'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ίδια χρόνια, ίδια προσόντα και 1.400 ευρώ περισσότερα..!!!

'Ψαλίδι" στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που θα ισχύσει από το 2011. 

 
Θύματα...

οι υψηλά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι στο δημόσιο θα αμείβονται με τους μισθούς που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Τα συναρμόδια υπουργεία υπολογίζουν ότι με τις περικοπές και τους μισθούς δύο ταχυτήτων θα περιοριστεί η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο το 2011 κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Παράλληλα μελετάται να καθιερωθούν ειδικά μισθολόγια κατά κλάδο.

Οι σχεδιασμοί αυτοί προκαλούν ήδη την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 7 Οκτωβρίου στο δημόσιο.
Με το νέο μισθολόγιο θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα, ενώ από τα γενικά θα παραμείνουν πιθανότατα μόνο το οικογενειακό με εισοδηματικά όμως κριτήρια και το επίδομα θέσης. Το κίνητρο απόδοσης ύψους 50-150 ευρώ, που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα συνδεθεί με την απόδοση ακόμη και κατά υπηρεσία και θα χορηγείται ως πριμ παραγωγικότητας.

Με το νέο μισθολόγιο ,η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει η ψαλίδα των μισθών, που λαμβάνουν οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, αλλά υπηρετούν σε διαφορετικά υπουργεία.

Σήμερα για παράδειγμα ένας νεοεισερχόμενος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπάλληλος παίρνει μικτά, αν διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας 1.260 ευρώ, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών 2.309 ευρώ.

Επίσης υπάλληλος ίδιας εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσία παίρνει στο υπουργείο Παιδείας 1.726 ευρώ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης 2.108 και στο υπουργείο Οικονομικών 3.194 ευρώ…

protothema.gr

http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου