνω"

Αντεπίθεση στο κίνημα "Δεν πληρώνω" ξεκίνησαν οι εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων με αγωγές σε 25 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια. Με τη σειρά τους τα μέλη του κινήματος ανοίγουν τρία διόδια την Κυριακή

Σε τριπλό άνοιγμα διοδίων και την ελεύθερη διέλευση οχημάτων προχωρούν οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» που το πρωί της Κυριακής ξεκινούν κινητοποίηση διαμαρτυρίας μετά από την μήνυση της κατασκευαστικής εταιρίας σε 25 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια για να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι Επιτροπές ενάντια της ακρίβειας σηκώνουν τις μπάρες στις Αφίδνες από τις 9.30 έως τις 10 το πρωί, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στην έξοδο της Αττικής Οδού από τις 10.15 έως τις 10.40 το πρωί και στα διόδια της Ελευσίνας από τις 11.00 έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Ωστόσο, και σήμερα Σάββατο 2 Οκτωβρίου οι Επιτροπές θα βρίσκονται στα διόδια του Ρίου και από τις 11 το πρωί θα επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίου, για όσους κατοίκους της περιοχής θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο κίνημα.

Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και τα μέλη των κινημάτων κατά της ακρίβειας καλούν όλη την Πιερία να παραστεί στο πλευρό των επιτροπών και να συμμετάσχει ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Οι Επιτροπές Αγώνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τοπικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων αλλά και τις μεθόδους επέκτασης του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών και συλλογικών αγαθών, καθώς και της καταστροφής του περιβάλλοντος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα της επιτροπής, ενώ σημειώνεται ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες και θα κατατείνουν σε μιά πανελλαδική συνδιάσκεψη στο άμεσο μέλλον. Η ημερομηνία θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες, μέσα από τις ανοιχτές και δημοκρατικές συνελεύσεις».


http://news247.gr

Έρχονται σημειώματα εφορίας

Σε 15 ημέρες περίπου θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σημειώματα της εφορίας για την περαίωση 1 εκ. αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις. Θα καλούνται στην εφορία για τακτοποίηση εκκρεμών χρήσεων από το 2000 έως το '09

Τα πρώτα σημειώματα για την περαίωση από το 2000 έως το 2009 σε περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα αρχίσουν να αποστέλλονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Οι διαδικασίες αποστολής των μηνυμάτων της περαίωσης σύμφωνα με πληροφορίες, επιταχύνονται το τελευταίο διάστημα από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από την πρακτική αυτή αναμένονται έσοδα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 500 έως 600 εκατομμύρια ευρώ ευελπιστεί να τα εισπράξει εντός του 2010.

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, για να υποβάλουν σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΥΟ, προκειμένου να τα ρυθμίσουν με σημαντικές εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις, αλλά με εξόφληση 45 δόσεων.

Να σημειωθεί ότι τα κατώτατα ποσά που καλούνται να πληρώσουν ανά χρήση οι υπόχρεοι για να «κλείσουν» τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποθέσεις της δεκαετίας 2000 - 2009 καθορίστηκαν ως εξής:

* 300 ευρώ για τους επιτηδευματίες που δεν τηρούν ή τηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.,

* 500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

* 700 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

* ειδικά όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα ελάχιστα ποσά φόρου για την Β΄ και Γ' κατηγορία βιβλίων του Κ.Β.Σ. ορίζονται σε 700 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων και τον προσδιορισμό του φόρου, ο συντελεστής ορίζεται σε 2% για όλα τα επαγγέλματα, με εξαίρεση συγκεκριμένα επαγγέλματα (πρακτορεία τουρισμού και ταξιδιών, πρατηριούχοι βενζίνης και πετρελαίου) στα οποία τα ακαθάριστα έσοδα, λόγω φύσεως του επιτηδεύματος είναι δυσανάλογα υψηλά.

Επί του συντελεστή αυτού εφαρμόζεται συντελεστής προοδευτικότητας ανάλογα με το ποσό των ακαθάριστων εσόδων και επί του αποτελέσματος υπολογίζεται ο επιπλέον φόρος με συντελεστή 25% για τις Α.Ε. και ΕΠΕ και 20% για κάθε άλλη περίπτωση.

Ο φορολογούμενος πάντως που έλαβε το εκκαθαριστικό σημείωμα και επιθυμεί να περαιώσει θα πρέπει να καταβάλει το 20% του ποσού της συνολικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 500 ευρώ.

Εως και 24 δόσεις

Ο τρόπος δε καταβολής του υπολοίπου 80% της συνολικής οφειλής όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα, θα γίνει ως εξής:

* για αρχική συνολική οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ το 80% καταβάλλεται σε 6 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη καταβολή δόσης 500 ευρώ με εξαίρεση την τελευταία δόση.

* από 5.000 και μέχρι 10.000 ευρώ, σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* από 10.000 μέχρι 15.000 ευρώ, σε 12 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* από 15.000 μέχρι 20.000, σε 18 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* από 20.000 και άνω σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Αν καταβληθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό είτε κατά την ημερομηνία καταβολής του 20% της συνολικής οφειλής, παρέχεται έκπτωση ποσοστού 10% επί του ποσού αυτού.

Επισημαίνεται ότι στην περαίωση υπάγονται και όσες υποθέσεις διαχειριστικών περιόδων 2008 και 2009 έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο, με την υποχρέωση καταβολής ποσού φόρου ίσου με το μισό του ελάχιστου ποσού.


http://news247.gr

Εμφυτεύτηκε η πρώτη μόνιμη τεχνητή καρδιά παγκοσμίως !!!

Ελπίδες σε όσους περιμένουν χρόνια στις λίστες για μόσχευμα καρδιάς δίνει η πρώτη εμφύτευση μόνιμης τεχνητής καρδιάς σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο έγινε η πρωτοποριακή επέμβαση είναι ένας 15χρονος, που πλέον θα ζει από εδώ και στο εξής με τεχνητή καρδιά.


Η πρώτη μόνιμη τεχνητή καρδιά εμφυτεύτηκε σε έφηβο Ιταλό στο νοσοκομείο του «Χριστού Βρέφους» στη Ρώμη.


Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται στο ότι το μόσχευμα δεν είναι προσωρινό, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μόνιμο.


Η προσωρινή τεχνητή καρδιά χρησιμοποιείται για να υποβοηθηθούν οι ασθενείς που βρίσκονται εν αναμονή ενός συμβατού καρδιακού μοσχεύματος.


Αυτή τη φορά, όμως, οι Ιταλοί καρδιοχειρουργοί μεταμόσχευσαν μία μόνιμη τεχνητή καρδιακή βαλβίδα.


Ο 15χρονος υπεβλήθη στην επέμβαση την Πέμπτη, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε προσεχή συνέντευξη Τύπου των επιστημόνων.

http://www.star.gr/

Νέο χαράτσι σε κερδοφόρες επιχειρήσεις το 2011..



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Βήμα” , η εισφορά θα έρθει στις αρχές του 2011. 
 
Όλες οι επιχειρήσεις (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ) θα κληθούν να πληρώσουν εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα), ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν εισφορά εφόσον έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ.
Το ύψος της εισφοράς θα υπολογίζεται βάσει κλίμακας από 4% ως 10% ως εξής:
1. Για καθαρό εισόδημα από 100.000 ως 300.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά θα είναι 4%.
2. Από 300.000 ως 1.000.000 ευρώ η εισφορά ανεβαίνει στο 6%. * Για 1.000.000 ως 5.000.000 ευρώ η εισφορά πηγαίνει στο 8%.
3. Για καθαρό εισόδημα μεγαλύτερο των 5.000.000 ευρώ η εισφορά ανέρχεται στο 10%.
Η εισφορά αναμένεται να αποδώσει στο Δημόσιο πάνω από 600 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, ασφαλιστικές, βιομηχανικές εταιρείες, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας κτλ.) με κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν στις αρχές του 2011 για τρίτη συνεχή χρονιά την εισφορά καθώς για αυτές το μέτρο ξεκίνησε από το 2008

http://cosmo.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ LIVE!!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ LIVE!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ 

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ !!




Τα “πήραν” οι Κινέζοι με την μη επιστροφή του ΦΠΑ

Αν έκανε ένα καλό η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν που ξεκίνησε τις διαδικασίες για να έλθει στην Ελλάδα η Cosco και κατ’ επέκταση οι Κινέζοι επενδυτές οι οποίοι έχουν άφθονο χρήμα.

Ηλθαν λοιπόν οι Κινέζοι, έγινε χαμός στα λιμάνια, πήραν κάποιοι συνδικαλιστές παχυλές αμοιβές και τελικά ο κινεζικός κολοσσός μπήκε στον Πειραιά.
Πώς, όμως, τα κατάφεραν οι Πασόκοι και τώρα μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο θα έχουμε. 21 εκατ. ευρώ χρωστούν στην Cosco από επιστροφές ΦΠΑ και δε λένε να τα δώσουν με αποτέλεσμα οι...
Κινέζοι να τα έχουν πάρει στο κρανίο. Διότι… Κινέζοι είναι, όχι κορόϊδα. Ετσι, σήμερα ανέβαλαν με διπλωματικό τρόπο τις συναντήσεις που θα είχε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γ. Ζιαφού με το νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γάννη Διαμαντίδη αλλά και αντιπροσωπεία του ΟΛΠ με τον Γ. Ανωμερίτη. Ηταν …γεμάτο ξαφνικά το πρόγραμμα του κ. Ζιαφού γι’ αυτό και αναβλήθηκαν τα ραντεβού.
Ωστόσο, από παντού διαρρέεται ότι πρόκειται για εμφανή έκφραση δυσαρέσκειας της κινεζικής πλευράς, μία μόλις ημέρα, μάλιστα, πριν την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Ζιαμπάο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ζιαμπάο φέρνει κάποιες καλές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και για επενδύσεις σε ομόλογα, μεταφορές, real estate. Η κίνηση της Cosco επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση κατά τις συναντήσεις της με τον Κινέζο πρωθυπουργό, αλλά έτσι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
Ενας μεγάλος επενδυτής αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη να επενδύσει τα χρήματά του και εμείς τον κάνουμε πέρα, λες και τα 21 εκατ. ευρώ θα μας έσωζαν. Για να δούμε πώς θα το μαζέψει τώρα ο κ. Παπανδρέου ή θα συνεχίσει να κάνει τον Κινέζο…

Αφού μιλάνε πριν τις εκλογές για περικοπή μισθών, φανταστείτε τι θα γίνει μετά.!!!

Υποτίθεται ότι έχει πέσει γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, για «σιγή ασυρμάτου» μέχρι τις εκλογές σχετικά με τη λήψη νέων σκληρών μέτρων. Παρόλα αυτά όμως ανακοινώθηκαν οι νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα κατά την προσφιλή προπαγανδιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ανακοινώθηκε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι 40% πιο υψηλές από αυτές των ιδιωτικών υπαλλήλων, με προφανή στόχο να....
στρέψει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων και να τους απομονώσει, όπως έκανε με τους φορτηγατζήδες και με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των συνδικαλιστικών του οργάνων. Σήμερα εκθέτει τους δημοσίους υπαλλήλους στα μάτια των ιδιωτικών και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χαίρονται. Αύριο θα στραφεί εναντίον των ιδιωτικών, περικόπτοντας μισθούς, δώρα και επιδόματα υπέρ των πλούσιων αφεντικών και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χαίρονται και πάει λέγοντας.

Αν δεν συνενωθούν πολλές μαζί κοινωνικές ομάδες εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λύση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όμως εδώ το εμπόδιο λέγεται «κομματικοί συνδικαλιστές» οι οποίοι τώρα ήρθε η ώρα να εξοφλήσουν τα δικά τους πολιτικά γραμμάτια εναντίον των συναδέλφων των.

Αναρωτιόμαστε: Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κάνει από τώρα αυτές τις ανακοινώσεις πριν τις εκλογές και μάλιστα κάνει δηλώσεις για τη λήψη του πλέον ακραίου μέτρου της περικοπής των μισθών της κατ’ εξοχήν πιο σκληρής εκλογικής του πελατείας των δημοσίων υπαλλήλων, φανταστείτε τι μέτρα θα ληφθούν μετά τις εκλογές. Ούτε «ψήλος στον κόρφο μας».

Από τις αρχές του 2010 οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες μιλούσαν για απολύσεις 320.000 δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στο τέλος θα κάνει στους δημοσίους υπαλλήλους έναν εκβιασμό. Ή θα δεχθούν τις περικοπές των μισθών ώστε να έχουν όλοι εξασφαλισμένη εργασία, ή θα απολυθούν χιλιάδες. Άσχετα βέβαια ότι στο τέλος θα γίνουν και τα δύο.

Ας δούνε λοιπόν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι που ακριβώς τους οδηγούν τα κομματικά συνδικαλιστικά τους όργανα και ας σκεφτούν: Θα δεχτούν τις επιλογές της κυβέρνησης ή θα κάνουν απεργία διαρκείας μέχρι το τέλος;

Πάντως, αν έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος ψηφίσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τους υποστηρικτές του μνημονίου, τότε τα θέλει και καλά να τα πάθει.

Έβγαλε "λαβράκι" η ομάδα ΔΙΑΣ?

Ύποπτοι για διαρρήξεις σε εκκλησίες, αλλά και ληστείες οι δυο νεαροί από τη Στυλίδα που συνέλαβε τα ξημερώματα η ομάδα ΔΙΑΣ.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα ένα μηχανάκι χωρίς φώτα και πινακίδες ανέβαινε από την Άμπλιανη προς τη Λαμία.


Σύμφωνα τα όσα είπαν στο
LamiaReport αυτόπτες μάρτυρες, που βρέθηκαν στο σημείο εκείνη την ώρα, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ το σταμάτησαν για έλεγχο στη διασταύρωση Κύπρου και Αθηνών.Αμέσως μετά ήρθε και περιπολικό που πήρε τους δυο νεαρούς για το μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Οι δυο νεαροί είναι από τη Στυλίδα και "γνωστοί" στις αστυνομικές αρχές. Μαζί τους είχαν σακίδιο στο οποίο βρέθηκαν κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, λίγη ώρα πριν κάποιοι είχαν διαρρήξει εκκλησία στο Κόμμα Λαμίας.


Οι δυο νεαροί δεν αποκλείεται να εμπλέκονται σε σωρεία κλοπών, διαρρήξεων, αλλά και ληστειών, στην περιοχή της Λαμίας και της ανατολικής Φθιώτιδας.


http://www.lamiareport.gr 

Εννιάχρονη ζει με μισό εγκέφαλο και ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα!!!

Και όμως γίνονται θαύματα! Ένα κορίτσι εννέα ετών αφήνει άναυδη την ιατρική κοινότητα με την ταχύτατη ανάρρωση της, καθώς ο μισός εγκέφαλος αφαιρέθηκε κατόπιν χειρουργικής επέμβασης!

  Η εννιάχρονη, σήμερα, Cameron Mott (στη φωτογραφία) παρόλο που ζει έχοντας το 1/2 του εγκεφάλου της,
δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται πως μια μέρα  θα χορεύει ως άλλη Maya Plisetskaya , πρωταγωνιστώντας στο έργο: Η λίμνη των Κύκνων! Καθημερινά καταρρίπτει τους γιατρούς, καθώς η γρήγορή ανάρρωσή της αποτελεί θαύμα!

Η πάθηση που "επιτίθεται" στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου!

  Στην ευαίσθητη ηλικία των τριών, οι γιατροί διέγνωσαν οτι πάσχει από το  σύνδρομο Rasmussen. Πρόκειται για μια πάθηση, η οποία επιτίθεται στη δεξιά πλευρά του μυαλού και σιγά σιγά τη κατασπαράζει. Τα απανωτά βίαια και εξαντλητικά επιληπτικά επεισόδια βασάνιζαν σε καθημερινό επίπεδο την Cameron. Μοναδική λύση, για να απαλλαχθεί από το σπάνιο φαινόμενο και τις επιπώσεις του, αποτελούσε η αφαίρεση του συγκεκριμένου σημείου .

  
"Επρόκειτο για μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Καθημερινά το παιδί μας υπέφερε. Βασανιζόταν. Έπρεπε να λάβουμε μια απόφαση άμεσα. Φοβηθήκαμε πολύ. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα , μετά από μια τόσο ριψοκίνδυνη εγχείρηση" δηλώνει η μητέρα της Shelly Mott στο δελτίο ειδήσεων του NBC.

Ζει μια φυσιολογική ζωή, με μισό εγκέφαλο!

  Η μικρή Cameron πρόσφατα ολοκλήρωσε τις φυσιοθεραπείες της. Τώρα πλέον, τρία χρόνια μετά την επέμβαση, ζει και συμπεριφέρεται όπως τα υπόλοιπα παιδάκια στην ηλικία της. Ξέγνοιαστη παίζει με τους συμμαθητές της, τρέχει, φωνάζει ...χαίρεται την κάθε στιγμή της ημέρας μακρία από το καταθλιπτικό δωμάτιο ενός νοσοκομείου. 


  Οι γιατροί διατηρούσαν επιφυλάξεις για την επέμβαση αυτή.  Φοβόντουσαν πως η αφαίρεση του δεξιού  ημισφαιρίου  του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αριστερή πλευρά του σώματος,θα προκαλούσε παράλυση. Ωστόσο ένας παιδικός εγκέφαλος διαθέτει μια "υπερ-φυσική" δύναμη σε σημείο που μπορεί να εξαλείψει οποιοδήποτε πρόβλημα.


  Η Cameron παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις εβδομάδες. Την ημέρα που πήρε το εξητήριο ερωτήθηκε εάν αισθανόταν κάποια ενόχληση ή μούδιασμα. Η ίδια απάντησε πως είναι μια χαρά. Χαμογελώντας στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στην έξοδο , τους δήλωσε πως ονειρεύεται να γίνει μια μέρα η καλύτερη μπαλαρίνα του κόσμου... Είμαστε τόσο σίγουροι πως θα τα καταφέρει!!

ΠΗΓΗ:  pyles.tv

Κληρονόμησαν από τους γονείς τους τεράστια περιουσία αλλά κατέληξαν στα δικαστήρια..!!

Μήλο της έριδος για δύο αδέλφια Κυπρίων στο Λονδίνο η τεράστια διαθήκη των γονιών τους.

  Ο αδερφός αμφισβητεί την τελευταία διαθήκη της μητέρας του υποστηρίζοντας ότι την επηρέασε η αδερφή του και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Ζεύγος Κυπρίων μεταναστών στο Λονδίνο, δουλεύοντας σκληρά άφησε πίσω του περιουσία 4. 5 εκατομμυρίων στερλινών. Ο Γιώργος και η Σμαράγδα Σίγκελλος, όμως, ποτέ δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μετά θάνατον η διαθήκη που θα άφηναν στα παιδιά τους Χριστόφορο και Γαβριέλα θα τους έκαναν να τρέχουν στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ντέιλι Τέλεγκραφ, οι Γιώργος και Σμαράγδα πέθαναν με διαφορά μερικών μηνών το 2008.


Ο γιος, Χριστόφορος προσέβαλε τη διαθήκη της μητέρας του θεωρώντας ότι ο λόγος που την άλλαξε λίγο πριν πεθάνει ήταν για να ευνοήσει την κόρη της, δηλαδή την αδερφή του. Υποστήριξε μάλιστα στο δικαστήριο, ότι η αδελφή του έπεισε τη μητέρα τους να αλλάξει τη διαθήκη της διότι ο ίδιος νυμφεύτηκε μια κοπέλα, την οποία δεν ήθελαν και υιοθέτησαν και ένα αγοράκι. 


Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Σμαράγδα, η μητέρα δηλαδή, είχε σώας τα φρένας όταν άλλαζε τη διαθήκη της, άρα δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Το επιχείρημα της Γαβριέλλας ήταν ότι ο αδερφός της Χριστόφορος είχε απομακρυνθεί από την οικογένεια για περισσότερα από 20 χρόνια, από τότε δηλαδή που νυμφεύτηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί, καθώς ο Χριστόφορος έχει προσβάλει τη διαθήκη της μητέρας του με την περιουσία της οικογένειας και στην Κύπρο. 


http://filoksenos.blogspot.com

Πήρες τυρόπιτα; Απόδειξη!

Φοροκάρτα για 1,5 εκατ. μαθητές, φοιτητές

 

Η φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων, εκτιμάται ότι τη φορολογική κάρτα θα προμηθευτούν πάνω από 5 εκατ. και το πολύ 10 εκατ. φορολογούμενοι.

«Οι περισσότεροι θα τις χρειαστούν για να καλύψουν το αφορολόγητο, αλλά και λόγω αυστηρότερων τεκμηρίων», τονίζει στη σημερινή Ελευθεροτυπία ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.

Η προμήθεια της νέας κάρτας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι θα σπεύσουν να την προμηθευτούν, ώστε να συλλέγουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Στο παιχνίδι της συλλογής των αποδείξεων θα μπουν αναγκαστικά και όλοι οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και οι φοιτητές πανεπιστημίων που είναι προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και έχουν καθημερινά συναλλαγές, από το κυλικείο του σχολείου τους μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.

Η προμήθεια θα γίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν την υποδομή των ηλεκτρονικών συστημάτων POS (χρησιμοποιούνται για πιστωτικές -χρεωστικές κάρτες).

Η συμφωνία που επήλθε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών άναψε το πράσινο φως της επίσπευσης των διαδικασιών από τις τράπεζες, ώστε να είναι έτοιμες και στα τέλη του έτους για να προμηθεύουν τους φορολογούμενους με τις νέες κάρτες.

Πέντε είναι τα χαρακτηριστικά των φορολογικών καρτών:

1. Οι ηλεκτρονικές φορολογικές κάρτες καταργούν ουσιαστικά την υποχρέωση συλλογής του τεράστιου όγκου των αποδείξεων, καθώς σε αυτές θα περνά το σύνολο των συναλλαγών. Με την οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, ο φορολογούμενος μετά την πληρωμή θα δίνει τη φορολογική κάρτα, ώστε να περάσουν σε αυτήν την απόδειξή του.

2. Η κάθε κάρτα θα φέρει τον ατομικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε φορολογούμενου.

3. Δεν πρόκειται ούτε για πιστωτική, ούτε για χρεωστική κάρτα. Είναι απλώς μια ηλεκτρονική κάρτα, που δεν δημιουργεί δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών.

4. Στις περιπτώσεις των ανήλικων και των προστατευόμενων παιδιών, οι γονείς θα εκδίδουν αντίγραφα καρτών, που θα φέρουν τον ΑΦΜ του κηδεμόνα. Η σύζυγος θα έχει κάρτα με τον δικό της ΑΦΜ.

Έτσι, οι αποδείξεις θα μαζεύονται στην ατομική μερίδα της οικογένειας και θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, που γίνεται πλέον υποχρεωτική από το 2011.

5. Στην περίπτωση που το παιδί κάνει ατομική δήλωση λόγω ύπαρξης εισοδήματος, τότε η φορολογική κάρτα θα φέρει τον δικό του ΑΦΜ.

Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής κάρτας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις αποδείξεις που έχουν κοπεί. Έτσι, θα μπορεί να εντοπίσει και όσους εισπράττουν τον φόρο και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο.

Το ζητούμενο για την ώρα είναι η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς τέτοιου είδους κάρτες καταγράφουν την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών. Από την άλλη βέβαια, και τα μικρά καταστήματα θα αναγκαστούν να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS.


http://www.newsbeast.gr 

Τεράστια απάτη σε βάρος καταθετών στον Πειραιά!!!


Τεράστια απάτη σε βάρος καταθετών τράπεζας του Πειραιά από δύο άνδρες και μία γυναίκα.  

Έφτιαξαν λογαριασμούς με πλαστά έγγραφα και μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ξένους λογαριασμούς στον δικό τους. 

Το τμήμα δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων συνέλαβε την Πέμπτη, δύο 50χρονους άνδρες και μία γυναίκα, που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν την τράπεζα και αφαίρεσαν πακτωλό χρημάτων απο καταθέτες. 

Σε πρώτη φάση, άνοιξαν λογαριασμό με πλαστά δελτία ταυτότητας και μετέφεραν μεγάλο ποσό από λογαριασμό πελάτισσας σε αυτόν και στη συνέχεια μετέβησαν ξανά στο τραπεζικό υποκατάστημα και έκαναν ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό στον οποίο ένας εξ αυτών φαινόταν συνδικαιούχος. Τη δεύτερη φορά πήραν 60.00 ευρώ και εκεί έγιναν οι συλλήψεις. 

Από την προανάκριση προκύπτει ότι - πάλι παρουσιαζόμενοι ως συνδικαιούχοι - είχαν μεταφέρει ποσό 471.109 ευρώ και έκαναν και ανάληψη 20.000 ευρώ.

Πηγη : dete.gr
TNSite: Τεράστια απάτη σε βάρος καταθετών στον Πειραιά!

Ίδια χρόνια, ίδια προσόντα και 1.400 ευρώ περισσότερα..!!!

'Ψαλίδι" στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που θα ισχύσει από το 2011. 

 
Θύματα...

οι υψηλά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι στο δημόσιο θα αμείβονται με τους μισθούς που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Τα συναρμόδια υπουργεία υπολογίζουν ότι με τις περικοπές και τους μισθούς δύο ταχυτήτων θα περιοριστεί η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο το 2011 κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Παράλληλα μελετάται να καθιερωθούν ειδικά μισθολόγια κατά κλάδο.

Οι σχεδιασμοί αυτοί προκαλούν ήδη την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 7 Οκτωβρίου στο δημόσιο.
Με το νέο μισθολόγιο θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα, ενώ από τα γενικά θα παραμείνουν πιθανότατα μόνο το οικογενειακό με εισοδηματικά όμως κριτήρια και το επίδομα θέσης. Το κίνητρο απόδοσης ύψους 50-150 ευρώ, που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα συνδεθεί με την απόδοση ακόμη και κατά υπηρεσία και θα χορηγείται ως πριμ παραγωγικότητας.

Με το νέο μισθολόγιο ,η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει η ψαλίδα των μισθών, που λαμβάνουν οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, αλλά υπηρετούν σε διαφορετικά υπουργεία.

Σήμερα για παράδειγμα ένας νεοεισερχόμενος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπάλληλος παίρνει μικτά, αν διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας 1.260 ευρώ, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών 2.309 ευρώ.

Επίσης υπάλληλος ίδιας εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσία παίρνει στο υπουργείο Παιδείας 1.726 ευρώ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης 2.108 και στο υπουργείο Οικονομικών 3.194 ευρώ…

protothema.gr

http://ksipnistere.blogspot.com