'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών

Τ
ελευταία ευκαιρία για 1.300.000 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες να ρυθμίσουν-εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τα οποία ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, φαίνεται να αποτελούν οι διατάξεις του νόμου για την περαίωση. 

Και αυτό διότι όσοι δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση κινδυνεύουν με κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Οι οφειλέτες για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει ως τις 29 Οκτωβρίου 2010 να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένα τα χρέη και να ζητήσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση. 

Οσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους, θα τύχουν απαλλαγής από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής σε ποσοστό 100% και έκπτωση από τυχόν πρόσθετους φόρους ή πρόσθετα τέλη που συμβεβαιώθηκαν με την κύρια οφειλή από το έτος 2007 και μετά σε ποσοστό από 10% ως 40%. Οι υπόλοιποι μπορούν να εξοφλήσουν έως και 45 δόσεις με διαγραφή από 50% ως και το 95% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. 

Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, η δεύτερη δόση ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου του 2010, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. 

Εξαιρετικά, οι απαλλαγές της εφάπαξ εξόφλησης δεν ισχύουν αν η πληρωμή δεν διενεργηθεί εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αν καθυστερήσει η πληρωμή δόσης, η δόση επιβαρύνεται με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής 5% για κάθε μήνα καθυστέρησης. 

Κατά το χρονικό διάστημα της ρύθμισης αναστέλλεται επίσης η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων, με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά αποκλειστικά χρέη που υπήχθησαν στη ρύθμιση. 

http://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου