'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Στα 15 η πρώτη επαφή των παιδιών με σεξ, ναρκωτικά και ντόπινγκ !!!

Μέχρι την ηλικία των 15 ετών έχουν ολοκληρώσει τις σεξουαλικές τους σχέσεις οι μισοί σχεδόν από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους στο νομό Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που...
παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα «Προβλήματα εφηβικής ηλικίας» την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ.



Το ποσοστό των εφήβων που δήλωσαν ότι είχαν έναρξη των σεξουαλικών τους επαφών ήταν αρκετά υψηλό (48%). Οι μισοί σχεδόν από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους δήλωσαν έναρξη της σεξουαλικής τους δραστηριότητας μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Συγκεκριμένα το 18,3% είχε σεξουαλική επαφή πριν τα 14, το 30,9% στα 15, το 33,3% στα 16, το 13,41% στα 17, το 2,8% στα 18 και το 1,2% στα 19. Οι περισσότεροι από αυτούς (ποσοστό 37,2%) είχαν έναν μόνο ερωτικό σύντροφο ενώ ποσοστό 15% είχε 6 ερωτικούς συντρόφους. Το 10,6% είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή εξαρτησιογόνου ουσίας πριν κάνουν σεξ. Όσον αφορά την αντισύλληψη το 21% δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα αντισυλληπτικό μέσο, το 76% χρησιμοποίησε προφυλακτικό, το 2,1% αντισυλληπτικά και το 3,7% τη διακεκομμένη συνουσία. Από τους σεξουαλικά ενεργούς εφήβους το 64% δήλωσε ότι έχει καπνίσει, το 95,5% ότι έχει κάνει χρήση αλκοόλ, το 82,9% ότι έχει ενημέρωση για το AIDS.


Στην έρευνα την οποία εκπόνησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Μαγδαλινή Πατσεάδου, έλαβαν μέρος 523 μαθητές (294 κορίτσια και 228 αγόρια) από 11 λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης ενώ σκοπός της ήταν η καταγραφή των διαφόρων παραμέτρων της σεξουαλικής συμπεριφοράς του μαθητικού πληθυσμού και η διερεύνηση της επίδρασης άλλων παραγόντων στην έναρξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς. «Συνυπολογίζοντας την επίδραση άλλων παραγόντων βρέθηκε ότι η έναρξη σεξουαλικής δραστηριότητας των εφήβων επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, τον τύπο του λυκείου και το κάπνισμα. Τα αγόρια, οι έφηβοι που φοιτούσαν σε επαγγελματικό λύκειο και οι μαθητές που κάπνιζαν είχαν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα» ανέφερε η κ. Πατσεάδου.


Εφηβεία και ναρκωτικά...


Ο μέσος όρος ηλικίας έναρξης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών για το σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας είναι 15,5 έτη, αν και το 1/3 των χρηστών άρχισε την χρήση ουσιών πριν τα 15, επισήμανε στη διάρκεια της ημερίδας ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ Βασίλης Καλαμπαλίκης


«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μείωση του χρόνου έναρξης ψυχοτρόπων ουσιών, αύξηση των χρηστών καθώς και ποικιλία, δηλαδή συνεχώς νέες ανακαλύψεις ουσιών. Ενδεικτικά στον πληθυσμό που προσέγγισε το ΚΕΘΕΑ τα έτη 2000 - 2006 παρατηρείται ότι η ευρεία ουσία κατάχρησης είναι η ηρωίνη, σε ποσοστό πάνω από 80%, ενώ στους έφηβους θα μπορούσε να τονιστεί και η διάσταση της περιστασιακής χρήσης με ποικιλία ουσιών. Η πρώτη ουσία που χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειονότητα είναι η κάνναβη και η χρήση της από 73,9% το 2000 έφτασε στο 83,3% το 2006. Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο συχνά της πολυτοξικομανίας δηλαδή της παράλληλης χρήσης ουσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή από το σχολείο αποτελεί παράγοντα επικινδυνότητας για χρήση ουσιών» ανέφερε ο κ Καλαμπαλίκης επισημαίνονται ότι στα επόμενα χρόνια εκείνο που θα απασχολεί έντονα την κοινωνία και τους εφήβους θα είναι η σχέση εξάρτησης και κατάχρησης με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, η οποία θα έχει δυσάρεστες συνέπειες.


Τo doping στην παιδική και εφηβική ηλικία


Τα οφέλη της άθλησης στη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και εφήβων είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Η χρήση ουσιών με στόχο τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης σημειώνεται από αρχαιοτάτων χρόνων, σε διάφορους λαούς και πολιτισμούς. Σήμερα ο όρος «doping» υποδηλώνει την αθέμιτη χρήση φαρμάκων ή άλλων μεθόδων για την επίτευξη της μέγιστης αθλητικής επίδοσης. Εκτός από τα ηθικά ζητήματα, η υπερβολή στη χρήση αυτών, ενέχει κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των αθλητών. Όπως ανέφερε η υποψήφια διδάκτωρ του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Σαββατώ Καραβασιαλειάδου το 13% των νεαρών αθλητών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν κρεατίνη και 8% συμπληρώματα αμινοξέων, ενώ η χρήση αναβολικών στεροειδών είναι επίσης διαδεδομένη, με ποσοστά 5-11% και 0.5-2.5% για αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα. «Περίπου 50% των νέων ξεκινούν τη χρήση τα 16 έτη, ενώ η μέση ηλικία έναρξης είναι τα 14 έτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 30% των νεαρών δεν είναι καν αθλητές και χρησιμοποιούν τα φάρμακα για τη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης. Οι έφηβοι που λαμβάνουν αναβολικά είναι επιρρεπείς σε άλλου τύπου συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Συχνά οι νέοι δε γνωρίζουν τις επιπτώσεις αυτών των ουσιών και έχουν λανθασμένα πρότυπα. Μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές, είναι ικανή να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών από τα διάφορα συμπληρώματα, που θα πρέπει να φυλάσσονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις» πρόσθεσε η κ Καραβασιλειάδου.



ΠΗΓΗ:   http://taendiaferonta.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com 

Επιδρομή αγριόχοιρων ανέβαλε… παιχνίδι ποδοσφαίρου!!!!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο ματς Μπορέα Δρέσδης-Λοκομοτίβ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για την 5η κατηγορία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου της Λειψίας, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Δρέσδης καταστράφηκε από το πέρασμα των αγριογούρουνων και έτσι… δεν γίνεται να παιχθεί ποδόσφαιρο καθώς η επιδρομή των αγριογούρουνων δημιούργησε δεκάδες τρύπες στον αγωνιστικό χώρο!

Το πιο απίθανο στην όλη ιστορία είναι ότι η ονομασία του γηπέδου (Jagerplatz)  σημαίνει… κυνηγότοπος στα ελληνικά!

ΠΗΓΗ:    http://www.star.gr

Έξι στους δέκα κοιμούνται αγκαλιά με το κινητό !!!!

Πενήντα sms την ημέρα στέλνουν κατά μέσο όρο οι ανήλικοι χρήστες κινητών τηλεφώνων. Τα γραπτά μηνύματα κατακτούν σταδιακά και τον κόσμο των μεγάλων, οι οποίοι στέλνουν περίπου 10 sms το 24ωρο, ενώ επτά στους δέκα ενήλικες δηλώνουν ότι επικοινωνούν τακτικά μέσω μηνυμάτων....

Βέβαια, οι έφηβοι εξακολουθούν να κρατούν τα «σκήπτρα» των
sms, στέλνοντας πενταπλάσιο αριθμό μηνυμάτων από τους μεγάλους.

Την ίδια στιγμή, η εξάρτηση των ανθρώπων από τα κινητά τους είναι τόσο μεγάλη, ώστε το 65% των χρηστών να δηλώνει ότι κοιμάται με το κινητό στο κρεβάτι!


Επτά στους δέκα ενήλικες στέλνουν
sms
Η διείσδυση των γραπτών μηνυμάτων στην επικοινωνία των ενηλίκων αυξάνεται διαρκώς, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική ύφεση και στο χαμηλότερο κόστος των sms, έναντι των φωνητικών κλήσεων.

Όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο
Pew, τουλάχιστον το 72% των ενηλίκων στέλνει συστηματικά μηνύματα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.252 άνθρωποι. Επτά στους δέκα δήλωσαν ότι έστειλαν γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια του περασμένου Μαΐου. Το ποσοστό κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα έφτανε το 65%.

Οι ενήλικες στέλνουν κατά μέσον όρο δέκα γραπτά μηνύματα την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι χρήστες μεταξύ 12 έως 17 ετών, στέλνουν περίπου 50 μηνύματα το 24ωρο.


200
sms το 24ωρο!
Υπάρχουν, όμως, και οι «πολυγραφότατοι» μεγάλοι. Σύμφωνα με την έρευνα, το 5% των ενηλίκων στέλνει περισσότερα από 200 μηνύματα την ημέρα. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανηλίκων φτάνει το 15%.

Τα μηνύματα δεν κάνουν «διακρίσεις» στο φύλο. Άνδρες και γυναίκες στέλνουν και να λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό
SMS σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι αν στέλνεις συχνά
SMS, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάνεις και πολλές φωνητικές κλήσεις ομιλίας. Αντιθέτως, αν δεν είσαι «φανατικός» των γραπτών μηνυμάτων, το πιθανότερο είναι ότι δεν μιλάτε πολύ ούτε στο τηλέφωνο.

Μικρός αριθμός μηνυμάτων, αντιστοιχεί σε μικρό αριθμό κλήσεων. Κατά μέσον όρο, οι ενήλικες πραγματοποιούν και δέχονται περίπου πέντε κλήσεις την ημέρα.


Κοιμούνται με το κινητό
Εντυπωσιακός είναι ο βαθμός εξάρτησης πολλών ανθρώπων από το κινητό τους. Αρκετοί ερωτώμενοι παραδέχθηκαν ότι είναι κυριολεκτικά προσκολλημένοι στο κινητό τους.

Σε ποσοστό 65% δήλωσαν ότι κοιμούνται με το κινητό τους στο κρεβάτι ή ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι. Οι ερευνητές αποκαλούν αυτούς τους ανθρώπους «
phone sleepers». Καθόλου τυχαία, είναι οι άνθρωποι που εκφράζονται θετικά για το κινητό τους.

Εννέα στους δέκα ενήλικες (ποσοστό 91%) δήλωσαν ότι αισθάνονται «πιο ασφαλείς» έχοντας μαζί τους ένα κινητό τηλέφωνο. Σε παρόμοιο ποσοστό (88%), οι χρήστες δηλώνουν «ευγνώμονες» που το κινητό τους κρατά συνδεδεμένους με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ενοχλούνται όταν μια κλήση ή ένα γραπτό μήνυμα τους διακόπτει από την εργασία ή άλλη ενασχόλησή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι είναι οι «πιο έντονοι και πιο συχνοί» χρήστες των κινητών, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Αμερικανούς.

Οι γονείς που ζουν με τα ανήλικα παιδιά τους είναι πιο πιθανό να έχουν κινητό, σε σύγκριση με όσους δεν έχουν παιδιά.


Spam και στο κινητό

Η έρευνα της Pew διαπίστωσε επίσης ότι παρουσιάζεται αυξητική τάση στα μηνύματα
spam που οι χρήστες λαμβάνουν στα κινητά τους.

Το 57% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι λαμβάνει ανεπιθύμητα μηνύματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, 82% των Αμερικανών κατέχει σήμερα κινητό τηλέφωνο.



Πηγη : tanea.gr,,,,,,,,TNSite
http://tapantaedo1.blogspot.com/

Το πετρέλαιο θα ξεχειλίσει την οργή !!!!!

Περίπου 760 ευρώ επιπλέον (για 1.000 λίτρα) θα κοστίσει στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό η αγορά πετρελαίου θέρμανσης για να καλύψει τις ανάγκες του φέτος τον χειμώνα, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.


Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφ ησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μελετά όλα τα εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ εκατοντάδων προϊόντων πρώτης ανάγκης- κάτι όμως για το οποίο υπάρχει κυβερνητική δέσμευση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο. Σχετική αναφορά έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου - ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης είναι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση. Εντονη ήταν η αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Παπουτσή, ο οποίος κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να εγκαταλείψει τέτοιες σκέψεις. Τα δεδομένα πάντως είναι «καυτά», αν συγκρίνει κάποιος τις περυσινές τιμές αγοράς πετρελαίου με τις τωρινές τιμές του ντίζελ κίνησης, καθώς η διαφορά είναι της τάξεως του 140%. Με τις σημερινές τιμές, από τα 52-53 λεπτά το λίτρο που έκανε πέρυσι στην αρχή της περιόδου το πετρέλαιο θέρμανσης, θα έφτανε να πωλείται προς 1,29 ευρώ/ λίτρο. Αρα μια οικογένεια που καίει για τις ανάγκες της, για παράδειγμα, 1.000 λίτρα τον χειμώνα, θα χρειαστεί φέτος να πληρώσει 1.290 ευρώ έναντι 530 ευρώ πέρυσι. Η διαφορά είναι 760 ευρώ, σχεδόν το μηνιάτικο ενός χαμηλόμισθου.


Τα χαμηλά εισοδήματα
Το μέτρο- εφόσον υιοθετηθεί- θα συνοδευτεί από ειδική ρύθμιση με την οποία τα χαμηλά εισοδήματα θα εξαιρούνται από τον υψηλό φόρο ή θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης ώστε να μην υποστούν τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν. Το σενάριο είναι να επιστρέφεται η διαφορά σε όσους δηλώνουν εισόδημα από ένα όριο και κάτω, ωστόσο αυτό θα πρέπει να συμβαίνει πριν από την πληρωμή του ποσού, αφού σε διαφορετική περίπτωση η επιβάρυνση παραμένει. Το υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια ώστε να προστατεύεται το εισόδημα του πολίτη.


«Θα χάσει έσοδα»
Από χθες η πρόθεση εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην αγορά, με τους εκπροσώπους των υγρών καυσίμων να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μετακυλίει στις πλάτες των καταναλωτών τη δική της αδυναμία να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο. Και προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση θα μειώσει σημαντικά τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, το δε κράτος αντί να εισπράξει φόρους θα χάσει έσοδα. Ακόμη πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο χειμώνας διαρκεί 5-6 μήνες, με τους παράγοντες της αγοράς να καλούν την κυβέρνηση αν θέλει να πατάξει το λαθρεμπόριο να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς που ούτως ή άλλως διαθέτει γι΄ αυτόν τον σκοπό.


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας θεωρεί απαράδεκτη μια τέτοια κίνηση, κάνει λόγο για καθίζηση που θα υποστεί η αγορά και επιμένει στη θέση να προμηθεύονται οι βενζινοπώλες το πετρέλαιο με μειωμένο ειδικό φόρο (21 ευρώ/ τόνο) και να το πωλούν επίσης με μειωμένο ΕΦΚ, εισπράττοντας εν συνεχεία τη διαφορά, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. «Το μέτρο είναι αντικοινωνικό και θα θίξει ομάδες με χαμηλά εισοδήματα. Αφενός θα επιτευχθεί η επιδίωξη εδώ και χρόνια όλων των κυβερνήσεων να περιορίσουν τη μάστιγα του λαθρεμπορίου, αλλά παράλληλα υποδηλώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την παράνομη διακίνηση καυσίμων», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Δημήτρης Μακρυβέλιος.


Ζητούν αλλαγές
Εν τω μεταξύ, οι πρατηριούχοι έχουν εδώ και καιρό απειλήσει με διακοπή της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα ζητώντας αλλαγές στο σύστημα «Ηφαιστος», μέσω του οποίου επιστρέφεται στους επαγγελματίες η διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που προπληρώνουν. Το συγκεκριμένο σύστημα, όπως εκτιμά ο κ. Μακρυβέλιος, έχει αποτύχει διότι δεν επετεύχθησαν οι αρχικοί στόχοι του. Ο πρώτος ήταν ο έλεγχος της παράνομης διακίνησης καυσίμων και ο δεύτερος να επιδοτούνται άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα. «Η λειτουργία του ΄΄Ηφαίστου” ούτε τον πρώτο στόχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων πέτυχε, αλλά παράλληλα επιδοτούσε τους πάντες με χαμηλό ειδικό φόρο, όχι μόνο τους χαμηλοεισοδηματίες αλλά και εκείνους που είχαν μεγάλα ακίνητα και εισοδήματα», λέει ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.





ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr

Φιλοσκοπιανή λύση προκρίνουν οι ΗΠΑ!!!!

Μείζον ζήτημα συνιστούν οι αποκαλύψεις του Αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ (φωτο), ο οποίος παρουσιάζοντας την αμερικανική , όπως είπε , θέση για το Σκοπιανό περιέγραψε πλαίσιο λύσης το οποπίο συμβαδίζει με τις σκοπιανές θέσεις.
 
Η παρέμβαση του Αμερικανού αξιωματούχου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εκδηλώνεται την περίοδο που αναμένεται να υπάρξει νέα κινητικότητα στο Σκοπιανό με επανεμφάνιση του κ. Νίμιτς και πιθανότατα συναντήσεις κορυφής Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη. 


Ο κ. Ρίκερ στη συνέντευξή του , η οποία δημοσιεύεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας, δηλώνει ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας και του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως είπε αρκεί η εξεύρεση μιας "διεθνούς αναφοράς" που θα αντικαταστήσει το FYROM.

 
Αυτό σημαίνει βέβαίως ότι η αμερικανική πλευρά προκρίνει τη σκοπιανή θέση που κάνει λογο για εξεύρεση ονομασίας μόνο για μερική διεθνή χρήση (εκεί που ισχύει σήμερα το FYROM), ακυρώνοντας έτσι την Ελληνική θέση για erga omnes (έναντι όλων) χρήση της νέας ονομασίας. 


Συγχρόνως αφήνει εκτεθειμένη την Αθήνα, καθώς η συνταγματική τροποποίηση είναι η μοναδική διαδικασία εγγύησης εφαρμογής της λύσης.
 
Ο Αμερικανός αξιωματούχος, επίσης , καλεί τη σκοπιανή κοινή γνώμη να επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της ονομασίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν πως πρέπει να επεκταθεί η συζήτηση στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας.


(Επίκαιρα)
http://online-pressblog.blogspot.com

Αναστενάρηδες : Γιατί δεν καίγονται ;

Οι ρίζες του εθίμου της Πυροβασίας
είναι ειδωλολατρικές. 


 Αποτελεί ένα μείγμα αρχαιοελληνικών, διονυσιακών, αιρετικών και χριστιανικών στοιχείων.Η Πυροβασία εκτελείται "εν χορώ", με γυμνό βάδισμα πάνω σε ένα στρώμα πυρακτωμένων κάρβουνων, επί ...

....αρκετή ώρα, χωρίς την αίσθηση του πόνου ή να προκαλούνται ίχνη εγκαυμάτων.Οι αναστενάρηδες,στα Αναστενάρια εκτελούν το έθιμο της πυροβασίας.Πριν τολμήσουν το χορό της φωτιάς, ευλογούνται, αγιάζονται και εξομολογούνται από τον αρχιπροεστό της ομάδας και όχι από ορθόδοξο ιερέα. Η στάση τους δηλώνει ακόμη την συναίσθηση της «καθαρότητας» απέναντι στους άλλους, που είχαν και οι αιρετικοί Βογόμιλοι τον 10ο αιώνα.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ;

Οι αναστενάρηδες πιστεύουν πως η αιτία που δεν καίγονται είναι η μεγάλη τους πίστη, που επομένως εκτιμάται απ’ τον Θεό, και ότι η κάθαρση και η λύτρωση επιτυγχάνεται μέσα από τις φαινομενικά χριστιανικές αυτές εκδηλώσεις.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Ειναι αλήθεια πως το θέμα της Πυροβασίας πάνω σε αναμένα κάρβουνα που η θερμοκρασία φτάνει τους πολλούς εκατοντάδες βαθμούς κελσίου - χωρις οι αναστενάρηδες να παθαίνουν εγκαυματα - εχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημης.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ

Από την πλευρά της επιστήμης έχει διεξαχθεί έρευνα πάνω στο θέμα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και πειράματα πυροβασίας από τους ίδιους τους επιστήμονες προκειμένου να αποδειχτεί η φυσική ερμηνεία του φαινομένου που παρουσιάζεται παρακάτω.

Η πιο ευσταθής θεωρία φαίνεται αυτή που υποστηρίζει ότι οι πυροβάτες, επειδή βρίσκονται σε κατάσταση έκστασης όπου το σώμα παράγει υπερβολική ποσότητα ιδρώτα, στην ουσία περπατούν πάνω σε ένα στρώμα ατμού την ώρα που το κάθιδρο πέλμα τους εφάπτεται με τα πυρωμένα κάρβουνα. Ο ιδρώτας εξατμίζεται και το ποσό του ατμού που μεσολαβεί ανάμεσα στα κάρβουνα και το δέρμα, έχοντας θερμοκρασία περίπου 100 βαθμών, δεν μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν σαλιώνουμε το δάχτυλό μας και το βάζουμε στο ζεστό ταψί ή στο αναμμένο ηλεκτρικό σίδερο για να δοκιμάσουμε αν καίνε.

Αν το δάχτυλο είναι στεγνό θα καούμε (θα πάθουμε έγκαυμα), στο σαλιωμένο όμως δάχτυλο δε συμβαίνει αυτό για το λόγο που προαναφέρθηκε. Ωστόσο το να ξεπεράσει κανείς το φυσικό φόβο της φωτιάς δεν είναι απλό φαινόμενο κι όταν ακόμη υπάρχει η "βεβαιότητα" της προηγούμενης θεωρίας για την ακαΐα. Η κατάσταση έκστασης στην οποία περιέρχονται οι πυροβάτες είναι εκείνη που τους βοηθά να ξεπερνούν το φόβο. Είναι μια κατάσταση ψυχικής υπέρβασης της πραγματικότητας, μια έκπτωση του συνειδησιακού επιπέδου κατά την οποία το πραγματικό αντικαθίσταται από το ιδεατό και μαζί του όλα τα επακόλουθα. Σε μερικές τελετές πυροβασίας η διάρκεια της μύησης και της εισαγωγής στην έκσταση διαρκούν πολλή ώρα. Σε άλλες όμως περιπτώσεις διαρκεί λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτά. Στη δεύτερη περίπτωση συμβαίνει η διαδικασία της "προηγούμενης φοράς", όπου ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται περνά με σύντομες διαδικασίες τον εγκεφαλικό - ιδεολογικό κύκλο.

Ειδικότερα κατά την επαφή δύο υλικών σωμάτων σταδιακά το θερμότερο σώμα ψύχεται μεταφέροντας θερμότητα στο ψυχρότερο, το οποίο παράλληλα θερμαίνεται. Αυτό γίνεται μέχρι τα δύο σώματα να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Το πόσο γρήγορα γίνεται αυτό και σε ποια θερμοκρασία θα "ισοροπήσουν" τα δύο σώματα εξαρτάται από τις θερμοδυναμικές ιδιότητές τους.



ΠΗΓΗ:   http://www.troktikaras.com

Έλληνας μηχανικός κτίζει το μεγαλύτερο ουρανοξύστη του κόσμου!!!!

Τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη στον κόσμο, 2,5 φορές υψηλότερο από τους άλλοτε δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, κατασκευάζει στη Σαουδική Αραβία ένας Κρητικός μηχανικός.

Πρόκειται για το...στέλεχος της ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής, Μανόλη Βεληβασσάκη, που έφυγε από την Κρήτη το 1970, σπούδασε μηχανικός στις ΗΠΑ και είναι ένας από τους κύριους μετόχους σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς μελετητικές - τεχνικές εταιρείες, που ειδικεύεται στην κατασκευή μεγάλων εμπορικών κέντρων, σταδίων και ουρανοξυστών.


Η εταιρεία του κ. Μανόλη Βεληβασσάκη ανέλαβε τις διαδικασίες κατεδάφισης και εκκαθάρισης των χτυπημένων από τους τρομοκράτες δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Η δαπάνη του έργου ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ και οι εργασίες κράτησαν περί τους εννέα μήνες.


Ο Κρητικός μηχανικός, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, μιλώντας στο «Εθνος», είπε ότι «την κρίση οφείλουν οι πάντες και ιδιαίτερα όσοι έχουν ρευστό να τη δουν ως καλή ευκαιρία και να τολμήσουν».


Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο Ντουμπάι, όπου έκανε πολλές δουλειές και στο παρελθόν, η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ ανέφερε «ως ανοιχτούς επενδυτικούς παράδεισους» το Κουβέιτ, το Αμπου Ντάμπι, τη Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη, την Ντόκα κ.α. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, γιατί έστω στη γειτονική Λιβύη να μη γίνεται... παρέλαση Ελλήνων επενδυτών και να έχει κατακλυστεί η χώρα από Τούρκους και Ιταλούς.

Στη Λιβύη

«Πήγα πρόσφατα στη Λιβύη ως Ελληνας και όχι ως Αμερικανός και μου έγινε θερμότατη υποδοχή, όπως και προτάσεις, πράγμα που δεν συμβαίνει με τεχνικούς και επιχειρηματίες άλλων εθνικοτήτων», δήλωσε στο «Εθνος».

Οπως ανέφερε ο κ. Βεληβασσάκης, στην Τζέντα βάζουν τώρα τα θεμέλια για το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, ύψους χιλίων μέτρων. «Θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που θα έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια και περιλαμβάνει ξενοδοχεία, διαμερίσματα, γραφεία, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Το εμπορικό κέντρο ανήκει σε πρίγκιπα και το κόστος του θα ανέλθει στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια».


Η εταιρεία του Κρητικού κατασκευαστή δεν διστάζει να δραστηριοποιηθεί ακόμα και σε χώρες που βρίσκονται σε «εμπόλεμη» κατάσταση, όπως στο νότιο Ιράκ, όπου αυτή την περίοδο κατασκευάζει γήπεδο 80.000 θέσεων.


ΠΗΓΗ:   http://greece-salonika.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://lamogios.blogspot.com

Αϋπνία και Ίντερνετ οδηγεί ακόμα και σε κατάθλιψη..!!!

Οι νέοι που κοιμούνται λίγο- λιγότερο από πέντε ώρες- επειδή περνούν όλη τη νύχτα "σερφάροντας" στο Ίντερνετ και παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια ψυχολογική ασθένεια, υποστηρίζουν ερευνητές στην Αυστραλία.

Συνήθως, οι νέοι ηλικίας 17-24 ετών κοιμούνται κατά μέσο όρο οκτώ με εννέα ώρες κάθε βράδυ, όμως ο αριθμός των ωρών όλο και μικραίνει επειδή πολλοί παίζουν με τα ...

ηλεκτρονικά γκάτζετ τις ώρες που θα έπρεπε να κοιμούνται.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Τζορτ για την Παγκόσμια Υγεία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ανέλυσαν τις συνήθειες ύπνου περίπου 20.000 νέων ηλικίας 17 έως 24 ετών. Ανακάλυψαν ότι σχεδόν οι μισοί από όσους κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες κάθε νύχτα εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ψυχολογικής έντασης και θλίψης σε σύγκριση με το 1/4 όσων κοιμούνται οκτώ με εννέα ώρες την ημέρα.


Ο καθηγητής Νικ Γκλόζιερ, επικεφαλής της μελέτης, λέει: «Τις τελευταίες δεκαετίες οι έφηβοι και οι νέοι κοιμούνται όλο και λιγότερες ώρες, ενώ γενικά οι υπόλοιποι κοιμόμαστε περισσότερο. Υπάρχουν πολλά γκάτζετ που τα παιδιά και οι νέοι παίρνουν στο δωμάτιό τους, τα οποία δεν υπήρχαν παλαιότερα. Παρ΄ ότι περνούν πολλές ώρες το βράδυ ασχολούμενοι μαζί τους, το πρωί πρέπει να σηκωθούν και να πάνε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο ακριβώς την ίδια ώρα, όπως πήγαιναν και τις περιόδους που κοιμόντουσαν περισσότερο. Ετσι, πολλοί μαθητές ή φοιτητές αρχίζουν και παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα από την έλλειψη ύπνου».


Ο καθηγητής Γκλόζιερ διευκρινίζει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο. «Βλέπουμε νέους οι οποίοι αρχίζουν με άγχος και προβλήματα στους βιορυθμούς τους, που εξελίσσονται σε βαριά κατάθλιψη».


ΠΗΓΗ:   http://rokakias.blogspot.com 

Πλησιάζει το τέλος των desktop υπολογιστών;

Οι online εταιρίες αποθήκευσης δεδομένων θα πρέπει να ανησυχούν. Μια νέα υπηρεσία με το όνομα GDrive, προωθείται από την Google και αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές στον κόσμο της πληροφορικής. Πολλοί θεωρούν μάλιστα ότι το GDrive μπορεί να φέρει το τέλος των desktop υπολογιστών.
Η υπηρεσία GDrive της Google, αναμένεται να κάνει την νέα μεγάλη έκπληξη. Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη υπηρεσία, με την οποία οποιοσδήποτε χρήστης Η/Υ θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον desktop Η/Υ μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης ιντερνέτ.
Σύντομα λοιπόν οι χρήστες δεν θα ανησυχούν για το μέγεθος που θα έχει ο σκληρός τους δίσκος. Αυτό γιατί τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στο ιντερνέτ και φυσικά θα είναι προσβάσιμα από παντού.
Πώς όμως θα λειτουργεί το GDrive; Πολύ απλά. Αυτή η υπηρεσία θα δημιουργεί ένα αντίγραφο του σκληρού μας δίσκου, το οποίο στην συνέχεια θα αποθηκεύεται στους σέρβερ της Google. Αυτό φυσικά θα είναι προσβάσιμο από παντού. Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι μια σύνδεση ιντερνέτ.
Στο προσεχές μέλλον, δε θα χρειαζόμαστε καν Windows για να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας. Θα αρκεί μόνο μια σύνδεση στο ιντερνέτ για να «φορτώσουμε» το λειτουργικό της Google από το online drive.
Με το GDrive θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος που βλέπουμε τους υπολογιστές μας. Στο μέλλον ο υπολογιστής μας θα είναι απλά ένα «portal» για το ιντερνέτ. Κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι υπολογιστές στον μέλλον θα θεωρούνται κάτι σαν ένα λογισμικό.

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr/

«Χρυσάφι» κοστίζει το νερό για τους Γιαννιώτες !!!!

- Συγκριτικά στοιχεία από 17 πόλεις της χώρας

- Πρωταθλητές και στην ακρίβεια

Το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να συναγωνιστεί μόνο με το...εμφιαλωμένο, πληρώνουν οι Γιαννιώτες. Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά και το κόστος του νερού μετατρέπεται σε ένα πολύ υπολογίσιμο μέγεθος για τα νοικοκυριά.

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι αναλύσεις περισσεύουν και η κριτική για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΙ μπορεί να γίνει από τον κάθε πολίτη. Είναι από τις περιπτώσεις όπου αρκούν οι αριθμοί για να καταδειχθεί η... αλήθεια και η πραγματικότητα.

Παραθέτουμε λοιπόν επίσημα στοιχεία από 17 ΔΕΥΑ της χώρας, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης πόλεων με πληθυσμό αντίστοιχο των Ιωαννίνων, λιγότερο και περισσότερο, στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το νερό σε κάθε άλλη περιοχή είναι πολύ φτηνότερο από ότι στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Η αξία λοιπόν για κατανάλωση νερού 30 κυβικών για ένα τρίμηνο σε διάφορες περιοχές της χώρας διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ιωάννινα:                  111,09 ευρώ
2. Αλεξανδρούπολη:  85,11
3. Χαλκίδα:                   72,90
4. Καλαμάτα:                72,06
5. Ρέθυμνο:                   64,5
6. Ξάνθη:                       63,31
7. Βόλος:                      58,09
8. Καβάλα:                  63,00
9. Λάρισα:                   58,5
10. Χανιά:                    54,5
11. Άγ. Νικόλαος:      51,00
12. Ηράκλειο:             50,9
13. Τρίκαλα:               41,44
14. Ρόδος:                 41,21
15. Σέρρες:                40,71
16. Πάτρα:                 37,69
17. Λειβαδιά:             31,0

Η σύγκριση των τιμών στην κατανάλωση νερού εξήντα κυβικών μέτρων αποδεικνύει ότι οι διαφορές καθίστανται ακόμη μεγαλύτερες και το νερό που πληρώνουν οι Γιαννιώτες ακόμη ακριβότερο.

Έτσι λοιπόν έχουμε για:
60 κυβικά πληρώνουν

1. Ιωάννινα: 248,83 ευρώ
2. Αλεξανδρούπολη: 168,19
3. Χαλκίδα: 165,07
4. Καλαμάτα: 156,48
5. Λάρισα: 136,50
6. Ρέθυμνο: 125,00
7. Βόλος: 122,69
8. Καβάλα: 122,50
9. Ξάνθη: 113,47
10. Χανιά:  103,50
11. Άγ. Νικόλαος: 100,00
12. Σέρρες:   97,87
13. Ρόδος:  95,11
14. Τρίκαλα: 91,92
15. Ηράκλειο: 87,44
16. Λειβαδιά:  73,00
17. Πάτρα:   72,34

Οι τροποποιήσεις στον πίνακα είναι αρκετές στην κατανάλωση νερού ποσότητας 90 κυβικών, όμως και εδώ στην πρώτη θέση του πίνακα και μάλιστα με διαφορά βρίσκονται και πάλι τα Γιάννινα. Έτσι λοιπόν οι τιμές διαμορφώνονται:

1. Ιωάννινα: 406,68
2. Καλαμάτα 293,86
3. Χαλκίδα 264,73
4. Αλεξανδρούπολη 262,12
5. Βόλος 213,52
6. Λάρισα 204,75
7. Ρέθυμνο 199,00
8. Χανιά 186,00
9. Καβάλα 182,50
10. Σέρρες 172,18
11. Ξάνθη 170,67
12. Ρόδος 164,94
13. Αγ. Νικόλαος 160,00
14. Τρίκαλα 149,74
15. Ηράκλειο 138,51
16. Λειβαδιά 120,50
17. Πάτρα 118,35

Οι τεράστιες διαφορές τιμών στην κατανάλωση νερού μεταξύ των ελληνικών πόλεων, σαφώς δεν σχετίζονται με την ποιότητα και την επάρκεια. Οφείλονται στην πολιτική που ακολουθήθηκε και η πολιτική αυτή στα Γιάννινα ήθελε συνεχείς ανατιμήσεις, άλλοτε επισήμως και άλλοτε σιωπηρά με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να έχουν πάρει φωτιά.

Συντριβή εμπορικού αεροσκάφος στο Ντουμπάι

Σε πολυσύχναστη λεωφόρο του Ντουμπάι συνετρίβη σήμερα ένα εμπορικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να τυλιχτούν στις φλόγες, όπως μετέδωσε η τηλεόραση Al Arabiya.  
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας WAW, το αεροσκάφος συνετρίβη σε μη κατοικημένη ζώνη του Ντουμπάι. Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.
Η Πολιτική Αεροπορία της χώρας διευκρίνισε πως το αεροσκάφος συνετρίβη τελικά σε μη κατοικημένη περιοχή στα προάστια του Ντουμπάι και «έχουν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο αεροσκάφος», χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της συντριβής.
Το αεροσκάφος ανήκει στην αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ταχυμεταφορών United Parcel Services (UPS), όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας της πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το ατύχημα «δεν είχε καμία συνέπεια στην εναέρια ή στην οδική κυκλοφορία του Ντουμπάι».

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Ιωάννινα-Πυρκαγιά-Καταστράφηκε ολοσχερώς πτηνοτροφείο

Καταστράφηκε ολοσχερώς πτηνοτροφείο στην Αμπελιά Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας Νίκου Κατσάνου, από φωτιά που εκδηλώθηκε πιθανότατα... από βραχυκύκλωμα. 

 Κάηκαν 10.000 κοτόπουλα και όλες οι εγκαταστάσεις του πτηνοτροφείου, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται στα 500.000 ευρώ. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων που την έθεσαν υπό έλεγχο μετά από δίωρο περίπου. Προανάκριση γίνεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. 

ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Ζητούνται... αυθαίρετα !!

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν «κολλήσει» δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα.

Χιλιάδες από αυτά, που δηλώθηκαν το 2003 – 2004 προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν... αγνοούνται αφού οι δήμοι που ήταν αρμόδιοι δεν έστειλαν τους φακέλους στις αντίστοιχες πολεοδομίες και εκείνες με τη σειρά της δεν προέβησαν στους απαραίτητους ελέγχους.

Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν ξέρει ακριβώς που βρίσκονται.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύριο αυθαίρετα, τα πρόστιμα των οποίων θα έφερναν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει!Ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών

Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ,ΟΥΤΕ VIDEO GAMES ΚΑΙ ΤΟ INTERNET...ΑΛΛΑ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...

Θηλιά στον λαιμό πολλών Ελλήνων βάζουν τα χρέη που έχουν, ειδικά σε τράπεζες. Η αύξηση των αυτοκτονιών στη Θεσσαλονίκη φτάνει σε ποσοστό το 80%, όπως αποτυπώνεται σε στοιχεία που διαθέτουν οι αστυνομικές αρχές και οι επιστήμονες. Πολλές από αυτές γίνονται λόγω χρεών. Σημειώνεται ότι οι αριθμοί φαίνεται πως αυξάνονται μετά τους μήνες εισόδου του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.Ενδεικτικό είναι πως το πρώτο εξάμηνο του έτους 21 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους, όταν οι αυτόχειρες όλο το 2009 ήταν 28. Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να αυτοκτονήσουν, καθώς το 2009 καταγράφηκαν 27 περιπτώσεις, ενώ το φετινό πρώτο εξάμηνο 19.

Οι αριθμοί έχουν την ίδια ανοδική πορεία και στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου, καθώς, σύμφωνα με πρόχειρες καταγραφές των αστυνομικών αρχών, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν, και, περισσότερο από αυτές, οι απόπειρες.
“Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοκτονούν ή προσπαθούν να αυτοκτονήσουν έχουν αυξηθεί. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, παρότι οι συγγενείς τους αποφεύγουν να δηλώσουν αυτό ως αίτιο”, παρατηρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε απόλυτα νούμερα, οι αυτοκτονίες στη Θεσσαλονίκη λόγω χρεών ήταν 3 το πρώτο εξάμηνο του 2010, όσες και όλο το 2009, ενώ οι απόπειρες ήταν 2 φέτος και 5 πέρσι.

Ωστόσο αυξημένος είναι ο αριθμός των περιπτώσεων για τις οποίες δεν έχουν επισήμως καταγραφεί οι λόγοι (16 αυτοκτονίες και 10 απόπειρες το πρώτο εξάμηνο το 2010). Σε αυτούς τους αριθμούς διωκτικές αρχές και επιστήμονες πιστεύουν ότι κρύβονται πολλά περιστατικά που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κατάσταση του αυτόχειρα.
“Οι ‘λοιπές αυτοκτονίες’ είναι πολύ περισσότερες απ’ ό,τι πέρσι, και αυτό έχει μία εξήγηση: πως οι κύριες αιτίες μπορεί να είναι οικονομικές”, επισήμαναν επιστήμονες. Στις περιπτώσεις αυτές οι συγγενείς των αυτοχείρων προτιμούν να δηλώνουν στις διωκτικές αρχές πως ο άνθρωπός τους αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα ψυχολογικά προβλήματα ή και παροδική κατάθλιψη, παρά να προβάλλουν τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., στις περιπτώσεις αυτοκτονιών που καταγράφηκαν στο κεφάλαιο “λοιποί λόγοι” περιλαμβάνονται το πρώτο εξάμηνο φέτος 16 περιπτώσεις, όταν όλο το 2009 ήταν 13, ενώ αυξημένες είναι και οι απόπειρες, με τον φετινό αριθμό να ανέρχεται σε έξι μήνες σε 10, όταν όλο το 2009 ήταν 8. Υπενθυμίζεται ότι, για να καταγραφεί από τις διωκτικές αρχές πως μία αυτοκτονία είχε κίνητρο τα χρέη, πρέπει να υπάρχει σημείωμα του αυτόχειρα που να εξηγεί σχετικούς λόγους.

“Νιώθουν ότι ανήκουν στο περιθώριο”

Της Άννας Κουρουμπλή
Ψυχολόγου, οικογενειακής ψυχοθεραπεύτριας

Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό και αφορά αυτοκτονίες ανθρώπων οι οποίοι δεν αντέχουν τα χρέη τους και τερματίζουν τη ζωή τους. Το ποσοστό των ανθρώπων αυτών αυξάνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Συνηθισμένοι τρόποι αυτοκτονίας είναι ο απαγχονισμός, ο αυτοπυροβολισμός αλλά και οι πτώσεις από κάποιο κτίριο. Φαίνεται, δηλαδή, από τους τρόπους που επιλέγουν οι αυτόχειρες, ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που νιώθουν λύπη, έχουν ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση, αισθάνονται αποτυχημένοι και πάσχουν από κατάθλιψη.

Έντονο άγχος τους διακατέχει και θεωρούν ότι με την αυτοκτονία θα επέλθει η λύτρωση και για τους ίδιους αλλά και για τους ανθρώπους που ζουν γύρω τους. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί πιέζονται αφόρητα, έρχονται σε απόγνωση και νιώθουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Νιώθουν ότι δεν μπορούν πλέον να είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο και ότι ανήκουν στο περιθώριο. Επισημαίνουμε ότι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη θα ήταν η υποστήριξη και η βοήθεια τόσο από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον όσο και από κάποιον ειδικό.

Του Κώστα Καντούρη

Πηγή:http://prezatv.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com/

Οι τελευταίοι των... καπνιστών στη Νέα Υόρκη - Απομονωμένοι πληρώνουν 8,5 ευρώ το πακέτο ...

«Τώρα», φωνάζει ο Λουίς Νταβίλα κοιτώντας το ρολόι. Είναι 11.00 π.μ. ακριβώς. «Τώρα» επαναλαμβάνει η συνάδελφός του Οάναν Μαριάν επιβεβαιώνοντας το σύνθημα. Αρπάζουν σχεδόν ταυτόχρονα τα τσιγάρα τους, ορμούν στο ασανσέρ και πατούν ισόγειο. Προορισμός, ένας μικρός... πεζόδρομος που χωρίζει τις δύο πτέρυγες της ασφαλιστικής εταιρείας ΜetLife, ένα από τα τελευταία καταφύγια των καπνιστών της Νέας Υόρκης.
Εκεί, στη Λεωφόρο Μάντισον, οι καπνοβιομηχανίες ανακτούν τη λάμψη τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι καπνιστές διαδέχονται ο ένας τον άλλον και μετά το σύντομο διάλειμμά τους γίνονται και αυτοί καπνός. Ενώ απολαμβάνουν τις τζούρες τους, φλυαρούν στο κινητό τους, βυθίζονται στη μοναξιά τους, πηγαίνουν πάνω- κάτω, πιάνουν την κουβέντα. Οι περισσότερες συζητήσεις διαρκούν μέχρι η καύτρα του τσιγάρου τους να φθάσει στη γόπα.

Γνωρίζονται μεταξύ τους φυσιογνωμικά και συνήθως ο χαιρετισμός τους συνοψίζεται σε ένα κούνημα του κεφαλιού ή ένα νεύμα. Τα ονόματα και το προφίλ του καθενός παραμένουν μυστήριο.

Η Μαριάν είναι 51 ετών και δοκίμασε το πρώτο της τσιγάρο στην πατρίδα της τη Ρουμανία, σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση λίγο έξω από το Βουκουρέστι. Ο 36χρονος Νταβίλα, που άρχισε το κάπνισμα όσο ήταν μαθητής σε αμερικανικό σχολείο στο Εκουαδόρ, θυμάται να αγοράζει καθημερινά για τον πατέρα του δύο πακέτα. Ο πατέρας της Λίντας Γκριν τη δωροδοκούσε προκειμένου να μην καπνίζει. Εκείνη όμως κάπνιζε ούτως ή άλλως και κρατούσε τα χρήματα. Στον πεζόδρομο- καπνιστήριο συχνάζει και ένας βετεράνος από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, όμως κάθε πρωί που σηκώνεται από το κρεβάτι του είναι αποφασισμένος να το κόψει.

Αγαπημένη συνήθεια
Είναι οι εναπομείναντες καπνιστές της Νέας Υόρκης. Εκείνοι που αψήφησαν τις τρομακτικές προειδοποιήσεις για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και αδιαφόρησαν για το κοινωνικό στίγμα- λόγω του οποίου ο βετεράνος δεν θέλησε να γνωστοποιηθεί το όνομά του. Εκείνοι που υπερασπίστηκαν την αγαπημένη τους συνήθεια, παρά τις θεσμοθετημένες απαγορευτικές πινακίδες στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γραφεία. Εκείνοι που επιμένουν να πληρώνουν τους τεράστιους φόρους, εκ των οποίων ο τελευταίος που ίσχυσε από φέτος το καλοκαίρι ανέβασε την τιμή του πακέτου στα 8,5 ευρώ. Εκείνοι που δεν μπορούν ή απλώς δεν θέλουν να το κόψουν.

«Ποτέ δεν υπήρξα μανιώδης καπνιστής», εξηγεί ο Λουίς Νταβίλα σβήνοντας το τσιγάρο του. «Μου αρέσει, αλλά δεν τρελαίνομαι. Επιπλέον, ξέρω ότι μου κάνει κακό». Είναι η συνηθισμένη επωδός όσων σχηματίζουν ουρά στο πεζοδρόμιο για να ρουφήξουν στα γρήγορα τρεις τζούρες. Δεν αισθάνονται σκλάβοι της συνήθειάς τους, επειδή δεν έχουν την ανάγκη να ανάψουν ένα τσιγάρο μετά το φαγητό, στο τρένο, στο αεροπλάνο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο. Τη λέξη εθισμός την αποφεύγουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης, 959.000 ενήλικοι καπνίζουν στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ- αριθμός που αντιστοιχεί στο 15,8% του πληθυσμού. Περίπου οι μισοί εξ αυτών είναι 25 έως 44 ετών. Το 53% είναι άνδρες και το 41% είναι λευκοί. Είναι ενδιαφέρον πως, βάσει της έρευνας, όσοι ζουν στο Μπρονξ ή το Στέιτεν Αϊλαντ παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αρχίσουν κάποια στιγμή το κάπνισμα. Το ίδιο ισχύει και για τους ανέργους, από τους οποίους καπνιστές είναι το 23%. Οι άνεργοι καπνιστές αντιστοιχούν μάλιστα στο 15,5% των καπνιστών και στο 9,3% του συνολικού πληθυσμού. Ολοι ελπίζουν να το κόψουν κάποια στιγμή και είναι σχεδόν περήφανοι που τα νούμερα που τους αφορούν παρουσιάζουν πτώση.

«Μας κοιτούν σαν να έχουμε σκοτώσει ένα μωρό φώκιας»
ΚΑΠΟΤΕ - όχι και τόσο παλιά- ήταν σύνηθες οι υπάλληλοι να καπνίζουν στα γραφεία τους. Στη συνέχεια, περιορίστηκαν στα καπνιστήρια. Το 1995, ο δήμος επέβαλε ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τους καπνιστές και κάπως έτσι άρχισε η μπουλουκοποίησή τους: από το μεγάλο δωμάτιο στο μικρό, από μέσα έξω, από τους δημόσιους χώρους στους ιδιωτικούς και από την αποδοχή στο ανάθεμα. Σήμερα, οι καπνιστές είναι δακτυλοδεικτούμενοι όσο ποτέ. «Σε κοιτούν σαν να έχεις μόλις σκοτώσει ένα μωρό φώκιας», εξηγεί στους «Νew Υork Τimes» ο Λούις Νταβίλα.

Κάπου κάπου, οι τελευταίοι των... καπνιστών διατυπώνουν παραληρηματικά επιχειρήματα κατά της απαγόρευσης. «Ο καπνός μας δεν είναι τίποτα μπροστά στον καπνό των λεωφορείων. Γιατί οι ιθύνοντες της πόλης δεν αντιμετωπίζουν και αυτόν τον κίνδυνο;». Το ερώτημα είναι σχεδόν ρητορικό: οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τα λεωφορεία, όχι τους καπνιστές.

Φθηνότερες επιλογές
Η περιφέρεια των καπνιστών της Νέας Υόρκης μειώνεται μέρα με τη μέρα. Προ ημερών άλλο ένα προειδοποιητικό σήμα έκανε την εμφάνισή τους στο κτίριο της ΜetLife.

«Απαγορεύεται το κάπνισμα σε απόσταση 7,5 μ. από το κτίριο». Οι καπνιστές αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από την μπροστινή στην πλαϊνή πλευρά. Όταν βρέχει συνωστίζονται κάτω από ένα μικρό υπόστεγο, ελπίζοντας πως ο φρουρός ασφαλείας δεν θα τους διώξει κλοτσηδόν.

Ο νέος φόρος του Ιουνίου ώθησε μερικούς στην αναγκαστική λύση των στριφτών τσιγάρων και άλλους σε φθηνότερες επιλογές, ακόμη και σε τσιγάρα made in China. «Ενα τσιγάρο από αυτά κι έχεις τον καρκίνο του λάρυγγα στο τσεπάκι σου», παραπονιέται ο Νταβίλα. Όταν ο Νταβίλα είπε στους συναδέλφους πως θα πάει για επαγγελματικό ταξίδι στη Βόρεια Καρολίνα- τη Μέκκα των καπνιστών- η Μαριάν έσπευσε να του παραγγείλει μια κούτα. Η Μαριάν ξέρει πως αν θέλει έχει τη δύναμη να κόψει το τσιγάρο: κατάφερε να χάσει περίπου 20 κιλά. Όταν όμως η συζήτηση φθάνει στο κάπνισμα και την απαγόρευσή του, λέει με πείσμα: «Πρέπει μόνη μου να πάρω την απόφαση να το κόψω. Όχι να αποφασίζει κάποιος άλλος για μένα».

TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Της Lizette Αlvarez 

ΠΗΓΗ:   http://aetos-grevena.blogspot.com

Ηλεκτρονική κάρτα και… μπόνους για τις αποδείξεις !!!!!

Εναλλακτικούς τρόπους για να τονώσουν την κάμψη του… «κινήματος των αποδείξεων» εξετάζει το Υπ. Οικονομικών.

Η πλειοψηφία των φορολογούμενων με εισόδημα έως 30.000 ευρώ (που αποτελούν και την πλειοψηφία του συνόλου των φορολογουμένων) έχουν ήδη εξασφαλίζει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και δε δείχνουν πλέον ιδιαίτερο ζήλο στο «κυνήγι» των αποδείξεων.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει το πλαφόν στο ποσό των αποδείξεων σε 18.000 ή και 20.000 ευρώ δίνοντας παράλληλα μπόνους έκπτωσης 800 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο θέλει να δώσει κίνητρο στους φορολογουμένους να συνεχίσουν τη… συλλογή αποδείξεων και, κυρίως, να «χτυπήσει» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης και κατάθεσης των αποδείξεων καθώς το υπάρχον σύστημα δεν εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο στις αποδείξεις αλλά μόνο δειγματοληπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής κάρτας με τη μορφή πιστωτικής η οποία θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή καταγράφοντας τα στοιχεία του αγοραστή, της επιχείρησης αλλά και το είδος και την αξία του προϊόντος.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr/

Διορθώσεις στο Ε9 λόγω... ΕΤΑΚ

Τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη τους στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητα και να ζητήσουν επανεκκαθάριση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και της έκτακτης εισφοράς ακινήτων 2009, παρέχει το υπουργείου Οικονομικών στους φορολογούμενους.

Με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθορίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος για τη διόρθωση τυχόν λαθών στο Ε9.

Όπως ορίζεται, διορθώσεις που αφορούν το έτος 2008 και δεν έγιναν από το φορολογούμενο, πραγματοποιούνται μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ έτους 2009.

Οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του υπόχρεου που αφορά τα έτη 2005 έως και 2008 πραγματοποιείται με την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2009 (έντυπο Ε9).

Για τις διορθώσεις που πραγματοποιούνται μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ και έκτακτης εισφοράς έτους 2009 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου της καταβολής μήνα, δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ειδικά για την πρώτη εκκαθάριση Ε.Τ.ΑΚ. και έκτακτης εισφοράς έτους 2009 της 22ας Ιουνίου 2010, οι διορθώσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αν ο φορολογούμενος διαφωνεί με τα στοιχεία του εκκαθαριστικού του ΕΤΑΚ έχει τη δυνατότητα με την υποβολή του εντύπου Ε9 του 2009 να διορθώσει: στοιχεία της συζύγου και των προστατευομένων τέκνων, καθώς και περιγραφικά στοιχεία ακινήτου τα οποία εμφανίζονται λανθασμένα στο εκκαθαριστικό (νομός, δήμος, διεύθυνση ακινήτου, δρόμοι που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο, προσόψεις, όροφος, έτος κατασκευής, προσθήκη ή διαγραφή ακινήτου ή εμπράγματων δικαιωμάτων κλπ). Τροποποίηση της περιουσιακής κατάστασης απαιτεί την αναγραφή του λόγου μεταβολής της καθώς και τα στοιχεία του αντίστοιχου εγγράφου.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr/

Επίδομα θέρμανσης για το ακριβό πετρέλαιο

Προτάσεις για επιστροφή των φόρων με κοινωνικά 
και οικονομικά κριτήρια 
ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
 
Μονόδρομος φαίνεται να είναι για το υπουργείο Οικονομικών η εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή που αναμένεται να επιβαρύνει χιλιάδες νοικοκυριά. Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να «παγώσουν» τις μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 23%. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει «αναίμακτα», καθώς στο Μνημόνιο προβλέπονται έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη διαδικασία και αφού πλέον εγκαταλείπεται θα πρέπει τα έσοδα αυτά να καλυφθούν από την εξίσωση της φορολογίας στα πετρελαιοειδή.
Αγκάθι αποτελεί για το υπουργείο Οικονομικών ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέφεται σε αρκετές κατηγορίες πολιτών ο αυξημένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Δύο είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων για τα έσοδα. Η πρώτη αφορά την απευθείας καταβολή επιδόματος θέρμανσης με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι πολίτες που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο καθώς και όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα λάβουν μέσα στα Χριστούγεννα επίδομα θέρμανσης το οποίο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περί τα 500 ευρώ. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για τις ευπαθείς ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τα άτομα με αναπηρία κτλ. Δεν αποκλείεται πάντως το ποσό που θα επιστρέφεται στους πολίτες οι οποίοι θα το δικαιούνται να είναι ακόμη υψηλότερο. Κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος αναμένεται να αποτελέσουν εκτός από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και ο τόπος κατοικίας κάθε νοικοκυριού. Η δεύτερη πρόταση για επιστροφή του πρόσθετου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει να κάνει με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Υπάρχουν εισηγήσεις που αναφέρουν ότι θα πρέπει η όλη διαδικασία της επιστροφής του φόρου να γίνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η πρόταση αυτή όμως έχει πολλά τεχνικά προβλήματα καθώς πολλά τιμολόγια της ΔΕΗ είναι σε διαφορετικό όνομα από αυτό του ατόμου που καταναλώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για το τι θα γίνει με τους ενοίκους πολυκατοικιών. Για τον λόγο αυτόν η άμεση επιστροφή του φόρου με τη μορφή του επιδόματος θέρμανσης φαίνεται να κερδίζει έδαφος και να είναι τελικά αυτή που θα υπερισχύσει και θα εφαρμοστεί. Οπως αναφέρουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, αν τελικά εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο αυτό θα ισχύσει από εφέτος και κατά συνέπεια στις 15 Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (21 ευρώ το χιλιόλιτρο) θα συνεχίσει να ισχύει ο υψηλός ΕΦΚ που εφαρμόζεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης και ανέρχεται σε 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
« Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια ώστε να προστατεύσει το εισόδημα του πολίτη » ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Από τη μεριά του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδης σε ερώτηση που του ετέθη χθες δήλωσε: « Δεν διαψεύδω τίποτα, αλλά δεν επιβεβαιώνω και κάτι.Θέλουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τους καταναλωτές από ενδεχόμενη αύξηση τιμών στην οποία θα οδηγηθούμε σε περίπτωση που έχουμε μετάταξη όλων αυτών των προϊόντων στον υψηλό ΦΠΑ ».

Κυβέρνηση: Μόνη λύση για το λαθρεμπόριο

Α ποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εμφανίζεται η κυβέρνηση. Αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου όπου αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων, πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έθεσαν το πρόβλημα στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε το πρόβλημα, όμως επέμεινε ότι με το σημερινό καθεστώς το κράτος έχει τεράστιες απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να παταχθεί. Σε αυτό το περιβάλλον συζητήθηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης κοινωνικού αντίβαρου σε αυτή την απόφαση και προτάθηκε να εξεταστούν από μηδενική βάση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία αυτό χορηγείται. Συζητήθηκε, ειδικότερα, να υπάρξει αποτελεσματική διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνον με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

ΝΔ: Ξεχάστε την αύξηση στο πετρέλαιο

«Καλά θα κάνει να ξεχάσει η κυβέρνηση τα σχέδιά της για αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Π. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Ακρίβεια, ανεργία, κομμένες συντάξεις και μισθοί έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά. Δεν πάει άλλο».

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ

«Θα πέσουν οι πωλήσεις»
Διαφωνούν οι βενζινοπώλες με το σχέδιο εξομοίωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης με το επιχείρημα ότι θα πέσουν οι πωλήσεις καθώς η τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ το λίτρο.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εκτιμά ότι σε περίοδο κρίσης, με μειωμένα εισοδήματα και «στεγνή» αγορά, μια τέτοια κίνηση είναι μεγάλη επιβάρυνση τόσο για τα φτωχά νοικοκυριά όσο και για χιλιάδες πρατήρια που σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν την επιβίωσή τους στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Εκτιμά δε ότι το κράτος αντί να εισπράξει θα χάσει, όπως ήδη γίνεται με την κατακόρυφη μείωση των άλλων καυσίμων όπου οι φόροι άγγιξαν σχεδόν τα δύο τρίτα της τιμής.

 

Απολογείται ο αδελφός της φοιτήτριας- Αναζητούν τον γιατρό

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε ο 50χρονος καθηγητής στους αστυνομικούς- κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για την υπόθεση απαγωγής του- τις ώρες αγωνίας που πέρασε, κλειδωμένος σε δύο αντλιοστάσια.

Στο μεταξύ, πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ο «γιατρός» που τον περιέθαλψε, όταν ο ίδιος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ακόμη άγνωστα.


Στην κατάθεσή του, ο παραλίγο αυτόχειρας αναφέρει τα εξής: «Αφού προηγουμένως καθάρισαν το δωμάτιο από τα αίματα, μου έβαλαν στα μάτια χαρτιά κουζίνας και από πάνω την κουκούλα και τέθηκα στη φροντίδα του γιατρού. Χωρίς αναισθησία μου έκανε εξωτερικά ράμματα κάτω από αφόρητους πόνους και σταμάτησε την αιμορραγία, περιδένοντας το τραύμα και χορηγώντας μου φαρμακευτική αγωγή».


Ο καθηγητής ανέφερε ακόμη ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, επρόκειτο για ένα άτομο μετρίου αναστήματος με αδύνατα πόδια.


Προς το παρόν, έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, παραμένουν προσωρινά κρατούμενα. Αποκαλυπτική αναμένεται να είναι η κατάθεση του 40χρονου αδελφού της εξαφανισμένης φοιτήτριας, Αγγελικής Σταυρουλάκη, ο οποίος απολογείται σήμερα.


Πηγή: cretalive.gr
http://www.zougla.gr

Έκλεψαν τσάντα από γιαγιά στην Κηφισιά!!!!

Επαιζαν κινο και.... έκοβαν κίνηση

Χτύπησαν μια γριούλα, για να της πάρουν την τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει,(Δροσίνη 16 στη Κηφισιά). Οι ληστές ήτανε 2 αλλοδαποί, ο ένας ευσωμός ο οποίος άρπαξε την τσάντα και την κρατούσε στη μασχάλη του και ο άλλος σε κανονική σωματική διάπλαση.
Την ώρα που έγινε το περιστατικό τα κορίτσια που
δουλεύουν στα μαγαζιά απέναντι τους είδαν και φώναξαν για βοήθεια. Όπως είπε και ένας υπεύθυνος από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που υπάρχει ακριβώς εκεί και τους είδε, είχανε έρθει τρείς φορές , παίζοντας κινο.... , και έκοβαν κίνηση...Άρα ξέρανε... !
ΕΚΑΒ και ομάδα Δίας έσπευσε αμέσως!


ΠΗΓΗ:   http://news24gr.blogspot.com

Πάτρα: Μαχαίρωσαν διεθνή πολίστα μπροστά στον γιο του !!!

Δύο αδίστακτοι κακοποιοί τον μαχαίρωσαν στο στήθος και άρπαξαν μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού του...

το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο. Θύμα ο 36χρονος πρώην διεθνής πολίστας της τοπικής ομάδας, Βασίλης Λαμπάτος. Η ληστεία έγινε το μεσημέρι πίσω από την περιοχή του Γηροκομείου. Ο 36χρονος αθλητής οδηγούσε το αυτοκίνητό του και στο πίσω κάθισμα είχε τον γιο του.

Ξαφνικά τον πλησίασαν δύο κακοποιοί που επέβαιναν σε μηχανή. Ο ένας έβγαλε μαχαίρι και ο 36χρονος αναγκάστηκε να σταματήσει.
Οι δράστες παρά το γεγονός ότι δεν προέβαλε αντίσταση τον μαχαίρωσαν στο στήθος, μπροστά στα μάτια του παιδιού, που έβαλε τα κλάματα.

Πολύ γρήγορα βούτηξαν το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Ο πολίστας, ελαφρά τραυματισμένος, ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια πήγε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται χωρίς για την ώρα αποτέλεσμα...


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr

Γονείς να σου πετύχουν...!!!!!!

Αν αυτά τα παιδιά καταφέρουν να φτάσουν στην εφηβεία θα είναι πολύ τυχερά

Ξεχάσατε τα γενέθλια του παιδιού σας και γι αυτό πιστεύετε ότι είστε κακοί γονείς; Ξανασκεφτείτε το. Αλλά πριν το κάνετε ρίξτε μία προσεκτική ματιά στις ακόλουθες εικόνες.
























newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.ipanicmag.com

Η ξεφτιλα των κλεφτων !!!

Πολλες οι καταθεσεις για τα σκανδαλα τελευταια,αποτελεσμα τοσους μηνες μετα δεν υπαρχει ομως,αυτο που υπαρχει ειναι ανερυθριαστοι κλεφτες μιζαδοροι και απατεωνες να πηγαινοερχονται σε επιτροπες και εισαγγελλεις και αντι ντροπιασμενοι να σκυβουν το βρωμικο τους κεφαλι....εκεινοι παραπονιουνται κιολας οτι τους πολεμανε και τους φθονουν.

Αυτη η αναιδεια,το θρασσος προς εναν ολοκληρο λαο ο οποιος ταλαιπωρειτε απο την ανεχεια,αυτο το ανηθικο της ολης καταστασης με κανει να βγαινω απο τα ρουχα μου.

Αυτοι οι επι χρονια καταλληλοι για υπουργοι,οι οποιοι κατακλεψαν οτι βρηκαν μπροστα τους,αγορασαν σπιτια,εφαγαν,ξοδεψαν σε γαμους και βαφτισια,σπουδασαν παιδια,τοσο ξεφτιλες ειναι που ακομη και τωρα που ολοι μας ξερουμε εκεινοι να κανουν τις στρουθοκαμηλους?

Αυτοι και ολοι η λογικη των πολιτικων της ιδιας νοοτροπιας εδωσε και το παραδειγμα σε οσους περιμεναν να κανουν το ιδιο,και ξεσαλωσε ο λαος και εκλεβε κι εκεινος απο οπου μπορουσε,και κλεψε κλεψε,φτασαμε να εχουμε το ΔΝΤ στο κεφαλι μας για τα επομενα χρονια.


Ομως το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι,κυρια υπευθυνοι ειναι οι εκαστοτε Πρωθυπουργοι οι οποιοι βλεποντας τι γινοταν αδιαφορησαν πληρως και αφησαν την ...
σηψη να κυριευσει τον τοπο,και μετα οι υπολοιποι τους κανουν και ιδρυματα ωστε και μετα θανατον να τρωνε τα λεφτα του κρατους σε ηλιθιοτητες και συνεδρια του κολου.

Καποια στιγμη επιτελους πρεπει καποιοι απο ολους αυτους να καταληξουν στην φυλακη και να χασουν οτι κερδισαν με την κλοπη και την μιζα,αλλοιως μην ανησυχειτε θα βρουν νεους τροπους να κλεβουν,πιο επιστημονικους,πιο περιπλοκους,αλλαζει ο λυκος?


Μπα,δεν αλλαζει,κι αυτοι ολοι λυκοι ειναι. 
 
 harrytsopanos
ΠΗΓΗ:  http://listonplace.blogspot.com/